Pomoč pri prijavi v Microsoft TeamsOblak 365Arnes Učilnice

kontakt | šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | prehrana | naši uspehi | knjižnica | šport | povezave | IP | galerija | video | šolarček

Novice

Šolske novice
Šolske novice

šolsko leto: razred: objavil-a:

2. 6. 2023, 7:37
mag. Anton Goznik
1 od 1
Program Vzgoje za nekajenje in zdrav življenjski slog

Zveza Slovenskih društev za boj proti raku je skupaj z Zavodom RS za šolstvo in s pomočjo donacije Delavske hranilnice d. d. tudi v šolskem letu 2022/23 uspešno izvedla program Vzgoje za nekajenje in zdrav življenjski slog.

V okviru programa so sedmošolci podpisali slovesno obljubo, da ne bodo prižgali cigarete.

Izžrebani učenci, ki so podpisali slovesno zaobljubo, so se v soboto, 20. 5. 2023, udeležili nagradne ekskurzije v Gardaland. Iz OŠ Voličina so se zabavnega in doživetij polnega dogodka udeležili  Mark Manasijević, Ian Škamlec in Maša Vogrin. Na igralih zabaviščnega parka Gardaland so zelo uživali.

1. 6. 2023, 17:26
Nataša Herga Kosi
1 od 9
Pravljični krožek

Vsi smo v velikem pričakovanju, saj nas bo kmalu obiskal pisatelj Primož Suhodolčan. Učenci 3. a razreda so nekaj njegovih del že spoznali, učenci prvega razreda pa njegovo resnično pravljico z naslovom Primož in Bajk.  Med njegova zelo znana dela spadajo tudi zgodbe o Petru Nosu, o katerem je najprej pisal že njegov oče, Leopold Suhodolčan.  Pri pravljičnem krožku so tako tretješolci z veseljem in ponosno prebirali zgodbe o tem nabritem fantiču prvošolcem, ki so jih vestno in pozorno poslušali. Njihovo medvrstniško sodelovanje je bilo res prijetno za oko in uho. V manjših skupinicah so se razkropili po igralih, ki so tokrat služila kot bralni kotički,  ter tako obojestransko uživali.

1. razred 3. razred

1. 6. 2023, 10:30
Regina Dobaja
1 od 19
Bodimo prijatelji

Na svojo razredno prireditev 3. a ima talent smo povabili svoje prijatelje iz DBE Zavoda Hrastovec. Po dolgem času so se nam spet pridružili v šoli. Veseli smo, da so se tako razveselili našega vabila in prišli  na obisk. Petje, ples, igranje na glasbila in še marsikaj so pokazali tretješolci. Naši gostje pa so nastope nagradili z glasnim aplavzom. Prevzeli so tudi vlogo stroge žirije in čisto vsem pokazali, da so z njihovim nastopom zadovoljni. Še sami so zapeli in nam podali lepe misli in želje. Ob našem druženju, ki se je nadaljevalo tudi po prireditvi, smo ugotovili, da je za srečo potrebno res malo in da res velja tisti pregovor, da je vsak svoje sreče kovač.

3. razred

30. 5. 2023, 8:22
Nina Čuček
1 od 4
Srečanje starejših, bolnih in invalidov KS Voličina

Srečanje je potekalo v nedeljo, 28. 5. 2023. Organiziralo ga je KO Rdečega križa Voličina, Karitas in Društvo upokojencev Voličina. Pozdravila jih je tudi predsednica DU Voličina, predstavnica Karitasa in predsednica KO Rdečega križa. Župnik je pred srečanjem opravil sveto mašo. Srečanje je popestril tudi podmladek Rdečega križa iz OŠ Voličina s kratkim programom. S skromnim srečanjem smo vsi sodelujoči polepšali popoldan vsem zbranim. 

28. 5. 2023, 18:08
Mojca Vogrin Pivljakovič
Zaplesali ob spremljavi glasbene skupine Čuki

V soboto, 27. 5. 2023, so v sklopu prireditve ob otvoritvi gasilskega doma v Voličini, naši plesalci zaplesali ob spremljavi slovenske glasbene skupine Čuki. Jože Potrebuješ se je kar naenkrat znašel v krogu in se zlil s skupino.

Poželi so močan aplavz. Nasmehi na obrazu plesalk in plesalca pa so povedali več kot tisoč besed.

Če želiš izvedeti, klikni na povezavo.

YouTube video Plešemo s Čuki
28. 5. 2023, 18:06
Nataša Herga Kosi
1 od 27
Dan ogroženih živalskih vrst

Tudi učenci 1. b so s kredo slikali ogrožene živali ter se tako pridružili sodelovanju na Dnevu ogroženih živalskih vrst.  

1. razred

26. 5. 2023, 14:18
Mojca Vogrin Pivljakovič
1 od 8
Zaključna ekskurzija 4. razreda

V četrtek, 25. 5. smo se odpravili na zaključno ekskurzijo v Celje. Najprej smo si ogledali Stari grad v Celju. Tam smo slišali in videli veliko zanimivega. Posebej se nas je dotaknila Veronikina zgodba.

Po malici smo se odpeljali proti drugi destinaciji, ki se nam je zdela precej strašljiva, verjetno zaradi svojega imena. No, vodička nam je pojasnila, zakaj se jama imenuje Pekel. Bilo zelo vznemirljivo. Ogledali smo si kakškna "umetnica" je voda, ki raztaplja apnenec in pri tem nastajajo prečudovite oblike.

Vrhunec dneva je bil obisk Tehnoparka. Najprej smo brezglavo tekali po dvorani, ker je bilo toliko zanimivega, Potem pa so nas prijazni zaposleni vodili skozi naravoslovne in tehnične vsebine,

Čudovit dan smo zaključili z okusnim sladelodom v knežjem mestu.

Prilagam nekaj utrinkov.

4. razred

26. 5. 2023, 8:21
Brane Lazič
1 od 11
Zaključna ekskurzija 6.a

Učenci 6. a smo se odpravili na zaključno ekskurzijo v Logarsko dolino. Tam smo si ogledali čudovit slap Rinka ter poiskali prijeten kotiček med skalami, kjer smo si namočili noge. Nato smo pomalicali ter se odpravili do avtobusa. Ko pa smo se odpravljali do avtobusa nas je ujela nevihta s točo. Z avtobusom smo se odpeljali v Mozirski gaj, kjer smo ugotovili kako zanimive živali lahko najdemo pod zemljo. Na koncu smo si ogledali prečudovite vrtove parka. Ekskurzija je bila naravnost čudovita. 

6. razred

25. 5. 2023, 20:03
Regina Dobaja
1 od 2
Radenci, 41. Maraton treh src

V soboto, 20. maja 2023, je potekal že 41. maraton. Ta tradicionalna prireditev velja za najstarejši maraton v Jugovzhodni Evropi. Svoje tekaške spretnosti sta na njem preizkusila tudi učenca Tinej Ribič in Lina Končar Šuman. Na teku sta se zelo dobro odrezala in z navdušenjem pokazala svoji pritečeni medalji.  

3. razred

25. 5. 2023, 19:43
Judita Bračko
1 od 10
Zaključna ekskurzija petošolcev

Z prelepimi vtisi in občutki so se učenci 5. a in 5. b vrnili iz Ljubljane, kamor nas je letos peljala pot v okviru zaključne ekskurzije.

Obiskali smo naše glavno mesto, kjer smo se sprehodili skozi sam center mesta, se ustavili v Narodnem muzeju Slovenije,  poigravali z iluzijami v Hiši iluzij in se na koncu popeljali z ladjico po Ljubljanici.

Izvedeli smo veliko novega in ob vsem tem na ''polno'' uživali.

5. razred

25. 5. 2023, 19:40
Regina Dobaja
1 od 38
Zaključna ekskurzija – Prekmurje

Uspelo nam je preživeti lep in nasmejan dan, ki se je vse preveč hitro iztekel. Foto utrinki povedo največ.

1. razred 3. razred

24. 5. 2023, 19:47
Silva Potočnik
1 od 20
Zaključna ekskurzija - Prekmurje

Še nekaj utrinkov 2. a razreda z zaključne ekskurzije.

2. razred

24. 5. 2023, 18:42
Nataša Herga Kosi
1 od 35
Zaključna ekskurzija – Prekmurje

Težko pričakovani dan. Prvi končni izlet za naše prvošolce. Med vožnjo proti vasi Filovci smo ves čas opazovali nebo ter upali, da dež kmalu poneha. In res, pri lončarju smo bili brez dežja ter pozorno poslušali in opazovali. Iz kepe gline je nastala krasna in uporabna posoda za peko slastne potice. Med potjo proti kraju Ižakovci so nas spet ujeli dežni oblaki, vendar mi se ne damo, saj nismo iz sladkorja. Veliko smo izvedeli o bűjraštvu. Le kaj je to? Verjetno vam bodo povedali kar otroci sami. Vodička nam je predstavila tudi uporabne lastnosti lanu ter povedala, kakšna je pot, da iz drobnih stebelc nastane blago. Žal, je reka Mura zelo visoka in ker je kar močno deževalo, smo morali vožnjo z brodom izpustiti. Ko smo se okrepčali, pa smo se odpeljali proti naši zadnji, najbolj sladki destinaciji. Med potjo smo spet vse pozitivne misli usmerili v to, da bo posijalo sonce. Ko smo prišli do parka Expano nas je razveselilo sonce. Ne boste verjeli, da so nas pričali tudi vojaki Slovenske vojske, ki so nam dovolili, da smo si ogledali njihovo opremo ter jih tudi kaj povprašali. Posladkali smo se s sladoledom ter vso odvečno energijo porabili na različnih igralih. 

Prijetno utrujeni in polni novih vtisov smo se počasi odpravili proti naši Voličini, kjer so prvošolci skočili v objem svojih najdražjih. 

1. razred

24. 5. 2023, 12:31
Nina Čuček
1 od 7
Joga za otroke v naravi

Pri interesni dejavnosti Joga za otroke smo jogo izvedli v naravi. Z učenci smo se nadihali svežega zraka in izvajali jogijske položaje. Učenci so že zelo spretni.

1. razred 2. razred

23. 5. 2023, 11:59
Katja Majhenič
1 od 1
Vabilo na Pustolovščino za učence 6., 7. in 8. razreda

Dragi učenke in učenci 6., 7. in 8. razreda,

če želite nekaj prvih počitniških dni preživeti malo drugače in bolj pustolovsko, ste vabljeni na tridnevni tabor Pustolovščina+, ki se bo odvijal od 28. do 30. junija 2023 na Zavodu A. M. Slomška na Vrbanski cesti 30 v Mariboru. Več podatkov je v priponki.

22. 5. 2023, 6:43
Mojca Vogrin Pivljakovič
1 od 1
Nežin uspeh na državnem prvenstvu

V nedeljo, 21. 5. 2023, se je v Novem mestu odvijalo državno prvenstvo v hip hopu. Neža Kuhar, plesalka Plesne dimenzije, si je v hudi konkurenci priplesala 24. mesto in se uvrstila na evropsko prvenstvo, ki se bo meseca junija odvijalo v Skopju.

Čestitke Neži in trenerki Hani za izjemen uspeh, ki odraža njuno predanost in ljubezen do plesa.

 

21. 5. 2023, 11:48
Simona Čuček
1 od 7
Anamari, nagrajenka likovnega natečaja Mednarodni dan strpnosti

V petek, 19 .5. 2023, je v Hiši Evropske unije v Ljubljani, potekal svečan dogodek ob otvoritvi razstave v okviru projekta Mednarodni dan strpnosti – dan za strpnost in prijateljstvo. V tem projektu, ki je bil organiziran že osmič, je sodelovalo 35 000 otrok in mladostnikov. Tema letošnjega projekta je bila Lepa beseda, lepo mesto najde. Na svečanem dogodku so bili prisotni organizatorji, izobraževalni center Eksena in visoki predstavniki Ministrstva za pravosodje, Zavoda RS za šolstvo in Univerze na Primorskem. Za glasbeni predah so poskrbeli SoulGreg Artist in pianistki Zoja in Mojca Eferl. Ob koncu dogodka so bile vsem nagrajenim podeljene svečane plakete. Med nagrajenci je bila tudi Anamari Firbas, učenka 1.a, ki je na likovnem natečaju usvojila 3. mesto. Njena čudovita, pisana in srčna slika bo na razstavi vse do 20. junija.

Draga Anamari, za tvoj uspeh ti iskreno čestitamo in želimo, da še naprej tako srčno likovno ustvarjaš.

1. razred

19. 5. 2023, 19:24
Silva Potočnik
1 od 9
Dan ogroženih živalskih vrst

Na zabaven, inovativen in ustvarjalen način smo se lotili aktivnosti, s katero želimo spodbuditi zavedanje, da je v naravnem okolju, zaradi človeka, veliko živalskih vrst ogroženih. Akcijo je pripravila Kopija v sodelovanju z ZOO Ljubljana. Spoznali smo deset najbolj ogroženih živalskih vrst v svetu. Ogledali smo si tudi ogrožene živalske vrste v Sloveniji. Nekaj teh živali smo z barvnimi kredami naslikali na asfaltno površino.

2. razred

17. 5. 2023, 20:22
Regina Dobaja
1 od 2
Bronasto priznanje za Aljaža Kocbeka

Učenci tretjega razreda so sodelovali na medpredmetnem tekmovanju Znam več z Lili in Binetom. V tej kategoriji je na šolskem tekmovanju tekmovalo 431 učencev slovenskih šol. Aljažu je uspelo zbrati dovolj točk za uvrstitev na državno tekmovanje. Tekmovanje je na OŠ Kašelj potekalo 10. maja. Aljaž je postal prejemnik bronastega priznanja in le za 1 točko zgrešil srebrno. Aljaž, čestitke za pogum in odličen uspeh!

3. razred

16. 5. 2023, 21:11
Janja Horvat
1 od 1
Zlato priznanje za Reneja in Ambroža na državnem tekmovanju v konstruktorstvu in tehnologijah obdelav

V soboto, 13. 5. 2023, je na Pedagoški fakulteti v Ljubljani potekalo državno tekmovanje v konstruktorstvu in tehnologijah obdelav (KTO). Na tekmovanje so se uvrstili zmagovalci regijskih tekmovanj.

V kategoriji obdelava lesa, kjer je sodelovalo 9 ekip učencev iz celotne Slovenije, sta se odlično odrezala učenca OŠ Voličina- Ambrož Kurnik in Rene Marin iz 9.b razreda. Z izdelavo lopatice za moko sta osvojila 2. mesto in s tem zlato priznanje.

Svečana podelitev priznanj bo potekala meseca junija v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Učencema iskreno čestitamo.

16. 5. 2023, 9:54
Katja Majhenič
Letovanje otrok

V ponedeljek, 15. 5. 2023, so na Zvezi prijateljev mladine Maribor začeli zbirati prijave za letovanje otrok na DMZ Pohorje in v VIRC Poreč, ki bodo letos potekale samo preko spletne aplikacije. Povezava do spletne aplikacije bo objavljena na spletni strani www.zpm-mb.si. Spletna aplikacija je za uporabo enostavna in prilagojena tudi tistim, ki niso najbolj vešči dela z računalnikom. Več informacij glede letošnjih letovanj vam posredujemo v priloženih priponkah. V primeru vprašanj in nejasnosti se lahko obrnete na šolsko svetovalno službo.

Adobe Acrobat dokument Navodila pred pričetkom prijav 2023
Adobe Acrobat dokument Prijave za letovanje in kriteriji za subvencioniranje 2023
Adobe Acrobat dokument Cene letovanj ZPM MB 2023
Microsoft Word dokument Predlog Pomežik soncu 2023
Microsoft Word dokument Predlog FIHO 2023
Microsoft Word dokument Predlog PS in FIHO - Izjava staršev 2023
16. 5. 2023, 9:35
Katja Majhenič
Pokloni zvezek

Spoštovani starši!

Vabimo vas k podpori in sodelovanju v letošnji akciji Pokloni zvezek. Z akcijo želimo zbrati čim več zvezkov za socialno ogrožene otroke in vaše otroke spodbuditi k solidarnosti s sovrstniki. Vas starše in učence prosimo, da poklonite enega ali več novih, velikih, črtastih zvezkov za osnovnošolce, ki tudi v Sloveniji potrebujejo pomoč. Zvezke zbiramo za 12.000 otrok v stiski, ki jim Karitas preko poletja pomaga s šolskimi potrebščinami. Učenci so v šoli prejeli razglednico in lahko na zadnjo stran razglednice narišejo risbo ali zapišejo misel, pozdrav... za sovrstnika, ki bo zvezek prejel. Razglednico naj vložijo v darovani zvezek. Prosimo vas, da učenci prinesejo zvezke v šolo najkasneje do 9. junija 2023. V upanju na sodelovanje vas lepo pozdravljamo. 

YouTube video Pokloni zvezek - video
16. 5. 2023, 8:14
Regina Dobaja
1 od 25
Mesto Lenart

Kulturni dan, ki smo ga preživeli v Lenartu, je še prehitro minil. Ogled predstave, ki jo je pripravila glasbena šola iz Lenarta, je otroke popeljala v svet glasbil. Po kratkem sprehodu po Lenartu smo se odpravili na občino. Sprejel nas je g. župan, mag. Janez Kramberger. V sejni sobi smo pripravili zasedanje občinskega sveta, izvolili smo županjo in podžupana, ki sta vodila sejo. Sprejeli smo kar nekaj pomembnih sklepov, ki jih je zapisala naša zapisničarka. Žal pa je to bila samo igra, zato bomo morali počakati še kar nekaj let, da bo morda kdo izmed nas postal član pravega občinskega sveta in bo sprejemal prave odločitve. Odpravili smo se še na Poleno, kjer nas je sonce kar vabilo, da preizkusimo motorična igrala.

3. razred

15. 5. 2023, 18:29
Silva Potočnik
1 od 16
Mesto Lenart

Obisk smo začeli v kulturnem domu, kjer smo se udeležili koncerta, ki ga je pripravila glasbena šola iz Lenarta. Sprehodili smo se do parka. Pred knjižnico smo uživali v vonjavah zelišč, ki so jih posadili ob okrogli obletnici knjižnice. Prijazna knjižničarka Aleksandra nas je sprejela in nas popeljala v svet knjig in knjižnih junakov. Ogledali smo si zanimive stavbe in se pozdravili z gospodom županom. Obisk mesta smo zaključili s sprehodom po mestu in igro na igralih.

2. razred

15. 5. 2023, 14:07
Nataša Herga Kosi
1 od 26
Obisk Lenarta

Končno smo dočakali lep sončen dan. S prvošolci smo ga dodobra izkoristili. Najprej smo se z avtobusom odpeljali proti Lenartu ter izstopili na Poleni. Odpravili smo se v Dom kulture Lenart, kjer smo si ogledali glasbeno pravljico v izvedbi Glasbene šole Lenart z naslovom Ali glasbena šola ponoči spi? Skozi pravljico, v kateri se je star klavir sprehodil po glasbeni šoli smo spoznali in slišali kar nekaj instrumentov. Zraven smo se tudi razmigali ter zaplesali in si malce ogreli glasilke. Po prireditvi smo se sončnim žarkom nastavljali na Poleni, kjer smo z igro in tekom porabili kar nekaj energije. Komaj smo že čakali, da se odpeljemo nazaj proti Voličini na okusno kosilo.

1. razred

15. 5. 2023, 11:50
mag. Anton Goznik
Vabilo k ogledu oddaje - V poplavi vzgojnih nesmislov

Spoštovani starši,

prijazno vas vabimo k ogledu oddaje z naslovom V poplavi vzgojnih nesmislov, in sicer danes, v ponedeljek,15. maja 2023, ob 20:00.

V oddaji bo govora o pereči temi današnje družbe - vzgoji otrok: 

 • Različne vzgojne metode, ki begajo starše, učitelje in otroke same. 
 • Naj o vzgoji govorimo kot o avtoritarni, permisivni, sočutni ...? 
 • Odgovornost, delovne navade in posledice otrokovih dejanj.

Oddajo bo vodil Bojan Kodelja, gosta bosta: dr. Vesna Vuk Godina, antropologinja in dr. Aleksander Zadel, klinični psiholog. Gosta bosta v živo odgovarjala tudi na vprašanja gledalcev.

Ogled oddaje je mogoč na www.neodvisen.tv (pametni telefoni in tablice - iOS in Android- ter televizije z Android operacijskim sistemom) in na Facebook profilu Neodvisen.si

K ogledu oddaje vabijo učitelje in starše vrtčevskih, osnovnošolskih ter srednješolskih otrok oz. mladostnikov.

Adobe Acrobat dokument V poplavi vzgojnih nesmislov - vabilo k ogledu oddaje
V poplavi vzgojnih nesmislov
15. 5. 2023, 9:13
Nina Čuček
1 od 32
Otroška varnostna olimpijada v Kungoti

V petek, 12. 5. 2023 je na OŠ Kungota potekala 15. otroška varnostna olimpijada. Učenci 4. a so se udeležili olimpijade in izkazali veliko znanja in spretnosti. Bilo je poučno in zabavno. Učenci so se pomerili še z ostalimi šolami. Sodelovalo je 19 ekip iz različnih osnovnih šol. Naša šola je imela dve ekipi in najboljše navijače.

4. razred

14. 5. 2023, 18:48
mag. Anton Goznik
1 od 8
Prireditev o zaključku 24. državnega tekmovanja Zdrav dih za navdih

Mladinsko zdravilišče in letovišče RKS Debeli rtič je bilo v soboto, 13. 5. 2023, prizorišče zaključka 24. državnega tekmovanja Zdrav dih za navdih, ki ga organizira Društvo pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije (DPABS). Na prireditvi so učenke OŠ Voličina Neja Ditner, Vita Munda in Neža Kuhar vsem zbranim predstavile svojo raziskovalno nalogo z naslovom Alergije. Za izvedeno prestavitev in osvojitev najvišjega priznanja Zlate trstike čestitam vsem učenkam. Čestitke in zahvalo namenjam tudi mentorici Janji Horvat, ki je učenke spodbujala pri raziskovanju in pisanju naloge.

14. 5. 2023, 12:10
Regina Dobaja
1 od 21
Izdelava ognjičevega mazila

Na svojem srečanju mladih zeliščarjev so prvošolci in drugošolke spoznali pripravo ognjičevega mazila. Že jeseni so nasmukali cvetove in iz suhih cvetov pripravili namok, ki jih je počakal pri Mariji, ki jim je pomagala tudi pri pripravil mazila. Ko so čakali, da se mazilo ohladi, so poskusili marmelado iz drnulj in tisti bolj pogumni še iz vrtnic in ingverja. Tudi sok iz sirupa cvetov španskega bezga je bil odličen. Marija, hvala za nova doživetja in izkušnje.

Navodili za pripravo namoka in mazila najdete v knjigi Zelena pravljica in v spodnji priponki.  

