Pomoč pri prijavi v Microsoft TeamsOblak 365Arnes Učilnice

kontakt | šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | prehrana | naši uspehi | knjižnica | šport | povezave | IP | galerija | video | šolarček

Novice

Šolske novice
Arhiv šolskih novic 2021/2022

šolsko leto: razred: objavil-a:

19. 6. 2022, 12:31
Regina Dobaja
1 od 10
Likovno ustvarjanje na prostem

Drugošolci so se v maju preizkusili kot umetniki v stilu land arta. Umetnine, ki so nastale pri pouku likovne umetnosti v naravi, vam tukaj postavljajo na ogled. Pri ustvarjanju so bili izredno iznajdljivi, saj so si dovolili naravi na široko odpreti vse čute in srce. Pri predstavitvi svojih izdelkov so izjemno uživali kot predstavljajoči in poslušalci.

2. razred

19. 6. 2022, 9:30
Regina Dobaja
1 od 9
Projekt Bodimo prijatelji

S svojim obiskom so drugošolci v sredo razveselili člane delovne bivalne enote zavoda Hrastovec v Voličini. Preden se odpravijo na poletne počitnice so za svoje prijatelje pripravili kulturni program na katerem so peli, plesali, brali in vodili prireditev. Naši prijatelji so se obiska zelo razveselili in pripravili prostor za naš nastop. Prav tako so z veseljem metali kocko in sodelovali v samem programu. Otroci so bili ponosni, da je nastop lepo uspel. Najbolj pa so bili veseli močnega aplavza s katerim so jih nagradili. Po nastopu so se družili, si ogledali njihov dom, malo poklepetali in se posladkali. Obljubili smo, da se po poletnih počitnicah spet srečamo.

2. razred

16. 6. 2022, 21:26
Regina Dobaja
1 od 28
Zeliščarji poročajo

Zeliščarji 1. in 2. razreda so v tem tednu imeli srečanje dvakrat. Najprej so v torek skupaj z Marijo spoznavali rožo vseh rož, vrtnico. Pripovedovala jim je o njihovi zgodovini in o tem, kako vrtnice dobijo svoja imena. Povonjali, ogledali in okušali so različne vrste vrtnic. Poskusili so vrtnični sirup in jedi iz vrtnic. Bile so jim zelo všeč. Ogledali so si tudi njihovo destilacijo ter vonjali in se nadišavili z vrtničnim hidrolatom. Spoznali so še drevo, ki prav tako krasi Čučkov vrt in je sedaj polno slastnih plodov. Ker so se otroci z navdušenjem sladkali s plodovi divje češnje, jih je Marija še povabila, da si v Belem vrtu ogledajo šmarno hrušico in se posladkajo z njenimi zrelimi plodovi. Šmarno hrušico so po opisu in s pomočjo Mije in Ajde, ki ta grm že dobro poznata, danes poiskali kar sami in seveda plodove poskusili.

1. razred 2. razred

16. 6. 2022, 20:56
Regina Dobaja
1 od 20
Kolesarska dirka po Sloveniji

Nekaj foto utrinkov današnjega športno- navijaškega dne učencev 1. VIO si lahko ogledate na fotografijah v prilogi.

1. razred 2. razred 3. razred

16. 6. 2022, 20:23
Simona Čuček
1 od 18
Kolesarska dirka po Sloveniji

"Kdor ne skače, ni Slovenc, kdor ne kolesari, ni Slovenc", je danes dopoldan odmevalo v bližini centra Lenarta, kjer smo si navijaški kotiček uredili učenci 1., 2. in 3. razreda. Ob navdušenem ploskanju, pozdravljanju policistov in spremljevalnih vozil, smo le dočakali vrhunec dirke, ko so se mimo nas peljali tisti "čisto pravi kolesarji". Tisti, ki jih spremljamo na televiziji, tisti UAE, tisti modri, tisti z oranžno čelado... Ne glede na to, kakšni in kdo so bili, smo navijali. Za vse! Dan pa smo si popestrili še z igrami na Poleni, kjer pa nas je pozdravil še "Eurosportov" helikopter. 

1. razred 2. razred 3. razred

5. 6. 2022, 19:47
Silva Potočnik
1 od 8
Ogled lutkovne predstave

Učenci 1. VIO so si ogledali lutkovno predstavo "Koliko je ura?". Pripravili sta jo vzgojiteljici našega vrtca Simona in Mihaela. Učenci so uživali v predstavi.

YouTube video Posnetek predstave "Koliko je ura?"

1. razred 2. razred 3. razred

25. 5. 2022, 9:18
Regina Dobaja
1 od 30
Zaključna ekskurzija na Roglo

Še nekaj foto utrinkov zaključne ekskurzije učencev 1. VIO.

1. razred 2. razred 3. razred

24. 5. 2022, 21:41
Simona Čuček
1 od 31
Zaključna ekskurzija na Roglo

Pohorski gozdovi in svež zrak so polepšali dan našim učenecem 1. VIO. Skupaj so se odpravili po Škratovi učni poti, na kateri so skupaj s škratom spoznavali značilnosti, rastlinstvo in živalstvo Pohorja. Obiskali so pohorsko vasico z devetimi tematskimi hiškami in cerkvico in se popeljali po otroškem ziplinu. Sprehodili so se okoli jezera, si ogledali lesene kipe, kupili spominke in polizali sladoled. Imeli so se lepo. 

Dragi starši, oglejte si lepote Rogle s svojimi otroci, odlični vodiči bodo!

