Pomoč pri prijavi v Microsoft TeamsOblak 365Spletne učilnice Moodle

kontakt | šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | prehrana | naši uspehi | knjižnica | šport | povezave | IP | galerija | video | šolarček

Novice

Šolske novice
Šolske novice

šolsko leto: razred: objavil-a:

16. 6. 2022, 19:08
Tonja Lorbek
1 od 10
Četrti dan šole v naravi

Se že približujemo koncu naše šole v naravi, čeprav bi še vsi naše druženje malo podaljšali. Ponovno smo imeli sončen in pester dan. Eni so si ogledali naravni rezervat Zelenci, drugi pa raziskovali Martuljške slapove. V popoldanskem času smo tekmovali v lokostrelstvu, nato pa še zadnjič uživali v jezeru Jasna. Večer bomo preživeli v središču Kranjske Gore. Pred nami je še zadnja noč, jutri pa se vidimo v Voličini. Pozdravčki.

8. razred

15. 6. 2022, 18:21
Tonja Lorbek
1 od 8
Tretji dan šole v naravi

Dnevi nam prehitro minevajo in sedaj smo že na sredini našega druženja v Kranjski Gori. Današnji dan smo vsi zmagovalci, saj smo prehodili veliko kilometrov in premagali kar nekaj višinskih metrov. Naš pohod bi lahko poimenovali Gremo mi po svoje, saj smo iskali nove poti po Karavankah. V popoldanskem času je ponovno potekalo druženje na jezeru Jasna. Sedaj nas še čaka ples in druženje v skupnem prostoru. Še malo in se vidimo. Pošiljamo vam lepe pozdrave.

8. razred

14. 6. 2022, 21:20
Tonja Lorbek
1 od 10
Drugi dan šole v naravi

Počasi zaključujemo aktiven dan v Kranjski Gori. V dopoldanskem času se je 8. a s kolesi popeljal do Gozda Martuljek in od tam peš do Martuljških slapov. Medtem pa je 8. b raziskoval naravni rezervat Zelenci. V popoldanskem času smo se vsi podružili pri jezeru Jasna. 8. b je veslal po jezeru, ostali pa so pogumno skočili v hladno vodo. Pred nami je miren in klepetav večer, ki ga že nestrpno pričakujemo. Pošiljamo vam lepe pozdrave.

8. razred

13. 6. 2022, 19:11
Tonja Lorbek
1 od 8
Prvi dan šole v naravi

Varno smo prispeli v Kranjsko Goro, se namestili v sobe in pričeli s prvimi aktivnostmi v naravi. Za nami je učna ura lokostrelstva in nordiske hoje. Vsi smo veseli, da bomo ta teden preživeli skupaj. Pošiljamo vam lepe pozdrave.

8. razred

13. 6. 2022, 12:00
mag. Anton Goznik
1 od 1
Učenci 8. a in 8. b razreda varno prispeli v šolo v naravi

Spoštovani starši učencev 8. a in 8. b razreda,

obveščamo vas, da so učenci varno prispeli v CŠOD Kranjska Gora. V Kranjski Gori bodo v šoli v naravi do petka, 17. 6. 2022. Pred odhodom so bili veseli in dobre volje, zato sem prepričan, da se bodo imeli lepo.

8. razred

26. 5. 2022, 7:21
Brane Lazič
1 od 10
Podelitev priznanj na likovnem natečaju general Rudolf Maister

V sredo, 25. 5. 2022, je na OŠ borcev za severno mejo v Mariboru potekala podelitev priznanj in nagrad udeležencem likovnega natečaja z naslovom Rudolf Maister Vojanov - general, pesnik in slovenski domoljub.  Strokovna komisija v zasedbi: Mario Berdič (umetnostni zgodovinar, kustos in likovni kritik), prof. Vida Ifko (umetnostna zgodovinarka) in Zdravko Luketič (slikar) je izbrala sedem nagrajencev. Tineja Rupnik iz 8. b in Jure Kapun iz 5. a razreda sta za svoji risbi prejela priznanji ter nagradi. Več v prilogi.

