Pomoč pri prijavi v Microsoft TeamsOblak 365Spletne učilnice Moodle

kontakt | šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | prehrana | naši uspehi | knjižnica | šport | povezave | IP | galerija | video | šolarček

Knjižnica

Knjižnične novice
Šolska knjižnica
Bralna značka
Učbeniški sklad
Adobe Acrobat dokument Domače branje (seznam)
Adobe Acrobat dokument Cankarjevo tekmovanje
Šolske potrebščine 2021/22
COBISS+
Knjižnične novice

šolsko leto: objavil-a:

14. 4. 2022, 11:41
Mateja Karneža
Aprilske knjižne novosti

Čeprav se konec  šolskega leta hitro bliža, v šolski knjižnici novitete še vedno iščejo svoje bralce. V mesecu aprilu je šolska  knjižnica ponovno bogatejša za nekaj knjig. Mogoče med njimi najdeš tudi ti kakšno, ki bi bila po tvojem bralnem okusu.

Adobe Acrobat dokument Novosti - april 2022

Knjižnica

25. 3. 2022, 12:19
Mateja Karneža
1 od 5
Obisk Knjižnice Lenart v sklopu projekta Rastem s knjigo

V ponedeljek, 14. 3. 2022, smo se v sklopu projekta Rastem s knjigo odpravili na obisk v Knjižnico Lenart. Sprejele so nas prijazne knjižničarke, ki so nam pripravile zanimiv program. V sklopu projekta so nam predstavili avtorja letošnje izbrane knjige Vinka Moderndorferja in njegovo knjigo Jaz sem Andrej. Prisluhnili smo hudomušnim odlomkom iz knjige, namenjenim bralcem, ki odraščajo in se spoprijemajo s podobnimi tegobami kot glavna književna oseba Matej. Sevada so nas knjižničarke popeljale še po knjižnižnici, nam razložile postavitev knjižničnega gradiva in nam na koncu še predstavile domoznansko knjižnico, kjer se skrivajo knjige z zavidljivimi letnicami izida. Vsi sedmošolci so ob odhodu prejeli izbrano knjigo, ki jo bomo pri slovenščini prebrali za domače branje.

7. razred Knjižnica

25. 3. 2022, 11:09
Mateja Karneža
Marčevske knjižne novosti

Pomlad nas pozdravlja na vsakem koraku. Na naših knjižnih policah pa vas pozdravljajo nove knjige, ki jih lahko preberete tudi za bralno značko, izteka se namreč s koncem meseca aprila. Mogoče vas katera novost prepriča, da jo vzamate v roko in se prepustite tišini pisane besede.

Adobe Acrobat dokument Novosti - marec 2022

Knjižnica

25. 2. 2022, 13:31
Mateja Karneža
Februarske knjižne novosti

Šolsko knjižnico smo obogatili z novimi knjigami. Čakajo, da pridete ponje in se potopite v čarobni svet besede.

Adobe Acrobat dokument Novosti - februar 2022

Knjižnica

29. 1. 2022, 10:12
Mateja Karneža
Januarske knjižne novosti

Na knjižnih policah šolske knjižnice so se znašle knjižne novosti za vse starostne skupine. Poleg novosti najdete v knjižnici bogato knjižnično zbirko za vse bralne okuse. Pirdite in ne bom vam žal.

Adobe Acrobat dokument Novosti - januar 2022

Knjižnica

23. 11. 2021, 9:39
Mateja Karneža
Ustvarjanje učnih okolij 21. stoletja

Knjižnica OŠ Voličina je od leta 2020 del razvojne naloge ZRSŠ Ustvarjanje učnih okolij 21. stoletja, v katero so vključeni učenci 3. razreda. V lanskem šolskem letu smo v času šolanja na daljavo izvedli knjižnično informacijska znanja z medpredmetno povezavo pri likovni umetnosti na temo Kaj mi ponuja knjižnica, v letošnjem letu pa smo medpredmetno sodelovali pri spoznavanju okolja pri pripravi govornega nastopa. Učenci so v knjižnici dve uri namenili delu z različnimi viri - s knjigami, z revijami in s spletom. Ob tem so se naučili, kako je potrebno vire navesti. Po navajanju in predstavitvi so se medvrstniško vrednotili. Pri iskanju podatkov iz virov in navajanju le-teh so se tretješolci izredno izkazali, pohvaljeni so bili tudi s strani vodje razvojne naloge. Nekaj malega o našem delu si lahko ogledate v povezavi na kratkem filmu.

