Oblak 365Arnes Učilnice

kontakt | šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | prehrana | naši uspehi | knjižnica | šport | povezave | IP | galerija | video | šolarček

Novice

Šolske novice
Šolske novice

šolsko leto: razred: objavil-a:

14. 6. 2024, 20:09
Silva Potočnik
1 od 6
Mala vrla viteza

V petek so bili učenci 1. VIO povabljeni v vrtec na ogled predstave Mala vrla viteza. Učenci in učiteljice smo uživali ob dogodivščinah junaških vitezov. Vsi smo se oddahnili, ko sta uspešno rešila kraljično iz krempljev strašnega zmaja. Za doživeto odigrano igro se zahvaljujemo vzgojiteljicama Simoni in Mihaeli.

1. razred 2. razred 3. razred

14. 6. 2024, 16:50
Judita Bračko
1 od 1
Vabilo na prireditev ob zaključku šolskega leta 2023/24 in prireditev ob praznovanju dneva državnosti

Spoštovani,

vabimo vas na prireditev ob zaključku šolskega leta 2023/24 in prireditev ob praznovanju dneva državnosti.

Prireditev bo v torek, 18. 6. 2024, ob 18:30 v dvorani kulturnega doma v Voličini.

Po prireditvi bo ogled razstave izdelkov naše šole ter učil in učnih pripomočkov, ki smo jih kupili iz sredstev šolskega sklada.

Z veseljem vas pričakujemo.

Otroci, učenci in delavci OŠ Voličina

 

13. 6. 2024, 15:31
Mojca Vogrin Pivljakovič
1 od 1
Zahvala

Danes smo bili deležni izjemne geste g. Janje, iz bara 10-ka. Gospa nas je obdarila z okusnim sladoledom. Želimo se ji javno zahvaliti, saj nas je zelo razveselila. 

Hvala , g. Janja!

4. razred

12. 6. 2024, 19:50
Simona Čuček
1 od 12
Bezeg

Mladi zeliščarji so skupaj z Marijo spoznavali bezeg in njegove zdravilne lastnosti. Bezeg jih ima veliko, zato so se nekoč ljudje pred njim priklonili, možje pa pred bezgom dali tudi klobuk z glave.  V knjižici Zelena pravljica, ki so jo dobili prav vsi zeliščarji, bodo našli tudi o bezgu veliko koristnega. Po srečanju smo se odpravili v beli vrt na plodove šmarne hrušice. Nad njihovim okusom so bili zelo navdušeni. Tudi vam predlagamo, da si doma posadite kak grm šmarne hrušice. Ne bo vam žal. 

1. razred 2. razred 3. razred

12. 6. 2024, 13:53
Nina Čuček
1 od 2
Sprejem tretješolcev v podmladek Rdečega križa

Učenci 3. a razreda so v četrtek, 12. 6. 2024 bili sprejeti v podmladek Rdečega križa. Sprejem so pripravila učenke, ki obiskujejo interesno dejavnost. Učenke so najprej na kratko predstavile organizacijo Rdečega križa in kako je sploh nastal, prebrale pravljico o Križem kapici in na koncu pripravile kviz ter igro sestavljanja znaka Rdečega križa. Na koncu je ga. predsednica krajevne enote RK Voličina Ivica Šilec podelila priznanja in simbolične nagrade. Tako se morda naslednje šolsko leto pridružijo k interesni dejavnosti.

12. 6. 2024, 13:38
Jana Pernek
Anketa o šolski prehrani

Spoštovani starši oz. skrbniki, 

po zakonu o šolski prehrani mora šola enkrat letno preveriti zadovoljstvo učencev s prehrano na šoli. Zaradi želje po zdravem prehranjevanju naših učencev in vaših otrok vas prosimo, da si vzamete čas in skupaj z otrokom rešite anketo. Vaša mnenja nam bodo v pomoč pri nadaljnjem načrtovanju šolske prehrane.

Odgovore, pridobljene z anketo, bomo pregledali in namenili izključno za interno uporabo. Prosimo Vas, da spletno anketo izpolnite vsi starši oz. skrbniki najkasneje do petka, 21. 6. 2024. Analiza ankete bo kakovostnejša, če bo vzorec anketirancev čim večji.

Zahvaljujem se vam za sodelovanje,

organizatorka šolske prehrane: Jana Pernek

Anketa o šolski prehrani
12. 6. 2024, 13:37
Nina Čuček
1 od 13
Učenci RK na obisku v bivalni enoti Voličina

Učenci, ki obiskujejo interesno dejavnost Podmladek Rdečega križa so v četrtek, 6. 6. 2024 obiskali bivalno enoto Socialno varstvenega zavoda Hrastovec v Voličini, kjer so stanovalcem pripravili kratek kulturni program. Učenci so peli, plesali,  igrali na inštrumente in deklamirali pesmi. Nato so se skupaj s stanovalci bivalne enote družili ter skupaj telovadili. Skupaj so vzpostavili lepo medgeneracijsko druženje.

12. 6. 2024, 13:33
Nina Čuček
1 od 8
Joga zunaj

Učenci, ki so obiskovali interesno dejavnost Joga so zaključno uro izvedli kar zunaj. Bilo je sončno, zabavno, jogistično in predvsem nasmejano.

7. 6. 2024, 13:20
mag. Anton Goznik
Učenci II. in III. VIO na zaključni prireditvi projekta ARGO

V ponedeljek, 10. 6. 2024, bo za učence II. in III. VIO organiziran športni dan. V šoli se učenci zberejo ob 8:30. Najprej bodo v telovadnici spremljali odbojkarsko tekmo: 9. a in 9. b : ostali učenci. 

Sledila bo malica v šolski jedilnici.

Čeprav smo načrtovali, da bi učenci v Lenart šli peš ali se peljali s kolesi, jih bo zaradi napovedanega slabega vremena odpeljal avtobus. Ob 10:30 se bodo udeležili prireditve v telovadnici OŠ Lenart, ki bo trajala približno do 12:30. Udeležili se bodo zaključne prireditve projekta ARGO, na kateri bodo nastopili glasbeni gostje Leopold I, učenci Muzikluba in glasbena skupina Štrom.

V primeru dežja naj bodo učenci primerno oblečeni in obuti. Zraven naj imajo anorak oz. dežnik, ker bodo po vsej verjetnosti izstopili in vstopili na AP Lenart.

Po vrnitvi iz Lenarta bo učence v kuhinji čakalo kosilo.

7. 6. 2024, 10:48
Mateja Karneža
1 od 10
Zdrava šola in medgenaracijsko branje

Učenci 1. a in 9. a so se med šolskih letom družili s knjigo. Večina prvošolcev na začetku še ni znala brati, skozi šolsko leto so spoznali črke in naredili svoje prve bralne korake. Devetošolci, njihovi varuhi, so veščino branja do konca šolanja dobro izpili, kar so dakazovali ob torkih zjutraj, ko so našim najmlajšim šolarjem prebirali pravljice. Svoje poslanstvo so vestno in odgovorno opravljali, nekateri tudi zelo pozitivno presenetili. Najmlajši pa so vsak torek nestrpno čakali, kdo bo stopil skozi vrata z novo knjigo.

1. razred 9. razred Knjižnica

6. 6. 2024, 18:49
Regina Dobaja
1 od 20
Kolesarjenje

V tem tednu nam je lepo vreme »dovolilo«, da smo v sklopu ur športa v prvem razredu tudi kolesarili. Učenci, razdeljeni v manjše skupine, so pokazali svoje spretnosti v vožnji s kolesom in varnem obnašanju v prometu. Pri kolesarjenju so v celoti upoštevali navodila in pravila, večina jih je že zelo spretnih kolesarjev. Medtem, ko so eni kolesarili, so drugi raziskovali in se učili na prostem. Staršem se zahvaljujemo, da so nam pomagali pri izvedbi dejavnosti.  

1. razred

6. 6. 2024, 18:33
Regina Dobaja
1 od 3
Naš škrat Zdravilko

V Voličini, v učnih vrtovih pri Sv. Rupertu, živi prav poseben škrat. Zdravilko je njegovo ime. Je prijazen škrat, velik prijatelj živali in tistih ljudi, ki imajo radi naravo in lepo skrbijo zanjo. Ker so mladi zeliščarji prav takšni, je naročil, da mora imeti prav vsak svojega škrata Zdravilka. Izdelali so si ga s pomočjo starejših zeliščaric, ki so škratke zašile in narisale, sami pa so jih napolnili s cvetovi vrtnic in sivke. Veseli so jih odnesli domov. Če želite škrata Zdravilka še bolje spoznati, pa o njem povprašajte naše mlade zeliščarje.

2. razred 3. razred

5. 6. 2024, 11:36
Katja Majhenič
1 od 1
Poletni tabor Pustolovščina+

Na gimnaziji Antona Martina Slomška v Mariboru organizirajo poletni tabor za učence 6., 7. in 8. razreda osnovne šole. Če želite nekaj prvih počitniških dni preživeti malo drugače in bolj pustolovsko, ste vabljeni na tridnevni tabor Pustolovščina +, ki se bo odvijal od 2. do 4. julija 2024 na Zavodu Antona Martina Slomška na Vrbanski cesti 30 v Mariboru. Več podatkov najdete v priponki.

3. 6. 2024, 13:24
Brane Lazič
1 od 1
Planinski pohod na Kozjak

Planinski krožek OŠ Voličina in PD Lenart vabita na pohod za osnovnošolce na Kozjak. Pohod bo v soboto, 15. 6. 2024. Avtobusni prevoz stane 17 evrov za osnovnošolce člane PZS. Članarina za leto 2024 znaša 9 evrov. Več o pohodu najdete v spodnji priponki. Vabljeni!

Microsoft Word dokument Vabilo - KOZJAK
31. 5. 2024, 14:46
Dani Sajtl
1 od 5
Ogled superračunalnika HPC Vega

Računalnikar Dani Sajtl in ravnatelj mag. Anton Goznik sva se odzvala na povabilo za predstavitev in ogled superračunalnika HPC Vega, ki se nahaja v prostorih IZUM-a v Mariboru. Zmogljivost superračunalnika HPC Vega je enaka kot jih ima 50.000 namiznih računalnikov, takšnih kot jih uporabljamo navadni uporabniki. Zelo presenetljiv je bil tudi podatek, da je superračunalnik velik porabnik električne energije, saj je njegova poraba več kot 1 MWh. Za primerjavo lahko zapišemo, da stanovanjska hiša letno porabi približno 5 MWh električne energije. To pomeni, da superračunalnik za 5 ur delovanja porabi enako energije kot stanovanjska hiša v celem koledarskem letu.

Na HPC Vega, ki ves čas deluje s polno računsko močjo, svoje izračune izvajajo vse večje raziskovalne organizacije - od Instituta Jožef Stefan, Kemijskega inštituta do velikega števila fakultet univerz v Ljubljani, Mariboru in Novi Gorici. Ker je bil delno sofinanciran s sredstvi evropske unije ga lahko uporabljajo tudi institucije iz drugih držav. Ob plačilu za uporabo je na razpolago tudi podjetjem, ki za razvoj izdelkov potrebujejo kompleksne izračune.

Superračunalnik ima 960 vozlišč centralnih procesnih enot (skupno 1920 centralnih procesnih enot AMD Epyc 7H12 – 122.000 jeder) in 60 vozlišč grafičnih procesnih enot (skupno 240 grafičnih procesnih enot NVidia A100), trajna zmogljivost HPC Vega je 6,9 PFLOPS (najvišja zmogljivost je 10,1 PFLOPS). Ob zagonu superračunalnika leta 2021 je spadal med 50 najzmogljivejših superračunalnikov na svetu. Z njim je Slovenija pridobila na mednarodni veljavi.

31. 5. 2024, 9:12
Regina Dobaja
1 od 13
Škrat Zdravilko

Mladi zeliščarji so si s pomočjo Marice, Mojce in Zinke izdelali svojega škrata Zdravilka. Napolnili so ga z vrtnico in s sivko. Uporabljali ga bodo za crkljanje, umirjanje in igranje. Škrat Zdravilko ima posebne moči, zato mu bodo lahko zaupali vse svoje stiske in težave, ko se bodo te morda pojavile. Ker so pridno delali, so si zaslužili tudi zdrav napitek. Poskusili so ga in ugotovili, da ga je Marija pripravila iz vrtnic. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem tetam zeliščarkam, ki so škrate zašile in poslikale, pripravile dišeče polnilo, poskrbele za pomoč pri šivanju in pogostitev.

1. razred 2. razred

30. 5. 2024, 22:51
Simona Čuček
1 od 26
Zeliščarji in vrtnice

Prva skupina zeliščarjev je na današnjem srečanju obiskala Marijo, ki jim je predstavila kraljico vseh rož, vrtnico.  Popeljala jih je po njenem vrtu, kjer so spoznavali različne vrste vrtnic in njihova zanimiva imena. Vrtnice so si podrobno ogledali in povonjali. Za malico pa jim je pripravila vrtnični sirup in marmelado iz vrtnic in jagod. Imeli so se lepo.

2. razred 3. razred

28. 5. 2024, 15:56
Petra Munda
1 od 19
Zaključna ekskurzija v 4. in 5. a

Ob koncu maja so se na zaključno ekskurzijo skupaj odpravili tudi četrto in petošolci. Njihova osrednja postaja je bilo naše glavno mesto. S turističnim vlakcem Urbanom so se odpeljali vse do gradu in nato po nabrežjih Ljubljanice, preko Trnovskega pristana  do središča, mimo Opere, Moderne galerije  in do Prešernovega trga. Najbolj so se veselili doživetij v Hiši iluzij, ki jih ni pustila ravnodušnih. Uživali so v vortex tunelu, ames sobi,  kjer so se pomanjšali, nekateri pa povečali. Zanimivo je bilo tudi v obrnjeni sobi, ki nasprotuje zakonom gravitacije, pa v disko sobi, postregli so si tudi s prigrizkom "glava na pladnju". Optične iluzije so nas navdušile. Za konec smo si privoščili še malo sproščenega sprehoda po mestnem jedru, ogled turističnih znamenitosti in seveda za piko na i, slasten sladoled. Imeli smo se lepo.

4. razred 5. razred

28. 5. 2024, 14:35
Katja Majhenič
S Tretje v poletje

III. gimnazija Maribor vabi učence 7., 8 in 9. razreda na poletne ustvarjalnice, ki bodo potekale od srede, 26.6.2024, do petka, 28.6.2024. Ponujajo naslednje delavnice:

 • Od giba do besede (dramsko-gledališka delavnica)
 • Pop-rock delavnice (glasbena delavnica)
 • Tretji devnik (novinarsko-filmska delavnica)
 • Barvito ustvarjanje (likovna delavnica)
 • Okusno s Tretje v poletje in v svet (tujejezična delavnica)
 • Tretja dimenzija zeliščnega vrta (naravoslovno-geografska delavnica)

Izvajali bodo tudi aktivnosti kot so astronomija, šport, igre, ples, socialne igre in še mnogo več. Cena poletnih ustvarjalnic je 50 evrov. Učenci oz. njihovi starši lahko oddajo prijavo na šolski spletni strani (www.tretja.si) do srede, 19.6.2024 oz. do zapolnitve mest. 

24. 5. 2024, 18:22
Simona Čuček
1 od 12
Šola v naravi, Ptuj

Za učenci 2. in 3. razreda je neprecenljiva izkušnja plavalne šole v naravi. Za večino njih je bila to prva izkušnja s samostojnim življenjem in z odsotnostjo staršev. Ob dvajset urnem plavalnem tečaju so uživali v skupnem bivanju s sošolci in sošolkami, v naravi, na pohodih, igri, na ogledu našega najstarejšega mesta, krepili so svoje mišice na motoričnih igralih in smejalne mišice na večeru smešnic. Uživali so ob branju učiteljic in svojih vrstnikov. Med seboj so se še bolj povezali in spoznali, si pomagali in gradili dobre medsebojne odnose. Seveda pa so poskrbeli tudi za kakšno manjšo lumparijo. Vse to so veščine in izkušnje, ki so pomembne za razvoj otroka.

Učiteljice smo hvaležne, da smo bile del te njihove izkušnje in jih v večdnevnem skupnem bivanju še bolj spoznale.

Dragi otroci, ohranite dobro srce, bodite občutljivi na vse kar je živega, prisluhnite naravi in trudite se, da boste v vsem in v vsakomur videli nekaj lepega in dobrega. »Imate vi to!«

Spoštovani starši, učiteljice Silva, Regina, Nataša in Simona se vam zahvaljujemo za vaše zaupanje. Vsi skupaj se še naprej trudimo za dobre medsebojne odnose in podporo vašim, pa malo tudi našim otrokom.

2. razred 3. razred

24. 5. 2024, 12:42
Brane Lazič
1 od 19
Zaključna ekskurzija 7. a

V torek, 21. 5. 2024, smo se učenci 7. a odpravili na zaključno ekskurzijo na Dolenjsko. Obiskali smo Trubarjevo domačijo na Rašici, grad Turjak in Jurčičevo domačijo na Muljavi. Na Trubarjevi domačiji so nam predstavili življenje in delo Primoža Trubarja. Na gradu Turjak smo se sprehodili po sobanah, kjer smo videli viteška oblačila, različna orožja, nagačene živali in poslušali zgodbe o bitkah tistega časa. Odšli smo tudi v grajsko mučilnico, kjer nam je kustos predstavil vsako mučilno napravo posebej. Na Jurčičevi domačiji so nam kustosinje razkazale bivališča, kjer se je ustavil čas. Nato smo se z avtobusom odpravili nazaj proti domu. Zapisala Ela Zaveršnik Trojner

24. 5. 2024, 12:21
Brane Lazič
1 od 2
Na državni nivo natečaja tudi likovni izdelki naših učenk

Izspostava URZSR Maribor je v šolskem letu 2023/24 razspisala regijski natečaj za najboljša likovna dela, ki je potekal na temo "Naravne in druge nesreče - Požar v naravi". Na likovni natečaj je prispelo 243 likovnih del. Za sodelovanje na državnem nivoju so bili izbrani likovni izdelki treh učenk naše šole: Tiane Čeh iz 3. razreda, Nike Čuček iz 6. razreda in Ive Cerovšek iz 7. razreda. Učenke so se zelo razveselile praktičnih nagrad. Za uspeh jim iskreno čestitamo. 

23. 5. 2024, 23:13
Nataša Herga Kosi
1 od 39
Šola v naravi, 4. dan

Luštnega bo kmalu konec. Predzadnji dan smo ponovno preživeli zelo aktivno. Prebujanje, zajtrk, plavanje, počitek, pridno branje, kosilo, ples, športne igre, plavanje, malica, poslušanje pravljice, ... Presenečenje tega dne je bilo, da so nas v restavraciji razveselili s posebno piknik večerjo. Seveda ni šlo brez sprehoda do parka in igre ter sladkanja s sladoledom.

2. razred 3. razred

22. 5. 2024, 21:45
Silva Potočnik
1 od 20
Šola v naravi, 3. dan

Zjutraj nas je zbudilo sonce. Pred hišicami smo si pretegnili telo, opravili jutranjo toaleto, pospravili sobe in odšli na zajtrk in dopoldansko plavanje. Učenci so z nestrpnostjo pričakovali obisk go. ravnatelja, ki jih je razveselil z drobno pozornostjo. Večer smo si popestrili z obiskom Ptujskega gradu in sladoledom. Sledila je pravljica in zaslužen počitek.

2. razred 3. razred

22. 5. 2024, 19:20
Judita Bračko
1 od 9
Prvošolci na pohodu

Danes je bilo vreme na naši strani. Izkoristili smo sončne žarke in s prvošolci opravili daljši pohod. Uživali smo v družbi drug drugega, se veliko pogovarjali  in gibali na svežem zraku. Na koncu so si otroci in učiteljici zaslužili okusen sladoled, s katerim smo napolnili naše izpraznjene baterije. Za to se zahvaljujemo gu. Marku Šilec.

1. razred

22. 5. 2024, 14:22
Marko Vrbec
1 od 1
Državno tekmovanje iz kemije

V soboto, 11. maja 2024 je na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani potekalo državno tekmovanje iz kemije za Preglovo priznanje. Tekmovanja se je udeležila tudi učenka 8. razreda OŠ Voličina Zoja Mlinarič, ki je na tekmovanju usvojila srebrno Preglovo priznanje.

Zoji za dosežen uspeh iskreno čestitamo.

8. razred

21. 5. 2024, 17:55
Simona Čuček
1 od 20
Šola v naravi, 2. dan

Kljub slabšemu vremenu smo lepo preživeli tudi drugi dan. Plavanje, druženje s prijatelji, branje pravljic, igranje družabnih iger so bile osrednje dejavnosti današnjega dne.

Dragi starši, lahko ste ponosni na svoje otroke, me učiteljice smo zelo. Vsi vam pošiljamo lepe pozdrave s Ptuja.

2. razred 3. razred

21. 5. 2024, 9:57
Saška Kurnik
Pokloni zvezek

Spoštovani starši,

vabimo vas k podpori in sodelovanju v letošnji akciji Pokloni zvezek, s katero želimo zbrati čim več zvezkov za socialno ogrožene otroke. Vas starše in učence prosimo, da poklonite enega ali več novih, velikih, črtastih zvezkov za osnovnošolce, ki potrebujejo pomoč. Zvezke zbiramo za 13.000 otrok v stiski, ki jim Karitas preko poletja pomaga s šolskimi potrebščinami.

