Pomoč pri prijavi v Microsoft TeamsOblak 365Spletne učilnice Moodle

kontakt | šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | prehrana | naši uspehi | knjižnica | šport | povezave | IP | galerija | video | šolarček

Novice

Šolske novice
Šolske novice

šolsko leto: razred: objavil-a:

28. 6. 2022, 9:04
Nataša Herga Kosi
1 od 22
Prireditev ob zaključku šolskega leta 2021/2022

V sredo, 22. 6. 2022, je bila prireditev ob zaključku šolskega leta ter praznovanju dneva državnosti. Prireditev je bila namenjena tudi 265 letnici organiziranega šolstva v Voličini ter 120 letnici šolske zgradbe. Povezovalki Julija in Laura sta na koncu prireditve vsem skupaj zaželeli, da si med poletjem napolnimo baterije, se spočijemo, naužijemo sonca ter da mogoče stkemo kakšna nova prijateljstva, ki naj bodo trdna, kot so trdna Plečnikova dela. Posnetek prirediteve si lahko ogledate na spodnji povezavi.

YouTube video Prireditev ob zaključku šolskega leta
23. 6. 2022, 8:53
mag. Anton Goznik
Počitniški koledar zdravja za leto 2022

NIJZ je pripravil Počitniški koledar zdravja za leto 2022, s katerim želijo vse otroke in mladostnike tudi med počitnicami spodbuditi k zdravemu načinu življenja, dobremu počutju in jih motivirati k lastni skrbi za svoje zdravje. 

Počitniški koledar zdravja vsebuje devet vsebinskih področij z glavnimi sporočili (dobro počutje, varna uporaba zaslona, ustno zdravje, preprečevanje nalezljivih bolezni, zdrava prehrana, zaščita pred soncem, zdrava telesna dejavnost, spanje in preprečevanje poškodb) ter koledar poletnih počitnic z izzivi/nalogami iz posameznih vsebin.

Imejte se radi, pazite nase in ostanite zdravi.

Adobe Acrobat dokument Počitniški koledar zdravja
19. 6. 2022, 12:31
Regina Dobaja
1 od 10
Likovno ustvarjanje na prostem

Drugošolci so se v maju preizkusili kot umetniki v stilu land arta. Umetnine, ki so nastale pri pouku likovne umetnosti v naravi, vam tukaj postavljajo na ogled. Pri ustvarjanju so bili izredno iznajdljivi, saj so si dovolili naravi na široko odpreti vse čute in srce. Pri predstavitvi svojih izdelkov so izjemno uživali kot predstavljajoči in poslušalci.

2. razred

19. 6. 2022, 10:28
Regina Dobaja
1 od 1
Revija Sobivanje

Izšla je 13. številka revije Sobivanje. Tudi v novi številki boste otroci in starši našli vrsto zanimivosti, predlogov in nagradnih vprašanj. Revija se nahaja na spodnji povezavi.

13. številka revije Sobivanje
19. 6. 2022, 9:30
Regina Dobaja
1 od 9
Projekt Bodimo prijatelji

S svojim obiskom so drugošolci v sredo razveselili člane delovne bivalne enote zavoda Hrastovec v Voličini. Preden se odpravijo na poletne počitnice so za svoje prijatelje pripravili kulturni program na katerem so peli, plesali, brali in vodili prireditev. Naši prijatelji so se obiska zelo razveselili in pripravili prostor za naš nastop. Prav tako so z veseljem metali kocko in sodelovali v samem programu. Otroci so bili ponosni, da je nastop lepo uspel. Najbolj pa so bili veseli močnega aplavza s katerim so jih nagradili. Po nastopu so se družili, si ogledali njihov dom, malo poklepetali in se posladkali. Obljubili smo, da se po poletnih počitnicah spet srečamo.

2. razred

17. 6. 2022, 10:20
Nataša Herga Kosi
Vabilo na prireditev ob zaključku šolskega leta ter počastitvi dneva državnosti

Otroci, učenci in delavci šole vas prijazno vabimo na prireditev ob zaključku šolskega leta 2021/2022 ter počastitvi dneva državnosti. Prireditev bo v sredo, 22. junija 2022, ob 18.30 v dvorani kulturnega doma v Voličini. Po prireditvi bo ogled razstave izdelkov učencev šole ter učil in učnih pripomočkov, ki smo jih kupili iz sredstev šolskega sklada. Vljudno vabljeni.

Adobe Acrobat dokument Vabilo
17. 6. 2022, 7:24
Judita Bračko
1 od 2
Četrtošolci na kolesarki dirki v Lenartu

Tudi učenci 4. razredov smo spodbujali in navijali za najboljše kolesarje, ki so se v četrtek zapodili tudi skozi Lenart. Sprejeli smo jih z bučnimi aplavzi in zvoki navijaških rekvizitov.

4. razred

16. 6. 2022, 21:26
Regina Dobaja
1 od 28
Zeliščarji poročajo

Zeliščarji 1. in 2. razreda so v tem tednu imeli srečanje dvakrat. Najprej so v torek skupaj z Marijo spoznavali rožo vseh rož, vrtnico. Pripovedovala jim je o njihovi zgodovini in o tem, kako vrtnice dobijo svoja imena. Povonjali, ogledali in okušali so različne vrste vrtnic. Poskusili so vrtnični sirup in jedi iz vrtnic. Bile so jim zelo všeč. Ogledali so si tudi njihovo destilacijo ter vonjali in se nadišavili z vrtničnim hidrolatom. Spoznali so še drevo, ki prav tako krasi Čučkov vrt in je sedaj polno slastnih plodov. Ker so se otroci z navdušenjem sladkali s plodovi divje češnje, jih je Marija še povabila, da si v Belem vrtu ogledajo šmarno hrušico in se posladkajo z njenimi zrelimi plodovi. Šmarno hrušico so po opisu in s pomočjo Mije in Ajde, ki ta grm že dobro poznata, danes poiskali kar sami in seveda plodove poskusili.

1. razred 2. razred

16. 6. 2022, 20:56
Regina Dobaja
1 od 20
Kolesarska dirka po Sloveniji

Nekaj foto utrinkov današnjega športno- navijaškega dne učencev 1. VIO si lahko ogledate na fotografijah v prilogi.

1. razred 2. razred 3. razred

16. 6. 2022, 20:23
Simona Čuček
1 od 18
Kolesarska dirka po Sloveniji

"Kdor ne skače, ni Slovenc, kdor ne kolesari, ni Slovenc", je danes dopoldan odmevalo v bližini centra Lenarta, kjer smo si navijaški kotiček uredili učenci 1., 2. in 3. razreda. Ob navdušenem ploskanju, pozdravljanju policistov in spremljevalnih vozil, smo le dočakali vrhunec dirke, ko so se mimo nas peljali tisti "čisto pravi kolesarji". Tisti, ki jih spremljamo na televiziji, tisti UAE, tisti modri, tisti z oranžno čelado... Ne glede na to, kakšni in kdo so bili, smo navijali. Za vse! Dan pa smo si popestrili še z igrami na Poleni, kjer pa nas je pozdravil še "Eurosportov" helikopter. 

1. razred 2. razred 3. razred

16. 6. 2022, 19:08
Tonja Lorbek
1 od 10
Četrti dan šole v naravi

Se že približujemo koncu naše šole v naravi, čeprav bi še vsi naše druženje malo podaljšali. Ponovno smo imeli sončen in pester dan. Eni so si ogledali naravni rezervat Zelenci, drugi pa raziskovali Martuljške slapove. V popoldanskem času smo tekmovali v lokostrelstvu, nato pa še zadnjič uživali v jezeru Jasna. Večer bomo preživeli v središču Kranjske Gore. Pred nami je še zadnja noč, jutri pa se vidimo v Voličini. Pozdravčki.

8. razred

15. 6. 2022, 18:21
Tonja Lorbek
1 od 8
Tretji dan šole v naravi

Dnevi nam prehitro minevajo in sedaj smo že na sredini našega druženja v Kranjski Gori. Današnji dan smo vsi zmagovalci, saj smo prehodili veliko kilometrov in premagali kar nekaj višinskih metrov. Naš pohod bi lahko poimenovali Gremo mi po svoje, saj smo iskali nove poti po Karavankah. V popoldanskem času je ponovno potekalo druženje na jezeru Jasna. Sedaj nas še čaka ples in druženje v skupnem prostoru. Še malo in se vidimo. Pošiljamo vam lepe pozdrave.

8. razred

14. 6. 2022, 21:20
Tonja Lorbek
1 od 10
Drugi dan šole v naravi

Počasi zaključujemo aktiven dan v Kranjski Gori. V dopoldanskem času se je 8. a s kolesi popeljal do Gozda Martuljek in od tam peš do Martuljških slapov. Medtem pa je 8. b raziskoval naravni rezervat Zelenci. V popoldanskem času smo se vsi podružili pri jezeru Jasna. 8. b je veslal po jezeru, ostali pa so pogumno skočili v hladno vodo. Pred nami je miren in klepetav večer, ki ga že nestrpno pričakujemo. Pošiljamo vam lepe pozdrave.

8. razred

13. 6. 2022, 19:11
Tonja Lorbek
1 od 8
Prvi dan šole v naravi

Varno smo prispeli v Kranjsko Goro, se namestili v sobe in pričeli s prvimi aktivnostmi v naravi. Za nami je učna ura lokostrelstva in nordiske hoje. Vsi smo veseli, da bomo ta teden preživeli skupaj. Pošiljamo vam lepe pozdrave.

8. razred

13. 6. 2022, 12:00
mag. Anton Goznik
1 od 1
Učenci 8. a in 8. b razreda varno prispeli v šolo v naravi

Spoštovani starši učencev 8. a in 8. b razreda,

obveščamo vas, da so učenci varno prispeli v CŠOD Kranjska Gora. V Kranjski Gori bodo v šoli v naravi do petka, 17. 6. 2022. Pred odhodom so bili veseli in dobre volje, zato sem prepričan, da se bodo imeli lepo.

8. razred

13. 6. 2022, 10:57
mag. Anton Goznik
OŠ Voličina prejela priznanje Socialno varstvenega zavoda Hrastovec

OŠ Voličina je 3. 6. 2022 na prireditvi na Poleni prejela priznanje Socialno varstvenega zavoda Hrastovec za prispevek pri uspešnem uresničevanju zastavljenih programov zavoda.

Adobe Acrobat dokument Priznanje Zavoda Hrastovec
10. 6. 2022, 15:00
Nina Sirk
Anketa o šolski prehrani - za starše

Spoštovani starši!

Po zakonu o šolski prehrani mora šola enkrat letno preverjati zadovoljstvo s prehrano na šoli. Zaradi želje po zdravem in uravnoteženem prehranjevanju naših učencev in vaših otrok vas prosimo, da si vzamete čas in skupaj z otrokom rešite anketo. Vaša mnenja nam bodo v veliko pomoč pri nadaljnjem načrtovanju šolske prehrane. V šolski kuhinji zagotavljamo, da ponujeni obroki vsebujejo in pokrivajo učenčeve potrebe po vseh hranilnih snoveh.

Odgovore, pridobljene z anketo, bomo pregledali in namenili izključno za interno uporabo. Prosimo Vas, da spletno anketo izpolnite vsi starši najkasneje do petka, 17. 6. 2022. Analiza ankete bo kakovostnejša, če bo vzorec anketirancev čim večji.

Organizatorka šolske prehrane: Nina Sirk

Anketa za šolsko prehrano - starši
10. 6. 2022, 14:57
Nina Sirk
Anketa o šolski prehrani - za učence

Dragi učenci!

Šola vsaj enkrat letno preveri zadovoljstvo učencev s šolsko prehrano. V šolski kuhinji zagotavljamo, da krožnik s ponujenimi obroki vsebuje vse hranilne snovi in da je čim bolj raznolika. Vaša mnenja nam bodo v veliko pomoč pri nadaljnjem načrtovanju šolske prehrane, upoštevajte pa prosim, da vam moramo ponujati hrano, ki je dobra za vaše zdravje. Anketo izpolnite do petka, 17. 6. 2022.

Organizatorka šolske prehrane: Nina Sirk

Anketa o šolski prehrani - učenci
9. 6. 2022, 21:45
Simona Čuček
1 od 9
Zeliščarji in vrtnice

Zeliščarji 3. razreda so danes skupaj z Marijo spoznavali rožo vseh rož, vrtnico. Pripovedovala jim je o njihovi zgodovini. Povonjali, ogledali in okušali so različne vrste vrtnic. Poskusili so vrtnični sirup, marmelado iz vrtnic, češenj in jabolk ter vrtnično maslo. Napitek in jedi iz vrtnic so jim bile zelo všeč. Ogledali so si tudi njihovo destilacijo ter vonjali in se nadišavili z vrtničnim  hidrolatom.

3. razred

8. 6. 2022, 20:50
Petra Cvikl Marušič
1 od 6
OŠ Voličina ima viceprvaka Slovenije

Danes, 8. 6. 2022, je na atletskem stadionu Poljane v Mariboru potekalo atletsko državno prvenstvo. Na državno prvenstvo sta se udeležila dva naša učenca in sicer Timotej Kocbek v teku na 300 m med mlajšimi dečki ter Enej Kramberger v skoku v daljino med starejšimi dečki. Oba sta se na prvenstvo kvalificirala z osmim rezultatom.

Najprej je tekmoval Enej, ki pa mu tokrat žal ni šlo tako dobro kot na področnem tekmovanju, saj je skočil pol metra krajše kot na področnem tekmovanju. Kljub vsemu pa se lahko pohvali s 14. rezultatom v državi. S svojim skokom iz področnega bi si danes lahko priskakal 8. mesto.

Timotej pa je tokrat s primerno obutvijo (šprinterce) in pravilno taktiko ugnal skoraj vse konkurente. Z izjemnim tekom je za dve sekundi izboljšal svoj čas iz področnega tekmovanja in si s časom 41,14 s pritekel srebrno medaljo.

Obema fantoma iskrene čestitke, seveda pa Timoteju še poseben poklon za srebrni tek. 

Smo pa danes na tekmovanju srečali tudi našo olimpijsko tekačico Jolando Čeplak (bronasta medalja v teku na 800 m iz olimpijskih iger v Atenah leta 2004).

YouTube video Enej
YouTube video Timotej
YouTube video Podelitev

7. razred 9. razred Šport

8. 6. 2022, 20:28
Petra Cvikl Marušič
Alex šesti v plavanju

Alex Fekonja se je v sredo, 1. 6. 2022, udeležil šolskega tekmovanja v plavanju. Tekmoval je v skupini kategoriziranih plavalcev na 50m prosto, letniki 2007/2008. S časom 30,87s je dosegel 6. mesto.

Čestitamo.

9. razred Šport

5. 6. 2022, 19:47
Silva Potočnik
1 od 8
Ogled lutkovne predstave

Učenci 1. VIO so si ogledali lutkovno predstavo "Koliko je ura?". Pripravili sta jo vzgojiteljici našega vrtca Simona in Mihaela. Učenci so uživali v predstavi.

YouTube video Posnetek predstave "Koliko je ura?"

1. razred 2. razred 3. razred

30. 5. 2022, 19:15
Petra Šuman
1 od 23
Zaključna ekskurzija 6. razred

 
V petek, 27. 5. 2022, smo se odpeljali na zaključno ekskurzijo. Pot nas je vodila v Mozirski gaj in Logarsko dolino. Najprej smo si v Mozirskem gaju ogledali park, nato pa smo imeli raziskovalne delavnice ob reki Savinji. Po aktivnostih nas je pot vodila v Logarsko dolino, kjer smo si ogledali slap Rinka. Ob slapu smo se prijetno osvežili in zabavali...

Bilo je zelo poučno in zanimivo.

Prilagam nekaj utrinkov.

6. razred

29. 5. 2022, 12:42
Brane Lazič
1 od 1
Planinski pohod na Lovrenška jezera (1520 m)

Planinski krožek OŠ Voličina in PD Lenart vabita na pohod za osnovnošolce na Lovrenška jezera. Pohod bo v soboto, 18. 6. 2022. Avtobusni prevoz stane 15 evrov za osnovnošolce člane PZS. Članarina za leto 2022 znaša 8 evrov. Več o pohodu najdete v spodnji priponki. Vabljeni!

Microsoft Word dokument Lovrenška jezera
Fotografije pohoda na Donačko goro
27. 5. 2022, 8:45
Petra Munda
1 od 5
Otvoritev tržnice v Lenartu

V soboto, 21. maja, je v Lenartu potekala otvoritev prenovljene Ovtarjeve tržnice.  Med predstavitvijo lokalnih ponudnikov, je v spremljevalnem programu sodelovala tudi naša šola. Učenci dramskega krožka so s svojim skečem o kmečkih opravilih, ponovno nasmejali občinstvo.

26. 5. 2022, 19:26
Petra Munda
1 od 24
Zaključna eksurzija v 4. razredu

V sredo, 25. maja, so se na zaključno ekskurzijo odpravili tudi četrošolci. Njihova prva postaja je bila jama Pekel, 3 milijone stara kraška jama v Savinjski dolini. Dober kilometer dolga speljana učna pot je učence navdušila z naravnimi lepotami. Sledil je ogled mogočnega celjskega gradu z obzidjem, ki ga je naš hudomušni vitez slikovito predstavil. Nadobudneže je še posebej navdušil s skrivnostmi mečevanja. Po zgodovinski poslastici pa je bilo na vrsti še adrenalinsko popoldne na Celjski koči. Učenci pravijo, da je bil ves dan eno samo popolno doživetje.

4. razred

26. 5. 2022, 13:01
Mojca Vogrin Pivljakovič
1 od 15
Zaključni izlet

V sredo, 25. 5. 2022, smo se odpeljali na zaključno ekskurzijo. Pot nas je vodila v Prekmurje in Goričko. Najprej smo si v Expanu virtualno ogledali zanimivosti pokrajine, izmerili smo si stopnjo koncentracije, potovali po preteklosti in se sprostili v motoričnem parku. Sledila je pot proti Vulkaniji, kjer smo se seznanili z nastankom vulkanov, minerali, preteklostjo....

Bilo je zelo poučno in zanimivo.

Prilagam nekaj utrinkov.

5. razred

26. 5. 2022, 7:21
Brane Lazič
1 od 10
Podelitev priznanj na likovnem natečaju general Rudolf Maister

V sredo, 25. 5. 2022, je na OŠ borcev za severno mejo v Mariboru potekala podelitev priznanj in nagrad udeležencem likovnega natečaja z naslovom Rudolf Maister Vojanov - general, pesnik in slovenski domoljub.  Strokovna komisija v zasedbi: Mario Berdič (umetnostni zgodovinar, kustos in likovni kritik), prof. Vida Ifko (umetnostna zgodovinarka) in Zdravko Luketič (slikar) je izbrala sedem nagrajencev. Tineja Rupnik iz 8. b in Jure Kapun iz 5. a razreda sta za svoji risbi prejela priznanji ter nagradi. Več v prilogi.

YouTube video Likovni natečaj Rudolf Maister

5. razred 8. razred

25. 5. 2022, 18:18
Natalija Šijanec
1 od 25
Čričkov in slavčkov gaj – Območni zborovski BUM 2022

V torek, 24. 5. 2022, je v organizaciji JSKD Območna izpostava Lenart in OŠ Sveta Ana v sodelovanju z Občino Sveta Ana v Slov. goricah potekal Območni Zborovski BUM 2022, namenjen spodbujanju učencev k petju, motivaciji in obuditvi otroških in mladinskih pevskih zborov v času post-epidemiološkega okrevanja dejavnosti.

Lepemu številu poslušalcev so se predstavili združeni otroški in mladinski pevski zbori osnovnih šol Benedikt, Cerkvenjak – Vitomarci, Lenart, Sveta Ana, Sveta Trojica, Sveti Jurij in Voličina. Mladim in ubranim glasovom združenih zborov so dirigirale: Ema Strmšek, Anita Grajfoner Šamperl, Marina Zimič, Nataša Petek, Petra Škrlec, Metka Caf in Natalija Šijanec. Nastopajoče je korepetirala Slavica Kurbus.

S skupnimi močmi nam je uspelo. Vsem nastopajočim vse pohvale in iskrene čestitke.

Vabljeni k ogledu utrinkov.

ARNES video Posnetek pesmi Pustite nam ta svet
25. 5. 2022, 9:18
Regina Dobaja
1 od 30
Zaključna ekskurzija na Roglo

Še nekaj foto utrinkov zaključne ekskurzije učencev 1. VIO.

1. razred 2. razred 3. razred

24. 5. 2022, 21:41
Simona Čuček
1 od 31
Zaključna ekskurzija na Roglo

Pohorski gozdovi in svež zrak so polepšali dan našim učenecem 1. VIO. Skupaj so se odpravili po Škratovi učni poti, na kateri so skupaj s škratom spoznavali značilnosti, rastlinstvo in živalstvo Pohorja. Obiskali so pohorsko vasico z devetimi tematskimi hiškami in cerkvico in se popeljali po otroškem ziplinu. Sprehodili so se okoli jezera, si ogledali lesene kipe, kupili spominke in polizali sladoled. Imeli so se lepo. 

Dragi starši, oglejte si lepote Rogle s svojimi otroci, odlični vodiči bodo!

1. razred 2. razred 3. razred

24. 5. 2022, 19:56
Silva Potočnik
1 od 40
Zaključna ekskurzija, Pohorje

Z navdušenjem smo se odpravili na zaključno ekskurzijo. Rogla je v tem času zelo lepa. Travnike krasijo regratovi cvetovi. Na Škratovi učni poti smo spoznavali rastlinski in živalski svet Pohorja in iskali pohorske škrate. Nekaj nam jih je uspelo najti. Povzpeli smo se na razgledni stolp, opazovali smučarske proge in sedežnico,  videli smo igrišča, kjer trenirajo naši športniki, ko imajo višinske priprave, igrali smo se v mini hiškah in na igralih. V hotelu Planja smo si kupili spominek. Ekskurzijo smo zaključili z odličnim točenim sladoledom.

1. razred

24. 5. 2022, 6:36
Nataša Herga Kosi
1 od 22
Peščeni gradovi

V petek zjutraj smo likovno umetnost izvedli kar na prostem. Učenci so prinesli lopatke, grabljice, posodice in odpravili smo se na peščeni del igrišča. Tam so ustvarjali svoje gradove, utrdbe, piramide,… Pri delu so bili zelo ustvarjalni, izvirni in delovni.

1. razred

23. 5. 2022, 11:58
Brane Lazič
1 od 9
Risba Line Erman izbrana za najboljšo

V petek, 21. 5. 2022, je na dvorišču Minoritskega samostana na Ptuju potekala podelitev nagrad najboljšim likovnim delom, ki so sodelovala na likovnem natečaju "Od cveta do olja" pod okriljem 33. Festivala Dobrote slovenskih kmetij. Risba Line Erman iz 8. b je bila izbrana za najboljšo v kategoriji učencev 3. triade. Na likovnem natečaju je sodelovalo okrog 300 otrok in učencev. Ostala izbrana likovna dela so bila razstavljena v prostorih Minoritskega samostana. Na razstavi so s svojimi likovnimi deli sodelovali Tai Kmetič iz 8. b, Lina Končar Šuman iz 2. a, Eva Ornik in Larisa Čeh iz 6.a ter Neža Klemenšak in Liani Žnidarič iz 1. a. Več v prilogi.

1. razred 2. razred 6. razred 8. razred

23. 5. 2022, 8:38
mag. Anton Goznik
1 od 1
OŠ Voličina prejela spominsko medaljo ob 30. obletnici samostojne in neodvisne države Republike Slovenije.

Vlada Republike Slovenije je OŠ Voličina podelila spominsko medaljo ob 30. obletnici samostojne in neodvisne države Republike Slovenije v spoštljiv spomin na čas, ko smo združili moči za Slovenijo, in v iskreno zahvalo za naš prispevek.

Adobe Acrobat dokument Listina o podelitvi spominske medalje
23. 5. 2022, 8:36
mag. Anton Goznik
1 od 12
Energetska sanacija OŠ Voličina

Občina Lenart na podlagi javno-zasebnega partnerstva izvaja energetsko sanacijo OŠ Voličina. Na šolski telovadnici se bo uredila nova fasada. Prav tako se bodo zamenjala vsa okna in dvoje zasilnih požarnih vrat. Zamenjali bodo tudi energetsko zelo potratne reflektorje z veliko bolj varčnimi led reflektorji.

OŠ Voličina je letno porabila od 22.000 do 25.000 litrov kurilnega olja za ogrevanje. Kurilno peč z močjo 450 kilowatov bodo zamenjale toplotne črpalke. Na gramoziranem parkirišču, kjer je stala Karova hiša, bo narejenih več vrtin. Vrtine bodo segale v globino okrog 160 metrov.

V naslednji kurilni sezoni bomo šolske prostore, telovadnico in vrtec v Voličini greli s pomočjo toplotnih črpalk. Šola bo energetsko postala veliko bolj zelena, saj bodo izpusti toplo grednih plinov minimalni oz. jih ne bo. Energetska sanacija se je začela konec meseca aprila in bo po zagotovilih izvajalcev končana do začetka novega šolskega leta.