Adobe Acrobat dokument Oljni namok in mazilo_ognjič

1. razred 2. razred

14. 5. 2023, 10:36
Regina Dobaja
1 od 11
Dan kulture nenasilja in strpnosti v 3. a

 »Prosim, nehaj! Stop! To mi pa res ni všeč. Tega pa ti ne dovolim. Kako si? Kako se počutiš? Ti lahko pomagam? …« Tudi to so besede, ki nam pomagajo, kadar smo v stiski, so ugotovili tretješolci. Če si včasih slabe volje, jezen, zaskrbljen, žalosten … ni nič narobe. Vse to so čustva, ki so velikokrat kriva, da v kakšni situaciji ravnamo nespametno in manj premišljeno. To nas  lahko pripelje v konfliktne situacije, ki pa niso nikomur preveč všeč. Prav zato se moramo o čustvih in težavah veliko pogovarjati in naj nam ne bo neprijetno govoriti tudi o tem. V našem razredu nam je lahko v pomoč tudi razredni semafor čustev, ki nas spremlja že od 1. razreda. Učenci so ob različnih dejavnostih spoznavali čustva in razmišljali o svojih. Spoznavali in preizkušali so primerna in neprimerna ravnanja ob različnih težavah.

YouTube video Zarja in njena čustva

3. razred

13. 5. 2023, 19:57
Simona Čuček
1 od 13
Dan kulture nenasilja in strpnosti v 1.a

V petek, 12. 5., smo del pouka namenili dejavnostim, s katerimi smo obeležili dan kulture nenasilja in strpnosti. V jutranjem krogu so učenci prisluhnili zgodbi Mavrično moštvo, ki govori o čustvih, medsebojnih odnosih, izločanju iz skupine in reševanju vrstniških problemov. Učenci so pripovedovali, kako so zgodbo doživeli sami. Skupaj smo oblikovali sporočilo, ki se glasi: "Vsak je nekaj posebnega, najlepše pa je, če smo vsi prijatelji. Po pogovoru smo pletli mrežo prijateljstva, kjer je vsak učenec povedal v čem je dober in v čem je dober sošolec, ki ga je izbral.  Preko zgodbe o dveh ovnih in ozki brvi smo se lotili reševanja problemov. Učenci so zgodbo v parih odigrali in iskali možne rešitve reševanja spora na miren in prijazen način.  Po dramatizaciji, so v skupinah izdelali dečka Gašperja in deklico Nino. Njihova prva naloga je bila, da Gašperju in Nini namenijo kakšno grdo besedo in ju zmerjajo. Nad navodilom naloge so bili sprva začudeni, potem pa so se naloge kar resno lotili. Ob izreku grdih besed in zmerljivk so deklico in dečka mečkali. Ko smo si ju ogledali, smo videli, da so ju naše besede kar pošteno "zmečkale". Njihova naslednja naloga pa je bila, da naj jima namenijo lepe in prijazne besede. Ob izrečenih lepih besedah, smo jih z našimi dlanmi ravnali. Ugotovili smo, da jih je prijaznost res zravnala, ampak še vedno nista bila takšna, kot sta bila na začetku, pred izrekom grdih besed. Naučili smo se, da "grde" besede in dejanja, v naših srčkih, kljub opravičilu, puščajo velike rane. Del naših dejavnosti smo razstavili tudi na naši oglasni deski. Vabljeni, da si jo ogledate in misli učencev tudi preberete, saj veste, da dobre besede vodijo do dobrih dejanj. Bodimo dobri!

1. razred

12. 5. 2023, 11:54
Katja Majhenič
1 od 6
Dan kulture nenasilja in strpnosti

V petek, 12. 5. 2023, smo v vseh razredih namenili 2 šolski uri Dnevu kulture nenasilja in strpnosti. Kultura nenasilja in strpnosti v šolah spodbuja varno, sprejemajoče in vključujoče šolsko okolje. Spodbuja se medsebojno spoštovanje, empatija in reševanje konfliktov na miren način. V šolskem okolju je ključno, da se učenci naučijo, kako se soočiti s konflikti na pozitiven način, ne da bi pri tem uporabili nasilje. V šoli spodbujamo nenasilje s številnimi pristopi, kot so poučevanje socialnih veščin, spodbujanje sodelovanja in spoštovanja med učenci ter učitelji, spodbujanje empatije in strpnosti do drugačnosti ter vzpostavljanje jasnih pravil in smernic za obnašanje. Učence učimo o posledicah nasilnega vedenja, spodbujamo prepoznavanje in prijavljanje nasilja, ter izvajamo ustrezne disciplinske ukrepe, ko je to potrebno. Pomembno je, da se tudi starši vključujejo v spodbujanje nenasilja v šolskem okolju. To lahko vključuje spodbujanje pozitivnega vedenja in medsebojnega spoštovanja doma, sodelovanje z učitelji in drugimi starši ter aktivno reševanje konfliktov na konstruktiven način. V šolskem letu 2022/23 smo na šoli izvedli anketo o medvrstniškem nasilju. Ugotovili smo, da se učenci na naši šoli počutijo zelo varno, da se medvrstniško nasilje dogaja zelo redko in da nasilje ne ostane neopaženo. Več o analizi ankete si lahko preberete v januarski izdaji Šolarčka. 

10. 5. 2023, 20:54
Simona Čuček
1 od 16
Zeliščarski pohod

Prejšnji teden so se mladi zeliščarji 2., 3. in 4. razreda skupaj z zeliščaricami KD Rojs Srečko Niko odpravili na zeliščarski pohod na katerem so spoznavali divje užitne rastline.  Z veseljem so jih spoznavali in okušali. Tudi malica jih je navdušila, saj jim je Marija pripravila pašteto iz sončničnih semen in čemažev namaz. Na namaza pa so si potrosili še ognjič, boreč, čemažev cvet in marjetico. Ob spoznavanju vsega lepega in dobrega, pa so si še skupaj zapeli in drug drugemu podelili tudi nekaj "modrih" besed. Ob zaključku pohoda so na bližnjem travniku opazili tudi travniško orhidejo. Skupaj so preživeli lep in poučen popoldan.

2. razred 3. razred 4. razred

10. 5. 2023, 8:45
mag. Anton Goznik
Svetovni dan gibanja – 10. maj

Spoštovani,

10. maja obeležujemo svetovni dan gibanja, ob katerem poudarjamo pomen gibanja in zadostne telesne aktivnosti, tako odraslih kot zlasti otrok in mladostnikov. Spomladanski čas je prava priložnost za okrepitev telesne aktivnosti tudi na prostem, kjer imajo otroci in mladostniki neomejene možnosti za različne vrste gibanja. Otroci in mladostniki se zaradi drugačnega načina preživljanja prostega časa gibajo manj kot v preteklosti in posledično zaznavamo porast prekomerne hranjenosti že pri najmlajših in manjšo gibalno učinkovitost otrok in mladih. 

Več o pomenu gibanja si lahko ogledate na spodnjem letaku in povezavi.

Adobe Acrobat dokument Bodi aktiven vsak dan in počutil se boš odlično
Svetovni dan gibanja
9. 5. 2023, 21:35
Simona Čuček
1 od 7
Prijateljsko druženje in sladoled

Otroci iz skupine Utrinki in učenci obeh prvih razredov so se dobro spoznali že na plavalnem tečaju na Ptuju.  Danes so se družili in se skupaj igrali na igralih.  Da pa je bilo prijateljsko srečanje še sladko, sta s podarjenim sladoledom poskrbeli ga. Janja in ga. Mateja z "Desetke". Za okusne ledenke se jima iskreno zahvaljujemo. Pa zaključimo z besedami prvošolca: "Prijatelji, igra in ledenke so zakon."

Utrinki 1. razred

7. 5. 2023, 19:19
Brane Lazič
1 od 2
Na državni nivo natečaja tudi likovni izdelki naših učenk

Izspostava URZSR Maribor je v šolskem letu 2022/23 razspisala regijski natečaj za najboljša likovna dela, ki je potekal na temo "Naravne in druge nesreče - Pomoč potrebujejo vsi". Na likovni natečaj je prispelo 224 likovnih del. Za sodelovanje na državnem nivoju so bili izbrani likovni izdelki treh učenk naše šole: Tiane Čeh iz 2. razreda ter Tie Toplak in Lize Stergar iz 5. b oddelka. Učenke so se zelo razveselile praktičnih nagrad. Za uspeh jim iskreno čestitamo. 

7. 5. 2023, 15:16
Brane Lazič
1 od 9
Planinski pohod na Vetrnik

V soboto, 6.5. 2023 smo se mladi planinci odpravili na Vetrnik. Vetrnik je vrh na vzhodnem robu Bohorja nad dolino Bistrice v Kozjanskem parku. Znamenit je po številnih suhih travnikih na katerih uspeva kar 25 vrst redkih in ogroženih orhidej. Z vrha  (708 m n.v.) se nam je odprl razgled proti Gorjancem, vzhodnim vrhovom Posavskega hribovja, Bizeljskega gričevja, Boču in Donački gori ter daleč proti vrhovom Kamniško-Savinjskih Alp in Pohorju. Več v fotogaleriji.

5. 5. 2023, 19:46
Tonja Lorbek
1 od 7
Nadarjeni na mističnem izzivu

Danes, 5.5.2023, smo se z nadarjenimi učenci podali na mistični izziv na gradu Negova.

Zanimive, a izjemno zapletene naloge so jih vodile po hodnikih in sobanah celotnega gradu. Kljub temu, da nam je časovni pritisk malce ponagajal, smo uspešno zaključili izziv. Nasmejani in polni novih izkušenj smo se vrnili v Voličino, kjer nekatere čaka še zanimiva noč na šoli.

4. razred 6. razred 7. razred 9. razred

4. 5. 2023, 12:58
mag. Anton Goznik
Smučarska šola v naravi v prihodnjem šolskem letu

Spoštovani starši učencev 4. a, 5. a in 5. b razreda,

obveščamo vas, da se je 45 staršev od 51 učencev, ki bodo v naslednjem letu obiskovali 5. oz. 6. razred OŠ Voličina, odločilo, da se učenci udeležijo smučarske šole v naravi. Sporočamo, da bo OŠ Voličina v prihodnjem šolskem letu (2023/24) v skladu s sklepom sveta staršev in sveta zavoda smučarsko šolo v naravi organizirala.

3. 5. 2023, 14:40
Petra Cvikl Marušič
1 od 1
Še zadnje zbiranje starega papirja

Prihodnji teden še zadnjič zbiramo stari papir za devetošolce. Že vnaprej se vam iskreno zahvaljujemo za vašo pomoč.

3. 5. 2023, 9:47
Biserka Gavez Jaballah
Bronasto priznanje na tekmovanju iz znanja fizike Alenu Sužniku

13. 4. 2023 je potekalo regijsko tekmovanje iz znanja fizike za Stefanovo priznanje. Tekmovanje se je odvijalo na OŠ Janka Padežnika Maribor. Alen je osvojil 6. mesto v regiji in tako prijel bronasto priznanje.

Čestitke Alenu.

3. 5. 2023, 8:34
Natalija Ornik Kramberger
"Zlati" Alen Sužnik

Učenec 9. b razreda Alen Sužnik je ponovno, kot vsa leta prej, osvojil zlato priznanje v znanju matematike za Vegova priznanja.

Zlato priznanje je tako osvojil v 5., 7., 8. in 9. razredu, v 6. razredu pa tekmovanje ni bilo izvedeno zaradi korona situacije.

Letos je državno tekmovanje potekalo v soboto, 22. 4. 2023, na OŠ Janka Padežnika Maribor.

Državnega tekmovanja se je udeležilo 241 tekmovalcev 9. razreda iz cele Slovenije, ki so se najbolj izkazali na regijskem tekmovanju.

Alenu za vse dosežke iskreno čestitamo!

26. 4. 2023, 20:56
Brane Lazič
1 od 1
Planinski pohod na Vremščico

Planinski krožek OŠ Voličina in PD Lenart vabita na pohod za osnovnošolce na Vremščico. Pohod bo v soboto, 6. 5. 2023. Avtobusni prevoz stane 23 evrov za osnovnošolce člane PZS. Članarina za leto 2023 znaša 9 evrov. Več o pohodu najdete v spodnji priponki. Vabljeni!

Adobe Acrobat dokument Vabilo Vremščica

4. razred 5. razred 6. razred 7. razred 8. razred

25. 4. 2023, 22:26
Natalija Šijanec
1 od 26
Otroci in učenci pojemo, plešemo ter igramo 2023

V torek, 25. aprila 2023, je v organizaciji OŠ Voličina potekala tradicionalna glasbena prireditev z naslovom Otroci in učenci pojemo, plešemo ter igramo s tematskim naslovom V deželi glasbil.

Ob čutnem pripovedovanju zgodbe Ele Zaveršnik Trojner in Avrelije Sužnik, v kateri se je glavni junak sprehodil med družinami glasbil, so nastopile učenke in učenci OŠ Voličina z virtuoznimi in izjemno umetniškimi inštrumentalnimi, plesnimi, gledališkimi in vokalnimi točkami. Program so popestrili otroci vrtca iz Selc.

Odlično sta nastopila oba pevska zbora, otroški in mladinski, ki sta bila na letošnji območni pevski reviji s strani strokovne ocenjevalke predlagana na državno (OPZ) in regijsko (MPZ) raven.

Vsem nastopajočim iskreno čestitamo, sodelavcem pa hvala za nesebično tehnično in siceršnjo pomoč.

Ponovno smo dokazali, da Voličina premore veliko talentov, na katere smo lahko zelo ponosni.

In kot je prisrčno zaključila Ava Čuček, ki se je iskreno zahvalila obiskovalcem, da so si vzeli čas in nastopajoče počastili z močnimi aplavzi.

Nasvidenje do prihodnjič.

Natalija Šijanec

YouTube video Posnetek prireditve
25. 4. 2023, 18:16
Biserka Gavez Jaballah
1 od 6
Čistilna akcija

V letošnjem šolskem letu je OŠ Voličina izvedla čistilno akcijo v sklopu čistilne akcije Občine Lenart v Slovenskih goricah. Čistilna akcija učencev je potekala 30. 3. 2023. Udeležili so se je vsi razredi osnovne šole, ki so bili razporejeni po različni trasah v okolici šole. Največ smo pobrali plastenk, pločevink, vrečk slanih prigrizkov, steklenic, cigaretnih ogorkov in kosov gum. Z veseljem prispevamo k čistemu okolju vseh prebivalcev, zato tedensko čistimo okolico šole.

25. 4. 2023, 10:35
Silva Potočnik
1 od 6
Naravoslovni dan

V ponedeljek sta nas obiskali medicinski sestri Ines in Ksenija. Skupaj smo se učili o osebni higieni in zdravi prehrani. Spoznali smo, kaj koristi našim zobem in kaj škoduje. Učili smo se pravilno umivati zobe in kako skrbimo za zdravje in dobro počutje. Izdelali smo tudi plakate. Podrobneje smo spoznavali svoje telo. Večina otrok se je ta dan počutila odlično ali zelo dobro. Ker smo bili pridni in smo vso delo skrbno opravili, smo prejeli darila, odsevni trak in tatu.

2. razred

25. 4. 2023, 7:14
Mojca Vogrin Pivljakovič
1 od 3
Liam uspešen na tekmovanju Brainobrain

V soboto, 22. 4. 2023, je potekalo 3. nacionalno tekmovanje v hitrostnem računanju. Učenec Liam Šilec je bil zelo uspešen in je prejel priznanje. Čestitke za uspeh..

4. razred

24. 4. 2023, 20:06
Silva Potočnik
1 od 2
Zmagovalka na Brainobrain tekmovanju

Na Brainobrain tekmovanju , ki je bilo v soboto, 22. 4. 2023, v Ljubljani, je bila Lucija Svenšek iz 2. a razreda najboljša v svoji skupini in si je prislužila zlati pokal. Luciji čestitamo za uspeh.

2. razred

24. 4. 2023, 19:32
Nataša Herga Kosi
1 od 39
Pisani dežniki in pajkove mreže

Muhasti in deževen april smo s prvošolci upodobili tudi na papirju. Naslikali smo dežnike v deževnem vremenu in tako poskrbeli, da živali pod njimi niso mokre. Uporabili smo kombinirano tehniko in tako združili voščenko in tempero. Kasneje smo dodali še srebrne dežne kapljice.  V prejšnjem tednu pa smo se posvetili samo določeni majceni živalci, in sicer pajku.

Ali veste, da na zemlji skoraj ni prostora, kjer ne bi našli pajka? Te zanimive živalce najdemo v jamah, gorah, travnikih, naših bivališčih … In ker tudi arhitekti pri svojih stvaritvah črpajo navdih iz narave ter živalskih bivališč, smo se v 1. b posvetili tej temi - arhitekturi. S klopčiči volne smo spreminjali prostor in pletli barvne mreže. Tako so nastale štiri prekrasne pajkove mreže, katerih trdnost smo tudi preizkusili.

Uh, še dobro, da smo se vsi rešili iz nastalih pasti in da nobene muhice ni pohrustal kakšen pajek. 

1. razred

22. 4. 2023, 8:33
Regina Dobaja
1 od 12
Svetovni dan Zemlje

22. april je Svetovni dan Zemlje, ki ga obeležujemo že več kot pol stoletja. Namenjen je  vsem prebivalcem našega planeta, vzpodbuja pa k aktivnemu ter odgovornemu delovanju v smeri trajnostnega razvoja na vseh področjih. Letošnja tema je Vlagajmo v naš planet! Ker želimo, da se Zemlja vsak dan dobro počuti, smo v četrtek tretješolci očistili okolico šole in mesta, kjer se učenci šole še tudi gibajo. Čim več odpadkov smo skušali pobrati. Ni jih bilo malo, kljub obsežni čistilni akciji, ki smo jo izvedli konec marca. Naj bo za nas vsak dan Svetovni dan Zemlje. Lepo skrbimo zanjo. Zato, smeti v koš in ne na tla! Zemlja je samo ena in ne le dom ljudem, bodimo aktivni in odgovorni.

20. 4. 2023, 21:29
Simona Čuček
1 od 29
Plavalni tečaj prvošolcev

Ribice, kiti, morski psi, konjički, morski ježki, zvezde, delfini, vse to so v tem tednu postali učenci 1. razreda, ki deseturni tečaj preživljajo v bazenih Term Ptuj. Vsi so zelo pogumni in se pridno učijo plavanja. Pri tem jim pomagajo prijazni in odgovorni učitelji plavanja, ki jim to "težaško" delo popestrijo tudi z igro.  Vsi naši plavalci pa komaj čakajo, da bodo svoje spretno plavanje lahko pokazali svojim staršem in skupaj z njimi varno uživali v vodnih radostih.

1. razred

20. 4. 2023, 6:13
Natalija Šijanec
1 od 1
Otroci in učenci pojemo, plešemo ter igramo

Spoštovani,

v torek, 25. aprila 2023, vas vabimo na tradicionalno glasbeno prireditev v organizaciji OŠ Voličina OTROCI IN UČENCI POJEMO, PLEŠEMO TER IGRAMO.

Prireditev bo ob 18.30 v kulturnem domu v Voličini.

Vljudno vabljeni!

Adobe Acrobat dokument Vabilo na prireditev
19. 4. 2023, 12:07
mag. Anton Goznik
Regijsko srečanje otroških gledaliških skupin v Voličini

OŠ Voličina bo v ponedeljek, 24. 4. 2023, skupaj z Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti Območna izpostava Lenart in Občino Lenart soorganizatorica regijskega srečanja otroških gledaliških skupin, ki bo potekalo v dvorani kulturnega doma v Voličini. Na prireditvi, ki si jo bodo ogledali otroci II. starostnega obdobja in učenci šole ter drugi obiskovalci, bodo nastopile gledališke skupine:

 • DPD Svoboda Slovenska Bistrica z igro Mojca Pokrajculja,
 • 2. osnovna šola Slovenska Bistrica z igro Zrcalce,
 • OŠ Gust. Šiliha Laporje z igro Živalske novice Kako naučiš kuro znesti jajce?,
 • OŠ Pohorskega odreda Oplotnica z igro Dedkov veliki pobeg,
 • OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica PŠ Zgornja Ložnica z igro Robin Hud,
 • vrtec pri OŠ Videm – enota Leskovec z igro Najlepše darilo,
 • gledališka skupina OŠ Miklavž pri Ormožu z igro Dežele velike tovarne besed in
 • OŠ Ormož z igro Trojici za hrbtom.

Več informavij o prireditvi je zapisanih na programskem listu srečanja.

Adobe Acrobat dokument Programski list regijskega srečanja otroških gledaliških skupin
18. 4. 2023, 18:31
Nataša Herga Kosi
1 od 21
Plavalni tečaj

V ponedeljek, 17. 4. 2023, smo pričeli z enotedenskim plavalnim tečajem. Prvi dan so učenci vznemirjeno in malce prestrašeno čakali, da se pripeljemo do kopališča. Tam so jih sprejeli prijazni učitelji plavanja in učenci so se pri priči sprostili in uživali v vodnih aktivnostih. V torek so pa že prav pogumno, kot pravi plavalci, skočili tudi v globoko vodo. Bravo!

1. razred

17. 4. 2023, 21:51
Silva Potočnik
1 od 8
S Piko Nogavičko

Prvič smo se s Piko Nogavičko srečali v Velenju na Pikinem festivalu. Bolje smo jo spoznali v letošnjem šolskem letu. Brali smo knjigo, ogledali smo si nekaj njenih filmov, pri LUM smo jo naslikali in pri GUM smo se naučili njeno pesem. Vsaka skupina je izdelala svojo vilo Čira-Čara. Po vsakem branju smo uredili in dopolnili pano. Pisali smo tudi Pikin dnevnik. Polepšala nam je veliko šolskih dni.

2. razred

17. 4. 2023, 13:43
Janja Horvat
Zlata trstika za Nejo, Vito in Nežo na državnem tekmovanju Zdrav dih za navdih

Učenke Neja Ditner, Vita Munda in Neža Kuhar iz 8.b razreda, so ob vseh napornih šolskih obveznostih še uspešno raziskovale. In tako je nastala raziskovalna naloga z naslovom Alergije.

Cilj tekmovanja Zdrav dih za navdih je prispevati k boljšemu poznavanju dihal, bolezni dihal, alergij in vpliva okolja na dihala ter pojava alergij med otroki, učenci in dijaki. Zaradi vedno bolj razširjenega kajenja med mladimi je tudi cilj opozoriti na to problematiko in ozaveščati o škodljivih posledicah uživanja tobaka.

Učenke so s svojo raziskovalno nalogo osvojile vseh 25 možnih točk.

Učenkam iskreno čestitamo.

16. 4. 2023, 16:43
Tonja Lorbek
1 od 6
Sobotna šola

Nadarjeni in radovedni učenci, od 4. do 9. razreda, so imeli v soboto nekoliko drugačen učni dan.
 
Sobotno dopoldne smo izkoristili in ustvarili tri zanimive delavnice: Escape room, Sprostitvena gledališka ustvarjalnica in BBC micro:bit.

Soba pobega

Soba pobega je bila letos ustvarjena na temo: Tatovi. Učenci so imeli 60 minut, da rešijo zapletene uganke in se rešijo "pred prihodom policije." Vsi učenci so pri tem izjemno uživali, se na koncu rešili iz sobe in se skupaj posladkali.