1. razred 2. razred 3. razred

23. 5. 2022, 11:58
Brane Lazič
1 od 9
Risba Line Erman izbrana za najboljšo

V petek, 21. 5. 2022, je na dvorišču Minoritskega samostana na Ptuju potekala podelitev nagrad najboljšim likovnim delom, ki so sodelovala na likovnem natečaju "Od cveta do olja" pod okriljem 33. Festivala Dobrote slovenskih kmetij. Risba Line Erman iz 8. b je bila izbrana za najboljšo v kategoriji učencev 3. triade. Na likovnem natečaju je sodelovalo okrog 300 otrok in učencev. Ostala izbrana likovna dela so bila razstavljena v prostorih Minoritskega samostana. Na razstavi so s svojimi likovnimi deli sodelovali Tai Kmetič iz 8. b, Lina Končar Šuman iz 2. a, Eva Ornik in Larisa Čeh iz 6.a ter Neža Klemenšak in Liani Žnidarič iz 1. a. Več v prilogi.

1. razred 2. razred 6. razred 8. razred

20. 5. 2022, 20:25
Simona Čuček
1 od 10
Šola v naravi - Ptuj

Prva skrivnost uspeha je zaupanje samega v sebe. (Emerson)

Uspelo nam je, prav vsem! Zaupali in verjeli smo, da bomo zmogli preživeti teh pet dni v šoli v naravi. Imeli smo se zelo lepo. Veliko smo plavali, se družili, raziskovali naše najstarejše slovensko mesto, se igrali in kar je najpomembnejše, si med seboj pomagali in stali ob strani. Od ljudi, s katerimi smo se vsakodnevno srečevali v kampu, restavraciji, na plavanju, smo bili deležni pohval in prijaznih besed. 

Dragi junaki, učiteljice smo ponosne na vas, saj ste ponovno dokazali, da imate prav vsi veliko srce in vam je mar za sočloveka. Želimo, da te svoje vrline ohranite še naprej. Ponosni ste lahko nase!

2. razred 3. razred

19. 5. 2022, 22:49
Regina Dobaja
1 od 39
Šola v naravi, Ptuj, 4. dan

Šola v naravi se počasi izteka. Še en čudovit dan je za nami. Smeh otrok, razglasitev zmagovalcev najlepše urejene hišice, piknik v naravi, vadba v fitnesu na prostem in seveda čas za igro in druženje so naslikali nasmeške na naša lica. 

2. razred 3. razred

18. 5. 2022, 22:29
Simona Čuček
1 od 26
Šola v naravi, Ptuj, 3. dan

Terapevtska vadba, tek, obisk ravnatelja, plavanje, igra na igralih, prava prijateljstva, prve ljubezni in sladoled so zaznamovali današnji dan. Še dvakrat gremo spat, pa pridemo! Pa lep pozdrav vsem doma.

2. razred 3. razred

17. 5. 2022, 23:04
Regina Dobaja
1 od 29
Šola v naravi, 2. dan

Za nami je pester dan. Veliko smo plavali, se zabavali, obiskali mesto Ptuj in grad. Za nagrado smo si prislužili veeelik sladoled. Veliko se nam dogaja, imamo se lepo.

2. razred 3. razred

16. 5. 2022, 22:31
Simona Čuček
1 od 27
Šola v naravi, Ptuj, 1.dan

Junaki in junakinje šole v naravi vam sporočamo, da je bil prvi dan čudovit. Vsem, ki nas pogrešate, pošiljamo pozdrave in nekaj naših foto utrinkov.

2. razred 3. razred

16. 5. 2022, 22:28
Regina Dobaja
1 od 20
Šola v naravi, 1. dan

1. dan plavalne šole v naravi je za nami. Plavanje, tobogan, urejanje hišk, sprehod, igra, pižama party, prvo spanje brez domačih …

2. razred 3. razred

16. 5. 2022, 9:22
mag. Anton Goznik
Učenci 2. a in 3. a razreda varno prispeli v šolo v naravi

Spoštovani starši učencev 2. a in 3. a razreda,

obveščmo vas, da je vseh 42 učencev varno prispelo na Ptuj. V Termah Ptuj bodo do petka v plavalni šoli v naravi. Pred odhodom so bili veseli in dobre volje, zato sem prepričan, da se bodo imeli lepo.

2. razred 3. razred

5. 5. 2022, 6:51
Regina Dobaja
1 od 3
Počistimo okolico šole

Za čiščenje okolice šole so prvi po počitnicah poskrbeli drugošolci. Pobrali so odpadke pred šolo, na parkiriščih, na in okrog igrišča in na igralih. Ugotovili so, da je odpadkov sicer manj kot jih je bilo včasih, a še zmeraj preveč. Torej smeti v koš in ne na tla, nam sporočajo.