Učenci so v šoli prejeli razglednico, na katero lahko narišejo risbo ali zapišejo lepo misel za sovrstnika, ki bo zvezek prejel. Razglednico naj vložijo v darovani zvezek.

Prosimo vas, da učenci prinesejo zvezke v šolo najkasneje do petka, 7. junija 2024.

Vljudno vabljeni k sodelovanju.

YouTube video Zvezek solidarnosti 2024
21. 5. 2024, 7:43
Nina Čuček
1 od 7
Podmladek RK na srečanju starejših

V nedeljo, 19. 5. 2024 so imeli v Voličini srečanje starejših, obolelih ali invalidov, ki ga je organizirala OE RK Voličina z go. predsednico Ivico Šilec in g. župnikom. Najprej so opravili sveto mašo, nato pa se pogostili v restavraciji Hlebič. Učenke podmladka RK so starejšim pripravile kratek kulturni program. Nika Čuček in Penelope Pavlin sta recitirali dve pesmi, Mija Čuček je odigrala na klaviature, Vita Vogrin na kitaro in na koncu je še Ela Lepenik zapela pesem Hallelujah. Tako so učenke popestrile srečanje in privabile nasmehe starejših na obraz.

20. 5. 2024, 22:32
Nataša Herga Kosi
1 od 33
Šola v naravi

Učenci 2. a, 2. b in 3. a razreda so že nestrpno pričakovali šolo v naravi. Naš prvi dan je minil turbulentno hitro. Že takoj po prihodu v terme so bili učenci v akciji. Igra na prostem v naravi, okusno kosilo, plavanje, večerni sprehod, igra v parku in seveda še pika na i, sladkanje s sladoledom.  Mi se imamo fajn in upamo, da se imata lepo tudi vi.

2. razred 3. razred

20. 5. 2024, 13:02
Judita Bračko
1 od 1
Folkloristi nastopali ob 30-letnici delovanja kmetijskega podjetja ŽIPO

V petek smo s folkloristi OŠ Voličina sodelovali na pomembnem dogodku kmetijskega podjetja ŽIPO v Šetarovi, ki je praznoval jubilejnih 30 let.

Z nastopom so učenci prijetno popestrili njihov program. Organizatorjem se zahvaljujemo za vabilo in prijazen sprejem. Počutili smo se odlično.

2. razred 3. razred 4. razred 5. razred 6. razred

20. 5. 2024, 12:11
mag. Anton Goznik
Učenci 2. a, 2. b in 3. a varno prispeli v šolo v naravi

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da so učenci 2. a, 2. b in 3. a varno prispeli v Terme Ptuj. V okviru šole v naravi bodo v bazenih Term Ptuj izvedli 20-urni plavalni tečaj. Prepričan sem, da se bodo v šoli v naravi dobro počutili in se imeli lepo ter se naučili marsikaj novega in zanimivega. Dragocena izkušnja za njih bo tudi ta, da bodo naslednje 4 dni, do petka, 24. 5. 2024, preživeli brez vas, spoštovani starši, mogoče bo dragocena izkušnja tudi za kakšnega od vas.

17. 5. 2024, 11:01
Katja Majhenič
Počitnice na II. gimnaziji Maribor

Na II. gimnaziji Maribor organizirajo Počitnice na Drugi. Potekale bodo od srede, 26. junija, do petka, 28. junija 2024, in so namenjene učencem 6., 7., 8. in 9. razredov, ki želijo svoje prve dni počitnic preživeti ustvarjalno in zabavno. Letos bodo vsi učenci vključeni v naslednje zabavne aktivnosti:

 • FIZIKA in MATEMATIKA: Razsvetlimo svetlobo
 • FRANCOŠČINA, NEMŠČINA, ŠPANŠČINA: Čarobni potovalni kovček črk
 • KEMIJA in BIOLOGIJA: Znanstvena mavrica bio-kemikov
 • RAČUNALNIŠTVO: Digitalni labirint
 • SPOZNAVANJE DRUŽBOSLOVJA S FILMSKO UMETNOSTJO: Vrvež v moji glavi, Zootropolis in Naša mala mis
 • ZGODOVINA in GEOGRAFIJA: Zgodovinsko-geografska potepanja po Mariboru

Učenci imajo zagotovoljena zajtrk in kosilo. Po delavnicah bodo učenci izbirali med popoldanskimi aktivnostmi. Izbirajo lahko med: družabnimi igrami, likovnim ustvarjanjem, muzikalom ali športnimi igrami. Delavnice bodo vsak dan zaključili ob 15.00. Vse potrebne podatke z e-prijavnico najdete na spletni strani II. gimnazije Maribor (Počitnice na Drugi).

Počitnice na II. gimnaziji Maribor
17. 5. 2024, 10:59
Saška Kurnik
Iz osnovnošolskih klopi

Vabljeni, da na valovih Radia Slovenske gorice prisluhnete oddaji Iz osnovnošolskih klopi, ki bo na sporedu v soboto, 18. maja, ob 10. uri. Naši učenci bodo še zadnjič v tem šolskem letu predstavili aktualno dogajanje na šoli, dotaknili pa se bodo tudi okoljske tematike.

16. 5. 2024, 20:39
Mateja Karneža
1 od 9
Obisk Knjižnice Lenart - projekt Rastem s knjigo

V sredo, 25. 5. 2024, so sedmošolci v sklopu nacionalnega projekta Rastem s knjigo obiskali Knjižnico Lenart. Knjižničarke so nas prijazno sprejele in nam na zelo doživet ter zanimiv način predstavile izbrano knjigo projekta Irene Androjna: Modri otok. Popeljale so nas na otok, kjer se štirje najstniki, ki se spopadajo z različnimi težavami, na poletnem počitniškem taboru zapletejo v pravo dogodivščino, ki se dogaja na otoku z neokrnjeno naravo in v svetu Kraljestva neskončne zarje.

Po predstavitvi knjige in njene avtorice so nam predstavile še uporabo knjižnega kataloga Cobiss, postavitev gradiva v knjižnici, čitalnico in domoznanski oddelek, kjer hranijo kar nekaj dragocenega gradiva.

Nato smo se v šoli preizkusili v reševanju kviza na temo izbrane knjige, čaka pa nas še branje knjige, ki ga bomo vključili v domače branje.

YouTube video Predstavitev knjige Modri otok

7. razred Knjižnica

16. 5. 2024, 20:11
Nataša Herga Kosi
1 od 9
Travnik

Travniki so se že dodobra razcveteli, zato smo jih seveda morali obiskati in si od bliže pogledati, povonjati in potipati travniške rastline. Med njimi in seveda tudi na njih pa smo opazovali živali, ki so našle dom v tej prečudoviti paleti barv. 

2. razred

16. 5. 2024, 19:06
Judita Bračko
1 od 6
Kuhamo skupaj 2

V kuhanju so se preizkusili tudi učenci 6. a razreda. Pokazali so veliko kuharskih spretnosti in pripravili zelo okusne jedi. Vesela sem, da nekateri radi tudi doma zavzamejo svoj prostor v kuhinji in se pogumno lotijo dela v njej.

6. razred

15. 5. 2024, 20:59
Judita Bračko
1 od 9
Kuhamo skupaj

Učenci 6. b so se danes prelevili v čisto prave kuharje. Preizkusili so se v kuharskih veščinah in izpod njihovih prstov so nastale omamno dišeče in zelo okusne jedi, ki so razvajale naše brbončice.

Nekateri so dokazali, da jim delo v kuhinji ni tuje. To pomeni, da se podobnege dela lotijo tudi doma. Dajte jim možnost in jih pri tem spobujajte tudi vi, dragi starši.

6. razred

15. 5. 2024, 8:45
Biserka Gavez
1 od 3
Tekmovanje Evropejček 2024

Učenci Jan Čuček, Neža Kuhar in Lana Brus so se 8. maja udeležili tekmovanja Evropejček 2024, ki ga je že tretje leto zapored pripravila II. gimnazija Maribor. Tekmovanje Evropejček je eden izmed dogodkov, ki ga II. gimnazija organizira v sklopu programa Šola ambasadorka Evropskega parlamenta in se vsako leto odvija okrog 9. maja, ko v Evropski uniji obeležujemo dan Evrope. V sklopu tekmovanja se je predstavila tudi Hiša Evropskega unije iz Ljubljane. Učenci so prejeli priznanje za sodelovanje. Čestitamo

14. 5. 2024, 22:36
Natalija Šijanec
1 od 10
Zlati na državnem tekmovanju otroških pevskih zborov 2024

V torek, 14. 5. 2024, se je OPZ OŠ Voličina udeležil 27. državnega tekmovanja otroških pevskih zborov, ki je potekalo v Zagorju ob Savi. Tekmovanje je bilo razdeljeno na 3. koncerte, na katerih je nastopilo 19 zborov. Po vsakem koncertu je sledilo še posamično in skupno petje. 

Naši mladi pevci so se odlično izkazali, saj so za njihov debitantski nastop prejeli zlato priznanje. Iskrena zahvala vsem mladim pevkam in pevcem, ki so v naš skupni uspeh vložili veliko časa in z dobro voljo ter pozitivno energijo prihajali na vaje. Prepričana sem, da je to priznanje dodatna vzpodbuda in motivacija za naše nadaljnje delo. Zahvala gre tudi korepetitorici Zali Čuček Rojs, ki je ob klavirju spremljala naše pevce in spremljevalkama učencev na državni reviji, Regini Dobaja in Simoni Čuček.

Iskrene čestitke in velik objem vsem. Ponosna sem na vas, drage moje pevke in pevci.

YouTube video Posnetek nastopa
14. 5. 2024, 19:52
Silva Potočnik
1 od 2
Nagrajenka likovnega natečaja

Uprava RS za zaščito in reševanje je v šolskem letu 2023/24 razpisala natečaj "Naravne in druge nesreče" na temo požar v naravi. Komisija za izbor likovnih del je na podlagi predpisanih smernic za izdelavo izdelkov ocenila in izbrala izdelek Tiane Čeh. Prejela je potrdilo in nagrado. Tiani čestitamo.

 

3. razred

14. 5. 2024, 13:33
Katja Majhenič
Za družine brezplačno

V sredo, 15.5., je mednarodni dan družin in v tednu do 22.5. teden družin. Letošnja osrednja tema mednarodnega dneva družin je ''Družine in podnebne spremembe''. Podnebne spremembe negativno vplivajo na zdravje in dobro počutje družin s povečanim onesanževanjem, medtem ko ekstremni vremenski dogodki pogosto povzročijo prisilno razseljevanje in izgubo sredstev za preživetje družin in posameznikov. V Sloveniji smo bili temu priča lanskega avgusta ob poplavah na Koroškem. V ZPMS so že 26. leto zapored pripravili akcijo ''Za družine brezplačno''. Muzeji, galerije in druge kulturno - umetnostne ustanove za vas brezplačno odpirajo svoja vrata. V nadaljevanju vam posredujemo seznam vseh programov in aktivnosti. Vljudno vabljeni!

Adobe Acrobat dokument SEZNAM Kulturno umetniških organizacij 2024
13. 5. 2024, 13:42
Nina Čuček
1 od 9
Učenci 4. a razreda na Otroški varnostni olimpijadi

Učenci 4. a razreda so v petek, 10. 5. 2024 sodelovali na 16. Otroški varnostni olimpijadi, ki je potekala na ŠRC Polena v Lenartu. Otroška varnostna olimpijada je skupinsko tekmovanje, na katerem učenci 4. razredov skozi igro pokažejo pridobljena znanja o varnosti in zaščiti ter določene vsakodnevne spretnosti. V ospredju ni tekmovalnost otrok, temveč želja, da se skozi igro in zabavo pri otrocih pridobi potrebno znanje o varnosti in samozaščiti. Učenci so se dobro odrezali in pokazali veliko znanja ter spretnosti. Imeli smo se zelo lepo.

4. razred

12. 5. 2024, 19:48
Silva Potočnik
1 od 11
Kulturni dan 3. razreda

Skupaj s prvošolci in drugošolci smo si v kulturnem domu ogledali predstavo, ki so nam jo pripravili učenci in učitelji glasbene šole. Nato smo se odpravili na občino, kjer so nas prisrčno sprejeli. Ogledali smo si županovo pisarno in preizkusili njegov stol ter si nadeli županovo verigo. V sejni sobi smo uprizorili sejo občinskega sveta, izvolili županjo in podžupanjo. Županja je za nekaj časa postala Tiana, podžupanja pa Lucija. Po končani seji smo se posladkali, si v avli občine ogledali razstavo in se poslovili. Na Poleni smo se sprostili na igralih.

3. razred

10. 5. 2024, 21:08
Regina Dobaja
1 od 23
Kulturni dan v Lenartu

Današnji sončni dan so prvošolci preživeli v Lenartu. Bil je kulturno in športno obarvan. Najprej smo si ogledali prireditev v kulturnem domu. Na njej so se predstavila glasbila in glasbena šola. Hudomušen in poučen program Glasbene šole Lenart sta povezovali učenki glasbene šole, Ajda in Ava, ki sta tudi učenki naše šole. Po ogledu smo se odpravili po Lenartu, si ga ogledali in seveda uživali v gibanju in druženju.

1. razred

10. 5. 2024, 15:11
Simona Čuček
1 od 33
Kulturni dan 2. razreda

Drugošolci so se danes odpravili v Lenart, kjer so si v kulturnem domu ogledali predstavitev glasbene šole. Ob domisleni predstavitvi inštrumentov so uživali. Kasneje pa so se odpravili še v knjižnico Lenart, kjer jim je knjižničarka Nina na zelo zanimiv način knjižnico tudi predstavila. Imeli so se lepo.

2. razred

10. 5. 2024, 12:17
Petra Šuman
1 od 5
5. dan - šola v naravi v Kranjski Gori

Še zadnjič se vam oglašamo s Kranjske Gore. Današnji dan je zelo hitro minil, saj smo se s kolesi najprej odpeljali do državne meje z Italijo, nato pa smo se podali še do Planice, kjer so se najbolj vztrajni vzpeli še na letalnico. Preživeli smo prijeten teden in upamo, da se še kdaj vrnemo.

8. razred

10. 5. 2024, 8:54
mag. Anton Goznik
1 od 3
Učenci 9. a in 9. b spremljali potek krvodajalske akcije

V petek, 26. 4. 2024, je v prostorih OŠ Voličina potekala krvodajalska akcija, ki jo organizira OO RK Voličina. Krvodajalske akcije se je udeležilo okrog 50 krvodajalcev. Nekaj dni pred krvodajalsko akcijo smo z mentorico RK na OŠ Voličina go. Nino Čuček povabili devetošolce, da si lahko potek krvodajalske akcije ogledajo, če želijo.

Od 31 devetošolcev se je za spremljavo poteka krvodajalske akcije odločilo 20. Ena skupina je bila z učiteljico Nino Čuček, druga pa z ravnateljem. Učenci so si lahko ogledali vprašalnik, ki ga mora izpolniti vsak krvodajalec, spremljali so merjenje krvnega tlaka in pulza ter nato test krvi na vsebnost hemoglobina. Prav tako so bili prisotni pri zdravnici, ki je najprej pregledala izpolnjen vprašalnik ter nato povprašala krvodajalca o počutju in drugih zadevah, ki vplivajo na odvzem krvi. Zdravnica je prisluhnila bitju srca in poteku globokega dihanja.

Po pregledu pri zdravnici so učenci skupaj s krvodajalcem odšli v prostor za odvzem krvi, kjer so spremljali postopek priprave roke za odvzem. Nato so spremljali vbod igle v žilo ter približno 10 minut odvzema krvi. Po končanem odvzemu so bili prisotni še krajši čas, da so se lahko na lastne oči prepričali, da se je krvodajalec vstal in tako ugotovili, da krvodajalcu nič ne manjka, ker je daroval kri, torej življenjsko tekočino, ki rešuje življenja.

Učenci so na predlog zdravnice pri postopku odvzema krvi sedeli, saj se je zdravnica zbala, da ne bi kdo padel, če bi ga pri spremljanju odvzema krvi obšla kakšna slabost.

Učenci so izkušnjo darovanja krvi zelo dobro sprejeli in ob tem videli, kako pomembna je krvodajalska akcija, saj vsi krvodajalci darujejo kri z namenom pomagati drugim.

10. 5. 2024, 8:54
mag. Anton Goznik
1 od 6
Učencem je bila na ogled razstava 30 let Zveze veteranov vojne za Slovenijo

Učenci šole so si na hodniku pred knjižnico lahko konec aprila in v začetku maja ogledali razstavo z naslovom 30 let Zveze veteranov vojne za Slovenijo. Sooblikovalec oz. soavtor razstave je tudi g. dr. Marjan Toš iz Lenarta.

Zveza veteranov vojne za Slovenijo se aktivno vključuje v delo z mladimi. Izvaja postavitve razstav o vojni za Slovenijo v osnovnih in srednjih šolah, z obiski veteranov na šolah ter predavanjih o dogodkih iz časa osamosvajanja in vojne za Slovenijo.

10. 5. 2024, 7:23
Silva Potočnik
1 od 13
Zaključna ekskurzija

Tudi tretješolci so se udeležili zaključne ekskurzije v Ljubljano. Še nekaj njihovih utrinkov.

3. razred

9. 5. 2024, 21:46
Nataša Herga Kosi
1 od 35
Zaključni izlet

Na zaključni izlet smo se v tem šolskem letu odpravili kar v naše glavno mesto. Seveda ni šlo brez ogleda živalskega vrta, ki je bil naša prva postojanka. Najprej smo se okrepčali. Že med malico pa smo slišali klice morskega leva, ki nas je prvi pozdravil. Med sprehodom smo videli veliko zanimivih in veličastnih živali, seveda tudi takih, ki drugače ne živijo pri nas. Po ogledu smo si privoščili še malce igre in sladkanja. Kasneje smo se odpravili še v samo središče Ljubljane in se hitro povzpeli tudi na grad, saj smo za pot navzgor uporabili kar vzpenjačo. Dol ni šlo nič kaj počasneje, saj smo vedeli, da se bomo posladkali še s sladoledom. Prijetno utrujeni in polni novih doživetij smo se potem odpravili proti naši lepi Voličini. 

2. razred

9. 5. 2024, 20:16
Regina Dobaja
1 od 35
Zaključna ekskurzija v Ljubljano

Današnji dan so prvošolci skupaj z učenci 2. in 3. razreda preživeli na zaključni ekskurziji. Najprej so obiskali živalski vrt v Ljubljani, popoldan pa so se odpravili še v center Ljubljane. Do gradu so se povzpeli z vzpenjačo, potem pa se peš odpravili po Ljubljani. Precej utrujeni, a dobre volje, so se odpeljali proti domu. Nekaj utrinkov z današnjega potepanja prvošolcev si lahko pogledate na fotografijah. Otroci, bili ste res odlična družba.

1. razred

9. 5. 2024, 17:36
Petra Šuman
1 od 11
4. dan - šola v naravi v Kranjski Gori

Po deževnem dnevu nas je jutro razveselilo s soncem. Takoj po zajtrku nas je čakal orientacijski pohod, pri katerem smo morali odgovarjati na vprašanja, uporabljati kompas in svoje znanje. Šlo nam je dobro, saj smo vsi uspešno prišli na cilj. Čakalo nas je kosilo, po katerem smo odšli še na sladoled. Popoldan pa smo ponovno preživeli v naravi, eni smo spoznavali, kako smo varni v naravi, drugi pa smo se učili nordijske hoje.

8. razred

9. 5. 2024, 10:49
Brane Lazič
1 od 2
Velike stvaritve malih mojstrov 2024

V viteški dvorani mariborskega gradu so v torek, 7. 5. 2024 odprli VELIKE STVARITVE MALIH MOJSTROV, razstavo likovnih del osnovnošolcev in vrtčevskih otrok. Razpisana tema letošnjega natečaja je nosila naslov Časovni stroj in se vsebinsko navezuje na stalno razstavo Pokrajinskega muzeja Maribor Portret meščanstva, ki med drugim prikazuje tehnološki napredek 19. in 20. stoletja. Nanj se je odzvalo več kot 350 otrok iz 21 šol in desetih vrtcev. Prispela dela je ocenila strokovna komisija, v kateri so bili prof. dr. Matjaž Duh, prof. dr. Jerneja Herzog in mag. sc. Katja Kozjek Varl iz Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru, univ. dipl. vzgojiteljici Julijana Kološa in Maša Hedl iz Vrtca Ivana Glinška Maribor in Ivana Unuk, univ. dipl. um. zgod., kustodinja pedagoginja Pokrajinskega muzeja Maribor. Med prispelimi likovnimi deli je komisija izbrala sto del, ki bodo na ogled na občasni razstavi Velike stvaritve malih mojstrov v Pokrajinskem muzeju Maribor. “Otroci so slikali zelo raznolike motive, od parnih lokomotiv in starih telefonov do podmornic in visokih koles. Nekaterim je bilo zanimivo prikazati, kako so se določeni vsakdanji predmeti modernizirali skozi čas, drugi so predmete postavili v nek kontekst, v razgibano ozadje, ali pa so se osredotočali le na predmete same," je pojasnila Ivana Unuk, muzejska pedagoginja in vodja projekta.

Našo šolo na razstavi s svojo risbo zastopa učenec 5.a, Nejc Klemenšak. Razstavo si lahko ogledate na baročnem stopnišču mariborskega gradu od torka do sobote med 10.00 in 18.00.

Čestitamo vsem mladim ustvarjalkam in ustvarjalcem za vse igrive, barvite in simpatične stvaritve.