Sprostitvena gledališka ustvarjalnica

V sprostitveno gledališki delavnici smo s pomočjo različnih sprostitvenih tehnik spoznavali na kakšne načine ljudje vse komuniciramo. Poigrali smo se z obrazno mimiko in prikazovali različna čustva, opazovali govor in kretnje članov skupine. Preizkusili smo se tudi v različnih igrah impro lige, sestavljali žive črke, nadaljevali izmišljene novice itd. Ko smo bili dovolj ogreti in sproščeni, pa smo se poigrali še z narobe pravljico. Zmešnjava pravljičnih likov ter neskončna domišljija sta zaključila našo delavnico in veselih obrazov smo se napotili naprej.

BBC micro:bit

Na delavnici BBC micro:bit so se učenci spoznali z mini računalnikom, ki ne glede na obstoječo raven znanja omogoča ustvarjalno spoznavanje tehnologije in programiranja. Vsak BBC micro:bit je opremljen s procesorjem, 25 lučkami LED, z dvema gumboma, s 25 priključnimi nožicami, tipali za svetlobo, temperaturo in premikanje, podporo za brezžično komunikacijo ter z vmesnikom USB. Sprogramirali smo nekaj napisov in preizkušali različne zmožnosti mini računalnika.

YouTube video Delavnica BBC micro:bit

4. razred 5. razred 6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

14. 4. 2023, 16:40
Natalija Šijanec
1 od 3
Čričkov gaj

V sredo, 12. 4. 2023, je ob 17. uri, prav tako v Domu kulture Lenart, potekala Območna revija otroških pevskih zborov "Čričkov gaj". Nastopili so: OPZ Kamenčki OŠ Lenart - enota vrtec, OPZ OŠ Jožeta Hudalesa Jurovski Dol, OPZ OŠ Sveta Ana, OPZ OŠ Voličina, OPZ OŠ Sveta Trojica, OPZ OŠ Cerkvenjak - Vitomarci in OPZ OŠ Lenart. Tudi tokrat je revijo strokovno spremljala Manja Gošnik Vovk, ki je OPZ OŠ Voličina še posebej pohvalila in ga predlagala na državni nivo, kar si lahko štejemo v čast.

Isrene čestitke vsem nastopajočim za odlično interpretacijo pesmi in suveren nastop. 

14. 4. 2023, 9:55
Katja Majhenič
Lana Toplak osvojila srebrno priznanje na državnem tekmovanju iz angleščine

Čestitamo Lani Toplak iz 9.b, ki je osvojila srebrno priznanje na državnem tekmovanju iz znanja angleškega jezika. Državno tekmovanje je potekalo 30.3.2023 na OŠ Kidričevo. Tekmovanja se je udeležilo 239 učencev iz Slovenije, ki so pokazali najboljše znanje jezika na šolskem tekmovanju. Lana je dosegla 45. mesto in za las (eno točko) zgrešila zlato priznanje. Bravo Lana!

13. 4. 2023, 19:59
Regina Dobaja
1 od 15
Športni dan

Po opravljenih tekih smo izkoristili lep sončen dan. Odlično vreme in veliko dobre volje sta nas spremljala ves dan. Fotografije z utrinki športnega dne seveda največ povedo.

3. razred

12. 4. 2023, 19:58
Silva Potočnik
1 od 7
Športni dan

Zadnji športni dan v tem šolskem letu smo posvetili tekom, pohodu in različnim igram. Lepo vreme, dobra volja in uspešno opravljene naloge so poskrbele, da smo lepo in aktivno preživeli šolski dan.

2. razred

10. 4. 2023, 21:35
mag. Anton Goznik
1 od 17
KMN Slovenske gorice v futsalu U15 in U17 osvojile 4. mesto

V ponedeljek, 10. 4. 2023, se je v Sodražici igrala druga tekma za 3. mesto državnega prvenstva v futsalu U15 med domačo ekipo ŠD Extrem in KMN Slovenske gorice. Na prvi tekmi v nedeljo, 2. 4. 2023, v Voličini je zmagala gostujoča ekipa ŠD Ekstrem z rezultatom 6 : 8. Na današnji drugi tekmi v Sodražici je zmagala ekipa KMN Slovenske gorice z rezultatom 0 : 2. Skupni rezultat med ekipama za 3. mesto je 8 : 8. V skladu s pravili je 3. mesto osvojila ekipa, ki je v gosteh dosegla več golov.

Za ekipo U15 KMN Slovenske gorice so v tej sezoni nastopali naslednji učenci OŠ Voličina Tjaž Hadžiselimović, Jan Čuček, Aljaž Fras in Timotej Kocbek

Učenci OŠ Voličina Tjaž Hadžiselimović, Jan Čuček in Timotej Kocbek so v tej sezoni odigrali tudi nekaj tekem za ekipo U17 KMN Slovenske gorice. Tudi ekipa U17 je osvojila 4. mesto.

Hvala trenerjem KMN Slovenske gorice, ki delate z mladimi in nadaljujete uspešno tradicijo kluba. Hvala staršem za spodbujanje mladih športnikov na tekmah.

Vsem učencem OŠ Voličina, ki ste nastopali za ekipi KMN Slovenske gorice v futsalu U15 in U17, čestitamo za osvojeni 4. mesti v državnem prvenstvu. 

8. razred 9. razred Šport

7. 4. 2023, 9:20
Natalija Šijanec
1 od 2
Slavčkov gaj

V četrtek, 6. aprila 2023, je v Domu kulture Lenart potekala Območna revija mladinskih pevskih zborov Slavčkov gaj, na kateri so nastopili Cici pevski zbor OŠ Lenart in mladinski pevski zbori OŠ Jurovski Dol, Sveta Ana, Voličina, Sveta Trojica, Cerkvenjak - Vitomarci in Lenart. Revijo je strokovno spremljala ga. Manja Gošnik Vovk. 

MPZ OŠ Voličina nas je s svojim programom odlično zastopal. Iskrene čestitke in vsa pohvala nastopajočim dekletom. V slogi je moč.

6. 4. 2023, 6:59
Dejan Kramberger
Zlato priznanje za Maksa Šešerka na državnem tekmovanju iz znanja zgodovine

V četrtek 9. marca 2023 je na OŠ Vojnik potekalo državno tekmovanje iz znanja zgodovine, na katero je bil iz OŠ Voličina uvrščen učenec 9. razreda, Maks Šešerko. Slovenski osnovnošolci so se v letošnjem tekmovanju pomerili v preučevanju teme z naslovom »Od razpada rimskega imperija do nastanka kneževin Alpskih Slovanov.« 

Vložen čas in trud v preučevanje obsežnega gradiva se je izplačal saj je Maks Šešerko s 34-timi doseženimi točkami osvojil zlato priznanje. 

Čestitke!

Znanje je zaklad, ki venomer spremlja svojega lastnika. (Kitajski pregovor)

9. razred

4. 4. 2023, 13:20
Nina Čuček
1 od 11
V trgovini

Učenci 2. a razreda se pridno učijo računati z evri. Zato v OPB II še to utrdimo in si trgovino naredimo. Pridi k nam še tudi ti in stvari kupi si.

2. razred

3. 4. 2023, 20:59
Biserka Gavez Jaballah
1 od 6
Vesoljski center Noordung in ZOO Land Slovenske Konjice

V petek, 24. marca, smo se z nadarjeni učenci in učenci interesne dejavnosti Vesolje odpravili v Center Noordung v Vitanju in v ZOO Land v Slovenskih Konjicah. 

Ob 10.00 uri smo se zbrali na avtobusni postaji v Lenartu, saj so se nam na izletu pridružile še OŠ Sveta Ana, OŠ Benedikt in OŠ Cerkvenjak. Z avtobusom smo se najprej odpeljali v Vitanje. Ko smo skozi okna avtobusa zagledali zelo posebno zgradbo, smo takoj spoznali, da smo prispeli na cilj.

V centru smo si v spremstvu vodiča ogledali veliko razstav, med drugim tudi razstavo o Hermanu Potočniku – Noordungu. Imeli smo tudi delavnico Opazovanje Sončevih peg. Videli in izvedeli smo veliko novega in zanimivega, čas je zelo hitro tekel. Po zaključku smo se odpeljali v Slovenske Konjice in obiskali mini živalski vrt ZOO Land, kjer smo lahko opazovali različne žival in jih tudi hranili. Nekatere od njih so se sprehajale med nami, kot so enogrba kamela, beli pav in alpaki. Z veseljem smo preizkusili tudi številna igrala, ki jih ponuja živalski vrt.

Imeli smo se odlično. Iz Centra Noordung smo prišli s polno glavo novih znanj, iz ZOO Landa pa razigrani in navdušeni nad živalmi. Učenci so na izletu zelo uživali in bi ga z veseljem še kdaj ponovili.

Nadarjeni učenci in učenci interesne dejavnosti Vesolje

5. razred 6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

3. 4. 2023, 20:57
Biserka Gavez Jaballah
1 od 10
Delavnica 8. in 9. razredov:  Žičke + gumbi = klaviatura

Učenci 8. in 9. razredov so v četrtek, 30. 3. 2023, imeli vabljeno predavanje Mladinskega kulturnega centra Maribor z naslovom Žičke + gumbi = klaviatura.  Gospa Monika in gospod Jaka sta učencem predstavila področje elektrotehnike in programiranja. Učenci so s pomočjo materialov, ki sta jih prinesla, sami preizkusili osnove delovanja nekaterih elektronskih elementov in delovanje mikrokrmilnika Arduino ter izdelali preprosto klaviaturo, ki ji lahko spreminjate frekvenco zvoka. Delavnica je bila zelo razgibana in zanimiva.

Hvala Mladinskemu kulturnemu centru Maribor, gospe Moniki in gospodu Jaku za izvedeno delavnico.

8. razred 9. razred

3. 4. 2023, 20:52
Biserka Gavez Jaballah
1 od 5
Bronasti priznanji pri projektu Turizmu pomaga lastna glava

V sredo, 22. 3. 2023, so se učenci, ki obiskujejo interesno dejavnost Turistični krožek, udeležili Turistične tržnice v Mercator centru v Mariboru. Turistično tržnico pripravlja Turistična zveza Slovenije s sodelovanjem Ministrstva za gospodarstvo in razvoj ter Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Je dogodek, ki se odvija v sklopu projekta Turizmu pomaga lastna glava.

Učenci so se predstavili z dvema projektnima nalogama, ki so ju predstavili tudi na dveh stojnicah. Nalogo Šporni oddihi v Slovenskih goricah pod mentorstvom učiteljice Biserke Gavez Jaballah so pripravile učenke Mija Marušič, Brina Bezjak in Neža štruc. Nalogo Mini tur po Slovenskih goricah pod mentorstvom učitelja Braneta Lazič pa so pripravili Laura Vugrinec, Tineja Rupnik, Julija Horvat, Maruša Vrčko in Žak Urnaut. Učenci so za projektni nalogi in predstavitev na obeh stojnicah na Turistični tržnici prijeli bronasti priznanji.

Čestitamo!

6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

3. 4. 2023, 17:11
Nataša Herga Kosi
1 od 40
ID – Ustvarjalnice

Počasi zaključujemo z interesno dejavnostjo Ustvarjalnice. Za zaključek smo z vsemi skupinami otrok pekli piškote. Tako je vsak teden v mesecu marcu na šoli dišalo po slastnih piškotih. Prav vsi učenci so pri delu s testom in modelčki zelo uživali ter pokazali svojo mero vztrajnosti in potrpežljivosti. Čestitam!

Upam, da so bili piškoti všeč tudi domačim, saj so učenci izdelali še priročne škatlice iz papirja. Te smo napolnili s slastnimi piškoti, da so jih lahko odnesli pokusit tudi domov.

1. razred 2. razred 3. razred

3. 4. 2023, 8:46
Petra Cvikl Marušič
1 od 3
1. mesto na mednarodni tekmi

Mija Marušič se je 1. aprila 2023 s plesno šolo Tovarna plesa s skupino modern člani udeležila mednarodnega tekmovanja Dance Challenge 2023 v Samoborju na Hrvaškem. Tekmovanja se je udeležilo 148 skupin v različnih kategorijah junior, kadet in adult. S točko Ashes so v kategoriji contemporary/modern group adult osvojile 1. mesto. 

Iskrene čestitke.

YouTube video Ashes
3. 4. 2023, 7:46
Janja Horvat
1 od 6
Ambrož in Rene osvojila 1. mesto na regijskem tekmovanju KTO

V petek, 31. 3. 2023, je na OŠ Ormož potekalo regijsko tekmovanje iz konstruktorstva in obdelave gradiv za podravsko regijo. Osnovno šolo Voličina so zastopali:

 • Alen Sužnik in Maj Šiler iz 9.b razreda v kategoriji umetne mase,
 • Rene Marin in Ambrož Kurnik iz 9.b razreda v kategoriji les,
 • Nino Knezar in Timotej Kocbek iz 8.b razreda v kategoriji kovine,
 • Lan Pintar in Tiler Poštrak iz 6.a razreda v kategoriji papir.

Učenci so pokazali veliko mero kreativnosti in izvirnosti pri izdelavi svojih izdelkov.

Izmed 27 prijavljenih šol, sta Rene Marin in Ambrož Kurnik osvojila 1. mesto ter se uvrstila na državno tekmovanje, ki bo potekalo 13. maja 2023 v Ljubljani. Čestitamo in vama želimo veliko znanja v Ljubljani.

31. 3. 2023, 11:33
Regina Dobaja
1 od 12
Tretješolci na šolski čistilni akciji

Tudi z učenci naše šole smo se pridružili čistilni akciji, ki te dni poteka v naši občini. Naša lokacija čiščenja je bila od šole do kmetije Kocbek. Na akcijo smo se pripravili in se s potrebnimi pripomočki ter dobro voljo lotili dela. Naleteli smo na kar nekaj točk, ki so bile še posebej onesnažene. Tam smo našli veliko pločevink in ostankov konzerv. Na poti smo seveda opazovali tudi prebujajočo se naravo, pomladne znanilce, živali, delo ljudi … Dobre volje, ker nam je nalogo s skupnimi močmi uspelo opraviti, smo se vrnili v šolo. Za nagrado nas po kosilu čaka še igra.

3. razred

30. 3. 2023, 19:23
Mateja Karneža
1 od 10
Obisk Knjižnice Lenart

V ponedeljek, 27. 3. 2023, so v sklopu nacionalnega projekta Rastem s knjigo sedmošolci obiskali Knjižnico Lenart. Knjižničarke Nina, Aleksandra in Nada so nas popeljale nazaj, v preteklost, ko smo Slovenci v obdobju reformacije naredili velik korak k pismenosti slovenskega človeka. Primož Trubar nam je dal Abecednik in Katekizem, postavil je temelje slovenskega knjižnega jezika,Adam Bohorič je napisal prvo slovnico slovenskega jezika, Jurij Dalmatin pa je prevedel Sveto pismo. Vse to se omenja v izbrani knjigi (stripu) avtorja Boštjana Gorenca, Jake Vukotiča (ilustracije) s pomočjo Kozma Ahačiča Reformatorji v stripu , ki so jo sedmošolci dobili kot spodbudo za branje v projektu Rastem s knjigo. Po vrnitvi nazaj v šolo smo se v šolski knjižnici še lotili skupnega branja.

YouTube video Reformatorji v stripu

7. razred Knjižnica

30. 3. 2023, 8:56
Janja Horvat
Varna vožnja otrok v avtomobilih in na šolskih prevozih

Iz Javne agencije RS za varnost prometa, smo bile šole pozvane, da v okviru naših dejavnosti in z obveščanjem staršev pripomoremo k varni vožnji otrok.

Vsi si želimo, da učenci varno prispejo v šolo in iz šole. Tisti, ki hodijo peš, tisti, ki prihajajo s kolesi, tisti, ki jih pripeljete starši in tisti, ki prihajajo v šolo s šolskimi avtobusi. Učence moramo skupaj vzgajati, da bodo odgovorni udeleženci v prometu v različnih vlogah.

Učimo jih upoštevanja prometnih predpisov, varne hoje po pločniku ali ob strani ceste, varne vožnje s kolesi ob uporabi čelad, pripenjanju z varnostnimi pasovi v osebnih vozilih in na avtobusih. Vsi potniki morajo biti ustrezno pripeti v avtomobilih, na šolskih avtobusih in kombijih, prav tako morajo biti otroci do višine 140 cm ustrezno zavarovani v otroških varnostnih sedežih, primernih glede na višino in težo otroka.

Mi bomo na temo varne vožnje spregovorili v šoli, prosimo pa vas, da o tem spregovorite tudi doma.

30. 3. 2023, 8:35
Janja Horvat
1 od 8
Tehniški dan (poklicna orientacija)

V ponedeljek, 27. 3. 2023, so imeli učenci 6. in 8. razredov tehniški dan. Ker je bila tema o poklicih, smo se odpravili na ogled Srednje lesarske šole (6. razred) in Srednje gradbene šole (8. razred) v Mariboru.

Na Srednji lesarski šoli so si učenci ogledali šolsko delavnico, spoznali poklic lesarja in se sprehodili po gozdni učni poti.

Na Srednji gradbeni šoli pa so si učenci nadeli virtualna očala in se podali v virtualni svet, gradili lesene konstrukcije, se preiskusili v matematičnem izzvu zlaganja kock ter še veliko drugega.

Preživeli smo zanimiv in poučen dan.

6. razred 8. razred

27. 3. 2023, 13:06
mag. Anton Goznik
Sklep o določitvi cen vzgojno-varstvenega programa v javnih vrtcih na območju Občine Lenart

Spoštovani starši otrok v vrtcu,

Občina Lenart je sprejela sklep o novih cenah oskrbnin za otroke, ki obiskujejo vrtec v občini, torej tudi vrtec pri OŠ Voličina. V prilogi je besedilo že omenjenega sklepa, ki je bil objavljen v Medobčinskem uradnem vestniku št. 3 z dne 16. 2. 2023. Cene, ki so bile v veljavi do 28. 2. 2023, so se nazadnje povišale pred skoraj 10. leti, in sicer 1. 9. 2013. V upanju, da boste sklep prebrali in dvig cen programov sprejeli z razumevanjem, vas lepo pozdravljamo.

Adobe Acrobat dokument Sklep o določitvi cen v vrtcu
27. 3. 2023, 11:11
Petra Munda
1 od 1
Nastop na prireditvi Materam za praznik

V soboto, 25. marca, je materinsko proslavo pripravilo tudi KTD Selce. V bogatem kulturnem programu  sta sodelovali tudi učenki naše šole. Članici dramskega krožka, Larisa Čeh in Zoja Mlinarič, sta se predstavili s kratkim dramskim prizorom z naslovom Skodelica kave.  Čestitke za uspešen nastop!

24. 3. 2023, 9:16
Petra Munda
1 od 23
Proslava ob materinskem dnevu

V torek, 21. marca, smo na Osnovni šoli Voličina pripravili proslavo ob materinskem dnevu. V kulturnem progamu, ki ga je doživeto povezoval šestošolec, Jure Kapun, se je predstavilo preko 130 nastopajočih. Najprej so se mamicam z različnimi recitatorskimi, glasbenimi in plesnimi točkami predstavili učenci razredne stopnje. Ob glasbeni spremljavi šestošolca, Davida Lorenčiča, so naša ušesa pobožali glasovi otroškega in mladinskega pevskega zbora. V plesne vode nas je skupaj s kolegico Evo in mentorico Hano Pivljakovič iz Plesne dimenzije, popeljala osmošolka, Neža Kuhar. Četrtošolec, Vito Zaveršnik Trojner, je na kitari spremljal nežno dramatizacijo v izvedbi Laure Vogrinec iz 9. b in prvošolke Maše Hribar. Za smeh pa so s kratkimi dramskimi vložki poskrbeli člani dramskega krožka: Zoja Mlinarič, Larisa Čeh, Timotej Kocbek, Jan Čuček, Lukas Rojko, Jaša Vrčko, Avrelija Sužnik in Ela Lepenik. Vse, ki ste proslavo zamudili, vabimo, da si jo ogledate na spodnji povezavi.

YouTube video Posnetek prireditve
21. 3. 2023, 14:00
Silva Potočnik
1 od 7
Mamam za praznik

Ob materinskem dnevu so se tudi učenci 2. a razreda spomnili svojih mam. Ob njihovem prazniku so jim izdelali majhen spominček in jim na ta način povedali, da jih imajo neskončno radi.

2. razred

19. 3. 2023, 19:24
Mojca Vogrin Pivljakovič
Uspeh na državnem kvalifikacijskem turnirju

V soboto, 18. 3 2023 je v Ljubljani potekal državni kvalifikacijski turnir v modernih plesih . Učenka Neža Kuhar, iz kluba Plesna dimenzija, si je med 70 tekmovalkami priplesala odlično 12. mesto. Čestitke za uspeh Neži in njeni trenerki Hani.

16. 3. 2023, 13:07
Biserka Gavez Jaballah
1 od 2
Tekmovanje Evropski denarni kviz 2023

Izobraževalni center Združenja bank Slovenije že nekaj let zapovrstjo organizira Evropski finančni kviz za dvig finančne pismenosti mladine. Nacionalni kvizi potekajo širom Evrope, sodeluje več kot 30 držav pod okriljem Evropske bančne federacije. Letos smo se kvizu že drugič pridružili tudi na naši šoli. Sodelovali so učenci 8. a in b razreda ter učenci 9. a in b razreda. Rezultati učencev so bili dobri, saj so se uvrstili med 12. in 190. mestom, od skupno 430 tekmovalcev. Tekmovanje je potekalo 15. 3. 2023 preko učne platforme Kahoot. Cilj vzpodbujanja udeležbe na Evropskem denarnem kvizu je zlasti želja po ozaveščanju mladih, da je osnova za upravljanje osebnih financ in sprejemanje finančnih odločitev dobro poznavanje finančnih pojmov in varnosti poslovanja. Kviz je namenjen mladim v starosti od 13. do 15. leta.

Čestitke vsem učencem, ki so sodelovali.

6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

15. 3. 2023, 14:03
Petra Munda
1 od 2
Vabilo na prireditev ob materinskem dnevu

Prisrčno Vas vabimo, da se nam pridružite na prireditvi ob materinskem dnevu, ki bo v torek, 21. marca 2023, ob 17.30 v kulturnem domu v Voličini.

Adobe Acrobat dokument Vabilo na prireditev ob materinskem dnevu
15. 3. 2023, 9:35
Biserka Gavez Jaballah
1 od 3
Finančno opismenjevanje mladih

V torek, 7. 3. 2023 in 14. 3. 2023, je Finančni urad Maribor izvedel predavanje Finančno opismenjevanje mladih za učence 8. a in 8. b razreda. Učenci so v dveh urah spoznali vse na temo davkov. Projekt spodbuja EU za izobraževanje mladih evropskih državljanov o davkih in njihovem vplivu na življenje. Učenci so preko slikovitega predavanja spoznali osnovne termine o davkih in finančni pismenosti. Učenci so prijeli geotrikotnik kot darilo.

