Pomoč pri prijavi v Microsoft TeamsOblak 365Spletne učilnice Moodle

kontakt | šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | prehrana | naši uspehi | knjižnica | šport | povezave | IP | galerija | video | šolarček

Novice

Šolske novice
Šolske novice

šolsko leto: razred: objavil-a:

21. 1. 2022, 11:46
Katja Majhenič
Razpis za vpis v srednje šole in dijaške domove za šolsko leto 2022/2023

Devetošolce in njihove starše obveščamo, da je na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport objavljen Razpis za vpis v srednje šole in dijaške domove za šolsko leto 2022/2023. 

Razpis za vpis v srednje šole
20. 1. 2022, 16:35
Silva Potočnik
1 od 14
Teden pisanja z roko

Od 17. do 21. januarja poteka teden pisanja z roko. Pisanje z roko je izvirna človekova spretnost. Vsak človek ima svojo pisavo. Ta spretnost se razvija samo z vajo. Možgani bolj kompleksno delujejo pri pisanju z roko, kot pri pisanju z računalnikom. Tudi informacije zapisane z roko se v spominu zadržijo dlje časa. Prvošolci se komaj začenjajo učiti pisati, nekaj pa že znajo, svoje ime in priimek.

1. razred

19. 1. 2022, 12:19
mag. Anton Goznik
Nov protokol ravnanj v primeru okužbe SARS-CoV-2 pri otroku ali učencu in posodobljen protokol samotestiranj učencev v šoli

Spoštovani starši otrok in učencev, 

danes je v skladu z odlokom, ki je objavljen Uradnem listi RS št.: 8/2022, začel veljati nov protokol ravnanj v primeru okužbe SARS-CoV-2 pri otroku ali učencu. Prepričani smo, da ste o spremembi že obveščeni preko medijev.

V prilogi te novice je dopis, ki so vam ga že ali vam ga bodo kmalu na vaše e-naslove posredovale vzgojiteljice, razredničarke o. razrednik.

Prosimo, da dopis preberete. Hvala.

Prav tako vas prijazno prosimo, da novost sprejmete s strpnostjo in z razumevanjem.

V upanju, da bomo vsi po svojih najboljših močeh prispevali, da ostanejo otroci v vrtcu in učenci v šoli, vas lepo pozdravljam.

Adobe Acrobat dokument Nov protokol ravnanj v primeru okužbe SARS-CoV-2 pri otroku ali učencu
Adobe Acrobat dokument Dopolnjen protokol samotestiranj učencev v šoli
Adobe Acrobat dokument Spremenjena odloka o izjemah od karantene in začasnih ukrepih za preprečevanje širjenja okužb U. l. RS 8/2022
10. 1. 2022, 18:03
Janja Horvat
Preventivna akcija Varno brez telefona

Agencija za varnost prometa s partnerji izvaja nacionalno preventivno akcijo za ozaveščanje o tveganjih uporabe mobilnega telefona v prometu »Varno brez telefona« od 10. do 23. 1. 2022.

Mobilni telefoni so že vrsto let eden izmed večjih motilcev pozornosti v prometu. Mobilni telefoni močno vplivajo na kognitivne sposobnosti voznika. Pisanje sporočil ali pregledovanje družbenih omrežij med vožnjo pomeni 23-krat večje tveganje za nastanek prometne nesreče.

Namen akcije je opozarjanje predvsem starše in mladostnike, da je pri vožnji med uporabo mobilnega telefona, voznikova pozornost zmanjšana na področju:

  • vidnega zaznavanja (namesto na cesto in okolje, je pogled usmerjen v zaslon telefona),
  • motorične odzivnosti (roke niso na volanu),
  • miselnega zaznavanja (usmerjeni v dogajanje na zaslonu telefona, namesto na promet).

Tudi med hojo v prometu in kolesarjenjem ne uporabljamo mobilnega telefona ali slušalk za poslušanje glasbe. Nemalokrat vidimo zamišljene pešce, ki s pogledom v mobilni telefon stopijo na prehod za pešce ali na kolesarsko stezo, in ne preverijo, ali so to storili dovolj varno. Reakcija pešca je zaradi uporabe mobilnih telefonov in pregledovanja družbenih omrežij zmanjšana do 60%.

Za volanom ne bodite za ekranom, v prometu ne bodite na spletu!

7. 1. 2022, 9:38
mag. Anton Goznik
2. Šola za starše – vabilo k spremljanju brezplačnih predavanj

Spoštovani starši,

v prilogi te novice vam pošiljamo vabilo (program) za brezplačna predavanja v okviru 2. Šole za starše.

2. Šolo za starše lahko spremljate, če se za posamezno predavanje registrirate.

S klikom na zgornjo povezavo se vam odpre stran, kjer lahko spremljate predavanja Pozitivne psihologije za boljše življenje. Na stani, se pomaknite proti dnu in izberite posamezno predavanje, ki ga želite spremljati in se registrirajte.

Če želite, si lahko prvo predavanje z naslovom Opolnomočenje staršev in učiteljev za opolnomočenje otrok, pisatelja dr. Noah Charney, ki je poslovenjen Američan, ogledate s klikom na povezavo tukaj.

Adobe Acrobat dokument Šola za starše
26. 12. 2021, 12:54
Regina Dobaja
1 od 8
Jelkovanje

S petkovim jelkovanjem smo se poslovili od šole v tem letu. Najprej smo si ogledali šolsko prireditev V pričakovanju ... Potem smo poskrbeli, da so prišla darila, ki so jih na šolo dostavili pomočniki dobrih mož, v prave roke. Sledil je ples. Po malici smo si ogledali lutkovno predstavo Lutkovnega gledališča Ljubljana, Najprisrčnejši velikan. Predstavo je v okviru humanitarnega projekta Božičkova pošta podarila Pošta Slovenije. Do nje lahko vse do 5. januarja dostopate na spodaj priloženi povezavi. In kaj smo počeli po predstavi? Zabavali s plesom, druženjem, igranjem …

Lutkovno gledališče Ljubljana, Najprisrčnejši velikan

2. razred

25. 12. 2021, 8:14
Brane Lazič
1 od 10
Božično novoletni izdelki v 9. razredu

V četrtek, 23. 12. 2021, smo učenci 9. razreda izdelovali božično novoletne okraske. Naša naloga je bila, da iz tršega barvnega papirja oblikujemo tridimenzionalne okraske za okenske police. Več o tem v spodnji fotogaleriji.

24. 12. 2021, 19:47
Nadija Škrlec
Praznično rajanje v OPB I

Druženje v podaljšanem bivanju smo si pred božičnimi prazniki in počitnicami popestrili z različnimi igrami na temo božiča. Naše ustvarjanje in igranje si lahko ogledate v videoposnetku.

YouTube video Youtube

1. razred

24. 12. 2021, 19:06
Janja Horvat
1 od 8
Tehniški dan - božično novoletni okraski

V četrtek, 23. 12. 2021, je na šoli potekal tehniški dan. Učenci so izdelovali božično novoletne okraske. S pomočjo razrednikov so izdelali božične čestitke ter okrasili razrede. Učenci 6. razreda pa so tudi preiskusili v peki božičnih piškotov. Njihove izdelke si oglejte na fotografijah.

6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

24. 12. 2021, 14:59
Simona Čuček
1 od 3
Okrašena Voličina

Mesta in vasi so se v teh dneh odela v praznično podobo. Tako tudi v Voličini zjutraj in zvečer zagori mnogo lučk. Pred nekaj dnevi pa sta v sam center vasi prikorakala tudi dva čudovita snežaka. Da pa ne bi bila preveč osamljena, smo ob njima postavili drevesce. Drevesce krasijo posebni okraski, na katerih so narisani zimski motivi in zapisane lepe želje za praznike. Tako smo tudi tretješolci pripomogli k prazničnem izgledu naše Voličine.

3. razred

24. 12. 2021, 10:39
Silva Potočnik
1 od 9
Jelkovanje

Tudi v prvem razredu smo pripravili jelkovanje. Najprej smo si ogledali šolsko prireditev, nato pa lutkovno predstavo Najprisrčnejši velikan. Po malici smo imeli zabavo s plesom.

1. razred

24. 12. 2021, 7:27
Alenka Kukovec
Praznični utrinki - V pričakovanju ...

Vljudno vabljeni k ogledu prazničnih utrinkov ob dnevu samostojnosti in enotnosti ter božično-novoletnimi prazniki. Učenci naše šole vam bodo s svojim petjem in mislimi polepšali praznike in zaželeli srečno novo leto.

Hvala vsem sodelujočim učencem, učiteljem in sodelavcem.

YouTube video Praznični utrinki - V pričakovanju ...
23. 12. 2021, 19:57
Simona Čuček
1 od 9
Zahvala za lep trenutek

Prav je, da se v teh prazničnih dneh spomnimo vseh tistih, ki so nam polepšali dan, uro ali le trenutek. Tako so se tudi tretješolci spomnili ge. Jožice Cebek, varovanke doma starostnikov v Lenartu, ki nam je ob obisku mesta Lenart, s svojega balkona zaigrala na harmoniko. Kljub razdalji so ob petju in igranju pesmi Mi se imamo radi uživali in se imeli lepo. V zahvalo za lep trenutek so ji narisali risbe in zapisali prijazna sporočila.

3. razred

23. 12. 2021, 17:58
Nadija Škrlec
1 od 7
Božično ustvarjanje v OPB I

V podaljšanem bivanju so učenci 1. razreda ustvarjali božične okraske.

1. razred

23. 12. 2021, 14:24
mag. Anton Goznik
Božično-novoletna poslanica ministrice prof. dr. Simone Kustec

Na spodnji povezavi lahko prisluhnete božično-novoletni poslanici ministrice prof. dr. Simone Kustec.

YouTube video Božično-novoletna poslanica
23. 12. 2021, 12:40
Judita Bračko
1 od 10
Praznično obarvan tehniški dan v 4.b

Današnji četrtek je bil v našem razredu prav praznično obarvan. Ob bližajočih praznikih smo čas namenili izdelavi voščilnic, s katerimi bodo učenci predali lepa voščila svojim najbližjim in jih razveselili s skromnimi pozornostmi.

4. razred

21. 12. 2021, 7:46
mag. Anton Goznik
Dnevi cepljenja proti covid-19

Zveza slovenskih društev za boj proti raku se skupaj z 11 regijskimi društvi pridružuje dnevom cepljenja proti covid-19, ki potekajo v tem tednu in so namenjeni podajanju strokovno preverjenih informacij o cepljenju proti covid-19 ter povečanju dostopnosti cepljenja s povečanjem cepilnih mest.

V prilogi vam posredujemo:

  • infografiko z osnovnimi, strokovno preverjenimi informacijami o cepljenju proti covid-19 za otroke stare 5 do 11 let in
  • zemljevid cepilnih centrov z osnovnimi informacijami o dostopnosti cepljenja med dnevi cepljenja.
Na infografiki je naveden e-naslov covid-19@protiraku.si, na katerega lahko starši ali šolski delavci zastavijo vprašanja glede cepljenja otrok proti covid-19. Poskrbeli bomo, da bodo na zastavljena vprašanja odgovorili strokovnjaki s področja epidemiologije, pediatrije, nalezljivih bolezni in drugi. Prav vsakdo bo odgovor na svoje vprašanje prejel na svoj e-naslov. Najbolj pogoste odgovore bomo v anonimni obliki objavili tudi na spletni strani https://www.protiraku.si/Publikacije/Cepljenje-proti-covid-19 in na socialnih omrežjih.

Vabimo vas, da infografiko in zemljevid v e-obliki objavite na spletni strani šole in na mestih, kjer bo dostopna staršem, ki razmišljajo o cepljenju svojih otrok.

Adobe Acrobat dokument Infografika cepljenje otrok proti covid-19
Adobe Acrobat dokument Cepilni centri - dnevi cepljenja proti covid-19
20. 12. 2021, 15:00
Nina Sirk
Proteusovo državno tekmovanje

Državno tekmovanje iz biologije je potekalo 3. 12. 2021 ob 13. 30 uri. Na letošnjem tekmovanju so morali učenci izkazati veliko znanja o pajkovcih (splošne značilnosti, načini prehranjevanja in razmnoževanja, vloga v ekosistemu, gospodarski pomen…). Udeležila sta se ga dva učenca iz 8. razreda in sicer Alen Sužnik in Jure Sirk ter se nanj tako dobro pripravila, da prejmeta zlato proteusovo priznanje, za kar jima iskreno čestitamo.

8. razred

19. 12. 2021, 19:21
mag. Anton Goznik
1 od 10
Državno prvenstvo v futsalu U13 in U15 (vzhod)

Učenci OŠ Voličina Timotej Kocbek, Aljaž Fras, Jan Čuček, Matic Marin, Vito Horvat, Julija Horvat, Jakob Murko, Skaj Mulec in Nino Knezar trenirajo in nastopajo za ekipo U13 KMN Slovenske gorice v futsalu. Po desetih odigranih prvenstvenih tekmah ekipa na lestvici zaseda 2. mesto z osvojenimi 19 točkami. Timotej Kocbek je dosegel 19 zadetkov in na lestvici strelcev zaseda odlično 2. mesto, Aljaž Fras je mrežo nasprotnikov zatresel 13-krat in na lestvici strelcev zaseda 3. mesto. Čestitamo.

Učenci OŠ Voličina Enej Kramberger, Amadej Ploj, Luka Poš Šuman, Aljaž Sužnik, Alen Kramberger, Tjaž Hadžiselimović, Jan Čuček, Aljaž Fras in Timotej Kocbek trenirajo in nastopajo za ekipo U15 KMN Slovenske gorice v futsalu. Po desetih odigranih tekmah ima ekipa 21 točk in na lestvici zaseda 2. mesto. Enej Kramberger na lestvici strelcev s 26 zadetki zaseda 3. mesto. Čestitamo.

