Pomoč pri prijavi v MS Teams

kontakt | šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | prehrana | naši uspehi | knjižnica | šport | povezave | IP | galerija | video | šolarček | vreme

Vrtec

Vrtec Voličina in vrtec Selce.

Vrtčevske novice
Adobe Acrobat dokument LDN vrtca 2020/2021
Adobe Acrobat dokument Vloga za vpis otroka v vrtec
Vrtčevske novice

skupina: šolsko leto:

sreda, 02. 06. 2021, 6:43
objavila Karmen Markuš

Zvezdice
Zvezdice v živalskem vrtu...

Ker v živalski vrt, seveda skupaj ne moremo, smo se odločili da si ga pripeljemo kar v vrtec. Ob knjigah, posnetkih in različnih dejavnosti smo spoznavali čisto prave žirafe, zebre, nilske konje, opice....in še mnoge druge. Opazovali smo kako se gibajo in jih poskušali posnemati. Z veliko ustvarjanja in vztrajnosti pa smo si pred igralnico uredili čisto svoj živalski vrt.

sreda, 12. 05. 2021, 6:48
objavila Karmen Markuš

Snežinke
Zvezdice
Lunice
Mavrice
Sončki
Zelena jopica...

...je bila izhodišče vseh skupin v okviru projekta Eko beri, ki ga izvajamo pod okriljem društva Planetu Zemlja prijazen vrtec. Otrokom smo starosti primerno predstavili vsebino pravljice, ki govori o recikliranju. Spet se je dokazalo, da je v vrtcu domišljije na pretek. Več si poglejte v spodnjih fotografijah.

petek, 07. 05. 2021, 12:52
objavila Estera Pivec

Lunice
Deževni dnevi

Kislo aprilsko vreme nam nagaja še v mesecu maju. Vendar si otroci iz skupine Lunice vsak dan v vrtcu naredimo lep in zabaven. Tudi če dežuje se ne ustrašimo, vendar se odpravimo na sprehod z dežniki. V igralnici pa slabo vreme in slabo voljo preženemo z zabavnimi masažami za otroke. Usedemo se v krog in prijatelja nežno božamo po hrbtu. Ponavljajte za nami in naučili bomo tudi Vas: Prve kapljice dežja tiho padajo na tla (s prsti rahlo udarjamo po prijateljevem hrbtu). Zdaj dežuje že močno (s prsti močneje udarjamo po prijateljevem hrbtu), lije, lije, vse mokro (z obema podlahtema drsimo po prijateljevem hrbtu gor in dol). Toča, ta ti ropota, kot orehi padli bi z neba (s stisnjenimi pestmi udarjamo po celem hrbtu prijatelja). Joj, grmi, grmi, bežimo (dlani položimo na prijateljev hrbet in jih rahlo tresemo), urno, urno vsi se skrijmo (z rokami skrijemo prijateljeve oči)!

petek, 02. 04. 2021, 12:44
objavila Estera Pivec

Lunice
Fižolina

V mesecu marcu smo v skupini Lunice prebirali pravljico o zapuščeni pločevinki Fižolini. Zajčica Mila je v gozdu našla staro in smrdečo pločevinko ter vanjo posadila šopek rož. Tako smo se tudi mi odločili, da pločevinke preuredimo in vanje posejemo praznično žito. Otroci so semena opazovali pod lupo in jih nato posejali vsak v svojo pločevinko. Z navdušenjem so opazovali kako seme raste, božali "travico" in jo strigli s škarjicami. Pločevinko smo okrasili še z izdelano velikonočno jajčko iz stiroporja in si pred prazniki vse skupaj odnesli domov.

Pravljica FižolinaOpazovanje semen žitaNamočimo semena v vodoNapolnimo lončke z zemljoOpazovanje kaljenja semenOpazovanje semen pod lupoSejanje semen v lončkeOpazovanje kako raste žitoNaši lončki z žitom in jajčko za domovStriženje žita s škarijicami
petek, 12. 03. 2021, 12:48
objavila Klavdija Žabčič

Lunice
"Danes se ptički ženijo, poslušajte kako pojejo in se pogovarjajo!"

Nekoč je veljalo, da se na Gregorjevo ptički ženijo, saj je ta dan veljal za prvi spomladanski dan. Seveda, pomlad je tu, narava se je začela prebujati, vzklile in zacvetele so prve cvetlice. Star običaj namreč pravi, da se na Gregorjevo podaljša dan, tako da kmetje niso potrebovali več petrolejk, Gregor pa je znan kot prinašalec luči. Z metanjem različnih gorečih predmetov v manjše potoke so pozdravili prihod sonca in pomladi. Ravno iz tega razloga smo z otroki obeležiti ta dan s spuščanje ladjic v bližnjem potoku našega vrtca. Pred tem smo v igralnici preverili njihovo plovnost.