15. 3. 2023, 9:32
Biserka Gavez Jaballah
Turistična tržnica 2023

V sredo, 22. 3. 2023, bo v Mercator centru v Mariboru potekala Turistična tržnica, ki jo pripravlja Turistična zveza Slovenije s sodelovanjem Ministrstva za gospodarstvo in razvoj ter Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Turistična tržnica je dogodek, ki se odvija v sklopu projekta Turizmu pomaga lastna glava. Vsebina projekta je vezana na raziskovanje turizma v domačem kraju, ugotavljanje možnosti za hitrejši razvoj in povezovanje z lokalnimi skupnostmi domačega kraja ter trženje naravnih danosti in ostale ponudbe v vseh možnih oblikah. Letošnja tema je Športna doživetja bogatijo mladinski turizem. Učenci se bodo predstavili s turističnima nalogama in s stojnicama Mini tur po Slovenskih goricah in Športni oddihi v Slovenskih goricah

Vljudno vabljeni na Turistično tržnico 2023 v sredo, 22. 3. 2023, ob 14.00 uri v Mercator center Maribor.

Adobe Acrobat dokument Vabilo - turistična tržnica

5. razred 6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

14. 3. 2023, 9:04
mag. Anton Goznik
Vabilo za vpis otroka v vrtec pri OŠ Voličina in vabilo na dan odprtih vrat vrtca

Spoštovani starši,

v prilogi novice je vloga za vpis otroka v vrtec pri OŠ Voličina. Vpis otrok novincev bo potekal od 20. marca do 7. aprila 2023.

Otroci in zaposleni v vrtcu pri OŠ Voličina vas vabimo na dan odprtih vrat vrtca, ki bo v četrtek, 23. 3. 2023, ob 9:00. Pričakujemo Vas v enoti Voličina in enoti Selce.

Strokovne delavke vam bodo skupaj z otroki prikazale delo in življenje v našem vrtcu. Spoznali boste prostore in delovanje vrtca ter pridobili željene informacije glede vpisa za vrtčevsko leto 2023/24.

 Vljudno vas vabimo, da skupaj z otroki začutite utrip našega življenja v vrtcu.

Adobe Acrobat dokument Vloga za vpis otroka v vrtec pri OS Voličina
Adobe Acrobat dokument Vabilo za vpis otroka in dan odprtih vrat vrtca
11. 3. 2023, 7:44
Brane Lazič
1 od 7
Likovna razstava Likovna semena

Društvo likovnih pedagogov Pedagoški liki in Klub ljubiteljev umetnosti Soraj sta pripravila letno pregledno razstavo otroškega likovnega ustvarjanja v vzhodni Sloveniji. Razstava bo na ogled do 29. 3. 2023 v razstavišču Vetrinjski dvor v Mariboru, od ponedeljka do petka med 9:00 in 15:00 uro. Namen razstave je spodbuditi mlade ustvarjalce, ustvarjalke, njihove mentorje in mentorice k predstavitvi otroških likovnih del v galerijskem prostoru, reflektirati stanje likovne pedagogike v vzhodni Sloveniji ter izmenjati znanje in izkušnje ob primerih dobrih praks. Na likovni razstavi sodelujejo otroci iz vrtcev, učenci in učenke osnovnih šol, dijaki in dijakinje srednjih šol ter udeleženci iz drugih vzgojno-izobraževalnih ustanov iz vzhodne Slovenije. Na razstavi svoja likovna dela predstavljajo Tineja Rupnik, Lia Lucia Kmetič in Matic Kunstič. Vabljeni!

10. 3. 2023, 11:09
Katja Majhenič
Zelo razširjene aplikacije, ki so lahko nevarne za vaše otroke

V branje vam ponujamo članek, ki zelo nazorno opiše med mladimi najbolj priljubljene aplikacije kot so Snapchat, Roblox, Youtube in druge. Gre za brezplačne aplikacije, ki lahko naše otroke izpostavijo neprimernim vsebinam, nevarnostim ter grožnjam. Članek priporočamo v branje vsem staršem. 

Aplikacije
10. 3. 2023, 7:55
Biserka Gavez Jaballah
1 od 8
Pouk geografije malo drugače

V 8. razredu smo se v tem šolskem letu odločili, da pouk geografije nekoliko popestrimo. Zato je učiteljica pripravila projektno nalogo, s katero smo učenci spoznavali značilnosti posameznih držav Novega sveta. Naloga je obsegala teoretični in praktični del. V teoretičnem delu smo s pomočjo virov in literature pripravili geografski oris države, ki smo si jo izbrali. Zapisali smo osnovne podatke o izbrani državi, naravne in družbene značilnosti. Poiskali smo tudi zanimivosti, ki so povezane z državami. Pri praktičnem delu smo medpredmetno sodelovali  s predmetom likovna umetnost, saj smo izdelali maketo izbrane države. Maketo države smo odtisnili na glino in nato oblikovali nizki relief. Ko se je izdelek posušil, smo ga pobarvali s tempera barvami in tako izdatno poudarili relief posamezne države.  Preberite si nekaj naših vtisov o drugačni uri geografije in v galeriji poglejte naše izdelke.

Učenci 8. a in 8. b razreda

Izdelava makete mi je bila zanimiva, saj sem lahko na manjši površini prikazala obliko države. Ura je bila zanimiva. (Maja B., 8. a)

Delanje makete mi je bilo zanimivo, saj smo lahko uporabili svoje likovno znanje in združili geografijo in likovno umetnost. Bilo je zanimivo. (Zala D., 8. a)

Izdelovanje makete pri geografiji je bilo prijetno. Všeč mi je bilo, da smo se učili na drugačen način. (Maja D., 8. a)

Izdelovanje makete države mi je bilo zelo všeč. Zdelo se mi je zelo izvirno in kreativno. Ta način mi je bil zelo všeč. Upam, da bomo to še kdaj naredili. (Neža K., 8. b )

Pri delu makete države je bilo zelo zabavno, saj smo se lahko zraven pogovarjali in odkrivali oblike vsake države. Vmes smo se veliko nasmejali. (Lana B., 8. b)

8. razred

8. 3. 2023, 14:58
Medeja Ritlop
1 od 7
Dan žena

Dan žena je mednarodni praznik žensk, ki ga praznujemo vsako leto 8. marca. Je dan praznovanja ekonomske, politične in socialne enakopravnosti in dosežkov žensk. V ta namen smo z učenci 1. a in 1. b razreda izdelali rožice za naše pogumne, srčne in uspešne ženske. Rožice so podarili mamam, sestram, babicam, tetam,... Rožice smo izdelali iz barvnega papirja in rolic toaletnega papirja. Na zadnjo stran smo napisali posvetilo ob dnevu žena. 

UČENCI 1. A IN 1. B RAZREDA VSEM ŽENSKAM ŽELIJO VSE LEPO OB NJIHOVEM PRAZNIKU, NE POZABITE SVOJE VELIČINE.

1. razred

1. 3. 2023, 14:33
Simona Čuček
1 od 31
Stari običaji

Učenci 1. a in 1. b razreda smo se danes peš odpravili do bližnjega lovskega doma, kjer so nas pričakale Marija, Mojca, Zlatka, Branka in Magda.  Najprej smo popili in nazdravili z okusnim zeliščnim čajem, ki je vseboval lipo, kamilico, bezeg in ognjič. Poskusili smo koruzno juho s suhimi slivami in okusno pletenico. Marija nam je pripovedovala o starih časih in nam predstavila nekaj običajev. Povedala nam je, da nekoč na porokah niso imeli poročne torte, ampak pletenico. Pletenico je dobila v dar nevesta, z željo, da ji svatje želijo dolg in dober zakon ter veliko otrok. Zanimivo je bilo tudi to, da se je pletenica prinesla k nevesti ob glasbi in plesu.  Seveda smo ta običaj z veseljem preiskusili tudi sami. Zlatka je spekla okusno pletenico, jo okrasila s ptički, Neža je bila nevesta, vsi ostali pa smo bili svatje. Z užitkom smo pojedli skoraj vso pletenico in ptičke. Naše gospe so poskrbele, da smo razmigali tudi svoje prstke. Ker nekoč ni bilo cvetličarn, so cvetje za praznovanja izdelovali iz papirja. Tudi vsak izmed nas je izdelal čudovito rožico. Čas, ki smo ga preživeli skupaj z zeliščaricami, je hitro minil. Imeli smo se lepo. 

1. razred

28. 2. 2023, 8:29
Biserka Gavez Jaballah
Šolsko tekmovanje iz znanja fizike

V sredo, 15. 2. 2023, je na OŠ Voličina potekalo šolsko tekmovanje osnovnošolcev v znanju fizike. Tokratnega šolskega tekmovanja v fiziki se je udeležilo skupno 7 učencev. V skupini 8. razred so tekmovali 3 učenci, v skupini 9. razred pa 4 učenci. Tekmovanje je vsebovalo znanje, ki se ga učenci učijo pri pouku. Na regijsko tekmovanje, ki bo potekalo v četrtek, 13. 4. 2023, na OŠ Janka Padežnika v Mariboru, se je udeležila Maja Daks iz 8. razreda in Alen Sužnik iz 9. razreda. Čestitamo!

8. razred 9. razred

27. 2. 2023, 8:37
Medeja Ritlop
1 od 12
Sodelovanje pri projektu Korak k sončku

Danes živimo v svetu, v katerem je drugačnost tabu, pa čeprav se veliko govori o njej. Nekateri so glede te teme odprti, drugi bolj zaprti in nekateri o tem sploh nočejo ali ne upajo govoriti. Zato smo z učenci 1. a in 1. b razreda sodelovali pri projektu Korak k sončku, v sklopu katerega smo se pogovarjali o sprejemanju drugačnosti. Učenci so z velikim zanimanjem sodelovali pri pogovoru, saj so temo že dobro poznali. Sledil je ogled pravljice Grdi raček avtorja Hansa Christiana Andersena, učenci so nato likovno ustvarili prizore iz risanke. Ustvarjali so prizor v katerem druge račke Grdega račka ne sprejmejo ali prizor kjer to njegovo drugačnost sprejmejo. Biti drugačen namreč pomeni, da se ne bojiš biti to KAR SI!

1. razred

24. 2. 2023, 10:01
Katja Majhenič
Vpis v srednje šole - spremenjeni pogoji vpisa

Sporočamo vam novico, ki smo jo zasledili v medijih (Večer, 21.2.2023: Poklicna matura ne odklepa več vseh vrat ter 22.2.2023: Pogojev vpisa še ne spreminjajo). Zaradi spremenjenih pogojev vpisa se dijaki s poklicno maturo in petim predmetom ne bodo mogli več vpisati na katerikoli univerzitetni študij. Gre za spremembo interpretacije 38. člena Zakona o visokem šolstvu, ki določa, da se na študij po univerzitetnem študijskem programu na posameznem strokovnem področju lahko vpiše tudi, kdor je opravil poklicno maturo po ustreznem programu za pridobitev srednje strokovne izobrazbe z istega strokovnega področja ter izpit iz enega od predmetov mature. Univerza v Mariboru sporoča, da bodo novi vpisni pogoji, ki omejujejo vpis s poklicno maturo, začeli veljati šele z letom 2025/26, medtem ko bo Univerza v Ljubljani spremenila vpisne pogoje že za šolsko leto 2023/24. V prilogi vam pošiljamo celotna članka.

Adobe Acrobat dokument Poklicna matura ne odklepa več vseh vrat
Adobe Acrobat dokument Pogojev vpisa še ne spreminjajo
22. 2. 2023, 16:27
Nataša Herga Kosi
1 od 15
Pust širokih in nasmejanih ust

Na pustni torek je bilo v učilnici 1. b zelo vroče, saj ni bilo učiteljice, ampak je namesto nje pouk vodila kar hudičevka. Tudi učencev ni bilo, ampak so jih zamenjali pisani, nasmejani, norčavi, veseli...pustni liki. Odpravili smo se tudi na sprehod po Voličini, med katerim smo tudi malce zaplesali ter se posladkali. 

1. razred

22. 2. 2023, 7:01
Silva Potočnik
1 od 11
Pust

Na pustni torek so se učenci 2. razreda priključili učencem 1. in 2. VIO in se združili v povorki. Skupaj so se odpravili po Voličini. V enoti Hrastovec so zaplesali skupaj z oskrbovanci in se posladkali. Rajanje so nadaljevali v šoli.

2. razred

21. 2. 2023, 19:56
Brane Lazič
1 od 2
Jaz rišem vesolje

Učenci 5. a in 5. b naše šole v prostorih Knjižnice Lenart razstavljajo svoje risbe in slike v sklopu pobude Jaz rišem vesolje
ob 550. obletnici rojstva Nikolaja Kopernika.

Njihovi izdelki vabijo k ogledu do 15. marca!

5. razred

21. 2. 2023, 19:07
Regina Dobaja
1 od 11
Pust v 3. a

V tem šolskem letu smo torkov šolski dan spet prepustili maskam. Te so vesele in razigrane sodelovale pri pouku in se tudi odpravile na povorko po Voličini. S svojo pustno norčavostjo so na svojem pohodu razveselile krajane. Najbolj zabavno je bilo na "veselici" v bivalni enoti zavoda Hrastovec. Pustni torek je minil v znamenju igrivosti, norčavosti in smeha. Jutri žal v šolo več ne pridejo kurenti, Pike Nogavičke, princi in princeske …, jutri bo spet vse po starem.

3. razred

21. 2. 2023, 16:37
Judita Bračko
1 od 9
Pust širokih ust tudi v 4. in 5. razredu

Pustni torek je v šolo privabil številne zanimive maske. Pomladno obarvan dan nas je zvlekel na zrak, kjer smo se pridružili učencem 1. VIO in povečali število maškar na pustni povorki po kraju. Imeli smo se super.

Še nekaj utrinkov ...

4. razred 5. razred

21. 2. 2023, 14:42
Petra Munda
1 od 9
ZImski športni dan v 5. a in b

Zimski športni dan je navdušil tudi petošolce. Tretjina jih je smučala na Arehu, ostali pa so drsali v Ledni dvorani v Mariboru. Dobra glasba, pozitivna energija in sončen dan so prinesli veliko radosti v otroška srca. Po drsanju je bilo še dovolj časa za sproščeno igro in "martinčkanje" na sončku. Imeli smo se lepo.

5. razred

21. 2. 2023, 14:23
Simona Čuček
1 od 21
Pust v 1.a

Od hiše do hiše, od vrat do vrat, prinašamo srečo in s srečo pomlad...Ta pesem je danes odmevala v šoli in kasneje tudi po Spodnji Voličini. V 1. a na pustni torek ni bilo učencev, ampak čudovite in zabavne maškare, ki so ves dopoldan uživale v pustnih norčijah.

1. razred

21. 2. 2023, 13:40
Nina Čuček
1 od 19
Zimski športni dan v 4.a razredu

Učenci 4. a razreda so se v ponedeljek, 20. 2. 2023 odpravili na zimski športni dan drsanje v Ledno dvorano Maribor. Zjutraj smo se odpravili z avtobusom proti Mariboru, kjer je sledil krajši sprehod v okolici Tabora. Nato pa smo se z učenci podali na drsališče, kjer smo premagovali ledene napore. Bilo je zabavno. 

4. razred

21. 2. 2023, 11:27
Katja Majhenič
1 od 1
Varnost na internetu

Današnjega sveta si skoraj ne moremo predstavljati brez interneta. Internet je zanimiv, saj omogoča potovanje v neznano, usvajanje novih spoznanj, pomaga pri učenju, preko njega spoznamo nove prijatelje, lahko si brez težav dopisujemo z mnogimi ljudmi, internet nam nudi svobodo, lahko se igramo, poslušamo glasbo, pri vsem tem pa ni pomembno, koliko smo stari. Veliko je izzivov, ki se jim je težko upreti. Zato je tako zelo pomembno, da pri brskanju po spletu otrokom in mladostnikom postavimo jasna pravila, ki jim bodo pripomogla, da se bodo lažje izognili internetnim nevarnostim. 

Adobe Acrobat dokument Varni internet - dopis staršem
Microsoft Word dokument Top 10 nasvetov
Adobe Acrobat dokument Letak - ljubezen
Adobe Acrobat dokument Letak - spletno nasilje
Adobe Acrobat dokument Letak - seksting
Adobe Acrobat dokument Letak - fotografiranje in snemanje
Adobe Acrobat dokument Letak - duševno zdravje in internet
Adobe Acrobat dokument Letak - spletne laži
Safe.si
20. 2. 2023, 14:25
Tonja Lorbek
1 od 1
Zbiranje papirja prestavljeno na naslednji teden

Zaradi logističnih težav je zbiranje papirja prestavljeno na naslednji teden od 27. 2. do 3. 3. 2023.

Hvala za razumevanje.

9. razred

19. 2. 2023, 11:11
Regina Dobaja
1 od 21
Glasbila na obisku

Tretješolci se pri glasbi učijo o skupinah glasbil. Spoznali smo že brenkala. Na naši šoli imamo kar nekaj učencev, ki se nanje uči igrati. Tako sta sošolec Filip Teodor in sošolka Neja predstavila svoji kitari, nam zaigrala in nas skušala navdušiti, da se tudi mi začnemo učiti igrati kitaro. O harfi in igranju na ta instrument nas je poučila šestošolka Ela Klara Črešnar. Kako poteka učenje kitare in veliko zanimivosti o njej nam je predstavila petošolka Vita Vogrin. Obe sta pripravili zanimivi predstavitvi glasbil in nam na glasbili zaigrali. V tem tednu smo začeli s spoznavanjem godal. Z zanimanjem smo prisluhnili predstavitvi in igranju Ave. Kot prava učiteljica je otrokom predstavila violino, nas učila nanjo igrati in seveda tudi sama nanjo zaigrala. 

3. razred

17. 2. 2023, 7:10
Nataša Herga Kosi
1 od 32
Prvošolci spoznavajo življenje nekoč

V sredo, 15. 2. 2023, smo se s prvošolci odpravili na poučen pohod. Pri spoznavanju okolja smo namreč pričeli spoznati, kako so živeli naši predniki. Tokrat so nas najbolj zanimale stare hiše v naši okolici. Ugotavljali smo iz kakšnih materialov so bile grajene ter kakšnih oblik. Seveda se je vmes našel tudi čas za malico in posladek ter igro. 

1. razred

17. 2. 2023, 6:33
Medeja Ritlop
1 od 7
Kurentova maska

Pust je praznik, ki se ga veselimo vsi, saj se takrat našemimo z najmlajšimi, uživamo v pustnih krofih in praznujemo. Značilna pustna maska Ptuja, Dravskega polja in okolice je kurent. Po izročilu s poskakovanjem kurenti s hudim truščem iz dežele odganjajo zimo in zlo, vanjo pa kličejo pomlad ter dobro letino. Tudi učenci 1. a in 1. b razreda so izdelali svoje kurente. Vsak je iz odpadnega časopisnega papirja, vejic in kolaž papirja izdelal kurentovo masko. Kurente smo obesili pred razrede, da nas obvarujejo zla in v razrede prinesejo veliko dobrega.

1. razred

16. 2. 2023, 8:31
mag. Anton Goznik
Gradivo 2. sestanka sveta zavoda in 2. sestanka sveta staršev

Spoštovani člani sveta staršev in sveta zavoda, po pošti boste prejeli vabilo na 2. sestanek sveta zavoda in 2. sestanek sveta staršev, ki bo v četrtek, 23. 2. 2023, ob 17:30 v šolski jedilnici. Na spodnjih povezavah so objavljena gradiva oz. poročila, ki jih bomo obravnavali na sestanku. Prosim vas, da gradiva preberete in se sestanka udeležite. Hvala.

Adobe Acrobat dokument Poročilo ravnatelja o realizaciji LDN in delu v I. ocenjevalnem obdobju
Adobe Acrobat dokument Priloga 1 Poročilo o delu vrtca pri OŠ Voličina
Adobe Acrobat dokument Priloga 2 Poročilo o realizaciji dni dejavnosti
Adobe Acrobat dokument Priloga 3 Realizacija interesnih dejavnosti
Adobe Acrobat dokument Priloga 4 Poročilo o delu z učenci DSP in IDPP
Adobe Acrobat dokument Priloga 5 Poročilo o delu z nadarjeni učenci
Adobe Acrobat dokument Priloga 6 Poročilo o delu na področju LUM, GUM in TIT
Adobe Acrobat dokument Priloga 7 Poročilo o izvajanju projektov
Adobe Acrobat dokument Priloga 8 Poročilo o dodatnem delu v I. VIO
Adobe Acrobat dokument Priloga 9 Poročilo učiteljev o izvedenih tekmovanjih
Adobe Acrobat dokument Priloga 10 Poročilo o delu svetovalne službe
Adobe Acrobat dokument Priloga 11 Samoevalvacijsko poročilo ob koncu I. ocenjevanega obdobja
Adobe Acrobat dokument Priloga 12 Poročilo o višini sredstev v šolskem skladu
15. 2. 2023, 6:25
Medeja Ritlop
1 od 9
Valentinovo

Valentinovo je praznik ljubezni in romantike. Zato smo na ta praznik z učenci 1. a in 1. b razreda ustvarili voščilnice v obliki srca, ki so jih učenci podarili svojim staršem, prijateljem, sorodnikom ali svoji simpatiji. Vsak učenec je iz papirja izrezal veliko rdeče srce. Nanj so prilepili voščilo za valentinovo in odtisnili svoje roke. Otroci so bili zelo veseli, saj so s temi darilci in pozornostjo osrečili svoje bljižnje.

1. razred

13. 2. 2023, 18:10
Nataša Herga Kosi
1 od 12
Ohranimo lepo in čisto okolje

V tednu od 6. 2. do 10. 2. 2023 so bili za čiščenje okolice zadolženi učenci 1. b razreda. Učenci so pridno pobirali odpadke  ter s tem poskrbeli, da je okolica šole spet malce bolj čista. Dali so tudi obljubo, da bodo ostali pravi eko frajerji in da ne bodo smetili narave, saj si želijo čisto in zdravo okolje.

1. razred

12. 2. 2023, 21:45
Petra Cvikl Marušič
Zbiranje starega papirja

Devetošolci ponovno prosijo za pomoč pri zbiranju starega papirja. Hkrati pa se zahvaljujejo za pomoč pri prejšnji akciji. Skupaj smo zbrali več kot 3500 kg.

9. razred

9. 2. 2023, 12:24
Ksenija Trinko
1 od 17
Proslava ob slovenskem kulturnem prazniku

V torek, 7. 2. 2023, smo v šoli imeli proslavo ob slovenskem kulturnem prazniku. Na njej so nastopali učenci OŠ Voličina, ki so še enkrat dokazali, kako so raznovrstno dejavni na kulturnem področju.

YouTube video Posnetek proslave
6. 2. 2023, 9:12
Ksenija Trinko
1 od 1
Vabilo na proslavo ob slovenskem kulturnem prazniku

Vljudno vas vabimo na proslavo ob slovenskem kulturnem prazniku, ki bo v torek, 7. 2. 2023, ob 17.30 v kulturnem domu v Voličini.