8. 5. 2024, 21:22
Petra Šuman
1 od 9
3. dan - šola v naravi v Kranjski Gori

Danes smo se zbudili v deževen dan, vendar smo kljub temu obiskali Zelence, odšli na pohod, poskušali zanetiti ogenj in se preizkusili v nordijski hoji. Dokazali smo, da nismo iz sladkorja in da nas vreme ne ovira pri aktivnostih na prostem. Po večerji nas je čakal še družaben večer, kjer smo se predstavili z raznimi točkami in zaplesali v ritmih zabavne glasbe.

8. razred

8. 5. 2024, 14:44
mag. Anton Goznik
Zbiralna akcija odpadnega papirja

Spoštovani starši in krajani,

učenci 9. a in 9. b bodo v letošnjem šolskem letu še zadnjič zbirali odpadni papir. Zbirno mesto bo na parkirnem prostoru pri telovadnici OŠ Voličina. Zbiranje odpadnega papirja bodo izvedli med 20.-24. 5. 2024. Zbrani znesek papirja se bo porabil za valeto devetošolcev.

Devetošolci se Vam zahvaljujejo za vsak kilogram papirja.

Adobe Acrobat dokument Zbiralna akcija odpadnega papirja
7. 5. 2024, 17:53
Petra Šuman
1 od 10
2. dan - šola v naravi v Kranjski Gori

Zjutraj nas je zbudilo sonce in ponovno nas je čakal dan poln aktivnosti. Prva skupina se je podala na naporen pohod, ki nas je nagradil s čudovitim razgledom na planine. Popoldne pa smo se preizkusili še v veslanju na Jasni. Druga skupina pa je po zajtrku krenila proti Zelencem, naravnemu rezervatu, ki nas je očaral s svojo zeleno barvo, po kateri se imenuje. Po počitku pa so se slednji odpravitli še v Triglavski narodni park.

8. razred

6. 5. 2024, 18:04
Petra Šuman
1 od 10
1. dan - šola v naravi v Kranjski Gori

Kranjska Gora nas je pričakala s svojo neokrnjeno naravo in nas že prijetno utrudila, saj smo se nekateri podali na pohod v Triglavski narodni park, nekateri pa smo se preizkusili v veslanju na jezeru Jasna. Po večerji nas čaka še sprehod skozi naselje.

8. razred

6. 5. 2024, 12:20
mag. Anton Goznik
Učenci 8. a varno prispeli v šolo v naravi

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da so učenci 8. a varno prispeli v CŠOD Kranjska Gora. Kranjska Gora je znano turistično središče v Zgornjesavski dolini. Nadmorska višina kraja je 810 m. Na severu se nad dolino razprostirajo Karavanke, porasle z gozdovi, na jugu pa se pno v nebo mogočni Julijci.

CŠOD Kranjska Gora leži v centru tega lepega turističnega kraja. Od tod je primerno izhodišče za krajše naravoslovne ekskurzije v osrčje Triglavskega narodnega parka. 

8. razred

26. 4. 2024, 13:24
Natalija Šijanec
1 od 21
Otroci in učenci pojemo, plešemo ter igramo

V torek, 23. 4. 2024, je v Kulturnem domu Voličina, v organizaciji OŠ Voličina, potekala tradicionalna glasbena prireditev Otroci in učenci pojemo, plešemo ter igramo. Predstavila se je pisana druščina otrok in učencev z najrazličnejšimi točkami, ki je poslušalce popeljala v čarobni svet glasbe, petja, plesa in glasbil. Prireditev je bila popestrena s humorističnimi vložki.

Iskrene čestitke in zahvala vsem nastopajočim, ki so pripomogli, da je prireditev uspela.

YouTube video Posnetek prireditve
25. 4. 2024, 12:29
Saška Kurnik
Humanitarni program Pomežik soncu - počitniška letovanja

Zveza prijateljev mladine Slovenije obvešča družine, ki se soočajo s finančno stisko, da obstaja možnost brezplačnega letovanja za otroke, s pomočjo humanitarnega programa Pomežik soncu. Program, ki se izvaja že 25 let, otrokom in mladostnikom iz socialno šibkejših družin omogoča brezplačna letovanja na morju in v hribih. V letu 2023 so brezplačno letovanje omogočili 1489 otrokom.

Za več informacij se lahko obrnete na lokalno društvo oz. Zvezo prijateljev mladine (info@zpms.si, 01/23 96 720).

24. 4. 2024, 14:21
Nina Čuček
1 od 16
Joga za otroke

Pri interesni dejavnosti Joga za otroke so učenci že zelo vešči jogijskih vaj. Učenki Pandora in Tiana iz 3. a razreda sta pripravili jogijsko igro s kockami. Nato pa so se učenci preizkusili v jogi s pomočjo video posnetka. Učenci so izvajali jogijske vaje po navodilu zgodbice o Trollih. Bilo jim je zabavno in zanimivo. Na ta način lahko učenci vadijo jogo tudi doma.

24. 4. 2024, 7:39
Jana Pernek
1 od 2
24. 4. 2024 - slovenski dan brez zavržene hrane

24. aprila že 4. leto zapored obeležujemo slovenski dan brez zavržene hrane, katerega namen je vsakega posameznika spodbuditi k zmanjševanju in preprečevanju nastanka zavržene hrane. V povprečju vsak prebivalec v Sloveniji zavrže približno 70 kg hrane, od tega kar 27 kg še užitne. Na ravni EU zavržemo kar 20 % vse hrane, ki je bila namenjena za prehranjevanje ljudi. Globalno gledano pa zavržemo toliko hrane, kot bi jo predelali na površini, veliki za kar 635 Slovenij. Največ zavržkov nastane v domačih gospodinjstvih, zato smo ravno mi tisti, ki lahko s spremembami pripomoremo največ. Zavedati se moramo, da s tem ko zavržemo hrano, ne zavržemo samo tistega pikastega jabolka, ki nam ni všeč, ali tistega jogurta, na katera smo v hladilniku pozabili, ampak tudi vse naravne vire; tla oz. kmetijske površine, vodo, energijo in delo, ki je bilo vloženo v pridelavo in pripravo hrane. Za zmanjševanje zavržkov hrane pametno načrtujemo nakup, doma redno preverjamo roke uporabe živil, upoštevamo navodila shranjevanja živil zapisana na deklaraciji, pripravimo si manjše obroke, za katere zagotovo vemo, da jih bomo zaužili, hrano zamrznimo, če menimo, da je ne bomo uporabili v krajšem času, namesto v smeti, hrano odvrzimo na kompost in nenazadnje naučimo se uporabiti ostanke hrane, ki jih lahko preoblikujemo v zelo okusne jedi.

Nekaj receptov za porabo ostankov hrane lahko najdete na spodnjih povezavah.

Zavedati se moramo, da je hrana vrednota in tako moramo z njo tudi ravnati.

Babice so vedele, da se hrane ne meče v smeti
Kuhanje brez odpadkov - kuharski recepti
Uporabni nasveti za manj zavržene hrane
23. 4. 2024, 12:15
Biserka Gavez
1 od 6
Peka magičnih piškotov

V sklopu priprav na 38. festival Turizmu pomaga lastna glava smo z učiteljico Petro Šuman pripravljali piškote iz moke praženih gozdnih pešk. Napolnili smo jih z magično jurkino marmelado z dodatkom mete ali melise. 16. 4. 2024 smo jih ponujali tudi na naši Turistični tržnici v Mercator centru Mariboru. Med peko piškotov smo se zelo zabavali in naučili veliko novega. Piškoti so na Turistični tržnici poželi veliko zanimanja.

23. 4. 2024, 12:13
Biserka Gavez
Državno tekmovanje iz znanje geografije

V soboto, 6. 4. 2024, je potekalo državno tekmovanje iz znanja geografije v Škofji Loki. Tekmovanja se je udeležila Ela Zaveršnik Trojner iz 7. a. Ela je skupaj zbrala 24 točk in zasedla 41. mesto.
Čestitke Eli!

23. 4. 2024, 9:39
Dani Sajtl
1 od 12
Sobotna šola

V okviru Obogatitvenega programa za nadarjene učence smo v soboto, 20. 4. 2024, izvedli sobotno šolo. Letos so se je udeležili tudi vrstniki iz Osnovne šole Sveta Ana. Po lastnih željah so se udeležili treh delavnic, in sicer: Sobe pobega (Escape room), Poskusi in eksperimenti in Osnove animacije.

Letošnja tema sobe pobega je bila Raztreseni učitelj. Dve skupini učencev sta tekmovali, kateri hitreje rešijo uganke, se dokopajo do testa in ključa učilnice. Obe skupini sta se odlično odrezali in se rešili pred iztekom časa. Pokazali so izjemne spretnosti sklepanja in sodelovanja in se rešili v slabih 50. minutah!

V okviru delavnice Poskusi in eksperimenti so učenci spoznali nekaj zelo pogostih kemikalij, kemijski pribor, varno shranjevanje nevarnih snovi ter opazovali in sodelovali pri izvedbi nekaterih preprostih kemijskih poskusov.

V tretji delavnici so učenci spoznali osnove animacije v programu Flipaclip. Delo je potekalo v ustvarjalnem in sproščenem vzdušju. Nekaj animacij si lahko pogledate na spodnjih povezavah.

Učiteljica Tonja, učitelji Marko, Brane in Dani

YouTube video Animacija - Melanie Bruher, 6. a, OŠ Sv. Ana
YouTube video Animacija - Ela Jančar, 6. a, OŠ Sv. Ana
YouTube video Animacija - Ema Žugman, 6. a, OŠ Sv. Ana
YouTube video Animacija - Zoja Žižek, 6. a, OŠ Sv. Ana
YouTube video Animacija - Zoja Žižek, 6. a, OŠ Sv. Ana
YouTube video Animacija - Tilen Poštrak, 7. a
YouTube video Animacija - Ela Klara Črešnar, 7. a
YouTube video Animacija - Lija Kramberger, 7. a
YouTube video Animacija - Avrelija Sužnik, 7. a
21. 4. 2024, 21:09
Regina Dobaja
1 od 34
Naravoslovni dan

V torek so imeli učenci 1. razreda naravoslovni dan. Poimenovali smo ga Zdrav duh v zdravem telesu. Spoznavali so, kako skrbimo za svoje zdravje. Pri izvedbi so pomagali zaposleni iz Zdravstvenega doma Lenart, kjer izvajajo dva preventivna programa, Vzgoja za zdravje in Vzgoja za ustno zdravje. Najprej sta nas pričakala reševalca, ki sta nam predstavila reševalno vozilo in delček svojega poklica. Sledila je dejavnost z dietetičarko, kjer smo se učili o prehrani in tudi gibanju. Po malici smo poskrbeli za zobe in se s pomočjo pravljice učili pravilno umivati zobe. Sledilo je razgibavanje, saj brez njega ni zdravja. Kineziologinja nam je pokazala kar nekaj gibanj, ki smo jih z veseljem posnemali. Opozorila nas je tudi na pomen pravilnega sedenja in nošenja šolskih torb, seveda smo oboje preizkusili. Dan je potekal raznoliko, namenili smo ga učenju in gibanju.

 

1. razred

19. 4. 2024, 10:33
Natalija Šijanec
1 od 1
Otroci in učenci pojemo, plešemo ter igramo

V torek, 23. 4. 2024, bo potekala tradicionalna glasbena prireditev v organizaciji OŠ Voličina Otroci in učenci pojemo, plešemo ter igramo. Prireditev bo ob 18.30 v kulturnem domu v Voličini.

Vljudno vabljeni.

Adobe Acrobat dokument Vabilo na prireditev
18. 4. 2024, 20:35
Biserka Gavez
1 od 5
Srebrno priznanje pri projektu Turizmu pomaga lastna glava

V torek, 16. 4. 2024, so se učenci, ki obiskujejo interesno dejavnost Turistični krožek, udeležili Turistične tržnice v Mercator centru v Mariboru, ki jo pripravlja Turistična zveza Slovenije v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport in Ministrstvom za vzgojo in izobraževanje. 

Učenci so se predstavili s projektno nalogo Magični okusi jurke, ki je nastala pod mentorstvom učiteljice Biserke Gavez in učitelja Braneta Lazića. Sodelovali so Maja Daks, Zala Družovič, Maja Balaj, Jan Čuček, Alen Malek, Lia Lucia Kmetič, Neja Ditner, Vita Munda in Neža Kuhar. Učenci so za projektno nalogo in predstavitev na Turistični tržnici prejeli srebrno priznanje.

Čestitamo!

Adobe Acrobat dokument Magični okusi jurke
YouTube video Promocijski video - Magični okusi jurke
17. 4. 2024, 16:42
Silva Potočnik
1 od 14
Zdrav duh v zdravem telesu

V torek so imeli učenci 3. razreda naravoslovni dan. Spoznavali so, kako skrbimo za svoje zdravje. Na naše zdravje v veliki meri vpliva prehrana. Za prigrizek so ta dan prinesli samo zdravo hrano in pijačo. Zdravje si krepimo tudi z gibanjem. Pandora in Tiana sta pripravili uro joge. Po ogledu lutkovne predstave smo se pogvarjali o Martinu, ki je s svojimi razvadami močno škodil svojem zdravju. Na naše zdravje pa vpliva tudi čisto okolje, takšno, ki ni onesnaženo in v katerem ni smeti. Zato so učenci reciklirali odpadke in iz njih izdelali nove, uporabne predmete.

3. razred

12. 4. 2024, 18:59
Simona Čuček
1 od 16
Zeliščarji in ozkolistni trpotec

Mladi zeliščarji so v tem tednu spoznavali ozkolistni trpotec. Najprej so ga travniku poiskali in opisali. Spoznali so, da svež in obrisan zmečkan list lahko položimo na manjšo rano, pa tudi na žulj. Izvedeli so, da lahko iz pomladi nabranih listov pripravimo čaj in sirup.  Čudili so se zanimivosti, da ima ena rastlina trpotca najmanj 2500 semen, ki jih v glavnem pojedo ptiči in da kljub temu, da gredo skozi njihov prebavni trakt, semena še vedno kalijo. Njegovo uporabo v prehrani pa so tudi sami preizkusili, saj so naredili namaz iz mladih listov trpotca, koprca, drobnjaka in sirnega namaza. Ker so bili nad namazom navdušeni, so pripravili še drugega iz regačice, melise, špinače in sirnega namaza. Namaza so namazali na kruh in ju okrasili z užitnimi cvetovi.

1. razred 2. razred 3. razred

10. 4. 2024, 23:20
Natalija Šijanec
1 od 10
Čričkov gaj in Slavčkov gaj

V torek, 9. aprila 2024, ob 15.30 in 18.00 je v Športni dvorani v Sveti trojici potekala območna revija otroških in mladinskih pevskih zborov »Čričkov gaj« in »Slavčkov gaj«. Na njej so nastopili OPZ in MPZ OŠ Lenart, OŠ Cerkvenjak – Vitomarci, OŠ Voličina, OŠ Sveta Ana, OŠ J. Hudalesa Jurovski dol, OŠ Benedikt in OŠ Sveta Trojica. Prireditev je povezovala Anita Kralj Pavkovič. 

Revijo je strokovno spremljala ga. Manja Gošnik Vovk, katera je izjemno pohvalila tako otroški kot mladinski pevski zbor OŠ Voličina za ubrano odpete in interpretirane pesmi. Iskrene čestitke obema zboroma, za čudovit nastop in odlično zapete pesmi, so namenjene tudi z moje strani. Izjemno sem ponosna na vsakega izmed vas.

Hkrati z velikim veseljem sporočam, da se je OPZ uvrstil na 27. državno tekmovanje, ki bo potekalo 14. maja 2024, v Zagorju. Čudovit dosežek in priznanje za našo šolo.

10. 4. 2024, 15:28
Janja Pihler
Zlata trstika za Nejo, Vito, Nežo in Leni na državnem tekmovanju Zdrav dih za navdih

Cilj tekmovanja Zdrav dih za navdih je prispevati k boljšemu poznavanju dihal, bolezni dihal, alergij in vpliva okolja na dihala. Letos je bil poudarek na vedno večjo problematiko kajenja med mladimi. Z raziskovanjem in ustvarjanjem različnih izdelkov, otroki in mladostniki, na njim prijazen način ozaveščajo škodljive posledice uživanja tobaka.

Učenke Vita Munda, Neja Ditner, Neža Kuhar in Leni Oberlajt iz 9.b razreda so letos raziskovale na temo Kajenje in mladi. Naredile so raziskavo o kajenju v 8. in 9. razredu na OŠ Voličina.

Za svojo raziskovalno nalogo so osvojile vseh 25 možnih točk ter s tem zlato trstiko.

Učenkam iskreno čestitamo.

Raziskovalna naloga je pripeta v priponki.

Adobe Acrobat dokument Kajenje in mladi - OŠ Voličina
9. 4. 2024, 9:54
mag. Anton Goznik
1 od 1
Zamolčane resnice - Pasti nekemičnih zasvojenosti

Spoštovani starši, strokovni delavci vrtca in šole ter učenci III. VIO,

v prejšnjem tednu smo vas obvestili in vas prosili, da si rezervirate čas za spletno predavanje oz. online dogodek z naslovom Zamolčane resnice - Pasti nekemičnih zasvojenosti, ki bo danes, v torek, 9. 4. 2024, ob 18:00 po končanih roditeljskih sestankih v vrtcu in šoli.

Dogodek bo na povezavi https://www.neodvisen.tv.

Geslo za dostop smo vam danes poslali s pomočjo eAsistenta.

Pomembno:

 • Ko kliknete na zgornjo povezavo za ogled dogodka, kliknite na naslovnico »Zamolčane resnice« z datumom in uro dogodka, ki je dogovorjen za vašo šolo.
 • Ob kliku na VSTOPI se vnese geslo, ki vam bo omogočilo ogled dogodka ob dogovorjeni uri.
 • V kolikor se vam bo na strani prikazalo, »ali sprejemate piškotke«, le-te potrdite, da vam bo stran pravilno delovala.
 • Ne pozabite vklopiti zvočnikov.

V času online dogodka bo možnost postavljanja vprašanj preko klepetalnice.

Lepo vas pozdravljamo.

7. 4. 2024, 20:43
mag. Anton Goznik
1 od 25
Brez poraza postali državni prvaki U15 v futsalu

Učenci OŠ Voličina Timotej Kocbek, Aljaž Fras, Jan Čuček, Matic Marin, Vito Horvat, Skaj Mulec in Jakob Murko trenirajo in nastopajo za ekipo U15 KMN Slovenske gorice v futsalu. 

Danes je bila v športni dvorani v Voličini odigrana druga finalna tekma državnega prvenstva v futsalu U15. Ekipa KMN Slovenske gorice se je pomerila z ekipo KMN Meteorplast iz Ljutomera. V gosteh so prejšnjo nedeljo futsalerji iz Voličine zmagali z rezultatom 6 : 3.  Današnja domača tekma se je začela po željah gostov, saj so hitro povedli z rezultatom 0 : 2. V nadaljevanju so se domači igralci zbrali in polčas dobili z rezultatom 3 : 2. Drugi polčas so ponovno odlično začeli gostje, ki so bliskovito dosegli tri zadetke in povedli s 3 : 5. Domača ekipa je strnila vrste in zaigrala odlično v obrambi ter učinkovito v napadu in s tremi zadetki povedla. Navijači obeh moštev so z bučnim in "fer" navijanjem ustvarili čudovit športni dogodek. Ko je bilo vsem navijačem jasno, kdo bo postal državni prvak, so v domači ekipi dobili priložnost igranja tudi nekateri mlajši igralci. Gostujoča ekipa je to izkoristila in rezultat v zadnji minuti tekme izenačila na 6 : 6. 

Celotni ekipi KMN Slovenske gorice in njihovim trenerjem, posebej pa še učencem OŠ Voličina, ki so pokazali odlične igre, iskreno čestitamo za osvojeni naslov državnih prvakov v futsalu U15. Hvala tudi vsem staršem, ki otroke spodbujate in spremljate na tekmah.

7. 4. 2024, 11:10
Regina Dobaja
1 od 13
Prvošolci na šolski čistilni akciji

Tudi prvošolci so se pridružili petkovi čistilni akciji. Po jutranji pripravi na »akcijo« in malici, smo se odpravili na pot. Najprej smo se skozi gozd povzpeli do začetka naše lokacije. Razveselilo nas je, da na tej poti nismo naleteli na smeti. Potem smo pričeli s čiščenjem naše lokacije. Ta je potekala po Ruperšekem bregu proti centru Voličine, od tam pa ob glavni cesti proti Lenartu. Na tej poti je bilo odvrženih veliko pločevink, cigaretne embalaže, vrečk, steklenic, različne plastike … Nabralo se za dve polni vreči smeti. Na srečo teh nismo našli, ko smo zavili na zadnji del naše relacije; pri podjetju Letra smo zavili na cesto ob Pesnici proti Lormanju. Z druge strani so nam nasproti prišli drugošolci, zato smo si lahko na varnem mestu privoščili še odmor.

1. razred

7. 4. 2024, 11:04
Petra Šuman
1 od 4
Tudi 8. razred sodeluje v čistilni akciji

V petek, 5. 4. 2024, se je 8. razred odpravil v smeri Hum, Dolge njive, kjer bi naj ob cesti pobirali odpadke. Ker na poti nismo imeli veliko dela in nam je ostalo precej časa, smo se odpravili v Selce in Rogoznico. Na poti iz Selc proti Rogoznici smo imeli zelo veliko dela. Pobrali smo veliko steklenic žganih pijač in piv. Ker nas je že preganjal čas, smo se morali začeti vračat proti Voličini. Ob vrnitvi smo ugotovili, da smo ta dopoldan veliko naredili za kraj ter za svoje zdravje, saj smo prehodili 12km, kar je približno 16600 korakov.