YouTube video Likovni natečaj Rudolf Maister

5. razred 8. razred

23. 5. 2022, 11:58
Brane Lazič
1 od 9
Risba Line Erman izbrana za najboljšo

V petek, 21. 5. 2022, je na dvorišču Minoritskega samostana na Ptuju potekala podelitev nagrad najboljšim likovnim delom, ki so sodelovala na likovnem natečaju "Od cveta do olja" pod okriljem 33. Festivala Dobrote slovenskih kmetij. Risba Line Erman iz 8. b je bila izbrana za najboljšo v kategoriji učencev 3. triade. Na likovnem natečaju je sodelovalo okrog 300 otrok in učencev. Ostala izbrana likovna dela so bila razstavljena v prostorih Minoritskega samostana. Na razstavi so s svojimi likovnimi deli sodelovali Tai Kmetič iz 8. b, Lina Končar Šuman iz 2. a, Eva Ornik in Larisa Čeh iz 6.a ter Neža Klemenšak in Liani Žnidarič iz 1. a. Več v prilogi.

1. razred 2. razred 6. razred 8. razred

18. 5. 2022, 9:04
Petra Cvikl Marušič
1 od 5
Šolski plesni festival

Letošnje leto je Šolski plesni festival ponovno potekal v živo. Na OŠ Lenart so se zbrale šol, ki so si na področnem nivoju poskušale priplesati uvrstitev na državno prvenstvo, ki bo 1. 6. v Polhovem Gradcu. Naša šola se je tokrat prvič predstavila s produkcijo oz. skupinsko točko in si priplesala uvrstitev na DP ter srebrno priznanje. Nastopile so: Neža Kuhar, Mija Marušič, Julija Horvat, Laura Vugrinec, Neja Ditner, Vita Munda in Leni Oberlajt. 

V solo plesih pa sta se pokazali Mija Marušič, ki je priplesala na 12. mesto in Neja Ditner, ki je pristala na 22. mestu. Prav tako sta obe prejeli srebrno priznanje.

Vsem plesalkam iskrene čestitke.

7. razred 8. razred Šport

2. 5. 2022, 13:02
Petra Šuman
Zlato priznanje iz znanja matematike in priznanje Diamantni Kenguru

V soboto, 30. 4. 2022, so bili objavljeni uradni rezultati letošnjega tekmovanja iz znanja matematike na državni ravni. Učenec Alen Sužnik iz 8. b, ki se je v soboto, 23. 4. 2022, v Limbušu udeležil državnega tekmovanja iz znanja matematike je osvojil zlato priznanje, kar je že njegovo drugo zlato priznanje na področju matematike v tem šolskem letu. Učenec Luka Poš Šuman iz 9. a, pa je osvojil priznanje Diamantn Kenguru. Priznanje Diamantni Kenguru prejmejo tisti osnovnošolci v zaključnem razredu šolanja, ki so v svojem osnovnošolskem šolanju vedno uspeli osvojiti bronasto priznanje na tekmovanju Mednarodni matematični Kenguru. Čestitke učencema in vsem dobitnikom srebrnih in bronastih priznanj, ki so bili že objavljeni.

8. razred 9. razred

23. 4. 2022, 23:12
mag. Anton Goznik
1 od 23
Srebrna medalja v futsalu U15 za KMN Slovenske gorice

V soboto, 23. 4. 2022, se je v telovadnici OŠ Voličina igrala druga finalna tekma državnega prvenstva U15 v futsalu med domačo ekipo KMN Slovenske gorice in FC Hiša daril Ptuj

Za ekipo KMN Slovenske gorice so v tej sezoni nastopali naslednji učenci OŠ Voličina Enej Kramberger, Amadej Ploj, Luka Poš Šuman, Aljaž Sužnik, Alen Kramberger, Tjaž Hadžiselimović, Jan Čuček, Aljaž Fras in Timotej Kocbek

Na prvi tekmi v torek, 21. 4. 2022, na Ptuju je zmagala ekipa KMN Slovenske gorice z rezultatom 6 : 4. Na današnji drugi finalni tekmi smo navijači domače ekipe v polni športni dvorani pričakovali podoben rezultat. Močno smo stiskali pesti in bučno navijali. Ves čas tekme, je bilo videti, da je ekipa iz Ptuja zahteven nasprotnik. Domači igralci so kazali veliko željo, vendar njihove podaje niso bile najbolj natančne. Zaradi zavedanja, kaj prinaša današnja tekma, je bilo v domači ekipi čutiti tremo. Igra danes nekako ni stekla. Neglede na poraz na današnji tekmi z rezultatom 8 : 2, si ekipa KMN Slovenske gorice zasluži iskrene čestitke za osvojeno 2. mesto.