Adobe Acrobat dokument Vabilo
3. 2. 2023, 18:27
Silva Potočnik
1 od 18
Teden pisanja z roko

Od 23. do 27. januarja je potekal že 8. Teden pisanja z roko. Ker je bila letošnja tema Prekmurje, smo se odločili, da bomo izdelali knjigo o tej slovenski pokrajini. Vsak učenec je prejel eno značilnost Prekmurja. S pomočjo spleta so poiskali informacije in to z roko zapisali na list. Liste smo povezali v knjigo in nastala je zanimiva z roko napisana knjiga. V njej se nahaja 18 različnih rokopisov. Ker se bomo na koncu šolskega leta odpravili v Prekmurje na zaključno ekskurzijo, smo že sedaj spoznali nekaj njenih zanimivosti.

2. razred

30. 1. 2023, 9:01
Brane Lazič
Planinski pohod na Resevno

Planinski krožek OŠ Voličina in PD Lenart vabita na pohod za osnovnošolce na Resevno. Pohod bo v soboto, 11. 2. 2023. Avtobusni prevoz stane 15 evrov za osnovnošolce člane PZS. Članarina za leto 2023 znaša 9 evrov. Več o pohodu najdete v spodnji priponki. Vabljeni!

Pohod na Resevno

4. razred 5. razred 6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

27. 1. 2023, 11:42
Dani Sajtl
Varnost na internetu

V sodelovanju Službe Vlade za digitalno preobrazbo in YUNO – tvoja šola so pripravili sklop 5 delavnic na temo varnosti na spletu. Tako skozi interaktive delavnice spoznaš vse o pasteh in izzivih interneta in socialnih omrežjih, o spletnem bontonu in spletni odgovornosti ter lažnih informacijah.

 1. Internet: tvoj najboljši prijatelj ali največji sovražnik?
 2. Spletni bonton in odgovornost na spletu
 3. Socialna omrežja: z glavo v objavo!
 4. Spletno nasilje
 5. Lažne informacije
Varnost na internetu - interaktivne delavnice
26. 1. 2023, 20:13
Simona Čuček
1 od 4
Čiščenje okolice šole

Svet je lep, če iščeš lepe stvari, lepe reči.

V 1.a razredu se veliko pogovarjamo o čustvih, vrednotah in odnosih. Učijo se kako poskrbeti zase, pomagati drugim in kako lahko sami pripomorejo k temu, da naš svet ostane lep. Odločili so se, da bodo v tem tednu očistili okolico šole in športni park v Voličini. Veliko odpadkov so našli na stopnicah, ki vodijo v krajevno knjižnico, na avtobusni postaji in na zelenici ob igrišču.  Vse so skrbno pobrali. Vse male in velike pa prosijo, da tudi sami poskrbijo in pripomorejo k temu, da naš svet ostane lep in da bodo namesto odpadkov, okolico naše šole krasila drevesa in cvetlice.  

1. razred

23. 1. 2023, 12:11
mag. Anton Goznik
Obvestilo o višjih cenah šolske prehrane

Spoštovani starši!

Svet zavoda in svet staršev sta se sestala na 1. seji v torek, 4. 10. 2022. Na predlog šole je bil sprejet sklep, da se cene šolske prehrane od 1. 1. 2023 povišajo za 15 %. 

Dopis, ki je priloga te novice, je bil s pomočjo eAsistenta poslan vsem staršem. 

V upanju, da boste obvestilo o povišanju cen šolske prehrane sprejeli z razumevanjem, vas lepo pozdravljamo.

Adobe Acrobat dokument Obvestilo o višjih cenah šolske prehrane od 1. 1. 2023
<br />
<b>Notice</b>: Undefined variable: alt_title in <b>/var/www/html/inc_properties.php</b> on line <b>139</b><br />
libz
21. 1. 2023, 19:27
Simona Čuček
1 od 3
Teden pisanja z roko

Pred nami je 8. Teden pisanja z roko. Le ta poteka od 23. januarja do 27. januarja 2023. Letošnja nosilna tema je Mislim tiho, pišem počasi. Namen letošnjega tedna je opozoriti na počasnost kot na vrednoto in poudariti dejstvo, da pisava odraža naša notranja stanja.  Med ambasadorji tega projekta so Evgen Car, upokojeni dramski igralec, dr. Aksinija Kermauner, specialna pedagoginja in pisateljica in Rok Terkaj- Trkaj, glasbenik.

V tem projektu bomo z različnimi dejavnostmi sodelovali tudi učenci 1. VIO. Svoje aktivnosti vam bomo z veseljem predstavili. Vabimo pa tudi vas, da v tednu, ki je pred nami, napišete z roko kakšno lepo sporočilo in koga osrečite.

YouTube video Naša abeceda - Zbirka Repki (izvajalec Trkaj)

1. razred 2. razred 3. razred

17. 1. 2023, 20:20
Brane Lazič
Planinski krožek OŠ Voličina

Planinski krožek OŠ Voličina in PD Lenart vabita učence OŠ Voličina k vpisu v planinski krožek. Članarina za leto 2023 znaša 9 evrov. Več v prilogah.

Vabljeni!

Pristopna izjava ob prvi prijavi
Vsakoletna prijavnica za OŠ
Članarina 2023
Mladinski odsek PD Lenart
Plan pohodov 2023
17. 1. 2023, 18:32
Simona Čuček
1 od 11
Zima, zima bela

Končno je bela snežna odeja prekrila polja in travnike, griče in doline in tako namenila našim prvošolcem vsaj nekaj zimskih dogodivščin. Ni boljšega kot je valjanje po snegu, drsanje po zaledenelem igrišču, sprehod po plundri, tekmovanje v kotaljenju kep in zidanju igluja. Zimo prav lepo prosimo, da ostane pri nas tudi med zimskimi počitnicami. 

1. razred

17. 1. 2023, 16:08
Nataša Herga Kosi
1 od 27
Zima

Učenci so se v januarju pri spoznavanju okolja ukvarjali s tekočimi in trdnimi snovmi in v sklopu tega spoznali tudi znak za nevarne stvari, ki so ga morali najprej sestaviti. Pri likovni umetnosti so izdelovali snežake kar v učilnici, in sicer iz odpadne embalaže, saj je naša zima kar skopa s snegom. Pri delu so bili zelo vztrajni in marljivi. In glej  ga zlomka, zima nam je v ponedeljek natresla snega, da smo lahko ustvarjali tudi zunaj na svežem zraku. Nastala je prisrčna družinica majhnih snežakov.

1. razred

15. 1. 2023, 19:04
Regina Dobaja
1 od 1
Zaključek zbiralne akcije za Evo

Iz Društva Viljem Julijan so sporočili, da so neznansko srečni in veseli, saj je zbiralna akcija za Evino operacijo v ZDA povsem uspela. V zgolj treh tednih so zbrali ves potreben znesek in še več, neverjetnih 117.836€.

Zapisali so še: »Iz srca tisočkrat HVALA vsem, ki ste prispevali za našo punčko! Slovenci smo res neverjetni, HVALA, HVALA, HVALA! Ker je bil ciljni znesek zbiralne akcije 100.000€ - ta znesek pokriva stroške operacije, poti in bivanja v ZDA ter stroške terapij po operaciji - zbrali pa smo celo več od tega, si je Eva srčno zaželela, da presežek zneska nameni drugim otrokom z redkimi boleznimi. Zato Eva drugim malim borcem iz srca podarja 17.836€, ki jih namenja dobrodelnemu Skladu Viljem Julijan.

Draga Slovenija, hvala, ker smo naši Evi omogočili novo priložnost, novo življenje – da bo lahko samostojno hodila!«

13. 1. 2023, 13:17
Judita Bračko
1 od 9
Izdelali smo si hladilne torbe

S petošolci smo se pri pouku naravoslovja in tehnike lotili izdelave hladilne torbe. Mojstrsko so se lotili dela, spretno reševali probleme in si pripravili uporaben izdelek. Preizkusiti morajo samo še, če deluje.

5. razred

12. 1. 2023, 10:56
Katja Majhenič
Razpis za vpis v srednje šole 2023/24

Vsako leto v mesecu januarju na ministrstvu, pristojnem za izobraževanje, pripravijo in objavijo razpis za vpis novincev v srednje šole in dijaške domove. Razpis za vpis v srednje šole v šolskem letu 2023/24 najdete na spodnji povezavi in v priponki. Starši devetošolcev bodo seznanjeni z vpisnim postopkom na roditeljskem sestanku, ki bo v torek, 7. februarja 2023. Učenci pa imajo za svojo dokončno odločitev o izbiri srednje šole čas še do meseca marca. 

Microsoft Word 97-2003 dokument Razpis za vpis v srednje šole 2023_24
Microsoft Word dokument Rokovnik_vpis_SŠ_2023_24_OŠ Voličina
Razpis za vpis 2023/24
11. 1. 2023, 10:02
Biserka Gavez Jaballah
Šolsko tekmovanje iz geografije

Šolsko tekmovanje iz geografije je potekalo v novembru. Letošnja tema je bila Geografija voda. Učenci so spoznavali geografkse značilnosti voda v Sloveniji in svetu. V tem šolskem letu se je tekmovanja udeležilo trinajst učencev v skupini 8. in 9. razred (6 učencev iz 8. razreda in 7 učencev iz 9. razreda). V skupini 6. in 7. razred so se tekmovanja udeležili 3 učenci. Bronasto priznanje so prijeli: Brina Bezjak, 9. a, Anže Majer, 8. b in Lukas Rojko 7. a. Na državno tekmovanje se žal ni uvrstil nihče. Čestitamo.

6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

8. 1. 2023, 11:12
Petra Munda
1 od 7
Ogled baletne predstave Kekec

V petek, 6. januarja, so imeli učenci 4. in 5. razredov kulturni dan. Odpravili so se v Maribor, kjer so se  najprej  sprehodili po starem mestnem jedru ter si podrobneje ogledali bogato arhitekturno dediščino Glavnega trga.  Nato je v SNG sledil ogled baletne predstave Kekec.  Koreograf predstave, Edward Clug, je skupaj s priznano glasbeno skupino Katalena, ustvaril čudovito baletno pravljico, ki je navdušila tudi naše učence. Ti so z zanimanjem vstopili v čarobni svet plesnega gledališča ter hkrati spoznali tudi notranjost tega čudovitega hrama kulture.

4. razred 5. razred

5. 1. 2023, 20:19
Regina Dobaja
1 od 7
Zbiralna akcija za malo borko Evo – Društvo Viljem Julijan

Ponovno vas vabimo, da po svojih močeh pomagate. Zdaj našo pomoč potrebuje deklica Eva iz Maribora. 4-letna Eva ima hudo redko genetsko bolezen. V decembru ji je bila odobrena SDR operacija s strani svetovno priznanega kirurga iz ZDA.

V Društvu za pomoč otrokom z redkimi boleznimi Viljem Julijan, so na prošnjo Evinih staršev, začeli z zbiralno akcijo za njuno punčko, s katero želijo zbrati vsa potrebna sredstva, 100.000 €, za kritje stroškov njene operacije v ZDA in kasnejših stroškov terapij. Pismo o stiski, ki jo doživljajo, lahko preberete v priponki.

Za operacijo Eve v ZDA lahko prispevate:

 • s SMS donacijo s ključno besedo EVA5 na številko 1919 (in prispevate 5€)
 • nakazilom na TRR Društva Viljem Julijan SI56 0400 1004 8660 136, sklic SI00 007700 in namen "Za Evo".

V imenu Evinih staršev se vam za vsak dar iskreno zahvaljujemo. Samo z vami, srčni ljudje, jim bo uspelo.

Adobe Acrobat dokument Evina srčna zgodba - zbiralna akcija Društva Viljem Julijan(1)
Microsoft Word dokument Donatorska pogodba - Društvo Viljem Julijan - za Evo
Evina zgodba na FB strani
Evina zgodba na Instagramu
3. 1. 2023, 14:33
Katja Majhenič
Srednješolski vpisnik 2023

Na šolo vsako leto prejmemo Srednješolski vpisnik, ki ga prejmejo devetošolci brezplačno. V publikaciji so zbrane preverjene informacije o vpisnih možnostih v srednje šole. Letošnja novost je ta, da si lahko vsi zainteresirani učenci (predvsem višjih razredov) ogledajo e-različico Srednješolskega vpisnika 2023. S klikom na povezavo se lahko učenci večkrat vračajo in brskajo po zanimivih in koristnih straneh, ki lahko pripomorejo k lažji in pravilni odločitvi o nadaljnjem izobraževanju ter izbiri srednje šole. 

Srednješolski vpisnik 2023
23. 12. 2022, 17:36
Regina Dobaja
1 od 10
Zadnji šolski dan v letu 2022

Sreča je! V majhnih stvareh,
toplih ljudeh, v stisnjenih dlaneh.

Današnje jelkovanje s plesom in Božičkovim obiskom je zagotovo osrečilo otroke. Zadnji šolski dan v letu 2022 so otroci preživeli v medsebojnem druženju. Oglejte si nekaj utrinkov s praznovanja, kjer ni manjkalo igre, plesa, ustvarjanja ...

3. razred

23. 12. 2022, 16:33
Simona Čuček
1 od 8
Božiček v 1. razredu

Božiček zdaj k nam prihaja, Božiček zdaj k nam prihaja, Božiček zdaj k nam prihaja, je že vpregel sani...

Žal božičkovih sani in jelenčkov v 1. razredu nismo videli, smo pa dočakali čisto pravega Božička, ki nam je namenil veliko lepih besed. Tudi mi smo mu zaupali, da smo bili pridni in smo njegov prihod že težko čakali. Božiček je ob pomoči ravnatelja našo pridnost nagradil s knjigo in bonboni. 

1. razred

23. 12. 2022, 10:46
Dejan Kramberger
Šolsko tekmovanje iz znanja zgodovine

6 bronastih priznanj in uvrstitev Maksa Šešerko na državno tekmovanje

6. decembra 2022 je za učence 8. in 9. razreda potekalo šolsko tekmovanje iz znanja zgodovine. 

Slovenski osnovnošolci so se v letošnjem tekmovanju pomerili v preučevanju teme z naslovom "Od razpada rimskega imperija do nastanka kneževin Alpskih Slovanov." Tekmovanja se je udeležilo 12 učencev OŠ Voličina, po 6 iz 8. razreda in 6 iz 9. razreda.

Rezultati naših učencev so ponovno zelo dobri saj je kar polovica naših tekmovalcev prejela bronasta priznanja. In sicer prejmejo bronasto priznanje Maks Šešerko, Neža Štruc in Tjaž Hadžiselimovič iz 9. a razreda, Lana Toplak iz 9. b razreda ter Neža Kuhar in Vito Egghart iz 8. b razreda. Z izjemnim uspehom in doseženimi 43-timi točkami od 50-tih pa se je učenec Maks Šešerko uvrstil na državno tekmovanje, ki bo potekalo 9. marca 2023 na osnovni šoli Vojnik. Čestitke vsem tekmovalcem in prejemnikom priznanj za njihove dosežke.

Dejan Kramberger

23. 12. 2022, 10:37
Petra Šuman
1 od 7
Božična predjed pri sodobni pripravi hrane

Tudi pri sodobni pripravi hrane smo se pripravljali na praznike. Otroci so pripravili predjed, ki bo okrasila praznično mizo. Po ustvarjanju smo vsak svojo predjed tudi okusili. Prilagamo vam namig za polepšanje prazničnih dni in vam želimo lepe praznične dni.

Adobe Acrobat dokument Postopek izdelave
23. 12. 2022, 10:27
Silva Potočnik
1 od 10
Jelkovanje

Zadnji dan pouka v tem šolskem letu smo pripravili Jelkovanje. Zjutraj nas je obiskal Božiček in nam izročil darila. Vsi smo prejeli knjigo S kozo Kiko v gore in bombone. Po malici smo lahko izbirali med različnimi dejavnostmi. Lahko smo si ogledali film, igrali družabne igre, ustvarjali s papirjem ali plesali. Pripravili smo si tudi mize s sladkimi pregrehami, ki jih v veselem decembru ne sme manjkati.

2. razred

22. 12. 2022, 11:18
Alenka Kukovec
1 od 25
Prireditev V pričakovanju ...

V torek, 20. 12. 2022, smo imeli prireditev V pričakovanju ... Prireditev je bila v kulturnem domu v Voličini. Nastopali so otroci iz vrtca in učenci naše šole. Prireditev je bila posvečena prihajajočim božičnim praznikom. Z njo pa smo obeležili tudi dan samostojnosti in enotnosti.

YouTube video Posnetek prireditve
21. 12. 2022, 15:23
Simona Čuček
1 od 21
Srečen dan

Sreča je takrat, kadar so v sozvočju tisto, kar misliš, kar govoriš in kar narediš. (M. Gandhi)

V sredo, 21. 12. 2022, smo si tudi šolarji 1. VIO OŠ Voličina, zeliščarice KD Rojs Srečko Niko in varovanci zavoda Hrastovec, DBE Voličina, naredili prav poseben srečen dan. Vsi skupaj smo z zelenjem in lesenimi okraski dodatno okrasili naš obnovljen trg v centru Voličine. Da pa je bilo naše srečanje še lepše, smo šolarji pripravili nastop, zeliščarice pa so nam skuhale okusen čaj in nam ponudile različno pecivo. Sledil je klepet in prijetno druženje. Imeli smo se lepo.

Veliko sreče in srečnih dni želimo vsem vam.

1. razred 2. razred 3. razred

21. 12. 2022, 14:36
Petra Šuman
Alen Sužnik osvojil srebrno priznanje na tekmovanju Matemček

V soboto, 24. 11. 2022, je na OŠ Lovrenc na Pohorju potekalo državno tekmovanje Matemček. Tekmovanja so se udeležili štirje učenci: Zoja Mlinarič (7. a), Aljaž Fras (8. a), Timotej Kocbek (8. b) in Alen Sužnik (9. b). Slednji je dosegel srebrno priznanje, kar je odličen uspeh. Čestitamo.

7. razred 8. razred 9. razred

21. 12. 2022, 7:56
Judita Bračko
1 od 9
Pisma za lepši dan

Učenci 5. b razreda so se v prazničnem mesecu decemebru spomnili tistih, ki so iz različnih razlogov osamljeni in brez svojih najbližjih. Odločili smo se, da jim vsaj en dan polepšamo z branjem naših pisem. Napisana pisma z lepimi voščili in prazničnimi ilustracijami smo poslali varovancem Doma Sv. Lenarta. Zahvalili so se nam za to lepo, toplo gesto, da nekje nekdo še misli na tiste, pri katerih prazniki niso samo prijazni. Z našo pozornostjo in lepo besedo smo olepšali njihov vsakdanjik.

Prilagam še nekaj fotografij, ki povedo več kot besede.

5. razred

19. 12. 2022, 7:03
Medeja Ritlop
1 od 7
Izdelava snežink iz papirja

Saj veste, kako so otroci, vsi že zelo nestrpno pričakujejo debelo snežno odejo. Zato smo se z učenci 1. a in 1. b razreda odločili izdelati snežinke iz papirja, s katerimi smo okrasili razrede. Mogoče bo to pomagalo, da bo med prazniki snega dovolj za zimske vragolije. 

1. razred

18. 12. 2022, 17:31
Regina Dobaja
1 od 9
Zahvala za sodelovanje v dobrodelni akciji Otroci za otroke

V mesecu novembru smo se v vrtcu in šoli pridružili akciji Otroci za otroke. Za dečka Urbana, ki ima redko gensko okvaro CTNNB1, zaradi katere ne more ne govoriti, ne hoditi, pa bi rad, smo zbirali kovance. Skupaj nam je uspelo zbrati 588,85 €. Denar smo že nakazali organizatorjem akcije, društvu Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki. 

Vsem, ki ste v akciji po svojih močeh sodelovali in pomagali, se iskreno zahvaljujemo za vašo dobrodelnost in srčnost. Najbolj pa seveda vsem najmlajših, malo večjim in največjim dobrodelnim škratkom iz vrtca in šole. Tudi naš prispevek bo pomagal Urbanu do željenega cilja. 

16. 12. 2022, 9:59
Alenka Kukovec
1 od 1
Vabilo na prireditev V pričakovanju ...

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na prireditvi V pričakovanju ..., ki bo v torek, 20. decembra 2022, ob 17.30 v kulturnem domu v Voličini. Nastopili bodo otroci šole in vrtca.

Adobe Acrobat dokument Vabilo na prireditev
16. 12. 2022, 9:05
Janja Horvat
Alen Sužnik osvojil srebrno priznanje iz znanja biologije za Proteusovo priznanje

V petek, 2. 12. 2022, je na naši šoli potekalo državno tekmovanje iz znanja biolgije za Proteusovo priznanje, ki ga organizira Prirodoslovno društvo Slovenije. Letos so morali učenci dokazovati svoje znanje iz poznavanja mehkužcev. Učenec Alen Sužnik iz 9. razreda je zlato priznanje zgrešil za samo pol točke. Dosegel je srebrno priznanje, kar je odličen uspeh. Čestitamo.

9. razred

16. 12. 2022, 8:51
Janja Horvat
Jure Sirk osvojil zlato priznanje iz znanja biologije za Proteusovo priznanje

V petek, 2. 12. 2022, je na naši šoli potekalo državno tekmovanje iz znanja biologije za Proteusovo priznanje. Letos so morali učenci dokazovati svoje znanje iz poznavanja mehkužcev. Učenec Jure Sirk iz 9. razreda, se je odlično odrezal in dosegel 53,5 točk ter osvojil zlato priznanje. Čestitamo.

9. razred

15. 12. 2022, 11:07
Katja Majhenič
Šolsko tekmovanje iz angleščine

V torek, 22. 11. 2022, je na naši šoli potekalo šolsko tekmovanje iz znanja angleškega jezika za 8. in 9. razred. Tekmovanja se je udeležilo šest osmošolcev in osem devetošolcev. S ponosom sporočam, da so učenci osvojili kar 7 bronastih priznanj. Priznanja so prejeli Lana Toplak iz 9. b, Maks Šešerko iz 9. a, Tjaž Hadžiselimović iz 9. a, Mellanie Trinkaus in 9. a, Maj Šiler iz 9. b, Neža Štruc iz 9. a ter Maja Daks iz 8. b. Najboljši uspeh je dosegla Lana Toplak iz 9. b, ki je zbrala vse možne točke in se s svojim izvrstnim rezultatom uvrstila na državno tekmovanje. Lani čestitamo in zanjo držimo pesti 30. 3. 2023!

8. razred 9. razred

13. 12. 2022, 8:41
Medeja Ritlop
1 od 7
Izdelovanje snežaka in igre na snegu

Z učenci 1. a in 1. b razreda smo se odpravili na zasnežen travnik blizu šole. Tam so se lahko na snegu prosto igrali in izdelovali snežake. Nastali so neverjetno domiselni in edinstveni snežaki. Tukaj je le nekaj utrinkov iz našega snežnega druženja.

1. razred

12. 12. 2022, 17:57
Nataša Herga Kosi
1 od 11
Zobni alarm

V četrtek, 8. 12. 2022, so prvošolci še zadnjič ščetkali zobke v šoli. Zaključili smo namreč s projektom Zobni alarm. Gospa Ksenija nas je obiskala kar štiri četrtke zapovrstjo. Po zobni higieni ter anatomiji zoba smo spoznali še bolezni zob ter se na zadnjem srečanju pogovarjali o prehrani. Vsi učenci so si prislužili priznanje, ki so ga pospravili v lično modro vrečko, kjer se je skrival še tatu ter balon. Tudi zobna ščetka je odšla tokrat domov. Gospa Ksenija nam je tudi povedala, da nas bo tekom šolskega leta še obiskala ter preverila, kako dobro skrbimo za higieno svojih zob.

