Pomoč pri prijavi v Microsoft TeamsOblak 365Arnes Učilnice

kontakt | šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | prehrana | naši uspehi | knjižnica | šport | povezave | IP | galerija | video | šolarček

Vrtec

Vrtčevske novice
Adobe Acrobat dokument LDN vrtca 2022/2023
Adobe Acrobat dokument Vloga za vpis otroka v vrtec
Projekt ELaDiNa
Prosta mesta - vrtec Voličina
Prosta mesta - vrtec Selce
Vrtčevske novice

šolsko leto: skupina: objavil-a:

31. 5. 2023, 12:55
Tanja Krajnc
1 od 5
Pravljična urica v gozdni igralnici

Ponovno nas je obiskala Aleksandra iz knjižnice Lenart. Ampak tokrat je bila naša pravljična urica prav posebna, saj smo jo povabili v našo gozdno igralnico. Tam smo prisluhnili čudoviti pravljici o veverički, ki je sredi gozda iskala svojega moža. Le kateri bi bil zanjo pravi? Mogoče srnjak, pujs, sokol, polž, jež? Mi smo izvedeli kateri, vam pa prepustimo, da ugibate. Če želite pravi odgovor pa le povprašajte otroke iz skupine Utrinki. 

Utrinki

9. 5. 2023, 21:35
Simona Čuček
1 od 7
Prijateljsko druženje in sladoled

Otroci iz skupine Utrinki in učenci obeh prvih razredov so se dobro spoznali že na plavalnem tečaju na Ptuju.  Danes so se družili in se skupaj igrali na igralih.  Da pa je bilo prijateljsko srečanje še sladko, sta s podarjenim sladoledom poskrbeli ga. Janja in ga. Mateja z "Desetke". Za okusne ledenke se jima iskreno zahvaljujemo. Pa zaključimo z besedami prvošolca: "Prijatelji, igra in ledenke so zakon."

Utrinki 1. razred

30. 3. 2023, 12:36
Tanja Krajnc
1 od 13
V gozdni igralnici

Utrinki se vam ponovno oglašamo iz gozdne igralnice. 

Skrivni gozdni škrat nas je obvestil, da nam je v gozdni igralnici pripravil presenčenje. Seveda smo obvestilo vzeli zelo resno in se že naslednji dan odpravili na pot. Ko smo prispeli so otroške oči močno zažarele, saj je bil gozdni škrat zelo priden ter nam pripravil veliko presenečenje - to so nova gozdna igrala. Otroci so jih takoj preizkusili. Bili so navdušeni in presrečni.  Ker je bil škrat res zelo priden in je najverjetneje imel tudi kakšne pomočnike, bi se vsem radi zahvalili, da nam tako lepo pomagate urejati našo gozdno igralnico.  

Iskrena hvala.

Utrinki

21. 2. 2023, 13:48
Jelka Lešnik
1 od 20
Tralala, hopsasa, pustne smo šeme

Zadnji dan dejavnosti povezanih s pustovanjem, smo tudi to leto zaključili s povorko in s sladkimi krofi ter okusnim čajem, ki nam jih je ponudila gospa Andreja v trgovini Hauptman. Včeraj smo si z zapeto pesmijo Od hiše do hiše, od vrat do vrat, prislužili sok v gostilni pri Orniku. Vsem gostiteljem hvala za topel sprejem maškar. V tem času ni manjkalo ustvarjanja, pogovorov in pravljic na to temo, kakor tudi ne pustnega rajanja.

Mavrice

21. 2. 2023, 12:02
Klavdija Žabčič
1 od 16
Pust, nasmejanih ust!

Pust ima pomembno vlogo v vrtcu, saj z njim vključujemo in seznanjamo otroka v lastno kulturo in kulturno dediščino. Vsako leto se strokovni delavci trudimo, da z obujanjem, spodbujanjem in nadaljevanjem čudovitega slovenskega običaja v otrocih zanetimo iskrico navdušenja in spoštovanja do ohranjanja tradicije.

Vse dejavnosti so pozitivno vplivale na njihov socialni in čustveni razvoj ter jim pomagale pri oblikovanju njihove samopodobe in zavedanja, da tudi sami pripadajo tej družbi. Otroci stopajo v svet kulturne dediščine z majhnimi koraki, ki rastejo iz dneva v dan ter širijo svoje znanje, kulturo,  prijateljstvo in pristne odnose.