2. razred

27. 4. 2022, 10:16
Regina Dobaja
1 od 39
Obisk v Muzeju narodne osvoboditve Maribor

V ponedeljek, 25. 4. 2022, se je vseh 20 drugošolcev odpravilo v Maribor. Opravili so se na obisk muzeja NO Maribor. V mestnem parku so v sončnem jutru poskrbeli za malico in igro. Na dvorišču muzeja so si najprej kar sami ogledali razstavljeno. Kustosa sta otroke pa popeljala v muzej. Kustos Jan je otrokom na zabaven in njim razumljiv način predstavil takratni čas in ob ogledu zgodovinskih virov predstavil marsikatero zanimivost življenja v preteklosti ljudi Maribora in okolice. Učenci so ob njegovem vodenju po muzeju, prepletanju preteklosti s sedanjostjo … res uživali in spoznavali življenje družin nekoč. Ker je v zgodbi muzeja imel posebno vlogo tudi opičjak Marko, je kustosinja Andreja poskrbela, da si je vsak izdelal svojo maskoto muzeja. Potem jih je popeljala še po zadnjem delu razstave, kjer so spoznali, kako so Mariborčani preživljali svoj prosti čas. Tudi drugošolci so rekli, da je bil ta dan res čudovit. Tudi drugim priporočajo obisk muzeja, saj je muzej zelo blizu in prijazni kustosi vas bodo na zanimiv način popeljali v življenje, kakršno je bilo nekoč.

2. razred

24. 4. 2022, 21:23
Regina Dobaja
1 od 9
Plavalni tečaj

Od 19. 4. 2022 do 22. 4. 2022 je v Termah Ptuj potekal 10- urni plavalni tečaj tudi za učence 2. in 3. razreda. Učenje plavanja je potekalo pod budnimi očesi petih plavalnih učiteljev. Tečaj so pričeli s preverjanjem predznanja, zaključili pa s preizkusom plavanja, kjer so učenci pokazali kako so napredovali v plavanju. Učitelji so zelo pohvalili delo in trud otrok ter seveda spoštljivost in pridnost. Drugošolci in tretješolci, izkazali ste se. Bodite ponosni nase!

2. razred 3. razred

24. 4. 2022, 21:17
Regina Dobaja
1 od 17
Dan za gibanje in igro

V petek smo imeli športni dan. Ker nas je popoldan čakalo plavanje, smo se odločili, da se na pohod v dežju ne bomo odpravili. Toda, tudi če zunaj dežuje, ni ovire za gibanje. Plesali smo, se gibali ob glasbi, se preizkusili v zumbi in igrali športne igre ... Ob gibanju smo se imeli lepo.

2. razred

15. 4. 2022, 11:33
Petra Šuman
Vegovo tekmovanje iz znanja matematike

V četrtek, 17. 3. 2022, smo na šoli izpeljali šolsko tekmovanje iz znanja matematike. Tekmovanja se je udeležilo 99 učencev. 30 učencev je osvojilo bronasta Vegova priznanja. Učenci Aljaž Fras (7. a), Timi Kocbek (7. b), Neža Štruc (8. a), Alen Sužnik (8. a) in Luka Poš Šuman (9. a) so se uvrstili na regijsko tekmovanje v Mariboru, ki je bilo 6. 4. 2022. Na regijskem tekmovanju sta se odlično odrezala Alen Sužnik in Timi Kocbek, ki sta osvojila srebrno Vegovo priznanje. Alen Sužnik se je s svojim dosežkom uvrstil na državno tekmovanje, ki bo 23. 4. 2022 v Limbušu, kjer se bo potegoval za zlato priznanje. Čestitke vsem učencem, ki ste se bili pripravljeni soočili s težavnimi matematičnimi problemi, in vsem, ki ste dosegli priznanja.

1. razred 2. razred 3. razred 4. razred 5. razred 6. razred 7. razred
8. razred 9. razred

14. 4. 2022, 17:00
Regina Dobaja
1 od 39
Ekodan: Jezero Komarnik

Drugošolci in tretješolci smo se na športno – naravoslovno obarvanem dnevu odpravili do jezera Komarnik. Jezero Komarnik je eno izmed petih akumulacijskih jezer v Pesniški dolini in kljub temu, da je umetnega nastanka, je videti kot bi bilo naravno. Prvič je bilo omenjeno že v 16. stoletju, ko so ga lastniki gradu Hrastovec izkoriščali za gojenje rib.

Pot do njega nas je peljala ob strugi reke Pesnice. Nekaj zanimivosti o tej reki nam je predstavila tretješolka  Manca. Potem smo se skozi gozd podali do jezera in do Franckove poti, ki je speljana okoli jezera. Med sprehodom smo se med drugim ustavili tudi pri pojasnjevalnih tablah in opazovalnici ptic, si ogledali rimskodobno gomilno grobišče … Ob opazovanju in raziskovanju smo skušali biti čimbolj neopazni in tihi, saj so vodne ptice začele gnezditi. Komarniško jezero namreč velja za eno najpomembnejših gnezdišč vodnih ptic v Sloveniji, tukaj pa najdejo začasen dom tudi nekatere ptice selivke. Jezero predstavlja dom tudi 35 vrstam kačjih pastirjev, tudi ogroženim, kot sta loška zverca, zgodnji trsničar ter nosna jezerka, ki jih je tukaj največ v Evropi.

2. razred

11. 4. 2022, 20:34
Regina Dobaja
1 od 16
Močvirski vrt in dren

Toplo in sončno pomladno vreme nas kar vabi, da se zeliščarji odpravimo na potep. Najprej smo obiskali močvirski vrt. Zanj skrbijo naše tete zeliščarke iz KD Rojs Srečko Niko Voličina. Pričakala nas je Marija. Na sprehodu po vrtu smo z njeno pomočjo spoznali koristne in tudi zdravju škodljive rastline. Potem smo se sprehodili do Čučkovih, kjer smo spoznavali dren. Prisluhnili smo pravljici o medvedu in drenu. Ogledali smo si drenov grm s cvetovi. Drenove plodove, ki se imenujejo drnulje, smo poskusili v čaju in kompotu. Naj še povemo, da so nam čaj skuhali tretješolci, Marija pa je poskrbela za vse potrebno. Bilo je lepo.