14. 12. 2021, 19:56
Nadija Škrlec
1 od 8
Snežne radosti v podaljšanem bivanju

Prvošolčki so se nove pošiljke snega ponovno razveselili.

1. razred

8. 12. 2021, 13:56
Biserka Gavez Jaballah
Šolsko tekmovanje iz znanja geografije

16. 11. 2021 je na OŠ Voličina potekalo šolsko tekmovanje iz znanja geografije. Tekmovanja se je udeležilo sedem učencev v skupini 6. in 7. razred in osem učencev v skupini 8. in 9. razred. Letošnje tekmovanje je bilo nekoliko spremenjeno. Učenci so na šolski ravni pisali samo teoretični del, ki je bil sestavljen iz sklopa A in sklopa B. Sklop A je zajemal splošno znanje geografije, sklop B pa letošnjo temo, in sicer Gore Slovenije in sveta. Na učence smo zelo ponosni, saj so štirje osvojili bronasto priznanje, en pa se je uvrstil na državno tekmovanje, ki bo potekalo 2. aprila 2022, na Škofijski gimnaziji Vipava. Učenci, ki so osvojili bronasto priznanje, so: Jan Čuček, 7. a, Vito Egghart, 7. b, Neža Štruc, 8. a, in Alex Fekonja, 9. a, ki se je uvrstil tudi na državno tekmovanje. Iskrene čestitke!

6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

6. 12. 2021, 9:12
Nataša Herga Kosi
Zadišalo je po praznikih

V četrtek in petek je na šoli prijetno dišalo po medu in cimetu. Učenci interesne dejavnosti Ustvarjalnice so pridno zavihali rokave ter tokrat ustvarjali v kuhinji. Učenci 1. razreda so v četrtek spekli omamno dišeče medenjake ter jih nekaj zapakirali tudi v posebno praznično embalažo, da so jih lahko ponudili svojim domačim. Četrtošolke so pa v petek pripravile pečena jabolka, medenjake ter praznične piškote. Tudi one so pri delu uživale in se posladkale.

YouTube video Peka piškotov
5. 12. 2021, 8:42
Regina Dobaja
Brezplačni izvod revije Sobivanje

S pomočjo partnerjev, tudi Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, so pripraviti novo, že 12. številko revije Sobivanje. V reviji na poučno-zabaven način, prilagojen starosti otrok, predstavljajo trajnostno tematiko. Brezplačen izvod bodo mlajši otroci v decembru prejeli v šoli. Zaradi razmer želijo dostop do revije omogočiti vsem otrokom in staršem, zato so jo pripravili tudi v e-obliki. Dostopi so v spodnjih povezavah.
Ustvarjalci revije vam želijo lepe decembrske dni.

Spletno branje revije
Izvod v PDF obliki
Povezava do dosedanji številk revije Sobivanje
3. 12. 2021, 20:16
Simona Čuček
1 od 10
Varna nošnja šolske torbe

Danes nas je v razredu obiskal brat naše Gaje, Jan Mastinšek, študent delovne terapije na Zdravstveni fakulteti v Ljubljani. Skupaj z njim smo se naučili kako pravilno in varno nosimo in vozimo šolsko torbo. Pokazal nam je kako pravilno zložimo šolske potrebščine. Prav vsi smo se v tem tudi preizkusili. Za nas je pripravil zanimive in zabavne igre, nato pa smo svoje torbe tudi stehtali in izvedeli, da teža šolske torbe ne sme presegati več kot 10% naše teže. Jan hvala, bilo je zanimivo.

3. razred

3. 12. 2021, 17:16
Janja Horvat
Alex Fekonja osvojil srebrno priznanje na tekmovanju iz znanja o sladkorni bolezni

V soboto, 20. 11. 2021, je potekalo državno tekmovanje iz znanja o sladkorni bolezni. Učenec Alex Fekonja iz 9.a razreda je osvojil srebrno priznanje. Iskrene čestitke.

2. 12. 2021, 9:37
Katja Majhenič
Tekmovanje iz znanja angleškega jezika

11.11.2021 je na OŠ Voličina potekalo šolsko tekmovanje iz znanja angleščine, ki se ga je udeležilo 5 osmošolcev in 7 devetošolcev. Učenci so bili na tekmovanju zelo uspešni, saj je kar 8 učencev osvojilo bronasto priznanje, in sicer Neža Štruc, Lana Toplak, Mellanie Trinkaus in Tjaž Hadžiselimovič iz 8.razreda ter Gašper Urbanc, Lin Oberlajt, Teo Kutlačič in Ajda Strmčnik Kranvogel iz 9. razreda. Čeprav se nihče od njih ni uvrstil na državno tekmovanje, smo na njihove dosežke zelo ponosni.

1. 12. 2021, 18:20
Simona Čuček
1 od 4
Darilca iz knjižnice v Lenartu

Tretješolci so v tednu splošnih knjižnic sodelovali s knjižnico v Lenartu. Skupaj z drugošolci so pripravili razstavo likovnih del z naslovom Knjižnica se zrcali v očeh otrok. Za svojo ustvarjalnost so bili nagrajeni z darilci, ki so jim polepšala prvi decembrski dan.

3. razred

30. 11. 2021, 17:55
Nataša Herga Kosi
Snežne radosti

Tudi učenci 1. a so se snega zelo razveselili. Kako zelo, pa vam povedo nasmejani obrazi na fotografijah.

YouTube video Snežne radosti 1. a

1. razred

30. 11. 2021, 14:29
Nina Čuček
1 od 6
Prvi sneg in OPB II

Letos smo dočakali prvi sneg, ki se že poslavlja. V OPB II smo se ga zelo razveselili in izkoristili minute na snegu.

30. 11. 2021, 14:11
Petra Cvikl Marušič
1 od 8
Prvi sneg - prve zimske radosti

Tudi "veliki" uživajo na snegu. V okviru izbirnega predmeta Šport za zdravje smo se z učenci in ucenkami 8.a razreda odlično sprostili in uživali na snegu.

8. razred Šport

29. 11. 2021, 19:55
Simona Čuček
1 od 8
Nasilje boli

V 3. razredu se veliko pogovarjamo o nasilju. Razlagamo kaj je nasilje, kako ga prepoznati, kako pomagati žrtvi in nasilnežu, kakšne vrste nasilja poznamo in kako odreagirati na nasilje. Učimo se kako odreagirati na miren način in kako nasilju reči stop. Igramo se razne igre vlog, prebiramo zgodbe na to tematiko in ustvarjamo. Nastali so tudi čudoviti plakati, ki krasijo našo učilnico. Pridite pogledat!

3. razred

29. 11. 2021, 19:26
Simona Čuček
1 od 7
Na kmetiji

Tretješolci so prejšnji teden spoznavali kmetije v okolici šole. Najbolj so se razveselili obiska Damijanove kmetije, kjer so opazovali krave, ovce, koze in osličke. Videli so tudi kokoši in sosedove race. Gospodar Damijan jim je svojo kmetijo tudi predstavil in odgovarjal na njihova vprašanja. Veliko novega so se naučili.

3. razred

29. 11. 2021, 19:19
Simona Čuček
1 od 8
Juhuhu, sneg je tu!

Zjutraj smo se prebudili v čudovito zimsko jutro. Bunde, kape, tople rokavice in škornji so bili pripravljeni na prvi sneg. Že pri vhodu v šolo pa vprašanja otrok, kaj bomo danes šli ven, kdaj gremo ven, se bomo kepali, se bomo odpravili na bližnji grič...In želja se jim je ob koncu pouka tudi uresničila. Sprehod do bližnjega zasneženega travnika, prvo kepanje in izdelava snežnih kipov. Uživali smo!

3. razred

26. 11. 2021, 9:42
Tonja Lorbek
1 od 5
Gibanje v skupini Utrinki

Otroci iz skupine Utrinki so se na deževen dan gibali v igralnici in ob tem izjemno uživali.

25. 11. 2021, 7:44
Silva Potočnik
Mednarodni dan strpnosti

16. november je UNESCO razglasil za Mednarodni dan strpnosti z namenom ozaveščanja javnosti o nevarnostih nestrpnosti. Tema letošnjega projekta je Z drugimi ravnaj tako, kot si želiš, da bi drugi ravnali s tabo. Izobraževanje je najbolj učinkovit način za preprečevanje nestrpnosti. V izobraževalnem centru Eksena od leta 2015 izvajajo človekoljuben nepridobiten projekt promocije strpnosti v okviru katerega sodelujejo tudi učenci 1. VIO naše šole. Učili so se medsebojnega spoštovanja, razumevanja, sprejemanja drugačnosti in sodelovanja. Po dejavnostih v razredu so pripravili skupno razstavo v hodniku šole.

1. razred 2. razred 3. razred

23. 11. 2021, 18:59
Nataša Herga Kosi
ID Ustvarjalnice 2. a, 4. a ter 4. b

V prejšnjem tednu smo pri interesni dejavnosti Ustvarjalnice ustvarjali predvsem iz volne. Izdelali smo kar nekaj volnenih kapic. Učenci so zelo spretno in potrpežljivo nizali volno na obroč. Trud se je poplačal, saj so nastale res prisrčne pisane kapice. Učenke 4. a in 4. b pa so izdelale tudi cvet božične zvezde. Cvet rože, ki bo v teh dneh krasila naše domove.

YouTube video ID Ustvarjalnice 2. a, 4. a ter 4. b

2. razred 4. razred

23. 11. 2021, 13:23
mag. Anton Goznik
Župan Občine Lenart, mag. Janez Kramberger, izrazil pisno podporo pri izvajanju ukrepov za preprečevanje širjenja Covid-19

Spoštovani starši,

od uveljavitve odloka so se v šoli učenci že 3-krat samotestirali. S hitrim samotestiranjem smo včeraj zjutraj odkrili enega pozitivnega učenca. Danes smo odkrili še dva. Okužba pri včerajšnjem učencu je bila potrjena na PCR-testu. Na današnje potrditve s PCR-metodo še čakamo.

Na šoli ugotavljamo, da se tudi učenci tistih staršev, ki so najbolj nasprotovali samotestiranju v šoli in nošenju mask v razredu, počasi vračajo v šolske klopi.

Stisko, v kateri sva se znašla ravnatelja obeh osnovnih šol v Občini Lenart, je zaznal tudi g. župan, mag. Janez Kramberger. Obema ravnateljema je poslal pismo podpore. Pismo podore se nahaja v prilogi te novice.

Adobe Acrobat dokument Podpora ravnatelju pri izvajanju ukrepov za preprečevanje širjenja Covid-9
23. 11. 2021, 9:39
Mateja Karneža
Ustvarjanje učnih okolij 21. stoletja

Knjižnica OŠ Voličina je od leta 2020 del razvojne naloge ZRSŠ Ustvarjanje učnih okolij 21. stoletja, v katero so vključeni učenci 3. razreda. V lanskem šolskem letu smo v času šolanja na daljavo izvedli knjižnično informacijska znanja z medpredmetno povezavo pri likovni umetnosti na temo Kaj mi ponuja knjižnica, v letošnjem letu pa smo medpredmetno sodelovali pri spoznavanju okolja pri pripravi govornega nastopa. Učenci so v knjižnici dve uri namenili delu z različnimi viri - s knjigami, z revijami in s spletom. Ob tem so se naučili, kako je potrebno vire navesti. Po navajanju in predstavitvi so se medvrstniško vrednotili. Pri iskanju podatkov iz virov in navajanju le-teh so se tretješolci izredno izkazali, pohvaljeni so bili tudi s strani vodje razvojne naloge. Nekaj malega o našem delu si lahko ogledate v povezavi na kratkem filmu.

YouTube video Knjižnično informacijska znanja - delo z viri in navajanje le-teh v 3. razredu

3. razred Knjižnica

22. 11. 2021, 14:13
Katja Majhenič
Virtualni karierni sejem

V četrtek, 18.11.2021, so se naši devetošolci udeležili organiziranega virtualnega kariernega sejma v času razredne ure. Dogodek pomaga mladim odgovoriti na vprašanja: kje nadaljevati izobraževanje, kaj so značilnosti poklicev, kako lahko sodelujejo s podjetji in drugimi organizacijami že v času izobraževanja. Učenci so lahko obiskali predstavitve v živo, se dogovorili za svetovanje ena na ena, postavili vprašanja, poklepetali z razstavljavci, poslušali osebne zgodbe t.i. »živih knjig« ali izdelali svoj življenjepis. Učenci so poročali, da je bil obisk sejma zelo koristen in da so se na spletno platformo vračali tudi v času po pouku.

Virtualni karierni sejem
22. 11. 2021, 13:59
Nina Sirk
Proteusovo tekmovanje

Šolsko tekmovanje iz biologije je potekalo 20. 10. 2021 ob 13. uri. Letošnja tema so bili pajkovci (splošne značilnosti, načini prehranjevanja in razmnoževanja, vloga v ekosistemu, gospodarski pomen…). Skupine pajkovcev, ki so jih spoznavali so: pajki križevci, pajki skakači, klopi, pršice, škorpijoni, suhe južine, paščipalci. V tem šolskem letu so je tekmovanja udeležilo sedem učencev (3 iz 9. razreda in 4 učenci iz 8. razreda). Učenci so se dobro pripravili na tekmovanje, za kar jim iskreno čestitamo. Tjaž Hadžiselimović, Lana Toplak, Alen Sužnik in Jure Sirk prejmejo bronasto proteusovo priznanje, Alen in Jure pa sta se uvrstila tudi na državno tekmovanje, ki bo 3. 12. 2021.

8. razred 9. razred

22. 11. 2021, 13:35
Katja Majhenič
1 od 9
Odklikni - ustavimo spletno nasilje nad ženskami in dekleti

Vsako spletno nasilje, čeprav je na prvi pogled morda nedolžno in na žrtvi ni videti posledic, pusti posledice. Zaradi povečane rabe interneta in hitrejšega pretoka informacij lahko pričakujemo, da bo spletno nasilje nad ženskami in dekleti naraščalo, zato želimo z ozaveščevalno kampanjo #Odklikni nanj opozoriti tudi starše in skrbnike osnovnošolk. Kampanja poteka pod okriljem @Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, pridružujemo pa se ji tudi pri nas. Preveri več o spletnem nasilju nad ženskami na spodnji povezavi.