5. 4. 2024, 21:44
Nataša Herga Kosi
1 od 5
Čistilna akcija

Pridno in zavzeto so se čistilne akcije prav tako lotili drugošolci. Odpravili smo se po poti mimo pokopališča, kjer smo našli kar veliko cigaretnih ogorkov ter cigaretnih škatel. Seveda med potjo ni manjkalo raznih pločevink ter ogromno plastike. Vsi skupaj upamo, da smo vsaj malo pripomogli k čistejšemu okolju okrog nas in da tako ostane še naprej. 

2. razred

5. 4. 2024, 17:36
Silva Potočnik
1 od 5
Čistilna akcija

Tudi tretješolci so se pridružili čistilni akciji. Smeti so pobirali ob cesti proti Zg. Voličini. Napolnili so kar nekaj vreč. Največ je bilo pločevink od piva. Otrokom so se porajala vprašanja, kdo ob cesti ali v avtomobilu pije pivo, nato pa embalažo odvrže v obcestni jarek? Še dobro, da imamo pridne otroške roke!

3. razred

5. 4. 2024, 12:50
Petra Munda
1 od 6
Čistimo domači kraj

V petek, 5. aprila, so se tudi petošolci priključili akciji čiščenja domačega kraja. V okviru tehniškega dne so pridno čistili ob glavni cesti, ki pelje v Hrastovec ter ob cesti v Strmi Gori. Kljub temu, da tudi krajani zgledno skrbijo za svojo okolico, so našli veliko odpadkov. V jarkih ob cesti je pristalo kar nekaj steklenic in pločevink, tudi koščkov plastike je bilo veliko. Pohvalno pa je, da je bilo letos odpadkov manj kot lani. Krasna narava, svež zrak in skrb za čisto okolje so nam pričarali še en lep dan. Učenci si zaslužijo pohvalo.

5. razred

5. 4. 2024, 10:23
Saška Kurnik
1 od 9
Pomlad se prebuja v OPB

V mesecu marcu smo v podaljšanem bivanju ustvarjali zvončke in tulipane, s katerimi smo pozdravili pomlad. Pri izdelavi zvončkov iz papirja smo se urili v natančnosti in potrpežljivosti, ob tulipanih pa smo se zatopili v "čarovnijo" mešanja barv. Nastal je pravi cvetlični vrt.

1. razred 2. razred

4. 4. 2024, 21:04
Simona Čuček
1 od 12
Zeliščarji in kopriva

Mladi zeliščarji od 1. do 3. razreda so na današnjem srečanju uživali v naravi. Na travniku so iskali znane in manj znane užitne rastline. Natančneje so spoznali koprivo. Le to so si natančno ogledali in opisali. Naučili so se kako jo prijeti, da nas njeni laski ne opečejo. Seveda so nekateri ob tem začutili tudi žgočo bolečino, ki pa je popolnoma neškodljiva. Spoznali so, da jo uporabljamo za čiščenje strupov iz telesa, da izboljšuje kri, da dobro vpliva na rast las in pomaga pri pubertetniških težavah s kožo. Vedeli so, da jo uporabljamo tudi v prehrambene namene. Takrat nabiramo le mlade koprive, ki so visoke okrog 10 centimetrov. Sami so povedali, da doma njihovi starši in stari starši kuhajo koprivino špinačo in juho. Sporočamo vam, da je sedaj pravi čas za uživanje koprivinih jedi, saj mlada kopriva vsebuje veliko zdravilnih lastnosti.

Adobe Acrobat dokument Ocvrti koprivini listi

1. razred 2. razred 3. razred

4. 4. 2024, 12:59
Petra Munda
1 od 5
Delavnice o sprejemanju drugačnosti

V četrtek, 4. aprila, sta ga. Maša Kerin in g. Andrej Brdnik Stupan iz Svetovalnega centra Maribor - enota Lenart, v petem razredu izvedla delavnico o sprejemanju drugačnosti. Preko foto zgodb in pogovorov so učenci prišli do pomembne ugotovitve o tem, da smo med seboj drugačni, pa vendar enakopravni. V sproščenem vzdušju so uživali in odkrivali mnoge življenjske resnice.  Za izvedbo delavnice se najlepše zahvaljujemo.

5. razred

3. 4. 2024, 19:33
Nataša Herga Kosi
1 od 32
ID Ustvarjalnice

V letošnjem šolskem letu smo zaključili z ID Ustvarjalnice. Tudi učenci 2. b so bili zelo ustvarjalni, delovni, inovativni. Ustvarjanje so pričeli z veselimi in lačnimi žabicami, ki lovijo muhe. Preizkusili so se tudi v origamiju ter ustvarili premikajočo se zvezdo ter osnovni lik origamija – leteči žerjav. Pomlad smo priklicali s šopkom cvetlic. Najbolj slastno in veselo pa je bilo pri peki piškotov, kjer so eni dokazali, da pridno pomagajo tudi v domačih kuhinjah.

2. razred

3. 4. 2024, 19:14
Nataša Herga Kosi
1 od 15
Likovna umetnost na prostem

Lepo sončno vreme nas je zvabilo ven. Učenci so uživali v ustvarjanju na prostem. Preizkusili so se v slikanju s kredami ter ustvarjali spomladanske slike. Nekateri so raje ostali pri klasičnem papirju in slikali ter risali nanj. Najbolj pa so učenci uživali v ustvarjanju na pesku.

2. razred

3. 4. 2024, 8:05
mag. Anton Goznik
Zamolčane resnice - Pasti nekemičnih zasvojenosti

Spoštovani starši,

v torek, 9. 4. 2024, bodo v vrtcu in na šoli potekali roditeljski sestanki. Po končanih roditeljskih sestankih ob 18:00 vas v skladu z LDN prijazno vabimo na skupni online dogodek  z naslovom Zamolčane resnice - Pasti nekemičnih zasvojenosti za starše otrok v vrtcu in starše učencev v šoli ter učence III. VIO in za strokovne delavce vrtca ter šole.

Do dogodka boste lahko dostopali na povezavi https://www.neodvisen.tv/. Geslo za dostop vam bomo poslali v torek, 9. 4. 2024.

V prilogi pošiljamo e-vabilo. Organizatorji dogodka priporočajo, da si dogodek ogledajo skupaj učenci III. VIO in njihovi starši.

V času online dogodka bo možnost postavljanja vprašanj preko klepetalnice.

Adobe Acrobat dokument Vabilo - Pasti nekemičnih zasvojenosti
29. 3. 2024, 19:44
Mateja Karneža
Zoja Mlinarič srebrna na državnem tekmovanju iz znanja slovenščine za Cankarjevo priznanje

Učenka 8. razreda, Zoja Mlinarič, je na državnem tekmovanju iz znanja slovenščine za Cankarjevo priznanje v soboto, 16. 3. 2024, v Pesnici pisala razlagalni spis na temo Nevidni svetovi na podlagi prebrane knjige Irene Androjna: Modri otok.

S svojim podrobnim poznavanjem mladinskega romana, znanjem literarne teorije in odličnim slogom je zapisana spis, za katerega je prejela srebrno Cankarjevo priznanje.

Zoja, čestimo ti in ti želimo še veliko bralnih užitkov ter ustvarjalnih uspehov!

29. 3. 2024, 13:50
mag. Anton Goznik
Osredotočeni na uspeh - vabilo

Svetovalni center za otroke, mladostnike in starše Maribor vabi na starševski večer, ki bo v četrtek, 4. 4. 2024, ob 17:00 v predavalnici Svetovalnega centra Maribor, Lavričeva 5, Maribor.

Več o dogodku lahko preberete v prilogi.

Adobe Acrobat dokument Vabilo na starševski večer
29. 3. 2024, 13:30
Katja Majhenič
1 od 1
Tom telefon

Dragi učenci, drage učenke!

Kadar smo v stiski in notranja občutja postanejo pretežka, ni potrebno, da z njimi ostajamo sami. Vsako na prvi pogled še tako težko in nerešljivo situacijo lahko začnemo reševati tako, da se najprej nekomu zaupamo in pogovorimo, kajti prav vsi ljudje potrebujemo pogovor. Kadar smo negotovi, žalostni, jezni, razočarani, nam pogovor lahko pomaga, da se počutimo lažje, se razbremenimo in dobimo občutek, da v stiski nismo sami. Če imate občutek, da svoje stiske ne zmorete zaupati nikomur, so vedno na voljo svetovalci TOM telefona. Tukaj bo vedno nekdo, ki se bo prijazno odzval, prisluhnil, razumel, spodbujal in skupaj z vami poiskal možne rešitve.

TOM telefon vas vabi k ogledu videa. Odgovor je pogovor.

YouTube video TOM telefon
28. 3. 2024, 20:41
Regina Dobaja
1 od 23
Pomladni vrtnarji in vrtnarke

V marcu smo z veseljem opazovali prebujanje narave. Po raziskovanju pomladi na prostem, smo si pomlad pričarali še v razredu. Nanjo smo se namreč pripravili tudi z vzgojo svojih rastlin. Posadili ali posejali smo jih in se spremenili v vrtnarje in vrtnarke. Kot pridni vrtnarji smo opazovali in raziskovali, kaj rastline potrebujejo za rast in razvoj. Sedaj jih v razrednem vrtičku pridno zalivamo in skrbimo zanje. Ko bo čas, jih bomo posadili na vrt. Mogoče nas bodo razveselile s svojimi cvetovi in morda celo s plodovi.

1. razred

28. 3. 2024, 19:51
Brane Lazič
1 od 1
Planinski pohod Trije kralji - Črno jezero

Planinski krožek OŠ Voličina in PD Lenart vabita na pohod za osnovnošolce Trije kralji - Črno jezero. Pohod bo v soboto, 6. 4. 2024. Avtobusni prevoz stane 15 evrov za osnovnošolce člane PZS. Članarina za leto 2024 znaša 9 evrov. Več o pohodu najdete v spodnji priponki. Vabljeni!

Pohod Trije kralji
Mladinski odsek PD Lenart

3. razred 4. razred 5. razred 6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

28. 3. 2024, 9:00
Biserka Gavez
1 od 1
Turistična tržnica 2024

V torek, 16. 4. 2024, bo v Mercator centru v Mariboru potekala Turistična tržnica, ki jo pripravlja Turistična zveza Slovenije s sodelovanjem Ministrstva za gospodarstvo in razvoj ter Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Turistična tržnica je dogodek, ki se odvija v sklopu projekta Turizmu pomaga lastna glava. Vsebina projekta je vezana na raziskovanje turizma v domačem kraju, ugotavljanje možnosti za hitrejši razvoj in povezovanje z lokalnimi skupnostmi domačega kraja ter trženje naravnih danosti in ostale ponudbe v vseh možnih oblikah. Letošnja tema je Okusni zakladi. Učenci se bodo predstavili s turistično nalogo in stojnico Magični okusi jurke.


Vljudno vabljeni na Turistično tržnico 2024 v torek, 16. 4. 2024, ob 14.00 uri v Mercator center Maribor.

28. 3. 2024, 8:51
Biserka Gavez
Tekmovanje v znanju fizike za Stefanova priznanja

V sredo, 14. 2. 2024, je na OŠ Voličina potekalo šolsko tekmovanje osnovnošolcev v znanju fizike. Tokratnega šolskega tekmovanja v fiziki se je udeležilo skupno 7 učencev. V skupini 8. razred je tekmovala ena učenka, v skupini 9. razred pa šest učencev. Tekmovanje je vsebovalo znanje, ki se ga učenci učijo pri pouku. Na regijsko tekmovanje, ki bo potekalo v četrtek, 11. 4. 2024, na OŠ Rudolfa Maistra Šentilj so se uvrstili Zoja Mlinarič iz 8. razreda in Jan Čuček ter Mitja Zorec iz 9. razreda. Čestitamo!

28. 3. 2024, 7:57
Dejan Kramberger
Zoja Mlinarič osvojila srebrno priznanje na državnem tekmovanju iz zgodovine

Zoja Mlinarič osvojila srebrno priznanje na državnem tekmovanju iz zgodovine.

Letošnje tekmovanje iz znanja zgodovine je potekalo na temo visoki in pozni srednji vek na Slovenskem. Skozi obsežno in zelo podrobno podano literaturo, ki je bila razpisana za letošnje tekmovanje so učenci spoznali obdobje in postopek nastajanja zgodovinskih dežel na slovenskem ter se poglobili v razvoj Celjskih grofov, najpomembnejše plemiške družine, ki je imela svoj sedež na slovenskih tleh.

Šolskega nivoja tekmovanja, ki je potekalo v mesecu decembru 2023 se je udeležilo 5 učencev OŠ Voličina. Najboljši rezultat na šolskem nivoju je dosegla učenka 8. razreda Zoja Mlinarič, ki se je s 35-timi točkami uvrstila na državno tekmovanje. Za svoj uspeh pa prejela tudi bronasto priznanje. Prav tako bronasto priznanje za uspeh na šolskem tekmovanju je prejela učenka 9. razreda,  Neja Ditner.

Državno tekmovanje iz znanja zgodovine je za vzhodni del Slovenije potekalo 7. marca 2024 na OŠ Dušana Flisa v Hočah. Učenka Zoja Mlinarič se je, kljub obsežni in zahtevni temi, ponovno izkazala z odličnim znanjem in z osvojenimi 24-timi točkami osvojila srebrno priznanje.

8. razred 9. razred

26. 3. 2024, 19:28
Regina Dobaja
1 od 39
Plavalni tečaj prvošolcev

10-urni plavalni tečaj se je v Termah Ptuj izvajal od 18. – 22. 3. 2024.  Pod budnim očesom plavalnih učiteljev so učenci izpopolnjevali svoje znanje plavanja in imeli tudi čas za sproščeno igro v vodi. Plavalci že komaj čakajo, da svojim domačim pokažejo kaj novega so se naučili in kako spretni so postali v vodi.

1. razred

25. 3. 2024, 12:45
Judita Bračko
1 od 3
Nastop folkloristov v Selcah

Z učenci, ki obiskujejo Folklorni krožek, smo v soboto sodelovali na prireditvi v Selcah. Z dobro voljo in veliko energije so odlično opravili svoj nastop in v njej nadvse uživali. Dobro voljo pa so prenesli tudi na obiskovalce v dvorani.

2. razred 3. razred 4. razred 5. razred 6. razred

25. 3. 2024, 7:07
Silva Potočnik
1 od 10
Mamam za praznik

Drage mame,

ob vašem prazniku vam poklanjamo šopek cvetic. Želimo vam čudovit materinski dan. Lepo praznujte.

Vaši zakladki.

3. razred

24. 3. 2024, 21:21
mag. Anton Goznik
1 od 18
19. zmaga na 19. tekmi in uvrstitev finale

Učenci OŠ Voličina Timotej Kocbek, Aljaž Fras, Jan Čuček, Matic Marin, Vito Horvat, Skaj Mulec in Jakob Murko trenirajo in nastopajo za ekipo U15 KMN Slovenske gorice v futsalu. 

Danes je bila v športni dvorani v Voličini odigrana druga polfinalna tekma državnega prvenstva v futsalu U15. Ekipa KMN Slovenske gorice se je pomerila z ekipo THE Nutrition Extrem iz Sodražice.V gosteh so prejšnjo nedeljo futsalerji iz Voličine zmagali z rezultatom 2 : 1, na današnji domači tekmi pa 6 : 5. V finalu se bodo v dveh tekmah pomerili z ekipo Meteorplast iz Ljutomera.

Učencem iskreno čestitamo za odlične in borbene igre ter uvrstitev v finale.

23. 3. 2024, 11:34
Petra Munda
1 od 26
Prireditev ob materinskem dnevu

V torek, 19. marca, smo na Osnovni šoli Voličina pripravili prireditev ob materinskem dnevu. V kulturnem programu, ki ga je doživeto povezovala četrtošolka, Ajda Vogrin, se je predstavilo preko 120 nastopajočih. Najprej so se mamicam predstavili naši najmlajši otroci iz vrtca. Z različnimi skupinskimi plesnimi, recitatorskimi in dramskimi točkami so jim sledili učenci razredne stopnje. Šestošolka Vita Vogrin nas je popeljala v plesne vode, osmošolec Lukas Rojko je zaigral na harmoniko, naša ušesa pa so pobožali tudi ubrani glasovi otroškega in mladinskega pevskega zbora ter vokalne skupine. Za smeh in popestritev progama so s krajšimi dramskimi vložki poskrbeli naši odlični igralci dramskega krožka: Zala Družovič iz 9. a, Avrelija Sužnik iz 7. a, Jan Čuček iz 9. a in Jure Kapun iz 7. a. Vse, ki ste proslavo zamudili, vabimo, da si jo ogledate na spodnji povezavi.

YouTube video Posnetek prireditve
21. 3. 2024, 12:42
mag. Anton Goznik
Nove cene vrtca od 1. marca 2024 naprej

Spoštovani starši,

Občina Lenart je sprejela sklep, ki je bil objavljen v Medobčinskem uradnem vestniku, da se cene vrtca od 1. 3. 2024 naprej spremenijo. Občina Lenart bo staršem iz Občine Lenart za vse otroke, ki jih imajo vpisane v vrtcih v Občini Lenart še naprej sofinancirala del cene programa.

Več o novih cenah vrtca si lahko preberete v obeh priponkah.

V upanju, da boste obvestilo sprejeli z razumevanjem, vas lepo pozdravljamo.

Adobe Acrobat dokument Nove cene vrtca od 1. marca 2024 naprej
Adobe Acrobat dokument Medobčinski uradni vestnik - sklep (27. 2. 2024)
20. 3. 2024, 14:14
mag. Anton Goznik
Vabilo na dan odprtih vrat vrtca pri OŠ Voličina

Otroci in zaposleni v vrtcu pri OŠ Voličina Vas vabimo na dan odprtih vrat vrtca, ki bo v petek, 29. 3. 2024, ob 9:00.

Pričakujemo Vas v enoti vrtca v Voličini in enoti vrtca v Selcah.

Strokovne delavke in delavec Vam bodo skupaj z otroki prikazali delo in življenje v našem vrtcu. Spoznali boste prostore in delovanje vrtca ter pridobili željene informacije glede vpisa za vrtčevsko leto 2024/25. Z veseljem vas pričakujemo.

Adobe Acrobat dokument Vabilo na dan odprtih vrat vrtca pri OŠ Voličina in vpis
18. 3. 2024, 18:49
Simona Čuček
1 od 7
Ustvarjanje z lego kockami

Učenci 2. a in 2. b razreda so pravi navdušenci nad lego kockami. Zjutraj, med odmori in pri podaljšanjem bivanju zelo radi gradijo hiše, iz lego kock sestavljajo svoje idole, živali in različne predmete. Gradnja in sestavljanje z lego kockami jim predstavlja izziv in hkrati tudi radost.

2. razred

18. 3. 2024, 18:30
Simona Čuček
1 od 18
Pomladni učni sprehod

V prejšnjem tednu, ko je sonce prijetno grelo, so se učenci 2.a in 2.b odpravili na učni sprehod. Obiskali so močvirje, mlako, travnik, okrasne gredice in sadovnjak. V teh življenjskih okoljih so spoznavali živali in rastline. Nekateri so se opogumili in se postavili v vlogo učitelja. Svojim sošolcem so povedali marsikaj zanimivega. Bilo je lepo in poučno.

2. razred

14. 3. 2024, 21:52
Regina Dobaja
1 od 27
Srečanje zeliščarjev

Danes so pri zeliščarskem krožku raziskovali  zeliščarji iz prvega in drugega razreda. Spoznali smo vijolico. Izvedeli smo, da je njeno pravo ime dišeča vijolica. Poiskali smo jo na bližnjem travniku, jo povonjali, si jo dobro ogledali in izvedeli o njej marsikaj zanimivega in poučnega. Marija je povedala, da se vijolico uporablja v zdravilne in kulinarične namene. Pomaga nam pri kašlju, prehladu, bolečem grlu, utrujenih očeh, glavobolu, nespečnosti ... Njeno uporabo v kulinariki smo pa poskusili. Čaj smo si pripravili kar s čarovnijo. Namaz pa pridno namazali na kruh. Navodila za pripravo obeh so v priponki.

Adobe Acrobat dokument Vijolica_recepta

1. razred 2. razred

14. 3. 2024, 20:19
Petra Munda
Ogled gledališke predstave Rdeča kapuca

V četrtek, 14. marca, so si učenci od 4. do 9. razreda v okviru kulturnega dne ogledali gledališko predstavo Rdeča kapuca. Gre za avtorsko besedilo dramaturginje Maje Borin, ki je različne pravljične motive odlično vpela v zgodbo za novo resničnost. Režiserka predstave, Saša Broz, pravi, da se zgodba približuje napetemu trilerju, v katerem ne manjka duhovitih trenutkov, večplastnih likov in nepričakovanih preobratov. Učenci so v predstavi drame SNG Maribor izjemno uživali. Pomladno dopoldne so izkoristili še za sprehod in ogled kulturnih znamenitosti v starem mestnem jedru. 

YouTube video Drama SNG Maribor - Maja Borin: Rdeča kapuca
13. 3. 2024, 21:05
Petra Munda
1 od 1
Vabilo na prireditev ob materinskem dnevu

Prisrčno Vas vabimo, da se nam pridružite na prireditvi ob materinskem dnevu, ki bo v torek, 19. marca 2024, ob 17.30 v kulturnem domu v Voličini.