YouTube video Knjižnično informacijska znanja - delo z viri in navajanje le-teh v 3. razredu

3. razred Knjižnica

22. 10. 2021, 14:08
Mateja Karneža
Oktobrske knjižne novosti

Jesen je tu in dnevi se krajšajo, zato bo več časa tudi za branje. Na knjižnih policah v šolski knjižnici se je ponovno znašlo nekaj novih naslovov. Poglejte si jih na spodnji povezavi.

Adobe Acrobat dokument Novosti - oktober 2021

Knjižnica

18. 10. 2021, 21:30
Mateja Karneža
1 od 10
8. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

V 4. a razredu so v sklopu Meseca nacionalnega branja prebirali poezijo. Sračali so se s poezijo Frana Levstika, Daneta Zajca, Svetlane Makarovič, Kajeta Koviča in še bil lahko naštevali imena naših najbolj znanih pesnikov. A učenci niso samo poslušali poezije, temveč so se tudi preizkušali, kako v pravem ritmu in rimah prebrati napisane verze. Ugotovili so, da ni tako lahko. Ker pa so učenci po naravi ustvarjali, smo v revijah in časopisih poiskali besede, ki se rimajo, in utvarili svoje rime v obliki lepljenke.

NMSB

4. razred Knjižnica

17. 10. 2021, 19:18
Mateja Karneža
1 od 3
7. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

V tednu otroka so se tretješolci odpravili na obisk v Knjižnico Lenart. Tam jih je pričakala prijazna knjižničarka, gospa Aleksandra Papež, ki jim je pripravila čudovovito pravljično urico. Otroci so poslušali z očmi in ušesi, saj jim je pripravila pravo pravcato potovanje v pravljični svet, kajti slišali so pravljico Skuhaj mi pravljico, se preizkusili v reševanju ugank in na koncu še prisluhnili Žigovi škatli z igračami.

NMSB

3. razred Knjižnica

17. 10. 2021, 19:04
Mateja Karneža
1 od 4
6. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

Babica našega učenca, ga. Darinka Čobec, je upokojena pravljičarka in knjižničarka, ki je še zmeraj aktivna na literarnem in kulturnem področju. Otrokom 3. razreda je prebrala pravljici Veveriček posebne sorte in Kakšen je svet ter o prebranem vodila pogovor in poustvarjanje. Otroci so bili obiska zelo veseli, z navdušenjem so prisluhnili njenemu pripovedovanju in upajo, da jih bo še kdaj obiskala in jim prebrala še kakšno pravljico.

NMSB

3. razred Knjižnica

2. 10. 2021, 14:17
Mateja Karneža
1 od 8
5. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

V 4. b so okviru Nacionalnega meseca branja učenci prisluhnili slovenski ljudski pravljici O treh grahih in se o njej pogovorili. Ker so v razredu pridni bralci in pri branju knjig potrebujejo kazalke, da vedo, kje naj z branjem prihodnjič nadaljujejo, so si izdelali svoje, prav posebne in zelo lepe, ki bodo našle mesto v knjigi, ki jo trenutno berejo.

