Pomoč pri prijavi v Microsoft TeamsOblak 365Arnes Učilnice

kontakt | šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | prehrana | naši uspehi | knjižnica | šport | povezave | IP | galerija | video | šolarček

Vrtec

Vrtčevske novice
Adobe Acrobat dokument LDN vrtca 2021/2022
Adobe Acrobat dokument Vloga za vpis otroka v vrtec
Projekt ELaDiNa
Arhiv vrtčevskih novic 2021/2022

šolsko leto: skupina: objavil-a:

Pri izbranem kriteriju ni novic. Prikazane so VSE novice za šolsko leto 2021/2022!

20. 6. 2022, 23:39
Jelka Lešnik
1 od 25
Vrtec v naravi

Vrtec v naravi (CŠOD Škorpijon) je minil v zanimivih dejavnostih in dogodivščinah. Vsega lepega pa je hitro konec, tudi našega uživanja v vrtcu v naravi. Poglejte si fotografije, ki povedo največ.

Mavrice Sončki Utrinki

20. 6. 2022, 11:07
mag. Anton Goznik
Otroci vrtca varno prispeli v vrtec v naravi

Spoštovani starši,

sporočamo, da je 19 otrok vrtca skupaj z vzgojiteljicami varno prispelo v CŠOD Škorpijon. V šoli v naravi bodo do srede, 22. 6. 2022. Zagotovo se bodo imeli lepo.

Mavrice Sončki Utrinki

17. 6. 2022, 8:53
Jelka Lešnik
1 od 20
Veselje v vrtcu

Šolsko leto se počasi izteka, uživamo še v zadnjih dnevih našega druženja. Veliko časa preživimo v naravi, na igralih, prepevamo, raziskujemo in se veselimo z našimi slavljenci.

Na zaključni prireditvi vrtca in v skupini Mavrice, smo se uradno poslovili od otrok, ki bodo septembra prvič zasedli šolske klopi. V tem šolskem letu nas zapušča enajst otrok: Gal, Lucija, Sanja, Maša, Leyla, Tine, Jernej, Lara, Katarina, Teja in Patrik. Želimo jim, da ostanejo znanja in raziskovanja željni ter da ohranijo in naprej razvijajo življenjske vrednote.

Mavrice

3. 6. 2022, 13:49
Estera Pivec
1 od 18
Gibalček

V okviru športnega programa Gibalček so otroci iz vrtca razvijali svoje gibalne sposobnosti in spretnosti. Spoznali so različne športe in se v njih tudi preizkusili. Ob koncu tedna so za vsa osvojena gibalna znanja dobili tudi Gibalčkove medalje.

Sončki

24. 5. 2022, 7:02
Jelka Lešnik
1 od 21
Mali športnik

Gibanje in igra sta v predšolskem obdobju človeškega življenja ključni potrebi. Pomembno vlogo pri tem igra vzgojitelj, ki otroku s svojo spodbudo in motivacijo omogoča, da otrok z veseljem razvija svoje gibalne sposobnosti in hkrati usvaja določene gibalne koncepte ali sheme.  Otroci se preko iger in športnih dejavnosti naučijo tudi upoštevanja pravil in se izpopolnjujejo tudi v socializacijskem smislu. Naučijo se sodelovanja z drugimi, poslušanja in tudi spodbujanja med seboj. V vrtcu Selce dajemo preko celega leta velik poudarek gibanju, saj tako skrbimo za zdravje in pravilni razvoj otrok. V zadnjih dveh tednih smo se še posebej trudili, saj smo si vsi prislužili medaljo. V okviru projekta Gibalček smo izvedli izlet v živalski vrt v Slovenskih Konjicah.

Mavrice

20. 5. 2022, 13:53
Klavdija Žabčič
1 od 10
Gibalčkov teden v vrtcu

Ta teden je bil ciljem našega vrtca pisan na kožo. Izvajali smo dejavnosti v okviru gibanja, športa in narave. Zavedamo se, da je gibanje za otroka življenje in da prav z gibalnimi dejavnostmi vplivamo na celosten razvoj otroka. Tako so se v tem tednu v našem vrtcu odvijale gibalčkove dejavnosti, ki smo jih povezali z druženjem in igro. Izvedli smo najrazličnejše gibalne minutke, različne poligone, kjer so se otroci preizkušali v svojih gibalnih sposobnostih,  se odpravili na daljši pohod in se igrali na travniku. Športi so začeli dobivati svoja imena. Igre z žogo so postale, košarka in nogomet. 