Hvala trenerjem KMN Slovenske gorice, ki delate z mladimi in nadaljujete uspešno tradicijo kluba. Hvala staršem za spodbujanje mladih športnikov na tekmah.

Vsem učencem OŠ Voličina, ki nastopajo za KMN Slovenske gorice v futsalu U15, čestitamo za osvojeno odlično 2. mesto v državnem prvenstvu

7. razred 8. razred 9. razred Šport

19. 4. 2022, 11:03
Dani Sajtl
Spletna interaktivna predstava: Zavajanja in laži na internetu (2. in 3. VIO)

Prepoznavanja zavajanj in dezinformacij se moramo naučiti. To problematiko v posnetku spletne interaktivne predstave na zabaven in poučen način predstavita igralca IGLU Teatra Vid Sodnik in Juš Milčinski, v kateri so s predlogi sodelovali tudi učenci. Najprej sta se posvetila spletnim izzivom, ki so med mladimi zelo priljubljeni, nadaljevala sta s spletnimi vplivneži, ki na spletu kažejo srečno, idealizirano in zelo uspešno podobo svojega življenja, v resnici pa gre zgolj za lažno predstavo z namenom prodaje in zavajanja in zaključila z lažnimi novicami oz. nevarnimi nasveti, ki se širijo preko spleta.

Ekipa Safe.si

YouTube video Zavajanja in laži na internetu (2. VIO)
YouTube video Zavajanja in laži na internetu (3. VIO)

4. razred 5. razred 6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

15. 4. 2022, 11:33
Petra Šuman
Vegovo tekmovanje iz znanja matematike

V četrtek, 17. 3. 2022, smo na šoli izpeljali šolsko tekmovanje iz znanja matematike. Tekmovanja se je udeležilo 99 učencev. 30 učencev je osvojilo bronasta Vegova priznanja. Učenci Aljaž Fras (7. a), Timi Kocbek (7. b), Neža Štruc (8. a), Alen Sužnik (8. a) in Luka Poš Šuman (9. a) so se uvrstili na regijsko tekmovanje v Mariboru, ki je bilo 6. 4. 2022. Na regijskem tekmovanju sta se odlično odrezala Alen Sužnik in Timi Kocbek, ki sta osvojila srebrno Vegovo priznanje. Alen Sužnik se je s svojim dosežkom uvrstil na državno tekmovanje, ki bo 23. 4. 2022 v Limbušu, kjer se bo potegoval za zlato priznanje. Čestitke vsem učencem, ki ste se bili pripravljeni soočili s težavnimi matematičnimi problemi, in vsem, ki ste dosegli priznanja.

1. razred 2. razred 3. razred 4. razred 5. razred 6. razred 7. razred
8. razred 9. razred

13. 4. 2022, 14:55
Biserka Gavez Jaballah
Alex Fekonja osvojil zlato priznanje na tekmovanju iz geografije

V soboto 2. 4. 2022 se je odvijalo državno tekmovanje iz znanja geografije, ki je ponovno potekalo preko spleta. Na državno tekmovanje se je letos uspelo uvrstiti Alexu Fekonja iz 9.a razreda. V skupini osnovnih šol 8. in 9. razreda je tako osvojil zlato priznanje. Čestitamo Alexu za osvojeno zlato priznanje.

6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

4. 4. 2022, 21:26
mag. Anton Goznik
1 od 12
Zlate medalje bodo prvakom v futsalu U15 podeljene v Voličini

V nedeljo, 3. 4. 2022, se je v telovadnici OŠ Voličina igrala druga polfinalna tekma državnega prvenstva U15 v futsalu med domačo ekipo KMN Slovenske gorice in KMN Meteorplast iz Ljutomera. 

Za ekipo Slovenskih goric so v tej sezoni nastopali naslednji učenci OŠ Voličina Enej Kramberger, Amadej Ploj, Luka Poš Šuman, Aljaž Sužnik, Alen Kramberger, Tjaž Hadžiselimović, Jan Čuček, Aljaž Fras in Timotej Kocbek

Na prvi tekmi v Ljutomeru je zmagala ekipa Slovenskih goric z rezultatom 9 : 0. Tudi na drugi polfinalni tekmi je zmagala ista ekipa. Končni rezultat je bil 5 : 3. 