Odklikni
19. 11. 2021, 19:45
Silva Potočnik
1 od 10
Tradicionalni slovenski zajtrk v 1. razredu

Tudi prvošolci so si privoščili naš super zajtrk. Spoznavali so, kdo prideluje hrano in kako jo prideluje ter kaj pomeni lokalno pridelano. Prisluhnili so Slakovemu Čebelarju in svoj zajtrk tudi naslikali.

1. razred

19. 11. 2021, 19:06
Nina Sirk
1 od 9
Tradicionalni slovenski zajtrk

Danes, 19. 11. 2020, smo na šoli izvedli Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je vključeval domač kruh, lokalno pridelana jabolka, med in kruh ter maslo.

Vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk se izvaja z namenom, da bi izboljšali zavedanje o namenu in razlogih za lokalno samooskrbo, domačo pridelavo in predelavo hrane v lokalnem okolju. Javnosti se predstavi pomen kmetijstva in čebelarstva. Spodbujamo k pravilni in zdravi prehrani. Posebna pozornost se namenja pomenu gibanja in ohranjanja čistega okolja. In prav to so učenci naše šole skozi različne dejavnosti tudi spoznavali.

Kmetiji Kocbek se ponovno zahvaljujemo, za vsakoletno donacijo mleka namenjena temu zajtrku.

18. 11. 2021, 12:22
mag. Anton Goznik
Priznani psiholog dr. Aleksander Zadel o samotestiranju učencev v šoli

Spoštovani starši,

na spodnji povezavi je dostop do oddaje Odmevi z dne 16. 11. 2021.
Priznani strokovnjak, psiholog dr. Aleksander Zadel, v delu oddaje razlaga, kaj učenci doživljajo ob samotestiranju v šoli.

Prijazno vas prosimo, da si del Odmevov (v času od 12:28 do 18:35), kjer priznani psiholog odgovarja na vprašanja voditelja Igorja Berganta, ogledate. Hvala.

Dr. Aleksander Zadel o samotestiranju v šoli
17. 11. 2021, 15:18
mag. Anton Goznik
Učenci v šoli izvedli samotestiranje brez zapletov

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da je današnje samotestiranje v šoli potekalo brez problemov in zapletov. Vsi učenci, ki so bili v šoli, so se samotestirali in bili negativni.

Danes je bilo v šoli 169 učencev. 50 učencev je ostalo doma. Večina so to tisti, katerih starši šoli niste podali soglasja za izvedbo samotestiranja v šoli. Nekaj pa je takih, ki so doma zaradi odrejenih karanten in prehladov. Vse tiste starše, ki ste v dilemi in si vaši otroci želijo v šolo, prijazno prosimo, da podpišete soglasje o samotestiranju v šoli in upoštevanju predpisanih ukrepov. Soglasje oddajte oz. pošljite razredničarki in otroke pripeljite v šolo. Hvala.

Danes sem se 1 uro, od 8:00 naprej, pred šolo pogovarjal s skupino staršev, ki nasprotujejo ukrepom in trdijo, da je vse skupaj izmišljeno. Skupina staršev je zatrdila, da na TV SLO in POP TV lažejo, ko sem dejal, da spremljam razmere po informativnih programih obeh televizij. Dodali so, da bi moralo biti vsem nam sumljivo vse skupaj že zato, ker ni možno, da bi na omenjenih televizijah prišlo do soočenja tistih, ki zagovarjajo ukrepe, in tistih, ki jim nasprotujejo.

Spoštovani starši, bolj kot vi vsi skupaj si v vlogi ravnatelja želim, da bi se korona kriza čimprej končala, predvsem zaradi tega, ker sem na delovnem mestu, kjer ukrepe in odloke moram spoštovati.

V prilogi te novice je objavljena zadnja okrožnica MIZŠ. Prosim, preberite jo. V zvezi z upoštevanjem ukrepov je danes šolo obiskal inšpektor in opravil izredni inšpekcijski pregled.

Vse lepo in dobro vam želim, predvsem bistrih misli in zdravja.

Adobe Acrobat dokument Okrožnica MIZŠ
15. 11. 2021, 17:08
Regina Dobaja
1 od 10
Raziskujemo jesenski gozd

Učilnico smo si prenesli kar v gozd. Na poti in v gozdu smo spoznali pojme plod, drevo, grm, listavec, iglavec, imena drevesnih vrst in razlike med njimi … Učenci so seveda tudi opazovali različna življenjska okolja, opazovali kako se narava spreminja, nabirali liste in druge gozdne najdbe, jih opazovali, primerjali, naslikali … Nazadnje smo gozd uporabili še za igrišče, kje se je lahko plezalo, skakalo, skrivalo … Bil je super gozdni dan! Po raziskovanju pa je gozd, no vsaj delček njega, šel z nami v učilnico, da nam bo pomagal pri nadaljnjem učenju in ustvarjanju.

YouTube video Vsi foto utrinki

2. razred

15. 11. 2021, 13:21
mag. Anton Goznik
Odgovori ravnatelja na zastavljena vprašanja staršev o ukrepih

Spoštovani starši,

v zadnjem obdobju na šolo prejemamo precej e-pošte z raznimi vprašanji o ukrepih za zajezitev širjenja virusa. Obveščam vas, da na mnoga vprašanja učitelji in tudi sam ne bom odgovoril. Pa ne zato, ker ne bi želel, ampak preprosto zato, ker ne znam odgovoriti, saj nisem epidemiolog, prav tako tudi zdravnik ne. Kot že večkrat vas prosim, da vprašanja pošljete na pristojne institucije, kot so NIJZ, Ministrstvo za zdravje, Ministrstvo za izobraževanje znanost in šport oz. Vlado Republike Slovenije. Hvala.

Prepričan sem, da nam bo s sodelovanjem in z doslednim upoštevanjem ukrepov vsakega izmed nas hitro uspelo zajeziti širjenje virusa.

15. 11. 2021, 10:58
Irena Pernat
1 od 10
Kamenčki prijaznosti

Odločili smo se za sodelovanje ob Mednarodnem dnevu prijaznosti. Učenci 3.a so barvali kamenčke prijaznosti, jih podarjali in s tem marsikomu polepšali dan! Prijaznost vsakomur poboža dušo!

15. 11. 2021, 8:51
mag. Anton Goznik
V sredo, 17. 11. 2021, se bodo učenci 1. samotestirali v šoli

Spoštovani starši,

čas, v katerem živimo, zahteva od nas veliko razumevanja in strpnosti. Nikomur ni lahko: ne otrokom, ne staršem, prav tako ne učiteljem in ne ravnateljem.

Na vas se obračamo s prošnjo in željo po pomoči in skupnem sodelovanju z namenom, da učencem v šoli zagotovimo zdrav in varen šolski prostor, predvsem pa, da otrokom zagotovimo izobraževanje v šoli.

Vlada je v četrtek, 11. 11. 2021, sprejela odlok, s katerim za učence osnovne šole določa obvezno testiranje s testi HAG za samotestiranje za potrebe izvajanja vzgojno-izobraževalnega programa. Samotestiranje se opravi v vzgojno-izobraževalnem zavodu pod nadzorom osebe, ki jo določi ravnatelj. Za izvedbo samotestiranja učencev v šoli odlok določa, da starši oziroma drugi zakoniti zastopniki podajo predhodno pisno soglasje oziroma nesoglasje k izvajanju testiranja s testi HAG za samotestiranje.
Odlok določa, da se bo učencem, ki testiranja s testi HAG za samotestiranje ne bodo izvedli na način, kot določa odlok, začasno prepovedalo zbiranje v vzgojno-izobraževalnih zavodih. Ti učenci se bodo izobraževali na daljavo. Učencem, ki izpolnjujejo pogoj PCT, ni treba izvajati testiranja s testi HAG za samotestiranje.
V prilogi te novice je Okrožnica MIZŠ z dne 12. 11. 2021 (št. 603-1/2021/97), kjer so podana navodila. Prav tako je v prilogi objavljen Protokol samotestiranja učencev z dne 10. 11. 2021 (št. 187-399/2020/257) in soglasje, ki bo danes razdeljeno vsem učencem. V sredo, 17. 11. 2021, se bodo vsi učenci, za katere boste starši podali soglasje, na začetku prve šolske ure pod nadzorom učiteljev samotestirali. V prilogi te novice je Okrožnica o izvajanju samotestiranja, Protokol smotestiranja in Soglasje za samotestiranje. Prosimo vas, da podpisano soglasje vaš otrok odda razredniku jutri, v torek, 16. 11. 2021, ali v sredo, 17. 11. 2021, pred samotestiranjem.
Vse starše prijazno prosimo, da v skladu z okrožnico ne pošiljate otrok v šolo v sredo in jih ne izpostavljate, če ne soglašate s samotestiranjem v šoli. Prav tako vas prosimo, da ne pošiljate otrok v šolo v sredo zjutraj brez ustrezno izpolnjenega soglasja.

Ob zaključku bi vas ponovno želel zaprositi, da vsi skupaj zasledujemo največjo korist otrok in na čim bolj miren, odgovoren in dostojanstven način skupaj prehodimo to izjemno težko obdobje, ki ga živimo.

Adobe Acrobat dokument Okrožnica MIZŠ - samotestiranje učencev v šoli
Adobe Acrobat dokument Protokol samotestiranja učencev
Microsoft Word dokument Soglasje oziroma nesoglasje
14. 11. 2021, 20:34
Nataša Herga Kosi
Jesensko drevo in kamenčki prijaznosti

Učenci 1. a radi ustvarjajo pri likovni umetnosti. V tednu po počitnicah smo slikali in tako iz kolaž papirja izdelali lepa pisana jesenska drevesa. V petek, 12. 11. 2021, en dan pred mednarodnim dnevom prijaznosti, pa smo barvali in poslikali kamenčke s prijaznimi slikami. Nastalo je kar 51 prijaznih sporočil. Slike jesenskih dreves bodo krasile steno naše učilnice. Kamenčki prijaznosti pa so najditeljem zagotovo polepšali dan.

YouTube video Jesensko drevo in kamenčki prijaznosti

1. razred

14. 11. 2021, 19:52
Simona Čuček
1 od 10
Ustvarjanje v naravi

Ko so naše "bučke" prepolne različnih misli, se odpravimo v naš ljub kotiček v gozdu. Poslušamo jesensko listje, ki nam šelesti pod nogami, opazujemo krošnje dreves, ki imajo na sebi vedno manj listkov, občutimo veter, ki v zraku vrtinči odpadlo listje. Uživamo, se igramo, ustvarjamo in se čudimo lepoti, ki jo premore jesenska narava. Vsem otrokom in odraslim tretješolci priporočamo obisk gozda, kjer se boste sprostili in svoja srca spet napolnili z dobrimi mislimi.

3. razred

14. 11. 2021, 18:16
Silva Potočnik
1 od 8
NA-MA poti

Tudi učenci 1. razreda so vključeni v projekt NA-MA poti. Spoznavali so matematično pismenost. Primerjali in zapisovali so števila ter razporejali in predstavili podatke.

1. razred

14. 11. 2021, 17:07
Regina Dobaja
Sodelovanje na likovni razstavi Knjižnice Lenart

Knjižničarka Aleksandra Papež je v svoji objavi zapisala: »Splošne knjižnice imajo svoj dan. Ne, ne. Kar cel teden imamo. Od 15. do 20. novembra. Zanimivo bo!«
Na razstavi Knjižnica se zrcali v očeh otrok razstavljajo učenci naše šole. Drugošolci in tretješolci so z veseljem razmišljali o knjižnicah. Kakšne so, kakšne bi naj bile in še marsikaj so predstavili na svojih izdelkih. Podroben program praznovanja in dogodkov si lahko ogledate na spodnji povezavi. Zanimivo bo.

Teden splošnih knjižnic_program

2. razred 3. razred

14. 11. 2021, 17:06
Regina Dobaja
1 od 10
Spoznajmo šipek

Svoje srečanje so zeliščarji 2. in 3. razreda v tem tednu pričeli v zeliščnem vrtu. Kako se imenuje rastlina, tista z rdečimi plodovi? Kar hitro so ugotovili, da je to šipek ali pasja roža, kot ga tudi imenujejo. Dobili so nalogo, da poiščejo šipek še v belem vrtu in tudi na sosednjem griču. Ob iskanju so ugotovili, da je tudi nekaj rastlin podobnih šipku in še dobro, da so si o šipku in pravilih zeliščarstva že veliko zapomnili. Grm s trni in rdečimi plodovi so seveda našli na vrtu in travniku. Nekaj plodov so nabrali, si jih ogledali in seveda poskusili. Srečanje smo zaključili z mini tekmovanjem med obema skupinama zeliščarjev. Kdo si je o šipku zapomnil več? Učiteljici sva morali razglasiti neodločen rezultat, tako se je zgodilo.

2. razred 3. razred

14. 11. 2021, 17:06
Regina Dobaja
1 od 10
Pravila škrata Zdravilka

Na srečanju zeliščarjev 2. razreda, ki je potekalo v prejšnjem tednu, je bilo zabavno in zanimivo. Učenci so spoznali škrata Zdravilka, njegovo pravljico in pravila. Ob ogledu in raziskovanju belega in zeliščnega vrta so pokazali, da jih že dobro poznajo in upoštevajo. Poiskali in predstavili so poznane rastline. Ker so pravljico o škratu dobro poslušali in si veliko zapomnili, so med vsemi rastlinami njegov domek pod ognjičem brez težav našli.