21. 5. 2022, 21:25
Brane Lazič
1 od 10
Sobotna šola 2022

V okviru Obogatitvenega programa za nadarjene učence smo v soboto, 21. 5. 2022, izvedli sobotno šolo, ki se je je udeležilo 11 učencev naše šole. Učenci so se po lastnih željah udeležili dveh delavnic, in sicer: Sobe pobega (Escape room) ter SketchUp in 3D tisk. Letošnja tema sobe pobega je bila virus. Dve skupini učencev sta tekmovali med seboj in pred izredno nevarnim virusom. Obe skupini sta se odlično odrezali in se rešili pred iztekom časa. Zmagovalna ekipa (Lija, Ela Klara, Julija, Neža in Alen) je pokazala izjemne spretnosti sklepanja in sodelovanja in se rešila v slabih 20 minutah! V drugi delavnici so učenci spoznali osnove računalniškega programa SketchUp in 3D tiska. Delo je potekalo v ustvarjalnem in sproščenem vzdušju. Več v prilogi.

YouTube video SketchUp in 3D tisk
20. 5. 2022, 20:25
Simona Čuček
1 od 10
Šola v naravi - Ptuj

Prva skrivnost uspeha je zaupanje samega v sebe. (Emerson)

Uspelo nam je, prav vsem! Zaupali in verjeli smo, da bomo zmogli preživeti teh pet dni v šoli v naravi. Imeli smo se zelo lepo. Veliko smo plavali, se družili, raziskovali naše najstarejše slovensko mesto, se igrali in kar je najpomembnejše, si med seboj pomagali in stali ob strani. Od ljudi, s katerimi smo se vsakodnevno srečevali v kampu, restavraciji, na plavanju, smo bili deležni pohval in prijaznih besed. 

Dragi junaki, učiteljice smo ponosne na vas, saj ste ponovno dokazali, da imate prav vsi veliko srce in vam je mar za sočloveka. Želimo, da te svoje vrline ohranite še naprej. Ponosni ste lahko nase!

2. razred 3. razred

19. 5. 2022, 22:49
Regina Dobaja
1 od 39
Šola v naravi, Ptuj, 4. dan

Šola v naravi se počasi izteka. Še en čudovit dan je za nami. Smeh otrok, razglasitev zmagovalcev najlepše urejene hišice, piknik v naravi, vadba v fitnesu na prostem in seveda čas za igro in druženje so naslikali nasmeške na naša lica. 

2. razred 3. razred

18. 5. 2022, 22:29
Simona Čuček
1 od 26
Šola v naravi, Ptuj, 3. dan

Terapevtska vadba, tek, obisk ravnatelja, plavanje, igra na igralih, prava prijateljstva, prve ljubezni in sladoled so zaznamovali današnji dan. Še dvakrat gremo spat, pa pridemo! Pa lep pozdrav vsem doma.

2. razred 3. razred

18. 5. 2022, 18:41
Mojca Vogrin Pivljakovič
1 od 26
Modna revija v 5. a razredu

Pa smo jo imeli. Pravo, pravcato modno revijo.

Povezali smo znanje, ki smo ga pridobili pri urah gospodinjstva (o vlaknih, tkaninah in občlačilih) in ob tem neznansko uživali.

Najprej je bilo potrebno skicirati modele, potem pa se kot manekeni ob strokovnem vodenju in dobri glasbi  sprehoditi po razredu.

Čestitke učencem za izvirnost.

5. razred

18. 5. 2022, 9:04
Petra Cvikl Marušič
1 od 5
Šolski plesni festival

Letošnje leto je Šolski plesni festival ponovno potekal v živo. Na OŠ Lenart so se zbrale šol, ki so si na področnem nivoju poskušale priplesati uvrstitev na državno prvenstvo, ki bo 1. 6. v Polhovem Gradcu. Naša šola se je tokrat prvič predstavila s produkcijo oz. skupinsko točko in si priplesala uvrstitev na DP ter srebrno priznanje. Nastopile so: Neža Kuhar, Mija Marušič, Julija Horvat, Laura Vugrinec, Neja Ditner, Vita Munda in Leni Oberlajt. 

V solo plesih pa sta se pokazali Mija Marušič, ki je priplesala na 12. mesto in Neja Ditner, ki je pristala na 22. mestu. Prav tako sta obe prejeli srebrno priznanje.

Vsem plesalkam iskrene čestitke.

7. razred 8. razred Šport

17. 5. 2022, 23:04
Regina Dobaja
1 od 29
Šola v naravi, 2. dan

Za nami je pester dan. Veliko smo plavali, se zabavali, obiskali mesto Ptuj in grad. Za nagrado smo si prislužili veeelik sladoled. Veliko se nam dogaja, imamo se lepo.

2. razred 3. razred

16. 5. 2022, 22:31
Simona Čuček
1 od 27
Šola v naravi, Ptuj, 1.dan

Junaki in junakinje šole v naravi vam sporočamo, da je bil prvi dan čudovit. Vsem, ki nas pogrešate, pošiljamo pozdrave in nekaj naših foto utrinkov.

2. razred 3. razred

16. 5. 2022, 22:28
Regina Dobaja
1 od 20
Šola v naravi, 1. dan

1. dan plavalne šole v naravi je za nami. Plavanje, tobogan, urejanje hišk, sprehod, igra, pižama party, prvo spanje brez domačih …

2. razred 3. razred

16. 5. 2022, 9:22
mag. Anton Goznik
Učenci 2. a in 3. a razreda varno prispeli v šolo v naravi

Spoštovani starši učencev 2. a in 3. a razreda,

obveščmo vas, da je vseh 42 učencev varno prispelo na Ptuj. V Termah Ptuj bodo do petka v plavalni šoli v naravi. Pred odhodom so bili veseli in dobre volje, zato sem prepričan, da se bodo imeli lepo.

2. razred 3. razred

13. 5. 2022, 6:44
Judita Bračko
1 od 18
Kuhajmo skupaj s šestošolci

Ure gospodinjstva zaključujemo s praktičnim delom. Šestošolci so že komaj čakali, da se preizkusijo v kuharskih spretnostih. Priznati moram, da jim je šlo odlično. Pripravili so okusne jedi in pokazali, da jim kuhinja ni tuja.

6. razred

12. 5. 2022, 6:30
Nataša Herga Kosi
1 od 16
Kolesarjenje

Ure športne vzgoje smo v tem tednu v 1. a izvedli malce drugače. Odločili smo se, da bomo kolesarili. Starši so dostavili kolesa pred šolo, učenci pa  so poskrbeli, da so prinesli tudi čelade. Prvošolci so pokazali, da so v vožnji zelo spretni. Najprej so vozili v koloni eden za drugim, se pri tem spretno izmikali nasprotnikom in vijugali med stožci. Ves čas so upoštevali pravila varne vožnje in skrbeli za varno razdaljo. Povedali so, da so uživali in se imeli lepo.

1. razred

11. 5. 2022, 17:56
Petra Munda
1 od 11
Likovna umetnost na prostem

Lep majski dan  je četrtošolce prepričal, da so likovno umetnost izvedli na prostem. Z ogljem so upodobili eno najstarejših zgradb v vasi, župnijsko cerkev Sv. Ruperta. Ob ustvarjanju so nedvomno uživali. Izdelki že krasijo učilnico.

10. 5. 2022, 9:07
Petra Munda
1 od 8
"Smeh pod domačim odrom" tudi v Voličini

V nedeljo, 8. maja, je še v kulturnem domu v Voličini potekala predstavitivi knjige ge. Julijane Bračič z naslovom Smeh pod domačih odrom. V bogatem kulturnem programu so sodelovali tudi učenci dramskega krožka OŠ Voličina, ki so s skečem Pred veliko nočjo ponovno nasmejali občinstvo.

10. 5. 2022, 8:57
Petra Munda
1 od 6
Spominska slovesnost ob partizanskem obeležju

9. maja, na dan zmage, je na domačiji Muršec v Črmljenšaku potekala kratka spominska slovesnost. Spomnili so se bratov, Alojza in Janeza Muršec, ki sta tik pred svobodo izgubila življenje za domovino. V kulturnem programu sta sodelovala tudi učenca naše šole. Laura Vugrinec iz 8. b je prebrala Kosovelovo pesem Bosa pojdiva, petošolec, David Lorenčič, pa je na harmoniko zaigral pesem Alojza Slaka z naslovom V dolini tihi.

5. 5. 2022, 6:51
Regina Dobaja
1 od 3
Počistimo okolico šole

Za čiščenje okolice šole so prvi po počitnicah poskrbeli drugošolci. Pobrali so odpadke pred šolo, na parkiriščih, na in okrog igrišča in na igralih. Ugotovili so, da je odpadkov sicer manj kot jih je bilo včasih, a še zmeraj preveč. Torej smeti v koš in ne na tla, nam sporočajo.

2. razred

5. 5. 2022, 6:27
Petra Munda
1 od 9
Likovna umetnost v naravi

Četrtošolci postavljajo na ogled še nekaj naravnih umetnin v stilu land arta, ki so nastale pri pouku likovne umetnosti v naravi. Pri ustvarjanju so izjemno uživali, saj je narava na široko odprla svoja vrata. 

4. razred

4. 5. 2022, 20:43
mag. Anton Goznik
Smeh pod domačim odrom – vabilo na predstavitev knjige

Spoštovani, starši, krajani, ljubitelji smeha in dobre volje, prijazno vabljeni v kulturni dom v Voličini v nedeljo, 8. 5. 2022, ob 18:00, kjer bo dolgoletna vzgojiteljica vrtca v Selcah ga. Julijana Bračič v pogovoru z go. dr. Faniko Krajnc Vrečko predstavila knjigo z naslovom Smeh pod domačim odrom. V knjigi so v domačem narečju zbrane veseloigre in skeči, ki jih je napisala za odraslo dramsko skupino KTD Selce. Pridite, nasmejali se boste in po končani prireditvi odšli domov dobre volje.

Adobe Acrobat dokument Smeh pod domačim odrom
4. 5. 2022, 13:36
Judita Bračko
1 od 5
Land art pri likovni umetnosti

Prekrasno spomladansko sonce je nas, četrtošolce, zvabilo v naravo. Pouk likovne umetnosti smo združili z elementi land art-a in iz naravnih materialov, ki so nam prišli pod roke, izdelali zanimive izdelke. Uživali smo.

4. razred

3. 5. 2022, 10:18
mag. Anton Goznik
Razpis za vpis v glasbeno in baletno šolo za šolsko leto 22/23

Na spodnji priponki se nahaja razpis za vpis v glasbeno in baletno šolo za šolsko leto 22/23 iz glasbene šole Lenart.

Adobe Acrobat dokument Vpis v glasbeno šolo 22/23
2. 5. 2022, 13:02
Petra Šuman
Zlato priznanje iz znanja matematike in priznanje Diamantni Kenguru

V soboto, 30. 4. 2022, so bili objavljeni uradni rezultati letošnjega tekmovanja iz znanja matematike na državni ravni. Učenec Alen Sužnik iz 8. b, ki se je v soboto, 23. 4. 2022, v Limbušu udeležil državnega tekmovanja iz znanja matematike je osvojil zlato priznanje, kar je že njegovo drugo zlato priznanje na področju matematike v tem šolskem letu. Učenec Luka Poš Šuman iz 9. a, pa je osvojil priznanje Diamantn Kenguru. Priznanje Diamantni Kenguru prejmejo tisti osnovnošolci v zaključnem razredu šolanja, ki so v svojem osnovnošolskem šolanju vedno uspeli osvojiti bronasto priznanje na tekmovanju Mednarodni matematični Kenguru. Čestitke učencema in vsem dobitnikom srebrnih in bronastih priznanj, ki so bili že objavljeni.

8. razred 9. razred

27. 4. 2022, 20:58
Petra Munda
1 od 8
Predstavitev knjige "Smeh pod domačim odrom"

V soboto, 23. aprila, je v kulturnem domu Selce potekala predstavitev knjige Julijane Bračič z naslovom "Smeh pod domačim odrom". V pogovoru s Faniko Vrečko Krajnc, je avtorica zbranim pripovedovala o svojem delu v ljubiteljski kulturi in nastanku knjige, ki so jo ob zaključku prireditve podarili vsem obiskovalcem. Zbrane je nagovorila tudi predstavnica Občine Lenart, ga. Darja Ornik, ki je poudarila pomen ohranjanja domače besede in običajev, saj jezik združuje ljudi in ohranja našo identiteto. V bogatem spremljevalnem programu so sodelovali tudi naši učenci, ki so v narečju predstavili opravila, šege in navade pred veliko nočjo. Članom dramskega krožka, Zali Družovič, Neji Ditner, Maticu Družoviču, Viti Munda in Timiju Kocbeku, čestitamo za vzoren nastop.

Predstavitev knjige bo tudi v kulturnem domu v Voličini, 8. maja, ob 18. uri. Vabljeni!

27. 4. 2022, 10:16
Regina Dobaja
1 od 39
Obisk v Muzeju narodne osvoboditve Maribor

V ponedeljek, 25. 4. 2022, se je vseh 20 drugošolcev odpravilo v Maribor. Opravili so se na obisk muzeja NO Maribor. V mestnem parku so v sončnem jutru poskrbeli za malico in igro. Na dvorišču muzeja so si najprej kar sami ogledali razstavljeno. Kustosa sta otroke pa popeljala v muzej. Kustos Jan je otrokom na zabaven in njim razumljiv način predstavil takratni čas in ob ogledu zgodovinskih virov predstavil marsikatero zanimivost življenja v preteklosti ljudi Maribora in okolice. Učenci so ob njegovem vodenju po muzeju, prepletanju preteklosti s sedanjostjo … res uživali in spoznavali življenje družin nekoč. Ker je v zgodbi muzeja imel posebno vlogo tudi opičjak Marko, je kustosinja Andreja poskrbela, da si je vsak izdelal svojo maskoto muzeja. Potem jih je popeljala še po zadnjem delu razstave, kjer so spoznali, kako so Mariborčani preživljali svoj prosti čas. Tudi drugošolci so rekli, da je bil ta dan res čudovit. Tudi drugim priporočajo obisk muzeja, saj je muzej zelo blizu in prijazni kustosi vas bodo na zanimiv način popeljali v življenje, kakršno je bilo nekoč.

2. razred

26. 4. 2022, 21:13
Simona Čuček
1 od 2
Čiščenje okolice šole

Preden so so odpravili na zaslužene počitnice, so tretješolci še s skupnimi močmi očistili okolico šole. Pobrali so odpadke pred šolo, v parku, na avtobusni postaji, na parkiriščih, na igrišču in na igralih. Ugotovili so, da je odpadkov manj kot jih je bilo včasih. Zadovoljni vam sporočajo, da se moramo vsi skupaj potruditi, da bo naša Voličina vedno čista, lepa in zelena.

3. razred

26. 4. 2022, 14:52
Brane Lazič
1 od 1
Guernica in 5. a

Na današnji dan pred 85 leti so nacisti bombardirali baskovsko mesto Guernica, ubitih je bilo več kot 1600 civilistov. Sliko Guernica, ki prikazuje trpeče in popačene ljudi ter živali, je naslikal španski umetnik Pablo Picasso. Postala je simbol nesmiselnosti vojne. Monumentalno sliko je Picasso naslikal v črni in beli barvi ter sivih odtenkih. Tudi učenci 5. a razreda smo proti vojni, ki pravkar divja v Ukrajini, zato smo naslikali naše različice slovite slike.

YouTube video Guernica in 5. a
YouTube video Delo v razredu

5. razred

26. 4. 2022, 7:00
Nataša Herga Kosi
1 od 20
Ogled in delavnice v Muzeju narodne osvoboditve Maribor

Učenci 1. razreda so nestrpno pričakovali ponedeljek, 25. 4. 2022, saj so vedeli, da se bomo spet odpeljali v Maribor, in sicer tokrat v muzej. V MNO Maribor nas je pričakala kustosinja Andreja, ki nam je najprej predstavila legendo Maribora, Alfija Nipiča. Kasneje nas je odpeljala v posebno sobo, kjer so si učenci izdelali maskoto muzeja, to je opico po imenu Marko, ki je pred leti živela v tej mogočni vili sredi Maribora. Po ogledu muzeja nas je popeljal zabaven ter zelo učen kustos Jan. Učencem je znal približati zgodovino mesta Maribor na res zelo preprost, učencem zanimiv način. Bil je prava mala zakladnica znanja in učenci so res uživali. Po poučnem ogledu smo si privoščili malico v mestnem parku ter uživali na soncu. Imeli smo res prečudovit kulturni dan. Mogoče je tudi obisk muzeja v teh prazničnih dneh dobra ideja za družinski izlet. 

1. razred

25. 4. 2022, 22:26
Simona Čuček
1 od 21
Obisk muzeja NO Maribor

Učenci 3. razreda so v ponedeljek, 25. 4. 2022, obiskali muzej NO Maribor. Tam jih je pričakal kustus Uroš, ki jim je na zabaven in zelo zanimiv način predstavil kako so Mariborčani nekoč preživljali svoj prosti čas. S pomočjo različnih zgodovinskih virov so učenci spoznali, da danes svoj prosti čas preživljajo čisto drugače. Videli so gramofon in staro televizijo, spoznali so na kakšen način so nekoč gledali filme v kinu. Na fotografijah so videli, da je bilo v Mariboru veliko bazenov, v katerih so se namakali otroci in odrasli. Preko zgodb so spoznavali, kako so potekali družabni večeri, plesi in večerje. Seveda so se ustavili ob vseh bombah in tudi v delu muzeja, kjer je predstavljena vojna. Kustus Uroš jim je na lep način razložil, da je orožje nekaj najstrašnejšega na svetu in da se moramo prav vsi zavzemati za mir.  Povedal jim je, da lahko k miru pripomorejo tudi sami in sicer tako, da so drug do drugega prijazni in da iščejo v sebi in v drugih samo dobro. Na koncu jim je pokazal še nekaj iger s kamenčki, s katerimi so se otroci igrali nekoč. Vsak izmed njih si je domov odnesel še igro, ki so jo pripravili v muzeju. Skupno srečanje pa so zaključili s pesmijo Marko skače, Uroš je igral na oprekelj, sami pa so veselo prepevali. Ta dan je bil res čudovit. Vsem vam priporočamo obisk muzeja, saj vas bodo prijazni kustosi na zanimiv način popeljali v življenje, kakršno je bilo nekoč.

3. razred

24. 4. 2022, 21:23
Regina Dobaja
1 od 9
Plavalni tečaj

Od 19. 4. 2022 do 22. 4. 2022 je v Termah Ptuj potekal 10- urni plavalni tečaj tudi za učence 2. in 3. razreda. Učenje plavanja je potekalo pod budnimi očesi petih plavalnih učiteljev. Tečaj so pričeli s preverjanjem predznanja, zaključili pa s preizkusom plavanja, kjer so učenci pokazali kako so napredovali v plavanju. Učitelji so zelo pohvalili delo in trud otrok ter seveda spoštljivost in pridnost. Drugošolci in tretješolci, izkazali ste se. Bodite ponosni nase!

2. razred 3. razred

24. 4. 2022, 21:17
Regina Dobaja
1 od 17
Dan za gibanje in igro

V petek smo imeli športni dan. Ker nas je popoldan čakalo plavanje, smo se odločili, da se na pohod v dežju ne bomo odpravili. Toda, tudi če zunaj dežuje, ni ovire za gibanje. Plesali smo, se gibali ob glasbi, se preizkusili v zumbi in igrali športne igre ... Ob gibanju smo se imeli lepo.

2. razred

23. 4. 2022, 23:12
mag. Anton Goznik
1 od 23
Srebrna medalja v futsalu U15 za KMN Slovenske gorice

V soboto, 23. 4. 2022, se je v telovadnici OŠ Voličina igrala druga finalna tekma državnega prvenstva U15 v futsalu med domačo ekipo KMN Slovenske gorice in FC Hiša daril Ptuj

Za ekipo KMN Slovenske gorice so v tej sezoni nastopali naslednji učenci OŠ Voličina Enej Kramberger, Amadej Ploj, Luka Poš Šuman, Aljaž Sužnik, Alen Kramberger, Tjaž Hadžiselimović, Jan Čuček, Aljaž Fras in Timotej Kocbek

Na prvi tekmi v torek, 21. 4. 2022, na Ptuju je zmagala ekipa KMN Slovenske gorice z rezultatom 6 : 4. Na današnji drugi finalni tekmi smo navijači domače ekipe v polni športni dvorani pričakovali podoben rezultat. Močno smo stiskali pesti in bučno navijali. Ves čas tekme, je bilo videti, da je ekipa iz Ptuja zahteven nasprotnik. Domači igralci so kazali veliko željo, vendar njihove podaje niso bile najbolj natančne. Zaradi zavedanja, kaj prinaša današnja tekma, je bilo v domači ekipi čutiti tremo. Igra danes nekako ni stekla. Neglede na poraz na današnji tekmi z rezultatom 8 : 2, si ekipa KMN Slovenske gorice zasluži iskrene čestitke za osvojeno 2. mesto.

Hvala trenerjem KMN Slovenske gorice, ki delate z mladimi in nadaljujete uspešno tradicijo kluba. Hvala staršem za spodbujanje mladih športnikov na tekmah.

Vsem učencem OŠ Voličina, ki nastopajo za KMN Slovenske gorice v futsalu U15, čestitamo za osvojeno odlično 2. mesto v državnem prvenstvu

7. razred 8. razred 9. razred Šport

23. 4. 2022, 12:01
Petra Šuman
Tekmovanje iz geometrijske predstavljivosti - Matemček

V mesecu oktobru, smo na šoli prvič izpeljali šolsko tekmovanje iz znanja geometrijske predstavljivosti - Matemček.  Tekmovanja so se udeležili štirje učenci. Učenca Alen Sužnik (8. b) in Teo Kutlačič (9. a) sta prejela biserno priznanje, Timi Kocbek (7. b) bronasto priznanje in učenec Tilen Poštrak (5. a) priznanje za udeležbo. Učenci III. trijade so se po točkah uvrstili na državno tekmovanje, ki je bilo v mesecu aprilu. Vsi trije učenci so se odlično odrezali. Alen Sužnik iz 8. b razreda je dosegel zlato priznanje iz geometrijske predstavljivosti. Čestitke učencem za dosežena priznanja.

22. 4. 2022, 20:40
Petra Munda
1 od 6
Spominska slovesnost ob obnovi spomenika Eli Kristl - Tanji

V četrtek, 21. aprila, je v Voličini potekala spominska slovesnost ob obnovi partizanskega spomenika, posvečenega aktivistki OF, Eli Kristl - Tanji. V kulturnem programu sta sodelovala tudi učenca naše šole. Laura Vugrinec iz 8. b je skupaj z vrstnikom iz OŠ Korena prebrala pesem Karla Destovnika Kajuha z naslovom Bosa pojdiva, dekle, obsorej. Petošolec, David Lorenčič, pa je na harmoniko zaigral Snežni valček. Obema iskreno čestitamo za vzoren nastop.

21. 4. 2022, 22:00
Natalija Šijanec
1 od 30
Otroci in učenci pojemo, plešemo ter igramo

V torek, 19. aprila 2022, je bila v organizaciji OŠ Voličina izvedena tradicionalna glasbena prireditev z naslovom Otroci in učenci pojemo, plešemo ter igramo. Prireditve se je udeležilo veliko ljudi, saj je bila dvorana v Voličini polna. Starši in ostali obiskovalci so lahko spremljali mlade nadobudne talente, otroke vrtca tako iz Selc, kot iz Voličine, kakor seveda mladih glasbenikov iz Osnovne šole Voličina. Nastopili so z raznolikimi točkami od inštrumentalnih, vokalnih, plesnih, tudi gledaliških. Prav vsi so se odrezali odlično in segreli dlani poslušalcev v dvorani. Nastopila sta tudi oba pevska zbora, otroški in mladinski. Program so z mislimi o glasbi dopolnjevale učenke šole, kot novinarka iz ART-TV pa se nam je oglašala vedno znova v živo Zala Družovič.

Vsem nastopajočim iskreno čestitamo za njihov pogumen in dober nastop, mentorjem hvala za pripravo in podporo nastopajočih, sodelavcem pa hvala za vso nesebično tehnično in siceršnjo pomoč.

Ponovno smo dokazali, da Voličina premore veliko talentov, na katere smo lahko zelo ponosni.

In še, če stopimo skupaj, je vse lažje. V slogi je moč.

Natalija Šijanec

YouTube video Posnetek prireditve
19. 4. 2022, 11:03
Dani Sajtl
Spletna interaktivna predstava: Zavajanja in laži na internetu (2. in 3. VIO)

Prepoznavanja zavajanj in dezinformacij se moramo naučiti. To problematiko v posnetku spletne interaktivne predstave na zabaven in poučen način predstavita igralca IGLU Teatra Vid Sodnik in Juš Milčinski, v kateri so s predlogi sodelovali tudi učenci. Najprej sta se posvetila spletnim izzivom, ki so med mladimi zelo priljubljeni, nadaljevala sta s spletnimi vplivneži, ki na spletu kažejo srečno, idealizirano in zelo uspešno podobo svojega življenja, v resnici pa gre zgolj za lažno predstavo z namenom prodaje in zavajanja in zaključila z lažnimi novicami oz. nevarnimi nasveti, ki se širijo preko spleta.