Otroci, učenci in delavci Osnovne šole Voličina

Adobe Acrobat dokument Vabilo na prireditev ob materinskem dnevu
13. 3. 2024, 13:10
Petra Cvikl Marušič
1 od 1
Do dobre energije brez energijskih pijač

Energijske pijače niso za otroke in mladostnike! 

Fakulteta za šport v partnerstvu z Ministrstvom za zdravje in številnimi drugimi strokovnimi, športnimi in mladinskimi organizacijami nadaljuje z akcijo osveščanja "Do dobre energije brez energijskih pijač," s katero opozarja, da tovrstne pijače niso primerne za otroke in mladostnike.

Za moč in energijo potrebujemo predvsem uravnoteženo prehrano, redno ukvarjanje s športnom ter kakovosten spanec.

Pomembno je tudi, da otroke naučimo kritičnega vrednotenja informacij, ki jih obdajajo.

Energijske pijače vsebujejo preveč kofeina, sladkorja in drugih snovi, ki povzročajo težave s srcem, spanjem, razpoloženjem in zobmi. Nobenega razloga torej ni, da bi jih pili.

Do dobre energije brez energijskih pijač (članek)
12. 3. 2024, 21:43
mag. Anton Goznik
1 od 10
Državno prvenstvo v futsalu U15

Učenci OŠ Voličina Timotej Kocbek, Aljaž Fras, Jan Čuček, Matic Marin, Vito Horvat, Skaj Mulec in Jakob Murko trenirajo in nastopajo za ekipo U15 KMN Slovenske gorice v futsalu. V I. delu tekmovanja so odigrali 15 tekem in prav vse zmagali. Kot najboljša ekipa na vzhodu so se v četrtfinalu 2-krat pomerili s četrto uvrščeno ekipo Futsal klub Dobrepolje. V gosteh so slavili z rezultatom 8 : 4, v nedeljo 10. 3. 2024 pa še v domači dvorani z 14 : 3. S skupnim rezultatom 22 : 7 so se suvereno uvrstili v polfinale, kjer se bodo naslednji nedelji v dveh tekma pomerili z ekipo THE Nutrition Extrem iz Sodražice.

Učencem, ki igrajo v državnem prvenstvu čestitamo za odlične igre in uvrstitev v polfinale.

11. 3. 2024, 16:53
Regina Dobaja
1 od 1
Svetovni dan spanja

V petek, 15. marca 2024, obeležujemo 17. Svetovni dan spanja, ki letos poteka pod sloganom »Enake pravice do spanja za globalno zdravje«. Spanje je poleg zdrave prehrane in telesne dejavnosti eden od ključnih gradnikov posameznikovega telesnega, duševnega in socialnega blagostanja. Neprecenljivo je za številne biološke funkcije, ki optimizirajo delovanje in prilagajanje celotnega telesa: od človekovih genov, do njegovega vedenja v vseh starostnih obdobjih.

V priponki je izjava s katero želijo podpisniki o tematiki ozavestiti širšo javnost. Vabljeni k branju.

Adobe Acrobat dokument Izjava za javnost Svetovni dan spanja 2024
11. 3. 2024, 13:26
Brane Lazič
1 od 4
Likovna razstava Likovna semena

Društvo likovnih pedagogov Pedagoški liki in Klub ljubiteljev umetnosti Soraj sta pripravila letno pregledno razstavo otroškega likovnega ustvarjanja v vzhodni Sloveniji. Razstava bo na ogled do 29. 3. 2024 v razstavišču Vetrinjski dvor v Mariboru, od ponedeljka do petka med 9:00 in 15:00 uro. Namen razstave je spodbuditi mlade ustvarjalce, ustvarjalke, njihove mentorje in mentorice k predstavitvi otroških likovnih del v galerijskem prostoru, reflektirati stanje likovne pedagogike v vzhodni Sloveniji ter izmenjati znanje in izkušnje ob primerih dobrih praks. Na likovni razstavi sodelujejo otroci iz vrtcev, učenci in učenke osnovnih šol, dijaki in dijakinje srednjih šol ter udeleženci iz drugih vzgojno-izobraževalnih ustanov iz vzhodne Slovenije. Na razstavi svoja likovna dela predstavljajo Lia Lucia Kmetič, Lucija Sivec in Zoja Potočnik. Vabljeni!

7. 3. 2024, 19:55
Simona Čuček
1 od 11
Srečanje zeliščarjev

Zeliščarji so se na današnje srečanje odpravili v močvirski vrt. Tam so se z Marijo pogovarjali o medvedih. Ja, prav ste slišali, o medvedih. In kaj imata skupnega medved in močvirski vrt v Voličini? Tam raste rastlina, ki ji rečemo tudi medvedji česen. Mi ga poznamo pod imenom čemaž. Mladi zeliščarji so si čemaž ogledali, potipali, ga povonjali in nekateri prav veselo okušali. Ogledali so si tudi rastline, ki so njemu podobne in so strupene. Spoznavali so čemaževe zdravilne koristi in jedi, ki jih lahko pripravimo iz njega. Po učenju so si prislužili tudi zdravo malico, ki jo je zanje pripravila Marija. Jedli so sirni divji namaz, ki je vseboval čemaž, kislico, koprivina semena, regratove cvetove in sirni namaz. Kruh z namazom so si polepšali še s cvetovi trobentic in vijolic. Popili so tudi topel čaj. Imeli so se lepo.

2. razred 3. razred

5. 3. 2024, 19:13
Silva Potočnik
1 od 11
Izdelava instrumentov iz papirja

Pri LUM so učenci izdelali različne instrumente iz papirja.To so bila godala, brenkala, pihala in tolkala. Nastal je zanimiv orkester, ki ga je vodila dirigentka.

3. razred

5. 3. 2024, 14:09
Biserka Gavez
1 od 5
Magični okusi jurke

Učenci 9. razreda smo se odločili da se udeležimo 38. festivala Turizmu pomaga lastna glava. Razpisana tema festivala je letos Okusni zakladi. Naš glavni produkt je marmelada iz jurke z dodatkom melise, poprove in jabolčne mete, imamo pa tudi dva spremljevalna izdelka, to so rozine iz jurke in keksi iz grozdnih pešk. Pri projektu smo morali posneti tudi promocijski video, ki si ga lahko ogledate na spodnji povezavi. Predstavili se bomo v Mercator centru Maribor v začetku aprila. Sodelovali so: Zala Družovič, Neja Ditner, Vita Munda, Neža Kuhar, Maja Daks, Maja Balaj, Alen Malek, Jan Čuček in Lia Lucia Kmetič.

Adobe Acrobat dokument Magični okusi jurke
YouTube video Promocijski video - Magični okusi jurke
3. 3. 2024, 19:29
Regina Dobaja
1 od 40
Iz "šolskih klopi"

Pri pouku se prvošolci pogosto spremenijo v umetnike, raziskovalce, igralce, pripovedovalce, poslušalce ... Veliko so  ustvarjali, raziskovali, opazovali in preživljali čas na prostem. Prvi koraki branja in pisanja so že tudi za nami. Po počitnicah pa novim dogodivščinam naproti.

1. razred

2. 3. 2024, 10:04
Regina Dobaja
1 od 1
Povabilo na predavanje o različnih tobačnih in nikotinskih izdelkih

V priponki je vabilo na spletno predavanje.

Predavala bo Helena Koprivnikar, zdravnica in specialistka javnega zdravja. Govora bo o tem, kaj danes vemo o teh izdelkih, zakaj je njihova uporaba še posebej tvegana za otroke, mladostnike in mlade odrasle, kakšna je razširjenost uporabe v Sloveniji in kako te izdelke ureja slovenska zakonodaja. Po predstavitvi bo čas za vprašanja udeležencev.

Isto predavanje bo potekalo v dveh terminih, zato se prijavite samo enkrat:

v ponedeljek, 11. 3. 2024, ob 16:00 ali v sredo, 27. 3. 2024, ob 16:00.

Za udeležbo na predavanju se prijavite na povezavi:

Prijava je možna do vključno petka, 8. marca za prvo predavanje in do vključno ponedeljka, 26. 3. za drugo predavanje oziroma zapolnitve prostih mest.

Prijavljenim bodo posredovali povezavo do aplikacije ZOOM na dan predavanja.

Adobe Acrobat dokument Vabilo na spletno predavanje
1. 3. 2024, 16:19
mag. Anton Goznik
Objava razpisa za delovno mesto ravnatelja

Na podlagi 23. člena Odloka o ustanovitvi javnega vzgojno-izobraževalnega in vzgojno-varstvenega zavoda Osnovna šola Voličina (Medobčinski uradni vestnik št.:1/2017) in v skladu z 82. sklepom Sveta zavoda OŠ Voličina, ki je bil sprejet na 7. seji 22. 2. 2024, vas obveščamo, da je v Uradnem listu št. 18, ki je bil objavljen v petek, 1. 3. 2024, objavljeno besedilo razpisa za delovno mesto ravnatelja OŠ Voličina.

Adobe Acrobat dokument Razpis za delovno mesto ravnatelja OŠ Voličina
21. 2. 2024, 14:20
Regina Dobaja
1 od 3
Skrbimo za čisto okolico šole

Na šoli potekajo redne čistilne akcije. Z njimi skušamo tudi pokazati, da nemarno odmetavanje smeti ni nikomur v ponos. Prvošolci so se dela lotili spet zelo skrbno. Na akcijo so se pripravili in se s potrebnimi pripomočki ter dobro voljo lotili dela. Naleteli so na kar nekaj točk, ki so bile še posebej onesnažene.

Najbolj razveseli misel, da so nam lahko  s svojim ravnanjem v zgled: ne odmetavajo smeti, z naravo ravnajo prijazno in počistijo za sabo ali drugimi, ko je to potrebno. Upam, da bodo tako ravnali tudi, ko bodo »malo večji« šolarji.  

1. razred

21. 2. 2024, 12:39
Katja Majhenič
1 od 12
Srčna pisma za male borce

Naša šola se je priključila projektu Srčna pisma za male borce, ki je človekoljuben in dobrodelen projekt, ki ga izvajajo v Društvu za pomoč otrokom z redkimi boleznimi Viljem Julijan. Projekt izkazuje podporo otrokom z redkimi boleznimi in spodbuja sprejemanje drugačnosti, empatije in solidarnosti med otroci in mladostniki do otrok z redkimi boleznimi. Zgodbe otrok z redkimi boleznimi si lahko preberete na spletni strani društva (glej priponko). Na ogled vam nudimo nekaj izbranih pisem izmed mnogo zapisanih pisem naših učencev. Vsem učencem, ki so sodelovali v projektu, se iz srca zahvaljujemo.

Otroci z redkimi boleznimi
20. 2. 2024, 13:41
Brane Lazič
1 od 27
Pust se predstavi

Na naši šoli je v torek, 13. februarja 2024, potekal tehniški dan "Pust se predstavi" za učence od 4.-9. razreda. Prvi dve uri so učenci izdelovali pustne maske iz vnaprej pripravljenih materialov. Sledil je pohod po Voličini. Zadnji dve uri pa so učenci imeli pustno rajanje v učilnicah.

16. 2. 2024, 14:46
Saška Kurnik
Zvedavčki

Vabljeni, da na valovih Radia Maribor prisluhnete oddaji Zvedavčki, ki so jo soustvarjali učenci naše šole. Prvi del bo na sporedu že jutri, v soboto 17. februarja 2024, ob 9.30, drugi in tretji del pa 24. februarja in 2. marca ob isti uri. Govora bo predvsem o našem šolskem glasilu, saj je pred kratkim izšla jubilejna 250. številka Šolarčka. Učenci bodo predstavili zgodovino Šolarčka in njegove začetke, manjkali pa ne bodo niti izvirni in zabavni prispevki, ki so se v šolskem glasilu nabrali v zadnjih 25 letih. 

Posnetek prvega dela, 17. 2. 2024
14. 2. 2024, 7:25
Silva Potočnik
1 od 9
Pustne šeme

Vsi učenci 3. razreda so na pustni torek prišli v šolo namaskirani v najrazličnejše šeme. Eden je bil lepši od drugega. Z veseljem so pozirali in se predstavili.

3. razred

13. 2. 2024, 20:17
Regina Dobaja
1 od 29
Pustovanje 1. VIO in DBE Zavoda Hrastovec

Na današnjem pustnem pohodu po Voličini so maske iz 1. VIO preganjale zimo s pomočjo prijateljev iz DBE Zavoda Hrastovec. Skupaj so tudi zaplesale in se posladkale. Zimo so zagotovo pregnale.

1. razred 2. razred 3. razred

13. 2. 2024, 20:15
Regina Dobaja
1 od 5
Pust veselih ust

Ko v šolo namesto otrok in učiteljic pridejo pustne maske, je vse drugače. Na urniku so tako ples, petje, rajanje, sprehod in še marsikaj zabavnega. Lepo je bilo.

1. razred

13. 2. 2024, 15:59
Nataša Herga Kosi
1 od 3
Pust

Pust, pust, širokih, nasmejanih, veselih ... ust. Danes ni bilo učencev, ampak pravi pusti hrusti od knjižnih oz. filmskih junakov do raziskovalca vesolja - avstronavta. Bilo je kratko, ampak veselo in sladko. 

2. razred

13. 2. 2024, 15:59
Simona Čuček
1 od 3
Pustne maske v 2. a

Veseli pustni torek smo z nasmehom na obrazih in petjem pustnih pesmi preživeli tudi v 2. a.  Imeli smo se lepo.

2. razred

13. 2. 2024, 12:44
Tonja Lorbek
1 od 6
Spletli smo mreže

Učenci 4. razreda smo si maske pričeli ustvarjati že pri likovnem pouku. Pajke in mreže smo danes dokončali, se sprehodili po Voličini in uživali v tem norčavem dnevu. Imeli smo se lepo.

4. razred

13. 2. 2024, 8:30
mag. Anton Goznik
Gradivo 7. sestanka sveta zavoda in 4. sestanka sveta staršev

Spoštovani člani sveta staršev in sveta zavoda, po pošti boste prejeli vabilo na 7. sestanek sveta zavoda in 4. sestanek sveta staršev, ki bo v četrtek, 22. 2. 2024, ob 17:30 v jedilnici šole. Na spodnjih povezavah so objavljena gradiva oz. poročila, ki jih bomo obravnavali na sestanku. Prosimo vas, da gradiva preberete in se sestanka udeležite. Hvala.

Adobe Acrobat dokument Poročilo ravnatelja o realizaciji LDN
Adobe Acrobat dokument Priloga 1 Poročilo o delu vrtca
Adobe Acrobat dokument Priloga 2 Poročilo o realizacija dni dejavnosti
Adobe Acrobat dokument Priloga 3 Poročilo o realizacija interesnih dejavnosti
Adobe Acrobat dokument Priloga 4 Poročilo o tekmovanjih
Adobe Acrobat dokument Priloga 5 Poročilo o delu z učenci z učnimi težavami
Adobe Acrobat dokument Priloga 6 Poročilo o delu z nadarjeni učenci
Adobe Acrobat dokument Priloga 7 Poročilo o delu na področju LUM, GUM, TIT in knjižnice
Adobe Acrobat dokument Priloga 8 Poročilo o izvajanju projektov
Adobe Acrobat dokument Priloga 9 Poročilo o dodatnem delu v I. VIO
Adobe Acrobat dokument Priloga 10 Poročilo o delu svetovalne službe
Adobe Acrobat dokument Priloga 11 Samoevalvacijsko poročilo
Adobe Acrobat dokument Priloga 12 Poročilo o višini sredstev Šolskem skladu
Adobe Acrobat dokument Priloga 13 Hišni red OŠ Voličina (pregled osebnih predmetov učencev)
Adobe Acrobat dokument Priloga 14 Pravila šolskega reda OŠ Voličina (pregled osebnih predmetov učencev)
12. 2. 2024, 10:13
Judita Bračko
1 od 4
Nastop folkloristov v Lenartu

V petek, 9. 2. 2024, smo s folkloristi sodelovali na prireditvi ob slovenskem kulturnem prazniku v Domu kulture Lenart.  S svojim nastopom smo slavili dan kulture in pesnika.

2. razred 3. razred 4. razred 5. razred 6. razred

9. 2. 2024, 13:16
Mateja Karneža
1 od 26
Proslava ob slovenskem kulturnem prazniku

V torek, 6. 2. 2024, ob 17.30 smo v dvorani kulturnega doma v Voličini organizirali proslavo ob slovenskem kulturnem prazniku.

Natopajoči so pokazali, da nam za kulturni podmladek ni potrezno skrbeti. Učenci so peli, plesali, igrali na inštumente in recitirali ter razmišljali o kulturi.

Če vam čas ni dopuščal, da bi si prireditev v torek ogledali, si jo lahko ogledate v priloženem posnetku.

YouTube video Posnetek proslave
7. 2. 2024, 22:05
Simona Čuček
1 od 10
Naša kulturna prireditev

Po besedah otrok je kultura petje pesmi, ples, rajalna igra, igranje na glasbila, deklamacija, branje pravljic, slikanje in obiskovanje kulturnih ustanov. Je lepa beseda, nasmeh in pozdrav. Je tudi druženje s prijatelji. Tako smo si učenci 2. a in otroci iz skupin Sončki in Utrinki, v sredo, 7. 2. 2024, pripravili svojo kulturno prireditev. Peli smo, deklamirali pesmi znanih slovenskih pesnikov,  se igrali rajalne igre in plesali. Imeli smo se lepo.

 

Sončki Utrinki 2. razred

7. 2. 2024, 21:38
Simona Čuček
1 od 27
France Prešeren v 2. a razredu

Kaj je lepšega kot sodelovati, si pomagati, se zabavati in ves čas krepiti prijateljske vezi. Učenci 2. a razreda že vso leto redno obiskujemo naše vrtčevske prijatelje, Sončke in Utrinke.

Tako se nam je ponudila tudi odlična priložnost, da mlajšim od sebe predstavimo slovenski kulturni praznik in našega pesnika Franceta Prešerna.  Pogovorili smo se o pomenu besede kultura in jim predstavili zanimivosti iz življenja Franceta Prešerna. Pokazali smo jim njegove knjige,  pesniško zbirko Poezije, slikanici Povodni mož in Turjaška Rozamunda. Skupaj smo zapeli slovensko himno in jih poučili kako se ob njej obnašamo. Predstavili smo jim tudi slovensko zastavo. Otroci skupine Utrinki so nam z zanimanjem prisluhnili, mi pa smo z veseljem in navdušenjem svoje znanje delili še z učenci  1. a in 2. b razreda.

Utrinki 1. razred 2. razred

1. 2. 2024, 10:07
Mateja Karneža
1 od 1
Vabilo

Spoštovani starši, krajanke in krajani!

Vabimo Vas na prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku, ki bo v torek, 6. 2. 2024, ob 17.30 v kulturnem domu v Voličini.

Veselimo se srečanja z vami.

Učenci in delavci šole

Adobe Acrobat dokument Vabilo na prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku
31. 1. 2024, 7:28
Mateja Karneža
1 od 1
Cankarjevo tekmovanje

Zoja Mlinarič, učenka 8. razreda, je 16. 1. 2024 v Jurovskem Dolu tekmovala na regijskem selekcijskem tekmovanju s področja slovenščine za Cankarjevo priznanje. S svojim odličnim spisom na temo Nevidni svetovi, zapisanega na podlagi prebrane knjige Irene Androjna Modri otok, je v skupini Maribor 3 zasedla odlično 1. mesto, osvojila bronasto Cankarjevo priznanje in se uvrstila na državno tekmovanje, ki bo 16. 3. 2024 v Zrečah.

Zoja, še naprej ti želimo veliko ustvarjalnega navdiha in ti iskreno čestitamo!

8. razred

28. 1. 2024, 18:47
Petra Munda
1 od 8
Zimski športni dan - drsanje

V četrtek, 25. januarja, so imeli učenci drugega in tretjega VIO zimski športni dan. Vsi, ki se niso odpravili smučat, so sončen in prijetno topel dopoldan preživeli na drsališču v Kidričevem.  Pogumno so se preizkusili na ledeni ploskvi in uživali v druženju. Prilagamo nekaj foto utrinkov.

4. razred 5. razred 6. razred 7. razred

26. 1. 2024, 19:53
Nataša Herga Kosi
1 od 8
Vetrnice

Pri spoznavanju okolja smo se z drugošolci veliko pogovarjali tudi o vremenu in vremenskih pojavih. Za preizkušanje moči vetra smo izdelali vetrnice, ki so se veselo zavrtele s pomočjo vetra. Glede na vzklike in smeh otrok se mi zdi, da so pri delu in preizkušanju zelo uživali.

ARNES video Vetrnice
ARNES video Na šolskem igrišču

2. razred

26. 1. 2024, 19:37
Nataša Herga Kosi
1 od 40
Interesna dejavnost Ustvarjalnice 2. a in 3.a

Tako, z ustvarjanjem smo zaključili tudi z drugo skupino učencev, torej v 2. in 3. a razredu. Na začetku so učenci iz odpadnih tulcev izdelali zabavno igro z žabico, ki lovi muhe. Kasneje so izdelali snežno bele angelčke in navihane škratke, ki so krasili hodnik 1. VIO. Ker je bil ravno adventni čas, so spletli tudi prekrasne adventne venčke. Seveda so to že zelo spretni ustvarjalci, zato so se preizkusili tudi v umetnosti origamija ter izdelali origami zvezdo. Najbolj pa so vsi nestrpno čakali sporočilo učiteljice, na katerem je pisalo, da si naj v šolo prinesejo predpasnike, saj  vedo, da bodo takrat ustvarjali v kuhinji. Tokrat je na koncu zadišalo po čokoladnih mafinih, ki so jih pripravili čisto samostojno po pripravljenem receptu. Bili so odlični.