Zvezdice

16. 5. 2022, 9:30
Karmen Markuš
1 od 11
Lunice na izletu

Bliža se konec vrtčevskega leta in Lunice smo se odpravile na zaključni  izlet. Obiskali smo Zooland v Slovenskih Konjicah in se imeli zelo lepo.  Kako lepo smo se imeli, pa si oglejte na priloženih fotografijah. 

Lunice

25. 3. 2022, 6:53
Jelka Lešnik
1 od 22
Materinski dan

Mame so ljubeče, nežne, tople – mame so izjemne in najlepše, so najboljše osebe na svetu.

Iskrene čestitke ob materinskem dnevu.

Mavrice

16. 3. 2022, 8:22
mag. Anton Goznik
Vpis otrok v vrtec pri OŠ Voličina

Zainteresirane starše vabimo k vpisu predšolskih otrok v vrtec pri OŠ Voličina za šolsko leto 2022/23, ki bo potekal do 8. 4. 2022. Več o vpisu si lahko preberete v prilogi te novice. V prilogi najdete tudi vlogo za vpis.

Adobe Acrobat dokument Vpis otrok v vrtec pri OŠ Voličina
Adobe Acrobat dokument Vloga za vpis otroka v vrtec pri OŠ Voličina

Snežinke Zvezdice Lunice Mavrice Sončki Utrinki

8. 3. 2022, 13:04
Jelka Lešnik
1 od 19
V mesecu februarju smo potovali ...

Naša potovanja so bila prijetna, saj smo leteli med oblake, nad Zemljo, tja v neskončno vesolje. Videli smo polno zvezd, kometov, planetov, Luno in našo Zemljo. Potovali smo s hitrimi raketami, katere smo nato zamenjali z novimi prevoznimi sredstvi – traktorji in policijskimi avtomobili. S temi prevoznimi sredstvi smo vozili  po naših vaških cestah.

Mavrice

4. 3. 2022, 13:03
Estera Pivec
1 od 6
Pustno vzdušje v skupini Sončki

Tra-la-la, hopsa-sa, pustne smo šeme,
tra-la-la, hopsa-sa, nič nismo lene.
Tra-la-la, hop-sa-sa, mi se vrtimo,
tra-la-la, hop-sa-sa in veselimo.

Sončki

22. 12. 2021, 13:10
Larisa Senekovič
Projekt ELaDiNa v vrtcu

ELaDiNa - Early Language Development in Nature projekt poteka od septembra 2020 do avgusta 2023. Nosilec projekta je CŠOD.

Projekt ELaDiNa temelji na raziskovanju in spodbujanju jezikovnih zmožnosti otrok z aktivnostmi v naravi. Namen projekta je prepoznati, osvetliti in izkoristiti možnosti in priložnosti, ki jih nudi učenje v naravi, ter tako izboljšati otrokove sporazumevalne zmožnosti. V okviru projekta se razvija generični model, pripravlja in izvaja program treninga ter pripravlja priročnike za spoznavanje inovativnega poučevanja v naravi in razvijanje sporazumevalnih zmožnosti, ki bodo obogatili pedagoški proces.

Ciljna skupina so otroci od 3 do 7 let.

Pri projektu ELaDiNa sodelujejo strokovnjaki iz Švedske, Slovenije in Nemčije. Partnerske organizacije so v projekt ELaDiNa vnesle svoje bogate izkušnje in strokovno znanje s področja poučevanja v naravi in spodbujanja razvoja jezikovnih zmožnosti. Rezultat intenzivne izmenjave izkušenj in znanja je premišljen in preverjen projektni model, ki bo stimuliral, razširil in obogatil pedagoški proces. Udeleženci projekta bodo prispevali h globljemu razumevanju pomena otrokovih izkušenj v naravi za spodbujanje zgodnjega razvoja sporazumevalne zmožnosti.