1. razred

12. 12. 2022, 10:23
Petra Munda
Kulturni dan - obisk SNG Maribor

V prejšnjem tednu so si tudi učenci od 6. do 9. razreda v SNG Maribor ogledali gledališko predstavo Elvis Škorc, genialni štor. Po istoimenski knjižni predlogi ene najbolj branih in nagrajevanih mladinskih pisateljic, Janje Vidmar, je nastala duhovita uprizoritev, ki ponuja vpogled v sodobno sladko-kislo družinsko dinamiko.  Učenci so bili nad predstavo, kjer je bil skozi sodobne gledališke prakse predstavljen zamotan svet trinajstlenika, navdušeni. Hladen in meglen dan pa jim je vseeno ponudil še malo prazničnega vzdušja v starem mestnem jedru.

6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

11. 12. 2022, 18:42
Regina Dobaja
1 od 6
8. mednarodno tekmovanje Brainobrain

Več kot 2000 brihtnih in spretnih glavic mladih udeležencev programa Brainobrain je v soboto, 26. novembra, v Dubaj priletelo iz 16 različnih držav, da so sodelovali na največjem svetovnem dogodku v računanju na abak – 8. mednarodnem tekmovanju Brainobrain 2022. Na dogodku so v 3 minutah, s pomočjo mentalne aritmetike, poskušali pravilno izračunati čim več računov na tekmovalni poli s 60 računi. 

Med mariborskimi brainobrainovci je bil tudi učenec naše šole, tretješolec Filip Teodor Črešnar. Na tekmovanju je osvojil srebrno odličje. Čestitamo.

8. 12. 2022, 20:44
Regina Dobaja
1 od 19
Ta veseli dan kulture tudi v 1. VIO

Ministrstvo za kulturo je z dnevom odprtih vrat slovenske kulture, imenovan tudi Ta veseli dan kulture, začelo v Prešernovem letu, leta 2000. Številne kulturne ustanove po vsej Sloveniji v spomin na obletnico rojstva pesnika Franceta Prešerna, ki se je rodil 3. decembra 1800, na ta dan vse od takrat široko odpirajo svoja vrata in obiskovalce vabijo na brezplačne kulturno-umetniške dogodke.

Tudi učenci 1. VIO so se odpravili v kulturno ustanovo. V Lutkovnem gledališču Maribor so si v ponedeljek ogledali predstavo Strahovito. ‘Strahovito’ je zgodba o tem, da je strahu bolje pogledati v oči, kot pa ga zanikati ali pred njim bežati. Zgodba je pripovedovana  z elementi senčnega gledališča. Senčno gledališče je najstarejša oblika lutkovne umetnosti na svetu. Skozi igro svetlobe in teme so otrokom aktualno tematiko predstavili na njim razumljiv in privlačen način.

Po ogledu predstave so se učenci z navdušenjem sprehodili skozi praznično okrašen Maribor. Kar pogrešali so malo teme, da bi lučke lahko občudovali v njihovi celotni lepoti.

1. razred 2. razred 3. razred

8. 12. 2022, 19:01
Simona Čuček
1 od 6
Potep po čarobnem Mariboru

V tem tednu so se učenci potepali po Mariboru. Ogledali so si okrašene ulice, ki so čudovite tudi podnevi. Seveda niso mogli mimo foto točk, ki so nameščene po vsem mestu. Njihova želja pa je bila, da bi to izkušnjo lahko delili skupaj s svojimi družinami in bi obiskali Maribor tudi v večernih urah. 

1. razred

8. 12. 2022, 9:26
Nataša Herga Kosi
1 od 33
ID Ustvarjalnice - november

V novembru smo bili že v pričakovanju prvih snežink, zato so učenci prvega razreda izdelovali pingvinčke, ki so se odeli v šal in kapo. Da jim bo še bolj toplo so izdelali tudi svečnike. Steklene kozarce za vlaganje so oblepili s pisanimi koščki krep papirja. Drugošolci so si najprej izdelali dežnike za deževne dni, kasneje pa še volnene kapice. Tudi tretješolci so izdelali svečnike iz steklenih kozarcev ter krep papirja.

1. razred 2. razred 3. razred

3. 12. 2022, 19:31
Janja Horvat
1 od 4
OŠ Voličina gostila državno tekmovanje iz znanja biologije za Proteusovo priznanje

V petek, 2. 12. 2022, je naša šola gostila državno tekmovanje iz znanja biologije za Proteusovo priznanje. Tekmovanje je pod okriljem Prirodoslovnega društva Slovenije, OŠ Voličina je vabilo za organizacijo z veseljem sprejela. Sodelovalo je 39 učencev, v spremstvu dvajsetih mentorjev iz dvajsetih različnih šol. Barve OŠ Voličina sta zastopala Jure Sirk in Alen Sužnik iz 9. razreda. Po kratkem kulturnem programu, ki je temeljil na predstavitvi šole in samega kraja, so tekmovalci ob 15. uri pričeli s tekmovanjem. Za organizacijo in pomoč pri izvedbi samega tekmovanja se zahvaljujem g. ravnatelju, sodelavcem, tehničnemu osebju ter učencem.

2. 12. 2022, 17:40
Nataša Herga Kosi
1 od 37
Novembrske novičke 1. b

Prepletali smo mrežo prijateljstva. Po skupinah ustvarjali na temo jesenskih opravil. Pisali pisma starejšim in osamljenim, pridno zbirali kovančke za Urbana, pripravljali likovne izdelke za projekt Zlati sonček,… Res smo bili delovni in pridni. Vem in verjamem, da so si vsi učenci s trdim delom prislužili manjšo pozornost dobrih decembrskih mož.

1. razred

1. 12. 2022, 18:00
Nataša Herga Kosi
1 od 25
Mož, ki na svet gleda s srcem in dušo

A veste, da po Slovenski goricah otroke v šoli in vrtcu že obiskuje dobri mož? Tega možakarja pripeljejo kar v kombiju in spremlja ga tudi žena. Gospod je zelo dobrosrčen, nasmejan, zgovoren. Pri njem pa opazimo eno posebnost, to je bela palica. Ta nas opozori, da je gospod slep.

Govorim o gospodu Sotlarju, ki je našo šolo obiskal v torek, 29. 11. 2022. Skupaj z ženo Slavko ter s pomočjo prijaznega šoferja Toneta nam je pripravil lepo presenečenje, saj je pripeljal kar veliko lesih izdelkov, ki jih izdeluje od takrat, ko je leta 2011 zaradi hude bolezni oslepel. Povedal nam je, da smo mi že 61 šola oz. ustanova zapovrstjo, ki jo je obdaril in obiskal.

Otrokom je predstavil pripomočke, ki mu pomagajo pri izdelavi lesenih izdelkov ter belo palico, ki jo uporablja pri gibanju, da z njo lahko zazna ovire. Hkrati bela palica opozarja ostali videče ljudi, da so se srečali z osebo, ki je slepa oz. slabovidna. Tudi sami učenci so lahko preizkusili, kako je, če je naenkrat pred njihovimi očmi samo tema. Nadeli so si posebna očala ter se preizkusili v hoji z belo palico. Sledili so zvoku ploskanja.

Učenci 1. VIO so gosta sprejeli z veselo pesmijo Ko si srečen. G. Borut se je v naši družbi počutil zelo lepo, saj nam je povedal, da ga otroški smeh, radovednost, igrivost, …napolnijo s pozitivno energijo ter mu dajo zagon za delo tudi vnaprej. Njegovo sporočilo je jasno: »Nikoli, ampak, res nikoli, ne obupaj!«

Vsem trem se za obisk ter darovane lesene izdelke iz srca zahvaljujemo ter jim želimo, da osrečijo še veliko otroških src.

1. razred 2. razred 3. razred

30. 11. 2022, 13:37
Mateja Karneža
1 od 8
9. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

Branje

V 3. rarzredu so učenci Nacionalni mesec skupnega branja 2022, ki se je sicer začel meseca septembra, podaljšali in si pri razrednih bralnih dejavnostih zadali izziv, da branje povežejo z gibanjem ali da o gibanju kaj preberejo. Ker v razredu radi sodelujejo, so se odločili, da ne bodo brali sami, ampak v skupini ali dvojicah. Vse do konca meseca oktobra so učenci tako opravljali različne gibalno-bralne naloge in jih vpisovali v bralni dnevnik, ki so ga po počitnicah prinesli v šoli in ga predstavili. Povedali so, da brati ob gibanju ni tako lahko, je pa zabavno. Še bolj zabavno pa je brati z babico, s teto, z dedkom, s sošolcem, sošolko ... Tudi pri pouku so skušali čim več vsakodnevnega branja povezovati z gibalnimi nalogami in čim več brati v paru ali skupini.

3. razred Knjižnica

29. 11. 2022, 13:41
Nina Čuček
1 od 13
Podmladek Rdečega križa na obisku pri starejših v Lenartu

V ponedeljek, 28. 11. 2022 smo v sklopu interesne dejavnosti Podmladek RK obiskali starejše stanovalce v Domu starejših v Lenartu. Učenci so pripravili lep, zanimiv, glasbeni, pesniški program in tako starejšim polepšali dan. Vsi smo zelo uživali. 

28. 11. 2022, 18:17
Simona Čuček
1 od 15
Naš škrat Zdravilko

V Voličini, v učnih vrtovih pri Sv. Rupertu, živi prav poseben škrat. Zdravilko mu je ime. Je prijazen škrat in velik prijatelj živali in tistih ljudi, ki imajo radi naravo in lepo skrbijo zanjo. Če ga želite še bolje spoznati, povprašajte o njem naše mlade zeliščarje.

Ker pa je pravi škrat Zdravilko samo eden in edini, smo pri zeliščarskem krožku sklenili, da si bo vsak izdelal svojega škratka. Za pomoč smo prosili zeliščarici Marico in Mojco, ki sta nam škratke zašili in narisali, sami pa smo jih napolnili s cvetovi vrtnice, sivke, citronke in roženkrauta. Ob pomoči tet zeliščaric smo jih zašili in veseli odnesli domov. Naši škratki nam bodo pomagali, da bomo vsak dan na svojem obrazu nosili širok nasmeh.

1. razred 2. razred 3. razred

27. 11. 2022, 19:48
Petra Munda
1 od 2
36. Maistrove prireditve na Zavrhu

V petek, 25. novembra, so na Zavrhu potekale že 36. Maistrove prireditve. V domu kulture je bil predstavljen roman mladega avtorja Andraža Babška z naslovom Junak ter referat o slovenskogoriškem rojaku, dr. Antonu Murku. V kulturnem programu so sodelovali tudi učenci naše šole. Klara Sužnik, Lu Lepenik in Jaša Vrčko iz 5. a, so se predstavili s  pesmijo O. Župančiča z naslovom Sneguljčica. Zaslužijo si pohvalo za vzoren nastop.

5. razred

27. 11. 2022, 18:40
Petra Šuman
1 od 6
Obisk kmetije Kocbek

Pri predmetu sodobna priprava hrane smo v četrtek, 17. in 24. 11. 2022, obiskali kmetijo Kocbek. V sklopu tradicionalnega slovenskega zajtrka, katerega letošnji slogan je bil »Zajtrk z mlekom-super dan«, smo se seznanili z postopkom izdelave mlečnih izdelkov. Gospa Mateja Kocbek nam je v celoti opisala pot mleka od hleva do izdelkov. Na kmetiji predelujejo mleko v navadne in sadne jogurte, kislo mleko, sirotko, skuto, sire za žar... Previdno so nam bili razkazani prostori, kjer te izdelke tudi pripravljajo. Ob koncu predstavitve smo izdelke tudi poizkusili. Učencem so po okusu najbolj ustrezali sadni jogurti, je pa večina njih poskusila tudi sirotko. Vsi smo si privoščili tudi kos gibanice. Ko smo se odpravili domov, je vsak prejel liter mleka, sirotko in recept za pripravo kislega mleka. Druženje na kmetiji je zelo hitro minilo in oba dni, nas je na poti proti šoli prijetno grelo sonce. Če želite izdelke tudi sami poskusiti, so le ti dostopni v domači prodajalni, na tržnici v Lenartu in na avtomatu pri pošti v Lenartu.

Adobe Acrobat dokument Kislo mleko
24. 11. 2022, 17:40
Nataša Herga Kosi
1 od 28
Projekt Zobni alarm

Prvošolci  pridno zbirajo kovančke, ki jim jih prineseta Zobna miška ali pa Zobna vila. Nastavita jih v  zameno za mlečni zobek. Da so pa ti zobki lepi in da bodo lepi in zdravi tudi stalni zobje, pa jih je potrebno seveda tudi redno in pravilno čistiti. Gospa Ksenija Škerbot nas je do zdaj obiskala že dvakrat. Povedala ter pokazala nam je, kako pravilno očistimo zobe, spoznali smo tudi že anatomijo zoba ter pridno ščetkali zobke z novimi ščetkami. Verjamemo, da bosta tudi naslednja dva obiska zelo poučna in zanimiva.

1. razred

23. 11. 2022, 21:12
Irena Pernat
1 od 7
Izdelava novoletnih čestitk

Učenci vključeni v OPB in učenci ID Podmladek RK Voličina smo se odločili za izdelavo novoletnih čestitk, ki jih bomo podarili starejšim občanom. 

V njihove domove želimo vnesti nekaj prazničnega navdiha. 

23. 11. 2022, 16:18
Silva Potočnik
1 od 1
Mednarodni dan strpnosti

16. novembra praznujemo mednarodni dan strpnosti. Ob tem dnevu želimo poglobiti vedenje o pomenu strpnosti in izpostaviti problematiko nestrpnosti. Namen projekta je tudi, da skozi uresničevanje vseh ciljev spodbujamo prijateljstvo med otroki, medsebojno spoštovanje, razumevanje, sprejemanje ter posledično tudi sodelovanje med njimi.

Z učenci 1. VIO smo izvedli izobraževalno-ustvarjalno delavnico. Tema letošnjega projekta je LEPA BESEDA LEPO MESTO NAJDE. Prisluhnili smo pravljici Kdo je napravil Vidku srajčico. Skozi pravljico smo poglabljali odnose glavnih likov, se poglabljali v naše odnose in v odnose drugih do nas. Izbrali smo si sošolca, prijatelja ali družinskega člana in mu s pomočjo likovnega ustvarjanja sporočili nekaj lepega.

1. razred 2. razred 3. razred

22. 11. 2022, 15:08
Petra Cvikl Marušič
1 od 1
Zbiranje starega papirja

Devetošolci bodo zelo veseli in hvaležni, če jim boste pomagali pri zbiranjui starega papirja. S tem boste naredili nekaj v dobrobit narave ter jim obenem pomagali zbrati sredstva za njihovo slovo od osnovne šole.

Keson bo od ponedeljka, 28. 11. do petka 2. 12. 2022 na parkirišču pred telovadnico.

Nekaj dodatnih informacij najdete še na letaku.

19. 11. 2022, 20:26
Regina Dobaja
1 od 4
Pomagamo: Otroci za otroke

Ne pozabite, da v šoli in vrtcu do konca meseca poteka akcija društva Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki. Pomagamo dečku Urbanu.

Kovance v vrednosti enega ali dveh evrov zbiramo v vrtcu in v šoli. V našem hranilniku se jih je že precej nabralo (tudi bankovci).

Vabljeni k sodelovanju.

19. 11. 2022, 20:14
Regina Dobaja
1 od 9
Nenapovedan obisk

Petkov dan nam je polepšal nenapovedan obiskovalec. Tiho trkanje, ki smo ga zaslišali med delom, ni napovedovalo obiskovalca pri vratih razreda kot smo mislili in seveda tudi preverili. Čez čas smo opazili, da nas nekdo opazuje od zunaj. Res radovedno, nič prestrašeno nas je opazoval. Kaj je obiskovalec želel nismo izvedeli, kljub temu, da nam je nekaj vneto razlagal. Tako, da tudi ne vemo, kaj je našega obiskovalca prineslo na naše okno. Mogoče so ga zanimali govorni nastopi, kjer smo opisovali živali. Mogoče se je želel z nami pri likovni umetnosti igrati z barvami. Ali pa … Kdo bi vedel. Veseli smo te bili. Polepšal si nam petkov dan in nam pričaral nasmehe na obraz.

ARNES video Posnetek

3. razred

19. 11. 2022, 18:55
Regina Dobaja
1 od 9
Zdravilni učinki koprive

»Koprive so tako zelo poznane, da ne potrebujejo opisa. Najdemo jih, s tipanjem, tudi v najtemnejši noči.« (Culpeper, 1561)

Mladi zeliščarji 4. razreda so srečanje pričeli s čajem in z uganko. Ker o zeliščih že precej vedo, so spretno reševali uganko o tem iz katerih zelišč je čaj pripravljen. V njem je bila tudi kopriva, zato jo je bilo potrebno bolje poznati. Najprej so jo spoznali v pesmi, ki jo najdejo v knjigi Zelena pravljica. Prepevali so jo. Potem je Marija poskrbela, da so dobro spoznali mrtvo in pravo koprivo. Poučili so se o njenih zdravilnih lastnostih, njenih posebnostih in o tem kdaj, kako in kaj nabirati. Da je kopriva res okusno superživilo so poskusili v koprivinih palačinkah, ki so jih namazali z Marijino marmelado iz vrtnic. Na željo zeliščarjev sta prispevku priložena recepta, ki so ju želeli. Verjamem, da se bodo priprave kolačkov in palačink (s pomočjo staršev)  z veseljem lotili. 

Adobe Acrobat dokument Kopriva - recepta

4. razred

18. 11. 2022, 12:03
mag. Anton Goznik
1 od 12
Tradicionalni slovenski zajtrk

Danes smo v vseh vrtcih in osnovnih šolah namenili dejavnosti izvedbi Tradicionalnega slovenskega zajtrka.

Otroci in učenci so se na dogodek odlično pripravili, kar je razvidno iz fotografij o samem dogodku. Otroke v vrtcu v Voličini in Selcah je včeraj obiskal čebelar Aleš Vanék.

Postreženi so bili s tradicionalnimi živili zajtrka, z domačim kruhom, namazanim z maslom in medom lokalnih čebelarjev, mlekom domačega pridelovalca in domačimi slovenjegoriškimi jabolki. Uživanje zajtrka so nadgradili z izobraževanji o pomenu lokalne pridelane hrane in zdravega načina prehranjevanja. 

Otroke v vrtcu Voličina in učence šole je pri uživanju zajtrka obiskal podžupan Občine Lenart, g. Franci Ornik.

V času zajtrka je v jedilnici pod mentorstvom Natalije Šijanec ubrano zapel OPZ. Kaj in kako so zapeli lahko prisluhnete, če boste kliknili na spodnjo povezavo. Prijetno poslušanje.

YouTube video Otroški pevski zbor OŠ Voličina - Leti moja čebelca
18. 11. 2022, 8:50
Katja Majhenič
1 od 3
Gimnazija Antona Martina Slomška Maribor vabi na posebne dneve

Gimnazija Antona Martina Slomška Maribor vabi učence od 6. do 9. razreda na prav posebne dneve, kjer bodo spoznali življenje in delo na šoli. Več si lahko preberete v priponkah.

Adobe Acrobat dokument 9. razred - Dijaški dom AMS
Adobe Acrobat dokument 9. razred - Gimnazija AMS
18. 11. 2022, 7:46
mag. Anton Goznik
1 od 5
Razstava z naslovom Rudolf Maister Vojanov – general, pesnik in slovenski domoljub na ogled v jedilnici šole

Včeraj v četrtek, 17. 11. 2022, smo ob 10:30 v jedilnici OŠ Voličina svečano odprli likovno razstavo z naslovom Rudolf Maister Vojanov – general, pesnik in slovenski domoljub. Likovni natečaj je izvedlo Domovinsko društvo general Rudolf Maister Maribor. Otvoritve razstave so se udeležili učenci III. VIO. 

Na dogodku je zbranim o liku generala Maistra z naslovom General Maister -  naš vzor spregovoril g. Aleš Arih, o vsebini razstave pa mag. Zdravko Luketič. V kratkem kulturnem programu sta pod mentorstvom učiteljice Natalije Šijanec natopila Ela Lepenik in David Lorenčič.

YouTube video Posnetek otvoritve likovne razstave
17. 11. 2022, 7:07
Medeja Ritlop
1 od 12
Sodelovanje pri projektu Tek podnebne solidarnosti

Z učenci 1. a in 1. b razreda smo v mesecu novembru sodelovali pri projektu Tek podnebne solidarnosti.

Ogledali smo si posnetek oddaje Infodrom z naslovom Šola v Keniji. Ob ogledu posnetka samo se pogovarjali o razlikah in podobnostih, ki jih lahko opazijo med našo šolo, razredom in med šolo v Keniji. Pogovorili smo se o zvezkih, pisalih, ki jih uporabljajo, uniformi oziroma oblačilih, ki jih nosijo, elektronskih napravah, tabli in prehrani, ki so je učenci šole v Keniji deležni. Z učenci smo ugotovili, da se šolanje v Keniji zelo razlikuje od našega, prav tako vsak otrok v Keniji ni deležen šolanja, saj je šolstvo predrago za njihove razmere. To spoznanje je šokiralo tudi učence, zato so si zaželeli, da se to spremeni, saj si vsak otrok želi obiskovati šolo, spoznati nove prijatelje in se naučiti novih stvari.

Sledilo je likovno ustvarjanje učencev. Vsak je na list papirja z vodenimi barvicami naslikal razred iz šole v Keniji.

1. razred

11. 11. 2022, 18:04
Silva Potočnik
1 od 10
Likovno ustvarjanje na prostem

Z učenci smo se dogovorili, da bomo pri likovni umetnosti ustvarjali malo drugače. Odpravili smo se na šolsko igrišče in ustvarjali z naravnimi materiali, ki smo jih tam našli. Nastali so zanimivi likovni izdelki.

2. razred

11. 11. 2022, 8:25
Judita Bračko
1 od 2
Folkloristi na nastopu v Lenartu

V petek, 4. 11. 2022, smo se s folkloristi naše šole udeleželili prireditve ob občinskem prazniku v Lenartu in z otroško igro in plesom popestrili prireditev.

3. razred 4. razred 5. razred 7. razred

10. 11. 2022, 21:21
Simona Čuček
1 od 11
Zeliščarji 3. razreda in kopriva

Ajs, ajs, ajs, kopriva me je spekla! Ajs, ajs, ajs in mi tole rekla: "Tudi če imaš zavezane oči, kopriva nase te opozori!"