Ekipa Safe.si

YouTube video Zavajanja in laži na internetu (2. VIO)
YouTube video Zavajanja in laži na internetu (3. VIO)

4. razred 5. razred 6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

18. 4. 2022, 11:56
Silva Potočnik
1 od 19
Plavalni tečaj

Od 11. 4. 2022 pa do 15. 4. 2022 je v Termah Ptuj potekal plavalni tečaj za učence 1. razreda. Vsak dan so otroke sprejeli prijazni plavalni učitelji, ki so z njimi v bazenu preživeli 10 ur. Tečaj so pričeli s preverjanjem predznanja, zaključili pa s preizkusom plavanja. Vsi učenci so lepo napredovali. Učiteljicam pa je najbolj godila pohvala, da imamo lepo vzgojene in pridne otroke.

1. razred

15. 4. 2022, 20:23
Nataša Herga Kosi
1 od 40
Aprilske novičke 1. a

April smo pričeli pisano, kot je pisana tudi prebujajoča se narava. Pri likovni umetnosti smo v petek, prvega aprila, izdelovali monotipije. Uh, je bilo težko, tako kot je težka tudi beseda sama. Ampak s trudom nam je uspelo in delo je bilo poplačano z lepim odtisom, ki je nastal. Ker se mora naša zemlja tudi do dobra napiti, smo dež klicali z mavričnimi dežniki. Poskrbeli smo, da je naš kraj čistejši, saj smo sodelovali v čistilni akciji ter nabrali kar veliko smeti. Veliko smo se pogovarjali o skrbi za zdravje. V četrtek, 14. 4. 2022, smo se tako posvetili zdravi hrani. Sadje smo spoznavali z vsemi čuti, saj smo ga poslušali, tipali, vonjali, okušali ter gledali. Pripravili smo odlična sadna nabodala. Mhhh, so bila okusna. Obiskala nas je tudi učiteljica Mateja, s katero smo se pogovarjali o poklicih. V petek, 15. 4. 2022, pa smo našo učilnico spremenili kar v domovanja pajkovskih družin, saj smo s prepletanjem volne ustvarjali mreže ter tako spreminjali naš prostor. Mreže smo tudi preizkusili ter ugotovili, da so zgrajene res trdno. Lepo je bilo volno prepletati, ampak kasneje jo je bilo potrebno tudi naviti nazaj. Čisto vsem je tudi to uspelo, brez, da bi vrvico prerezali ali strgali. Bravo pajkeci 1. a!

1. razred

15. 4. 2022, 13:23
Natalija Šijanec
Vabilo na prireditev Otroci in učenci pojemo, plešemo ter igramo

V torek, 19. aprila 2022, vas vabimo na tradicionalno glasbeno prireditev Otroci in učenci pojemo, plešemo ter igramo. Prireditev bo ob 18:30 v kulturnem domu v Voličini.

Vljudno vanljeni.

Adobe Acrobat dokument Vabilo
15. 4. 2022, 11:34
Petra Munda
1 od 15
Marie Curie v Voličini

Danes, 15. aprila, so si učenci II. in III. VIO v okviru kulturnega dne ogledali gledališko predstavo Neustrašna raziskovalka Marie Curie in radioaktivnost. Predstava se na igriv in zabaven način ukvarja z radioaktivnostjo,  znanstvenim delom Marie Curie in družbenimi okoliščinami, v katerih je delala. Izvrstnima igralcema, Tomažu Lapajne Deklevi in Davidu Dolamiču, je uspelo, da so učenci kljub zahtevni temi navdušeno spremljali gledališki dogodek in aktivno sodelovali. Kulturni dan smo nadgradili z likovnim poustvarjanjem v stilu pop arta in gledališkimi ustvarjalnicami.

15. 4. 2022, 11:33
Petra Šuman
Vegovo tekmovanje iz znanja matematike

V četrtek, 17. 3. 2022, smo na šoli izpeljali šolsko tekmovanje iz znanja matematike. Tekmovanja se je udeležilo 99 učencev. 30 učencev je osvojilo bronasta Vegova priznanja. Učenci Aljaž Fras (7. a), Timi Kocbek (7. b), Neža Štruc (8. a), Alen Sužnik (8. a) in Luka Poš Šuman (9. a) so se uvrstili na regijsko tekmovanje v Mariboru, ki je bilo 6. 4. 2022. Na regijskem tekmovanju sta se odlično odrezala Alen Sužnik in Timi Kocbek, ki sta osvojila srebrno Vegovo priznanje. Alen Sužnik se je s svojim dosežkom uvrstil na državno tekmovanje, ki bo 23. 4. 2022 v Limbušu, kjer se bo potegoval za zlato priznanje. Čestitke vsem učencem, ki ste se bili pripravljeni soočili s težavnimi matematičnimi problemi, in vsem, ki ste dosegli priznanja.

1. razred 2. razred 3. razred 4. razred 5. razred 6. razred 7. razred
8. razred 9. razred

14. 4. 2022, 20:29
Simona Čuček
1 od 9
Komarnik - lepota narave

Vem, da danes bo srečen dan, so že navsezgodaj prepevali drugo in tretješolci, ko so se odpravili na dolgo pot proti Komarniku. Pot jih je ves čas vodila ob reki Pesnici, ki jo je vsem predstavila Manca. Nato so v Lormanju zavili v gozd, kjer so prisluhnili ptičjemu petju in Evi, ki jim je povedala veliko zanimivih podatkov o Komarniku. Pa tudi arheologe so se igrali, saj so iskali gomilna grobišča. Ko pa so zagledali jezero, so se slišali vzkliki navdušenja. Z raziskovalnimi pripomočki (lupe, posodice, daljnogledi) so Komarnik začutili z vsemi možnimi čutili. Z opazovalnice so opazovali labode in črne liske, ob robu jezera pa žabe in ostale manjše vodne živali. Na poti proti domu so spoznali še Nikovo babico, gospo Brigito Horvat, ki jih je povabila na svojo domačijo ter jim povedala veliko zanimivega o ekologiji in zdravih navadah. Z veseljem so ji prisluhnili. 

To je bil najboljši dan, saj so bili ves čas aktivni, ob vodi, na svežem zraku, na soncu in v družbi najboljših prijateljev. Za prečudovite foto utrinke pa je poskrbela učiteljica Katja.

3. razred

14. 4. 2022, 17:00
Regina Dobaja
1 od 39
Ekodan: Jezero Komarnik

Drugošolci in tretješolci smo se na športno – naravoslovno obarvanem dnevu odpravili do jezera Komarnik. Jezero Komarnik je eno izmed petih akumulacijskih jezer v Pesniški dolini in kljub temu, da je umetnega nastanka, je videti kot bi bilo naravno. Prvič je bilo omenjeno že v 16. stoletju, ko so ga lastniki gradu Hrastovec izkoriščali za gojenje rib.

Pot do njega nas je peljala ob strugi reke Pesnice. Nekaj zanimivosti o tej reki nam je predstavila tretješolka  Manca. Potem smo se skozi gozd podali do jezera in do Franckove poti, ki je speljana okoli jezera. Med sprehodom smo se med drugim ustavili tudi pri pojasnjevalnih tablah in opazovalnici ptic, si ogledali rimskodobno gomilno grobišče … Ob opazovanju in raziskovanju smo skušali biti čimbolj neopazni in tihi, saj so vodne ptice začele gnezditi. Komarniško jezero namreč velja za eno najpomembnejših gnezdišč vodnih ptic v Sloveniji, tukaj pa najdejo začasen dom tudi nekatere ptice selivke. Jezero predstavlja dom tudi 35 vrstam kačjih pastirjev, tudi ogroženim, kot sta loška zverca, zgodnji trsničar ter nosna jezerka, ki jih je tukaj največ v Evropi.

2. razred

13. 4. 2022, 14:55
Biserka Gavez Jaballah
Alex Fekonja osvojil zlato priznanje na tekmovanju iz geografije

V soboto 2. 4. 2022 se je odvijalo državno tekmovanje iz znanja geografije, ki je ponovno potekalo preko spleta. Na državno tekmovanje se je letos uspelo uvrstiti Alexu Fekonja iz 9.a razreda. V skupini osnovnih šol 8. in 9. razreda je tako osvojil zlato priznanje. Čestitamo Alexu za osvojeno zlato priznanje.

6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

11. 4. 2022, 20:34
Regina Dobaja
1 od 16
Močvirski vrt in dren

Toplo in sončno pomladno vreme nas kar vabi, da se zeliščarji odpravimo na potep. Najprej smo obiskali močvirski vrt. Zanj skrbijo naše tete zeliščarke iz KD Rojs Srečko Niko Voličina. Pričakala nas je Marija. Na sprehodu po vrtu smo z njeno pomočjo spoznali koristne in tudi zdravju škodljive rastline. Potem smo se sprehodili do Čučkovih, kjer smo spoznavali dren. Prisluhnili smo pravljici o medvedu in drenu. Ogledali smo si drenov grm s cvetovi. Drenove plodove, ki se imenujejo drnulje, smo poskusili v čaju in kompotu. Naj še povemo, da so nam čaj skuhali tretješolci, Marija pa je poskrbela za vse potrebno. Bilo je lepo.

2. razred

11. 4. 2022, 11:07
Janja Horvat
Bronaste trstike na državnem tekmovanju Zdrav dih za navdih

Tudi v tem šolskem letu je naša šola sodelovala na državnem tekmovanju Zdrav dih za navdih, ki ga organizira Društvo pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije. Letošnja tema je bila vezana na čas corone - čas spopadanja z nalezljivo boleznijo. Bronasto trstiko so s svojimi risbami osvojili naslednji učenci: Maruša Vrčko, Mija Marušič, Mellanie Trinkaus, Neža Štruc, Julija Horvat, Jana Fištrovič in Tjaž Handžiselimović. Iskrene čestitke.

10. 4. 2022, 19:15
Regina Dobaja
1 od 11
Drugošolci na šolski čistilni akciji

V petek, 8. 4. 2022, so se tudi učenci 2. a razreda pridružili šolski čistilni akciji. Naša lokacija čiščenja je bila od pokopališča do parkirišča pri Kurnikovih v Strmi Gori. Na akcijo smo se pripravili in se s potrebnimi pripomočki ter dobro voljo lotili dela. Prebivalce Strme Gore lahko pohvalimo, saj na poti nismo nabrali veliko odpadkov, le dve vreči. Največ odpadkov je bilo v bližini pokopališča in tam, kjer je ponagajal veter in z dvorišč prinesel sveže odpadke. Na poti smo opazovali naravo, pomladne znanilce, živali, delo ljudi … Dobre volje, ker nam je nalogo s skupnimi močmi uspelo opraviti, smo se vrnili v šolo.

2. razred

8. 4. 2022, 21:24
Janja Horvat
1 od 3
Tekmovanje iz konstruktorstva in obdelave gradiv

V petek, 1. 4. 2022, je na OŠ Velika Nedelja potekalo regijsko tekmovanje iz konstruktorstva in obdelave gradiv. Osnovno šolo Voličina je zastopalo 9 učencev, ki so sodelovali v naslednjih kategorijah: les, kovine, umetne snovi, papir in v modeliranju s program SketchUp. Kljub temu, da se niso uvrstili na državno tekmovanje, so učenci pokazali veliko mero kreativnosti pri izdelavi svojih izdelkov ter si tekmovanje zapomnili kot poučno izkušnjo.

8. 4. 2022, 21:21
Simona Čuček
1 od 9
Tretješolci na šolski čistilni akciji

V petek, 8.4. 2022, so se tudi učenci 3.a razreda pridružili šolski čistilni akciji. Pot jih je vodila mimo gasilskega doma, spominskega obeležja Ele Kristl, kmetije Turk in domačije Daks. Opremljeni z vsemi potrebnimi pripomočki so očistili dano lokacijo. Med seboj so sodelovali in zdravo tekmovali. Noben potok ni bil dovolj širok, da ga ne bi preskočili, noben jarek dovolj globok, da se ne bi spustili vanj. S skupnimi močmi so nabrali šest vreč odpadkov. Veseli so bili, da so naredili nekaj dobrega za svoje okolje.

3. razred

7. 4. 2022, 20:15
Biserka Gavez Jaballah
1 od 9
Srebrno priznanje pri projektu Turizmu pomaga lastna glava

V torek, 5. 4. 2022, so se učenci, ki obiskujejo interesno dejavnost Turistični krožek, udeležili Turistične tržnice v Mercator centru v Mariboru. Turistično tržnico pripravlja Turistična zveza Slovenije s sodelovanjem Ministrstva za gospodarstvo in razvoj ter Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Je dogodek, ki se odvija v sklopu projekta Turizmu pomaga lastna glava.

Učenci so se predstavili s projektno nalogo Ruperška oaza – sprostitev sredi gričev pod mentorstvom učiteljice Biserke Gavez Jaballah in učitelja Braneta Lazića. Sodelovali so Brina Bezjak, Neža Štruc, Julija Horvat, Maruša Vrčko, Laura Vugrinec, Tineja Rupnik in Alex Fekonja. Učenci so za projektno nalogo in predstavitev na Turistični tržnici prijeli srebrno priznanje.

Čestitamo!

7. 4. 2022, 20:15
Simona Čuček
1 od 9
Močvirski vrt

Učenci 3. razreda že od nekdaj zelo radi obiskujejo čudovit močvirski vrt, za katerega skrbijo naše zeliščarke KD Rojs Srečko Niko Voličina. Tam se počutijo prijetno in sproščeno. Ta kotiček z mlako jim omogoča raziskovanje, učenje, razvijanje gibalnih sposobnosti in igro v naravi, skratka vse, kar za svoj zdrav razvoj potrebujejo otroci. Velikokrat jim je tam na voljo tudi Marija, ki s svojim znanjem pridno polni njihove "bučke" in jih uči za življenje. Glede na to, da jim ta kotiček ponuja res veliko, so začutili, da lahko tudi sami nekaj storijo zanj. In tako so danes eno uro namenili pomoči pri urejanju močvirskega vrta in se s tem udeležili akcije urejanja učnih vrtov pri Sv. Rupertu, ki so jo organizirale naše zeliščarke. Bili so res pravi okoljevarstveniki, ki so pokazali, da jim je mar za naravo.

3. razred

7. 4. 2022, 19:28
Simona Čuček
1 od 11
Zeliščarji 3. razreda

Lepo vreme je mlade zeliščarje 3. razreda ponovno zvabilo v naravo. Spoznali so dren. Manca jim je je prebrala pravljico, ob kateri so spoznali, zakaj se drenu reče tudi medvedje drevo. Popili so čaj iz drnulj, jabolk, grozdja, melise in bezga. V močvirskem vrtu pa so skupaj z Marijo spoznavali užitne in strupene rastline.

3. razred

7. 4. 2022, 11:38
mag. Anton Goznik
1 od 1
OŠ Voličina prejela bronasto plaketo ZZB NOB Slovenije

Predsednik ZB NOB Lenart, g. Alojz Bezjak, je v sredo, 6. 4. 2022, predal OŠ Voličina bronasto plaketo ZZB NOB Slovenije za predano, aktivno in uspešno utrjevanje zgodovinske resnice, vrednot in dosežkov NOB slovenskega naroda ter zahvalo za pomoč društvu.

Adobe Acrobat dokument ZZB NOB Slovenije podelila bronasto plaketo OŠ Voličina
4. 4. 2022, 21:26
mag. Anton Goznik
1 od 12
Zlate medalje bodo prvakom v futsalu U15 podeljene v Voličini

V nedeljo, 3. 4. 2022, se je v telovadnici OŠ Voličina igrala druga polfinalna tekma državnega prvenstva U15 v futsalu med domačo ekipo KMN Slovenske gorice in KMN Meteorplast iz Ljutomera. 

Za ekipo Slovenskih goric so v tej sezoni nastopali naslednji učenci OŠ Voličina Enej Kramberger, Amadej Ploj, Luka Poš Šuman, Aljaž Sužnik, Alen Kramberger, Tjaž Hadžiselimović, Jan Čuček, Aljaž Fras in Timotej Kocbek

Na prvi tekmi v Ljutomeru je zmagala ekipa Slovenskih goric z rezultatom 9 : 0. Tudi na drugi polfinalni tekmi je zmagala ista ekipa. Končni rezultat je bil 5 : 3. 

Vsem učencem OŠ Voličina, ki nastopajo za KMN Slovenske gorice U15, čestitamo za uvrstitev v finale. V finalu se bo ekipa 2-krat pomerila z ekipo FC Hiša daril Ptuj. Na drugi finalni tekmi, ki bo v po vsej verjetnosti v nedeljo, 24. 4. 2022, v telovadnici OŠ Voličina bomo glasno navijali in stiskali pesti, da bi postali državni prvaki.

7. razred 8. razred 9. razred Šport

1. 4. 2022, 16:09
Biserka Gavez Jaballah
1 od 1
Vabilo na Turistično tržnico

V torek, 5. 4. 2022 bo v Mercator centru v Mariboru potekala Turistična tržnica, ki jo pripravlja Turistična zveza Slovenije s sodelovanjem Ministrstva za gospodarstvo in razvoj ter Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Turistična tržnica je dogodek, ki se odvija v sklopu projekta Turizmu pomaga lastna glava. Vsebina projekta je vezana na raziskovanje turizma v domačem kraju, ugotavljanje možnosti za hitrejši razvoj in povezovanje z lokalnimi skupnostmi domačega kraja ter trženje naravnih danosti in ostale ponudbe v vseh možnih oblikah. Letošnja tema je Voda in zdraviliški turizem. Učenci se bodo predstavili s turistično nalogo in s stojnico z naslovom Ruperška oaza - sprostitev sredi gričev.

Vljudno vabljeni na Turistično tržnico 2022, v Mercator center Maribor.

6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

31. 3. 2022, 10:50
Petra Cvikl Marušič
Medobčinsko tekmovanje v košarki

V sredo, 30. 3. 2022, smo izpeljali prvo "pokoronsko" medobčinsko tekmovanje. Starejši dečki so se pomerili v košarki. Tekmovanje se je odvijalo v Lenartu.

Prvo tekmo so naši odigrali proti OŠ Jurovski Dol in jo po prepričljivem vodstvu v prvi polovici naposled izgubili z 12 proti 17. Zadeli so Enej Kramberger (2), Luka Poš Šuman (2), Aljaž Sužnik (2) in Amadej Ploj (2). Drugo tekmo so igrali proti OŠ Benedikt in jo prav tako izgubili z 9 proti 16. Tokrat sta zadela Enej (5) in Aljaž (4). V igri so sodelovali še Rok Belčič, Jan Hegedič in Gašper Urbanc.

Porazu je sigurno botroval način igre, ki je bil bolj nogometni kot košarkaški. Fantje so v vsaki tekmi naredili kar 12 osebnih napak, s tem omogočili nasprotniku dodatno izvajanje prostih metov in izzvali nujno menjavanje igralcev zaradi preprečitve izključitve posameznikov zaradi preveč osebnih napak. 

Upamo na boljše rezultate v prihajajočih tekmovanjih.

9. razred Šport

30. 3. 2022, 11:53
Dejan Kramberger
Maks Šešerko in Enej Kramberger osvojila srebrno priznanje na državnem tekmovanju iz znanja zgodovine

V četrtek 10. marca je potekalo državno tekmovanje iz znanja zgodovine, na katero sta se uvrstila 2 učenca OŠ Voličina. Rdeča nit letošnjega tekmovanje je bilo življenje Rimljanov na Slovenskih tleh. Oba učenca OŠ Voličina Maks Šešerko in Enej Kramberger sta prikazala odlično znanje saj sta s svojimi dosežki osvojila srebrni priznanji. Maks je prejel srebrno priznanje v kategoriji učencev 8. razreda, Eneju pa je v kategoriji učencev 9. razreda s 37-timi osvojenimi točkami zmanjkala zgolj 1 točka za zlato priznanje.

Čestitke obema tekmovalcema!

29. 3. 2022, 7:43
mag. Anton Goznik
Predlogi osebnih ukrepov za zmanjšanje izpustov toplogrednih plinov

Šole smo od Agencije Republike Slovenije za okolje prejele zgibanko s projekcijami sprememb podnebja do konca stoletja in s predlogi osebnih ukrepov za zmanjšanje izpustov toplogrednih plinov, ki so glavni vzrok teh sprememb, ter publikacijo o spremljanju kakovosti zraka v Sloveniji. Prejeto gradivo lahko pomaga pri ozaveščanju o podnebnih spremembah in kakovosti zraka. V spremnem dopisu so povezave na še več vsebin, kjer boste podatke in informacije lahko našli vsi, ki jih tematika podnebnih sprememb posebej zanima. 

Adobe Acrobat dokument Podnebne spremembe - zrak
Adobe Acrobat dokument Čas je, da ukrepamo
28. 3. 2022, 19:21
Regina Dobaja
1 od 6
Zaključek akcije Stopimo skupaj

V petek smo zaključili šolsko humanitarno zbiralno akcijo za Ukrajino. Količina zbranega nas je prijetno presenetila.

Ob pomoči Občine Lenart smo danes zbrano predali Nadškofijski Karitas Maribor. Ti bodo poskrbeli, da bodo zbrani artikli namenjeni ljudem, ki so zbežali iz vojnih območij, in tistim, ki so žal ujeti sredi vojne.

Hvala vsem, ki ste se odzvali in pomagali pomoči potrebnim.

28. 3. 2022, 19:19
Regina Dobaja
1 od 28
Škrat Zdravilko

V četrtek, 24. 3. 2022, je bil za zeliščarje 2. razreda srečen dan, saj so si izdelali vsak svojega škrata Zdravilka. Napolnili so ga z roženkrautom, citronko, vrtnico in sivko. Uporabljali ga bodo za crkljanje, umirjanje in igranje. Ker so pridno delali, so si zaslužili tudi bezgov sok in mlečni kruh brez kvasa. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem tetam zeliščarkam, ki so škrate zašile in poslikale, pripravile dišeče polnilo, poskrbele za pomoč pri šivanju in pogostitev.

2. razred

27. 3. 2022, 19:41
Simona Čuček
1 od 14
Zeliščarji 1. razreda

Mladi zeliščarji 1. razreda so na svojem prvem srečanju spoznali močvirski vrt, kjer so videli zimsko bivališče škrata Zdravilka in njegovega prijatelja, ježka. Spoznali so, kdo je škrat Zdravilko, z Marijo pa odkrivali svoja prva zeliščarska znanja. Spoznali so pljučnik, trobentico, petelinčka, lopatico, čemaž in koprivo. Užitne rastline so tudi poskusili. Naučili so se zelo pomembnega zeliščarskega pravila, ki pravi: " Nabiraj in uživaj samo rastline, ki jih res dobro poznaš!" Po vrnitvi v šolo pa so si ob pomoči tet zeliščark izdelali vsak svojega Zdravilka.

1. razred

27. 3. 2022, 15:34
mag. Anton Goznik
1 od 27
Končano državno prvenstvo v futsalu U13

Včeraj, v soboto, 26. 3. 2022, se je končalo državno prvenstvo v futsalu U13. Odločilna tekma za končno 3. mesto je bila odigrana v telovadnici OŠ Voličina. Ekipa KMN Slovenske gorice je ob pomoči glasnih navijačev premagala vrstnike KMN Bronx iz Škofij z rezultatom 10 : 5. Prva tekma v Kopru se je prejšnjo soboto končala z zmago Bronxov s 6 : 5.

Za domačo ekipo KMN Slovenske gorice nastopajo naslednji učenci OŠ Voličina Timotej Kocbek, Aljaž Fras, Jan Čuček, Matic Marin, Vito Horvat, Julija Horvat, Jakob Murko, Skaj Mulec in Nino Knezar. Medalje in pokal je igralcem podelil, g. Vlado Močnik, predsednik komisije za futsal pri NZS.

Vsem igralcem za dosežen uspeh iskreno čestitamo, še posebej Timoteju Kocbeku, ki je ob praznovanju rojstnega dne mrežo nasprotnika zatresel kar 5-krat. Hvala trenerjem KMN Slovenske gorice, ki nadaljujete uspešno delo z mladimi. Hvala vsem staršem, ki mlade športnike spremljate in spodbujate na tekmovanjih.

5. razred 6. razred 7. razred 8. razred Šport

25. 3. 2022, 13:00
Mojca Vogrin Pivljakovič
1 od 24
Ponovno polna dvorana na prireditvi ob materinskem dnevu

V torek, 22. 3. 2022, je bila v dvorani kulturnega doma prireditev ob materinskem dnevu. Izkazalo se je, da smo jo kamaj čakali, saj je bila zelo dobro obiskana.

Sesti, Zala in Lija, ki sta program povezovali, sta poskrbeli, da so se nastopajoči na odru zelo dobro odrezali.  Skupaj so pričarali prijetno vzdušje in privabili nasmeh našim mamam, babicam ...

Hvala vsem nastopajočim in njihovim mentorjem.

Posnetek proslave si lahko ogledate na povezavi.

YouTube video Posnetek prireditve
25. 3. 2022, 12:19
Mateja Karneža
1 od 5
Obisk Knjižnice Lenart v sklopu projekta Rastem s knjigo

V ponedeljek, 14. 3. 2022, smo se v sklopu projekta Rastem s knjigo odpravili na obisk v Knjižnico Lenart. Sprejele so nas prijazne knjižničarke, ki so nam pripravile zanimiv program. V sklopu projekta so nam predstavili avtorja letošnje izbrane knjige Vinka Moderndorferja in njegovo knjigo Jaz sem Andrej. Prisluhnili smo hudomušnim odlomkom iz knjige, namenjenim bralcem, ki odraščajo in se spoprijemajo s podobnimi tegobami kot glavna književna oseba Matej. Sevada so nas knjižničarke popeljale še po knjižnižnici, nam razložile postavitev knjižničnega gradiva in nam na koncu še predstavile domoznansko knjižnico, kjer se skrivajo knjige z zavidljivimi letnicami izida. Vsi sedmošolci so ob odhodu prejeli izbrano knjigo, ki jo bomo pri slovenščini prebrali za domače branje.