Vsem učencem OŠ Voličina, ki nastopajo za KMN Slovenske gorice U15, čestitamo za uvrstitev v finale. V finalu se bo ekipa 2-krat pomerila z ekipo FC Hiša daril Ptuj. Na drugi finalni tekmi, ki bo v po vsej verjetnosti v nedeljo, 24. 4. 2022, v telovadnici OŠ Voličina bomo glasno navijali in stiskali pesti, da bi postali državni prvaki.

7. razred 8. razred 9. razred Šport

1. 4. 2022, 16:09
Biserka Gavez Jaballah
1 od 1
Vabilo na Turistično tržnico

V torek, 5. 4. 2022 bo v Mercator centru v Mariboru potekala Turistična tržnica, ki jo pripravlja Turistična zveza Slovenije s sodelovanjem Ministrstva za gospodarstvo in razvoj ter Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Turistična tržnica je dogodek, ki se odvija v sklopu projekta Turizmu pomaga lastna glava. Vsebina projekta je vezana na raziskovanje turizma v domačem kraju, ugotavljanje možnosti za hitrejši razvoj in povezovanje z lokalnimi skupnostmi domačega kraja ter trženje naravnih danosti in ostale ponudbe v vseh možnih oblikah. Letošnja tema je Voda in zdraviliški turizem. Učenci se bodo predstavili s turistično nalogo in s stojnico z naslovom Ruperška oaza - sprostitev sredi gričev.

Vljudno vabljeni na Turistično tržnico 2022, v Mercator center Maribor.

6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

27. 3. 2022, 15:34
mag. Anton Goznik
1 od 27
Končano državno prvenstvo v futsalu U13

Včeraj, v soboto, 26. 3. 2022, se je končalo državno prvenstvo v futsalu U13. Odločilna tekma za končno 3. mesto je bila odigrana v telovadnici OŠ Voličina. Ekipa KMN Slovenske gorice je ob pomoči glasnih navijačev premagala vrstnike KMN Bronx iz Škofij z rezultatom 10 : 5. Prva tekma v Kopru se je prejšnjo soboto končala z zmago Bronxov s 6 : 5.

Za domačo ekipo KMN Slovenske gorice nastopajo naslednji učenci OŠ Voličina Timotej Kocbek, Aljaž Fras, Jan Čuček, Matic Marin, Vito Horvat, Julija Horvat, Jakob Murko, Skaj Mulec in Nino Knezar. Medalje in pokal je igralcem podelil, g. Vlado Močnik, predsednik komisije za futsal pri NZS.

Vsem igralcem za dosežen uspeh iskreno čestitamo, še posebej Timoteju Kocbeku, ki je ob praznovanju rojstnega dne mrežo nasprotnika zatresel kar 5-krat. Hvala trenerjem KMN Slovenske gorice, ki nadaljujete uspešno delo z mladimi. Hvala vsem staršem, ki mlade športnike spremljate in spodbujate na tekmovanjih.

5. razred 6. razred 7. razred 8. razred Šport

24. 3. 2022, 12:38
Biserka Gavez Jaballah
1 od 5
Davčno opismenjevanje mladih

V četrtek 24. 3. 2022, sta predavateljici s Finančnega urada Maribor, za učence 8. a. in b. razreda izvedle enourno predavanje na temo davkov. Projekt spodbuja EU za izobraževanje mladih evropskih državljanov o davkih in njihovem vplivu na življenje. Učenci so preko slikovitega predavanja spoznali osnovne termine o davkih in finančni pismenosti. Učenci so prijeli tudi dve zloženki in pisalo "FURS".