Dogodkovnik MNSB 2021

4. razred Knjižnica

2. 10. 2021, 14:03
Mateja Karneža
1 od 10
4. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

Prvošolčki so v četrtek, 30. 9. 2021, prvič obiskali šolsko knjižnico, na kar so že nestrpno čakali, saj kot so mi povedali, imajo vsi zelo radi knjige. Še raje pa imajo, če jim kdo prebere kakšno pravljico, zato so z zanimanjem prisluhnili pravljici Medvedkova knjižnica, s pomočjo katere so spoznali, čemu služi knjižnica in kako moramo ravnati z izposojeno knjigo. Ob obisku so prejeli vsak svojo člansko izkaznico in knjigo Miroslava Košute: Ponikalnice, ki jo je podarilo vsem prvošolčkom Društvo Bralna značka. Na koncu je sledilo največje veselje, saj so si lahko vsi izposodili vsak svojo knjigo.

Dogodkovnik NMSB 2021

1. razred Knjižnica

25. 9. 2021, 8:22
Mateja Karneža
1 od 5
3. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

Učence 1. VIO je v ponedeljek, 20. 9. 2021, obiskal invalidni pisatelj Igor Plohl. Pokazal nam je vse svoje otroške slikanice in nam predstavil leva Rogija. Preko slikanic smo spoznali pisateljeve dogodivščine. Prebral nam je odlomek iz knjige Rogi in Edi na paraolimpijskih igrah in odgovoril na številna vprašanja o nastanku knjig. Učence je zanimalo, kako nastane knjiga, kdo sodeluje pri njenem nastanku, koliko časa nastaja ... Obljubili smo mu, da si bomo knjige izposodili v šolski knjižnici. Komaj že čakamo!

Dogodkovnik NMSB 2021

1. razred 2. razred 3. razred Knjižnica

23. 9. 2021, 7:59
Mateja Karneža
Septembrske knjižne novosti

Minil je že skoraj en mesec od začetka šolskega leta in v knjižnici smo nabavili v mesecu septembru nekaj novih knjig. Poglej prilogo in morebiti najdeš kaj po svojem bralnem okusu, seveda te v šolski knjižnici čaka poleg novosti še ogromno drugih, zanimivih knjig, ki čakajo nate.

Adobe Acrobat dokument Novosti - september 2021

Knjižnica

18. 9. 2021, 17:36
Mateja Karneža
1 od 7
2. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

V okviru Nacionalega meseca skupnega branja so učenci 1. a razreda spoznali zbirko Kako živijo. Zbirka predstavlja posamezne živalske vrste in njihov pomen za okolje. Ker še večina ne zna brati, so življenje živali spremljali preko fotografij.

Dogodkovnik NMSB 2021

1. razred Knjižnica

17. 9. 2021, 13:46
Mateja Karneža
17. september - uradni začetek Bralne značke

Dragi bralci!

17. septembra Bralna značka tradicionalno začenja bralno leto in tako počasti dan zlatih knjig, dan rojstva in smrti Franceta Bevka. Prvi dnevi septembra so nas razvajali s soncem in toplim vremenom, ki ste ga lahko preživeli na prostem in v naravi. Prihajajo pa hladnejši in deževni dnevi, ki so kot nalašč za branje knjig nekje udobno v naslonjaču ali postelji. Učenci od 1. do 5. razreda se boste o prebranih knjigah pogovarjali z vašimi razredničarkami, učenci od 6. do 9. razreda pa boste svoja razmišljanja o knjigah oddali v spletno učilnico šolske knjižnice. Če še nimate knjige za branje, se oglasite v šolski knjižnici in z veseljem vam bom pomagala pri izbiri.

Bralni pozdrav
knjižničarka Mateja

Knjižnica

15. 9. 2021, 9:52
Mateja Karneža
1. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

Tudi letos smo se odločili in se na šoli pridružili Nacionalnemu mesecu skupnega branja. V 7. a razredu smo pri pouku slovenščine izvedli metodo dolgega branja z Levstikovo pripovedko Martin Krpan. Nekaj utrinkov si lahko ogledate na spodnji povezavi.

YouTube video 1. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja
Dogodkovnik NMSB 2021

7. razred Knjižnica


© 2004-2022 OŠ Voličina. Vse pravice pridržane. | 21. 5. 2022, 10:27