7. razred Knjižnica

24. 3. 2022, 12:38
Biserka Gavez Jaballah
1 od 5
Davčno opismenjevanje mladih

V četrtek 24. 3. 2022, sta predavateljici s Finančnega urada Maribor, za učence 8. a. in b. razreda izvedle enourno predavanje na temo davkov. Projekt spodbuja EU za izobraževanje mladih evropskih državljanov o davkih in njihovem vplivu na življenje. Učenci so preko slikovitega predavanja spoznali osnovne termine o davkih in finančni pismenosti. Učenci so prijeli tudi dve zloženki in pisalo "FURS".

7. razred 8. razred 9. razred

22. 3. 2022, 12:24
Biserka Gavez Jaballah
Tekmovanje Evropski denarni kviz 2022

Izobraževalni center Združenja bank Slovenije že nekaj let zapovrstjo organizira Evropski finančni kviz za dvig finančne pismenosti mladine. Nacionalni kvizi potekajo širom Evrope, sodeluje več kot 30 držav, pod okriljem Evropske bančne federacije. Letos smo se kvizu pridružili tudi na naši šoli. Sodelovali so učenci 8. a in 8. b razreda – Laura Vugrinec, Tineja Rupnik, Brina Bezjak, Julija Horvat, Neža Štruc, Maruša Vrčko ter učenci 9.a razreda – Alex Fekonja, Enej Kramberger in Luka Poš Šuman. Rezultati učencev so bili dobri, saj so se uvrstili med 63. in 300. mestom, od skupno 400 tekmovalcev. Tekmovanje je potekalo 16. 3. 2002, ob 13. uri preko učne platforme Kahoot. Cilj vzpodbujanja udeležbe na Evropskem denarnem kvizu je zlasti želja po ozaveščanju mladih, da je osnova za upravljanje osebnih financ in sprejemanje finančnih odločitev dobro poznavanje finančnih pojmov in varnosti poslovanja. Kviz je namenjen mladim v starosti od 13 do 15 let.

Letos smo na kvizu sodelovali prvič. Ker nas je kviz popolnoma navdušil, zagotovo spet tekmujemo naslednje šolsko leto.

7. razred 8. razred 9. razred

21. 3. 2022, 10:52
Janja Horvat
1 od 13
Tehniški dan (poklicna orientacija)

Učenci 6., 8. in 9. razreda so imeli tehniški dan na temo poklicna orientacija. Šesti razred je obiskal Srednjo lesarsko šolo Maribor, kjer so si ogledali šolsko delavnico, spoznali poklic lesarja in se sprehodili po gozdni učni poti. Učenci osmega in devetega razreda pa so si ogledali Tehniški center Maribor, kjer so jim učitelji pripravili različne delavnice. Najbolj zanimivi sta bili delavnici iz mehatronike in obdelave kovin.

6. razred 8. razred 9. razred

18. 3. 2022, 10:42
Nataša Herga Kosi
1 od 4
Kulturni dan – ogled predstave Mica pri babici

Po dolgem času smo se lahko tudi učenci 1. VIO odpravili na ogled predstave v živo. V četrtek, 17. 3. 2022, smo se tako odpeljali v Maribor, kjer smo si v SNG Maribor ogledali predstavo z naslovom Mica pri babici. Pravo doživetje za ene je bilo že to, da smo se končno lahko peljali z avtobusom, se sprehodili po Mariboru ter seveda nenazadnje velika kulturna ustanova in predstava. Učenci so ta dan res uživali ter se imeli lepo.

Več o predstavi, ki smo si jo ogledali, si lahko preberete na spodnji povezavi do spletne strani SNG Maribor. 

Mica pri babici

1. razred 2. razred 3. razred

18. 3. 2022, 9:52
Mojca Vogrin Pivljakovič
Proslava ob materinskem dnevu

Spoštovani!

Po dolgem času, vas znova vabimo na prireditev ob materinskem dnevu, ki bo v torek, 22. 3. 2022, ob 17.30 uri v kulturnem domu v Voličini.

Ob vstopu v dvorano vas prosimo, da upoštevate priporočila NIJZ.

Z veseljem vas pričakujemo.

Učenci in delavci OŠ Voličina

Adobe Acrobat dokument Vabilo na prireditev ob materinskem dnevu
17. 3. 2022, 15:21
Regina Dobaja
1 od 3
Stopimo skupaj, humanitarna akcija OŠ Voličina

Spoštovani otroci, starši in krajani!

Ob novicah, ki jih  vsakodnevno spremljamo, o strahotah, ki jih doživljajo ljudje ujeti v vojnem dogajanju, smo se na OŠ Voličina odločili, da ljudem v stiski priskočimo na pomoč.

Vljudno vas prosimo, da se vključite v zbiranje higienskih potrebščin, hrane in šolskih potrebščin za prebivalce Ukrajine. Zbran prispevek bo namenjen ljudem, ki so zbežali z vojnih območij, in tistim, ki so žal ujeti sredi vojne. 

 • Od ponedeljka, 21. 3. 2022, do petka, 25. 3. 2022, bo zbiralna akcija potekala v jedilnici šole.
 • V torek, 22. 3. 2022, bomo zbirali tudi na hodniku kulturnega doma v Voličini, in sicer pred, med in po prireditvi.
 • Zbiramo nepokvarljiva živila z daljšim rokom uporabe več kot 6 mesecev, higienske pripomočke, hrano za male živali, šolske potrebščine za otroke, komplete prve pomoči in material za prvo pomoč.

Prosimo, da prinašate samo navedeno obliko pomoči. 

Hvala!

Adobe Acrobat dokument Humanitarna akcija OŠ Voličina_VABILO
11. 3. 2022, 20:53
Irena Pernat
1 od 6
Veselje na novih igralih!

Učenci zelo uživajo v igrah  na novih igralih!

 

11. 3. 2022, 20:38
Nadija Škrlec
1 od 8
Gregorjevo in OPB I

Kljub nizkim temperaturam po zraku že letijo prvi metuljčki in ptički, kaj kmalu pa ga bo osvežil še vonj po cvetočih cvetlicah. Pomlad prav zares že trka na vrata, kar oznanjajo tudi ptički 12. marca. 

V podaljšanem bivanju v 1. razredu smo zato izdelali ptičke, saj zaradi novih igral še bolj nestrpno čakamo pomladne dni. Našo ustvarjanje si lahko ogledate na oknih 1. razreda in na fotografijah. 

1. razred

8. 3. 2022, 11:59
Regina Dobaja
1 od 18
Čas, koledar ...

Kdo si ne želi potovati? Kaj pa potovati skozi čas? Kadar to lahko počneš s prijatelji, je še mnogo lepše.

Drugošolci že vse od meseca januarja, ko smo "dobili" novi koledar, potujejo po času. Kaj so to letni časi, kaj je to vrtenje Zemlje, zakaj nastanejo letni časi, meseci in dnevi? Spoznali so koledar, se ga učili brati ter uporabljati. Evelin je ugotovila, da imajo Kitajci drugačen koledar. Novega leta ne praznujejo takrat kot mi. Doma je našla koledar in ga predstavila. Kitajske črke so zelo zanimive, smo ob tem ugotovili. Raziskovali smo, kaj pomenijo in spoznali, da se teh črk ni tako lahko učiti kot naših. Filip Teodor je predstavil koledar starega ljudstva, Majev. Povedal je, da ima majevski koledar trinajst enako dolgih mesecev po osemindvajset dni. Dan, ki v letu ostane imenujejo zeleni dan. To je dan, ko se od starega leta poslovijo in pričakujejo novo leto.

Učenje o koledarju smo zaključili z izdelavo dveh razrednih koledarjev. Da je bilo bolj zabavno, smo se odločili, da bodo značilnosti mesecev predstavljene s sličico, ki prikazuje, kaj v tem mesecu rad počneš s svojim prijateljem. Zato smo ga poimenovali Koledar prijateljev. En izdelan koledar uporabljamo v razredu, drugega smo podarili našim prijateljem DBE Hrastovec. Mislimo, da so se ga razveselili.

In kaj počnemo zdaj?  Iz Prešernovih časov smo se pomaknili v čas naših prababic in pradedkov. To zdaj raziskujemo in se čudimo času nekoč. Še malo, pa bomo spet nazaj v sedanjosti.

2. razred

5. 3. 2022, 20:54
mag. Anton Goznik
Uporaba zaščitne maske ni več obvezna

Dragi učenci, cenjeni zaposleni in spoštovani starši,

v Uradnem listu RS št. 29/22 z dne 4. 3. 2022 je bil objavljen odlok na podlagi katerega od 5. 3. 2022 naprej uporaba zaščitne maske ni več obvezna za učence ves čas vzgojno-izobraževalnega programa. Prav tako zaščitna maska ni obvezna za strokovne delavce in druge zaposlene v šolah.

Adobe Acrobat dokument Okrožnica o spremembi odloka - maske
4. 3. 2022, 20:44
Nataša Herga Kosi
1 od 25
Življenje nekoč, 2. del

Kot smo že poročali, smo se v 1. a razredu v februarju ukvarjali s preteklostjo. Raziskovali smo življenje nekoč. Učenci so doma stare starše povprašali, kakšno hrano so jedli kot otroci, kaj je bilo največkrat na mizi. Ugotovili smo, da v veliki večini mleko, krompir, fižol, žganci, repa, zelje … torej to, kar so pridelali doma. Tudi igre so bile včasih bolj preproste, ampak nič manj zabavne kot danes. Igrali so se v večini zunaj na prostem ter za igro uporabili to, kar so našli v okolici hiše. Naše potovanje smo zaključili umetniško, saj smo za konec naslikali tihožitje s predmetom, ki ga je prinesla Neža. Vrč je star že več kot 100 let, pa še vedno je cel in lepo ohranjen. Tudi mi smo zelo pazili nanj ter na vse druge predmete, ki so jih učenci prinesli v šolo. Še enkrat hvala vsem, ki ste nam omogočili, da smo si jih lahko pobliže ogledali.

1. razred

4. 3. 2022, 8:59
Brane Lazič
1 od 1
Stavka - sreda, 9. 3. 2022

Spoštovani starši!

Tudi zaposleni na OŠ Voličina smo se odločili za splošno stavko, saj ne bomo več dopuščali, da bi bilo delo v vzgoji in izobraževanju manj vredno kot delo primerljivih poklicev v javnem sektorju. Naš sindikat SVIZ je vlado RS opozarjal na nepravilnosti že vsaj leto in pol, a žal se na opozorila niso niti pisno niti ustno odzvali. Medtem časom so dvignili plačo zaposlenim v policiji, v vojski in velikemu delu zaposlenih v zdravstvu, kar podpiramo, a se hkrati sprašujemo, če smo zaposleni v vzgoji in izobraževanju drugorazredni državljani, ki nimamo enakih pravic kot drugi? Žal so naši pozivi k pogovoru, usklajevanju ukrepov in sodelovanju z vlado RS in MIZŠ ostali brez odgovora, zato smo se odločili za skrajno sredstvo, s katerim izražamo trdno odločenost, da bomo svoje upravičene zahteve uveljavili. Prilagamo tudi dopis glavnega stavkovnega odbora SVIZ Slovenije.

Stavkali bomo v sredo, 9. 3. 2022. Na dan stavke bo OŠ Voličina zaprta. Za izredne primere varstva vaših otrok (policija, zdravstvo ...), pa se prosim dogovorite z vzgojiteljicami in razredniki.

Vemo, da vam s stavko povzročamo težave, spoštovani starši, za kar se iskreno opravičujemo, hkrati pa prosimo za razumevanje in podporo.

Adobe Acrobat dokument Obvestilo za starše - OŠ stavka, 9. 3. 2022
Adobe Acrobat dokument Obvestilo za starše - Vrtci stavka, 9. 3. 2022
4. 3. 2022, 8:45
Brane Lazič
1 od 1
Planinski krožek OŠ Voličina

Pozdravljeni,

glede na to, da se epidemiološki ukrepi postopoma odpravljajo, mislim, da je čas, da planinski krožki na šolah znova zaživijo. 
Naši vodniki PD Lenart se bodo potrudili, da bomo izpeljali tri ture v letu 2022 za osnovne šole. Vas pa prosim za sodelovanje in vzpodbudo med učenci.

Priloženo pošiljam prijavnico za učence. Članarina je ostala enaka enaka kot lani 8,00 € za leto 2022. Po letnem planu PD Lenart je dne, 26.3.2022, prva tura za OŠ in vesela bi bila, če bi se je udeležilo čim več otrok. Razpis bomo pripravili naknadno. Res bi si želela, da se planinski krožki v naših krajih, na naših šolah ponovno zbudijo in zaživijo, vendar brez vaše pomoči to ne bo šlo.

Veselim se našega sodelovanja in vas lepo pozdravljam. 

Svetlana Bogojević
predsednica PD Lenart

Microsoft Word dokument Prijavnica MO PDL 2021-2022
Adobe Acrobat dokument Plan pohodov 2022
28. 2. 2022, 10:36
Regina Dobaja
1 od 15
Pika Nogavička

Ker je Pika Nogavička pogosta pustna šema otrok in odraslih, so drugošolci v pustnem času pri urah SLJ, pričeli s skupnim branjem prve knjige o Piki Nogavički. Spoznali so zanimivo deklico in njene dogodivščine. Tudi sami so se spremenili v Piko in pričeli pisati dnevnik. Vsak je svojo Piko Nogavičko tudi naslikali tako kot si jo predstavlja. Ugotovili smo, da se lahko z malo truda hitro spremenimo v Piko. Pri urah LUM so se lotili še izdelave njene sanjske hiše. Vilo Čira-Čara izdelujejo iz odpadnih materialov in pri tem zelo uživajo.

2. razred

25. 2. 2022, 19:45
Nadija Škrlec
1 od 5
Pust v OPB I

Učenci 1. razreda so si tudi v podaljšanem bivanju teden popestrili s pustnim ustvarjanjem.

Izdelali so pustne okraske za okna - klovne in si izdelali pustne maske. 

1. razred

25. 2. 2022, 13:46
Simona Čuček
1 od 8
Pustne maske

Učenci 3. razreda so si pri likovni umetnosti iz kartona in papirja izdelali vsak svojo pustno masko. Pri delu so uživali in bili zelo ustvarjalni.

3. razred

25. 2. 2022, 9:39
Nina Sirk
Šolsko tekmovanje iz kemije

Šolsko tekmovanje je potekalo na OŠ Voličina 17. 1. 2022 ob 13.15 uri. Tekmovanja se je udeležilo sedem učencev iz 8. in dva učenca iz 9. razreda. Učenci so morali pokazati znanje in razumevanje kemijskih učnih vsebin, ki so jih v okviru naravoslovnih predmetov in kemije učenci pridobili do sedaj. Na naslednjo stopnjo tekmovanja (regijsko tekmovanje) so se uvrstili Alen Sužnik, Jure Sirk, Neža Štruc in Alex Fekonja, ki bo 22. 3. 2022. Iskrne čestitke.

24. 2. 2022, 20:29
Simona Čuček
1 od 3
Brainobrain fest

Učenec 3. razreda, Liam Šilec, je v mesecu januarju, sodeloval v tekmovanju Brainobrain fest. Ta je potekal že sedmo leto zapored. Tega tekmovanja se je udeležilo 23573 otrok iz 72 držav. Liam je osvojil srebrno priznanje. Liam, čestitamo ti za dosežek in pogum. Ponosni smo nate!

3. razred

24. 2. 2022, 19:01
Simona Čuček
1 od 21
Pust

Pust je dan nasmejanih ust. Nam pa se je smejalo že v sredo, 23.2. 2022, ko nas je na igrišču obiskala skupina kurentov. Bili smo pogumni, radovedni in nasmejani. Uživali smo.

2. razred 3. razred

23. 2. 2022, 18:30
Nataša Herga Kosi
1 od 22
Kurenti

Tudi učenci 1. a so bili danes prijetno presenečeni in seveda navdušeni nad obiskom kurentov. Glasni zvonci so hitro pregnali strah in učenci so se razživeli in skupaj s kurenti tudi zaplesali. Ker pa slika včasih pove več kot besede, si oglejte priložene fotografije. 

1. razred

23. 2. 2022, 15:16
Judita Bračko
1 od 16
Obiskali so nas kurenti

Prav prijetno vzdušje so nam v Voličino prinesli kurenti, od majhnih do največjih. Presenetili so nas z obiskom in nas navdušili. Učenci so uživali ob njihovem "plesu". Prav tako so nam povedali veliko stvari o svojem ''poslanstvu'', ki ga imajo v tem predpustnem času. Učenci so lahko v rokah držali ježovko, se jih dotaknili, potežkali njihove težke zvonce in s kurenti delili objeme. Kljub temu, da je marsikateri učenec do njih gojil strah, je le ta s kurentovim objemom zagotovo za vedno izginil.

YouTube video Kurenti 1
YouTube video Kurenti 2

4. razred 5. razred

23. 2. 2022, 13:48
Judita Bračko
1 od 10
Izdelovali smo maske

Danes smo si učenci 4. b pouk pustno obarvali. Predali smo se ustvarjanju in nastale so preprosto čudovite maske, ki učencem predstavljajo veliko vrednost, saj so si jih izdelali sami. Naše obraze so zamenjali zanimivi pustni liki.

4. razred

21. 2. 2022, 20:15
Silva Potočnik
1 od 8
Projekt Naša mala knjižnica

Tudi letos smo se odločili, da bomo sodelovali v projektu Naša mala knjižnica. Beremo pravljice, rešujemo naloge v Ustvarjalniku in poustvarjamo. Po branju knjige Luna in jaz smo v skupinah izdelali plakate. Če imaš za prijateljico Luno, ti ponoči nikoli ni dolgčas. Z njo se lahko igraš skrivalnice ali šteješ zvezde. Lahko gresta na dolg skrivnosten potep. In ko zaspiš, te čuva vso noč.

1. razred

20. 2. 2022, 17:56
Petra Munda
1 od 6
Zimski športni dan v 4. a

"To je bil najboljši športni dan!" Tako so v en glas sporočili učenci 4. a, ki so z navdušenjem drsali v mariborski Ledni dvorani. Kar nekaj jih je bilo prvič na drsalkah.  Po prvih negotovih korakih na ledu, so po dobri uri že pogumno drsali in brezskrbno uživali. Bravo, drsalci! 

4. razred

20. 2. 2022, 17:55
mag. Anton Goznik
Učenci se v šoli od jutri, 21. 2. 2022, ne bodo več samotestirali, tudi pogoj PCT za vstop v šolo od jutri ni več potreben

Spoštovani starši in zaposleni,

v prilogi te novice je objavljena okrožnica MIZŠ, s katero smo bili obveščeni, da se samotestiranje učencev in zaposlenih od ponedeljka, 21. 2. 2022, v šoli ne bo več izvajalo. Prav tako se ukinja pogoj PCT za vstop v šolo. Še naprej pa je treba …

Adobe Acrobat dokument Okrožnica MIZŠ - Odlok samotestiranje in pct
18. 2. 2022, 13:22
Judita Bračko
1 od 10
Drsali smo tudi četrtošolci

Prav lepo smo preživeli četrtkov dan. Na poti proti Ledni dvorani smo v jutranjih sončnih žarkih uživali v lepotah Lenta. Ustavili smo se ob pomembnih znamenitostih in izvedeli tudi kaj novega. Uživali smo v drsanju, se družili ... Vsi smo mnenja, da smo preživeli prekrasen dan, ki bi ga takoj ponovili še enkrat.

4. razred

18. 2. 2022, 12:04
Nataša Herga Kosi
1 od 24
Življenje nekoč

V mesecu februarju smo se v 1. a vrnili v preteklost. Potovanje smo pričeli okrog leta 1800, saj smo se najprej spomnili našega velikega pesnika dr. Franceta Prešerna. Upodobili smo ga z ogljem. Odpravili smo se na učni sprehod po okolici šole ter opazovali značilnosti starih hiš. Učenci so v šolo prinesli stare predmete. Nekateri med njimi so stari več kot 100 let. Nastala je kar lepa zbirka. Pogledali smo si, kakšna oblačili so nosili v starih časih ter se preizkusili v »tkanju«. Prepletali in tkali smo s papirnatimi trakovi. Ni bilo tako enostavno, kot je izgledalo na prvi pogled, vendar nam je na koncu z medsebojno pomočjo, vsem uspelo. Preteklost nas vse zelo zanima, zato bomo še raziskovali in vam poročali, kaj smo še odkrili.

1. razred

18. 2. 2022, 6:16
Nina Čuček
1 od 13
Zimski športni dan v 7. b razredu

V četrtek, 17. 2. 2022 smo imeli zimski športni dan. Zjutraj smo se z avtobusom odpeljali v Maribor. Sprva smo opravili kratek in zanimiv sprehod po lentu, kjer smo si ogledali znamenite dele stavb in druge zanimivosti mariborske zgodovinske dediščine. Nato pa nas je pot vodila do Ledne dvorane, kjer so učenci 7. b drsali. Pri drsanju so se zelo zabavali.

7. razred

17. 2. 2022, 22:12
Petra Cvikl Marušič
1 od 4
Zimski športni dan - smučanje

Danes, 17. 2. 2022, smo imeli prekrasen dan. Kljub vetru v dolini, je bilo na Arehu odlično vreme, skoraj brez sapice in za odtenek že pretoplo. To se je poznalo tudi na snežni podlagi, ki žal ni bila več idealna. Smučanja se je udeležilo 27 učencev. Največ smo presmučali na sedežnici Pisker in vlečnici Cojzarca, nekaj pa tudi na Žigartu, Ruški in Areški. Imeli smo se lepo.

4. razred 7. razred 8. razred 9. razred Šport

17. 2. 2022, 12:20
mag. Anton Goznik
Gradivo 10. sestanka sveta zavoda in 9. sestanka sveta staršev

Spoštovani člani sveta staršev in sveta zavoda, po pošti naj bi jutri, v petek, prejeli vabilo na 10. sestanek sveta zavoda in 9. sestanek sveta staršev, ki bo v četrtek, 24. 2. 2022, ob 17:30 v šolski jedilnici. Na spodnjih povezavah so objavljena gradiva oz. poročila, ki jih bomo obravnavali na sestanku. Prosim vas, da gradiva preberete in se sestanka udeležite. Hvala.

Adobe Acrobat dokument Poročilo ravnatelja ...
Adobe Acrobat dokument Priloga 1 Poročilo o delu v vrtcu ...
Adobe Acrobat dokument Priloga 2 Poročilo o realizaciji dni dejavnosti ...
Adobe Acrobat dokument Priloga 3 Poročilo o realizacij interesnih dejavnosti ...
Adobe Acrobat dokument Priloga 4 Poročilo o delu z učenci DSP in IDPP ...
Adobe Acrobat dokument Priloga 5 Poročilo o delu z nadarjenimi učenci ...
Adobe Acrobat dokument Priloga 6 Poročilo o delu na področju LUM, GUM in TIT ...
Adobe Acrobat dokument Priloga 7 Poročilo o izvajanju projektov ...
Adobe Acrobat dokument Priloga 8 Poročilo o dodatnem delu v I VIO ...
Adobe Acrobat dokument Priloga 9 Poročilo o delu svetovalne službe ...
Adobe Acrobat dokument Priloga 10 Samoevalvacijsko poročilo ...
11. 2. 2022, 15:35
Biserka Gavez Jaballah
Tekmovanje v znanju fizike za Stefanova priznanja

V sredo, 2. 2. 2022, je na OŠ Voličina potekalo šolsko tekmovanje osnovnošolcev v znanju fizike. Tokratnega šolskega tekmovanja v fiziki se je udeležilo skupno 13 učencev. V skupini 8. razred je tekmovalo 7 učencev, v skupini 9. razred pa 4. Tekmovanje je vsebovalo znanje, ki se ga učenci učijo pri pouku. Na regijsko tekmovanje, ki bo potekalo v četrtek, 14. 4. 2022, na OŠ Franceta Prešerna v Mariboru, so se udeležili Neža Štruc, Brina Bezjak, Julija Horvat in Jure Sirk iz 8. razreda in Alex Fekonja iz 9. razreda. Čestitamo!

8. razred 9. razred

7. 2. 2022, 18:42
Simona Čuček
1 od 16
Slovenski kulturni praznik

Slovenci 8. februarja praznujemo slovenski kulturni praznik. Takrat se spomnimo našega veličastnega pesnika Franceta Prešerna. Tudi tretješolci so z navdušenjem prisluhnili njegovim pesmim, si ogledali posnetek njegovega življenja in balado Povodni mož v animaciji.  V skupinah so brskali po njegovih Poezijah in knjigi Pesmi in pisma. Nekaj pesmi so poskušali prebrati tudi v nemščini. Pri likovni umetnosti pa so v poljubni tehniki upodobili še njegov portret.

Tudi vam želimo čim več kulturnih dejanj. Pesmi, ples, zgodbe, lepe besede, nasmeh, spomin in spoštovanje pa naj bodo stalnica v vašem življenju.

3. razred

4. 2. 2022, 13:42
Petra Munda
Vabilo - kulturni dan

Spoštovani starši, krajanke in krajani!

Vabimo Vas, da si ogledate kratko proslavo, ki smo jo pripravili ob prihajajočem kulturnem prazniku. Veselimo se vašega ogleda in vam želimo kulturno obarvan Prešernov dan.