7. razred 8. razred 9. razred

22. 3. 2022, 12:24
Biserka Gavez Jaballah
Tekmovanje Evropski denarni kviz 2022

Izobraževalni center Združenja bank Slovenije že nekaj let zapovrstjo organizira Evropski finančni kviz za dvig finančne pismenosti mladine. Nacionalni kvizi potekajo širom Evrope, sodeluje več kot 30 držav, pod okriljem Evropske bančne federacije. Letos smo se kvizu pridružili tudi na naši šoli. Sodelovali so učenci 8. a in 8. b razreda – Laura Vugrinec, Tineja Rupnik, Brina Bezjak, Julija Horvat, Neža Štruc, Maruša Vrčko ter učenci 9.a razreda – Alex Fekonja, Enej Kramberger in Luka Poš Šuman. Rezultati učencev so bili dobri, saj so se uvrstili med 63. in 300. mestom, od skupno 400 tekmovalcev. Tekmovanje je potekalo 16. 3. 2002, ob 13. uri preko učne platforme Kahoot. Cilj vzpodbujanja udeležbe na Evropskem denarnem kvizu je zlasti želja po ozaveščanju mladih, da je osnova za upravljanje osebnih financ in sprejemanje finančnih odločitev dobro poznavanje finančnih pojmov in varnosti poslovanja. Kviz je namenjen mladim v starosti od 13 do 15 let.

Letos smo na kvizu sodelovali prvič. Ker nas je kviz popolnoma navdušil, zagotovo spet tekmujemo naslednje šolsko leto.

7. razred 8. razred 9. razred

21. 3. 2022, 10:52
Janja Horvat
1 od 13
Tehniški dan (poklicna orientacija)

Učenci 6., 8. in 9. razreda so imeli tehniški dan na temo poklicna orientacija. Šesti razred je obiskal Srednjo lesarsko šolo Maribor, kjer so si ogledali šolsko delavnico, spoznali poklic lesarja in se sprehodili po gozdni učni poti. Učenci osmega in devetega razreda pa so si ogledali Tehniški center Maribor, kjer so jim učitelji pripravili različne delavnice. Najbolj zanimivi sta bili delavnici iz mehatronike in obdelave kovin.

6. razred 8. razred 9. razred

17. 2. 2022, 22:12
Petra Cvikl Marušič
1 od 4
Zimski športni dan - smučanje

Danes, 17. 2. 2022, smo imeli prekrasen dan. Kljub vetru v dolini, je bilo na Arehu odlično vreme, skoraj brez sapice in za odtenek že pretoplo. To se je poznalo tudi na snežni podlagi, ki žal ni bila več idealna. Smučanja se je udeležilo 27 učencev. Največ smo presmučali na sedežnici Pisker in vlečnici Cojzarca, nekaj pa tudi na Žigartu, Ruški in Areški. Imeli smo se lepo.

4. razred 7. razred 8. razred 9. razred Šport

11. 2. 2022, 15:35
Biserka Gavez Jaballah
Tekmovanje v znanju fizike za Stefanova priznanja

V sredo, 2. 2. 2022, je na OŠ Voličina potekalo šolsko tekmovanje osnovnošolcev v znanju fizike. Tokratnega šolskega tekmovanja v fiziki se je udeležilo skupno 13 učencev. V skupini 8. razred je tekmovalo 7 učencev, v skupini 9. razred pa 4. Tekmovanje je vsebovalo znanje, ki se ga učenci učijo pri pouku. Na regijsko tekmovanje, ki bo potekalo v četrtek, 14. 4. 2022, na OŠ Franceta Prešerna v Mariboru, so se udeležili Neža Štruc, Brina Bezjak, Julija Horvat in Jure Sirk iz 8. razreda in Alex Fekonja iz 9. razreda. Čestitamo!

8. razred 9. razred

31. 1. 2022, 8:46
Janja Horvat
Tekmovanje iz Ekokviza

V četrtek, 27. 1. 2022, je potekalo tekmovanje, ki ga že več let organizira Ekošola - Ekokviz. S projektom Ekokviz za osnovne šole se učencem predstavi drugačen pogled na spreminjanje okolja, predstavi možne vzroke in spodbudi učence k zanimanju za okolje in k sodelovanju pri reševanju okoljskih problemov.

Teme za to šolsko leto so bile:

  • 6. razred: Gozd in gozdarstvo v Sloveniji
  • 7. razred: Ekosistemi
  • 8. razred: Električna energija

Tekmovalo je 6 učencev. Na državno tekmovanje so se uvrstili: Teo Fekonja, Vito Egghart in Neža Štruc. Čestitamo!