2. razred 3. razred

25. 1. 2024, 18:30
Brane Lazič
1 od 1
Planinski krožek OŠ Voličina in pohod Tromeja

Planinski krožek OŠ Voličina in PD Lenart vabita učence OŠ Voličina k vpisu v planinski krožek. Članarina za leto 2024 znaša 9 evrov. Prvi pohod v letu 2024 bo pohod na Tromejo, v soboto, 3. 2. 2024. Avtobusni prevoz stane 15 evrov za osnovnošolce člane PZS. Več o pohodu najdete v spodnji priponki. Vabljeni!

Mladinski odsek PD Lenart
Vabilo na pohod Tromeja
Plan pohodov 2024

3. razred 4. razred 5. razred 6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

22. 1. 2024, 20:10
Simona Čuček
1 od 11
Zima, zima bela

Ena izmed novoletnih želja učencev 2. a razreda je bila tudi, da v Voličini zapade vsaj nekaj snega. Želja se jim je uresničila. Ves vikend so izkoristili za zimske vragolije. Še lepše pa je, če zimske radosti lahko deliš s svojimi sošolci in sošolkami, zato smo se v ponedeljek tudi v šoli odpravili na bližnji grič, kjer so uživali. 

2. razred

22. 1. 2024, 19:56
Simona Čuček
1 od 14
Juhu, pišemo pisane črke

Današnji dan je bil za učence 2. a razreda zelo pomemben, saj so pričeli z učenjem malih in velikih pisanih črk. Da je bilo navdušenje še večje, smo skupaj pripravili veliko delovnih kotičkov, v katerih so vadili zapis prve male in velike pisane črke in ob tem zelo uživali. Želimo si, da motivacija in navdušenje nad pisanjem še dolgo ostane.

2. razred

22. 1. 2024, 19:32
Simona Čuček
Teden pisanja z roko

V tem tednu obeležujemo Teden pisanja z roko, ki ga organizira društvo Pišem z roko.

Pisanje z roko dokazano vpliva na razvoj možganov, saj se ob pisanju aktivirata obe možganski polovici. Ob pisanju si zapomnimo dvakrat več vsebine kot pri tipkanju na telefon ali računalnik. Zapiski, pisani z roko, vplivajo na boljši spomin in koncentracijo. Več kot pišemo, bolj tekoče je naše pisanje. Pisanje spodbuja koordinacijo motoričnih, zazanavnih in kognitivnih spretnosti

Tema letošnjega tedna se glasi »Zapis časa o nas«. Učenci 1. VIO, ki v projektu sodelujejo, razmišljajo o sebi, pišejo kaj jim je všeč in opisujejo kaj jim je ljubo. Tudi vas vzpodbujamo, da v tem tednu najdete čas in z roko napišete kaj lepega se vam je zgodilo v tem tednu.

Adobe Acrobat dokument Rokopis ministra Darja Felde
18. 1. 2024, 8:37
Silva Potočnik
1 od 12
Projekt Sobivanje

Učenci 3. a so se pridno lotili še tretjega dela projekta Sobivanje. Iskali so najlepše trenutke v našem prijateljstvu. Skupaj so soustvarjali končni izdelek.

3. razred

15. 1. 2024, 15:03
mag. Anton Goznik
Povabilo staršem na predavanje o različnih tobačnih in nikotinskih izdelkih ter opravičilo ravnatelja

Spoštovani starši, uporaba elektronskih cigaret (vejpi), ogrevanih tobačnih izdelkov, nikotinskih vrečk (beli snus) in brezdimnih tobačnih izdelkov (snus, fuge, tobak za žvečenje) v Sloveniji med mladostniki narašča. S ciljem, da podamo verodostojne informacije o teh izdelkih šolskim delavcem in staršem, v januarju 2024 pripravljamo dve online predavanji.

Predavala bo Helena Koprivnikar, zdravnica in specialistka javnega zdravja. Govora bo o tem, kaj danes vemo o teh izdelkih, zakaj je njihova uporaba še posebej tvegana za otroke, mladostnike in mlade odrasle, kakšna je razširjenost uporabe v Sloveniji in kako te izdelke ureja slovenska zakonodaja.

Isto predavanje bo potekalo v dveh terminih, zato se prijavite samo enkrat:

v ponedeljek, 22. 1. 2024, ob 16:00 ali v sredo, 31. 1. 2024, ob 16:00.

Opravičujem se vsem staršem, ker sem vam danes povabilo na predavanje nehote večkrat poslal preko eAsistanta. V upanju, da boste opravičilo sprejeli z razumevanjem, vas lepo pozdravljam.

Adobe Acrobat dokument Dopis NIJZ predavanje tobak
12. 1. 2024, 16:59
Silva Potočnik
1 od 5
Sodelovanje v projektu

Tudi učenci 3. razreda so vključeni v projekt "Spodbujamo prijateljstvo", ki je del širšega programa Šola sobivanja, ki združuje projekte z različnih področij trajnostnega razvoja. S slikami in plakatom so sodelovali pri ustvarjalnem natečaju. Pogovarjali in risali so na temo vidnosti in previdnosti v prometu.

3. razred

11. 1. 2024, 21:35
Marko Vrbec
1 od 14
Zimska šola v naravi 5. in 6. razred - četrtek

Četrtkove dogodke v šoli v naravi je opisala učenka 5. a razreda Gaja Mastinšek.

Ko smo se zbudili, smo se pripravili na zajtrk. Po zajtrku smo se preoblekli v smučarska oblačila. Na smučanju smo z mojo skupino najprej odšli na trakec, potem pa na krogce. Ko smo prišli na kosilo, smo najprej pojedli juho, potem cordon bleu s praženim krompirjem in solato. Za sladico smo dobili torto, ker sem praznovala enajsti rojstni dan. Popoldne je naš razred preživel ob ogledu filma, ostali razredi pa so se ta dan sankali in odšli na pohod. Nato smo imeli vajo za večerni nastop. Po večerji smo imeli talente, kjer se je vsaka soba predstavila s plesom, petjem ali skečem. Temu je sledil še ples in zaključek šahovskega turnirja. Ta dan smo se imeli zelo dobro.

5. razred 6. razred

10. 1. 2024, 21:32
Marko Vrbec
1 od 20
Zimska šola v naravi 5. in 6. razred - sreda

Vtise današnjega dne v zimski šoli v naravi so zapisale učenke 6. b razreda Neža Fras, Eva Daks, Tinkara Kocbek in Lara Matjašič

Tudi danes zjutraj smo se zbudili, najedli in nato odpravili na smučišče. Čas na smučišču nam je hitro minil, saj je bilo vreme zelo toplo in sončno, pa tudi smučati smo že znali boljše. Po smučanju smo pojedli kosilo in se odpočili. Po počitku je sledilo obiskovanje sošolcev v drugih sobah. Nato smo se učenci 6. b odpravili na pohod do bližnjega slapa  Skalca. Ko smo se po prihodu v dom ogreli, smo počasi odšli na večerjo. Dan smo zaključili z miselnimi in družabnimi igrami.

5. razred 6. razred

9. 1. 2024, 20:45
Marko Vrbec
1 od 8
Zimska šola v naravi 5. in 6. razred - torek

Tudi danes so se učenci 5. in 6. razreda OŠ Voličina imeli zelo lepo v zimski šoli v naravi na Pohorju.

Zjutraj ob sedmih so nas prišli zbudit učitelji. Nato smo se preoblekli in šli na zajtrk. Po zajtrku smo odšli na smučišče, kjer je bilo zelo lepo, učenci, ki že znamo dobro smučati, smo smučali po težjih in bolj strmih progah. Niti enkrat nisem padla in to mi je bilo zelo všeč. Po štirih urah na smučišču smo se vrnili v dom, kjer smo imeli zelo dobro kosilo. Kosilu je sledil počitek, nato pa smo se učenci 6. A odšli sankat. Po tem smo imeli še večerjo, ki ji je sledilo večerno igranje družabnih iger in priprava na spanje.

Zapisala učenka 6. a razreda Klara Sužnik

5. razred 6. razred

8. 1. 2024, 19:11
Marko Vrbec
1 od 6
Zimska šola v naravi 5. in 6. razred - ponedeljek

Za učence 5. in 6. razreda OŠ Voličina se je danes pričela zimska šola v naravi. Učenci so dopoldne prispeli v Center šolskih in obšolskih dejavnosti Planinka na Slivniškem Pohorju. Na Pohorju jih je pričakala prava zimska pravljica. Po napornem nošenju prtljage v sobe in spoznavanju pravil, ki veljajo v domu Planinka, je sledilo kosilo in kratek počitek. Nato so se učenci odpeljali na smučišče, kjer so spoznali svoje učitelje smučanja, se razvrstili v skupine ter preizkusili prve zavoje. Po prihodu iz smučišča so dan zaključili z večerjo, predstavitvijo smučarskih pravil in krajšim nočnim pohodom. 

5. razred 6. razred

8. 1. 2024, 18:42
mag. Anton Goznik
Navajanje na samostojnost pri učenju

Spoštovani starši učencev razrednega pouka,

vabimo vas na starševski večer z naslovom Navajanje na samostojnost pri učenju, ki bo potekal v prostorih Svetovalnega centra Maribor v četrtek, 11. 1. 2024, ob 17:00

Starševski večer je namenjen predvsem staršem otrok na razredni stopnji. Vodila ga bo mag. Alenka Zupančič Danko, prof. def.

Adobe Acrobat dokument Vabilo na starševski večer
8. 1. 2024, 10:20
mag. Anton Goznik
Učenci 5. a, 6. a in b varno prispeli v šolo v naravi

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da so učenci varno prispeli v CŠOD Planinka. Na Pohorju se bodo učili smučati do petka, 12. 1. 2024.

5. 1. 2024, 11:56
Katja Majhenič
Srednješolski vpisnik

Učencem 9. razreda smo v teh dneh razdelili brezplačno brošuro Srednješolski vpisnik 2024, v kateri lahko učenci najdejo mnenja srednješolcev in gimnazijcev o njihovih programih, razlike med izobraževalnimi programi, o podpori svetovalnih delavcev in staršev pri izbiri šole, o deficitarnih poklicih, zapisani so pomembni datumi, ki jih ne smejo zamuditi, vprašanja, ki jih zastavijo na informativnih dnevih, vsebine o učenju za NPZ, štipendijah, subvencioniranem prevozu in dijaških domovih. Predlagamo, da devetošolci skupaj s starši prelistajo brošuro, saj nudi veliko koristnih informacij o izbiri srednje šole. Da bi lahko vsebino brošure prebirali tudi učenci nižjih razredov, vam delimo e-različico omenjene publikacije.

Srednješolski vpisnik 2024
4. 1. 2024, 12:03
Simona Simonič
Šolsko tekmovanje iz razvedrilne matematike

V torek 12. 12. 2023 je za učence od 4. do 9. razreda potekalo šolsko tekmovanje iz razvedrilne matematike. Za odličen rezultat prejmejo bronasto priznanje Nejc Klemenšak iz 5. a razreda, Neža Fras iz 6. b razreda in Aljaž Fras iz 9. a razreda.

Vsem dobitnikom priznanj iskrene čestitke.

26. 12. 2023, 12:06
mag. Anton Goznik
1 od 15
Luna in škrat Nagajivček

Decembrsko praznično vzdušje nas vedno znova razveseljuje in tudi pravljične zgodbe imajo v teh dneh prav poseben čar. Tudi v vrtcu Voličina smo za to poskrbeli, da smo otroke vseh skupin vrtca razveselili s predstavo: Luna in škrat Nagajivček, v izvedbi lutkovne skupine MAKS, ki jo sestavljata Mihaela in Simona. Predstavo so si ogledali tudi učenci I. VIO in 4. a.

Ali deklica Luna dobi darilo  pod božično jelko ali ne, pa si lahko ogledate tudi vi na naslednji povezavi …

YouTube video Posnetek predstave

Snežinke Zvezdice Lunice Mavrice Sončki Utrinki 1. razred
2. razred 3. razred 4. razred

24. 12. 2023, 16:35
mag. Anton Goznik
1 od 8
Državno prvenstvo v futsalu U13 in U15 (vzhod)

Učenci OŠ Voličina Benjamin Ferk, Kial Mulec, Matevž Lorenčič, Jakob Murko, Jaš Praviček in Pablo Kapun trenirajo in nastopajo za ekipo U13 KMN Slovenske gorice v futsalu. V tekmovanju nastopa 7 ekip. Po štirih odigranih prvenstvenih tekmah ekipa na lestvici zaseda 4. mesto z osvojenimi 6 točkami. 

Učenci OŠ Voličina Timotej Kocbek, Aljaž Fras, Jan Čuček, Matic Marin, Vito Horvat, Skaj Mulec in Jakob Murko trenirajo in nastopajo za ekipo U15 KMN Slovenske gorice v futsalu. V tekmovanju nastopa 6 ekip. Po desetih odigranih tekmah in prav toliko zmagah, ima ekipa 30 točk in na lestvici zaseda 1. mesto.  Najboljši strelec tekmovanja je Timotej Kocbek, ki je dosegel 24 zadetkov. Čestitamo.

22. 12. 2023, 17:49
Nataša Herga Kosi
1 od 34
Obisk Božička

Zadnji šolski dan v tem koledarskem letu. Pričeli smo ga s petjem v jutranjem krogu, s katerim smo pričakali in priklicali na obisk Božička. Seveda je ta stari gospod prišel na obisk z darili. Tudi njemu smo polepšali dan s petjem ter risbicami. Dan smo nadaljevali s plesom, ustvarjanjem ter ogledom risank. Imeli smo se res lepo.

2. razred

22. 12. 2023, 15:09
Alenka Kukovec
1 od 37
Prireditev V pričakovanju ...

V torek, 19. 12. 2023, smo imeli prireditev V pričakovanju ... Prireditev je bila v kulturnem domu v Voličini. Nastopali so otroci iz vrtca in učenci naše šole. Prireditev je bila posvečena prihajajočim božičnim praznikom ter dnevu samostojnosti in enotnosti. S prireditvijo smo obeležili tudi izid 250. številke Šolarčka.

Prireditve so se udeležili in zbrane nagovorili podžupan Občine Lenart, g. Franci Ornik, predstojnica ZRSŠ OE Maribor, ga. Milena Kerndl, in poslanec Državnega zbora RS. g. Franc Breznik. 

YouTube video Posnetek prireditve
22. 12. 2023, 10:20
Silva Potočnik
1 od 5
Obiskal nas je Božiček

Zadnji šolski dan v tem letu nas je obiskal Božiček. Ker smo bili pridni, nam je prinesel knjigo Šivilja Ajda in bonbone. Dan smo nadaljevali z jelkovanjem s plesom.

3. razred

22. 12. 2023, 9:45
Mojca Vogrin Pivljakovič
1 od 8
Izdelovanje voščilnic z Aljaževo babico Olgo

V sredo nas je obiskala Alajževa babica, s katero smo skupaj ustvarili zelo lepe voščilnice.  Bilo je zelo prijetno, saj smo z njo tudi poklepetali.  Ob poslušanju božičnih pesmi smo izdelali zelo lepe izdelke. .Ugotovli smo, da nas je šivanje božičnih vzorcev tudi sprostilo. Hvala babici Olgi za prijetno druženje in za podarjene veščine šivanja..

4. razred

22. 12. 2023, 8:29
Saška Kurnik
1 od 7
Veseli snežaki v OPB

V hladnejših decembrskih dneh smo v podaljšanem bivanju izdelovali vesele snežake, ki smo jih odeli v pisana oblačila. Domišljiji smo pustili prosto pot in nastala je lepa zimska okrasitev. Zdaj pa samo še čakamo sneg, da se ne bodo stopili. 

1. razred 2. razred

21. 12. 2023, 13:48
mag. Anton Goznik
Nove cene šolske prehrane od 1. 1. 2024 naprej

Spoštovani starši,

v prilogi je objavljen dopis o povišanju cen šolske prehrane od 1. 1. 2024 naprej. V upanju, da boste povišanje cen šolske prehrane sprejeli z razumevanjem, vas lepo pozdravljamo in želimo prijete božično-novoletne praznike in srečno ter zdravo leto 2024.

Adobe Acrobat dokument Nove cene šolske prehrane od 1. 1. 2024 naprej
21. 12. 2023, 13:45
mag. Anton Goznik
1 od 1
Koledar Čebelarskega društva Sv. Trojica – Lenart

Spoštovani starši,

Čebelarsko društvo Sv. Trojica – Lenart je za vse otroke v vrtcu, učence v šoli in tudi vse zaposlene na OŠ Voličina podarilo koledar za leto 2024. Čebelarsko društvo bo v naslednjem letu praznovalo 120 let delovanja. Za koledarje, ki smo jih učencem razdelili danes, starši otrok v vrtcu pa jih boste prejeli pri vzgojiteljicah, se društvu najlepše zahvaljujemo.

21. 12. 2023, 13:43
mag. Anton Goznik
1 od 1
Darilo podjetja F. A. Maik

Spoštovani starši,

podjetje F. A. Maik je danes na šolo dostavilo mila, ki smo jih razdelili vsem otrokom v vrtcu ter učencem od 1. do 5. razreda. Prav tako je omenjeno podjetje podarilo zobne ščetke, ki so jih prejeli učenci I. VIO. V imenu otrok in učencev se podjetju najlepše zahvaljujemo za podarjena mila in zobne ščetke.

21. 12. 2023, 8:59
Saška Kurnik
Iz osnovnošolskih klopi

Vabljeni, da na valovih Radia Slovenske gorice prisluhnete oddaji Iz osnovnošolskih klopi, ki bo na sporedu v soboto, 23. decembra 2023, ob 10. uri. V praznično obarvani oddaji bodo naši učenci predstavili aktualno dogajanje na OŠ Voličina. Ponovitev oddaje bo v ponedeljek, 25. decembra, ob 16. uri. 

20. 12. 2023, 10:14
Petra Munda
Policist Leon svetuje

Kot že vrsto let zapored, je tudi tokratno decembrsko razredno uro v 5. a izvedel vodja policijskega okoliša iz PP Lenart, g. Boštjan Kaloh. V okviru projekta z naslovom Policist Leon svetuje, je učence seznanil z nevarnostmi, s katerimi se lahko srečajo v vsakdanjem življenju. Namen projekta je med drugim tudi poučiti učence o samozaščitnem oz. preventivnem ravnanju ter spoštovanju pravil na različnih področjih. Policist je posebno pozornost namenil področju vrstniškega nasilja in uporabi pirotehničnih sredstev. Nepremišljena in nepravilna uporabe pirotehnike, namenjena le nekaj sekundam zabave, lahko posameznika zaznamuje za vse življenje. Zato si vsi skupaj želimo, da bi bili letošnji božično-novoletni prazniki mirni in bi namesto v pokanju petard, uživali v glasbenem doživetju. Ponujamo vam pravi "zažigalni komad".

YouTube video Schatzi, pusti petarde

5. razred

18. 12. 2023, 20:27
Silva Potočnik
1 od 12
Prednovoletni čas

Tudi v 3. razredu se že pridno pripravljamo na slovo od starega leta in smo v pričakovanju novega. Okrasili smo učilnico, izdelali dekorativni izdelek in voščilnico. Spoznavamo različne plese in se veselimo jelkovanja s plesom, ki ga bomo imeli zadnji šolski dan v tem letu.

3. razred

18. 12. 2023, 19:33
Petra Munda
1 od 1
Čas okrog božiča

V soboto, 18. decembra, je domače TKD Selce ponovno pripravilo že tradicionalno prireditev z naslovom Čas okrog božiča. Z njo želijo medgeneracijsko prepletati kulturno dogajanje v kraju ter polepšati božični čas domačinom in vsem obiskovalcem. Kot vedno, so se tudi letos zelo potrudili ter otroke presenetili z obiskom Božička in sladkim presenečenjem. V bogatem kulturnem programu sta sodelovala tudi učenca naše šole. Zoja Mlinarič nas je navdušila s prekrasno božično uspešnico, Lukas Rojko pa s harmoniko. Obema čestitke za vzoren nastop.

15. 12. 2023, 7:36
Alenka Kukovec
1 od 1
Vabilo na prireditev V pričakovanju...

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na prireditvi V pričakovanju ..., ki bo v torek, 19. decembra 2023, ob 17:30 v kulturnem domu v Voličini. S prireditvijo obeležujemo izid 250. številke Šolarčka, božično-novoletne praznike ter praznovanje dneva samostojnosti in enotnosti. Nastopili bodo otroci šole in vrtca.

Adobe Acrobat dokument Vabilo na prireditev V pričakovanju ...
14. 12. 2023, 19:40
Silva Potočnik
1 od 5
Gledališka predstava

Učenci 1. VIO so si v četrtek ogledali gledališko predstavo Luna in škrat Nagajivček. Predstavo sta pripravili vzgojiteljici Simona in Mihaela. Z igro sta nas popeljali v čas, ko je potrebno Božičku napisati seznam svojih želja. Tudi Luna ima želje, toda mama jo opomni, da Božiček prinese darila samo pridnim otrokom, ona pa ni ravno med njimi, ker ne pospravlja svoje sobe. Tukaj pa se pojavi škrat in zgodbico zapelje v čarobno božično pravljico. Simoni in Mihaeli hvala, ker sta nas tako lepo popeljali v čar božiča, ki je v vzdušju, toplini in medsebojnih odnosih, ne v darilih. 