Učenci in delavci šole

YouTube video Proslava ob slovenskem kulturnem prazniku
4. 2. 2022, 9:56
Katja Majhenič
Informativni dnevi za devetošolce

Izvedba informativnih dni, ki bodo potekali 11. in 12. februarja 2022, na srednjih šolah in v dijaških domovih zaradi epidemiološke situacije v državi ne bo mogoča, ampak bo predstavitev izvedena na virtualni način oziroma s spletno predstavitvijo. Na spletnih straneh Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport je objavljen seznam vseh srednjih šol in dijaških domov s povezavami do njihovih spletnih strani ter druge ključne informacije glede izvedbe informativnih dni na posamezni srednji šoli. Povezava do spletne strani ter priloge se nahajajo v priponki.

Microsoft Word 97-2003 dokument Informacija v zvezi z izvedbo letošnjih informativnih dni
Microsoft Excel preglednica Spletni naslovi srednjih šol z dodatnimi informacijami o izvedbi informativnih dni
Microsoft Excel preglednica Spletni naslovi dijaških domov z dodatnimi informacijami o izvedbi informativnih dni
Obvestilo o informativnih dnevih
3. 2. 2022, 17:43
Mojca Vogrin Pivljakovič
1 od 17
Šola v naravi n*3

Ponovno se vam oglašamo s Pohorja in vam sporočamo, da že čisto vsi smučamo. Lepo vas pozdravljamo in pošiljamo nekaj utrinkov, ki povedo več kot besede.

YouTube video Smučarski podvigi

5. razred 6. razred

2. 2. 2022, 19:41
Nadija Škrlec
1 od 14
Šola v naravi

5. a in 6. a vam sporočata, da se imamo v šoli v naravi odlično.

Poleg smučanja v popoldanskih in večernih urah tudi računamo, beremo, igramo različne družabne, miselne in socialne igre ali pa se odpravimo na krajši sprehod po svežem zraku. 

5. a in 6. a z učiteljicami

5. razred 6. razred

1. 2. 2022, 16:52
Mojca Vogrin Pivljakovič
1 od 14
Šola v naravi

Sporočamo vam, da smo super. Pošiljamo nekaj utrinkov in vas pozdravljamo.

5. razred 6. razred

31. 1. 2022, 8:46
Janja Horvat
Tekmovanje iz Ekokviza

V četrtek, 27. 1. 2022, je potekalo tekmovanje, ki ga že več let organizira Ekošola - Ekokviz. S projektom Ekokviz za osnovne šole se učencem predstavi drugačen pogled na spreminjanje okolja, predstavi možne vzroke in spodbudi učence k zanimanju za okolje in k sodelovanju pri reševanju okoljskih problemov.

Teme za to šolsko leto so bile:

 • 6. razred: Gozd in gozdarstvo v Sloveniji
 • 7. razred: Ekosistemi
 • 8. razred: Električna energija

Tekmovalo je 6 učencev. Na državno tekmovanje so se uvrstili: Teo Fekonja, Vito Egghart in Neža Štruc. Čestitamo!

6. razred 7. razred 8. razred

29. 1. 2022, 19:38
mag. Anton Goznik
Obvestilo o karanteni za učence 2. a razreda – pouk na daljavo

Obveščamo vas, da je bilo v 2. a razredu v obdobju zadnjih 14 dni potrjenih več okužb s SARS-CoV-2. Zaradi navedenega razloga prehajamo z 2. a razredom k izvajanju pouka na daljavo. K izvajanju pouka na daljavo v oddelku prehajamo z 31. 1. 2022 in bo trajal vse do konca karantene na domu. Karantena na domu, v katero bo visokorizične kontakte napotil NIJZ, bo trajala v obdobju od 26. 1. 2022 do 1. 2. 2022.

28. 1. 2022, 10:21
mag. Anton Goznik
Obvestilo staršem učencev 5. a in 6. a o odhodu v šolo v naravi

Učenci 5. a in 6. a razreda se v ponedeljek, 31. 1. 2022, zjutraj med 8:30 in 8:45 odpravljajo z avtobusne postaje v Voličini v smučarsko šolo v naravi. Šola v naravi se bo izvajala v CŠOD Planinka na Pohorju. 

Zaradi širjenja okužb so se učenci 5. in 6. razreda že v tem tednu vsakodnevno samotestirali v šoli. Na ta način smo zmanjšali prenos okužbe med učenci posameznega razreda. 

V ponedeljek, preden bodo odšli na avtobus, se bodo vsi učenci v šolski jedilnici prav tako samotestirali. Samotestirati se v šoli ni treba učencem prebolevnikom in tistim, ki so se testirali v pooblaščeni zdravstveni ustanovi. Oboji izjemo od samotestiranja v šoli dokazujejo z veljavnim digitalnim ali natisnjenim potrdilom s QR kodo.

Po informacijah, ki jih imamo, je nekaj učencev 5. a in 6. a razreda v karanteni oz. izolaciji. Staršem teh otrok sporočamo, da lahko svoje otroke, če se počutijo dobro, naknadno pripeljejo v CŠOD Planinka na Pohorju, ko se jim karantena oz. izolacija izteče. Prosimo, da starši o tem, da boste svojega otroka naknadno oz. med tednom pripeljali v CŠOD Planinka, obvestite razredničarko.

Vse starše prosimo, da v ponedeljek pred odhodom v šolo svoje otroke povprašate, kako se počutijo. V primeru, da se ne počutijo najboljše, naj raje ostanejo doma.

V upanju, da se bodo učenci v šoli naravi naučili smučati in se imeli lepo, vas lepo pozdravljamo in vam želimo vse dobro.

27. 1. 2022, 12:18
mag. Anton Goznik
Obvestilo o karanteni za učence 1. a razreda – pouk na daljavo

Obveščamo vas, da je bilo v 1. a razredu v obdobju zadnjih 14 dni potrjenih več okužb s SARS-CoV-2. Zaradi navedenega razloga prehajamo s 1. a razredom k izvajanju pouka na daljavo. K izvajanju pouka na daljavo v oddelku prehajamo z 28. 1. 2022 in bo trajal vse do konca karantene na domu. Karantena na domu, v katero bo visokorizične kontakte napotil NIJZ, bo trajala v obdobju od 27. 1. 2022 do 2. 2. 2022.

21. 1. 2022, 11:46
Katja Majhenič
Razpis za vpis v srednje šole in dijaške domove za šolsko leto 2022/2023

Devetošolce in njihove starše obveščamo, da je na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport objavljen Razpis za vpis v srednje šole in dijaške domove za šolsko leto 2022/2023. 

Razpis za vpis v srednje šole
20. 1. 2022, 16:35
Silva Potočnik
1 od 14
Teden pisanja z roko

Od 17. do 21. januarja poteka teden pisanja z roko. Pisanje z roko je izvirna človekova spretnost. Vsak človek ima svojo pisavo. Ta spretnost se razvija samo z vajo. Možgani bolj kompleksno delujejo pri pisanju z roko, kot pri pisanju z računalnikom. Tudi informacije zapisane z roko se v spominu zadržijo dlje časa. Prvošolci se komaj začenjajo učiti pisati, nekaj pa že znajo, svoje ime in priimek.

1. razred

19. 1. 2022, 12:19
mag. Anton Goznik
Nov protokol ravnanj v primeru okužbe SARS-CoV-2 pri otroku ali učencu in posodobljen protokol samotestiranj učencev v šoli

Spoštovani starši otrok in učencev, 

danes je v skladu z odlokom, ki je objavljen Uradnem listi RS št.: 8/2022, začel veljati nov protokol ravnanj v primeru okužbe SARS-CoV-2 pri otroku ali učencu. Prepričani smo, da ste o spremembi že obveščeni preko medijev.

V prilogi te novice je dopis, ki so vam ga že ali vam ga bodo kmalu na vaše e-naslove posredovale vzgojiteljice, razredničarke o. razrednik.

Prosimo, da dopis preberete. Hvala.

Prav tako vas prijazno prosimo, da novost sprejmete s strpnostjo in z razumevanjem.

V upanju, da bomo vsi po svojih najboljših močeh prispevali, da ostanejo otroci v vrtcu in učenci v šoli, vas lepo pozdravljam.

Adobe Acrobat dokument Nov protokol ravnanj v primeru okužbe SARS-CoV-2 pri otroku ali učencu
Adobe Acrobat dokument Dopolnjen protokol samotestiranj učencev v šoli
Adobe Acrobat dokument Spremenjena odloka o izjemah od karantene in začasnih ukrepih za preprečevanje širjenja okužb U. l. RS 8/2022
10. 1. 2022, 18:03
Janja Horvat
Preventivna akcija Varno brez telefona

Agencija za varnost prometa s partnerji izvaja nacionalno preventivno akcijo za ozaveščanje o tveganjih uporabe mobilnega telefona v prometu »Varno brez telefona« od 10. do 23. 1. 2022.

Mobilni telefoni so že vrsto let eden izmed večjih motilcev pozornosti v prometu. Mobilni telefoni močno vplivajo na kognitivne sposobnosti voznika. Pisanje sporočil ali pregledovanje družbenih omrežij med vožnjo pomeni 23-krat večje tveganje za nastanek prometne nesreče.

Namen akcije je opozarjanje predvsem starše in mladostnike, da je pri vožnji med uporabo mobilnega telefona, voznikova pozornost zmanjšana na področju:

 • vidnega zaznavanja (namesto na cesto in okolje, je pogled usmerjen v zaslon telefona),
 • motorične odzivnosti (roke niso na volanu),
 • miselnega zaznavanja (usmerjeni v dogajanje na zaslonu telefona, namesto na promet).

Tudi med hojo v prometu in kolesarjenjem ne uporabljamo mobilnega telefona ali slušalk za poslušanje glasbe. Nemalokrat vidimo zamišljene pešce, ki s pogledom v mobilni telefon stopijo na prehod za pešce ali na kolesarsko stezo, in ne preverijo, ali so to storili dovolj varno. Reakcija pešca je zaradi uporabe mobilnih telefonov in pregledovanja družbenih omrežij zmanjšana do 60%.

Za volanom ne bodite za ekranom, v prometu ne bodite na spletu!

7. 1. 2022, 9:38
mag. Anton Goznik
2. Šola za starše – vabilo k spremljanju brezplačnih predavanj

Spoštovani starši,

v prilogi te novice vam pošiljamo vabilo (program) za brezplačna predavanja v okviru 2. Šole za starše.

2. Šolo za starše lahko spremljate, če se za posamezno predavanje registrirate.

S klikom na zgornjo povezavo se vam odpre stran, kjer lahko spremljate predavanja Pozitivne psihologije za boljše življenje. Na stani, se pomaknite proti dnu in izberite posamezno predavanje, ki ga želite spremljati in se registrirajte.

Če želite, si lahko prvo predavanje z naslovom Opolnomočenje staršev in učiteljev za opolnomočenje otrok, pisatelja dr. Noah Charney, ki je poslovenjen Američan, ogledate s klikom na povezavo tukaj.

Adobe Acrobat dokument Šola za starše
26. 12. 2021, 12:54
Regina Dobaja
1 od 8
Jelkovanje

S petkovim jelkovanjem smo se poslovili od šole v tem letu. Najprej smo si ogledali šolsko prireditev V pričakovanju ... Potem smo poskrbeli, da so prišla darila, ki so jih na šolo dostavili pomočniki dobrih mož, v prave roke. Sledil je ples. Po malici smo si ogledali lutkovno predstavo Lutkovnega gledališča Ljubljana, Najprisrčnejši velikan. Predstavo je v okviru humanitarnega projekta Božičkova pošta podarila Pošta Slovenije. Do nje lahko vse do 5. januarja dostopate na spodaj priloženi povezavi. In kaj smo počeli po predstavi? Zabavali s plesom, druženjem, igranjem …

Lutkovno gledališče Ljubljana, Najprisrčnejši velikan

2. razred

25. 12. 2021, 8:14
Brane Lazič
1 od 10
Božično novoletni izdelki v 9. razredu

V četrtek, 23. 12. 2021, smo učenci 9. razreda izdelovali božično novoletne okraske. Naša naloga je bila, da iz tršega barvnega papirja oblikujemo tridimenzionalne okraske za okenske police. Več o tem v spodnji fotogaleriji.

24. 12. 2021, 19:47
Nadija Škrlec
Praznično rajanje v OPB I

Druženje v podaljšanem bivanju smo si pred božičnimi prazniki in počitnicami popestrili z različnimi igrami na temo božiča. Naše ustvarjanje in igranje si lahko ogledate v videoposnetku.

YouTube video Youtube

1. razred

24. 12. 2021, 19:06
Janja Horvat
1 od 8
Tehniški dan - božično novoletni okraski

V četrtek, 23. 12. 2021, je na šoli potekal tehniški dan. Učenci so izdelovali božično novoletne okraske. S pomočjo razrednikov so izdelali božične čestitke ter okrasili razrede. Učenci 6. razreda pa so tudi preiskusili v peki božičnih piškotov. Njihove izdelke si oglejte na fotografijah.

6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

24. 12. 2021, 14:59
Simona Čuček
1 od 3
Okrašena Voličina

Mesta in vasi so se v teh dneh odela v praznično podobo. Tako tudi v Voličini zjutraj in zvečer zagori mnogo lučk. Pred nekaj dnevi pa sta v sam center vasi prikorakala tudi dva čudovita snežaka. Da pa ne bi bila preveč osamljena, smo ob njima postavili drevesce. Drevesce krasijo posebni okraski, na katerih so narisani zimski motivi in zapisane lepe želje za praznike. Tako smo tudi tretješolci pripomogli k prazničnem izgledu naše Voličine.

3. razred

24. 12. 2021, 10:39
Silva Potočnik
1 od 9
Jelkovanje

Tudi v prvem razredu smo pripravili jelkovanje. Najprej smo si ogledali šolsko prireditev, nato pa lutkovno predstavo Najprisrčnejši velikan. Po malici smo imeli zabavo s plesom.

1. razred

24. 12. 2021, 7:27
Alenka Kukovec
Praznični utrinki - V pričakovanju ...

Vljudno vabljeni k ogledu prazničnih utrinkov ob dnevu samostojnosti in enotnosti ter božično-novoletnimi prazniki. Učenci naše šole vam bodo s svojim petjem in mislimi polepšali praznike in zaželeli srečno novo leto.

Hvala vsem sodelujočim učencem, učiteljem in sodelavcem.

YouTube video Praznični utrinki - V pričakovanju ...
23. 12. 2021, 19:57
Simona Čuček
1 od 9
Zahvala za lep trenutek

Prav je, da se v teh prazničnih dneh spomnimo vseh tistih, ki so nam polepšali dan, uro ali le trenutek. Tako so se tudi tretješolci spomnili ge. Jožice Cebek, varovanke doma starostnikov v Lenartu, ki nam je ob obisku mesta Lenart, s svojega balkona zaigrala na harmoniko. Kljub razdalji so ob petju in igranju pesmi Mi se imamo radi uživali in se imeli lepo. V zahvalo za lep trenutek so ji narisali risbe in zapisali prijazna sporočila.

3. razred

23. 12. 2021, 17:58
Nadija Škrlec
1 od 7
Božično ustvarjanje v OPB I

V podaljšanem bivanju so učenci 1. razreda ustvarjali božične okraske.

1. razred

23. 12. 2021, 14:24
mag. Anton Goznik
Božično-novoletna poslanica ministrice prof. dr. Simone Kustec

Na spodnji povezavi lahko prisluhnete božično-novoletni poslanici ministrice prof. dr. Simone Kustec.

YouTube video Božično-novoletna poslanica
23. 12. 2021, 12:40
Judita Bračko
1 od 10
Praznično obarvan tehniški dan v 4.b

Današnji četrtek je bil v našem razredu prav praznično obarvan. Ob bližajočih praznikih smo čas namenili izdelavi voščilnic, s katerimi bodo učenci predali lepa voščila svojim najbližjim in jih razveselili s skromnimi pozornostmi.

4. razred

21. 12. 2021, 7:46
mag. Anton Goznik
Dnevi cepljenja proti covid-19

Zveza slovenskih društev za boj proti raku se skupaj z 11 regijskimi društvi pridružuje dnevom cepljenja proti covid-19, ki potekajo v tem tednu in so namenjeni podajanju strokovno preverjenih informacij o cepljenju proti covid-19 ter povečanju dostopnosti cepljenja s povečanjem cepilnih mest.

V prilogi vam posredujemo:

 • infografiko z osnovnimi, strokovno preverjenimi informacijami o cepljenju proti covid-19 za otroke stare 5 do 11 let in
 • zemljevid cepilnih centrov z osnovnimi informacijami o dostopnosti cepljenja med dnevi cepljenja.
Na infografiki je naveden e-naslov covid-19@protiraku.si, na katerega lahko starši ali šolski delavci zastavijo vprašanja glede cepljenja otrok proti covid-19. Poskrbeli bomo, da bodo na zastavljena vprašanja odgovorili strokovnjaki s področja epidemiologije, pediatrije, nalezljivih bolezni in drugi. Prav vsakdo bo odgovor na svoje vprašanje prejel na svoj e-naslov. Najbolj pogoste odgovore bomo v anonimni obliki objavili tudi na spletni strani https://www.protiraku.si/Publikacije/Cepljenje-proti-covid-19 in na socialnih omrežjih.

Vabimo vas, da infografiko in zemljevid v e-obliki objavite na spletni strani šole in na mestih, kjer bo dostopna staršem, ki razmišljajo o cepljenju svojih otrok.

Adobe Acrobat dokument Infografika cepljenje otrok proti covid-19
Adobe Acrobat dokument Cepilni centri - dnevi cepljenja proti covid-19
20. 12. 2021, 15:00
Nina Sirk
Proteusovo državno tekmovanje

Državno tekmovanje iz biologije je potekalo 3. 12. 2021 ob 13. 30 uri. Na letošnjem tekmovanju so morali učenci izkazati veliko znanja o pajkovcih (splošne značilnosti, načini prehranjevanja in razmnoževanja, vloga v ekosistemu, gospodarski pomen…). Udeležila sta se ga dva učenca iz 8. razreda in sicer Alen Sužnik in Jure Sirk ter se nanj tako dobro pripravila, da prejmeta zlato proteusovo priznanje, za kar jima iskreno čestitamo.

8. razred

19. 12. 2021, 19:21
mag. Anton Goznik
1 od 10
Državno prvenstvo v futsalu U13 in U15 (vzhod)

Učenci OŠ Voličina Timotej Kocbek, Aljaž Fras, Jan Čuček, Matic Marin, Vito Horvat, Julija Horvat, Jakob Murko, Skaj Mulec in Nino Knezar trenirajo in nastopajo za ekipo U13 KMN Slovenske gorice v futsalu. Po desetih odigranih prvenstvenih tekmah ekipa na lestvici zaseda 2. mesto z osvojenimi 19 točkami. Timotej Kocbek je dosegel 19 zadetkov in na lestvici strelcev zaseda odlično 2. mesto, Aljaž Fras je mrežo nasprotnikov zatresel 13-krat in na lestvici strelcev zaseda 3. mesto. Čestitamo.

Učenci OŠ Voličina Enej Kramberger, Amadej Ploj, Luka Poš Šuman, Aljaž Sužnik, Alen Kramberger, Tjaž Hadžiselimović, Jan Čuček, Aljaž Fras in Timotej Kocbek trenirajo in nastopajo za ekipo U15 KMN Slovenske gorice v futsalu. Po desetih odigranih tekmah ima ekipa 21 točk in na lestvici zaseda 2. mesto. Enej Kramberger na lestvici strelcev s 26 zadetki zaseda 3. mesto. Čestitamo.

5. razred 6. razred 7. razred 8. razred Šport

14. 12. 2021, 19:56
Nadija Škrlec
1 od 8
Snežne radosti v podaljšanem bivanju

Prvošolčki so se nove pošiljke snega ponovno razveselili.

1. razred

8. 12. 2021, 13:56
Biserka Gavez Jaballah
Šolsko tekmovanje iz znanja geografije

16. 11. 2021 je na OŠ Voličina potekalo šolsko tekmovanje iz znanja geografije. Tekmovanja se je udeležilo sedem učencev v skupini 6. in 7. razred in osem učencev v skupini 8. in 9. razred. Letošnje tekmovanje je bilo nekoliko spremenjeno. Učenci so na šolski ravni pisali samo teoretični del, ki je bil sestavljen iz sklopa A in sklopa B. Sklop A je zajemal splošno znanje geografije, sklop B pa letošnjo temo, in sicer Gore Slovenije in sveta. Na učence smo zelo ponosni, saj so štirje osvojili bronasto priznanje, en pa se je uvrstil na državno tekmovanje, ki bo potekalo 2. aprila 2022, na Škofijski gimnaziji Vipava. Učenci, ki so osvojili bronasto priznanje, so: Jan Čuček, 7. a, Vito Egghart, 7. b, Neža Štruc, 8. a, in Alex Fekonja, 9. a, ki se je uvrstil tudi na državno tekmovanje. Iskrene čestitke!

6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

6. 12. 2021, 9:12
Nataša Herga Kosi
Zadišalo je po praznikih

V četrtek in petek je na šoli prijetno dišalo po medu in cimetu. Učenci interesne dejavnosti Ustvarjalnice so pridno zavihali rokave ter tokrat ustvarjali v kuhinji. Učenci 1. razreda so v četrtek spekli omamno dišeče medenjake ter jih nekaj zapakirali tudi v posebno praznično embalažo, da so jih lahko ponudili svojim domačim. Četrtošolke so pa v petek pripravile pečena jabolka, medenjake ter praznične piškote. Tudi one so pri delu uživale in se posladkale.

YouTube video Peka piškotov
5. 12. 2021, 8:42
Regina Dobaja
Brezplačni izvod revije Sobivanje

S pomočjo partnerjev, tudi Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, so pripraviti novo, že 12. številko revije Sobivanje. V reviji na poučno-zabaven način, prilagojen starosti otrok, predstavljajo trajnostno tematiko. Brezplačen izvod bodo mlajši otroci v decembru prejeli v šoli. Zaradi razmer želijo dostop do revije omogočiti vsem otrokom in staršem, zato so jo pripravili tudi v e-obliki. Dostopi so v spodnjih povezavah.
Ustvarjalci revije vam želijo lepe decembrske dni.

Spletno branje revije
Izvod v PDF obliki
Povezava do dosedanji številk revije Sobivanje
3. 12. 2021, 20:16
Simona Čuček
1 od 10
Varna nošnja šolske torbe

Danes nas je v razredu obiskal brat naše Gaje, Jan Mastinšek, študent delovne terapije na Zdravstveni fakulteti v Ljubljani. Skupaj z njim smo se naučili kako pravilno in varno nosimo in vozimo šolsko torbo. Pokazal nam je kako pravilno zložimo šolske potrebščine. Prav vsi smo se v tem tudi preizkusili. Za nas je pripravil zanimive in zabavne igre, nato pa smo svoje torbe tudi stehtali in izvedeli, da teža šolske torbe ne sme presegati več kot 10% naše teže. Jan hvala, bilo je zanimivo.

3. razred

3. 12. 2021, 17:16
Janja Horvat
Alex Fekonja osvojil srebrno priznanje na tekmovanju iz znanja o sladkorni bolezni

V soboto, 20. 11. 2021, je potekalo državno tekmovanje iz znanja o sladkorni bolezni. Učenec Alex Fekonja iz 9. a razreda je osvojil srebrno priznanje. Iskrene čestitke.

9. razred

2. 12. 2021, 9:37
Katja Majhenič
Tekmovanje iz znanja angleškega jezika

11.11.2021 je na OŠ Voličina potekalo šolsko tekmovanje iz znanja angleščine, ki se ga je udeležilo 5 osmošolcev in 7 devetošolcev. Učenci so bili na tekmovanju zelo uspešni, saj je kar 8 učencev osvojilo bronasto priznanje, in sicer Neža Štruc, Lana Toplak, Mellanie Trinkaus in Tjaž Hadžiselimovič iz 8.razreda ter Gašper Urbanc, Lin Oberlajt, Teo Kutlačič in Ajda Strmčnik Kranvogel iz 9. razreda. Čeprav se nihče od njih ni uvrstil na državno tekmovanje, smo na njihove dosežke zelo ponosni.

1. 12. 2021, 18:20
Simona Čuček
1 od 4
Darilca iz knjižnice v Lenartu

Tretješolci so v tednu splošnih knjižnic sodelovali s knjižnico v Lenartu. Skupaj z drugošolci so pripravili razstavo likovnih del z naslovom Knjižnica se zrcali v očeh otrok. Za svojo ustvarjalnost so bili nagrajeni z darilci, ki so jim polepšala prvi decembrski dan.

3. razred

30. 11. 2021, 17:55
Nataša Herga Kosi
Snežne radosti

Tudi učenci 1. a so se snega zelo razveselili. Kako zelo, pa vam povedo nasmejani obrazi na fotografijah.

YouTube video Snežne radosti 1. a

1. razred

30. 11. 2021, 14:29
Nina Čuček
1 od 6
Prvi sneg in OPB II

Letos smo dočakali prvi sneg, ki se že poslavlja. V OPB II smo se ga zelo razveselili in izkoristili minute na snegu.

30. 11. 2021, 14:11
Petra Cvikl Marušič
1 od 8
Prvi sneg - prve zimske radosti

Tudi "veliki" uživajo na snegu. V okviru izbirnega predmeta Šport za zdravje smo se z učenci in ucenkami 8.a razreda odlično sprostili in uživali na snegu.