6. razred 7. razred 8. razred

24. 12. 2021, 19:06
Janja Horvat
1 od 8
Tehniški dan - božično novoletni okraski

V četrtek, 23. 12. 2021, je na šoli potekal tehniški dan. Učenci so izdelovali božično novoletne okraske. S pomočjo razrednikov so izdelali božične čestitke ter okrasili razrede. Učenci 6. razreda pa so tudi preiskusili v peki božičnih piškotov. Njihove izdelke si oglejte na fotografijah.

6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

20. 12. 2021, 15:00
Nina Sirk
Proteusovo državno tekmovanje

Državno tekmovanje iz biologije je potekalo 3. 12. 2021 ob 13. 30 uri. Na letošnjem tekmovanju so morali učenci izkazati veliko znanja o pajkovcih (splošne značilnosti, načini prehranjevanja in razmnoževanja, vloga v ekosistemu, gospodarski pomen…). Udeležila sta se ga dva učenca iz 8. razreda in sicer Alen Sužnik in Jure Sirk ter se nanj tako dobro pripravila, da prejmeta zlato proteusovo priznanje, za kar jima iskreno čestitamo.

8. razred

19. 12. 2021, 19:21
mag. Anton Goznik
1 od 10
Državno prvenstvo v futsalu U13 in U15 (vzhod)

Učenci OŠ Voličina Timotej Kocbek, Aljaž Fras, Jan Čuček, Matic Marin, Vito Horvat, Julija Horvat, Jakob Murko, Skaj Mulec in Nino Knezar trenirajo in nastopajo za ekipo U13 KMN Slovenske gorice v futsalu. Po desetih odigranih prvenstvenih tekmah ekipa na lestvici zaseda 2. mesto z osvojenimi 19 točkami. Timotej Kocbek je dosegel 19 zadetkov in na lestvici strelcev zaseda odlično 2. mesto, Aljaž Fras je mrežo nasprotnikov zatresel 13-krat in na lestvici strelcev zaseda 3. mesto. Čestitamo.

Učenci OŠ Voličina Enej Kramberger, Amadej Ploj, Luka Poš Šuman, Aljaž Sužnik, Alen Kramberger, Tjaž Hadžiselimović, Jan Čuček, Aljaž Fras in Timotej Kocbek trenirajo in nastopajo za ekipo U15 KMN Slovenske gorice v futsalu. Po desetih odigranih tekmah ima ekipa 21 točk in na lestvici zaseda 2. mesto. Enej Kramberger na lestvici strelcev s 26 zadetki zaseda 3. mesto. Čestitamo.

5. razred 6. razred 7. razred 8. razred Šport

8. 12. 2021, 13:56
Biserka Gavez Jaballah
Šolsko tekmovanje iz znanja geografije

16. 11. 2021 je na OŠ Voličina potekalo šolsko tekmovanje iz znanja geografije. Tekmovanja se je udeležilo sedem učencev v skupini 6. in 7. razred in osem učencev v skupini 8. in 9. razred. Letošnje tekmovanje je bilo nekoliko spremenjeno. Učenci so na šolski ravni pisali samo teoretični del, ki je bil sestavljen iz sklopa A in sklopa B. Sklop A je zajemal splošno znanje geografije, sklop B pa letošnjo temo, in sicer Gore Slovenije in sveta. Na učence smo zelo ponosni, saj so štirje osvojili bronasto priznanje, en pa se je uvrstil na državno tekmovanje, ki bo potekalo 2. aprila 2022, na Škofijski gimnaziji Vipava. Učenci, ki so osvojili bronasto priznanje, so: Jan Čuček, 7. a, Vito Egghart, 7. b, Neža Štruc, 8. a, in Alex Fekonja, 9. a, ki se je uvrstil tudi na državno tekmovanje. Iskrene čestitke!

6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

30. 11. 2021, 14:11
Petra Cvikl Marušič
1 od 8
Prvi sneg - prve zimske radosti

Tudi "veliki" uživajo na snegu. V okviru izbirnega predmeta Šport za zdravje smo se z učenci in ucenkami 8.a razreda odlično sprostili in uživali na snegu.