četrtek, 11. 03. 2021, 13:03
objavila Klavdija Žabčič

Lunice
Lunice in matematika

Matematika je prisotna povsod okrog nas. Naša naloga je, da jo otroku predstavimo kot nekaj zabavnega, kar pomeni, da se učimo matematike preko igre. Matematika za predšolske otroke ni zgolj spoznavanje števk in števil, učenje računskih operacij ali poznavanje geometrijskih pojmov, ampak razvijanje matematičnih sposobnosti, mišljenja, primerjanje, urejanje… na vsakdanjih dogodkih in preko igre s čim več konkretnimi materiali. Vzorci, zaporedja, štetje, prirejanje… se sliši zelo učeno. Kako pa to uporabimo v vsakdanjem življenju? Tudi tako, da otrok pripravi pogrinjek, kar pomeni: vsak krožnik ima en prtiček, eno žlico, eno vilico in en nož. To je npr. prirejanje.

torek, 09. 03. 2021, 9:05
objavila Jelka Lešnik

Mavrice
Mali zvonček (Mira Voglar)

Mali zvonček se je zbudil, očke trudne si pomel. Da bi bratce vse prebudil, kar zvoniti je začel. Bim bim, bim bim, zaspance budim, prišla je pomlad in sonček z njo zlat. Bim bam, bim bam, vse rožce na plan, bim bam, bim bam. Naj se zvončki prebujajo tudi na našem igrišču...

sreda, 17. 02. 2021, 7:38
objavila Jelka Lešnik

Mavrice
Pustni torek

S pustnimi norčijami smo zaključili v torek, ko so maškare plesale in rajale s pisanimi trakovi. Mogoče smo pregnali zimo… Ali še ne?

sreda, 17. 02. 2021, 7:35
objavila Jelka Lešnik

Mavrice
Pust veselih ust

V petek smo gostili v vrtcu različne junakinje in junake. Bilo je veselo, maske so se nam predstavile, rajale in se odpravile na povorko.

sreda, 17. 02. 2021, 7:32
objavila Jelka Lešnik

Mavrice
Pust in pingvini

V četrtek so se po našem kraju sprehajali čudoviti pingvini. Le zakaj so bili tako veseli snega? Otroci so ustvarjali na temo pusta.

torek, 16. 02. 2021, 13:07
objavila Karmen Markuš

Zvezdice
Pust pri Zvezdicah...

...ko zadiši po svežih krofih, ko se zaslišijo zvonci Kurentov in oživijo čudežna bitja, takrat je TA ČAS. Čas, ko smo lahko kdorkoli si želimo in le rajamo in se veselimo. Tudi pri Zvezdicah smo uživali v pustnem času. Oglejte si nekaj utrinkov našega pustovanja v vrtcu....

torek, 16. 02. 2021, 13:02
objavila Klavdija Žabčič

Lunice
Tralala, hopsasa , pustne smo šeme

Tralala, hopsasa, pustne smo šeme, tralala, hopsasa, nič nismo lene. Tralala, hopsasa, mi se vrtimo, tralala, hopsasa, in veselimo.

ponedeljek, 15. 02. 2021, 13:29
objavila Klavdija Žabčič

Lunice
Jaz sem kavboj

Za pusta je v našem vrtcu vsako leto veselo. V skupini Lunice smo letos oživeli nekoliko pozabljenjega junaka - kavboja. "Jaz sem kavboj, jaz sem čisto čisto pravi kavboj. In moj očka je konjiček, z njim raziščem vsak kotiček, z njim raziščem vse do dna. Jaz sem kavboj, jaz sem čisto čisto pravi kavboj. Moja mami indijanka, moja prva postojanka, zatočišče mojih sanj".

sreda, 16. 12. 2020, 11:46
objavila Klavdija Žabčič

Snežinke
Zvezdice
Lunice
Mavrice
Sončki
Kako skrbeti za otrokovo duševno zdravje

Spoštovani starši! V teh časih je največje breme prav na najbolj ranljivih, to so otroci. Zato moramo poskrbeti, da ostajajo zdravi v najširšem smislu. Tu imate nekaj opomnikov, kako poskrbite zanje.