2. razred

13. 11. 2021, 9:12
Regina Dobaja
1 od 10
Mednarodni dan prijaznosti

13. novembra obeležujemo mednarodni dan prijaznosti. Ker prijaznosti ni nikoli preveč, smo se k izdelovanju kamenčkov v okviru Humanitarčkovega projekta Kamenčki pozornosti, vključili tudi drugošolci. Izdelali so jih 94. Z željo, da bi razveselili čim več krajanov, smo izdelane kamenčke s sporočilom nastavili na različna mesta. Nekatere smo nastavili našim prijateljem v DBE Zavoda Hrastovec. Kar nekaj jih je pa odpotovalo na dom otrok, kjer se bodo otroci danes še posebej trudili, da bodo dan v svojih družinah obarvali s čim več prijaznosti. Kot so rekli otroci: »Nič nas ne stane, če smo prijazni, pomeni pa veliko. Zato bodimo prijazni do živali in rastlin ter seveda drug do drugega.«

2. razred

12. 11. 2021, 12:13
mag. Anton Goznik
Začetek samotestiranja učencev prestavljen na sredo, 17. 11. 2021

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da je začetek samotestiranja učencev v šoli prestavljen na sredo, 17. 11. 2021. Sprememba je objavljena v Uradnem listu RS št. 177 z dne 11. 11. 2021. Uradni list je priloga te novice.

V 4. členu odloka je zapisano, da boste starši oz. drugi zakoniti zastopniki podali pisno soglasje oz. nesoglasje k izvajanju samotestiranja v šoli. Obrazce bodo učenci dobili v ponedeljek, 15. 11. 2021. Staše prosimo, da obrazec izpolnite in podpišete, da ga bo učenec oddal razredniku v torek, 16. 11. 2021.

Vsak učenec bo na dan testiranja v šolo prinesel svoj hitri test, ki ste ga starši prejeli v lekarni in pod nadzorom učitelja opravil samotestiranje.

Vsi učenci, za katere starši ne boste podali soglasja za samotestiranje v šoli, se bodo izobraževali na daljavo. Prepričan sem, da se starši zavedate, da šola nima dvojnih učiteljev. Prav tako ravnatelj ne more zahtevati, da bodo učitelji opravljali dvojno delo.

Vse starše vabim, da si ogledate vsaj prvih 10 minut oddaje TV Slovenija in POP TV z naslovom Skupaj naprej, o Covidu 19. Hvala.

Adobe Acrobat dokument Uradni list RS št. 177 z dne 11 NOV 2021
Skupaj naprej, oddaja TV Slovenija in POP TV o covidu 19
11. 11. 2021, 10:44
mag. Anton Goznik
Darilo podjetje F.a. maik za vse otroke, učence in zaposlene

V torek, 9. 11. 2021, se je na šoli oglasil direktor podjetja F.a. maik, g. Marjan Bezjak. Za vsakega otroka v vrtcu in vsakega učenca ter zaposlenega je šoli predal darilo. Vzgojiteljice in razredniki so danes ali bodo v naslednjih dneh vsakemu otroku oz. učencu predale gel za tuširanje, zobno ščetko in milo.

V imenu otrok, učencev in zaposlenih se direktorju podjetja, g. Marjanu Bezjaku, bivšemu učencu OŠ Voličina, za darove iskreno in najlepše zahvaljujem.

11. 11. 2021, 8:13
mag. Anton Goznik
Samotestiranje učencev v šoli

Spoštovani starši,

na podlagi odloka, ki velja, se bodo v ponedeljek, 15. 11. 2021, pred začetkom pouka učenci prvič samotestirali v šoli. Že ime samotestiranje pove, da ga bodo ob prisotnosti učitelja učenci sami opravili v šoli. Prepričani smo, da ste starši v lekarni že dvignili brezplačne teste za samotestiranje.

Prosimo vas, da vsak učenec z vašo pomočjo in na podlagi vaših navodil izvede samotestiranje vsaj 1-krat ali 2-krat že doma, da ga bo v šoli sam lažje opravil.

Do ponedeljka se lahko tudi še kaj spremeni, zato prosimo vse starše, da spremljate medije, ki bodo zagotovo poročali o morebitnih spremembah, če bo do njih prišlo.

Po poročanju medijev je stanje v bolnišnicah zelo resno. V prilogi te novice je članek, ki je objavljen na drugi strani včerajšnjega Večera (sreda, 10. 11. 2021) z naslovom Prost je le še en otroški respirator. Predlagam, da ga preberete.

Vsem staršem, ki ukrepe za zajezitev širjenja virusa sprejemate z razumevanjem, se prijazno zahvaljujem. OŠ Voličina ni tista, ki določa ukrepe, to je Vlada Republike Slovenije in ministrstvi za zdravje ter izobraževanje, znanost in šport, zato vas prosim, da vaše pomisleke in nestrinjanje z ukrepi posredujete omenjenim institucijam.

Prepričan sem, da se bomo vsi skupaj potrudili in z upoštevanjem ukrepov pripomogli, da v bližnji prihodnosti pristojni ne bodo odredili izvajanja pouka na daljavo.

Adobe Acrobat dokument Prost je le še en otroški respirator
10. 11. 2021, 11:58
Judita Bračko
1 od 8
Talenti v 4.b

Tudi v 4.b razredu ne moremo mimo zelo priljubljene oddaje Slovenija ima talent. Ugotovili smo, da imamo med učenci kar precej talentov. Pri glasbeni umetnosti so imeli možnost, da se predstavijo. Prav zabavno je bilo. Vita in Tia, ki sta bili del komisije, sta nas zabavali s svojimi prijaznimi komentarji, učenci pa so pokazali, da so dobri plesalci, pevci, beatbox-erji in instrumentalisti.

4. razred

9. 11. 2021, 19:49
Nataša Herga Kosi
Obisk policista

V prvem razredu smo se v oktobru veliko pogovarjali o prometu. Najprej smo se odpravili na opazovalni sprehod v okolici šole. Opazovali smo prometne znake ter talne označbe. Trenirali smo prečkanje ceste na prehodu za pešce ter hojo ob robu cestišča v skupini. Preizkušali smo, v kakšnih oblačilih smo bolj vidni ter ugotavljali, zakaj potrebujemo rumeno rutico ter v temi kresničko. Učenci so doma izvedli preizkus uporabe varnostnega pasu. Najbolj pa so se razveselili obiska policista, ki nas je obiskal v ponedeljek, 8. 11. 2021. Učenci so ga z zanimanjem poslušali ter izkazali tudi veliko znanja o poznavanju pravil o prometu. Razveselili so se, da so lahko nekaj njegovih pripomočkov, ki jih potrebuje pri delu, tudi potipali in prijeli v roke. Lisice so bile eden izmed najbolj zanimivih. Hvala, gospod Kaloh, da ste nas obiskali. Se že veselimo vaših naslednjih obiskov.

Adobe Acrobat dokument Prihod policista
Adobe Acrobat dokument Policist na obisku
Adobe Acrobat dokument Preizkušanje lisic

1. razred

8. 11. 2021, 20:31
mag. Anton Goznik
Stanje v bolnišnicah je po poročanju medijev kritično

Spoštovani starši,

menim, da ni več časa za pritoževanje. Vsi, ki smo vpleteni v delo šole in vrtca, moramo razmisliti, kaj si želimo. Ali si želimo otroški živžav v vrtcu in pouk za učence v šoli?

Glede na stanje v bolnišnicah zdaj ni pomembno, ali so odloki zakoniti in ali se strinjate z vlado. Zadnji čas je, da vsi skupaj začnemo spoštovati ukrepe zaradi zaščite svojega zdravja in zdravja ostalih ljudi.

Mnogi mladi govorite, da ste Covid-19 preboleli kot manjši prehlad. Kaj pa starejši? Mogoče bodo v bližnji prihodnosti zboleli vaši starši, tete in strici ali stari starši. Zaradi velikega števila obolelih in utrujenosti zdravstvenega osebja pa ne bodo deležni zdravniške oskrbe, kot bi je bili v normalnih razmerah. Na nek način bomo vsi, ki bi lahko upoštevali ukrepe, pa jih ne in bi se lahko cepili, pa se niste, po moje vsaj malo sokrivi za njihov težji ali neuspešen potek zdravljenja.

V skladu z sprejetim odlokom in okrožnico MIZŠ (dokumenta sta v prilogi te novice) je za vse učence v prostorih šole od vključno 6 let starosti dalje obvezna uporaba kirurških mask ali mask tipa FFP2. Učence bomo učitelji opozarjali na pravilno nošenje mask. Spoštovani starši, prijazno vas prosimo, da tudi vi pokažete vašemu otroku, kako se pravilno namesti in uporablja zaščitna maska. Hvala.

V Sloveniji je že dovolj nestrpnosti, razdvojenosti, sovražnosti, ni potrebno, da to prenesemo tudi v šolo. Ni nam potrebno pošiljati raznih pisem civilnih iniciativ in podobno. To k ničemer ne pripomore. Pandemija bo minila, mi pa bomo še vedno živeli skupaj.

V upanju, da boste uporabo mask za vse učence in začetek samotestiranja učencev v šolah v ponedeljek, 15. 11. 2021, sprejeli z razumevanjem, vas lepo pozdravljamo.

Adobe Acrobat dokument Okrožnica MIZŠ
Adobe Acrobat dokument U.l. RS št. 174 z dne 6 NOV 2021 - odlok
3. 11. 2021, 18:02
Nataša Herga Kosi
Ustvarjalnice v 2. a

Zadnji petek pred počitnicami smo v 2. a pridno ustvarjali. Manjše steklene kozarce smo spremenili v strašljive svečnike. Iz papirja pa smo izdelali uporabne škatlice. Vmes se je pojavil tudi kak netopir. Buu… je bilo strašljivo.

YouTube video Ustvarjalnice v 2. a

2. razred

1. 11. 2021, 10:47
mag. Anton Goznik
Samotestiranje učencev na SARS-CoV-2 Spoštovani starši, cenjeni učenci,

jesenske počitnice se končujejo. V prilogi te novice vas seznanjamo o načinu samotestiranja za učence.

Samotestiranje je prostovoljno in brezplačno.

Učenci naj bi ga opravljali doma dvakrat tedensko, in sicer v ponedeljek in v sredo pred odhodom v šolo. Prijazno vas še naprej prosimo, da v šolo in vrtec prihajajo samo zdravi učenci in otroci. V primeru pozitivnega hitrega antigenskega testa se ta potrdi s PCR testom. Prijazno vas tudi prosimo, da nas v primeru potrditve okužbe z PCR testom obvestite, da bomo v šoli in vrtcu lahko ukrepali. To pomeni, da bo skupina ali razred v katero je vključen otrok ali učenec, napotena v karanteno.

Iskreno se vam zahvaljujemo za upoštevanje ukrepov, strpnost in dobro ter sprotno komunikacijo.

Adobe Acrobat dokument 1 Okrožnica MIZŠ Protokol samotestiranja učencev 28 OKT 2021
Adobe Acrobat dokument 2 Protokol samotestiranja učencev v osnovnih šolah 27 OKT 2021
Adobe Acrobat dokument 3 Okrožnica MIZŠ Dopolnitev okrožnice z dne 28 OKT 2021
Adobe Acrobat dokument 4 Uradni list 147 2021 14 SEP 2021
Adobe Acrobat dokument 5 Uradni list 149 2021 16 SEP 2021
Adobe Acrobat dokument 6 Uradni list 152 2021 23 SEP 2021
Adobe Acrobat dokument 7 Uradni list 155 2021 29 SEP 2021
Adobe Acrobat dokument 8 Uradni list 171 2021 28 OKT 2021
26. 10. 2021, 14:07
Brane Lazič
1 od 10
Strokovna ekskurzija na Gorenjsko

V torek, 12. 10. 2021, so se učenci 9. a odpravili na strokovno ekskurzijo na Gorenjsko. Najprej so se taktično in strateško lotili paintballa ob reki Savi. V ospredju je bil timski duh in sodelovanje v ekipi. Potem so si ogledali čudovito sotesko Vintgar, ki jih je prevzel s svojo podobo ter neokrnjeno naravo. Na koncu so se razvajali ob kremšnitah in uživali v soncem obsijanem Bledu. Več v priloženih fotografijah in prilogi.

YouTube video Paintball 9. a
26. 10. 2021, 10:25
Regina Dobaja
1 od 10
Projekt »Varno v vrtec in šolo – Začetek šole«

Drugošolci so s sodelovanjem v projektu Sobivanja, Varno v vrtec in šolo, razmišljali o varnosti v prometu na splošno, o varnosti v prometu na poti v šolo in v okolici šole ter tudi o tem, kaj lahko sami storijo za večjo varnost v prometu. Po opazovanju in preizkušanju v prometnih situacijah, iskanju varnih poti in načinov ravnanja v prometu, so najprej vsak zase z risbo predstavili okolico šole ali doma ter opozorili na prometne težave v njej. Postavili so prometne znake in oznake, ki so jih pred tem dobro spoznali pri urah SPO. Sledila je izdelava makete s prometnim režimom. V skupinah so najprej razmislili kaj in kako bodo predstavili prometno problematiko. Izdelali so vozila, cestišča, prometne oznake … Ob vsem tem so se o situaciji tudi pogovarjali in izmenjevali znanja, poglede ter mnenja.

YouTube video Prometne poti v okolici šole ali doma
YouTube video Izdelava vozil
YouTube video Maketa

2. razred

25. 10. 2021, 13:01
Nadija Škrlec
1 od 7
Ustvarjanje v OPB 1. razred

Učenci 1. razreda so v podaljšanem bivanju ustvarjali duhce. Njihove izdelke si oglejte na fotografijah.

1. razred

23. 10. 2021, 19:36
Janja Horvat
Tekmovanje iz znanja o sladkorni bolezni

V petek, 15. 10. 2021, je potekalo šolsko tekmovanje iz znanja o sladkorni bolezni, ki ga že 23. leto zapored organizira Zveza društev diabetikov Slovenije. Sodelovalo je 9 učencev. Julija Horvat, Tjaž Hadžiselimović, Brina Bezjak, Neža Štruc in Alex Fekonja so osvojili bronasto priznanje. Brina, Neža in Alex so se tudi uvrstili na državno tekmovanje. Iskrene čestitke.