2. razred

10. 4. 2022, 19:15
Regina Dobaja
1 od 11
Drugošolci na šolski čistilni akciji

V petek, 8. 4. 2022, so se tudi učenci 2. a razreda pridružili šolski čistilni akciji. Naša lokacija čiščenja je bila od pokopališča do parkirišča pri Kurnikovih v Strmi Gori. Na akcijo smo se pripravili in se s potrebnimi pripomočki ter dobro voljo lotili dela. Prebivalce Strme Gore lahko pohvalimo, saj na poti nismo nabrali veliko odpadkov, le dve vreči. Največ odpadkov je bilo v bližini pokopališča in tam, kjer je ponagajal veter in z dvorišč prinesel sveže odpadke. Na poti smo opazovali naravo, pomladne znanilce, živali, delo ljudi … Dobre volje, ker nam je nalogo s skupnimi močmi uspelo opraviti, smo se vrnili v šolo.

2. razred

28. 3. 2022, 19:19
Regina Dobaja
1 od 28
Škrat Zdravilko

V četrtek, 24. 3. 2022, je bil za zeliščarje 2. razreda srečen dan, saj so si izdelali vsak svojega škrata Zdravilka. Napolnili so ga z roženkrautom, citronko, vrtnico in sivko. Uporabljali ga bodo za crkljanje, umirjanje in igranje. Ker so pridno delali, so si zaslužili tudi bezgov sok in mlečni kruh brez kvasa. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem tetam zeliščarkam, ki so škrate zašile in poslikale, pripravile dišeče polnilo, poskrbele za pomoč pri šivanju in pogostitev.

2. razred

18. 3. 2022, 10:42
Nataša Herga Kosi
1 od 4
Kulturni dan – ogled predstave Mica pri babici

Po dolgem času smo se lahko tudi učenci 1. VIO odpravili na ogled predstave v živo. V četrtek, 17. 3. 2022, smo se tako odpeljali v Maribor, kjer smo si v SNG Maribor ogledali predstavo z naslovom Mica pri babici. Pravo doživetje za ene je bilo že to, da smo se končno lahko peljali z avtobusom, se sprehodili po Mariboru ter seveda nenazadnje velika kulturna ustanova in predstava. Učenci so ta dan res uživali ter se imeli lepo.

Več o predstavi, ki smo si jo ogledali, si lahko preberete na spodnji povezavi do spletne strani SNG Maribor. 

Mica pri babici

1. razred 2. razred 3. razred

8. 3. 2022, 11:59
Regina Dobaja
1 od 18
Čas, koledar ...

Kdo si ne želi potovati? Kaj pa potovati skozi čas? Kadar to lahko počneš s prijatelji, je še mnogo lepše.

Drugošolci že vse od meseca januarja, ko smo "dobili" novi koledar, potujejo po času. Kaj so to letni časi, kaj je to vrtenje Zemlje, zakaj nastanejo letni časi, meseci in dnevi? Spoznali so koledar, se ga učili brati ter uporabljati. Evelin je ugotovila, da imajo Kitajci drugačen koledar. Novega leta ne praznujejo takrat kot mi. Doma je našla koledar in ga predstavila. Kitajske črke so zelo zanimive, smo ob tem ugotovili. Raziskovali smo, kaj pomenijo in spoznali, da se teh črk ni tako lahko učiti kot naših. Filip Teodor je predstavil koledar starega ljudstva, Majev. Povedal je, da ima majevski koledar trinajst enako dolgih mesecev po osemindvajset dni. Dan, ki v letu ostane imenujejo zeleni dan. To je dan, ko se od starega leta poslovijo in pričakujejo novo leto.

Učenje o koledarju smo zaključili z izdelavo dveh razrednih koledarjev. Da je bilo bolj zabavno, smo se odločili, da bodo značilnosti mesecev predstavljene s sličico, ki prikazuje, kaj v tem mesecu rad počneš s svojim prijateljem. Zato smo ga poimenovali Koledar prijateljev. En izdelan koledar uporabljamo v razredu, drugega smo podarili našim prijateljem DBE Hrastovec. Mislimo, da so se ga razveselili.

In kaj počnemo zdaj?  Iz Prešernovih časov smo se pomaknili v čas naših prababic in pradedkov. To zdaj raziskujemo in se čudimo času nekoč. Še malo, pa bomo spet nazaj v sedanjosti.

2. razred

28. 2. 2022, 10:36
Regina Dobaja
1 od 15
Pika Nogavička

Ker je Pika Nogavička pogosta pustna šema otrok in odraslih, so drugošolci v pustnem času pri urah SLJ, pričeli s skupnim branjem prve knjige o Piki Nogavički. Spoznali so zanimivo deklico in njene dogodivščine. Tudi sami so se spremenili v Piko in pričeli pisati dnevnik. Vsak je svojo Piko Nogavičko tudi naslikali tako kot si jo predstavlja. Ugotovili smo, da se lahko z malo truda hitro spremenimo v Piko. Pri urah LUM so se lotili še izdelave njene sanjske hiše. Vilo Čira-Čara izdelujejo iz odpadnih materialov in pri tem zelo uživajo.