Nosilci triletnega projekta so naslednje partnerske institucije:

Pridruženi partnerji projekta iz Slovenije so:

  • OŠ in vrtec dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica
  • Vrtec Voličina
  • OŠ Slivnica pri Celju
  • Vrtec Galjevica
  • OŠ Litija
  • OŠ Miklavž na Dravskem polju

Informacije o projektu so objavljene v EU projektni kartici.

Informacije o projektu (EU projektna kartica)

Snežinke Zvezdice Lunice Mavrice Sončki Utrinki

16. 12. 2021, 6:47
Jelka Lešnik
1 od 10
Veselje na snegu

Komaj smo ga čakali in ga že več ni. Se sprašujete koga? Ja, snega vendar…

Mavrice

20. 10. 2021, 13:07
Jelka Lešnik
1 od 10
Buče

Otroci skupine Mavrice pridno pospravljamo jesenske pridelke, tako doma kot v vrtcu. V vrtcu smo uspeli pridelati buče, katere krasijo naš vrtec, iz njih bomo vzeli semena, jih izrezovali in se z njimi igrali.

Microsoft Word dokument Buča

Mavrice

19. 10. 2021, 9:10
Jelka Lešnik
1 od 10
Babica jesen

Med otroke je prišla babica jesen, ki nas spremlja ob različnih dejavnostih: pripoveduje pravljice, sprejema goste, z nami pospravlja jesenske pridelke, nabira kostanje in se z nami igra.

Mavrice

11. 10. 2021, 13:12
Estera Pivec
1 od 6
Teden otroka

Teden otroka je potekal od 4. do 8. oktobra. Osrednja tema letošnjega Tedna otroka je bila: "Razigran uživaj dan". V sklopu tega tedna so nas obiskali nekateri posebni gostje. Gospod policist nam je povedal kako varno hodimo po cesti in kje se otroci smejo voziti v avtomobilu. Pogovorili smo se o njegovem delu in si ogledali policijski avtomobil. Obiskali so nas tudi gasilci, ki so nam pokazali pripomočke, ki jih uporabljajo pri svojem delu. Ogledali smo si tudi različne gasilske uniforme in gasilski avto. Ob koncu tedna pa smo si ogledali še lutkovno predstavo Muca Copatarica. Otrokom je lutkovna predstava bila zelo zanimiva, saj so si prvič ogledali senčne lutke.

Sončki

21. 9. 2021, 6:47
Jelka Lešnik
1 od 10
Skupina Mavrice

V skupini Mavrice se veselo druži 21 otrok, 8 deklic in 13 dečkov, starosti od 3 do 6 let. Kljub različnim starostim se imajo otroci radi in uživajo v prijateljskih odnosih. Iz vrtca Selce vam pošiljajo lepe pozdrave: Bine, Filip, Dominik, Gal, Leo, Lucija, Sanja, Alex, Maša, Leyla, Tine, Jernej, Jan, Santino Alejandro, Lara, Katarina, Teja, Rian, Mia, Jakob, Patrik, Simona in Jelka.

Mavrice

7. 9. 2021, 17:57
mag. Anton Goznik
Zdravje v šoli – predavanje zelo dobro obiskano

Mojca Ivankovič Kacjan, dr. med., spec., pediatrije, je na današnjem 1. roditeljskem sestanku za starše, ki imate otroke v vrtcu ali I. VIO izvedla predavanje z naslovom Zdravje v šoli. Staršem je svetovala tudi o primerni dolžini uporabe zaslonov pri otrocih in učencih.

Smernice za uporabo zaslonov so objavljene tudi na spletni strani OŠ Voličina.

Veseli smo, ker ste se starši srečanja udeležili v tako velikem številu. Zahvaljujem se vam, ker ste za udeležbo upoštevali pogoj PCT.

Adobe Acrobat dokument Podatki ob začetku šolskega leta 2021/22

Snežinke Zvezdice Lunice Mavrice Sončki Utrinki 1. razred
2. razred 3. razred


© 2004-2022 OŠ Voličina. Vse pravice pridržane. | 7. 10. 2022, 12:29