8. razred Šport

29. 11. 2021, 19:55
Simona Čuček
1 od 8
Nasilje boli

V 3. razredu se veliko pogovarjamo o nasilju. Razlagamo kaj je nasilje, kako ga prepoznati, kako pomagati žrtvi in nasilnežu, kakšne vrste nasilja poznamo in kako odreagirati na nasilje. Učimo se kako odreagirati na miren način in kako nasilju reči stop. Igramo se razne igre vlog, prebiramo zgodbe na to tematiko in ustvarjamo. Nastali so tudi čudoviti plakati, ki krasijo našo učilnico. Pridite pogledat!

3. razred

29. 11. 2021, 19:26
Simona Čuček
1 od 7
Na kmetiji

Tretješolci so prejšnji teden spoznavali kmetije v okolici šole. Najbolj so se razveselili obiska Damijanove kmetije, kjer so opazovali krave, ovce, koze in osličke. Videli so tudi kokoši in sosedove race. Gospodar Damijan jim je svojo kmetijo tudi predstavil in odgovarjal na njihova vprašanja. Veliko novega so se naučili.

3. razred

29. 11. 2021, 19:19
Simona Čuček
1 od 8
Juhuhu, sneg je tu!

Zjutraj smo se prebudili v čudovito zimsko jutro. Bunde, kape, tople rokavice in škornji so bili pripravljeni na prvi sneg. Že pri vhodu v šolo pa vprašanja otrok, kaj bomo danes šli ven, kdaj gremo ven, se bomo kepali, se bomo odpravili na bližnji grič...In želja se jim je ob koncu pouka tudi uresničila. Sprehod do bližnjega zasneženega travnika, prvo kepanje in izdelava snežnih kipov. Uživali smo!

3. razred

26. 11. 2021, 9:42
Tonja Lorbek
1 od 5
Gibanje v skupini Utrinki

Otroci iz skupine Utrinki so se na deževen dan gibali v igralnici in ob tem izjemno uživali.

25. 11. 2021, 7:44
Silva Potočnik
Mednarodni dan strpnosti

16. november je UNESCO razglasil za Mednarodni dan strpnosti z namenom ozaveščanja javnosti o nevarnostih nestrpnosti. Tema letošnjega projekta je Z drugimi ravnaj tako, kot si želiš, da bi drugi ravnali s tabo. Izobraževanje je najbolj učinkovit način za preprečevanje nestrpnosti. V izobraževalnem centru Eksena od leta 2015 izvajajo človekoljuben nepridobiten projekt promocije strpnosti v okviru katerega sodelujejo tudi učenci 1. VIO naše šole. Učili so se medsebojnega spoštovanja, razumevanja, sprejemanja drugačnosti in sodelovanja. Po dejavnostih v razredu so pripravili skupno razstavo v hodniku šole.

1. razred 2. razred 3. razred

23. 11. 2021, 18:59
Nataša Herga Kosi
ID Ustvarjalnice 2. a, 4. a ter 4. b

V prejšnjem tednu smo pri interesni dejavnosti Ustvarjalnice ustvarjali predvsem iz volne. Izdelali smo kar nekaj volnenih kapic. Učenci so zelo spretno in potrpežljivo nizali volno na obroč. Trud se je poplačal, saj so nastale res prisrčne pisane kapice. Učenke 4. a in 4. b pa so izdelale tudi cvet božične zvezde. Cvet rože, ki bo v teh dneh krasila naše domove.

YouTube video ID Ustvarjalnice 2. a, 4. a ter 4. b

2. razred 4. razred

23. 11. 2021, 13:23
mag. Anton Goznik
Župan Občine Lenart, mag. Janez Kramberger, izrazil pisno podporo pri izvajanju ukrepov za preprečevanje širjenja Covid-19

Spoštovani starši,

od uveljavitve odloka so se v šoli učenci že 3-krat samotestirali. S hitrim samotestiranjem smo včeraj zjutraj odkrili enega pozitivnega učenca. Danes smo odkrili še dva. Okužba pri včerajšnjem učencu je bila potrjena na PCR-testu. Na današnje potrditve s PCR-metodo še čakamo.

Na šoli ugotavljamo, da se tudi učenci tistih staršev, ki so najbolj nasprotovali samotestiranju v šoli in nošenju mask v razredu, počasi vračajo v šolske klopi.

Stisko, v kateri sva se znašla ravnatelja obeh osnovnih šol v Občini Lenart, je zaznal tudi g. župan, mag. Janez Kramberger. Obema ravnateljema je poslal pismo podpore. Pismo podore se nahaja v prilogi te novice.

Adobe Acrobat dokument Podpora ravnatelju pri izvajanju ukrepov za preprečevanje širjenja Covid-9
23. 11. 2021, 9:39
Mateja Karneža
Ustvarjanje učnih okolij 21. stoletja

Knjižnica OŠ Voličina je od leta 2020 del razvojne naloge ZRSŠ Ustvarjanje učnih okolij 21. stoletja, v katero so vključeni učenci 3. razreda. V lanskem šolskem letu smo v času šolanja na daljavo izvedli knjižnično informacijska znanja z medpredmetno povezavo pri likovni umetnosti na temo Kaj mi ponuja knjižnica, v letošnjem letu pa smo medpredmetno sodelovali pri spoznavanju okolja pri pripravi govornega nastopa. Učenci so v knjižnici dve uri namenili delu z različnimi viri - s knjigami, z revijami in s spletom. Ob tem so se naučili, kako je potrebno vire navesti. Po navajanju in predstavitvi so se medvrstniško vrednotili. Pri iskanju podatkov iz virov in navajanju le-teh so se tretješolci izredno izkazali, pohvaljeni so bili tudi s strani vodje razvojne naloge. Nekaj malega o našem delu si lahko ogledate v povezavi na kratkem filmu.

YouTube video Knjižnično informacijska znanja - delo z viri in navajanje le-teh v 3. razredu

3. razred Knjižnica

22. 11. 2021, 14:13
Katja Majhenič
Virtualni karierni sejem

V četrtek, 18.11.2021, so se naši devetošolci udeležili organiziranega virtualnega kariernega sejma v času razredne ure. Dogodek pomaga mladim odgovoriti na vprašanja: kje nadaljevati izobraževanje, kaj so značilnosti poklicev, kako lahko sodelujejo s podjetji in drugimi organizacijami že v času izobraževanja. Učenci so lahko obiskali predstavitve v živo, se dogovorili za svetovanje ena na ena, postavili vprašanja, poklepetali z razstavljavci, poslušali osebne zgodbe t.i. »živih knjig« ali izdelali svoj življenjepis. Učenci so poročali, da je bil obisk sejma zelo koristen in da so se na spletno platformo vračali tudi v času po pouku.

Virtualni karierni sejem
22. 11. 2021, 13:59
Nina Sirk
Proteusovo tekmovanje

Šolsko tekmovanje iz biologije je potekalo 20. 10. 2021 ob 13. uri. Letošnja tema so bili pajkovci (splošne značilnosti, načini prehranjevanja in razmnoževanja, vloga v ekosistemu, gospodarski pomen…). Skupine pajkovcev, ki so jih spoznavali so: pajki križevci, pajki skakači, klopi, pršice, škorpijoni, suhe južine, paščipalci. V tem šolskem letu so je tekmovanja udeležilo sedem učencev (3 iz 9. razreda in 4 učenci iz 8. razreda). Učenci so se dobro pripravili na tekmovanje, za kar jim iskreno čestitamo. Tjaž Hadžiselimović, Lana Toplak, Alen Sužnik in Jure Sirk prejmejo bronasto proteusovo priznanje, Alen in Jure pa sta se uvrstila tudi na državno tekmovanje, ki bo 3. 12. 2021.

8. razred 9. razred

22. 11. 2021, 13:35
Katja Majhenič
1 od 9
Odklikni - ustavimo spletno nasilje nad ženskami in dekleti

Vsako spletno nasilje, čeprav je na prvi pogled morda nedolžno in na žrtvi ni videti posledic, pusti posledice. Zaradi povečane rabe interneta in hitrejšega pretoka informacij lahko pričakujemo, da bo spletno nasilje nad ženskami in dekleti naraščalo, zato želimo z ozaveščevalno kampanjo #Odklikni nanj opozoriti tudi starše in skrbnike osnovnošolk. Kampanja poteka pod okriljem @Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, pridružujemo pa se ji tudi pri nas. Preveri več o spletnem nasilju nad ženskami na spodnji povezavi.

Odklikni
19. 11. 2021, 19:45
Silva Potočnik
1 od 10
Tradicionalni slovenski zajtrk v 1. razredu

Tudi prvošolci so si privoščili naš super zajtrk. Spoznavali so, kdo prideluje hrano in kako jo prideluje ter kaj pomeni lokalno pridelano. Prisluhnili so Slakovemu Čebelarju in svoj zajtrk tudi naslikali.

1. razred

19. 11. 2021, 19:06
Nina Sirk
1 od 9
Tradicionalni slovenski zajtrk

Danes, 19. 11. 2020, smo na šoli izvedli Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je vključeval domač kruh, lokalno pridelana jabolka, med in kruh ter maslo.

Vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk se izvaja z namenom, da bi izboljšali zavedanje o namenu in razlogih za lokalno samooskrbo, domačo pridelavo in predelavo hrane v lokalnem okolju. Javnosti se predstavi pomen kmetijstva in čebelarstva. Spodbujamo k pravilni in zdravi prehrani. Posebna pozornost se namenja pomenu gibanja in ohranjanja čistega okolja. In prav to so učenci naše šole skozi različne dejavnosti tudi spoznavali.

Kmetiji Kocbek se ponovno zahvaljujemo, za vsakoletno donacijo mleka namenjena temu zajtrku.

18. 11. 2021, 12:22
mag. Anton Goznik
Priznani psiholog dr. Aleksander Zadel o samotestiranju učencev v šoli

Spoštovani starši,

na spodnji povezavi je dostop do oddaje Odmevi z dne 16. 11. 2021.
Priznani strokovnjak, psiholog dr. Aleksander Zadel, v delu oddaje razlaga, kaj učenci doživljajo ob samotestiranju v šoli.

Prijazno vas prosimo, da si del Odmevov (v času od 12:28 do 18:35), kjer priznani psiholog odgovarja na vprašanja voditelja Igorja Berganta, ogledate. Hvala.

Dr. Aleksander Zadel o samotestiranju v šoli
17. 11. 2021, 15:18
mag. Anton Goznik
Učenci v šoli izvedli samotestiranje brez zapletov

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da je današnje samotestiranje v šoli potekalo brez problemov in zapletov. Vsi učenci, ki so bili v šoli, so se samotestirali in bili negativni.

Danes je bilo v šoli 169 učencev. 50 učencev je ostalo doma. Večina so to tisti, katerih starši šoli niste podali soglasja za izvedbo samotestiranja v šoli. Nekaj pa je takih, ki so doma zaradi odrejenih karanten in prehladov. Vse tiste starše, ki ste v dilemi in si vaši otroci želijo v šolo, prijazno prosimo, da podpišete soglasje o samotestiranju v šoli in upoštevanju predpisanih ukrepov. Soglasje oddajte oz. pošljite razredničarki in otroke pripeljite v šolo. Hvala.

Danes sem se 1 uro, od 8:00 naprej, pred šolo pogovarjal s skupino staršev, ki nasprotujejo ukrepom in trdijo, da je vse skupaj izmišljeno. Skupina staršev je zatrdila, da na TV SLO in POP TV lažejo, ko sem dejal, da spremljam razmere po informativnih programih obeh televizij. Dodali so, da bi moralo biti vsem nam sumljivo vse skupaj že zato, ker ni možno, da bi na omenjenih televizijah prišlo do soočenja tistih, ki zagovarjajo ukrepe, in tistih, ki jim nasprotujejo.

Spoštovani starši, bolj kot vi vsi skupaj si v vlogi ravnatelja želim, da bi se korona kriza čimprej končala, predvsem zaradi tega, ker sem na delovnem mestu, kjer ukrepe in odloke moram spoštovati.

V prilogi te novice je objavljena zadnja okrožnica MIZŠ. Prosim, preberite jo. V zvezi z upoštevanjem ukrepov je danes šolo obiskal inšpektor in opravil izredni inšpekcijski pregled.

Vse lepo in dobro vam želim, predvsem bistrih misli in zdravja.

Adobe Acrobat dokument Okrožnica MIZŠ
15. 11. 2021, 17:08
Regina Dobaja
1 od 10
Raziskujemo jesenski gozd

Učilnico smo si prenesli kar v gozd. Na poti in v gozdu smo spoznali pojme plod, drevo, grm, listavec, iglavec, imena drevesnih vrst in razlike med njimi … Učenci so seveda tudi opazovali različna življenjska okolja, opazovali kako se narava spreminja, nabirali liste in druge gozdne najdbe, jih opazovali, primerjali, naslikali … Nazadnje smo gozd uporabili še za igrišče, kje se je lahko plezalo, skakalo, skrivalo … Bil je super gozdni dan! Po raziskovanju pa je gozd, no vsaj delček njega, šel z nami v učilnico, da nam bo pomagal pri nadaljnjem učenju in ustvarjanju.

YouTube video Vsi foto utrinki

2. razred

15. 11. 2021, 13:21
mag. Anton Goznik
Odgovori ravnatelja na zastavljena vprašanja staršev o ukrepih

Spoštovani starši,

v zadnjem obdobju na šolo prejemamo precej e-pošte z raznimi vprašanji o ukrepih za zajezitev širjenja virusa. Obveščam vas, da na mnoga vprašanja učitelji in tudi sam ne bom odgovoril. Pa ne zato, ker ne bi želel, ampak preprosto zato, ker ne znam odgovoriti, saj nisem epidemiolog, prav tako tudi zdravnik ne. Kot že večkrat vas prosim, da vprašanja pošljete na pristojne institucije, kot so NIJZ, Ministrstvo za zdravje, Ministrstvo za izobraževanje znanost in šport oz. Vlado Republike Slovenije. Hvala.

Prepričan sem, da nam bo s sodelovanjem in z doslednim upoštevanjem ukrepov vsakega izmed nas hitro uspelo zajeziti širjenje virusa.

15. 11. 2021, 10:58
Irena Pernat
1 od 10
Kamenčki prijaznosti

Odločili smo se za sodelovanje ob Mednarodnem dnevu prijaznosti. Učenci 3.a so barvali kamenčke prijaznosti, jih podarjali in s tem marsikomu polepšali dan! Prijaznost vsakomur poboža dušo!

15. 11. 2021, 8:51
mag. Anton Goznik
V sredo, 17. 11. 2021, se bodo učenci 1. samotestirali v šoli

Spoštovani starši,

čas, v katerem živimo, zahteva od nas veliko razumevanja in strpnosti. Nikomur ni lahko: ne otrokom, ne staršem, prav tako ne učiteljem in ne ravnateljem.

Na vas se obračamo s prošnjo in željo po pomoči in skupnem sodelovanju z namenom, da učencem v šoli zagotovimo zdrav in varen šolski prostor, predvsem pa, da otrokom zagotovimo izobraževanje v šoli.

Vlada je v četrtek, 11. 11. 2021, sprejela odlok, s katerim za učence osnovne šole določa obvezno testiranje s testi HAG za samotestiranje za potrebe izvajanja vzgojno-izobraževalnega programa. Samotestiranje se opravi v vzgojno-izobraževalnem zavodu pod nadzorom osebe, ki jo določi ravnatelj. Za izvedbo samotestiranja učencev v šoli odlok določa, da starši oziroma drugi zakoniti zastopniki podajo predhodno pisno soglasje oziroma nesoglasje k izvajanju testiranja s testi HAG za samotestiranje.
Odlok določa, da se bo učencem, ki testiranja s testi HAG za samotestiranje ne bodo izvedli na način, kot določa odlok, začasno prepovedalo zbiranje v vzgojno-izobraževalnih zavodih. Ti učenci se bodo izobraževali na daljavo. Učencem, ki izpolnjujejo pogoj PCT, ni treba izvajati testiranja s testi HAG za samotestiranje.
V prilogi te novice je Okrožnica MIZŠ z dne 12. 11. 2021 (št. 603-1/2021/97), kjer so podana navodila. Prav tako je v prilogi objavljen Protokol samotestiranja učencev z dne 10. 11. 2021 (št. 187-399/2020/257) in soglasje, ki bo danes razdeljeno vsem učencem. V sredo, 17. 11. 2021, se bodo vsi učenci, za katere boste starši podali soglasje, na začetku prve šolske ure pod nadzorom učiteljev samotestirali. V prilogi te novice je Okrožnica o izvajanju samotestiranja, Protokol smotestiranja in Soglasje za samotestiranje. Prosimo vas, da podpisano soglasje vaš otrok odda razredniku jutri, v torek, 16. 11. 2021, ali v sredo, 17. 11. 2021, pred samotestiranjem.
Vse starše prijazno prosimo, da v skladu z okrožnico ne pošiljate otrok v šolo v sredo in jih ne izpostavljate, če ne soglašate s samotestiranjem v šoli. Prav tako vas prosimo, da ne pošiljate otrok v šolo v sredo zjutraj brez ustrezno izpolnjenega soglasja.

Ob zaključku bi vas ponovno želel zaprositi, da vsi skupaj zasledujemo največjo korist otrok in na čim bolj miren, odgovoren in dostojanstven način skupaj prehodimo to izjemno težko obdobje, ki ga živimo.

Adobe Acrobat dokument Okrožnica MIZŠ - samotestiranje učencev v šoli
Adobe Acrobat dokument Protokol samotestiranja učencev
Microsoft Word dokument Soglasje oziroma nesoglasje
14. 11. 2021, 20:34
Nataša Herga Kosi
Jesensko drevo in kamenčki prijaznosti

Učenci 1. a radi ustvarjajo pri likovni umetnosti. V tednu po počitnicah smo slikali in tako iz kolaž papirja izdelali lepa pisana jesenska drevesa. V petek, 12. 11. 2021, en dan pred mednarodnim dnevom prijaznosti, pa smo barvali in poslikali kamenčke s prijaznimi slikami. Nastalo je kar 51 prijaznih sporočil. Slike jesenskih dreves bodo krasile steno naše učilnice. Kamenčki prijaznosti pa so najditeljem zagotovo polepšali dan.

YouTube video Jesensko drevo in kamenčki prijaznosti

1. razred

14. 11. 2021, 19:52
Simona Čuček
1 od 10
Ustvarjanje v naravi

Ko so naše "bučke" prepolne različnih misli, se odpravimo v naš ljub kotiček v gozdu. Poslušamo jesensko listje, ki nam šelesti pod nogami, opazujemo krošnje dreves, ki imajo na sebi vedno manj listkov, občutimo veter, ki v zraku vrtinči odpadlo listje. Uživamo, se igramo, ustvarjamo in se čudimo lepoti, ki jo premore jesenska narava. Vsem otrokom in odraslim tretješolci priporočamo obisk gozda, kjer se boste sprostili in svoja srca spet napolnili z dobrimi mislimi.

3. razred

14. 11. 2021, 18:16
Silva Potočnik
1 od 8
NA-MA poti

Tudi učenci 1. razreda so vključeni v projekt NA-MA poti. Spoznavali so matematično pismenost. Primerjali in zapisovali so števila ter razporejali in predstavili podatke.

1. razred

14. 11. 2021, 17:07
Regina Dobaja
Sodelovanje na likovni razstavi Knjižnice Lenart

Knjižničarka Aleksandra Papež je v svoji objavi zapisala: »Splošne knjižnice imajo svoj dan. Ne, ne. Kar cel teden imamo. Od 15. do 20. novembra. Zanimivo bo!«
Na razstavi Knjižnica se zrcali v očeh otrok razstavljajo učenci naše šole. Drugošolci in tretješolci so z veseljem razmišljali o knjižnicah. Kakšne so, kakšne bi naj bile in še marsikaj so predstavili na svojih izdelkih. Podroben program praznovanja in dogodkov si lahko ogledate na spodnji povezavi. Zanimivo bo.

Teden splošnih knjižnic_program

2. razred 3. razred

14. 11. 2021, 17:06
Regina Dobaja
1 od 10
Spoznajmo šipek

Svoje srečanje so zeliščarji 2. in 3. razreda v tem tednu pričeli v zeliščnem vrtu. Kako se imenuje rastlina, tista z rdečimi plodovi? Kar hitro so ugotovili, da je to šipek ali pasja roža, kot ga tudi imenujejo. Dobili so nalogo, da poiščejo šipek še v belem vrtu in tudi na sosednjem griču. Ob iskanju so ugotovili, da je tudi nekaj rastlin podobnih šipku in še dobro, da so si o šipku in pravilih zeliščarstva že veliko zapomnili. Grm s trni in rdečimi plodovi so seveda našli na vrtu in travniku. Nekaj plodov so nabrali, si jih ogledali in seveda poskusili. Srečanje smo zaključili z mini tekmovanjem med obema skupinama zeliščarjev. Kdo si je o šipku zapomnil več? Učiteljici sva morali razglasiti neodločen rezultat, tako se je zgodilo.

2. razred 3. razred

14. 11. 2021, 17:06
Regina Dobaja
1 od 10
Pravila škrata Zdravilka

Na srečanju zeliščarjev 2. razreda, ki je potekalo v prejšnjem tednu, je bilo zabavno in zanimivo. Učenci so spoznali škrata Zdravilka, njegovo pravljico in pravila. Ob ogledu in raziskovanju belega in zeliščnega vrta so pokazali, da jih že dobro poznajo in upoštevajo. Poiskali in predstavili so poznane rastline. Ker so pravljico o škratu dobro poslušali in si veliko zapomnili, so med vsemi rastlinami njegov domek pod ognjičem brez težav našli.

2. razred

13. 11. 2021, 9:12
Regina Dobaja
1 od 10
Mednarodni dan prijaznosti

13. novembra obeležujemo mednarodni dan prijaznosti. Ker prijaznosti ni nikoli preveč, smo se k izdelovanju kamenčkov v okviru Humanitarčkovega projekta Kamenčki pozornosti, vključili tudi drugošolci. Izdelali so jih 94. Z željo, da bi razveselili čim več krajanov, smo izdelane kamenčke s sporočilom nastavili na različna mesta. Nekatere smo nastavili našim prijateljem v DBE Zavoda Hrastovec. Kar nekaj jih je pa odpotovalo na dom otrok, kjer se bodo otroci danes še posebej trudili, da bodo dan v svojih družinah obarvali s čim več prijaznosti. Kot so rekli otroci: »Nič nas ne stane, če smo prijazni, pomeni pa veliko. Zato bodimo prijazni do živali in rastlin ter seveda drug do drugega.«

2. razred

12. 11. 2021, 12:13
mag. Anton Goznik
Začetek samotestiranja učencev prestavljen na sredo, 17. 11. 2021

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da je začetek samotestiranja učencev v šoli prestavljen na sredo, 17. 11. 2021. Sprememba je objavljena v Uradnem listu RS št. 177 z dne 11. 11. 2021. Uradni list je priloga te novice.

V 4. členu odloka je zapisano, da boste starši oz. drugi zakoniti zastopniki podali pisno soglasje oz. nesoglasje k izvajanju samotestiranja v šoli. Obrazce bodo učenci dobili v ponedeljek, 15. 11. 2021. Staše prosimo, da obrazec izpolnite in podpišete, da ga bo učenec oddal razredniku v torek, 16. 11. 2021.

Vsak učenec bo na dan testiranja v šolo prinesel svoj hitri test, ki ste ga starši prejeli v lekarni in pod nadzorom učitelja opravil samotestiranje.

Vsi učenci, za katere starši ne boste podali soglasja za samotestiranje v šoli, se bodo izobraževali na daljavo. Prepričan sem, da se starši zavedate, da šola nima dvojnih učiteljev. Prav tako ravnatelj ne more zahtevati, da bodo učitelji opravljali dvojno delo.

Vse starše vabim, da si ogledate vsaj prvih 10 minut oddaje TV Slovenija in POP TV z naslovom Skupaj naprej, o Covidu 19. Hvala.

Adobe Acrobat dokument Uradni list RS št. 177 z dne 11 NOV 2021
Skupaj naprej, oddaja TV Slovenija in POP TV o covidu 19
11. 11. 2021, 10:44
mag. Anton Goznik
Darilo podjetje F.a. maik za vse otroke, učence in zaposlene

V torek, 9. 11. 2021, se je na šoli oglasil direktor podjetja F.a. maik, g. Marjan Bezjak. Za vsakega otroka v vrtcu in vsakega učenca ter zaposlenega je šoli predal darilo. Vzgojiteljice in razredniki so danes ali bodo v naslednjih dneh vsakemu otroku oz. učencu predale gel za tuširanje, zobno ščetko in milo.

V imenu otrok, učencev in zaposlenih se direktorju podjetja, g. Marjanu Bezjaku, bivšemu učencu OŠ Voličina, za darove iskreno in najlepše zahvaljujem.

11. 11. 2021, 8:13
mag. Anton Goznik
Samotestiranje učencev v šoli

Spoštovani starši,

na podlagi odloka, ki velja, se bodo v ponedeljek, 15. 11. 2021, pred začetkom pouka učenci prvič samotestirali v šoli. Že ime samotestiranje pove, da ga bodo ob prisotnosti učitelja učenci sami opravili v šoli. Prepričani smo, da ste starši v lekarni že dvignili brezplačne teste za samotestiranje.