22. 10. 2021, 22:34
Judita Bračko
1 od 2
Šport z judoistko Lio Ludvik

V petek je učence je obiskala znana judoistka Lia Ludvik, bivša učenka naše šole. Popestrila je uro športa in z učenci izpeljala trening. Prav vsi smo pridno izvajali vaje in se pošteno prepotili. Za slovo smo jo povabili še v naš razred, kjer je vsem učencem z veseljem podarila svoj podpis. Povabili jo bomo še kdaj.

4. razred

22. 10. 2021, 12:29
Irena Pernat
Aktivnosti v OPB 3

V oddelku podaljšanega bivanja se ukvarjamo z različnimi dejavnostmi.

YouTube video Različne igre v OPB
20. 10. 2021, 6:49
Nataša Herga Kosi
Ustvarjalnice

Z učenci 1. a razreda smo v tem šolskem letu pri ID Ustvarjalnice najprej ustvarili zmaje. Te smo opazili v pravljici, ki nam jo je prebrala gospa knjižničarka. Nastali so prav prijazni zmaji. Ob jutrih so nas pozdravljali v učilnici. Ker smo že lepo zakorakali v jesenski čas, smo ustvarili tudi namizno dekoracijo iz naravnih materialov. Naše ježke smo razstavili pred učilnico, da si jih lahko ogledate tudi vi.

YouTube video Ustvarjalnice

1. razred

19. 10. 2021, 20:58
mag. Anton Goznik
Jesenske počitnice s prijatelji - vabilo DPM Slovenske gorice

Učence, ki želite preživeti nekaj dni jesenskih počitnic aktivno in v dobri družbi, DPM Slovenske gorice vabi na brezplačne aktivnosti za otroke in mladostnike. Aktivnosti bosta organizirani v sredo, 27. 10. 2021, in v petek, 29. 10. 2021. Več informacij na spodnji povezavi.

Adobe Acrobat dokument Vabilo DPM Slovenske gorice
18. 10. 2021, 21:30
Mateja Karneža
1 od 10
8. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

V 4. a razredu so v sklopu Meseca nacionalnega branja prebirali poezijo. Sračali so se s poezijo Frana Levstika, Daneta Zajca, Svetlane Makarovič, Kajeta Koviča in še bil lahko naštevali imena naših najbolj znanih pesnikov. A učenci niso samo poslušali poezije, temveč so se tudi preizkušali, kako v pravem ritmu in rimah prebrati napisane verze. Ugotovili so, da ni tako lahko. Ker pa so učenci po naravi ustvarjali, smo v revijah in časopisih poiskali besede, ki se rimajo, in utvarili svoje rime v obliki lepljenke.

NMSB

4. razred Knjižnica

18. 10. 2021, 20:40
Simona Čuček
1 od 5
Mančini sladki kolački

V 3. razredu je nekaj učencev, ki res zelo radi berejo in kar "požirajo" knjige. Med njimi je tudi Manca. Manca si je prejšnji teden v šolski knjižnici sposodila kuharsko knjigo z naslovom Kuharska knjiga za punce. V njej je našla veliko različnih receptov za kolačke. In odločila se je, da bo s kolački razveselila tudi nas v šoli. Mi smo bili tega zelo veseli. Tako smo si med poukom privoščili kratek odmor, v katerem smo pojedli odlične Mančine sladke kolačke in si ogledali risanko. Manca, zahvaljujemo se ti za tvoje sladko presenečenje.

3. razred

17. 10. 2021, 19:18
Mateja Karneža
1 od 3
7. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

V tednu otroka so se tretješolci odpravili na obisk v Knjižnico Lenart. Tam jih je pričakala prijazna knjižničarka, gospa Aleksandra Papež, ki jim je pripravila čudovovito pravljično urico. Otroci so poslušali z očmi in ušesi, saj jim je pripravila pravo pravcato potovanje v pravljični svet, kajti slišali so pravljico Skuhaj mi pravljico, se preizkusili v reševanju ugank in na koncu še prisluhnili Žigovi škatli z igračami.

NMSB

3. razred Knjižnica

17. 10. 2021, 19:04
Mateja Karneža
1 od 4
6. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

Babica našega učenca, ga. Darinka Čobec, je upokojena pravljičarka in knjižničarka, ki je še zmeraj aktivna na literarnem in kulturnem področju. Otrokom 3. razreda je prebrala pravljici Veveriček posebne sorte in Kakšen je svet ter o prebranem vodila pogovor in poustvarjanje. Otroci so bili obiska zelo veseli, z navdušenjem so prisluhnili njenemu pripovedovanju in upajo, da jih bo še kdaj obiskala in jim prebrala še kakšno pravljico.

NMSB

3. razred Knjižnica

15. 10. 2021, 20:46
Regina Dobaja
1 od 10
Razigran uživaj dan

Utrinki Tedna otroka v drugem razredu se skrivajo v naslednjih posnetkih, fotografijah in besedah. Vabljeni k ogledu. Teden otroka, ki je letos imel naslov Razigran uživaj dan, smo pričeli kar v gozdu. Igrali, raziskovali rastlinski in živalski svet, ustvarjali, izdelali bivake, se gibali na različne načine, računali, sestavljali račune in pisali … smo v naši »gozdni učilnici«. Ta je postala priljubljena točka otrok za igro in učenje ter seveda druženje.

YouTube video V gozdu

2. razred

15. 10. 2021, 20:46
Regina Dobaja
1 od 7
Čajanka

V torek so otroci komaj čakali na svoje presenečenje. Vsak je moral prinesti svojo vrečico čaja, za ostalo je poskrbela učiteljica. Čajanka z ogledom poučnih animiranih filmov je uspela! Filmi s celega sveta so nas popeljali malo naokrog, po Zemlji. Ob njihovem ogledu seveda nismo pozabili na gibanje. V sredo smo več časa namenili igri in druženju.

YouTube video Čajanka

2. razred

15. 10. 2021, 20:45
Regina Dobaja
Dan s knjigami in babico

Četrtek smo nastopili našim prvošolcem in potem dan namenili knjigam. Najprej smo se lotili izdelave lutk in scene za predstavo Sovica Oka. Pri pravljičnem krožku pa smo, v okviru projekta Nacionalni mesec branja, na obisk povabili babico Darinko Čobec. To je tista babica, ki nas s svojim čarobnim glasom že mnogo let razveseljuje. Prebrala nam je pravljici, poskrbela tudi, da smo ob tem zapeli in se gibali. Z dedkom Božom sta otrokom pripravila tudi presenečenje. Skupno druženje je seveda prehitro minilo.

YouTube video Dan s knjigami in babico

2. razred

15. 10. 2021, 20:45
Regina Dobaja
1 od 10
Ekskurzija v Lenart

V petek smo se odpravili na mini ekskurzijo. Odpeljali smo se v Lenart, kjer smo obiskali Knjižnico Lenart. Pričakala nas je knjižničarka in pravljičarka Aleksandra Papež. Odpeljala nas je v pravljično sobo. In tam je bilo vse zabavno, zanimivo, igrivo, gibljivo … in seveda pravljično. Po obisku smo se odpravili kar v mestni park. Na poti smo se čudili plodovom, ki so ležali na pločniku in tako spoznali divji kostanj. V parku smo si igrala lahko samo ogledali, ker so bila mokra, jih žal nismo mogli preizkusiti. Seveda so si otroci zaželeli, da bi imeli tako zabavna igrala tudi v Voličini. Ogledali smo si še park s kipi, zastavami in seveda glasilski dom z zanimivim razstavljenim vozilom. Potem pa smo se že morali odpraviti na avtobusno postajo, kjer smo čakali na prevoz. Poiskali smo napis, kje piše Voličina, da smo čakali na pravi postaji. Med čakanjem nas je razveselil kuža s svojim skrbnikom. Kuža nam je vesel pokazal, kaj se uči v pasji šoli. Tudi kužki hodijo v šolo, smo izvedeli. Po vrnitvi v šolo smo si še izdelali svoje glasne Karlije. To so preprosta glasbila s katerimi bomo lahko spremljali svoje petje.

YouTube video V Lenartu, fotografije
YouTube video V Lenartu, posnetki

2. razred

15. 10. 2021, 13:49
mag. Anton Goznik
1. karantena na OŠ Voličina za razred ali skupino

V lanskem šolskem letu so se v času razglašene epidemije učenci I. VIO v torek, 26. 1. 2021, vrnili nazaj v šolske klopi, prav tako otroci v vrtec. Nato so se v šolo postopoma vračali še učenci ostalih razredov.

Zaradi visoko rizičnega stika v petek, 8. 10. 2021, so bili učenci 5. a razreda prvi, ki smo jih kot mehurček napotili v karanteno. V ponedeljek, 18. 10. 2021, se petošolci ponovno vračajo v šolske klopi.

15. 10. 2021, 10:55
Mojca Vogrin Pivljakovič
Reklame

Pri urah SLJ je bilo prejšnji teden še posebej zanimivo, saj smo ustvarjali reklame. Ste se kdaj vprašali, kdaj je reklama zares dobra. Res je. Prepričati vas mora. Kako prepričljivi so učenci 5. razreda, pa si poglejte v prispevku.

YouTube video Reklame
15. 10. 2021, 10:37
Mojca Vogrin Pivljakovič
Bralna značka nekoliko drugače

Petošolci bodo letošnje šolsko leto še posebej ustvarjalni pri bralni znački, saj bodo skušali pritegniti k branju čim več sošolcev in prijateljev. Jim bo uspelo? Prilagam primer napovednika za knjigo POZOR, HUDA BABICA, ki so jo pripravile učenke 5. razreda.

YouTube video Napovednik za knjigo NORA BABICA

5. razred

13. 10. 2021, 6:49
Nataša Herga Kosi
Ustvarjalnice - 3. razred

Pri ID Ustvarjalnice smo se v 3. razredu zbrali že drugič. Prvič smo ustvarjali iz odpadnih materialov, in sicer iz papirnatih rolic, ki smo jih spremenili v uporaben izdelek. Izdelali smo namizna stojala za pisala. Sedaj, ko smo se zbrali drugič, pa smo v izdelke skušali vključiti čim več naravnih materialov. Tako so nastali svečniki iz lepih pisanih jesenskih listov ter dekorativen izdelek, ki bo sedaj v jesenskih dneh krasil domačo mizo.

YouTube video Ustvarjalnice - 3. razred

3. razred

11. 10. 2021, 21:02
Simona Čuček
1 od 9
Obisk mesta Lenart

V petek, 8.10. 2021, smo se učenci 3. razreda odpravili v Lenart. Najprej smo se odpravili na občino, kjer nas je sprejel gospod župan in njegovi sodelavci. Z zanimanjem smo si ogledali njegovo pisarno, slike in fotografije na steni in prisluhnili njegovemu pripovedovanju o občini Lenart. Obiskali smo tudi direktorja občinske uprave, ki nam je predstavil svoj poklic in svoje delo. Ker je imel ta dan rojstni dan, smo ga presenetili z glasbenim voščilom. Vsi skupaj smo se nato odpravili v sejno sobo, kjer smo Nejca izvolili za župana, Gajo pa za podžupanjo. Vsi ostali smo bili svetniki. Razpravljali smo o čistem okolju, skrbi za živali in o igralih v Voličini. Po končani seji je sledila težko pričakovana pogostitev in sproščeni razgovori z gospodom županom. Sledila je zahvala za obisk in še ogled slikarskih del v avli in že smo jo ubrali naprej po mestu Lenart. Ogledali smo si športni park, igrala, zastave različnih držav, gasilski dom, različno velike bloke, trgovine, banko, pošto, zdravstveni in kulturni dom, cerkev, glasbeno šolo in knjižnico. Ko smo prispeli do doma Sv. Lenarta, nam je z balkona pomahala starejša gospa in nas prosila, da se ustavimo. Na balkon je prinesla harmoniko in nam zaigrala pesem Mi se imamo radi. Skupaj z njo smo radostno prepevali, si zaploskali in pomahali. V tem trenutku smo spoznali kako malo je potrebno, da nekoga razveselimo. Ob 11.00 uri smo se odpravili nazaj v Voličino. Imeli smo se lepo, videli in spoznali smo veliko novega. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo ge. Darji, ge. Valeriji, g. županu in g. Martinu. Velik poklon in zahvalo pa pošiljamo tudi, naši harmonikašici in pevki, v dom Sv. Lenarta.

3. razred

11. 10. 2021, 20:29
Simona Čuček
1 od 10
Razigran uživaj dan

Tudi v 3. razredu je bilo prejšnji teden razigrano. Uživali smo v gozdu, na igrišču in v učilnici. Ustvarjali smo zanimive gozdne poligone in se preizkušali v različnih gibalnih nalogah. Skupinsko smo raziskovali in sodelovali, prisluhnili pravljici, si ogledali film in se igrali.

3. razred

8. 10. 2021, 17:57
mag. Anton Goznik
Govor predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja

Kot smo že poročali, je bil slavnostni govornik na proslavi ob 35. obletnici Maistrovih prireditev na Zavrhu predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je k spomeniku generala Maistra položil venec. Z nekaj kliki na spodnji povezavi lahko govoru predsednika prisluhnete. Prijazno vas vabim, da si video posnetek z govorom ogledate. Hvala.

Govor predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja
8. 10. 2021, 17:16
Nadija Škrlec
1 od 3
Jesensko obarvan 1. razred

V podaljšanem bivanju so učenci 1. razreda okrasili razred v jesenskih barvah. Izdelali so jesensko listje in ježke.