2. razred

24. 2. 2022, 19:01
Simona Čuček
1 od 21
Pust

Pust je dan nasmejanih ust. Nam pa se je smejalo že v sredo, 23.2. 2022, ko nas je na igrišču obiskala skupina kurentov. Bili smo pogumni, radovedni in nasmejani. Uživali smo.

2. razred 3. razred

26. 12. 2021, 12:54
Regina Dobaja
1 od 8
Jelkovanje

S petkovim jelkovanjem smo se poslovili od šole v tem letu. Najprej smo si ogledali šolsko prireditev V pričakovanju ... Potem smo poskrbeli, da so prišla darila, ki so jih na šolo dostavili pomočniki dobrih mož, v prave roke. Sledil je ples. Po malici smo si ogledali lutkovno predstavo Lutkovnega gledališča Ljubljana, Najprisrčnejši velikan. Predstavo je v okviru humanitarnega projekta Božičkova pošta podarila Pošta Slovenije. Do nje lahko vse do 5. januarja dostopate na spodaj priloženi povezavi. In kaj smo počeli po predstavi? Zabavali s plesom, druženjem, igranjem …

Lutkovno gledališče Ljubljana, Najprisrčnejši velikan

2. razred

25. 11. 2021, 7:44
Silva Potočnik
Mednarodni dan strpnosti

16. november je UNESCO razglasil za Mednarodni dan strpnosti z namenom ozaveščanja javnosti o nevarnostih nestrpnosti. Tema letošnjega projekta je Z drugimi ravnaj tako, kot si želiš, da bi drugi ravnali s tabo. Izobraževanje je najbolj učinkovit način za preprečevanje nestrpnosti. V izobraževalnem centru Eksena od leta 2015 izvajajo človekoljuben nepridobiten projekt promocije strpnosti v okviru katerega sodelujejo tudi učenci 1. VIO naše šole. Učili so se medsebojnega spoštovanja, razumevanja, sprejemanja drugačnosti in sodelovanja. Po dejavnostih v razredu so pripravili skupno razstavo v hodniku šole.

1. razred 2. razred 3. razred

23. 11. 2021, 18:59
Nataša Herga Kosi
ID Ustvarjalnice 2. a, 4. a ter 4. b

V prejšnjem tednu smo pri interesni dejavnosti Ustvarjalnice ustvarjali predvsem iz volne. Izdelali smo kar nekaj volnenih kapic. Učenci so zelo spretno in potrpežljivo nizali volno na obroč. Trud se je poplačal, saj so nastale res prisrčne pisane kapice. Učenke 4. a in 4. b pa so izdelale tudi cvet božične zvezde. Cvet rože, ki bo v teh dneh krasila naše domove.

YouTube video ID Ustvarjalnice 2. a, 4. a ter 4. b

2. razred 4. razred

15. 11. 2021, 17:08
Regina Dobaja
1 od 10
Raziskujemo jesenski gozd

Učilnico smo si prenesli kar v gozd. Na poti in v gozdu smo spoznali pojme plod, drevo, grm, listavec, iglavec, imena drevesnih vrst in razlike med njimi … Učenci so seveda tudi opazovali različna življenjska okolja, opazovali kako se narava spreminja, nabirali liste in druge gozdne najdbe, jih opazovali, primerjali, naslikali … Nazadnje smo gozd uporabili še za igrišče, kje se je lahko plezalo, skakalo, skrivalo … Bil je super gozdni dan! Po raziskovanju pa je gozd, no vsaj delček njega, šel z nami v učilnico, da nam bo pomagal pri nadaljnjem učenju in ustvarjanju.

YouTube video Vsi foto utrinki

2. razred

14. 11. 2021, 17:07
Regina Dobaja
Sodelovanje na likovni razstavi Knjižnice Lenart

Knjižničarka Aleksandra Papež je v svoji objavi zapisala: »Splošne knjižnice imajo svoj dan. Ne, ne. Kar cel teden imamo. Od 15. do 20. novembra. Zanimivo bo!«
Na razstavi Knjižnica se zrcali v očeh otrok razstavljajo učenci naše šole. Drugošolci in tretješolci so z veseljem razmišljali o knjižnicah. Kakšne so, kakšne bi naj bile in še marsikaj so predstavili na svojih izdelkih. Podroben program praznovanja in dogodkov si lahko ogledate na spodnji povezavi. Zanimivo bo.

Teden splošnih knjižnic_program

2. razred 3. razred

14. 11. 2021, 17:06
Regina Dobaja
1 od 10
Spoznajmo šipek

Svoje srečanje so zeliščarji 2. in 3. razreda v tem tednu pričeli v zeliščnem vrtu. Kako se imenuje rastlina, tista z rdečimi plodovi? Kar hitro so ugotovili, da je to šipek ali pasja roža, kot ga tudi imenujejo. Dobili so nalogo, da poiščejo šipek še v belem vrtu in tudi na sosednjem griču. Ob iskanju so ugotovili, da je tudi nekaj rastlin podobnih šipku in še dobro, da so si o šipku in pravilih zeliščarstva že veliko zapomnili. Grm s trni in rdečimi plodovi so seveda našli na vrtu in travniku. Nekaj plodov so nabrali, si jih ogledali in seveda poskusili. Srečanje smo zaključili z mini tekmovanjem med obema skupinama zeliščarjev. Kdo si je o šipku zapomnil več? Učiteljici sva morali razglasiti neodločen rezultat, tako se je zgodilo.