Prosimo vas, da vsak učenec z vašo pomočjo in na podlagi vaših navodil izvede samotestiranje vsaj 1-krat ali 2-krat že doma, da ga bo v šoli sam lažje opravil.

Do ponedeljka se lahko tudi še kaj spremeni, zato prosimo vse starše, da spremljate medije, ki bodo zagotovo poročali o morebitnih spremembah, če bo do njih prišlo.

Po poročanju medijev je stanje v bolnišnicah zelo resno. V prilogi te novice je članek, ki je objavljen na drugi strani včerajšnjega Večera (sreda, 10. 11. 2021) z naslovom Prost je le še en otroški respirator. Predlagam, da ga preberete.

Vsem staršem, ki ukrepe za zajezitev širjenja virusa sprejemate z razumevanjem, se prijazno zahvaljujem. OŠ Voličina ni tista, ki določa ukrepe, to je Vlada Republike Slovenije in ministrstvi za zdravje ter izobraževanje, znanost in šport, zato vas prosim, da vaše pomisleke in nestrinjanje z ukrepi posredujete omenjenim institucijam.

Prepričan sem, da se bomo vsi skupaj potrudili in z upoštevanjem ukrepov pripomogli, da v bližnji prihodnosti pristojni ne bodo odredili izvajanja pouka na daljavo.

Adobe Acrobat dokument Prost je le še en otroški respirator
10. 11. 2021, 11:58
Judita Bračko
1 od 8
Talenti v 4. b

Tudi v 4. b razredu ne moremo mimo zelo priljubljene oddaje Slovenija ima talent. Ugotovili smo, da imamo med učenci kar precej talentov. Pri glasbeni umetnosti so imeli možnost, da se predstavijo. Prav zabavno je bilo. Vita in Tia, ki sta bili del komisije, sta nas zabavali s svojimi prijaznimi komentarji, učenci pa so pokazali, da so dobri plesalci, pevci, beatbox-erji in instrumentalisti.

4. razred

9. 11. 2021, 19:49
Nataša Herga Kosi
Obisk policista

V prvem razredu smo se v oktobru veliko pogovarjali o prometu. Najprej smo se odpravili na opazovalni sprehod v okolici šole. Opazovali smo prometne znake ter talne označbe. Trenirali smo prečkanje ceste na prehodu za pešce ter hojo ob robu cestišča v skupini. Preizkušali smo, v kakšnih oblačilih smo bolj vidni ter ugotavljali, zakaj potrebujemo rumeno rutico ter v temi kresničko. Učenci so doma izvedli preizkus uporabe varnostnega pasu. Najbolj pa so se razveselili obiska policista, ki nas je obiskal v ponedeljek, 8. 11. 2021. Učenci so ga z zanimanjem poslušali ter izkazali tudi veliko znanja o poznavanju pravil o prometu. Razveselili so se, da so lahko nekaj njegovih pripomočkov, ki jih potrebuje pri delu, tudi potipali in prijeli v roke. Lisice so bile eden izmed najbolj zanimivih. Hvala, gospod Kaloh, da ste nas obiskali. Se že veselimo vaših naslednjih obiskov.

Adobe Acrobat dokument Prihod policista
Adobe Acrobat dokument Policist na obisku
Adobe Acrobat dokument Preizkušanje lisic

1. razred

8. 11. 2021, 20:31
mag. Anton Goznik
Stanje v bolnišnicah je po poročanju medijev kritično

Spoštovani starši,

menim, da ni več časa za pritoževanje. Vsi, ki smo vpleteni v delo šole in vrtca, moramo razmisliti, kaj si želimo. Ali si želimo otroški živžav v vrtcu in pouk za učence v šoli?

Glede na stanje v bolnišnicah zdaj ni pomembno, ali so odloki zakoniti in ali se strinjate z vlado. Zadnji čas je, da vsi skupaj začnemo spoštovati ukrepe zaradi zaščite svojega zdravja in zdravja ostalih ljudi.

Mnogi mladi govorite, da ste Covid-19 preboleli kot manjši prehlad. Kaj pa starejši? Mogoče bodo v bližnji prihodnosti zboleli vaši starši, tete in strici ali stari starši. Zaradi velikega števila obolelih in utrujenosti zdravstvenega osebja pa ne bodo deležni zdravniške oskrbe, kot bi je bili v normalnih razmerah. Na nek način bomo vsi, ki bi lahko upoštevali ukrepe, pa jih ne in bi se lahko cepili, pa se niste, po moje vsaj malo sokrivi za njihov težji ali neuspešen potek zdravljenja.

V skladu z sprejetim odlokom in okrožnico MIZŠ (dokumenta sta v prilogi te novice) je za vse učence v prostorih šole od vključno 6 let starosti dalje obvezna uporaba kirurških mask ali mask tipa FFP2. Učence bomo učitelji opozarjali na pravilno nošenje mask. Spoštovani starši, prijazno vas prosimo, da tudi vi pokažete vašemu otroku, kako se pravilno namesti in uporablja zaščitna maska. Hvala.

V Sloveniji je že dovolj nestrpnosti, razdvojenosti, sovražnosti, ni potrebno, da to prenesemo tudi v šolo. Ni nam potrebno pošiljati raznih pisem civilnih iniciativ in podobno. To k ničemer ne pripomore. Pandemija bo minila, mi pa bomo še vedno živeli skupaj.

V upanju, da boste uporabo mask za vse učence in začetek samotestiranja učencev v šolah v ponedeljek, 15. 11. 2021, sprejeli z razumevanjem, vas lepo pozdravljamo.

Adobe Acrobat dokument Okrožnica MIZŠ
Adobe Acrobat dokument U.l. RS št. 174 z dne 6 NOV 2021 - odlok
3. 11. 2021, 18:02
Nataša Herga Kosi
Ustvarjalnice v 2. a

Zadnji petek pred počitnicami smo v 2. a pridno ustvarjali. Manjše steklene kozarce smo spremenili v strašljive svečnike. Iz papirja pa smo izdelali uporabne škatlice. Vmes se je pojavil tudi kak netopir. Buu… je bilo strašljivo.

YouTube video Ustvarjalnice v 2. a

2. razred

1. 11. 2021, 10:47
mag. Anton Goznik
Samotestiranje učencev na SARS-CoV-2 Spoštovani starši, cenjeni učenci,

jesenske počitnice se končujejo. V prilogi te novice vas seznanjamo o načinu samotestiranja za učence.

Samotestiranje je prostovoljno in brezplačno.

Učenci naj bi ga opravljali doma dvakrat tedensko, in sicer v ponedeljek in v sredo pred odhodom v šolo. Prijazno vas še naprej prosimo, da v šolo in vrtec prihajajo samo zdravi učenci in otroci. V primeru pozitivnega hitrega antigenskega testa se ta potrdi s PCR testom. Prijazno vas tudi prosimo, da nas v primeru potrditve okužbe z PCR testom obvestite, da bomo v šoli in vrtcu lahko ukrepali. To pomeni, da bo skupina ali razred v katero je vključen otrok ali učenec, napotena v karanteno.

Iskreno se vam zahvaljujemo za upoštevanje ukrepov, strpnost in dobro ter sprotno komunikacijo.

Adobe Acrobat dokument 1 Okrožnica MIZŠ Protokol samotestiranja učencev 28 OKT 2021
Adobe Acrobat dokument 2 Protokol samotestiranja učencev v osnovnih šolah 27 OKT 2021
Adobe Acrobat dokument 3 Okrožnica MIZŠ Dopolnitev okrožnice z dne 28 OKT 2021
Adobe Acrobat dokument 4 Uradni list 147 2021 14 SEP 2021
Adobe Acrobat dokument 5 Uradni list 149 2021 16 SEP 2021
Adobe Acrobat dokument 6 Uradni list 152 2021 23 SEP 2021
Adobe Acrobat dokument 7 Uradni list 155 2021 29 SEP 2021
Adobe Acrobat dokument 8 Uradni list 171 2021 28 OKT 2021
26. 10. 2021, 14:07
Brane Lazič
1 od 10
Strokovna ekskurzija na Gorenjsko

V torek, 12. 10. 2021, so se učenci 9. a odpravili na strokovno ekskurzijo na Gorenjsko. Najprej so se taktično in strateško lotili paintballa ob reki Savi. V ospredju je bil timski duh in sodelovanje v ekipi. Potem so si ogledali čudovito sotesko Vintgar, ki jih je prevzel s svojo podobo ter neokrnjeno naravo. Na koncu so se razvajali ob kremšnitah in uživali v soncem obsijanem Bledu. Več v priloženih fotografijah in prilogi.

YouTube video Paintball 9. a
26. 10. 2021, 10:25
Regina Dobaja
1 od 10
Projekt »Varno v vrtec in šolo – Začetek šole«

Drugošolci so s sodelovanjem v projektu Sobivanja, Varno v vrtec in šolo, razmišljali o varnosti v prometu na splošno, o varnosti v prometu na poti v šolo in v okolici šole ter tudi o tem, kaj lahko sami storijo za večjo varnost v prometu. Po opazovanju in preizkušanju v prometnih situacijah, iskanju varnih poti in načinov ravnanja v prometu, so najprej vsak zase z risbo predstavili okolico šole ali doma ter opozorili na prometne težave v njej. Postavili so prometne znake in oznake, ki so jih pred tem dobro spoznali pri urah SPO. Sledila je izdelava makete s prometnim režimom. V skupinah so najprej razmislili kaj in kako bodo predstavili prometno problematiko. Izdelali so vozila, cestišča, prometne oznake … Ob vsem tem so se o situaciji tudi pogovarjali in izmenjevali znanja, poglede ter mnenja.

YouTube video Prometne poti v okolici šole ali doma
YouTube video Izdelava vozil
YouTube video Maketa

2. razred

25. 10. 2021, 13:01
Nadija Škrlec
1 od 7
Ustvarjanje v OPB 1. razred

Učenci 1. razreda so v podaljšanem bivanju ustvarjali duhce. Njihove izdelke si oglejte na fotografijah.

1. razred

23. 10. 2021, 19:36
Janja Horvat
Tekmovanje iz znanja o sladkorni bolezni

V petek, 15. 10. 2021, je potekalo šolsko tekmovanje iz znanja o sladkorni bolezni, ki ga že 23. leto zapored organizira Zveza društev diabetikov Slovenije. Sodelovalo je 9 učencev. Julija Horvat, Tjaž Hadžiselimović, Brina Bezjak, Neža Štruc in Alex Fekonja so osvojili bronasto priznanje. Brina, Neža in Alex so se tudi uvrstili na državno tekmovanje. Iskrene čestitke.

22. 10. 2021, 22:34
Judita Bračko
1 od 2
Šport z judoistko Lio Ludvik

V petek je učence je obiskala znana judoistka Lia Ludvik, bivša učenka naše šole. Popestrila je uro športa in z učenci izpeljala trening. Prav vsi smo pridno izvajali vaje in se pošteno prepotili. Za slovo smo jo povabili še v naš razred, kjer je vsem učencem z veseljem podarila svoj podpis. Povabili jo bomo še kdaj.

4. razred

22. 10. 2021, 12:29
Irena Pernat
Aktivnosti v OPB 3

V oddelku podaljšanega bivanja se ukvarjamo z različnimi dejavnostmi.

YouTube video Različne igre v OPB
20. 10. 2021, 6:49
Nataša Herga Kosi
Ustvarjalnice

Z učenci 1. a razreda smo v tem šolskem letu pri ID Ustvarjalnice najprej ustvarili zmaje. Te smo opazili v pravljici, ki nam jo je prebrala gospa knjižničarka. Nastali so prav prijazni zmaji. Ob jutrih so nas pozdravljali v učilnici. Ker smo že lepo zakorakali v jesenski čas, smo ustvarili tudi namizno dekoracijo iz naravnih materialov. Naše ježke smo razstavili pred učilnico, da si jih lahko ogledate tudi vi.

YouTube video Ustvarjalnice

1. razred

19. 10. 2021, 20:58
mag. Anton Goznik
Jesenske počitnice s prijatelji - vabilo DPM Slovenske gorice

Učence, ki želite preživeti nekaj dni jesenskih počitnic aktivno in v dobri družbi, DPM Slovenske gorice vabi na brezplačne aktivnosti za otroke in mladostnike. Aktivnosti bosta organizirani v sredo, 27. 10. 2021, in v petek, 29. 10. 2021. Več informacij na spodnji povezavi.

Adobe Acrobat dokument Vabilo DPM Slovenske gorice
18. 10. 2021, 21:30
Mateja Karneža
1 od 10
8. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

V 4. a razredu so v sklopu Meseca nacionalnega branja prebirali poezijo. Sračali so se s poezijo Frana Levstika, Daneta Zajca, Svetlane Makarovič, Kajeta Koviča in še bil lahko naštevali imena naših najbolj znanih pesnikov. A učenci niso samo poslušali poezije, temveč so se tudi preizkušali, kako v pravem ritmu in rimah prebrati napisane verze. Ugotovili so, da ni tako lahko. Ker pa so učenci po naravi ustvarjali, smo v revijah in časopisih poiskali besede, ki se rimajo, in utvarili svoje rime v obliki lepljenke.

NMSB

4. razred Knjižnica

18. 10. 2021, 20:40
Simona Čuček
1 od 5
Mančini sladki kolački

V 3. razredu je nekaj učencev, ki res zelo radi berejo in kar "požirajo" knjige. Med njimi je tudi Manca. Manca si je prejšnji teden v šolski knjižnici sposodila kuharsko knjigo z naslovom Kuharska knjiga za punce. V njej je našla veliko različnih receptov za kolačke. In odločila se je, da bo s kolački razveselila tudi nas v šoli. Mi smo bili tega zelo veseli. Tako smo si med poukom privoščili kratek odmor, v katerem smo pojedli odlične Mančine sladke kolačke in si ogledali risanko. Manca, zahvaljujemo se ti za tvoje sladko presenečenje.

3. razred

17. 10. 2021, 19:18
Mateja Karneža
1 od 3
7. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

V tednu otroka so se tretješolci odpravili na obisk v Knjižnico Lenart. Tam jih je pričakala prijazna knjižničarka, gospa Aleksandra Papež, ki jim je pripravila čudovovito pravljično urico. Otroci so poslušali z očmi in ušesi, saj jim je pripravila pravo pravcato potovanje v pravljični svet, kajti slišali so pravljico Skuhaj mi pravljico, se preizkusili v reševanju ugank in na koncu še prisluhnili Žigovi škatli z igračami.

NMSB

3. razred Knjižnica

17. 10. 2021, 19:04
Mateja Karneža
1 od 4
6. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

Babica našega učenca, ga. Darinka Čobec, je upokojena pravljičarka in knjižničarka, ki je še zmeraj aktivna na literarnem in kulturnem področju. Otrokom 3. razreda je prebrala pravljici Veveriček posebne sorte in Kakšen je svet ter o prebranem vodila pogovor in poustvarjanje. Otroci so bili obiska zelo veseli, z navdušenjem so prisluhnili njenemu pripovedovanju in upajo, da jih bo še kdaj obiskala in jim prebrala še kakšno pravljico.

NMSB

3. razred Knjižnica

15. 10. 2021, 20:46
Regina Dobaja
1 od 10
Razigran uživaj dan

Utrinki Tedna otroka v drugem razredu se skrivajo v naslednjih posnetkih, fotografijah in besedah. Vabljeni k ogledu. Teden otroka, ki je letos imel naslov Razigran uživaj dan, smo pričeli kar v gozdu. Igrali, raziskovali rastlinski in živalski svet, ustvarjali, izdelali bivake, se gibali na različne načine, računali, sestavljali račune in pisali … smo v naši »gozdni učilnici«. Ta je postala priljubljena točka otrok za igro in učenje ter seveda druženje.

YouTube video V gozdu

2. razred

15. 10. 2021, 20:46
Regina Dobaja
1 od 7
Čajanka

V torek so otroci komaj čakali na svoje presenečenje. Vsak je moral prinesti svojo vrečico čaja, za ostalo je poskrbela učiteljica. Čajanka z ogledom poučnih animiranih filmov je uspela! Filmi s celega sveta so nas popeljali malo naokrog, po Zemlji. Ob njihovem ogledu seveda nismo pozabili na gibanje. V sredo smo več časa namenili igri in druženju.

YouTube video Čajanka

2. razred

15. 10. 2021, 20:45
Regina Dobaja
Dan s knjigami in babico

Četrtek smo nastopili našim prvošolcem in potem dan namenili knjigam. Najprej smo se lotili izdelave lutk in scene za predstavo Sovica Oka. Pri pravljičnem krožku pa smo, v okviru projekta Nacionalni mesec branja, na obisk povabili babico Darinko Čobec. To je tista babica, ki nas s svojim čarobnim glasom že mnogo let razveseljuje. Prebrala nam je pravljici, poskrbela tudi, da smo ob tem zapeli in se gibali. Z dedkom Božom sta otrokom pripravila tudi presenečenje. Skupno druženje je seveda prehitro minilo.

YouTube video Dan s knjigami in babico

2. razred

15. 10. 2021, 20:45
Regina Dobaja
1 od 10
Ekskurzija v Lenart

V petek smo se odpravili na mini ekskurzijo. Odpeljali smo se v Lenart, kjer smo obiskali Knjižnico Lenart. Pričakala nas je knjižničarka in pravljičarka Aleksandra Papež. Odpeljala nas je v pravljično sobo. In tam je bilo vse zabavno, zanimivo, igrivo, gibljivo … in seveda pravljično. Po obisku smo se odpravili kar v mestni park. Na poti smo se čudili plodovom, ki so ležali na pločniku in tako spoznali divji kostanj. V parku smo si igrala lahko samo ogledali, ker so bila mokra, jih žal nismo mogli preizkusiti. Seveda so si otroci zaželeli, da bi imeli tako zabavna igrala tudi v Voličini. Ogledali smo si še park s kipi, zastavami in seveda glasilski dom z zanimivim razstavljenim vozilom. Potem pa smo se že morali odpraviti na avtobusno postajo, kjer smo čakali na prevoz. Poiskali smo napis, kje piše Voličina, da smo čakali na pravi postaji. Med čakanjem nas je razveselil kuža s svojim skrbnikom. Kuža nam je vesel pokazal, kaj se uči v pasji šoli. Tudi kužki hodijo v šolo, smo izvedeli. Po vrnitvi v šolo smo si še izdelali svoje glasne Karlije. To so preprosta glasbila s katerimi bomo lahko spremljali svoje petje.

YouTube video V Lenartu, fotografije
YouTube video V Lenartu, posnetki

2. razred

15. 10. 2021, 13:49
mag. Anton Goznik
1. karantena na OŠ Voličina za razred ali skupino

V lanskem šolskem letu so se v času razglašene epidemije učenci I. VIO v torek, 26. 1. 2021, vrnili nazaj v šolske klopi, prav tako otroci v vrtec. Nato so se v šolo postopoma vračali še učenci ostalih razredov.

Zaradi visoko rizičnega stika v petek, 8. 10. 2021, so bili učenci 5. a razreda prvi, ki smo jih kot mehurček napotili v karanteno. V ponedeljek, 18. 10. 2021, se petošolci ponovno vračajo v šolske klopi.

15. 10. 2021, 10:55
Mojca Vogrin Pivljakovič
Reklame

Pri urah SLJ je bilo prejšnji teden še posebej zanimivo, saj smo ustvarjali reklame. Ste se kdaj vprašali, kdaj je reklama zares dobra. Res je. Prepričati vas mora. Kako prepričljivi so učenci 5. razreda, pa si poglejte v prispevku.

YouTube video Reklame
15. 10. 2021, 10:37
Mojca Vogrin Pivljakovič
Bralna značka nekoliko drugače

Petošolci bodo letošnje šolsko leto še posebej ustvarjalni pri bralni znački, saj bodo skušali pritegniti k branju čim več sošolcev in prijateljev. Jim bo uspelo? Prilagam primer napovednika za knjigo POZOR, HUDA BABICA, ki so jo pripravile učenke 5. razreda.

YouTube video Napovednik za knjigo NORA BABICA

5. razred

13. 10. 2021, 6:49
Nataša Herga Kosi
Ustvarjalnice - 3. razred

Pri ID Ustvarjalnice smo se v 3. razredu zbrali že drugič. Prvič smo ustvarjali iz odpadnih materialov, in sicer iz papirnatih rolic, ki smo jih spremenili v uporaben izdelek. Izdelali smo namizna stojala za pisala. Sedaj, ko smo se zbrali drugič, pa smo v izdelke skušali vključiti čim več naravnih materialov. Tako so nastali svečniki iz lepih pisanih jesenskih listov ter dekorativen izdelek, ki bo sedaj v jesenskih dneh krasil domačo mizo.

YouTube video Ustvarjalnice - 3. razred

3. razred

11. 10. 2021, 21:02
Simona Čuček
1 od 9
Obisk mesta Lenart

V petek, 8.10. 2021, smo se učenci 3. razreda odpravili v Lenart. Najprej smo se odpravili na občino, kjer nas je sprejel gospod župan in njegovi sodelavci. Z zanimanjem smo si ogledali njegovo pisarno, slike in fotografije na steni in prisluhnili njegovemu pripovedovanju o občini Lenart. Obiskali smo tudi direktorja občinske uprave, ki nam je predstavil svoj poklic in svoje delo. Ker je imel ta dan rojstni dan, smo ga presenetili z glasbenim voščilom. Vsi skupaj smo se nato odpravili v sejno sobo, kjer smo Nejca izvolili za župana, Gajo pa za podžupanjo. Vsi ostali smo bili svetniki. Razpravljali smo o čistem okolju, skrbi za živali in o igralih v Voličini. Po končani seji je sledila težko pričakovana pogostitev in sproščeni razgovori z gospodom županom. Sledila je zahvala za obisk in še ogled slikarskih del v avli in že smo jo ubrali naprej po mestu Lenart. Ogledali smo si športni park, igrala, zastave različnih držav, gasilski dom, različno velike bloke, trgovine, banko, pošto, zdravstveni in kulturni dom, cerkev, glasbeno šolo in knjižnico. Ko smo prispeli do doma Sv. Lenarta, nam je z balkona pomahala starejša gospa in nas prosila, da se ustavimo. Na balkon je prinesla harmoniko in nam zaigrala pesem Mi se imamo radi. Skupaj z njo smo radostno prepevali, si zaploskali in pomahali. V tem trenutku smo spoznali kako malo je potrebno, da nekoga razveselimo. Ob 11.00 uri smo se odpravili nazaj v Voličino. Imeli smo se lepo, videli in spoznali smo veliko novega. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo ge. Darji, ge. Valeriji, g. županu in g. Martinu. Velik poklon in zahvalo pa pošiljamo tudi, naši harmonikašici in pevki, v dom Sv. Lenarta.

3. razred

11. 10. 2021, 20:29
Simona Čuček
1 od 10
Razigran uživaj dan

Tudi v 3. razredu je bilo prejšnji teden razigrano. Uživali smo v gozdu, na igrišču in v učilnici. Ustvarjali smo zanimive gozdne poligone in se preizkušali v različnih gibalnih nalogah. Skupinsko smo raziskovali in sodelovali, prisluhnili pravljici, si ogledali film in se igrali.

3. razred

8. 10. 2021, 17:57
mag. Anton Goznik
Govor predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja

Kot smo že poročali, je bil slavnostni govornik na proslavi ob 35. obletnici Maistrovih prireditev na Zavrhu predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je k spomeniku generala Maistra položil venec. Z nekaj kliki na spodnji povezavi lahko govoru predsednika prisluhnete. Prijazno vas vabim, da si video posnetek z govorom ogledate. Hvala.

Govor predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja
8. 10. 2021, 17:16
Nadija Škrlec
1 od 3
Jesensko obarvan 1. razred

V podaljšanem bivanju so učenci 1. razreda okrasili razred v jesenskih barvah. Izdelali so jesensko listje in ježke.

1. razred

8. 10. 2021, 12:40
Silva Potočnik
1 od 10
Športni dan

V petek so se učenci 1. razreda odpravili na pohod. Vreme je bilo turobno, na srečo jim je dež prizanesel. Z mislijo, da moramo biti športno aktivni v vsakem vremenu, so pohod vsi uspešno opravili. V razredu so potelovadili še z Juvijem in aktivno zaključili teden otroka.

1. razred

8. 10. 2021, 11:28
Katja Majhenič
1 od 1
Tek podnebne solidarnosti na OŠ Voličina

V petek, 24.9.2021, so imeli učenci športni dan, v okviru katerega so tekli v solidarnosti do otrok v manj razvitih državah, ki so jih podnebne spremembe toliko bolj prizadele. Učenci so skupno pretekli 1003 km in zbrali 75 evrov za Karitas. S tem denarjem bodo sodelavci lokalnih Karitas v Afriki kupili in posadili 75 sadik dreves. Z vašo pomočjo bomo v teh krajih pomagali trajno blažiti posledice podnebnih sprememb. Hvala vsem za prostovoljne prispevke!

7. 10. 2021, 15:47
Silva Potočnik
1 od 9
Sprejem prvošolcev v SUŠ

V tednu otroka smo učence 1. razreda sprejeli v SUŠ. Tretješolci in drugošolci so pripravili kratek kulturni program, Luka Pučko pa je zaigral na harmoniko. Vsak prvošolec si je izmed devetošolcev izbral svojega varuha. Le ti so jim pripravili manjšo pozornost. Zahvalili so se jim z risbicami.