1. razred

8. 10. 2021, 12:40
Silva Potočnik
1 od 10
Športni dan

V petek so se učenci 1. razreda odpravili na pohod. Vreme je bilo turobno, na srečo jim je dež prizanesel. Z mislijo, da moramo biti športno aktivni v vsakem vremenu, so pohod vsi uspešno opravili. V razredu so potelovadili še z Juvijem in aktivno zaključili teden otroka.

1. razred

8. 10. 2021, 11:28
Katja Majhenič
1 od 1
Tek podnebne solidarnosti na OŠ Voličina

V petek, 24.9.2021, so imeli učenci športni dan, v okviru katerega so tekli v solidarnosti do otrok v manj razvitih državah, ki so jih podnebne spremembe toliko bolj prizadele. Učenci so skupno pretekli 1003 km in zbrali 75 evrov za Karitas. S tem denarjem bodo sodelavci lokalnih Karitas v Afriki kupili in posadili 75 sadik dreves. Z vašo pomočjo bomo v teh krajih pomagali trajno blažiti posledice podnebnih sprememb. Hvala vsem za prostovoljne prispevke!

7. 10. 2021, 15:47
Silva Potočnik
1 od 9
Sprejem prvošolcev v SUŠ

V tednu otroka smo učence 1. razreda sprejeli v SUŠ. Tretješolci in drugošolci so pripravili kratek kulturni program, Luka Pučko pa je zaigral na harmoniko. Vsak prvošolec si je izmed devetošolcev izbral svojega varuha. Le ti so jim pripravili manjšo pozornost. Zahvalili so se jim z risbicami.

1. razred

5. 10. 2021, 20:43
Simona Čuček
1 od 9
Srečanje zeliščarjev

Zeliščarji tretješolci so se ponovnega srečanja z Marijo zelo razveselili. Skuhala jim je okusen čaj z drnulj in grozdja. Svoje znanje o ognjiču so poglobili, osmukali cvetne lističe in jih pripravili za sušenje. Skupaj z Marijo so se sprehodili še po cvetočem, zeliščnem in sadnem vrtu, kjer so si rastline ogledali, potipali, povohali in okušali. Imeli so se lepo.

3. razred

4. 10. 2021, 9:08
mag. Anton Goznik
1 od 10
Predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor, v Zavrhu

V nedeljo, 3. 10. 2021, ob 11:00 je bila na ploščadi pred Stupičevo vilo in kulturnim domom v Zavrhu prireditev v počastitev 35. obletnice Maistrovih prireditev na Zavrhu in krajevnega praznika. Slavnostni govornik na prireditvi je bil predsednik RS, Borut Pahor. Na prireditvi sta zbrane nagovorila tudi profesor, Aleš Arih, in župan Občine Lenart, mag. Janez Kramberger. Na prijetnem dogodku, prežetim z domoljubjem, je zapela bivša učenka OŠ Voličina, Eva Kurnik. Prav tako so po dolgem času ubrano zapeli Završki fantje.

2. 10. 2021, 14:17
Mateja Karneža
1 od 8
5. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

V 4. b so okviru Nacionalnega meseca branja učenci prisluhnili slovenski ljudski pravljici O treh grahih in se o njej pogovorili. Ker so v razredu pridni bralci in pri branju knjig potrebujejo kazalke, da vedo, kje naj z branjem prihodnjič nadaljujejo, so si izdelali svoje, prav posebne in zelo lepe, ki bodo našle mesto v knjigi, ki jo trenutno berejo.

Dogodkovnik MNSB 2021

4. razred Knjižnica

2. 10. 2021, 14:03
Mateja Karneža
1 od 10
4. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

Prvošolčki so v četrtek, 30. 9. 2021, prvič obiskali šolsko knjižnico, na kar so že nestrpno čakali, saj kot so mi povedali, imajo vsi zelo radi knjige. Še raje pa imajo, če jim kdo prebere kakšno pravljico, zato so z zanimanjem prisluhnili pravljici Medvedkova knjižnica, s pomočjo katere so spoznali, čemu služi knjižnica in kako moramo ravnati z izposojeno knjigo. Ob obisku so prejeli vsak svojo člansko izkaznico in knjigo Miroslava Košute: Ponikalnice, ki jo je podarilo vsem prvošolčkom Društvo Bralna značka. Na koncu je sledilo največje veselje, saj so si lahko vsi izposodili vsak svojo knjigo.

Dogodkovnik NMSB 2021

1. razred Knjižnica

30. 9. 2021, 22:47
Petra Cvikl Marušič
Wake park Dooplek

V petek, 24. 9. 2021, smo se z nekaj pogumnimi in novih izzivov željnimi učenci in učenkami odpravili preizkusiti svoje motorične spretnosti v Wake park Dooplek. Več podrobnosti si lahko ogledate na spodnjem video posnetku.

YouTube video Wake park Dooplek

7. razred 8. razred Šport

30. 9. 2021, 20:33
Petra Munda
1 od 9
"Zdravje" - naravoslovni dan v 4. a

Zdravje je ena izmed tistih vrednot, ki jih poskušamo razvijati skozi vso šolsko obdobje. Učenci 4. razreda so zato v okviru naravoslovnega dne poslušali kratko predavanje o zdravi hrani, se preizkusili v sestavljanju prehrambene piramide, pripravljali zdrav in okusen mlečno sadni obrok ter spoznavali različne oblike odvisnosti. Izdelali so si tudi preprost model pljuč.

4. razred

30. 9. 2021, 19:21
Nataša Herga Kosi
Odpravili smo se na obisk

Učenci v tem tednu podrobneje spoznavajo šolske prostore in delavce šole. Odpravili smo se v najvišje nadstropje ter tam obiskali našega ravnatelja. Učencev je bil zelo vesel ter jim veliko povedal o svojem delu. Ogledali smo si tudi velik prostor, kjer se učitelji pripravljajo na pouk – zbornico. Pomahali smo računovodkinji Klavdiji, vmes na stopnišču pokramljali z gospo čistilko, po imenih povprašali naše pridne kuharje ter se nato odpravili v najnižji del naše šole. V kleti nas je pričakal gospod hišnik ter nam ves prostor tudi razkazal in povedal, kaj je njegovo delo. Drugi dan nas je čakal še obisk knjižnice. Tudi tam smo bili toplo sprejeti, saj smo uživali ob branju gospe knjižničarke, ki nas je razvaja s pravljico Medvedkova knjižnica. Hvala vsem, da ste potrpežljivo odgovarjali na naša vprašanja in da ste bili našega obiska zares veseli.

YouTube video Odpravili smo se na obisk

1. razred

29. 9. 2021, 21:05
Petra Cvikl Marušič
Jaša Vrčko - slovenski prvak na Krku

Jaša Vrčko se je spoznal z wakeanjem v Dupleku pred več kot letom dni. Tam se je udeležil tudi že nekaj tečajev in z vsakim odpeljanim krogom izboljševal svojo vožnjo. Na deski zna že marsikateri trik in skok. V soboto, 18. 9. 2021, se je tako udeležil tekmovanja na otoku Krku. V konkurenci dečkov U14 je skupno zasedel 4. mesto, med Slovenci pa je bil 1. Prav tako je na tekmovanju dobil medaljo za najmlajšega tekmovalca. Jaša, čestitamo!

YouTube video Jaša na tekmovanju

5. razred Šport

29. 9. 2021, 18:10
Petra Cvikl Marušič
1 od 1
Gal odličen v košarki

V soboto, 11. septembra, je v Ljubljani na Kongresnem trgu potekal finalni turnir Ulične košarke 3 na 3 na katerega se je uvrstila tudi ekipa iz naših koncev in sicer v kategoriji dečki/osnovna šola 4. in 5. razred. Ekipa Alfa, katero so sestavljali Nik Lovše, Luka Vukićević (oba iz OŠ Lenart), Gal Vogrin Šilec (OŠ Voličina) in Aleksej Šikman (OŠ Benedikt), so se po uspešnem nastopu na kvalifikacijskem turnirju v Mariboru (Europarkova ulična košarka), uvrstili na finalni turnir v Ljubljano in tam zasedli odlično 2. mesto (v finalu je bilo 12 ekip). Organizator turnirja je bila Športna zveza Ljubljane. Galu in prav tako ostalim fantom iskreno čestitamo.

6. razred Šport

28. 9. 2021, 20:15
mag. Anton Goznik
Covid-19 dokumentarni film Mitje Okorna

Spoštovani,

epidemija Covid-19 zelo vpliva na vsakdanje življenje posameznika in družbe. To še posebej občutimo zadnje leto in pol v šolah. Svetovno priznani slovenski režiser Mitja Okorn je posnel dokumentarni film, v katerem skozi pogovore s prebolevniki, njihovimi najbližjimi in zdravstvenim osebjem, prikazuje lastnosti te virusne bolezni. S klikom na spodnjo povezavo si lahko ogledate dokumentarni film Mitje Okorna s prebolevniki Covid-19.

Priporočam, da si ga ogledate. Hvala.

YouTube video Covid-19 dokumentarni film Mitje Okorna
28. 9. 2021, 18:58
Regina Dobaja
1 od 2
Igriva arhitektura v 2. razredu

V tednu vseživljenjskega učenja smo se prvi dan srečali s pisateljem Igorjem Plohlom, drugi dan nas je obiskala košarkarska šola in z nami opravila trening. V sredo, ko so nas obiskali arhitekti, smo že komaj čakali novih izzivov. S pomočjo Ane in Petre smo spoznali poklic arhitekta in kakšno je njegovo delo. Potem smo si ogledali različna bivališča, tudi takšna zelo nenavadna, in že razmišljali o svoji sanjski hiši. Narisali smo jo na leseno deščico in pričeli z zidanjem. No, z zabijanjem žebljev in prepletanjem volne. Sledilo je oblikovanje iz papirja. Tudi to nam je s pomočjo rezanja, prepogibanja in lepljenja uspelo. Samo opremili smo še prostore in naše hiške že čakajo na nove naloge. Učiteljica nam je povedala, da bomo s temi hiškami opravili še kakšno likovno nalogo.

YouTube video Video

2. razred

28. 9. 2021, 18:58
Regina Dobaja
1 od 10
Dan slovenskega športa 2. razred

Tudi drugošolci so v četrtek, 23. 9. 2021, praznovali dan slovenskega športa. Igrišče na Strmi Gori je bil njihov končni cilj. Pot, 8 prehojenih kilometrov, so v prijetnem jesenskem vremenu opravili brez težav. Na cilju pa še ples in tek, potem pa raziskovanje gozda, igre na igrišču … Čas je prehitro minil. Nejini in Milini družini še enkrat hvala, da smemo priti na obisk.

YouTube video Video

2. razred

28. 9. 2021, 18:57
Regina Dobaja
1 od 1
Evropski športni dan v 2. razredu

Tudi petek so drugošolci preživeli dan na svežem zraku in uživali v sončnem dnevu. Polni navdušenja so se dobre volje odpravili na Zavrh. Tokrat je bila pot še daljša in bolj naporna, prehodili so 9 kilometrov. Na poti so seveda uživali v jesenskih utrinkih, obiskali konje, uživali na novih gibalnih igralih in v druženju in igri na ploščadi pred kulturnim domov. Potem pa skozi gozd po planinski poti in po travniku proti šoli, kjer jih je že čakalo kosilo. Dan so zaključili z igro na igralih.

YouTube video Video

2. razred

28. 9. 2021, 18:57
Regina Dobaja
Učimo se

Zraven pouka, ki poteka na drugačen način, se v šoli seveda tudi učimo. Drugošolci se tako sedaj učijo malo tiskano abecedo. Pridno berejo, pišejo in že seštevajo s števili do 20. Seveda tudi plešejo, telovadijo, se pogovarjajo, ustvarjajo … Kaj pa se v šoli najraje učijo? To bo pa povedal vsak zase, ker se ne morejo dogovoriti kateri predmet jim je najljubši.

YouTube video Video

2. razred

28. 9. 2021, 15:02
Judita Bračko
1 od 10
Četrtošolci o zdravju

Pri naravoslovnem dnevu smo se veliko pogovarjali o zdravem načinu življenja. Pozornost smo namenili predvsem zdravi prehrani. Izdelali smo prehransko piramido, ki nas pouči o tem, koliko in katerih živil je priporočljivo zaužiti na dan. Prav tako smo se sami preizkusili v pripravi enostavnega obroka. Receptov sploh nismo potrebovali. Ideje za pripravo zdravega in enostavnega namaza so kar same padale iz naših glav. Namazi so bili zelooo okusni. Naš dan pa smo zaključili še s pogovorom o našem zelo pomembnem organu, o pljučih, katerih model smo poskušali izdelati tudi sami.

YouTube video Četrtošolci o zdravju

4. razred

28. 9. 2021, 10:09
Nina Čuček
1 od 10
Dejavnosti v OPB II

V 2. a razredu v podaljšanem bivanju veliko časa namenimo gibanju na svežem zraku in ustvarjanju. Učenci radi ustvarjajo lastne didaktične igre ali se merijo v arhitekturnih znanjih. Učimo se o prijateljstvu in ga negujemo.

2. razred

28. 9. 2021, 10:05
Nina Čuček
1 od 10
Športni dan v 3. a razredu

Z učenci 3. a razreda smo se v petek, 24. 9. 2021 odpravili na pohod do Zavrha in nazaj. Premagovali smo okoliške hribe in uspešno opravili pohod. Vmes smo se tudi malo spočili in si pridobili še več energije za spust v dolino.

3. razred

27. 9. 2021, 20:57
Petra Munda
1 od 7
Tekaški športni dan v 4. a

Kot zadnji v nizu dnevov dejavnosti v prejšnjem tednu smo imeli še tekaški športni dan. Podali smo se na obronke reke Pesnice, kjer smo na sprehodu ujeli znanega naravovarstvenika Slovenskih goric. Prijazno nam je ponudil svojo družbo in skupaj smo raziskovali prekrasno okolico. S skupno 41-timi pretečenimi kilometri smo prispevali tudi k dobrodelnosti. Ponovno lepo preživet dan, takšen, ki si ga splača zapomniti.