2. razred 3. razred

14. 11. 2021, 17:06
Regina Dobaja
1 od 10
Pravila škrata Zdravilka

Na srečanju zeliščarjev 2. razreda, ki je potekalo v prejšnjem tednu, je bilo zabavno in zanimivo. Učenci so spoznali škrata Zdravilka, njegovo pravljico in pravila. Ob ogledu in raziskovanju belega in zeliščnega vrta so pokazali, da jih že dobro poznajo in upoštevajo. Poiskali in predstavili so poznane rastline. Ker so pravljico o škratu dobro poslušali in si veliko zapomnili, so med vsemi rastlinami njegov domek pod ognjičem brez težav našli.

2. razred

13. 11. 2021, 9:12
Regina Dobaja
1 od 10
Mednarodni dan prijaznosti

13. novembra obeležujemo mednarodni dan prijaznosti. Ker prijaznosti ni nikoli preveč, smo se k izdelovanju kamenčkov v okviru Humanitarčkovega projekta Kamenčki pozornosti, vključili tudi drugošolci. Izdelali so jih 94. Z željo, da bi razveselili čim več krajanov, smo izdelane kamenčke s sporočilom nastavili na različna mesta. Nekatere smo nastavili našim prijateljem v DBE Zavoda Hrastovec. Kar nekaj jih je pa odpotovalo na dom otrok, kjer se bodo otroci danes še posebej trudili, da bodo dan v svojih družinah obarvali s čim več prijaznosti. Kot so rekli otroci: »Nič nas ne stane, če smo prijazni, pomeni pa veliko. Zato bodimo prijazni do živali in rastlin ter seveda drug do drugega.«

2. razred

3. 11. 2021, 18:02
Nataša Herga Kosi
Ustvarjalnice v 2. a

Zadnji petek pred počitnicami smo v 2. a pridno ustvarjali. Manjše steklene kozarce smo spremenili v strašljive svečnike. Iz papirja pa smo izdelali uporabne škatlice. Vmes se je pojavil tudi kak netopir. Buu… je bilo strašljivo.

YouTube video Ustvarjalnice v 2. a

2. razred

26. 10. 2021, 10:25
Regina Dobaja
1 od 10
Projekt »Varno v vrtec in šolo – Začetek šole«

Drugošolci so s sodelovanjem v projektu Sobivanja, Varno v vrtec in šolo, razmišljali o varnosti v prometu na splošno, o varnosti v prometu na poti v šolo in v okolici šole ter tudi o tem, kaj lahko sami storijo za večjo varnost v prometu. Po opazovanju in preizkušanju v prometnih situacijah, iskanju varnih poti in načinov ravnanja v prometu, so najprej vsak zase z risbo predstavili okolico šole ali doma ter opozorili na prometne težave v njej. Postavili so prometne znake in oznake, ki so jih pred tem dobro spoznali pri urah SPO. Sledila je izdelava makete s prometnim režimom. V skupinah so najprej razmislili kaj in kako bodo predstavili prometno problematiko. Izdelali so vozila, cestišča, prometne oznake … Ob vsem tem so se o situaciji tudi pogovarjali in izmenjevali znanja, poglede ter mnenja.

YouTube video Prometne poti v okolici šole ali doma
YouTube video Izdelava vozil
YouTube video Maketa

2. razred

15. 10. 2021, 20:46
Regina Dobaja
1 od 10
Razigran uživaj dan

Utrinki Tedna otroka v drugem razredu se skrivajo v naslednjih posnetkih, fotografijah in besedah. Vabljeni k ogledu. Teden otroka, ki je letos imel naslov Razigran uživaj dan, smo pričeli kar v gozdu. Igrali, raziskovali rastlinski in živalski svet, ustvarjali, izdelali bivake, se gibali na različne načine, računali, sestavljali račune in pisali … smo v naši »gozdni učilnici«. Ta je postala priljubljena točka otrok za igro in učenje ter seveda druženje.

YouTube video V gozdu

2. razred

15. 10. 2021, 20:46
Regina Dobaja
1 od 7
Čajanka

V torek so otroci komaj čakali na svoje presenečenje. Vsak je moral prinesti svojo vrečico čaja, za ostalo je poskrbela učiteljica. Čajanka z ogledom poučnih animiranih filmov je uspela! Filmi s celega sveta so nas popeljali malo naokrog, po Zemlji. Ob njihovem ogledu seveda nismo pozabili na gibanje. V sredo smo več časa namenili igri in druženju.

YouTube video Čajanka

2. razred

15. 10. 2021, 20:45
Regina Dobaja
Dan s knjigami in babico

Četrtek smo nastopili našim prvošolcem in potem dan namenili knjigam. Najprej smo se lotili izdelave lutk in scene za predstavo Sovica Oka. Pri pravljičnem krožku pa smo, v okviru projekta Nacionalni mesec branja, na obisk povabili babico Darinko Čobec. To je tista babica, ki nas s svojim čarobnim glasom že mnogo let razveseljuje. Prebrala nam je pravljici, poskrbela tudi, da smo ob tem zapeli in se gibali. Z dedkom Božom sta otrokom pripravila tudi presenečenje. Skupno druženje je seveda prehitro minilo.