1. razred

5. 10. 2021, 20:43
Simona Čuček
1 od 9
Srečanje zeliščarjev

Zeliščarji tretješolci so se ponovnega srečanja z Marijo zelo razveselili. Skuhala jim je okusen čaj z drnulj in grozdja. Svoje znanje o ognjiču so poglobili, osmukali cvetne lističe in jih pripravili za sušenje. Skupaj z Marijo so se sprehodili še po cvetočem, zeliščnem in sadnem vrtu, kjer so si rastline ogledali, potipali, povohali in okušali. Imeli so se lepo.

3. razred

4. 10. 2021, 9:08
mag. Anton Goznik
1 od 10
Predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor, v Zavrhu

V nedeljo, 3. 10. 2021, ob 11:00 je bila na ploščadi pred Stupičevo vilo in kulturnim domom v Zavrhu prireditev v počastitev 35. obletnice Maistrovih prireditev na Zavrhu in krajevnega praznika. Slavnostni govornik na prireditvi je bil predsednik RS, Borut Pahor. Na prireditvi sta zbrane nagovorila tudi profesor, Aleš Arih, in župan Občine Lenart, mag. Janez Kramberger. Na prijetnem dogodku, prežetim z domoljubjem, je zapela bivša učenka OŠ Voličina, Eva Kurnik. Prav tako so po dolgem času ubrano zapeli Završki fantje.

2. 10. 2021, 14:17
Mateja Karneža
1 od 8
5. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

V 4. b so okviru Nacionalnega meseca branja učenci prisluhnili slovenski ljudski pravljici O treh grahih in se o njej pogovorili. Ker so v razredu pridni bralci in pri branju knjig potrebujejo kazalke, da vedo, kje naj z branjem prihodnjič nadaljujejo, so si izdelali svoje, prav posebne in zelo lepe, ki bodo našle mesto v knjigi, ki jo trenutno berejo.

Dogodkovnik MNSB 2021

4. razred Knjižnica

2. 10. 2021, 14:03
Mateja Karneža
1 od 10
4. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

Prvošolčki so v četrtek, 30. 9. 2021, prvič obiskali šolsko knjižnico, na kar so že nestrpno čakali, saj kot so mi povedali, imajo vsi zelo radi knjige. Še raje pa imajo, če jim kdo prebere kakšno pravljico, zato so z zanimanjem prisluhnili pravljici Medvedkova knjižnica, s pomočjo katere so spoznali, čemu služi knjižnica in kako moramo ravnati z izposojeno knjigo. Ob obisku so prejeli vsak svojo člansko izkaznico in knjigo Miroslava Košute: Ponikalnice, ki jo je podarilo vsem prvošolčkom Društvo Bralna značka. Na koncu je sledilo največje veselje, saj so si lahko vsi izposodili vsak svojo knjigo.

Dogodkovnik NMSB 2021

1. razred Knjižnica

30. 9. 2021, 22:47
Petra Cvikl Marušič
Wake park Dooplek

V petek, 24. 9. 2021, smo se z nekaj pogumnimi in novih izzivov željnimi učenci in učenkami odpravili preizkusiti svoje motorične spretnosti v Wake park Dooplek. Več podrobnosti si lahko ogledate na spodnjem video posnetku.

YouTube video Wake park Dooplek

7. razred 8. razred Šport

30. 9. 2021, 20:33
Petra Munda
1 od 9
"Zdravje" - naravoslovni dan v 4. a

Zdravje je ena izmed tistih vrednot, ki jih poskušamo razvijati skozi vso šolsko obdobje. Učenci 4. razreda so zato v okviru naravoslovnega dne poslušali kratko predavanje o zdravi hrani, se preizkusili v sestavljanju prehrambene piramide, pripravljali zdrav in okusen mlečno sadni obrok ter spoznavali različne oblike odvisnosti. Izdelali so si tudi preprost model pljuč.

4. razred

30. 9. 2021, 19:21
Nataša Herga Kosi
Odpravili smo se na obisk

Učenci v tem tednu podrobneje spoznavajo šolske prostore in delavce šole. Odpravili smo se v najvišje nadstropje ter tam obiskali našega ravnatelja. Učencev je bil zelo vesel ter jim veliko povedal o svojem delu. Ogledali smo si tudi velik prostor, kjer se učitelji pripravljajo na pouk – zbornico. Pomahali smo računovodkinji Klavdiji, vmes na stopnišču pokramljali z gospo čistilko, po imenih povprašali naše pridne kuharje ter se nato odpravili v najnižji del naše šole. V kleti nas je pričakal gospod hišnik ter nam ves prostor tudi razkazal in povedal, kaj je njegovo delo. Drugi dan nas je čakal še obisk knjižnice. Tudi tam smo bili toplo sprejeti, saj smo uživali ob branju gospe knjižničarke, ki nas je razvaja s pravljico Medvedkova knjižnica. Hvala vsem, da ste potrpežljivo odgovarjali na naša vprašanja in da ste bili našega obiska zares veseli.

YouTube video Odpravili smo se na obisk

1. razred

29. 9. 2021, 21:05
Petra Cvikl Marušič
Jaša Vrčko - slovenski prvak na Krku

Jaša Vrčko se je spoznal z wakeanjem v Dupleku pred več kot letom dni. Tam se je udeležil tudi že nekaj tečajev in z vsakim odpeljanim krogom izboljševal svojo vožnjo. Na deski zna že marsikateri trik in skok. V soboto, 18. 9. 2021, se je tako udeležil tekmovanja na otoku Krku. V konkurenci dečkov U14 je skupno zasedel 4. mesto, med Slovenci pa je bil 1. Prav tako je na tekmovanju dobil medaljo za najmlajšega tekmovalca. Jaša, čestitamo!

YouTube video Jaša na tekmovanju

5. razred Šport

29. 9. 2021, 18:10
Petra Cvikl Marušič
1 od 1
Gal odličen v košarki

V soboto, 11. septembra, je v Ljubljani na Kongresnem trgu potekal finalni turnir Ulične košarke 3 na 3 na katerega se je uvrstila tudi ekipa iz naših koncev in sicer v kategoriji dečki/osnovna šola 4. in 5. razred. Ekipa Alfa, katero so sestavljali Nik Lovše, Luka Vukićević (oba iz OŠ Lenart), Gal Vogrin Šilec (OŠ Voličina) in Aleksej Šikman (OŠ Benedikt), so se po uspešnem nastopu na kvalifikacijskem turnirju v Mariboru (Europarkova ulična košarka), uvrstili na finalni turnir v Ljubljano in tam zasedli odlično 2. mesto (v finalu je bilo 12 ekip). Organizator turnirja je bila Športna zveza Ljubljane. Galu in prav tako ostalim fantom iskreno čestitamo.

6. razred Šport

28. 9. 2021, 20:15
mag. Anton Goznik
Covid-19 dokumentarni film Mitje Okorna

Spoštovani,

epidemija Covid-19 zelo vpliva na vsakdanje življenje posameznika in družbe. To še posebej občutimo zadnje leto in pol v šolah. Svetovno priznani slovenski režiser Mitja Okorn je posnel dokumentarni film, v katerem skozi pogovore s prebolevniki, njihovimi najbližjimi in zdravstvenim osebjem, prikazuje lastnosti te virusne bolezni. S klikom na spodnjo povezavo si lahko ogledate dokumentarni film Mitje Okorna s prebolevniki Covid-19.

Priporočam, da si ga ogledate. Hvala.

YouTube video Covid-19 dokumentarni film Mitje Okorna
28. 9. 2021, 18:58
Regina Dobaja
1 od 2
Igriva arhitektura v 2. razredu

V tednu vseživljenjskega učenja smo se prvi dan srečali s pisateljem Igorjem Plohlom, drugi dan nas je obiskala košarkarska šola in z nami opravila trening. V sredo, ko so nas obiskali arhitekti, smo že komaj čakali novih izzivov. S pomočjo Ane in Petre smo spoznali poklic arhitekta in kakšno je njegovo delo. Potem smo si ogledali različna bivališča, tudi takšna zelo nenavadna, in že razmišljali o svoji sanjski hiši. Narisali smo jo na leseno deščico in pričeli z zidanjem. No, z zabijanjem žebljev in prepletanjem volne. Sledilo je oblikovanje iz papirja. Tudi to nam je s pomočjo rezanja, prepogibanja in lepljenja uspelo. Samo opremili smo še prostore in naše hiške že čakajo na nove naloge. Učiteljica nam je povedala, da bomo s temi hiškami opravili še kakšno likovno nalogo.

YouTube video Video

2. razred

28. 9. 2021, 18:58
Regina Dobaja
1 od 10
Dan slovenskega športa 2. razred

Tudi drugošolci so v četrtek, 23. 9. 2021, praznovali dan slovenskega športa. Igrišče na Strmi Gori je bil njihov končni cilj. Pot, 8 prehojenih kilometrov, so v prijetnem jesenskem vremenu opravili brez težav. Na cilju pa še ples in tek, potem pa raziskovanje gozda, igre na igrišču … Čas je prehitro minil. Nejini in Milini družini še enkrat hvala, da smemo priti na obisk.

YouTube video Video

2. razred

28. 9. 2021, 18:57
Regina Dobaja
1 od 1
Evropski športni dan v 2. razredu

Tudi petek so drugošolci preživeli dan na svežem zraku in uživali v sončnem dnevu. Polni navdušenja so se dobre volje odpravili na Zavrh. Tokrat je bila pot še daljša in bolj naporna, prehodili so 9 kilometrov. Na poti so seveda uživali v jesenskih utrinkih, obiskali konje, uživali na novih gibalnih igralih in v druženju in igri na ploščadi pred kulturnim domov. Potem pa skozi gozd po planinski poti in po travniku proti šoli, kjer jih je že čakalo kosilo. Dan so zaključili z igro na igralih.

YouTube video Video

2. razred

28. 9. 2021, 18:57
Regina Dobaja
Učimo se

Zraven pouka, ki poteka na drugačen način, se v šoli seveda tudi učimo. Drugošolci se tako sedaj učijo malo tiskano abecedo. Pridno berejo, pišejo in že seštevajo s števili do 20. Seveda tudi plešejo, telovadijo, se pogovarjajo, ustvarjajo … Kaj pa se v šoli najraje učijo? To bo pa povedal vsak zase, ker se ne morejo dogovoriti kateri predmet jim je najljubši.

YouTube video Video

2. razred

28. 9. 2021, 15:02
Judita Bračko
1 od 10
Četrtošolci o zdravju

Pri naravoslovnem dnevu smo se veliko pogovarjali o zdravem načinu življenja. Pozornost smo namenili predvsem zdravi prehrani. Izdelali smo prehransko piramido, ki nas pouči o tem, koliko in katerih živil je priporočljivo zaužiti na dan. Prav tako smo se sami preizkusili v pripravi enostavnega obroka. Receptov sploh nismo potrebovali. Ideje za pripravo zdravega in enostavnega namaza so kar same padale iz naših glav. Namazi so bili zelooo okusni. Naš dan pa smo zaključili še s pogovorom o našem zelo pomembnem organu, o pljučih, katerih model smo poskušali izdelati tudi sami.

YouTube video Četrtošolci o zdravju

4. razred

28. 9. 2021, 10:09
Nina Čuček
1 od 10
Dejavnosti v OPB II

V 2. a razredu v podaljšanem bivanju veliko časa namenimo gibanju na svežem zraku in ustvarjanju. Učenci radi ustvarjajo lastne didaktične igre ali se merijo v arhitekturnih znanjih. Učimo se o prijateljstvu in ga negujemo.

2. razred

28. 9. 2021, 10:05
Nina Čuček
1 od 10
Športni dan v 3. a razredu

Z učenci 3. a razreda smo se v petek, 24. 9. 2021 odpravili na pohod do Zavrha in nazaj. Premagovali smo okoliške hribe in uspešno opravili pohod. Vmes smo se tudi malo spočili in si pridobili še več energije za spust v dolino.

3. razred

27. 9. 2021, 20:57
Petra Munda
1 od 7
Tekaški športni dan v 4. a

Kot zadnji v nizu dnevov dejavnosti v prejšnjem tednu smo imeli še tekaški športni dan. Podali smo se na obronke reke Pesnice, kjer smo na sprehodu ujeli znanega naravovarstvenika Slovenskih goric. Prijazno nam je ponudil svojo družbo in skupaj smo raziskovali prekrasno okolico. S skupno 41-timi pretečenimi kilometri smo prispevali tudi k dobrodelnosti. Ponovno lepo preživet dan, takšen, ki si ga splača zapomniti.

4. razred

27. 9. 2021, 20:47
Petra Munda
1 od 6
Dan slovenskega športa v 4. a

Učenci 4. a so evropski športni dan in hkrati dan slovenskega športa obeležili z jutranjo telovadbo, daljšim sprehodom po domačih gričih in igrami z žogo. Prijetni sončni žarki, pozitivna energija in otroška radoživost so bili zmagovalna kombinacija, da smo bili vsi prijetno utrujeni in zadovoljni.

4. razred

27. 9. 2021, 20:38
Petra Munda
1 od 10
Igriva arhitektura v 4. a

Igriva arhitektura je navdušila tudi učence 4. a. Da je les naravni gradbeni material, so učenci že dobro vedeli, da pa lahko ponudi tudi veliko igrivosti in zabave, pa je bilo pravo presenečenje. Ob tekmovanju v gradnji najvišjih zgradb je marsikomu zastal dih. Vsi skupaj smo doživeli resnično igriv tehniški dan.

4. razred

26. 9. 2021, 22:05
Petra Šuman
Dnevi dejavnosti v 6. a

Nekaj utrinkov iz dnevov dejavnosti v 6. a razredu...

YouTube video Posnetek utrinkov
26. 9. 2021, 19:43
Judita Bračko
1 od 9
Športna dneva v 4.b razredu

Dva dni v preteklem tednu smo preživeli na svežem zraku in uživali v prelepi jesenski idili. Veliko smo hodili. obeh dneh smo prehodili ok. 15 km. Tekaški športni dan smo popestrili s solidarnostnim tekom, s katerim smo zbirali svoje pretečene kilometre za revne ljudi v Afriki, ki so se jih podnebne spremembe močno dotaknile. Učenci 4.b smo zbrali 23 pretečenih km. Bravo.

4. razred

26. 9. 2021, 10:57
Mojca Vogrin Pivljakovič
1 od 18
Športni dan v 5. razredu

V petek, 24. 9. 2021, smo imeli špotni dan. Ela Klara in njena družina nam je pripravila adrenalinsko poslastico. Poleg tega, da smo namerili veliko korakov, smo neizmerno uživali. Hvala družini Črešnar za vso gostoljubje.

5. razred

25. 9. 2021, 21:25
Petra Cvikl Marušič
Tekaški športni dan s pridihom solidarnosti

V petek, 24. 9. 2021, smo na šoli izvedli prav poseben športni dan - Tekaški športni dan, ki smo ga še bolj osmislili z zbiranjem kilometrov v okviru projekta Tek podnebne solidarnosti. Učenci so poskušali preteči in prehoditi čim več kilometrov. Za en dan so postali športniki, ki bodo s svojimi pretečenimi kilometri zbirali sponzorje. Vsak učenec bo poskušal pridobiti največ 1 evro sponzorskega denarja, ki ga bomo s pomočjo Slovenske Karitas poslali Karitasu v Keniji in Malaviju. Tam se sadijo drevesa. Ena sadika drevesa tam stane 1 evro. Ta dan so naši športni učenci pretekli in prehodili skupaj kar 921,08 km! Učencem 6.a in 8.b je uspelo prehoditi in preteči več kot 9 km. Prikaz "tekaškega pohoda" 6.a si lahko pogledate na spodnji povezavi. In če vas ob tem zamika, da bi se tudi sami podali v tek, si pred tem lahko pogledate še prispevek tekača Urbana Praprotnika. Da boste dobili še občutek komu je bil naš dobrodelni tek namenjen, pa si lahko ogledate še video o Pedru Opeki.

Prikaz "tekaškega pohoda"
ARNES video Motivacijski nagovor U. Praprotnika: kdaj sta hoja in tek lahko prijetna za vsakogar
YouTube video Pedro Opeka - korak do človeka

4. razred 5. razred 6. razred 7. razred 8. razred 9. razred Šport

25. 9. 2021, 20:39
Petra Cvikl Marušič
1 od 10
Predstavitev košarkarskega kluba

V preteklem tednu, 21. 9. 2021, so trenerji in njihovi pomočniki v našo telovadnico prišli predstaviti delo v njihovem košarkarskem klubu KK Ajdas Lenart. Na spretnostnih postajah so se lahko z žogo ali brez preizkusili učenci 1., 2. in 3. razreda ter učenci 4. in 5.r, ki obiskujejo NŠP. Bilo je zelo razgibano, zanimivo, igrivo in aktivno. Če se je kdo od učencev navdušil nad košarko ali pa bi želel svoje sedanje znanje še izpopolniti, lahko pokliče g. Jerneja Kuzmo na tel. 040/322-097. Podroben urnik je na fotografiji. V primeru velikega števila prijav iz naše šole, se bo trening organiziral tudi pri nas.

1. razred 2. razred 3. razred 4. razred 5. razred 6. razred Šport

25. 9. 2021, 8:22
Mateja Karneža
1 od 5
3. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

Učence 1. VIO je v ponedeljek, 20. 9. 2021, obiskal invalidni pisatelj Igor Plohl. Pokazal nam je vse svoje otroške slikanice in nam predstavil leva Rogija. Preko slikanic smo spoznali pisateljeve dogodivščine. Prebral nam je odlomek iz knjige Rogi in Edi na paraolimpijskih igrah in odgovoril na številna vprašanja o nastanku knjig. Učence je zanimalo, kako nastane knjiga, kdo sodeluje pri njenem nastanku, koliko časa nastaja ... Obljubili smo mu, da si bomo knjige izposodili v šolski knjižnici. Komaj že čakamo!

Dogodkovnik NMSB 2021

1. razred 2. razred 3. razred Knjižnica

24. 9. 2021, 20:43
Silva Potočnik
1 od 10
Športni dan

V petek so se učenci 1. razreda odpravili na pohod na Zavrh. Med potjo so se večkrat ustavili in se okrepčali, saj je bila pot za prvošolce pravi izziv, da preskusijo svoje pohodniške sposobnosti. Toda vsi so brez težav zmogli pot in dokazali, da se tudi z majhnimi nogami daleč pride.

1. razred

24. 9. 2021, 10:11
mag. Anton Goznik
Gradivo 9. sestanka sveta zavoda in 8. sestanka sveta staršev

Spoštovani člani sveta staršev in sveta zavoda, po pošti boste v torek prejeli vabilo na 9. sestanek sveta zavoda in 8. sestanek sveta staršev, ki bo v četrtek, 30. 9. 2021, ob 17:30 v šolski jedilnici. Na spodnjih povezavah so objavljena gradiva oz. poročila, ki jih bomo obravnavali na sestanku. Prosim vas, da gradiva preberete in se sestanka udeležite. Hvala.

Adobe Acrobat dokument Poročilo ravnatelja o delu in realizaciji LDN za 2020/21
Adobe Acrobat dokument Priloga 1 Poročilo vodje vrtca o delu v vrtcu 2020/21
Adobe Acrobat dokument Priloga 2 Analiza NPZ v šolskem letu v 2020/21
Adobe Acrobat dokument Priloga 3 Analize strokovnih aktivov o ugotovljenih primanjkljajih
Adobe Acrobat dokument Priloga 4 Poročila o izvajanju projektov v šolskem letu 2020/21
Adobe Acrobat dokument Priloga 5 Poročilo o realizacij interesnih dejavnosti v 2020/21
Adobe Acrobat dokument Priloga 6 Poročilo o delu z učenci DSP in IDPP v šolskem letu 2020/21
Adobe Acrobat dokument Priloga 7 Poročilo o delu z nadarjenimi učenci v šolskem letu 2020/21
Adobe Acrobat dokument Priloga 8 Poročilo o dodatnem delu in tekmovanjih v 2020/21
Adobe Acrobat dokument Priloga 9 Poročilo o delu knjižnice v šolskem letu 2020/21
Adobe Acrobat dokument Priloga 10 Poročilo svetovalne službe o delu v šolskem letu 2020/21
Adobe Acrobat dokument Priloga 11 Poročilo o delu na področju LUM, GUM in TIT v 2020/21
Adobe Acrobat dokument Priloga 12 Samoevalvacijsko poročilo OŠ Voličina za 2020/21
Adobe Acrobat dokument Priloga 13 Dopis Covid za zaposlene, starše in člane sveta staršev ter sveta zavoda
23. 9. 2021, 20:37
Nataša Herga Kosi
Dan slovenskega športa

Učenci 1., 2. in 3. razreda so Dan slovenskega športa obeležili tako, da so se takoj zjutraj odpravili na pohod. Vmes so še malce zaplesali, odtekli 200 m, eni še več, ter se tako pridružili množičnemu teku otrok, ki poteka pod okriljem Atletske zveze Slovenije. Po teku so se gibali kar naprej, saj so sodelovali v različnih športnih igrah v zavetju narave, ki jih je povrhu vsega razvajala še s prijetnim sončnim jesenskim vremenom.

YouTube video Dan slovenskega športa

1. razred 2. razred 3. razred

23. 9. 2021, 20:23
Brane Lazič
1 od 10
Tehniški dan Igriva arhitektura

V sredo, 22. 9. 2021, smo na šoli gostili ekipo izkušenih in pedagoško podkovanih arhitektov in študentov. Po uvodnih predavanjih in pogovorih so sledile praktične in igrive delavnice. Predavateljice so na poučen in igriv način učence seznanile o razumevanju prostora, globalnem segrevanju in trajnostno urejenem prostoru.
V petih šolskih urah je šola zaživela v posebnem ustvarjalnem vzdušju.

YouTube video Igriva arhitektura na OŠ Voličina
23. 9. 2021, 16:52
Simona Čuček
1 od 10
Dan slovenskega športa in 3. razred

Tudi tretješolci so danes praznovali dan slovenskega športa. 8 prehojenih kilometrov, tek otrok, športne igre in uživanje v naravi. Pa naj še kdo reče, da v šoli ni luštno!

3. razred

23. 9. 2021, 16:35
Simona Čuček
1 od 10
Tretješolci arhitekti

Po mnenju tretješolcev je bil dan, ko so nas obiskali ustvarjalci Igrive arhitekture, eden izmed lepših dni v šoli. Spoznavali so različna svetovna mesta in si ogledali njihovo arhitekturo. Postali pa so tudi čisto pravi arhitekti. Iz lesenih kock in prinešenega zelenja in plodov so naredili maketo Voličine, narisali načrte za zelene površine in v skupinah ustvarili svoje sanjsko igrišče. Bili so zelo ustvarjalni.

3. razred

23. 9. 2021, 16:10
Simona Čuček
1 od 10
Košarka v 3. razredu

Najpomembneje si je prizadevati, da ljudi navdihujemo, tako da tudi oni lahko postanejo uspešni v tem, kar si želijo početi. (Kobe Bryant) Tudi tretješolci so bili v košarki zelo uspešni. Nekateri izmed njih so ugotovili, da je košarka pravi šport za njih. Fantom iz KK AJDAS Lenart hvala za zanimivo pripravljene športne naloge. Uživali smo!

3. razred

23. 9. 2021, 14:47
Petra Cvikl Marušič
Treningi na dan slovenskega športa

V sredo, 23. septemra 2021, obeležujemo državni praznik - dan slovenskega športa. V ta namen so učenci od 5. do 9. razreda v okviru športnega dne sestavili trening za ostale učence šole. Prav tako so nato preizkusili treninge, ki so jih pripravili ostali razredi. Veseli bomo/bodo, če boste tudi vi opravili kakšen njihov trening. Ne pozabite, da le z vsakodnevnim gibanjem pripomoremo k zdravju.

YouTube video Trening 5. a
YouTube video Trening 6. a
YouTube video Trening 7. a
YouTube video Trening 7. b
YouTube video Trening 8. a
YouTube video Trening 9. a

5. razred 6. razred 7. razred 8. razred 9. razred Šport

22. 9. 2021, 17:55
Silva Potočnik
1 od 10
Igriva arhitektura v 1. razredu

V 1. razredu so se učenci srečali z arhitekturo na igriv način. Ema jim je predstavila različne arhitekturne objekte. Pri opazovanju le teh so uporabili vse svoje čute in se za nekaj časa prelevili v arhitekturne detektive. Iz revijalnega papirja so izdelali trdne in udobne stolčke. Vsak je izdelal tudi posebno hišo v kateri so našle zatočišče igračke ljudi, hišnih ljubljencev in vozil. Prvošolci so bili nad aktivnostmi navdušeni in so z delom in igro nadaljevali še v OPB.

1. razred

22. 9. 2021, 14:49
Judita Bračko
1 od 10
Arhitekturno igriv dan v 4.b

Današji dan je bil prav posebno zanimiv. Obiskala nas je študentka za arhitekturo ter nam povedala veliko zanimivosti o lesu. Spoznali smo njegov pomen, si ogledali vrste lesa, ga povonjali, tipali... Na koncu smo se prelevili v prave arhitekte. Les je posatal naš gradbeni material. Nekatere izdelke bomo lahko koristno uporabili, drugi nam bodo služili le kot dekoracija. Tehniški dan smo zaključili z lepimi občutki.

4. razred

21. 9. 2021, 21:11
Simona Čuček