Sončki

13. 12. 2022, 12:56
Karmen Markuš
Odpoved Škratovanja

Škratovanje, ki je bilo predvideno jutri 14.12., zaradi bolezni odpade. 

Snežinke Zvezdice Lunice Mavrice Sončki Utrinki

6. 12. 2022, 11:57
Karmen Markuš
Vabilo na Škratovanje

Ponovno je tu čarobni čas, decemberskih dni. Da Vam jih polepšamo tudi mi, Vas vrtec Voličina vabi na Škratovanje, ki bo potekalo 14.12. 2022. ob 17.00. uri v Kulturnem domu Voličina. Vabilo v priponki. 

Adobe Acrobat dokument Škratovanje

Snežinke Zvezdice Lunice Mavrice Sončki Utrinki

21. 10. 2022, 12:56
Tanja Krajnc
1 od 8
Gozdna igralnica vrtca Voličina

Pravijo, da za srečo in veselje ni potrebno veliko.

Otrokom iz skupine Utrinki z vzgojiteljicama se je te dni ureničila velika želja, kajti v bližini vrtca, je ob robu gozda, zaživela prva gozdna igralnica vrtca Voličina. In prav ta igralnica, sredi čudovitih dreves in neokrnjene narave, nas osrečuje in razveseljuje.  Večkrat v tednu jo obiščemo in čisto vsakič jo s čim dopolnimo ali preuredimo. Seveda gre največja zahvala družini Bezjak iz Zgornje Voličine, ki nam je dovolila, da  si lahko prav v njihovem gozdu urejamo gozdno igralnico. 

Na fotografijah lahko vidite, da otroci tam veliko raziskujejo in zares uživajo.

Utrinki

14. 10. 2022, 13:34
Klavdija Žabčič
1 od 10
"Skupaj se imamo res dobro" v našen vrtcu

Letošnji Teden otroka je zaznamoval moto: "SKUPAJ SE IMAMO DOBRO!" Potekal je od ponedeljka, 3. 10. do petka 7. 10. 2022.

Današnji čas še kako dobro odraža to, da otroci najbolj hrepenijo po prijateljstvu in po tem, da se imajo dobro s sovrstniki, ki jim zaupajo, zato se osredotočamo na pomen povezanosti, druženja, prijateljstev, pogovarjanja v živo, skupnih dogodivščin, sproščenosti in zabave. Navdih za temo v letošnjem letu najdemo v naslovu pesmi "Skp se mava dobr" avtorja NIPKE-ja, ki je pri otrocih zelo priljubljen in je ambasador Tedna otroka.

Snežinke Zvezdice Lunice Mavrice Sončki Utrinki

12. 10. 2022, 7:08
Jelka Lešnik
1 od 31
Skupaj se imamo dobro

Je bil moto letošnjega Tedna otroka. V sklopu teh dejavnosti nas je obiskala knjižničarka Aleksandra, z njo je prišla tudi Muca Copatarica. Dopoldan sta nam polepšali lutkarici Simona in Mihaela, kateri sta spremljali muca in kuža. V petek smo se odpravili v Gasilski dom Selce, kjer sta nas z gasilskim pozdravom prijazno sprejela gasilca Gregor in Aljaž. Otrokom sta na njim prilagojen način predstavila delo gasilcev, pika na i je bila pena in vodni curek. Zadnji zunanji sodelavec, ki nas je obiskal je bil policist Boštjan Kaloh, ki nam je predstavil njegovo prijazno delo, razkazal avto in nas spremljal na sprehodu. Hvala vsem omenjenim, da smo se skupaj imeli dobro.

Mavrice

10. 10. 2022, 7:22
Jelka Lešnik
1 od 30
Uvajalni mesec poln veselih dejavnosti

Mesec september je za nami, boža nas že jesenski veter. Vreme je bilo odlično za naša raziskovanja, potepanja po gozdu in igre na igriščih. Ker dajemo velik poudarek zdravemu načinu življenja preživimo veliko časa na zraku, tudi dežne kaplje nas ne motijo. Lep jesenski pozdrav iz vrtca Selce.

Mavrice


© 2004-2023 OŠ Voličina. Vse pravice pridržane. | 4. 6. 2023, 10:28 |