Koprivo so danes spoznavali zeliščarji 3. razreda. Nasmejali so se ob njenih domačih besedah in popili čaj, v katerega je Marija dodala tudi koprivo. Spoznali so mrtvo in pravo koprivo. Obe so si ogledali, ju potipali in poskusili. Marija jim je predstavila  zdravilnosti prave koprive in povedala, da je nek neznan zdravnik dejal, da če bi človeštvo vedelo za zdravilne lastnosti koprive, bi jih vsi pridelovali. Naučili so se, da je kopriva pravo superživilo. Po učenju pa je tretješolce čakalo še zdravo presenečenje, koprivina juha. Vsi so jo pogumno poskusili in si vanjo dodali še cvetne lističe ognjiča, vrtnice, boreča, mrtve koprive, popečen kruh in koščke koprive. Tudi vi kdaj posežite po koprivi in si pripravite kak zdrav napitek ali okusno jed. 

3. razred

8. 11. 2022, 17:25
Natalija Šijanec
1 od 17
Poučni koncert Gojmirja Lešnjaka Gojca in Marte Zore z glasbeniki

V torek 8. 11. 2022, je bil v Kulturnem domu v Voličini za vse učence šole, izveden brezplačni koncert Gojmirja Lešnjaka Gojca in Marte Zore z glasbeniki. V dinamičnem 60 minutnem koncertu so učenci spoznavali različne inštrumente, glasbene žanre (opero, pop, rock, metal, etno), stile, ter aktivno sodelovali s petjem. Gojc je učencem predstavil tudi poezijo N. Grafenauerja in Borisa A. Novaka. Učenci, kakor tudi učitelji, so uživali in se zabavali.

YouTube video Nekaj utrinkov iz koncerta
7. 11. 2022, 7:11
Janja Horvat
Tekmovanje iz znanja biologije za Proteusovo priznanje

V sredo, 19. 10. 2022, je potekalo šolsko tekmovanje iz znanja biologije za Proteusovo priznanje, ki ga organizira Prirodoslovno društvo Slovenije. Tekmovala sta učenca 9. razreda: Jure Sirk in Alen Sužnik. Oba učenca sta osvojila bronasto priznanje in se uvrstila na državno tekmovanje. Čestitamo!

6. 11. 2022, 17:22
Regina Dobaja
1 od 1
Pomagajmo: Otroci za otroke

Vabljeni, da se pridružite akciji društva Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki. V Tednu otroka so namreč pričeli z akcijo » Otroci za otroke«. Mi se ji bomo pridružili v mesecu novembru. 

Kovance v vrednosti enega ali dveh evrov novembra zbiramo v vrtcu in v šoli. Otroci vrtca in učenci  1. in 2. VIO zbirajo po razredih oz. znotraj skupine. Učenci 3. VIO in zaposleni pa v tajništvu šole. Denar se zbira za dečka Urbana, ki ima redko gensko okvaro CTNNB1, zaradi katere ne more ne govoriti, ne hoditi, pa bi rad. Da bo vse to lahko storil, zanj že pripravljajo posebno gensko terapijo, ki pa je zelo draga. Pomagali bi mu radi.

Več si o akciji preberite v priloženem dopisu organizatorjev, ki so v vabilu k sodelovanju med drugim zapisali: »Hvala, ker boste skupaj z nami podarili Urbanu in našim drugim sončkom prijaznejše življenje. Vsak kovanček je dragocen kamenček na poti do njihove ozdravitve, do njihovih zdravih nasmehov in do iskric sreče v njihovih očeh. Postanimo lučka tudi v najtemnejših tunelih otrok.«

Palčica Pomagalčica 

Larisa Štoka, 

učiteljica in predsednica društva Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki

Adobe Acrobat dokument Pismo Kris
Adobe Acrobat dokument Dopis staršem
28. 10. 2022, 19:21
Nataša Herga Kosi
1 od 37
V gozdu

Prvošolci so v tem tednu kar dvakrat uživali v učilnici na prostem - gozdu. Imeli so se zelo lepo in čas je vedno kar prehitro minil. Kako so uživali, pa poglejte kar sami.

27. 10. 2022, 19:12
Regina Dobaja
1 od 17
Zeliščarji 1. in 2. razreda

Današnje zeliščarsko srečanje so najmlajši zeliščarji preživeli skupaj z zeliščarko Marijo. Marija jim je najprej ponudila Zdravilkov čaj, ki je bil skuhan iz jabolka, drnulj in materine dušice. Potem so spoznali ognjič. Navdušeni so bili nad njegovimi različnimi imeni in si skušali o njem čim več zapomniti. Njegova domača imena so babji prstanec, meseček, neven, primožek, ringelc, sončica, ognjec, vremenar … Osmukane ognjičeve cvetove so potem poskusili v palačinkah. Zelo so se zabavali, ko so jedi dajali svoja imena. Vas pa vabimo, da poskusite pripraviti ognjičevo maslo. Za njegovo pripravo potrebujete: 120 g masla, 2 žlici nasekljanih svežih ognjičevih cvetnih lističev, ščepec cimeta in limonin sok. Najprej penasto zmešajte maslo, dodajte ostale sestavine in ponovno premešajte. Po želji lahko maslo tudi posolite. Pa dober tek.

1. razred 2. razred

27. 10. 2022, 14:48
Nataša Herga Kosi
1 od 19
Obisk policista

S prvošolci smo se v oktobru ukvarjali s temo o prometu. Odpravili smo se na učni sprehod, kjer smo opazovali ter spoznavali prometne znake in talne označbe v okolici šole, naredili  poskus vidljivosti v temi, spoznali kakšna oblačila nas naredijo bolj vidna, zakaj je potrebna rumena rutka, kako poskrbimo za varnost v avtomobilu, pri likovni umetnosti izdelovali vozila,… Najbolj pa so se učenci razveselili obiska policista. Malce je preveril, kaj o prometu že znajo ter jim podal še kakšne pomembne napotke. Gospodu Boštjanu Kaloh se za obisk zahvaljujejo ter ga vabimo, da nas še kdaj obišče.

1. razred

27. 10. 2022, 12:35
Biserka Gavez Jaballah
1 od 7
Sončni mrk

V torek, 25. 10. 2022, smo pred šolo opazovali delni Sončni mrk. Pojav se je pričel ob 11.24, vendar nam vreme takrat še ni bilo naklonjeno, saj je bilo pretežno oblačno. Kljub temu smo vztrajali pri opazovanju in ob 12.20 bili priča sredini mrka. Mrk smo si ogledali vsi, učenci in delavci šole.

Več utrinkov opazovanja si lahko ogledate v galeriji. Učenci pa so zapisali tudi nekaj vtisov po opazovanju.

 • Prvič sem ga videl. Bilo je fantastično. Izgledalo je čudovito. (Jure, 6. a)
 • Včeraj sem prvič videl Sončni mrk. Opazoval sem ga s posebnimi očali. Ta dogodek sem videl prvič, čeprav ni bil popoln.
 • Želim si videti še popolni mrk. Zdelo se mi je zelo zanimivo in ta dogodek hočem še ponoviti. (Anže, 8. b)
 • Sončni mrk sem včeraj videla prvič, četudi je bilo Sonce na pol prekrito, se mi je zdelo zelo zanimivo. (Tineja, 9. b)
 • Sončni mrk mi je bil zelo ekstravaganten in zanimiv. Sonce se je videlo le ob skrajnem levem delu. (Ian, 7. a)
27. 10. 2022, 9:08
Petra Cvikl Marušič
1 od 1
Sejem zimske športne opreme

Počasi se bliža zima in čas je, da se pripravimo na zimsko športno sezono. Če so vam pancarji premajhni, smučke prekratke, drsalke razpadajo ali mogoče želite začeti bordati, vse najdete na sejmu zimske športne opreme, ki bo v petek, 18. 11. in v soboto 19. 11. 2022 v Europarku. Tam lahko kupite rabljene kot tudi nove izdelke po nekoliko ugodnejši ceni.

Več podrobnosti je na priloženem letaku.

Želim vam veliko športnih zimskih radosti.

27. 10. 2022, 6:43
Medeja Ritlop
1 od 3
Sodelovalno učenje z učenci 6. razreda

Učenci 1. a in 1. b razreda so v času popoldanskega bivanja spoznali učenke 6. razreda. Prvošolci so se ob njihovi družbi neizmerno zabavali, z učenkami so se igrali spoznavne igrice, naučili so se nove plesne korake ter skupaj preživeli druženje na šolskem igrišču.

1. razred 6. razred

25. 10. 2022, 17:46
Nataša Herga Kosi
1 od 27
ID Ustvarjalnice

Tudi učenci 2. in 3. razreda so pričeli ustvarjati. Drugošolci so izdelovali izdelke iz odpadnih materialov. Imeli so prosto pot, saj so lahko izdelovali po svoji lastni izbiri. Učenci 3. a pa so tokrat ustvarjali z volno. Nastale so zanimive, mehke, nagajive in pisane hobotnice.

2. razred 3. razred

25. 10. 2022, 9:03
Katja Majhenič
1 od 1
Karierni sejem za osnovnošolce

Letošnji že 7. Karierni sejem bo za osnovnošolce potekal v torek, 15. novembra 2022, od 8. do 18. ure v Športni dvorani Ljudski vrt ''Lukna'' (Mladinska ulica 26 v Mariboru). Od 8. do 14. ure bo potekal organiziran prihod osnovnih šol, od 14. do 18. ure sledi popoldanski program z zanimivimi dogodki namenjenimi tudi staršem, učiteljem in svetovalni delavcem. Za več informacij glede Kariernega sejma pripenjamo napovednik dogodka. Informacije o razstavljalcih in dogodkih na sejmu bodo dostopne (konec meseca oktobra) na podstrani spletnega portala Mladi Maribor, ki se bo sproti dopolnjevala z vsebino, ter na Facebook in Instagram strani Mladi Maribor.

Adobe Acrobat dokument Vabilo župana MOM - Karierni sejem 2022
Adobe Acrobat dokument Napovednik - Karierni sejem 2022
Mladi Maribor
YouTube video Napovednik dogodka - video
24. 10. 2022, 14:31
Petra Cvikl Marušič
1 od 1
Zbiranje papirja

Devetošolci OŠ Voličina vas prosijo za pomoč pri zbiranju starega papirja. S tem lahko pripomorete k ohranjanju narave in hkrati pomagate privarčevati nekaj denarja za njihovo valeto.

Zbiralna akcija bo potekala v drugi polovici novembra.

Več podrobnosti si lahko preberete v priloženem letaku.

Že vnaprej se vam najlepše zahvaljujejo.

21. 10. 2022, 16:14
Simona Čuček
1 od 11
Prevozna sredstva

Učenci 1. a so pri likovni umetnosti kiparili iz ostankov lesa, manjših škatel, tulcev in zamaškov. Ker že ves teden raziskujejo promet, so si izdelali prometna sredstva. Pri svojem delu so uživali.

1. razred

21. 10. 2022, 15:55
Petra Šuman
1 od 1
Svetovni dan jabolk

Vsako leto 21. oktobra obeležujemo svetovni dan jabolk. Njegov namen je, da nas spomni na bogato paleto sort jabolk in poudari njihove številne prednosti in koristi, ki jih prinašajo za naše zdravje. Slovenija ima idealne pogoje za pridelavo kakovostnih jabolk, saj ima primerno klimo in zemljo. Pomembno je, da so jabolka obrana pravi čas, zato jih je najbolje kupiti pri lokalnem pridelovalcu. Na naši šoli imajo učenci velikokrat na razpolago jabolka, prav tako so nepogrešljiva surovina pri izbirnem predmetu sodobna priprava prehrane in interesni dejavnosti slaščičarski krožek. Pri prehrani smo jih uporabili pri pripravi marmelade, pri krožku pa jih velikokrat vključujemo pri pripravi pit in rezin. Učenke 6. a razreda so ta teden pripravile izvrstno jabolčno pito. Prav tako so učenke 5. razreda dodale jabolka k makovim rezinam. Učenke so pri pripravi uživale in se na koncu tudi posladkale.

Pa ne pozabimo, da eno jabolko na dan odžene zdravnika vstran.

20. 10. 2022, 21:20
Simona Čuček
1 od 3
Zeliščarji 4. razreda

Svoje prvo zeliščarsko druženje so v letošnjem šolskem letu dočakali tudi zeliščarji 4. razreda. Srečanje smo pričeli s klepetanjem in smehom. Sledila je predstavitev knjige Zelena pravljica, ki so jo s čudovitimi ilustracijami pomagali ustvariti tudi sami.  Veseli so bili, da so si lahko vsak svoj izvod odnesli domov. Srečanje smo zaključili s petjem in odličnim vrtničnim sokom.

4. razred

17. 10. 2022, 13:40
Katja Majhenič
1 od 4
TOM potuje, otroke obiskuje

V tednu od 10. - 14. oktobra 2022 smo gostili TOM-ov nahrbtnik v okviru akcije TOM potuje, otroke obiskuje. Sodelovali so učenci 3.a, 5.a in 7.a razreda, ki so v času razredne ure pridobili več informacij o TOM telefonu ter zapisali svoje misli v spomnisko knjigo. Glavni namen akcije je opomniti otroke in mladostnike, da lahko anonimno in brezplačno kontaktirajo TOM vsakič, ko imajo vprašanje ali potrebujejo pogovor. 

16. 10. 2022, 20:28
Petra Šuman
1 od 5
Svetovni dan hrane

Organizacija Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo v Rimu, je 16. oktober razglasila za svetovni dan hrane. Tema letošnjega svetovnega dneva hrane je: "Nikogar ne puščamo ob strani: boljša proizvodnja, boljša prehrana, boljše okolje in boljše življenje."

V kontekstu prehranske in energetske draginje in podnebnih sprememb je ključnega pomena trajnostna pridelava in povečanje samooskrbe. Hrana mora postati osnovna dobrina vsakega posameznika, nikogar ne smemo pustiti ob strani. Zato mora vsak od nas z njo ravnati spoštljivo. Vsega tega se zavedamo pri izbirnem predmetu sodobna priprava hrane. Učencem približamo sezonsko pripravo hrane, kako živila pripraviti za zimo in jih v celoti porabiti. Pri predmetu smo pripravljali marmelado iz buče, jurke in aronije. Za ozimnico smo pripravili domačo vegeto. Lotili pa smo se priprave testenin, ki smo jih poimenovali tris: jajčne testenine, testenine s peteršiljem in testenine s paradižnikom.

16. 10. 2022, 15:20
Regina Dobaja
1 od 30
Zeliščarji poročajo

Zeliščarji tretjega razreda so poskrbeli za zeliščno gredico pred šolo. Ob njenem urejanju so uživali. Več vam o tem naj povedo kar fotografije, ki so jih ob tem sami posneli. Želijo si, da bi bila gredica še naprej dom in zavetišče živali in ne odlagališče papirčkov.

3. razred

13. 10. 2022, 17:39
Mateja Karneža
1 od 6
8. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

Beremo skupaj

V četrtek, 6. 10. 2022, so se učenci po gibalnih cirkuških dogodivščinah na igrišču odpravili na skupno branje s prijatelji z bivalne enote Zavoda Hrastovec v Voličini. Učenci so s seboj vzeli vsak svojo knjigo in povabili prijatelje k skupnemu branju. Obiska so se zelo razveselili in z zanimanjem prisluhnili branju. Svoje navdušenje so srčno pokazali in z izrečenimi pohvalami in aplavzom niso skoparili. Še sami so prebrali svoje zapise in nam zapeli pesem. Ura Pravljičnega krožka je tako hitro minila.

Dogodkovnik NMSB 2022

3. razred Knjižnica

11. 10. 2022, 17:52
Simona Čuček
1 od 7
Zeliščarji 1. razreda

Prvo zeliščarsko srečanje so najmlajši zeliščarji preživeli skupaj z zeliščarko Marijo. Spoznali so škrata Zdravilka in njegovo domovanje v zeliščnem vrtu. Marija jim je skuhala Zdravilkov čaj, ki je bil pripravljen iz jabolka, drnulj in materine dušice. Ob čaju so zeliščarji pripovedovali o rastlinah in o delu, ki ga opravljajo doma. Imeli so se lepo. 

1. razred

9. 10. 2022, 18:25
Silva Potočnik
1 od 9
Dramatizacija Sovice Oke

V tednu otroka smo si sami ustvarili gledališče 2. a. Izdelali smo lutke in sceno ter dramatizirali Sovico Oko, ki jo je napisala Svetlana Makarovič. Dan prej pa smo uživali v družbi bratov Malek.

2. razred

9. 10. 2022, 18:08
Regina Dobaja
1 od 11
Mladi zeliščarji poročajo

V četrtek so  se zeliščarji 2. in 3. razreda dobili na 1. srečanju. »Stari« zeliščarji so se ponovnega srečanja z Marijo zelo razveselili, novi so jo spoznali. Ob okusnem čaju, ki ga je zanje skuhala, so ponovili pravila škrata Zdravilka in zeliščarjev ter skušali ugotoviti iz katerih rastlin je skuhala čaj. Skupaj z Marijo so se sprehodili po njenem cvetočem vrtu, kjer so si rastline ogledali, potipali, povohali in okušali. Odpravili so se še na ogled rastlin v zeliščni vrt, kjer so z veseljem raziskovali tamkaj rastoče rastline in opazovali živali.

2. razred 3. razred

9. 10. 2022, 16:56
Regina Dobaja
1 od 28
Teden otroka

Osrednja tema letošnjega Tedna otroka, ki poteka od 3. do 9. oktobra, je Skupaj se imamo dobro. Ob dejavnostih, ki smo jih izvajali, smo se imeli res dobro. Krepili smo ustvarjalnost, prijateljstvo, sodelovanje, znanje, sproščenost in zabavo.

3. razred

9. 10. 2022, 8:20
Nataša Herga Kosi
1 od 21
ID Ustvarjalnice - 1. razred

Z učenci prvih razredov smo izvedli prvi dve uri interesne dejavnosti Ustvarjalnice. Učenci so najprej urili svoj pincetni prijem ter s polaganjem koruznih zrn ustvarili sliko piščančka. Kasneje so iz odpadnih tulcev ustvarili uporaben izdelek, in sicer stojalo za pisala. Prav vsi so pokazali veliko ustvarjalnosti in res pridno delali ter hkrati tudi uživali.

1. razred

7. 10. 2022, 17:07
Nataša Herga Kosi
1 od 39
Sprejem prvošolcev v skupnost učencev

Teden otroka so prvošolci zaključili s pomembnim dogodkom. Sprejeti so bili v skupnost učencev OŠ Voličina. Vsak prvošolec ima sedaj svojega varuha iz devetega razreda. Devetošolci so prvošolcem že predali povabilo na novoletni ples v decembru, skupaj pa so zaplesali tudi danes. Program so nam popestrili učenci 2. a ter 3. a, za kar se jim zahvaljujemo.

1. razred

7. 10. 2022, 11:04
Judita Bračko
1 od 10
Cirkuške vragolije bratov Malek

Tudi četrtošolcem in petošolcem sta brata Malek cirkuško obarvala njihov četrtkov šolski dan. Nasmejala sta nas in nas naučila nekaj zanimivih cirkuških vragolij. Učenci so v njuni družbi zelo uživali.

4. razred 5. razred

6. 10. 2022, 21:21
Simona Čuček
1 od 21
Cirkuške vragolije z bratoma Malek

Teden otroka sta učencem polepšala tudi navihana brata Malek. Skupaj z njima so se preiskusili v različnih cirkuških veščinah. Pri tem so uživali in bili zelo uspešni. 

1. razred 2. razred 3. razred

6. 10. 2022, 21:17
Mateja Karneža
1 od 10
7. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

Prvič v šolski knjižnici

Učenci 1. a in 1. b so prvič obiskali šolsko knjižnico. Spoznali so pravila obnašanja v šolski knjižnici, kako si izposodimo knjigo in kako ravnamo z izposojeno knjigo. Prisluhnili so pravljici Medvedkova knjižnica, ki bi jo vsi z veseljem obiskali, in v dar dobili slikanico  Ide Mlakar Črnič: Kako sta Bibi in Gusti prezvijačila hrib. Slikanico je podarilo Društvo Bralna značka.

Dogodkovnik NMSB 2022

1. razred Knjižnica

6. 10. 2022, 11:28
mag. Anton Goznik
Mateja Karneža in Petra Munda dobitnici priznanja Društva pedagogov dr. Antona Trstenjaka

Sinoči, v sredo, 5. 10. 202, je bila v telovadnici OŠ Sveta Trojica prireditev ob svetovnem dnevu učiteljev. Društvo pedagogov dr. Antona Trstenjaka je najuspešnejšim učiteljem in vzgojiteljem podelilo priznanja za večletno uspešno delo.

Med dobitniki priznanj sta bili tudi učiteljici OŠ Voličina Mateja Karneža, ki je prejela priznanje I. stopnje, in Petra Munda, ki je prejela priznanje II. stopnje. Društvo pedagogov jima je priznanje podelilo za dosežke na področju razvoja šolstva in uvajanja novosti.

Učiteljici Mateja in Petra sta zelo pomemben člen kakovosti OŠ Voličina, zato jima za prizadevno in strokovno delo ter prejeto priznanje čestitamo.

4. 10. 2022, 14:05
Katja Majhenič
Obiskale nas bodo srednje šole

V mesecu marcu čaka devetošolce pomembna odločitev o izbiri srednje šole. Ker gre za življenjsko pomembno odločitev, se bomo nanjo dobro pripravili. V okviru poklicne orientacije bomo v času razrednih ur raziskovali srednješolske programe in poklice, ki učence zanimajo. Učenci bodo v času od oktobra do decembra 2022 vabljeni na individualne razgovore v šolsko svetovalno službo, kjer bodo poglobljeno razmišljali o svoji poklicni poti. V tem času jih bodo v času razrednih ur obiskale tudi srednje šole, ki bodo predstavile svoje programe. Seznam srednjih šol si lahko ogledate v priponki.

Adobe Acrobat dokument Poklicna orientacija - obiski srednjih šol na razredni uri
3. 10. 2022, 10:00
Petra Munda
1 od 9
Tehniški dan "Od lanu do platna"

Tudi učenci 4. in 5. a so v četrtek, 29. septembra, bili gostje Turističnega društva Destrnik. Prijazni gostitelji so skupaj z našo učiteljico Ireno Pernat  zavrteli kolo časa dobro stoletje nazaj in učencem pričarali krasen dan. Ti so se lahko preizkusili v različnih spretnostih od tolčenja lanenih stebel s tolkačem, trenjem s pomočjo trlic, pa do predenja na kolovratih, vezenja in peke rogljičkov. Pobliže pa so spoznali tudi življenje viničarjev ter stavbno dediščino naših prednikov. Dan, ki si ga je vredno zapomniti, saj dobre misli pridelajo dobre sadove.

4. razred 5. razred

29. 9. 2022, 22:27
Mojca Vogrin Pivljakovič
1 od 7
Pri zeliščarki in čebelarju - naravoslovni dan

Kljub temu, da se je ta teden  sonce skrivalo za oblaki, se nam je v sredo, 28. 9. 2022, prikazalo ravno toliko, da nas je malce ogrelo. Že v uvodu sta nam nasmeh na obraz pričarala gospa Danica in gospod Jože. Na njunem ekološkem vrtu gojijo zelišča in čebelarijo.