YouTube video Dan s knjigami in babico

2. razred

15. 10. 2021, 20:45
Regina Dobaja
1 od 10
Ekskurzija v Lenart

V petek smo se odpravili na mini ekskurzijo. Odpeljali smo se v Lenart, kjer smo obiskali Knjižnico Lenart. Pričakala nas je knjižničarka in pravljičarka Aleksandra Papež. Odpeljala nas je v pravljično sobo. In tam je bilo vse zabavno, zanimivo, igrivo, gibljivo … in seveda pravljično. Po obisku smo se odpravili kar v mestni park. Na poti smo se čudili plodovom, ki so ležali na pločniku in tako spoznali divji kostanj. V parku smo si igrala lahko samo ogledali, ker so bila mokra, jih žal nismo mogli preizkusiti. Seveda so si otroci zaželeli, da bi imeli tako zabavna igrala tudi v Voličini. Ogledali smo si še park s kipi, zastavami in seveda glasilski dom z zanimivim razstavljenim vozilom. Potem pa smo se že morali odpraviti na avtobusno postajo, kjer smo čakali na prevoz. Poiskali smo napis, kje piše Voličina, da smo čakali na pravi postaji. Med čakanjem nas je razveselil kuža s svojim skrbnikom. Kuža nam je vesel pokazal, kaj se uči v pasji šoli. Tudi kužki hodijo v šolo, smo izvedeli. Po vrnitvi v šolo smo si še izdelali svoje glasne Karlije. To so preprosta glasbila s katerimi bomo lahko spremljali svoje petje.

YouTube video V Lenartu, fotografije
YouTube video V Lenartu, posnetki

2. razred

28. 9. 2021, 18:58
Regina Dobaja
1 od 2
Igriva arhitektura v 2. razredu

V tednu vseživljenjskega učenja smo se prvi dan srečali s pisateljem Igorjem Plohlom, drugi dan nas je obiskala košarkarska šola in z nami opravila trening. V sredo, ko so nas obiskali arhitekti, smo že komaj čakali novih izzivov. S pomočjo Ane in Petre smo spoznali poklic arhitekta in kakšno je njegovo delo. Potem smo si ogledali različna bivališča, tudi takšna zelo nenavadna, in že razmišljali o svoji sanjski hiši. Narisali smo jo na leseno deščico in pričeli z zidanjem. No, z zabijanjem žebljev in prepletanjem volne. Sledilo je oblikovanje iz papirja. Tudi to nam je s pomočjo rezanja, prepogibanja in lepljenja uspelo. Samo opremili smo še prostore in naše hiške že čakajo na nove naloge. Učiteljica nam je povedala, da bomo s temi hiškami opravili še kakšno likovno nalogo.

YouTube video Video

2. razred

28. 9. 2021, 18:58
Regina Dobaja
1 od 10
Dan slovenskega športa 2. razred

Tudi drugošolci so v četrtek, 23. 9. 2021, praznovali dan slovenskega športa. Igrišče na Strmi Gori je bil njihov končni cilj. Pot, 8 prehojenih kilometrov, so v prijetnem jesenskem vremenu opravili brez težav. Na cilju pa še ples in tek, potem pa raziskovanje gozda, igre na igrišču … Čas je prehitro minil. Nejini in Milini družini še enkrat hvala, da smemo priti na obisk.

YouTube video Video

2. razred

28. 9. 2021, 18:57
Regina Dobaja
1 od 1
Evropski športni dan v 2. razredu

Tudi petek so drugošolci preživeli dan na svežem zraku in uživali v sončnem dnevu. Polni navdušenja so se dobre volje odpravili na Zavrh. Tokrat je bila pot še daljša in bolj naporna, prehodili so 9 kilometrov. Na poti so seveda uživali v jesenskih utrinkih, obiskali konje, uživali na novih gibalnih igralih in v druženju in igri na ploščadi pred kulturnim domov. Potem pa skozi gozd po planinski poti in po travniku proti šoli, kjer jih je že čakalo kosilo. Dan so zaključili z igro na igralih.

YouTube video Video

2. razred

28. 9. 2021, 18:57
Regina Dobaja
Učimo se

Zraven pouka, ki poteka na drugačen način, se v šoli seveda tudi učimo. Drugošolci se tako sedaj učijo malo tiskano abecedo. Pridno berejo, pišejo in že seštevajo s števili do 20. Seveda tudi plešejo, telovadijo, se pogovarjajo, ustvarjajo … Kaj pa se v šoli najraje učijo? To bo pa povedal vsak zase, ker se ne morejo dogovoriti kateri predmet jim je najljubši.

YouTube video Video

2. razred

28. 9. 2021, 10:09
Nina Čuček
1 od 10
Dejavnosti v OPB II

V 2. a razredu v podaljšanem bivanju veliko časa namenimo gibanju na svežem zraku in ustvarjanju. Učenci radi ustvarjajo lastne didaktične igre ali se merijo v arhitekturnih znanjih. Učimo se o prijateljstvu in ga negujemo.

2. razred

25. 9. 2021, 20:39
Petra Cvikl Marušič
1 od 10
Predstavitev košarkarskega kluba

V preteklem tednu, 21. 9. 2021, so trenerji in njihovi pomočniki v našo telovadnico prišli predstaviti delo v njihovem košarkarskem klubu KK Ajdas Lenart. Na spretnostnih postajah so se lahko z žogo ali brez preizkusili učenci 1., 2. in 3. razreda ter učenci 4. in 5.r, ki obiskujejo NŠP. Bilo je zelo razgibano, zanimivo, igrivo in aktivno. Če se je kdo od učencev navdušil nad košarko ali pa bi želel svoje sedanje znanje še izpopolniti, lahko pokliče g. Jerneja Kuzmo na tel. 040/322-097. Podroben urnik je na fotografiji. V primeru velikega števila prijav iz naše šole, se bo trening organiziral tudi pri nas.