Skrb za otrokovo duševno zdravje - z nasmehom
Skrb za otrokovo duševno zdravje - z objemom
četrtek, 19. 11. 2020, 18:26
objavila Nina Sirk

Snežinke
Zvezdice
Lunice
Mavrice
Sončki
1. razred
2. razred
3. razred
4. razred
5. razred
6. razred
7. razred
8. razred
9. razred
Tradicionalni slovenski zajtrk

Vsak tretji petek v novembru obeležujemo Dan slovenske hrane. To je tudi priložnost, da podpremo slovenske pridelovalce in predelovalce hrane, da posežemo po lokalno pridelani hrani, podpremo prizadevanja za ohranjanje čistega, zdravega okolja, ohranjanje podeželja ter seznanjanje mladih s postopki pridelave in predelave hrane. Na ta dan se vsako leto otroci v šolah in vrtcih veselijo Tradicionalnega slovenskega zajtrka, letošnji jubilejni že deseti pa zaradi trenutnih epidemioloških razmer ne bo potekal v šolah in vrtcih.

Zato vas vabim, da tudi vi obeležite Dan slovenske hrane in če je le možno si pripravite Tradicionalni slovenski zajtrk v krogu družine in vaših bližnjih.

Slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka je "Zajtrk z medom – super dan!" Praznujmo skupaj.

sreda, 11. 11. 2020, 21:18
objavila Simona Čuček

Snežinke
Zvezdice
Lunice
Mavrice
Sončki
1. razred
2. razred
3. razred
4. razred
5. razred
6. razred
7. razred
8. razred
9. razred
Mala pozornost za veliko veselje

Dragi otroci, šolarji, vabimo vas, da sodelujete v projektu "MALA POZORNOST ZA VELIKO VESELJE", s katerim želimo osrečiti čim več starostnikov in na njihove obraze risati nasmehe in iskrice v očeh. Cilj projekta, ki ga organizira ga. Ana Petrič, je, da zapišemo 21 tisoč prazničnih voščil za 21 tisoč starejših, ki bivajo v domovih in centrih za starejše v Sloveniji. Če želite sodelovati, napišite kratko pismo ali voščilo z lepimi željami in pozitivnimi mislimi. Voščilo naj bo napisano na roko, črke pa morajo biti dovolj velike in berljive. Glede na to, da znate biti tudi zelo ustvarjalni, lahko izdelate svojo voščilnico. V priloženi priponki boste našli natančnejša navodila za sodelovanje. Zdaj pa v akcijo, že z malo pozornostjo lahko veliko naredimo in koga razveselimo. Bodite prijazni!

MALA POZORNOST ZA VELIKO VESELJE
petek, 16. 10. 2020, 14:09
objavila Jelka Lešnik

Mavrice
Jesen

V mesecu oktobru nadaljujemo z zanimivimi in zabavnimi dejavnostmi – prepevamo, plešemo, rišemo, izrezujemo, lepimo, se igramo. Veliko časa preživimo v gozdu, kjer nabiramo kostanje, želod in žir. Deževne dni izkoristimo za sprehod po dežju in čofotanju po lužah.

V gozduPlesOdšli smo v kino.Kuhani kostanji so zelo slastni.Moj ježek bo najlepši...Pod dežniki...Čofotanje po lužah...
četrtek, 24. 09. 2020, 8:39
objavila Klavdija Žabčič

Snežinke
Zvezdice
Lunice
Mavrice
Sončki
Atletska zveza Slovenije: “Množični tek otrok – Začni mlad, tekmuj pošteno”

V sredo, 23. 9. 2020, smo se udeležili vseslovenske akcije Atletske zveze Slovenije: “Množični tek otrok – Začni mlad, tekmuj pošteno”. Otroci vseh oddelkov so tekli, se zabavali in spodbujali med sabo. Za udeležbo v akciji so vsi tekači prejeli priznanje. Čestitamo!

LuniceLuniceMavriceMavriceSončkiZvezdiceZvezdiceSončkiLunice
četrtek, 10. 09. 2020, 14:09
objavila Jelka Lešnik

Mavrice
Živ žav okrog nas

Skupino Mavrice v vrtcu Selce obiskuje 20 otrok, starosti od treh do šest let. Preko raznih socialnih in spontanih iger smo že stkali nitke prijateljstva in se imamo lepo. Veseli smo lepega sončnega vremena, saj lahko veliko časa preživimo na igralih našega igrišča. V okolici vrtca odmeva veseli živ žav

Veselje je pri nas domaIgra otrokDruženje ob igriSpretnost na poganjalcihNaš avtoUmetniki

© 2004-2021 OŠ Voličina. Vse pravice pridržane. | torek, 15. 06. 2021, 19:10