Ob potki smo spoznali zelišča, katerih imena so v slovenskem in latinskem jeziku zapisana na ličnih, glinenih tablicah. Opazili smo mnogo ptičjih hišic in hotel za žuželke.  Spoznali smo, kako pomembno je ravnovesje v naravi. Naenkrat se nam je pogled ustavil na čarobni hišici, ki je bila pod zemljo. Čajnica, kakor poimenujejo zemljanko nas je popolnoma očarala, saj smo v njej prisluhnili pravljici o babici Zimi.

Izdelali smo si ogrlico in leseno piščal. Nadeli smo si čebelarsko obleko in se odpravili do čebelnjaka. Gospod Jože nam je povedal veliko zanimivosti, med njimi tudi to, da čebela živi 21 dni in ves čas dela. Sedaj se zavedamo, kako koristne so čebele in da brez njih ne bi bilo življenja..

Ob koncu smo se posladkali z odličnimi palačinkami, ki smo jih namazali z medom  in posuli z ajdovimi kokicami. Mmm.

Bilo je zanimivo, poučno in zabavno.

4. razred 5. razred

29. 9. 2022, 21:01
Mateja Karneža
1 od 4
6. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

S knjigo na športni dan

Učenci 1., 2. in 3. razreda so v soboto, 24. 9. 2022, na športni dan vzeli tudi knjigo. Držali so se letošnjega slogana, da branje povežemo z gibanjem. Ker so se v sklopu športnega dne udeležili prireditve na Zavrhu, je to bila knjiga Deklica in general. Knjigo so predstavili pred Štupičevo vilo, ki jo je genaral Maister v času po svoji upokojitvi rad obiskoval. Nedaleč od vile je živela tudi Katica, ki je zgodbo o generalu zaupala avtorju slikanice, Tonetu Partljiču.

Dogodkovnik NMSB 2022

1. razred 2. razred 3. razred Knjižnica

29. 9. 2022, 13:26
Judita Bračko
1 od 10
Tehniški dan "Od lanu do platna"

V deževnem četrtkovem dnevu smo se z učenci 5. b in 6. razreda odpeljali v Desternik, kjer nas je s člani tamkajšnjega turističnega društva pričakala učiteljica Irena Pernat. Skupaj z njimi smo se preselili v življenje nekoč, spoznali postopek izdelave platna, o rastlini lan izvedeli veliko zanimivega, si ogledali viničarijo, kjer smo si z ogledom filma nazorneje predstavljali življenje viničarjev in njihovo delo. Na kolovratih smo predli niti, preizkusili smo ročne spretnosti na statvah in našivavanju lanenega cvetu, v kuhinji pa je omamno dišalo po lanenih slanih rogljičkih. Vrnili smo se polni lepih vtisov.

5. razred 6. razred

29. 9. 2022, 9:29
mag. Anton Goznik
Gradivo 1. sestanka sveta zavoda in 1. sestanka sveta staršev

Spoštovani člani sveta staršev in sveta zavoda, po pošti boste prejeli vabilo na 1. sestanek sveta zavoda in 1. sestanek sveta staršev, ki bo v torek, 4. 10. 2022, ob 17:30 v šolski jedilnici. Na spodnjih povezavah so objavljena gradiva oz. poročila, ki jih bomo obravnavali na sestanku. Prosim vas, da gradiva preberete in se sestanka udeležite. Hvala.

Adobe Acrobat dokument 1 Poročilo ravnatelja o realizaciji LDN
Adobe Acrobat dokument 2 Poročilo o delu v vrtcu
Adobe Acrobat dokument 3 Poročilo o izvajanju projektov
Adobe Acrobat dokument 4 Poročilo o dodatnem delu v I. VIO
Adobe Acrobat dokument 5 Analiza NPZ za 2021/22
Adobe Acrobat dokument 6 Poročilo o delu z nadarjeni učenci in učenci, ki potrebujejo pomoč
Adobe Acrobat dokument 7 Poročilo šolske svetovalne službe
Adobe Acrobat dokument 8 Poročila za področje knjižnice, GUM in TIT
Adobe Acrobat dokument 9 Sameevalvacijsko poročilo za 2021/22
28. 9. 2022, 17:33
Petra Cvikl Marušič
1 od 7
Jaša Vrčko ponovno blestel na wakeu

Jaša Vrčko se je v mesecu septembru udeležil kar dveh tekmovanj v wakeanju in na obeh pometel s konkurenco.

Prvo tekmovanje je bilo na Krku in je štelo kot hrvaško slovensko državno prvenstvo. Drugo je bilo na domačem terenu, v wake parku Dooplek. Nekaj utrinkov pa si lahko pogledate med fotografijami. Jašu pa vsekakor iskrene čestitke.

YouTube video Jaša na Krku
YouTube video Jaša (in Nala) na Poljskem

5. razred Šport

26. 9. 2022, 17:30
Brane Lazič
1 od 1
Planinski pohod Laško - Šmohor

Planinski krožek OŠ Voličina in PD Lenart vabita na pohod za osnovnošolce Laško - Šmohor. Pohod bo v soboto, 1. 10. 2022. Avtobusni prevoz stane 15 evrov za osnovnošolce člane PZS. Članarina za leto 2022 znaša 8 evrov. Več o pohodu najdete v spodnji priponki. Vabljeni!

Adobe Acrobat dokument Prijavnica - Šmohor
Adobe Acrobat dokument Razpis - Šmohor
Pohod Laško - Šmohor
25. 9. 2022, 19:31
Regina Dobaja
1 od 14
Udeležili smo se prireditve Trgatev Zavrh 2022

Najmlajši učenci naše šole so se v soboto, 24. 9. 2022, udeležili tradicionalne prireditve na Zavrhu. Pohod na Zavrh so opravili brez težav in z dobro voljo. Potem so si ogledali Viničarski muzej Kranvogel, se zabavali na igralih, izvedeli nekaj o generalu Maistru in si v lovskem domu ogledali lovsko razstavo. Za zabavo so se popeljali s turističnim vlakcem kar do Voličine. Da smo lahko pričarali nasmehe na obraze otrok, se zahvaljujemo vsem, ki ste nam prijazno priskočili na pomoč in poskrbeli, da je dan potekal lepo in zanimivo.

3. razred

25. 9. 2022, 19:04
Regina Dobaja
1 od 14
Evropski šolski športni dan

Za nami je zanimiv, pester, poskočen … dan.  Več povedo kar fotografije.

3. razred

25. 9. 2022, 16:42
Silva Potočnik
1 od 17
Športna dneva

Tudi učenci 2. razreda so bili konec tedna aktivni. Sodelovali so na dnevu slovenskega športa in na prireditvi Trgatev na Zavrhu. K uspešni rekreaciji je pripomoglo tudi vreme in prijazni krajani, ki so poskrbeli za kulturna, športna in kulinarična razvajanja.

2. razred

25. 9. 2022, 12:56
Nataša Herga Kosi
1 od 39
Športno obarvan teden

Pričeli smo v četrtek. Odpravili smo se na daljši pohod ter tako obeležili Dan slovenskega športa. Vmes smo poskrbeli tudi za to, da smo spoznali nekaj kulturne dediščine, saj smo obiskali kmetijo Kocbek, kjer se nahaja bolnica Cafa. Po ogledu kmetije ter okušanju njihovih dobrot smo dan zaključili prijetno utrujeni.

Do petka smo se seveda že spočili ter takoj zjutraj najprej zaplesali s prijaznimi učitelji iz Tovarne plesa. Sledila je predstavitev košarke kluba Lenart, kjer so učenci spretno rokovali s košarkarsko žogo na postavljenih poligonih na igrišču. Po malici smo se odpravili na krajši sprehod, na katerem smo tudi tekli ter se tako pridružili tudi projektu Množičen tek otrok. Za zaključek je sledila igra na igralih.

Vendar se naš teden še ni končal, saj smo se v soboto opravili peš tudi na Zavrh. Pot nas je vodila po naših gričih, ki smo jih brez težav premagali. Najprej so nas pričakali v Viničarskem muzeju, kjer nam je družina Kranvogl predstavila ogromno starih predmetov. Zahvaljujejo se jim tudi za prijazno pogostite. Pri stolpu na Zavrhu so nas pričakala napihljiva igrala, ki smo se jih zelo razveselili. Ogledali smo si filmček o Rudolfu Maistru. Nekaj zanimivosti pa nam je povedal tudi gospod Stanko Kranvogel. Premagali smo še zadnje metre do lovskega doma. Tam so nas  pričakali razstava lovcev, okrepčilo, za katerega se zahvaljujemo lovcem ter seveda naš prevoz v Voličino – vlakec Jurček.

Za konec pa še besede učencev: »V šoli je res super!«

1. razred 2. razred 3. razred

24. 9. 2022, 21:46
Simona Čuček
1 od 18
Trgatev 2022 na Zavrhu

Pohod na Zavrh, nahrbtniki polni dobrot, ogled kmečkega muzeja, napihljiva igrala, predstavitev generala Maistra, lovska razstava in vlakec so naredili naš športni dan popoln. Uživali smo. Hvala vsem, ki ste se potrudili za nas. 

1. razred

24. 9. 2022, 21:38
Simona Čuček
1 od 13
Evropski šolski športni dan

Učenci 1. razreda so tudi ta dan pridno "migali". So plesali, sodelovali v različnih poligonih, tekli in izvedli krajši pohod. Imeli so se lepo.

1. razred

24. 9. 2022, 21:21
Dani Sajtl
Posnetek proslave ob 265-letnici šolstva in 120-letnici šolske zgradbe

V rubriki video in na spodnji poovezavi je na voljo posnetek proslave ob krajevnem prazniku KS Voličina, 265-letnici šolstva, 120-letnici šolske zgradbe, zaključku energetske sanacije OŠ Voličina in izdaji zbornika Okno v svet 3.

YouTube video Posnetek proslave
24. 9. 2022, 8:32
Mateja Karneža
1 od 5
5. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

Branje pri geografiji

Učenci 9. razreda so se pri geografiji v sklopu NMSB 22 urili v skupnem branju z razumevanjem. Skupaj so prebrali snov Kamninska sestava Slovenije in si na podlagi prebranega naredili miselni vzorec. Po izdelavi miselnega vzorca je sledil še razgovor.

Dogodkovnik NMSB 2022

9. razred Knjižnica

24. 9. 2022, 8:20
Mateja Karneža
1 od 5
4. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

Ozvezdja

Pri pouku fizike so se osmošolci seznanili s strokovno literaturo in metodami dela, kot je raziskovanje iz literature. V sklopu NMSB 22 so učenci prebirali strokovno literaturo o vesolju, poslušali odlomek iz knjige Bojana Kambiča Ozvezdje, nato pa je sledila še diskusija.

Dogodkovnik NMSB 2022

8. razred Knjižnica

23. 9. 2022, 13:19
Judita Bračko
1 od 9
Športno smo preživeli dan slovenskega športa

23. september, dan slovenskega športa smo preživeli v gibanju. Učenci so se srečali z različnimi športnimi disciplinami. Že zjutraj smo zaplesali s plesnimi učitelji Tovarne plesa, na igrišču pa smo s lenarškimi košarkaši spretno vodili košarkarsko žogo in se zabavali skozi različne gibalne igre. Športni dan smo zaključili s krajšim pohodom po kraju. Na tak način smo ples in košarko še bolj približali učencem. Le ti  bodo lahko pod vodstvom Tovarne plesa obiskovali ure plesa v prihodnje tudi v Voličini. Vabljeni.

4. razred 5. razred 6. razred

23. 9. 2022, 9:56
Janja Horvat
1 od 15
Tehniški dan - Od lanu do platna

V sredo, 21. 9. 2022. so imeli učenci 7., 8. in 9. razredov tehniški dan. Namen tehniškega dneva je bil obujanje kulturne dediščine, zato smo se odpravili na Destrnik k Turističnemu društvu. Člani društva so prikazali, kako iz lana pridobimo različne izdelke. Učenci se se preiskusili na trlicah, kjer so trli lan, si ogledali viničarijo, pekli piškote, našivavali lanene prtičke, predli na kolovratu,.. Imeli so se odlično.

Za izvedbo tehniškega dneva se zahvaljujem ge. učiteljici Ireni Pernat in članom Turističnega društva Destrnik.

7. razred 8. razred 9. razred

22. 9. 2022, 22:08
Simona Čuček
1 od 13
Dan slovenskega športa

Tudi učenci 1. razreda so se skupaj s svojimi prijatelji iz 2. in 3. razreda odpravili na daljši pohod do kmetije Kocbek. Svoj prvi pohodniški podvig v šoli so prav vsi opravili z odliko. Prehodili so 10 kilometrov. Dan pa je bil še lepši zaradi ogleda kmetije, bolnice Cafa in prijaznih ter gostoljubnih članov družine Kocbek. 

1. razred

22. 9. 2022, 19:27
Regina Dobaja
1 od 18
Dan slovenskega športa

Dobre volje smo se opravili na svoj prvi športni dan v tem šolskem letu. Pohod se nam bo štel tudi kot opravljena naloga športnega programa Zlati sonček. V prijetnem sončnem vremenu smo premagovali griče in na poti videli marsikaj zanimivega. Mnoge zanimivosti in prijazni ljudje pa so nas pričakali na Aljaževem domu, pri Kocbekovih. Utrujeni, a še vedno dobre volje, smo se vrnili v šolo.

3. razred

22. 9. 2022, 17:38
Silva Potočnik
1 od 12
Dan slovenskega športa

Na pohodu po KS Voličina, ki smo ga izvedli v okviru dneva slovenskega športa, smo obiskali kmetijo Kocbek. Ogledali smo si partizansko bolnico Cafa in prisluhnili pripovedi o njenem nastanku in namenu. Na kmetiji smo uživali v družbi domačih živali in se sprehodili po sodobnem hlevu. Družinski člani so nas pogostili z domačimi sokovi, jabolki, hruškami in odličnimi jogurti.

2. razred

21. 9. 2022, 13:24
Mateja Karneža
1 od 7
3. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

S košarko do branja

Učenci 5. a in b so v okviru Nacionalnega meseca skupnega branja povezali kulturo branja in gibanja z branjem v naravi. Po metodi dolgega branja so skupaj z učiteljico brali knjigo Primoža Suhodolčana z naslovom Košarkar naj bo!

Dogodkovnik NMSB 2022

5. razred Knjižnica

18. 9. 2022, 20:48
mag. Anton Goznik
1 od 40
Proslava ob 265-letnici šolstva, 120-letnici šolske zgradbe, zaključku energetske sanacije OŠ Voličina in izdaji zbornika Okno v svet 3 ter krajevnem prazniku KS Voličina

V petek, 16. 9. 2022, ob 19.00 je bila v kulturnem domu v Voličini proslava, na kateri so zbrane nagovorili predsednik sveta KS Voličina, g. Peter Golob, ravnatelj, mag. Anton Goznik, svetovalka ZRSŠ OE Maribor, ga. mag. Barbara Lesničar in župan Občine Lenart, g. mag. Janez Kramberger.

Na proslavi je OŠ Voličina prejela priznanje Sveta Krajevne skupnosti Voličina za prispevek k družbenemu in kulturnemu razvoju kraja ob 265-letnici delovanja.

Po proslavi so si lahko vsi zbrani ogledali razstave v šoli. Razstave so bile na ogled tudi v nedeljo, 18. 9. 2022, od 8.00 do 13.00.

Adobe Acrobat dokument Priznanje KS Voličina
YouTube video Posnetek proslave
17. 9. 2022, 21:19
Regina Dobaja
1 od 22
Na Pikinem festivalu

Zabavno, igrivo, norčavo, poučno … je bilo v Pikinem Narobe svetu. Le kdo si ne želi  pričeti dneva na igralih, kjer se lahko preizkusi v različnih veščinah? Potem pa mnoge ustvarjalne in športne delavnice. Kar težko se je bilo odločiti kje sodelovati, saj jih je bilo toliko. Po sprehodu skozi Velenje je sledil ogled predstave Kokoška Emilija. Tudi tukaj smeha ni manjkalo. Žal se je prijeten in zabaven dan prehitro končal.

3. razred

15. 9. 2022, 20:12
Simona Čuček
1 od 26
Pika v Velenju

Če si moj prijatelj, me kliči Pika Nogavička, pike imam na nosku, a nogavičke na nogah.

Le kdo ne pozna slavne Pike Nogavičke, najbolj zabavne in najmočnejše deklice na svetu? Učenci 1. razreda so jo spoznali v Velenju, kamor je prišla z daljne Švedske. Skupaj so se igrali, ustvarjali in zabavali. Odpeljala jih je tudi na dramsko predstavo Kokoška Emilija, kjer so se na ves glas skupaj smejali. Obljubili so ji, da se kmalu spet vidijo!

1. razred

15. 9. 2022, 17:39
Nataša Herga Kosi
1 od 15
Pikin festival

V Velenju se je letos odvijal že 33. Pikin festival. Udeležili smo se ga tudi prvošolci ter tam zelo uživali. Pot do Velenja je minila kar hitro, saj smo vmes ves čas klepetali ter se imeli lepo. Ob prihodu na avtobusno postajo nas je pričakala naša Pika Brigita, ki nas je spremljala skozi celotno dogajanje. Najprej smo potolažili naše lačne trebuščke ter se nato predali brezskrbni igri na prostem. Sledile so zabavne ustvarjalnice oz. delavnice. Nekateri naši učenci so se med delavnicami spremenili kar v gusarje ter muce, saj so se odpravili v Pikino lepotilnico, kjer so jim poslikali obraze. Čas je kar hitro bežal in  napočil je  trenutek, ko smo se odpravili proti Glasbeni šoli, kjer smo si ogledali predstavo z naslovom Kokoška Emilija. Res smo uživali ter se dodobra nasmejali. Spet so se oglasili naši trebuščki in ponovno smo poskrbeli, da so bili zadovoljni. Še malce igre na prostem in že  smo sedli na avtobus ter se prijetno utrujeni odpravili nazaj proti Voličini, kjer so nas že čakali starši. Preživeli smo res lep dan v tem narobe svetu, kar je bila tudi letošnja tema festivala.

1. razred

15. 9. 2022, 10:39
Mateja Karneža
1 od 6
1. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

Angleščina je lahko zanimiva

Pri pouku angleščine so se učenci 7. razreda podali v svet angleških besed. Vsak učenec je lahko izbiral med ponujenimi knjigami, ki jih imamo v šolski knjižnici. Pričeli so s krajšimi in nadaljevali z daljšimi.

Dogodkovnik NMSB 2022

7. razred Knjižnica

14. 9. 2022, 18:57
Natalija Ornik Kramberger
1 od 8
Strokovna ekskurzija 9. razreda

Učenci 9. r. smo se 14. 9. 2022 odpravili na strokovno ekskurzijo na Primorsko. Pot nas je vodila do Postojnske jame, kjer smo raziskovali prečudovit kraški svet. Najbolj nam je bila všeč vožnja z vlakcem in človeška ribica. Ogledali smo si še razstavni paviljon Expo in se odpravili proti težko pričakovanemu Portorožu. Tam smo preživeli čudovit sončen popoldan.

9. razred

14. 9. 2022, 18:23
Silva Potočnik
1 od 14
2. razred na Pikinem festivalu

Že nekaj dni prej so se učenci veselili našega izleta v Velenje. V sredo zjutraj nas je na velenjski avtobusni postaji pričakala Pika Eva. Odpeljala nas je na igrišče, kjer smo imeli malico. Z veseljem so se učenci preizkusili na različnih igralih. Po temeljitem jutranjem ogrevanju so nas čakale raznolike delavnice, ki so jih vodili animatorji v Rdeči dvorani. Največ pozornosti je požela plezalna stena. Sledil je sprehod skozi Velenje in ogled predstave Kokoška Emilija. 

2. razred

9. 9. 2022, 13:28
mag. Anton Goznik
1 od 1
Vabilo na proslavo v petek, 16. 9. 2022, ob 19.00

Spoštovani starši, krajani in prijatelji KS Voličina ter OŠ Voličina,

prijazno vas vabimo na proslavo ob krajevnem prazniku, 265-letnici šolstva, 120-letnici šolske zgradbe, zaključku energetske sanacije OŠ Voličina in izdaji zbornika Okno v svet 3, ki bo v petek, 16. 9. 2022, ob 19.00 v kulturnem domu v Voličini.

Po proslavi ste vljudno vabljeni na ogled razstave v prostore šole.

Razstava v OŠ Voličina bo na ogled tudi v nedeljo, 18. 9. 2022, od 8.00 do 13.00. Veselimo se vašega obiska.

Adobe Acrobat dokument Vabilo
7. 9. 2022, 12:40
mag. Anton Goznik
Avtobusni vozni red bo od 12. 9. 2022 spremenjen

Starše in učence vozače obveščamo, da bo šolski avtobus začel voziti po novem voznem redu v ponedeljek, 12. 9. 2022.

Glede na do 9. 9. 2022 veljavni vozni red šolskega avtobusa se je pri jutranjih vožnjah v šolo dodalo novo postajališče – Selce (Belcl) na progi IV, kjer bo avtobus pobiral šolske otroke ob 8:03. Šolski avtobus bo zjutraj iz vseh postaj pred postajo Selce (Belcl) odpeljal 4 minute prej.

Sprememba je tudi pri popoldanski progi III, ko avtobus odpelje iz avtobusne postaje oz. izpred šole ob 14:10. Takrat bo avtobus spet peljal do nove postaje – Selce (Belcl), posledično pa bodo učenci vozači izstopili kasneje na postaji Selce (bencinska črpalka), ko se bo avtobus vračal nazaj proti Voličini.  

V upanju, da boste spremembo voznega reda šolskega avtobusa sprejeli z razumevanjem, vas lepo pozdravljamo.

Adobe Acrobat dokument Vozni red šolskega avtobusa od 12 SEP 2022 naprej
6. 9. 2022, 18:28
Nataša Herga Kosi
1 od 28
Sprejem prvošolcev

1. september – pričakovanje, navdušenje, radovednost, črvičenje v trebuščku, …

Vse to so občutki, ki so spremljali tudi naše prvošolce, njihove starše in pa seveda tudi učiteljice, ki smo jih nestrpno pričakovale. Prav vsi prvošolci so ponosno in nasmejano zakorakali skozi velika vrata naše šole.

Po uvodnem pozdravu ravnatelja in učiteljic so jim četrtošolci zaigrali predstavo o Binetu, ki ga je bilo strah šole. Učenci so jo pazljivo poslušali in spremljali. Po predstavi so že sledile prve naloge učiteljic, saj veste učiteljice pač rade sprašujemo in postavljamo takšne in drugačne naloge. Nadaljevali smo s svečanim sprejemom med šolarje, na katerem so učenci za spomin prejeli knjigo. Okrog vratu smo jim nadeli rumeno rutko, da bodo bolj vidni in varni v prometu. Prejeli so figurici čebelic, ki jim bosta v pomoč med šolskim letom. Sledilo je sladko presenečenje – velika čokoladna torta. Sladkih misli smo se nato poslovili ter si obljubili, da se nasmejani v šolo vrnemo že naslednji dan.

1. razred


© 2004-2023 OŠ Voličina. Vse pravice pridržane. | 4. 6. 2023, 9:16 |