1. razred 2. razred 3. razred 4. razred 5. razred 6. razred Šport

25. 9. 2021, 8:22
Mateja Karneža
1 od 5
3. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

Učence 1. VIO je v ponedeljek, 20. 9. 2021, obiskal invalidni pisatelj Igor Plohl. Pokazal nam je vse svoje otroške slikanice in nam predstavil leva Rogija. Preko slikanic smo spoznali pisateljeve dogodivščine. Prebral nam je odlomek iz knjige Rogi in Edi na paraolimpijskih igrah in odgovoril na številna vprašanja o nastanku knjig. Učence je zanimalo, kako nastane knjiga, kdo sodeluje pri njenem nastanku, koliko časa nastaja ... Obljubili smo mu, da si bomo knjige izposodili v šolski knjižnici. Komaj že čakamo!

Dogodkovnik NMSB 2021

1. razred 2. razred 3. razred Knjižnica

23. 9. 2021, 20:37
Nataša Herga Kosi
Dan slovenskega športa

Učenci 1., 2. in 3. razreda so Dan slovenskega športa obeležili tako, da so se takoj zjutraj odpravili na pohod. Vmes so še malce zaplesali, odtekli 200 m, eni še več, ter se tako pridružili množičnemu teku otrok, ki poteka pod okriljem Atletske zveze Slovenije. Po teku so se gibali kar naprej, saj so sodelovali v različnih športnih igrah v zavetju narave, ki jih je povrhu vsega razvajala še s prijetnim sončnim jesenskim vremenom.

YouTube video Dan slovenskega športa

1. razred 2. razred 3. razred

21. 9. 2021, 21:11
Simona Čuček
1 od 10
Obisk pisatelja Igorja Plohla

V Voličini, v teh dneh, poteka praznovanje Krajevne skupnosti Voličina. Tudi na naši šoli smo se odločili, da pripomoremo k temu in na obisk k učencem 1. VIO povabili pisatelja Igorja Plohla. Ja, to je tisti Igor iz Lenarta, ki se prevaža z vozičkom in prav posebnim kolesom, izdelanim za invalide. Je učitelj v bolnišnični šoli in odličen pisatelj. Rad pripoveduje o svojem življenju, levčku Rogiju in ljudi ozavešča o invalidih. Tudi mi smo bili deležni njegove življenjske zgodbe. Videli smo, kako se iz vozička presede v avto in kako kolesari s svojim posebnim kolesom. Z nami je delil nekaj utrinkov s potovanja po Afriki in nas seznanil s paraolimpijskimi igrami. Pa tudi njegove slikanice smo si ogledali in prisluhnili odlomku iz knjige Rogi in Edi na paraolimpijskih igrah. Naše skupno srečanje pa je zaključil z mislijo " S prijatelji je vse lažje!" Imeli smo se čudovito.

1. razred 2. razred 3. razred

21. 9. 2021, 20:30
Regina Dobaja
1 od 3
Obisk podeželskega vrta pri Čučkovih

Tudi zeliščarji 2. razreda so obiskali podeželski vrt v obliki Slovenije, ki ga letos krasijo slovenske podeželske rastline. Med mladimi zeliščarji je tudi Ava, ki s svojo družino skrbi za ta vrt. Po vrtu nas je popeljala kar ona in nam predstavila rastline in zanimivosti o njih. Rastline so si dobro ogledali, jih potipali, povonjali, poimenovali in nekatere tudi poskusili. Ob »potovanju po Sloveniji« so še obiskali nekatere znamenitosti in mesta, zaplavali v morju, splezali na Triglav. Po napornem potovanju po Sloveniji in spoznavanju podeželskih rastlin je sledil počitek na »zen klopci«, kjer so uživali ob sladkem prigrizku, ki jim ga je s pomočjo svojih staršev priskrbela gostiteljica Ava.

YouTube video Film o obisku

2. razred

13. 9. 2021, 22:24
Regina Dobaja
Ekskurzija v Ljubljano

Nekaj utrinkov s potepanja po Ljubljani si oglejte v kratkem filmu. Drugošolci in tretješolci so uživali. Kaj vse smo si ogledali in doživeli, pa je že zapisala učiteljica Simona. Otroci, bili ste res odlična družba.

YouTube video ZOO IN MESTO LJUBLJANA

2. razred 3. razred

7. 9. 2021, 17:57
mag. Anton Goznik
Zdravje v šoli – predavanje zelo dobro obiskano

Mojca Ivankovič Kacjan, dr. med., spec., pediatrije, je na današnjem 1. roditeljskem sestanku za starše, ki imate otroke v vrtcu ali I. VIO izvedla predavanje z naslovom Zdravje v šoli. Staršem je svetovala tudi o primerni dolžini uporabe zaslonov pri otrocih in učencih.

Smernice za uporabo zaslonov so objavljene tudi na spletni strani OŠ Voličina.

Veseli smo, ker ste se starši srečanja udeležili v tako velikem številu. Zahvaljujem se vam, ker ste za udeležbo upoštevali pogoj PCT.

Adobe Acrobat dokument Podatki ob začetku šolskega leta 2021/22

Snežinke Zvezdice Lunice Mavrice Sončki Utrinki 1. razred
2. razred 3. razred


© 2004-2022 OŠ Voličina. Vse pravice pridržane. | 7. 10. 2022, 11:50