8. razred Šport

22. 11. 2021, 13:59
Nina Sirk
Proteusovo tekmovanje

Šolsko tekmovanje iz biologije je potekalo 20. 10. 2021 ob 13. uri. Letošnja tema so bili pajkovci (splošne značilnosti, načini prehranjevanja in razmnoževanja, vloga v ekosistemu, gospodarski pomen…). Skupine pajkovcev, ki so jih spoznavali so: pajki križevci, pajki skakači, klopi, pršice, škorpijoni, suhe južine, paščipalci. V tem šolskem letu so je tekmovanja udeležilo sedem učencev (3 iz 9. razreda in 4 učenci iz 8. razreda). Učenci so se dobro pripravili na tekmovanje, za kar jim iskreno čestitamo. Tjaž Hadžiselimović, Lana Toplak, Alen Sužnik in Jure Sirk prejmejo bronasto proteusovo priznanje, Alen in Jure pa sta se uvrstila tudi na državno tekmovanje, ki bo 3. 12. 2021.

8. razred 9. razred

30. 9. 2021, 22:47
Petra Cvikl Marušič
Wake park Dooplek

V petek, 24. 9. 2021, smo se z nekaj pogumnimi in novih izzivov željnimi učenci in učenkami odpravili preizkusiti svoje motorične spretnosti v Wake park Dooplek. Več podrobnosti si lahko ogledate na spodnjem video posnetku.

YouTube video Wake park Dooplek

7. razred 8. razred Šport

25. 9. 2021, 21:25
Petra Cvikl Marušič
Tekaški športni dan s pridihom solidarnosti

V petek, 24. 9. 2021, smo na šoli izvedli prav poseben športni dan - Tekaški športni dan, ki smo ga še bolj osmislili z zbiranjem kilometrov v okviru projekta Tek podnebne solidarnosti. Učenci so poskušali preteči in prehoditi čim več kilometrov. Za en dan so postali športniki, ki bodo s svojimi pretečenimi kilometri zbirali sponzorje. Vsak učenec bo poskušal pridobiti največ 1 evro sponzorskega denarja, ki ga bomo s pomočjo Slovenske Karitas poslali Karitasu v Keniji in Malaviju. Tam se sadijo drevesa. Ena sadika drevesa tam stane 1 evro. Ta dan so naši športni učenci pretekli in prehodili skupaj kar 921,08 km! Učencem 6.a in 8.b je uspelo prehoditi in preteči več kot 9 km. Prikaz "tekaškega pohoda" 6.a si lahko pogledate na spodnji povezavi. In če vas ob tem zamika, da bi se tudi sami podali v tek, si pred tem lahko pogledate še prispevek tekača Urbana Praprotnika. Da boste dobili še občutek komu je bil naš dobrodelni tek namenjen, pa si lahko ogledate še video o Pedru Opeki.

Prikaz "tekaškega pohoda"
ARNES video Motivacijski nagovor U. Praprotnika: kdaj sta hoja in tek lahko prijetna za vsakogar
YouTube video Pedro Opeka - korak do človeka

4. razred 5. razred 6. razred 7. razred 8. razred 9. razred Šport

23. 9. 2021, 14:47
Petra Cvikl Marušič
Treningi na dan slovenskega športa

V sredo, 23. septemra 2021, obeležujemo državni praznik - dan slovenskega športa. V ta namen so učenci od 5. do 9. razreda v okviru športnega dne sestavili trening za ostale učence šole. Prav tako so nato preizkusili treninge, ki so jih pripravili ostali razredi. Veseli bomo/bodo, če boste tudi vi opravili kakšen njihov trening. Ne pozabite, da le z vsakodnevnim gibanjem pripomoremo k zdravju.

YouTube video Trening 5. a
YouTube video Trening 6. a
YouTube video Trening 7. a
YouTube video Trening 7. b
YouTube video Trening 8. a
YouTube video Trening 9. a

5. razred 6. razred 7. razred 8. razred 9. razred Šport

9. 9. 2021, 12:09
Janja Horvat
1 od 10
Strokovna ekskurzija na Dolenjsko

V torek, 7. 9. 2021, so se učenci 8. a in 8. b razreda odpravili na strokovno ekskurzijo na Dolenjsko. Najprej so v OŠ Brihtna glava v Radovici na zabaven in zanimiv način spoznali značilnosti Bele Krajine, nato so obiskali izvir reke Krupe, kjer so se najbolj pogumni v njej tudi ohladili. Na koncu so si ogledali še Sevniški grad in grajski park. Več v priloženih fotografijah.

8. razred


© 2004-2022 OŠ Voličina. Vse pravice pridržane. | 5. 7. 2022, 2:34