1. razred 2. razred 3. razred

12. 12. 2023, 14:33
Nina Čuček
1 od 17
Izdelava voščilnic za Rdeči križ

V preteklem tednu je potekala izdelava voščilnic za krajane, ki prejmejo dobrodelne pakete Rdečega križa izpostave Voličina. Te pakete bodo krasile tudi voščilnice otrok, ki obiskujejo interesno dejavnost Rdeči križ. Za pomoč pri izdelavi pa smo poprosili tudi učitelje in učence v OPB. Bili smo zelo ustvarjalni in izdelali 100 voščilnic. Te smo predali ga. Ivici Šilec, predsednici izpostave Rdečega križa v Voličini. Vsem se zahvaljujem za pomoč.

11. 12. 2023, 10:17
mag. Anton Goznik
1 od 2
3D-medel 100-krat povečane avtohtone slovenske čebele kranjske sivke na ogled v avli Občine Lenart

V avli Občine Lenart je na ogled 100-krat povečana poučna maketa kranjske sivke, avtohtone slovenske čebele, ki so jo ustvarili s pomočjo najsodobnejše računalniške opreme.  

Vabljeni na ogled.

11. 12. 2023, 7:57
Petra Šuman
Državno tekmovanje Matemček

V soboto, 25. 11. 2023, so se Timotej Kocbek, Zoja Mlinarič in Lija Krambereger udeležili državnega tekmovanja iz geometrijske predstavljivosti Matemček. Tekmovanja so se udeležili na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer. Ob zelo zahtevno zastavljenih nalogah je Timotej Kocbek je osvojil srebrno priznanje, Zoja in Lija pa priznanji. Vsem trem iskrene čestitke.

9. 12. 2023, 16:59
Petra Munda
1 od 1
Bronasta Ajda Pintar

Od 1. do 3. decembra je v športni dvorani Medvode potekal tradicionalni  mednardoni turnir v badmintonu - Li-ning Medvode Cup 2023. Med tristotimi tekmovalci iz 18-tih držav, je bila tudi naša petošolka Ajda Pintar. Triletni treningi so obrodili sadove, saj je v singlih (U11) osvojila bronasto medaljo. Za uspeh ji iskreno čestitamo.

5. razred Šport

8. 12. 2023, 16:38
Nataša Herga Kosi
1 od 30
Snežne radosti

Zima nam je nasula malce snega in mi smo ga pridno izkoristili za prve snežne radosti. Druženje, smeh, sneg, gibanje, veselje ...

ARNES video Snežne radosti

1. razred 2. razred

8. 12. 2023, 10:37
mag. Anton Goznik
V iskanju (ne)varnega okolja - vabilo

Spoštovani starši,

vabimo vas k ogledu oddaje v živo na Neodvisen.TV. Oddajo z naslovom V iskanju (ne)varnega okolja, ki bo ponedeljek, 11. 12. 2023, ob 20:00 bo vodil Bojan Kodelja. V njen bosta na temo varnosti aktivno sodelovala:

 • terapevt Miha Kramli in
 • ravnateljica Barbara Kampjut.

Vsebina oddaje bo vodena znotraj takoimenovanega šolskega trikotnika učitelj-starš-mladostnik. Za ogled oddaje nekaj minut pred začetkom kliknite na povezavo. Prijazno vabljeni k ogledu.

Adobe Acrobat dokument NeodvisenTV - obvestilo za starše
V iskanju (ne)varnega okolja
7. 12. 2023, 18:14
Nataša Herga Kosi
1 od 38
ID Ustvarjalnice 1. razred

Prvošolci, ki so se letos vpisali k ID Ustvarjalnice so s svojim delom že zaključili. Skupaj smo se družili petkrat po dve uri. Verjetno jim bo najbolj ostala v spominu peka piškotov, kjer so tudi najbolj uživali. Veliko mero vztrajnosti in ustvarjalnosti pa so pokazali tudi pri izdelavi drugih izdelkov. Več pa vam bodo povedale kar priložene fotografije.

1. razred

6. 12. 2023, 10:43
Katja Majhenič
Šolsko tekmovanje iz angleščine za 8. in 9. razred

V torek, 21. 11. 2023, je na naši šoli potekalo šolsko tekmovanje iz znanja angleščine za učence 8. in 9. razreda. Tekmovanja se je udeležilo 12 učencev (6 osmošolcev in 6 devetošolcev). Z veseljem sporočam, da je 5 učencev naše šole osvojilo bronasto priznanje iz znanja angleščine, in sicer Eva Ornik in Zoja Mlinarič iz 8.a ter Vita Munda, Vito Egghart in Elena Irgolič iz 9.b. Za uspeh jim iskreno čestitam.

5. 12. 2023, 18:47
Petra Šuman
1 od 2
V 6.a se punce pripravljajo na praznike

Učenke 6. a razreda so se pri interesni dejavnosti začele pripravljati na praznične dni. Polne delavnega zagona, so se lotile dela zanimivega čajnega peciva. Pri delu so se zabavale, si pomagale in na koncu naredile zavidanja vredne izdelke, ki so jih tudi okusile. Na pomoč jim je priskočil tudi učenec iz 8. a razreda, katerega so rade sprejele v svojo delovno sredino. Če se želite preizkusiti v peki tudi doma, vam prilagamo nekaj utrinkov z recepturami.

Microsoft Word dokument Ajdovo lešnikovi rogljički
Microsoft Word dokument Čukoladni brizgani
Microsoft Word dokument Twix piškoti
5. 12. 2023, 18:32
Petra Šuman
1 od 4
Ko zadiši po šoli

Pri predmetu sodobna priprava hrane, smo se v ponedeljek, 4. 12. 2023, pripravili na prihod prvega izmed decembrskih dobrih mož. Lotili smo se priprave miklavževih piškotov. Skupaj smo pripravili testo za domače maslene kekse. Skrbno pripravljeno testo smo razvaljali, z modelčki izrezali razne oblike piškotov, ki smo jih spekli in na koncu okrasili z raznobarvnim limoninim ledom. S pripravljenimi piškoti lahko tudi okrasite vašo novoletno jelko. Sladica je bila izvrstna. 

4. 12. 2023, 21:27
Biserka Gavez
Šolsko tekmovanje iz znanja tehnologij

Šolsko tekmovanje iz znanja tehnologij je potekalo v novembru. Letos so se učenci prvič udeležili tega tekmovanja. V času priprav na tekmovanje so učenci morali opraviti in analizirati dva eksperimenta iz fizike. Šolsko tekmovanje je potekalo tako, da so učenci posamezno reševali tekmovalne pole. Tekmovanja se je udeležilo sedem učencev iz 9. a in 9. b in vsi so se uvrstili na državno tekmovanje, ki bo potekalo v mesecu marcu. Čestitamo. 

30. 11. 2023, 13:35
Simona Čuček
1 od 2
Zeliščarji v oddaji Dobro jutro

Konec meseca oktobra so mladi zeliščarji skupaj z zeliščaricami KD Voličina snemali prispevek za oddajo Dobro jutro. Vsi so že nestrpno čakali kdaj bodo na televiziji. In danes se je prispevek predvajal v oddaji. Že v šoli smo si ga skupaj ogledali. Posnetek je čudovit. Tudi vi si ga lahko ogledate na priloženi povezavi. 

Hvala vsem mladim zeliščarjem, tetam zeliščaricam in celotni snemalni ekipi.

Prispevek zeliščarjev v oddaji Dobro jutro

2. razred 3. razred 4. razred 5. razred

30. 11. 2023, 7:43
Silva Potočnik
1 od 4
Mednarodni dan strpnosti

16. novembra praznujemo mednarodni dan strpnosti. Ta dan smo v 1. VIO brali pravljico Drugačen. Pravljica govori o strpnosti. Ker je letošnja tema delavnic Sovražni govor - spoštujemo razlike med nami, smo se skozi pravljico poglabljali v odnose glavnih likov, v naše odnose do drugih in odnose drugih do nas. Pravljico smo tudi ilustrirali. Sklenili smo, da ne bomo uporabljali sovražnega govora.

1. razred 2. razred 3. razred

29. 11. 2023, 11:34
Mojca Vogrin Pivljakovič
1 od 4
Izdelovanje božičnih okraskov

V sredo, 29. 11. 2023, nas je obiskala ga. Slavica in skupaj z nami izdelovala božilne kapice iz volne. Bilo je zelo zabavno, saj smo med izdelovanjem kapic prepevali in slišali veliko zanimivosti iz časov, ko je bila tajnica na šoli.

4. razred

29. 11. 2023, 10:10
Biserka Gavez
Šolsko tekmovanje iz geografije

Šolsko tekmovanje iz geografije je potekalo v novembru. Letošnja tema je bila Geografija zavarovanih območjih. Učenci so spoznavali geografske značilnosti zavarovanih območji v svetu in Sloveniji. V tem šolskem letu se je tekmovanja udeležilo pet učencev v skupini 8. in 9. razred (3 učencev iz 8. razreda in 2 učencev iz 9. razreda). V skupini 6. in 7. razred so se tekmovanja udeležili 3 učenci. Bronasto priznanje so prijeli: Jan Čuček, 9. a in Ela Zaveršnik Trojner, 7. a, ki se je tudi uvrstila na državno tekmovanje. Državno tekmovanje bo potekalo v mesecu aprilu. Čestitamo.

26. 11. 2023, 16:14
Natalija Šijanec
37. Maistrove prireditve

V petek, 24. 11. 2023, je v Kulturnem domu Zavrh potekala proslava ob 37. Maistrovih prireditvah. 

Slavnostni govor je imel brigadir Peter Zakrajšek, poveljnik Centra vojaških šol.  Kulturni program so obogatili: Kvintet trobil Orkestra Slovenske vojske, Eva in Matic Lorbek, Slovenskogoriški glasovi, ter Vokalna skupina OŠ Voličina, ki jo sestavlja 10 talentiranih pevk. Ob njihovem debiju jim iskreno čestitam za izjemno ubran in sproščen nastop.

Bravo dekleta.

23. 11. 2023, 20:27
Simona Čuček
1 od 21
Čaj škrata Zdravilka

Mladi zeliščarji so se na svojem drugem srečanju naučili kako pripraviti čaj škrata Zdravilka. Pripravo čaja in recept sta jim zaupala škrat Zdravilko in Marija. Po njunih navodilih so ga pripravili čisto sami. Marija ve, da ob čaju paše tudi kak zdrav prigrizek, zato jim je pripravila aronilado. Ko so vse pojedli in popili, so zapeli pesem škrata Zdravilka in se učili škratovih pravil. Imeli so se zelo lepo.

Microsoft Word dokument Recept - Čaj škrata zdravilka z materino dušico
Microsoft Word dokument Recept - Aronilada

1. razred 2. razred 3. razred

21. 11. 2023, 15:06
mag. Anton Goznik
Ali vaš najstnik premalo spi zaradi interneta?

SAFE.SI je slovenska točka osveščanja o varni rabi interneta. Izvajalci projekta so Univerza v Ljubljani Fakulteta za družbene vede, Zavod Arnes, Zavod Misss in Zveza prijateljev mladine Slovenije. www.safe.si

Raziskave kažejo, da štiri petine slovenskih najstnikov spi premalo. V Safe.si raziskavi o vplivu interneta na duševno zdravje mladostnikov pa je več kot polovica najstnikov v osnovni in srednji šoli poročala, da jim zaradi uporabe telefona, aplikacij in družbenih omrežij primanjkuje spanca.

V posnetku spletnega seminarja je doc. dr. Barbara Gnidovec Stražišar, dr. med, specialistka otroške nevrologije in pediatrije ter ESRS somnologinja z evropsko diplomo s področja medicine spanja, predstavila problematiko spanja pri mladostnikih, vpliv interneta nanjo in podala nasvete za starše, kako poskrbeti, da bo najstnik čim bolj naspan ter posledično zadovoljen, zdrav, uspešen in varen.

Spoštovani starši vljudno vabljeni k ogledu posnetka.

YouTube video Ali vaš najstnik premalo spi zaradi interneta?
21. 11. 2023, 14:12
Nina Čuček
1 od 6
Joga za otroke: potovanje okrog sveta

Pri interesni dejavnosti Joga za otroke potujemo okrog sveta. Spoznali smo že afriške živali, bili na severnem tečaju in vmes še obiskali morske kraje, kjer smo videli morske pse, kite, defline, morske deklice ter še več morskih živali. Na koncu pa le vedno pristanemo doma in se spočijemo.

1. razred 2. razred 3. razred

20. 11. 2023, 20:56
Regina Dobaja
1 od 18
Prvošolci poročajo

V mesecu novembru so prvošolci najprej poskrbeli za okolico šole in po počitnicah opravili čistilno akcijo. Potem so morali »pospraviti« les, ki se je nabral v razredu. Iz ostankov so izdelali različne stavbe. Nastali so počitniški bivaki, gledališča, garaže, sanjske hiše … Pri ustvarjanju so zelo uživali. Nekatere lastnosti snovi so  raziskovali na  naravoslovnem dnevu. Tudi o nevarnih snoveh so se pogovarjali in o tem, kako z njimi ravnati. Poskusov, ki so jih morali narediti, je bilo kar nekaj. Najbolj so se zabavali pri mešanju različnih tekočin. Poskusi so zahtevali veliko strpnosti, deljenja nalog, potrpežljivosti, medsebojne pomoči …

1. razred

17. 11. 2023, 14:43
Jana Pernek
1 od 30
Tradicionalni slovenski zajtrk

Danes smo pozornost namenili tradicionalnem slovenskem zajtrku, ki letos poteka že 13. leto, tokrat pod sloganom »Kruh za zajtrk – super dan!«, ki izpostavlja kruh in krušne izdelke.

V vrtcu in OŠ Voličina smo dan obeležili z zajtrkom in različnimi dejavnostmi. Za letošnji tradicionalni slovenski zajtrk so mleko pripeljali s kmetije Kocbek, med smo prejeli od lokalnih čebelarjev, črni kruh iz krušne peči nam je dostavila ga. Senekovič, mleko so v mlekarni izdelali iz slovenskega mleka, jabolka pa so bila prav tako iz našega okoliša. Učenci so tako spoznali, da lahko iz lokalnih živil sestavimo odličen zajtrk in da se moramo zavedati pomena lokalne prehrane. Učenci iz različnih razredov so ustvarjali in se pogovarjali o kruhu in zdravem prehranjevanju, učenci so sami pripravili bombetke in medeni namaz, ki so ga obogatili z orehi.

Otroke v vrtcu Voličina in učence šole je pri uživanju zajtrka obiskal podžupan Občine Lenart, g. Franci Ornik.

V času zajtrka je v jedilnici pod mentorstvom Natalije Šijanec ubrano zapel OPZ. Zbor je ob spremljavi harmonike zapel izvrstno. Kaj in kako so zapeli lahko prisluhnete, če boste kliknili na spodnjo povezavo. Prijetno poslušanje.

YouTube video Tradicionalni slovenski zajtrk - OPZ in MPZ OŠ Voličina
17. 11. 2023, 8:23
Petra Šuman
Tekmovanje Matemček

V petek, 10. 11. 2023, smo na šoli izpeljali šolsko matematično tekmovanje Matemček. K tekmovanju je pristopilo pet učencev.

Učenec Timotej Kocbek (9. b) je osvojil biserno priznanje, saj je dosegel 87% uspeh. Preostali, Aljaž Fras (9. a), Zoja Mlinarič (8. a), Lija Kramberger (7. a) in Ela Klara Črešnar (7. a) pa bronasto priznanje .  V soboto, 25. 11. 2023 se bodo Timotej, Zoja in Lija udeležili državnega tekmovanja v Ljutomeru.

Čestitke učencem za dosežena priznanja.

16. 11. 2023, 19:06
Simona Čuček
1 od 11
Novi mladi zeliščarji

16. 11. 2023, so imeli svoje prvo srečanje na novo prijavljeni zeliščarji. Srečali so se z Marijo, ki jim je pripravila čaj škrata Zdravilka in kremni med s šipkom. Po zdravi malici so spoznali škrata Zdravilka in njegov dom v zeliščnem vrtu. Imeli so se lepo. 

1. razred 2. razred 3. razred

16. 11. 2023, 18:55
Simona Čuček
1 od 2
Eko junaki

Eko junaki 2.a so v četrtek, 16. 11. 2023, pobirali odpadke v okolici šole, na igrišču in igralih. Nabralo se jih je kar nekaj. Sporočajo vam, da čuvajte svoje okolje in da je eko junak lahko prav vsak.

2. razred

16. 11. 2023, 14:39
Biserka Gavez
1 od 17
Tehnopark Celje

V sredo, 15. 11. 2023, smo z nadarjenimi učenci, učenci interesne dejavnosti vesolje in turističnega krožka ter učenci obveznega izbirnega predmeta turistična vzgoja obiskali Tehnopark v Celju. Prvi in največji park znanosti, tehnologije in inovativnosti je prostor za igranje, učenje, druženje in čudenje svetu. Z učenci smo se podali na raziskovanje kar 53-ih igralnih postaj na dveh platformah, odkrivali razne uganke in zagonetke ter se ob tem neskončno zabavali. Govorili smo z robotko Barbaro, se v posebnem zatemnjenem prostoru s prevezo in palico vživeli v kožo slepih, poskušali premagovati ovire na invalidskih vozičkih, bili priča številnim iluzijam in virtualnim izkušnjah ter še mnogo drugega. Skupaj smo preživeli krasno, poučno in doživetij polno popoldne.

Vtisi učencev

15. 11. 2023 smo se odpravili v Tehno park Celje. Tam je bilo zelo veliko zanimivih rekvizitov. Najbolj sta mi bila všeč klaviatura in virtualna očala. Zelo sem se zabavala in z veseljem bi ponovila ta dan.

Ela Zaveršnik Trojner, 7. a

Včeraj smo se jaz in moji prijatelji odpravili v Tehnopark Celje. Najprej smo se sprehodili naokoli, povedali so nam nekaj osnovnih informacij. Potem smo po stopnicah odšli v drugo nadstropje, kjer smo odložili stvari in sedi. Razdelili so nas v skupine, da smo lahko odšli vsak po svoje. 1. skupina je odšla v prvo nadstropje, tam sem si najbolj zapomnila velik klavir na tleh, stavbo, ki je izgledala, kot da plezaš po njej in milni mehurček, ki te je obdal. Vse mi je bilo zelo všeč, imeli smo se super.

Naja Kurnik, 7. a

V sredo, 15. 11. smo se odpravili v Tehnopark Celje. Skozi mesto smo se sprehodili do Tehnoparka, kjer nam je vodič najprej povedal nekaj o parku in skupaj smo se odpravili po stopnicah do nadstropja, kjer smo odložili stvari, se razdelili v dve skupini in prosto hodili po parku. Lahko smo se poizkusili z invalidskimi vozički skozi manjši poligon, bili v milnem mehurčku, preizkusili različna virtualna očala. Lahko smo si nadeli tudi masko na oči in uporabili palico za slepe ter tako poizkusili, kako je biti slep. V parku smo se zelo zabavali, naučili smo se veliko novih stvari in dan se je hitro končal. Od vodiča smo se poslovili in se mu zahvalili ter se z avtobusom odpravili nazaj proti šoli.

Lija Kramberger, 7. a

16. 11. 2023, 7:59
Silva Potočnik
1 od 11
Tretješolci raziskujejo

V okviru naravoslovnega dne smo raziskovali, kako se premikajo zračna vozila. Pri delu smo upoštevali korake raziskovanja.Vsak je izdelal dve različni letali in izmeril dolžine letov. Meritve so zapisali v preglednico in pojasnili, od česa je odvisna dolžina leta. Še bolj so bile zanimive rakete. Prav vse so poletele, nekatere prav visoko. 

3. razred

15. 11. 2023, 17:52
Nataša Herga Kosi
1 od 27
Dan za raziskovanje

Naravoslovni dan smo preživeli kot pravcati mali raziskovalci. Najprej smo ugotavljali, kaj za ena semena je prinesla učiteljica. Bilo je podobno ježevi bodici, iglici macesna, … In ker nas res strašno zanima, kaj bo iz teh semen zraslo, smo jih seveda posejali in sedaj jih bomo burno spremljali in čakali, kaj bo iz njih zares zraslo. Kasneje smo opazovali drugo seme, ki pa ga je kar nekaj učencev prepoznalo. To je bilo seme paprike. Tudi tega smo zakopali v zemljo, da vidimo, kaj se bo zgodilo. Po malici smo raziskovali še malce širše. Odpravili smo se raziskovat gozdna ter travniška tla. Uh, je bilo zanimivo. Uporabili smo čutila za vonj, vid ter tip. Ker nam je dež ravno prav namočil tla, smo na koncu z zemljo tudi likovno ustvarjali. Učenci so povedali, da si želijo še več takšnih dni, ko se lahko učimo zunaj v naravi.

2. razred

15. 11. 2023, 17:00
Simona Čuček
1 od 38
Raziskovalci 2. a

Učenci 2. a so nasmejani, blatni in rdečih lic šolski dan preživeli malo drugače. Učili so se z raziskovanjem in ves čas "kravžljali" svoje možgančke. Raziskovali so semena, kako iz majhnega zraste veliko ter gozdna in travniška tla. Ob koncu šolskega dne pa so ugotovili, da je tudi zemlja lahko zanimiv likovni material. Preživeli so čudovit dan.