4. razred

27. 9. 2021, 20:47
Petra Munda
1 od 6
Dan slovenskega športa v 4. a

Učenci 4. a so evropski športni dan in hkrati dan slovenskega športa obeležili z jutranjo telovadbo, daljšim sprehodom po domačih gričih in igrami z žogo. Prijetni sončni žarki, pozitivna energija in otroška radoživost so bili zmagovalna kombinacija, da smo bili vsi prijetno utrujeni in zadovoljni.

4. razred

27. 9. 2021, 20:38
Petra Munda
1 od 10
Igriva arhitektura v 4. a

Igriva arhitektura je navdušila tudi učence 4. a. Da je les naravni gradbeni material, so učenci že dobro vedeli, da pa lahko ponudi tudi veliko igrivosti in zabave, pa je bilo pravo presenečenje. Ob tekmovanju v gradnji najvišjih zgradb je marsikomu zastal dih. Vsi skupaj smo doživeli resnično igriv tehniški dan.

4. razred

26. 9. 2021, 22:05
Petra Šuman
Dnevi dejavnosti v 6. a

Nekaj utrinkov iz dnevov dejavnosti v 6. a razredu...

YouTube video Posnetek utrinkov
26. 9. 2021, 19:43
Judita Bračko
1 od 9
Športna dneva v 4.b razredu

Dva dni v preteklem tednu smo preživeli na svežem zraku in uživali v prelepi jesenski idili. Veliko smo hodili. obeh dneh smo prehodili ok. 15 km. Tekaški športni dan smo popestrili s solidarnostnim tekom, s katerim smo zbirali svoje pretečene kilometre za revne ljudi v Afriki, ki so se jih podnebne spremembe močno dotaknile. Učenci 4.b smo zbrali 23 pretečenih km. Bravo.

4. razred

26. 9. 2021, 11:14
Mojca Vogrin Pivljakovič
1 od 8
Športni dan v 5. razredu

Pa še nekaj utrinkov ...

5. razred

26. 9. 2021, 10:57
Mojca Vogrin Pivljakovič
1 od 10
Športni dan v 5. razredu

V petek, 24. 9. 2021, smo imeli špotni dan. Ela Klara in njena družina nam je pripravila adrenalinsko poslastico. Poleg tega, da smo namerili veliko korakov, smo neizmerno uživali. Hvala družini Črešnar za vso gostoljubje.

5. razred

25. 9. 2021, 21:25
Petra Cvikl Marušič
Tekaški športni dan s pridihom solidarnosti

V petek, 24. 9. 2021, smo na šoli izvedli prav poseben športni dan - Tekaški športni dan, ki smo ga še bolj osmislili z zbiranjem kilometrov v okviru projekta Tek podnebne solidarnosti. Učenci so poskušali preteči in prehoditi čim več kilometrov. Za en dan so postali športniki, ki bodo s svojimi pretečenimi kilometri zbirali sponzorje. Vsak učenec bo poskušal pridobiti največ 1 evro sponzorskega denarja, ki ga bomo s pomočjo Slovenske Karitas poslali Karitasu v Keniji in Malaviju. Tam se sadijo drevesa. Ena sadika drevesa tam stane 1 evro. Ta dan so naši športni učenci pretekli in prehodili skupaj kar 921,08 km! Učencem 6.a in 8.b je uspelo prehoditi in preteči več kot 9 km. Prikaz "tekaškega pohoda" 6.a si lahko pogledate na spodnji povezavi. In če vas ob tem zamika, da bi se tudi sami podali v tek, si pred tem lahko pogledate še prispevek tekača Urbana Praprotnika. Da boste dobili še občutek komu je bil naš dobrodelni tek namenjen, pa si lahko ogledate še video o Pedru Opeki.

Prikaz "tekaškega pohoda"
ARNES video Motivacijski nagovor U. Praprotnika: kdaj sta hoja in tek lahko prijetna za vsakogar
YouTube video Pedro Opeka - korak do človeka

4. razred 5. razred 6. razred 7. razred 8. razred 9. razred Šport

25. 9. 2021, 20:39
Petra Cvikl Marušič
1 od 10
Predstavitev košarkarskega kluba

V preteklem tednu, 21. 9. 2021, so trenerji in njihovi pomočniki v našo telovadnico prišli predstaviti delo v njihovem košarkarskem klubu KK Ajdas Lenart. Na spretnostnih postajah so se lahko z žogo ali brez preizkusili učenci 1., 2. in 3. razreda ter učenci 4. in 5.r, ki obiskujejo NŠP. Bilo je zelo razgibano, zanimivo, igrivo in aktivno. Če se je kdo od učencev navdušil nad košarko ali pa bi želel svoje sedanje znanje še izpopolniti, lahko pokliče g. Jerneja Kuzmo na tel. 040/322-097. Podroben urnik je na fotografiji. V primeru velikega števila prijav iz naše šole, se bo trening organiziral tudi pri nas.

1. razred 2. razred 3. razred 4. razred 5. razred 6. razred Šport

25. 9. 2021, 8:22
Mateja Karneža
1 od 5
3. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

Učence 1. VIO je v ponedeljek, 20. 9. 2021, obiskal invalidni pisatelj Igor Plohl. Pokazal nam je vse svoje otroške slikanice in nam predstavil leva Rogija. Preko slikanic smo spoznali pisateljeve dogodivščine. Prebral nam je odlomek iz knjige Rogi in Edi na paraolimpijskih igrah in odgovoril na številna vprašanja o nastanku knjig. Učence je zanimalo, kako nastane knjiga, kdo sodeluje pri njenem nastanku, koliko časa nastaja ... Obljubili smo mu, da si bomo knjige izposodili v šolski knjižnici. Komaj že čakamo!

Dogodkovnik NMSB 2021

1. razred 2. razred 3. razred Knjižnica

24. 9. 2021, 20:43
Silva Potočnik
1 od 10
Športni dan

V petek so se učenci 1. razreda odpravili na pohod na Zavrh. Med potjo so se večkrat ustavili in se okrepčali, saj je bila pot za prvošolce pravi izziv, da preskusijo svoje pohodniške sposobnosti. Toda vsi so brez težav zmogli pot in dokazali, da se tudi z majhnimi nogami daleč pride.

1. razred

24. 9. 2021, 10:11
mag. Anton Goznik
Gradivo 9. sestanka sveta zavoda in 8. sestanka sveta staršev

Spoštovani člani sveta staršev in sveta zavoda, po pošti boste v torek prejeli vabilo na 9. sestanek sveta zavoda in 8. sestanek sveta staršev, ki bo v četrtek, 30. 9. 2021, ob 17:30 v šolski jedilnici. Na spodnjih povezavah so objavljena gradiva oz. poročila, ki jih bomo obravnavali na sestanku. Prosim vas, da gradiva preberete in se sestanka udeležite. Hvala.

Adobe Acrobat dokument Poročilo ravnatelja o delu in realizaciji LDN za 2020/21
Adobe Acrobat dokument Priloga 1 Poročilo vodje vrtca o delu v vrtcu 2020/21
Adobe Acrobat dokument Priloga 2 Analiza NPZ v šolskem letu v 2020/21
Adobe Acrobat dokument Priloga 3 Analize strokovnih aktivov o ugotovljenih primanjkljajih
Adobe Acrobat dokument Priloga 4 Poročila o izvajanju projektov v šolskem letu 2020/21
Adobe Acrobat dokument Priloga 5 Poročilo o realizacij interesnih dejavnosti v 2020/21
Adobe Acrobat dokument Priloga 6 Poročilo o delu z učenci DSP in IDPP v šolskem letu 2020/21
Adobe Acrobat dokument Priloga 7 Poročilo o delu z nadarjenimi učenci v šolskem letu 2020/21
Adobe Acrobat dokument Priloga 8 Poročilo o dodatnem delu in tekmovanjih v 2020/21
Adobe Acrobat dokument Priloga 9 Poročilo o delu knjižnice v šolskem letu 2020/21
Adobe Acrobat dokument Priloga 10 Poročilo svetovalne službe o delu v šolskem letu 2020/21
Adobe Acrobat dokument Priloga 11 Poročilo o delu na področju LUM, GUM in TIT v 2020/21
Adobe Acrobat dokument Priloga 12 Samoevalvacijsko poročilo OŠ Voličina za 2020/21
Adobe Acrobat dokument Priloga 13 Dopis Covid za zaposlene, starše in člane sveta staršev ter sveta zavoda
23. 9. 2021, 20:37
Nataša Herga Kosi
Dan slovenskega športa

Učenci 1., 2. in 3. razreda so Dan slovenskega športa obeležili tako, da so se takoj zjutraj odpravili na pohod. Vmes so še malce zaplesali, odtekli 200 m, eni še več, ter se tako pridružili množičnemu teku otrok, ki poteka pod okriljem Atletske zveze Slovenije. Po teku so se gibali kar naprej, saj so sodelovali v različnih športnih igrah v zavetju narave, ki jih je povrhu vsega razvajala še s prijetnim sončnim jesenskim vremenom.

YouTube video Dan slovenskega športa

1. razred 2. razred 3. razred

23. 9. 2021, 20:23
Brane Lazič
1 od 10
Tehniški dan Igriva arhitektura

V sredo, 22. 9. 2021, smo na šoli gostili ekipo izkušenih in pedagoško podkovanih arhitektov in študentov. Po uvodnih predavanjih in pogovorih so sledile praktične in igrive delavnice. Predavateljice so na poučen in igriv način učence seznanile o razumevanju prostora, globalnem segrevanju in trajnostno urejenem prostoru.
V petih šolskih urah je šola zaživela v posebnem ustvarjalnem vzdušju.

YouTube video Igriva arhitektura na OŠ Voličina
23. 9. 2021, 16:52
Simona Čuček
1 od 10
Dan slovenskega športa in 3. razred

Tudi tretješolci so danes praznovali dan slovenskega športa. 8 prehojenih kilometrov, tek otrok, športne igre in uživanje v naravi. Pa naj še kdo reče, da v šoli ni luštno!

3. razred

23. 9. 2021, 16:35
Simona Čuček
1 od 10
Tretješolci arhitekti

Po mnenju tretješolcev je bil dan, ko so nas obiskali ustvarjalci Igrive arhitekture, eden izmed lepših dni v šoli. Spoznavali so različna svetovna mesta in si ogledali njihovo arhitekturo. Postali pa so tudi čisto pravi arhitekti. Iz lesenih kock in prinešenega zelenja in plodov so naredili maketo Voličine, narisali načrte za zelene površine in v skupinah ustvarili svoje sanjsko igrišče. Bili so zelo ustvarjalni.

3. razred

23. 9. 2021, 16:10
Simona Čuček
1 od 10
Košarka v 3. razredu

Najpomembneje si je prizadevati, da ljudi navdihujemo, tako da tudi oni lahko postanejo uspešni v tem, kar si želijo početi. (Kobe Bryant) Tudi tretješolci so bili v košarki zelo uspešni. Nekateri izmed njih so ugotovili, da je košarka pravi šport za njih. Fantom iz KK AJDAS Lenart hvala za zanimivo pripravljene športne naloge. Uživali smo!

3. razred

23. 9. 2021, 14:47
Petra Cvikl Marušič
Treningi na dan slovenskega športa

V sredo, 23. septemra 2021, obeležujemo državni praznik - dan slovenskega športa. V ta namen so učenci od 5. do 9. razreda v okviru športnega dne sestavili trening za ostale učence šole. Prav tako so nato preizkusili treninge, ki so jih pripravili ostali razredi. Veseli bomo/bodo, če boste tudi vi opravili kakšen njihov trening. Ne pozabite, da le z vsakodnevnim gibanjem pripomoremo k zdravju.

YouTube video Trening 5. a
YouTube video Trening 6. a
YouTube video Trening 7. a
YouTube video Trening 7. b
YouTube video Trening 8. a
YouTube video Trening 9. a

5. razred 6. razred 7. razred 8. razred 9. razred Šport

22. 9. 2021, 17:55
Silva Potočnik
1 od 10
Igriva arhitektura v 1. razredu

V 1. razredu so se učenci srečali z arhitekturo na igriv način. Ema jim je predstavila različne arhitekturne objekte. Pri opazovanju le teh so uporabili vse svoje čute in se za nekaj časa prelevili v arhitekturne detektive. Iz revijalnega papirja so izdelali trdne in udobne stolčke. Vsak je izdelal tudi posebno hišo v kateri so našle zatočišče igračke ljudi, hišnih ljubljencev in vozil. Prvošolci so bili nad aktivnostmi navdušeni in so z delom in igro nadaljevali še v OPB.

1. razred

22. 9. 2021, 14:49
Judita Bračko
1 od 10
Arhitekturno igriv dan v 4.b

Današji dan je bil prav posebno zanimiv. Obiskala nas je študentka za arhitekturo ter nam povedala veliko zanimivosti o lesu. Spoznali smo njegov pomen, si ogledali vrste lesa, ga povonjali, tipali... Na koncu smo se prelevili v prave arhitekte. Les je posatal naš gradbeni material. Nekatere izdelke bomo lahko koristno uporabili, drugi nam bodo služili le kot dekoracija. Tehniški dan smo zaključili z lepimi občutki.

4. razred

21. 9. 2021, 21:11
Simona Čuček
1 od 10
Obisk pisatelja Igorja Plohla

V Voličini, v teh dneh, poteka praznovanje Krajevne skupnosti Voličina. Tudi na naši šoli smo se odločili, da pripomoremo k temu in na obisk k učencem 1. VIO povabili pisatelja Igorja Plohla. Ja, to je tisti Igor iz Lenarta, ki se prevaža z vozičkom in prav posebnim kolesom, izdelanim za invalide. Je učitelj v bolnišnični šoli in odličen pisatelj. Rad pripoveduje o svojem življenju, levčku Rogiju in ljudi ozavešča o invalidih. Tudi mi smo bili deležni njegove življenjske zgodbe. Videli smo, kako se iz vozička presede v avto in kako kolesari s svojim posebnim kolesom. Z nami je delil nekaj utrinkov s potovanja po Afriki in nas seznanil s paraolimpijskimi igrami. Pa tudi njegove slikanice smo si ogledali in prisluhnili odlomku iz knjige Rogi in Edi na paraolimpijskih igrah. Naše skupno srečanje pa je zaključil z mislijo " S prijatelji je vse lažje!" Imeli smo se čudovito.

1. razred 2. razred 3. razred

21. 9. 2021, 20:30
Regina Dobaja
1 od 3
Obisk podeželskega vrta pri Čučkovih

Tudi zeliščarji 2. razreda so obiskali podeželski vrt v obliki Slovenije, ki ga letos krasijo slovenske podeželske rastline. Med mladimi zeliščarji je tudi Ava, ki s svojo družino skrbi za ta vrt. Po vrtu nas je popeljala kar ona in nam predstavila rastline in zanimivosti o njih. Rastline so si dobro ogledali, jih potipali, povonjali, poimenovali in nekatere tudi poskusili. Ob »potovanju po Sloveniji« so še obiskali nekatere znamenitosti in mesta, zaplavali v morju, splezali na Triglav. Po napornem potovanju po Sloveniji in spoznavanju podeželskih rastlin je sledil počitek na »zen klopci«, kjer so uživali ob sladkem prigrizku, ki jim ga je s pomočjo svojih staršev priskrbela gostiteljica Ava.

YouTube video Film o obisku

2. razred

20. 9. 2021, 18:26
Nadija Škrlec
1 od 6
Ustvarjanje avtoportretov v 1. razredu

Prvošolčki Osnovne šole Voličina so v podaljšanem bivanju ustvarjali avtoportrete. Razstavo njihovih izdelkov si oglejte v priloženih fotografijah.

1. razred

18. 9. 2021, 17:36
Mateja Karneža
1 od 7
2. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

V okviru Nacionalega meseca skupnega branja so učenci 1. a razreda spoznali zbirko Kako živijo. Zbirka predstavlja posamezne živalske vrste in njihov pomen za okolje. Ker še večina ne zna brati, so življenje živali spremljali preko fotografij.

Dogodkovnik NMSB 2021

1. razred Knjižnica

18. 9. 2021, 17:00
Anita Cizerl
Interesna dejavnost Vesela šola

Pozdravljeni učenci 4. - 9. razreda! Na šoli bo potekala interesna dejavnost Vesela šola. Na spodnji povezavi si lahko ogledate predstavitveni video. Prijave bom zbrala v sredo, 22. 9. 2021, ko vas bom obiskala v razredu. Mentorica Vesele šole Anita Cizerl

YouTube video Interesna dejavnost Vesela šola
17. 9. 2021, 21:04
Brane Lazič
Tehniški dan Igriva arhitektura

Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da se bodo učenci od 1. do 9. razreda, v sredo, 22. 9. 2021, udeležili dneva dejavnosti Igriva arhitektura.

Delavnice izvajajo izkušeni in pedagoško podkovani arhitekti, krajinski arhitekti, umetnostni zgodovinarji, pedagogi in študenti arhitekture. Tehniški dan traja 5 šolskih ur. Učence najprej seznanimo s temo, ki jo bomo obravnavali, z uvodnim predavanjem in pogovorom. Sledijo dve ali tri delavnice s praktičnim in izkustvenim delom. Vsaka delavnica traja po eno ali dve šolski uri. V vsako temo tehniškega dne so vključene individualne in skupinske delavnice, v katerih učenci ustvarjajo sami, v delovnem duhu pa razvijajo sposobnosti timskega dela, medsebojne komunikacije in sodelovanja.

Microsoft Word dokument Obvestilo o TD Igriva arhitektura
Tehniški dnevi za osnovne šole
Brošura tehniški dnevi Igriva arhitektura
17. 9. 2021, 20:50
Brane Lazič
1 od 9
Strokovna ekskurzija na Primorsko

V torek, 7. 9. 2021, so se učenci 9. a odpravili na strokovno ekskurzijo na Primorsko. Najprej so si ogledali Predjamski grad in spoznali zanimivo zgodbo o roparskem vitezu Erazmu Predjamskem. Potem so si ogledali Postojnsko jamo, kraljico jamskega sveta in doživeli čudežni svet človeške ribice. Na koncu so se razvajali in uživali v soncem obsijanem Portorožu. Več v priloženih fotografijah.

15. 9. 2021, 9:52
Mateja Karneža
1. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

Tudi letos smo se odločili in se na šoli pridružili Nacionalnemu mesecu skupnega branja. V 7. a razredu smo pri pouku slovenščine izvedli metodo dolgega branja z Levstikovo pripovedko Martin Krpan. Nekaj utrinkov si lahko ogledate na spodnji povezavi.

YouTube video 1. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja
Dogodkovnik NMSB 2021

7. razred Knjižnica

14. 9. 2021, 7:12
Nataša Herga Kosi
V gozdu

Učenci 1. a razreda smo v petek, 10. 9. 2021, imeli prvi naravoslovni dan. Po jutranjem pozdravu, odtisu dlani v jesenskih barvah ter ponovitvi gozdnega bontona smo se odpravili v bližnji gozd. Tam smo se sprostili in se spremenili v prave gozdne raziskovalce. Zgradili smo kar nekaj bivališč oziroma skrivališč za gozdne živali in naše prijatelje škrate. Ker smo res pridno upoštevali gozdni bonton, so škratje učiteljicama prišepnili, da se lahko še vrnemo.

YouTube video V gozdu

1. razred

13. 9. 2021, 22:24
Regina Dobaja
Ekskurzija v Ljubljano

Nekaj utrinkov s potepanja po Ljubljani si oglejte v kratkem filmu. Drugošolci in tretješolci so uživali. Kaj vse smo si ogledali in doživeli, pa je že zapisala učiteljica Simona. Otroci, bili ste res odlična družba.

YouTube video ZOO IN MESTO LJUBLJANA

2. razred 3. razred

12. 9. 2021, 20:04
Simona Čuček
1 od 7
Postali smo tretješolci

Novo šolsko leto je tu in vsi smo veseli, da smo spet v šoli. Glede na to, da smo se v 1. in 2. razredu nekaj časa učili na daljavo, si sedaj želimo, da ostanemo v šoli. Skupaj se bomo pridno trudili in se veselili vseh uspehov vloženega truda. Že v začetku šolskega leta pa nas je čakalo veliko presenečenj. Za prvo je poskrbel naš Nejc, ki nas je razveselil s pravimi afriškimi verižicami, ki jih je prav za vsakega prinesel s svojega potovanja po Afriki. Za drugo pa smo poskrbeli v šoli, saj smo se v petek, 10. 9., odpravili na naš prvi skupni šolski izlet. Čudovito vreme, pridni otroci in učiteljice, odlična voznica, hrana iz nahrbtnika in sladoled. Obiskali smo živalski vrt v Ljubljani, kjer smo si ogledali vragolije morskega leva, spoznali družino opic, opazovali bojevanje kozorogov, lenobno posedanje različnih divjih mačk, hranjenje medveda, umivanje slonice Gange in oglašanje kamel. Svojo višino smo primerjali z višino žirafe, se odpravili v bobrišče in terarij, kjer smo bili navdušeni nad kačami. Seveda pa tudi mimo igral ni šlo. Popoldan smo se odpravili še v center Ljubljane, kjer smo si ogledali Kongresni trg, Tromostovje, Prešernov spomenik in se po starem mestnem jedru odpravili do Ljubljanskega gradu. Navdušil nas je pogled na Ljubljano. Prijetno utrujeni in polni vtisov smo se odpeljali proti domu, kjer so nas pričakali starši. Z besedami naše tretješolke » Učiteljica, ta dan si bom zapomnila vso svoje življenje!« vas prosimo, da tako mali kot veliki poskrbimo za svoje zdravje in upoštevamo ukrepe, saj si želimo ostati v šoli in skupaj preživljati ter načrtovati čudovite šolske dni.

3. razred

12. 9. 2021, 13:25
Mojca Vogrin Pivljakovič
1 od 9
Petošolci na izletu

Še nekaj utrinkov...

12. 9. 2021, 13:16
Mojca Vogrin Pivljakovič
1 od 10
Petošolci na izletu

V četrtek, 9. 9. 2021, smo se na izlet odpravili tudi petošolci. Obiskali smo Celjski grad, jamo Pekel in Celjsko kočo. Na gradu nas je pričakal vodič, ki si je nadel plemiško ime - vojvoda Gobčni in nam razkril skrivnosti gradu, V jami Pekel smo spoznali, kako voda raztaplja apnenec in kako čudovit je podzemni svet. Na koncu je sledila vožnja proti koči, kjer smo se naužili zabave. Ta sončen dan nam bo ostal za vedno v spominu in mi že vemo zakaj.

5. razred

12. 9. 2021, 10:19
Simona Čuček
1 od 10
Obisk podeželskega vrta

V četrtek, 9.9., so zeliščarji 3. razreda obiskali podeželski vrt v obliki Slovenije. Letos ga krasijo slovenske podeželske rastline. Zeliščarji so si rastline ogledali, jih potipali, povonjali in poimenovali. Ob vsem tem pa so še zaplavali v morju, splezali na Triglav, v Postojnski jami spoznali človeško ribico, obiskali Ljubljano in ostala mesta ter znamenitosti. Po napornem potovanju po Sloveniji in spoznavanju podeželskih rastlin je sledil počitek na »zen klopci«, kjer so uživali ob sladkem prigrizku, ki jim ga je priskrbela gostiteljica Ava. Imeli so se lepo.

3. razred

9. 9. 2021, 20:47
Judita Bračko
1 od 10
Četrtošolci na izletu II.

Utrinki ...

4. razred

9. 9. 2021, 20:44
Judita Bračko
1 od 10
Četrtošolci na izletu

Sončen in prijetno topel dan nas je spremljal na našem izletu po Goričkem. Obiskali smo Vulkanijo, kjer nas je krtek Oli obogatil z znanjem o vulkanih. Na gradu Grad smo se zabavali ob različnih igrah in spoznali grajski način življenja. Izgubljene zmajeve krone nam ni uspelo najti. Pred odhodom domov smo se ustavili v motoričnem parku Expano, kjer smo skozi različne motorične spretnosti porabili še zadnje atome energije in se prijetno utrujeni vrnili v družbo svojih domačih.

4. razred

9. 9. 2021, 12:09
Janja Horvat
1 od 10
Strokovna ekskurzija na Dolenjsko

V torek, 7. 9. 2021, so se učenci 8. a in 8. b razreda odpravili na strokovno ekskurzijo na Dolenjsko. Najprej so v OŠ Brihtna glava v Radovici na zabaven in zanimiv način spoznali značilnosti Bele Krajine, nato so obiskali izvir reke Krupe, kjer so se najbolj pogumni v njej tudi ohladili. Na koncu so si ogledali še Sevniški grad in grajski park. Več v priloženih fotografijah.

8. razred

7. 9. 2021, 17:57
mag. Anton Goznik
Zdravje v šoli – predavanje zelo dobro obiskano

Mojca Ivankovič Kacjan, dr. med., spec., pediatrije, je na današnjem 1. roditeljskem sestanku za starše, ki imate otroke v vrtcu ali I. VIO izvedla predavanje z naslovom Zdravje v šoli. Staršem je svetovala tudi o primerni dolžini uporabe zaslonov pri otrocih in učencih.

Smernice za uporabo zaslonov so objavljene tudi na spletni strani OŠ Voličina.

Veseli smo, ker ste se starši srečanja udeležili v tako velikem številu. Zahvaljujem se vam, ker ste za udeležbo upoštevali pogoj PCT.

Adobe Acrobat dokument Podatki ob začetku šolskega leta 2021/22

Snežinke Zvezdice Lunice Mavrice Sončki Utrinki 1. razred
2. razred 3. razred

5. 9. 2021, 10:06
mag. Anton Goznik
Ob upoštevanju ukrepov šolsko leto začeli umirjeno

Šolsko leto smo začeli umirjeno. V vrtec je na začetku šolskega leta vključenih 95 otrok. V šolo je vpisanih 219 učencev. V prvih treh dneh so bili pri pouku prisotni skoraj vsi učenci. V petek, 3. 9. 2021, so manjkali samo štirje. Tudi v vrtcu so prisotni skoraj vsi otroci.

Prepričan sem, da bomo ob upoštevanju ukrepov (PCT in drugih) precej pestro šolsko leto, ki je pred nami, s strpnostjo in razumevanjem izvedli v šoli in v vrtcu. Prav vsi, torej vsak posameznik se bo moral potruditi in prispevati svoj delež, da nam bo uspelo. Hvala vsem, ki ukrepe sprejemate z razumevanjem.

1. 9. 2021, 18:48
Nataša Herga Kosi
Prvi šolski dan v 1. a

Zbudili smo se v lepo sončno septembrsko jutro. Ampak, to jutro je bilo za naše prvošolce prav posebno, saj so končno postali pravi šolarji. Zbrali smo se pred telovadnico, kjer nas je pozdravil ravnatelj šole. Skupaj smo odšli v telovadnico ter prisluhnili melodiji harmonike. S pesmijo Čebelice nas je pozdravil učenec Luka Pučko, učenci 4. razreda pa so skupaj z učiteljico Silvo pripravili zanimivo igrico za naše bodoče prvošolce. Učenci so postali prvošolci ob prejemu rumene rutice ter spominske knjige. Kako smo pa uživali kasneje v razredu, pa si oglejte na fotografijah, ki jih najdete na spodnji povezavi.

YouTube video Prvi šolski dan v 1. a

1. razred


© 2004-2022 OŠ Voličina. Vse pravice pridržane. | 22. 1. 2022, 0:18