2. razred

14. 11. 2023, 10:38
Mateja Karneža
1 od 5
Evropski jeziki

Včeraj, v ponedeljek, 13. 11. 2023, smo na šoli organizirali predavanje o uradnih jezikih Uvropske unije, ki mu je sledila še podrobnejša predstavitev naše sosednje države Madžarske in njenega jezika.

Gospod Matej Škorjak, ki prihaja s Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, je učencem 8. in 9. razreda predstavil veliko zanimivosti o uradnih jezikih EU, kje se uporabljajo, kdo jih govori ..., kaj je materni in kaj mrtvi jezik, koliko jezikov se govori na Zemlji in kateri je jezik, ki ga govori največ prebivalcev našega planeta. Kot zanimivost je učencem s pomočjo posnetka predstavil sporazumevanje na enem izmed španskih otokov, kjer se prebivalci ne sporazumevajo z besedami, ampak z žvižganjem.

Gospa Ines Katarina Gall, prestavnica Lisztovega inštituta, je nato predstavila Madžarsko z njenimi naravnimi in kurnimi znamenitostmi in spregovorila v madžarščini, ki je nihče izmed nas ni čisto nič razumel. Kmalu smo ugotovili, da imajo Madžari v svojem jeziku veliko več črk kot mi, a mački še vedno rečejo enako kot mi.

YouTube video Sporazumevanje z žvižganjem na španskem otoku La Gomera

8. razred 9. razred Knjižnica

13. 11. 2023, 18:28
Nataša Herga Kosi
1 od 13
Gozd jeseni

Po obisku in podrobnem spoznavanju gozda jeseni so učenci pri likovni umetnosti jesenski gozd še naslikali. Nalogo smo izvedli kar medrazredno in se tako pomešali v skupinicah po štiri. Ob prijetnem druženju in skupnem delu so nastali pisani jesenski gozdovi.

2. razred

13. 11. 2023, 17:17
Silva Potočnik
1 od 2
Ustvarjamo z glino

Pri LUM so učenci oblikovali iz gnetljivega materiala. Raziskovali so značilnosti kiparskega materiala - gline. Nastali so plitvi reliefi v obliki ptičkov. Bilo jih je za celo jato. Sedaj samo čakamo, da nam zapojejo.

3. razred

11. 11. 2023, 8:50
Judita Bračko
1 od 9
Zaljubljeni ježki v OPB 1

Na deževen petkov dan smo si čas v podaljšanem bivanju krajšali z ustvarjanjem. Nastali so prelepi "srčkasti" ježki, ki so komaj čakali, da odidejo k zimskemu dremežu.

1. razred

10. 11. 2023, 10:52
Petra Šuman
1 od 10
Zdrav zajtrk ali večerja

Vsako leto, tretji petek v mesecu, obeležujemo Tradicionalni slovenski zajtrk. Letos bo zajtrk potekal v petek, 17. 11. 2023, pod sloganom " Kruh za zajtrk, super da". Pri predmetu, sodobna priprava hrane, smo se že pripravili na letošnjo temo tega dne.

Skupaj smo pripravili bombetke iz pirine moke, vzhajane s pecilnim praškom iz vinskega kamna. Zraven smo pa pripravili klasičen medeni namaz in medeni namaz z orehi. Bombetke so učenci z veseljem namazali z namazi in jih okusili. Oba namaza sta bila izvrstna.

9. 11. 2023, 10:21
Janja Pihler
Tekmovanje iz znanja biologije za Proteusovo priznanje

V sredo, 18. 10. 2023, je potekalo šolsko tekmovanje iz znanja biologije za Proteusovo priznanje. Letošnja tema so bili Vlažni travniki.

Izmed osmih sodelujočih učencev, sta se najbolje odrezala Mark Manasijević, ki je dosegel 32 točk in Ian Škamlec, ki jih je dosegel 33. Učenca sta osvojila bronasto priznanje ter za las zgrešila uvrstitev na državno tekmovanje, za katero je bilo potrebno doseči 34 točk.

Učencema iskreno čestitamo.

8. razred

7. 11. 2023, 12:26
Jana Pernek
1 od 8
Sadjarska in čebelarska razstava

V centru Slovenskih goric je bila od 4. do 6. novembra na ogled sadjarska in čebelarska razstava. Na razstavi so bili na ogled tudi čudoviti izdelki učencev OŠ Voličina. Učenci so na temo "sadje v očeh otroka" ustvarili raznolike izdelke, ki so bili izdelani z različnimi risarskimi in slikarskimi tehnikami. 

6. 11. 2023, 9:37
Katja Majhenič
Karierni sejem za osnovnošolce

V mesecu novembru bo v Mariboru potekal že 8. Karierni sejem - sejem poklicev in izobraževanja 2023, pod že znanim sloganom Vesolje priložnosti. Na sejmu bodo predstavljene priložnosti za karierni razvoj (različne možnosti nadaljevanja šolanja, usposabljanja in izbire poklica) mladih v lokalnem okolju. Možnost ogleda sejma bo v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja, Koroška cesta 130, in sicer v sredo, 15. 11. 2023, med 8. in 17. uro. Vabljeni učenci višjih razredov, da skupaj s starši obiščete karierni sejem.

Karierni sejem
6. 11. 2023, 8:55
Biserka Gavez
1 od 4
Obiskali smo Gostilno pizzerijo Vinska trta

Z učenci izbirnega predmeta Turistična vzgoja smo v četrtek, 27. 10. 2023, obiskali Gostilno pizzerijo Vinska trta. Učenci pri izbirnem predmetu spoznavajo, kako je razvit turizem v njihovem kraju ter kakšna je povezava med gostinsko ponudbo in razvojem turizma. G. Boštjan Fekonja je učencem predstavil zgodovino gostilne, ponudbo, kapaciteto, možnosti za razvoj gostilne v prihodnosti in ideje, s katerimi bi pritegnili eno ali večdnevne turiste. Učenci so gospodu Boštjanu zastavili različna
vprašanja, npr. kateri znani gostje so že obiskali gostilno in kako poteka delovni dan kuharjev ter natakarjev. Terensko vajo smo zaključili z malico slastne pice in sladoleda, s katerim nas je počastil g. Boštjan. Iskreno se zahvaljujemo Gostilni pizzeriji Vinska trta, za sprejem, predstavitev in sladoled.

2. 11. 2023, 19:15
Regina Dobaja
1 od 1
Vabilo na spletno predavanje o elektronskih cigaretah, NIJZ

Uporaba elektronskih cigaret (vejpi), ogrevanih tobačnih izdelkov, nikotinskih vrečk (beli snus) in brezdimnih tobačnih izdelkov (snus, fuge, tobak za žvečenje) v Sloveniji med mladostniki narašča. S ciljem, da podajo verodostojne informacije o teh izdelkih šolskim delavcem in staršem, v novembru na NIJZ pripravljajo dve online predavanji na to temo. Predavanje ni namenjeno otrokom ali mladostnikom. Predavala bo Helena Koprivnikar, zdravnica in specialistka javnega zdravja, zaposlena na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje. Govora bo o tem, kaj danes vemo o teh izdelkih, zakaj je njihova uporaba še posebej tvegana za otroke, mladostnike in mlade odrasle, kakšna je razširjenost uporabe v Sloveniji in kako te izdelke ureja slovenska zakonodaja. Po predstavitvi bo čas za vprašanja udeležencev. 

Predavanji bosta potekali v:

 • sredo, 8. 11. ob 16. uri in
 • torek, 14. 11. ob 16. uri.

Gre za isto predavanje v dveh terminih, zato se prijavite samo enkrat. Za udeležbo na predavanju se prijavite na povezavi:

Prijavljenim bodo posredovali povezavo do aplikacije ZOOM na dan predavanja. Prijava je možna do zapolnitve prostih mest, nato se prijave zaprejo. V kolikor bo zanimanje veliko, bodo organizirali ponovitve predavanja.

V kolikor se predavanj ne morete udeležiti, vas pa tema zanima, si lahko ogledate posnetek predavanja, ki je na voljo na povezavi:

Informacije o elektronskih cigaretah in ogrevanih tobačnih izdelkih so na voljo tudi v dveh kratkih videih Svetovne zdravstvene organizacije v slovenskem jeziku.

YouTube video Elektronske cigarete
YouTube video Ogrevani tobačni izdelki
31. 10. 2023, 8:24
Simona Čuček
1 od 29
Zeliščarji, televizijske "zvezde"

V petek, 27. 10. 2023, so mladi zeliščarji skupaj z zeliščaricami KD Rojs Srečko Niko snemali prispevek za oddajo RTV SLO Dobro jutro. Vznemirjeni, veseli, polni pričakovanj, bolj in manj pogumni, so svojo nalogo več kot odlično opravili. Prisluhnili so navodilom snemalca in sodelovali z novinarko Katjo. Po snemanju prispevka, pa so lahko še poskusili kako je biti za kamero. Naše tete zeliščarice so jim na koncu pripravile pravo zdravo pojedino, čaj in jabolčne sladice. 

O predvajanju njihovega prispevka, vas bodo pravočasno obvestili.

2. razred 3. razred 4. razred 5. razred

26. 10. 2023, 20:08
Nataša Herga Kosi
1 od 40
V tišini gozda

Tale Botra jesen nam je v tem tednu malce ponagajala. Ko smo se želeli odpraviti v gozd je pričelo deževati, ampak mi smo lepo vztrajno čakali in dočakali tudi lep sončen dan za obisk gozda. Že med potjo smo opazovali prisotnost jeseni v naših krajih. Našli smo jo na cvetlični gredici, ki ni več tako cvetoča. Kasneje na zelenjavnem vrtu, kjer sameva samo še nekaj malega zelenjave. Prav tako smo čare jeseni opazili v sadovnjaku, kjer drevesa že kažejo svojo goloto. Najbolj čarobna se nam je zdela pa v gozdu. Tam smo opazovali različne barvne nianse listavcev. Opazili kar nekaj gozdnih plodov in veliko živega pod našimi nogami. Ogledali smo si razlike med listavci in iglavci. Našli tudi kaj nenavadnega ter pajke, ki se skrivajo v zavetju debel. Tu in tam smo morali res zelo dobro napeti oči ter pokukati tudi skozi povečevalno steklo, da smo našli tiste živalce, ki so spretne v skrivanju. Lepo je bilo poslušati tudi ptičje petje, ki nas je spremljalo na našem učnem sprehodu. Ker smo prišli na obisk, smo se dogovorili, da bomo raziskovanje opravili v tišini. Učenci so bili res vzorni obiskovalci in opazovalci. Pravi mali raziskovalci.

2. razred

25. 10. 2023, 10:44
Ksenija Trinko
1 od 1
Zbiralna akcija odpadnega papirja

Učenci 9. a in 9. b bodo v času od 6. 11. 2023 do 10. 11 2023 zbirali odpadni papir. Zabojnik bo postavljen na parkirišču pred telovadnico. V upanju, da se boste na akcijo odzvali, vas lepo pozdravljamo.

9. razred

23. 10. 2023, 12:42
Judita Bračko
1 od 10
Ustvarjamo iz lesa

Ob bogatem naboru lesenega materiala so prvošolci pokazali svoje ustvarjalne ideje. Nastala so prav zanimiva prevozna sredstva, ki bodo za vas razstavljena na hodniku šole.

1. razred

20. 10. 2023, 9:33
Regina Dobaja
1 od 5
Svetovni dan hoje

Posebnega praznika smo se spomnili tudi v 1. razredu. Na skupno hojo smo povabili prijatelje, člane bivalne enote DBE Zavoda Hrastovec. V prijetni družbi in ob kramljanju je naša skupna hoja še prehitro minila.

1. razred

19. 10. 2023, 16:11
Simona Čuček
1 od 7
Svetovni dan hoje

V nedeljo, 15. 10., smo praznovali svetovni dan hoje. Ker se v šoli in v vrtcu trudimo, da učence in otroke ozaveščamo o zdravem načinu življenja, smo se dogovorili, da ta dan obeležimo tudi mi. Učenci 2.a in skupina Sončki iz vrtca smo se v torek, 19. 10. 2023, skupaj odpravili na pohod po Voličini. Med hojo smo se spoznavali, se pogovarjali in nasmejali. Po koncu pohoda pa smo si prislužili še igro na igrišču in bonbonček gospe Janje. Imeli smo se lepo.

Sončki 2. razred

16. 10. 2023, 7:52
Jana Pernek
1 od 1
Svetovni dan hrane

Vsako leto 16. oktobra po vsem svetu obeležujemo svetovni dan hrane, ki ga je uvedla organizacija združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (FAO). Glavni namen je opozoriti, da v svetu še vedno živi veliko ljudi, ki trpijo za pomanjkanjem hrane in vode. Letos poteka že 43. svetovni dan hrane, s sloganom »Voda je življenje, voda je hrana. Nihče ne sme biti pozabljen« Voda je dragocen vir, bistven za življenje na Zemlji, ki pa ni neskončen in ga ne smemo jemati za samoumevnega. Naše telo sestavlja kar dve tretjini voda, pri otrocih pa celo do tri četrtine. Zato je pomembno, da dnevno ne pozabimo popiti dovolj tekočine, ki pa naj bo v obliki navadne vode brez dodanih sladkorjev in ne v obliki sladkih, energijskih in gaziranih pijač, ki škodljivo vplivajo na zdravje.

Več informacij o svetovnem dnevu hrane in pomenu vode si lahko preberete na spletni strani na spodnji povezavi.

Svetovni dan hrane
15. 10. 2023, 17:24
Mateja Karneža
1 od 7
7. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

Medgeneracijsko branje

V sklopu sprejema prvošolcev v šolsko skupnost je devetošolka Zala Družovič našim najmlajšim prebrala pravljico Jane Chapman Krtov mirni kotiček. Učenci so pridno poslušali, Zala pa se je dobro znašla v vlogi bralke in prvošolcem pokazala, kako bodo brali čez devet let.

Ob tej priložnosti so vsi prvošolci prejeli slikanico Marka Kravosa Ptica selivka, ki jo je doniralo Društvo Bralna značka Slovenije.

Dogodkovnik NMSB

1. razred Knjižnica

11. 10. 2023, 12:37
Katja Majhenič
Kaj si mladi želijo, da bi odrasli vedeli o njih?

Lansko leto je naša šola sodelovala v akciji TOM potuje, otroke obiskuje, v kateri je 7 dni gostovala nahrbtnik TOM telefona in izvedla delavnico o TOM telefonu in pomenu pogovora. Razredniki so na delavnici učence povprašali tudi, o katerih temah ali vprašanjih se ne morejo ali ne upajo pogovoriti s starši ali drugimi odraslimi. Svoja vprašanja, strahove, težave so zapisali na listek ter ga anonimno oddali v škatlico. Vse anonimno podane zapise otrok so zbrali, pregledali in analizirali na TOM telefonu ter izdali publikacijo Kaj si mladi želijo, da bi odrasli vedeli o njih? Vabimo vse odrasle, da si v publikacij preberete, kaj nam otroci želijo sporočiti in katere so tiste teme, s katerimi še vedno ostajajo sami. 

Kaj si mladi želijo, da bi odrasli vedeli o njih?
10. 10. 2023, 16:53
Katja Majhenič
Poklicna orientacija - obiski srednjih šol

Tudi v šolskem letu 2023/24 bodo srednje šole obiskale naše devetošolce in se jim predstavile. V času razrednih ur bo kar 17 srednjih šol iz podravske regije predstavilo svoje programe ter delo in življenje na njihovih šolah. Učenci bodo tako pridobili pomembne informacije, ki jim bodo v pomoč pri njihovi odločitvi o izbiri poklicne poti. Seznam srednjih šol si lahko ogledate v priponki. 

Adobe Acrobat dokument Poklicna orientacija - obisk srednjih šol 2023/24
9. 10. 2023, 20:40
Regina Dobaja
1 od 28
Sprejem prvošolcev v skupnost učencev

Teden otroka, ko je pouk potekal precej drugače, so prvošolci zaključili s pomembnim dogodkom. Sprejeti so bili v skupnost učencev OŠ Voličina. Sprejem se je pričel s pravljico, otrokom je slikanico prebrala devetošolka Zala. Sledil je kulturni program, ki so ga popestrili učenci 1. VIO. Vsak prvošolec je izbral svojega varuha iz devetega razreda, nekateri celo dva. Devetošolci so prvošolcem pripravili voščilnice z zapisanim sporočilom, ki so jim ga tudi prebrali. Skupaj so še zaplesali. Obljubili so si, da skupaj plešejo tudi na decembrskem novoletnem plesu. Po kratkem druženju in fotografiranju so se opravili še na napihljiva igrala, ki so k igri vabila na igrišču. Vsem, ki ste nam dan pomagali narediti svečan in tudi sladek, se zahvaljujemo.

1. razred

9. 10. 2023, 19:51
Simona Čuček
1 od 10
Zaključek Tedna otroka

Igra je ena izmed pomembnejših dejavnosti v otroštvu vsakega otroka. Vsak otrok je srečen, ko se lahko igra. Če pa se lahko igra na napihljivih igralih s svojimi prijatelji, pa je sreča še toliko večja. In z igro na napihljivih igralih smo učenci 1. VIO zaključili naš pester Teden otroka. 

2. razred 3. razred

6. 10. 2023, 12:10
mag. Anton Goznik
1 od 4
Ksenija Trinko in Jelka Lešnik dobitnici priznanja Društva pedagogov dr. Antona Trstenjaka

Otroci in učenci so kot metulji v vetru. Vzgojitelji in učitelji jim pomagamo vzleteti. Nekateri zmorejo leteti višje kot drugi. A vsak leti po svojih najboljših močeh. To je pomembno! Zakaj bi jih torej primerjali med seboj? Vsak je drugačen, vsak je poseben, vsak je čudovit.

Sinoči, v četrtek, 5. 10. 2023, je bila v dvorani kulturnega doma pri Svet Ani prireditev ob svetovnem dnevu učiteljev. Društvo pedagogov dr. Antona Trstenjaka je najuspešnejšim učiteljem in vzgojiteljem podelilo priznanja za večletno uspešno delo.

Med dobitniki priznanj sta bili učiteljica Ksenija Trinko, ki je prejela priznanje I. stopnje, in vzgojiteljica Jelka Lešnik, ki je prejela priznanje II. stopnje. Društvo pedagogov jima je priznanje podelilo za dosežke na področju razvoja šolstva in uvajanja novosti.

Učiteljica Ksenija in vzgojiteljica Jelka sta zelo pomemben člen kakovosti OŠ Voličina, zato jima za prizadevno in strokovno delo ter prejeto priznanje čestitamo.

 

4. 10. 2023, 19:06
Regina Dobaja
1 od 12
Teden otroka: Obisk pri gasilcih

Čas, ki smo ga danes preživeli pri gasilcih, so otroci označili z besedami: "Super je bilo!" Mislim, da tem besedam ni potrebno nič dodati, saj same povedo, kako so se otroci imeli. Bi pa namenila nekaj besed našim gasilcem, ki so bili v svojem prostem času pripravljeni pomagati tudi na tak način. Otrokom ste znali in zmogli predstaviti svoje delo na razumljiv in zabaven način ter odgovoriti na veliko zakajev in drugih vprašanj. Pri tem pa ste izkazali veliko srčnosti in dobre volje. Vsem še enkrat hvala za pomoč pri izvedbi in organizaciji dejavnosti. 

1. razred

4. 10. 2023, 18:38
Nataša Herga Kosi
1 od 36
Teden otroka - pri gasilcih

Na pomoč! So nas pozdravili pogumni gasilci. Preživeli smo zelo lep in poučen čas z njimi. Hvala še enkrat. Fotografije pa včasih povedo več kot besede.

ARNES video Gašenje požara

2. razred

4. 10. 2023, 18:38
Regina Dobaja
1 od 13
Druženje s člani DBE Voličina

V Tednu otroka smo s svojim obiskom razveselili člane delovne bivalne enote zavoda Hrastovec v Voličini, saj smo se odločili, da sodelujemo v vseslovenski akciji "Pokloni čas, polepšaj dan". Naši prijatelji so se torkovega obiska učencev 1. a in 2. a zelo razveselili. Za nas so pripravili kulturni program. Skupaj smo zapeli nekaj pesmi in se družili ob sproščenem klepetu. Drug drugemu smo poklonili čas in si polepšali dan.

1. razred 2. razred

4. 10. 2023, 16:42
Nataša Herga Kosi
1 od 14
Teden otroka – druženje in dramatizacija

V drugem razredu smo spoznali sovico Oko, ki je prav tako radovedna kot otroci. Tudi pri njej je veliko zakajev in zatojev radovednosti. Zato smo si že v prejšnjem tednu pri likovni umetnosti izdelali lutke in sceno, s katerimi smo v torek že pričeli pripravljati dramatizacijo zgodbice Sovica Oka. Odlično nam je že šlo, vendar se bomo na nastop še malce pripravljali, saj ga želimo izvesti kot pravi lutkarji.

2. razred

4. 10. 2023, 16:32
Simona Čuček
1 od 13
Pri gasilcih

Ker je oktober tudi mesec požarne varnosti, smo z učenci obiskali gasilce PGD Voličina. Prijazni gasilci so nam predstavili njihovo delo, nam pokazali nov gasilski dom in gasilsko vozilo. Ogledali smo si različne gasilne aparate. S skupnimi močmi smo pogasili manjši požar. Naučili smo se kako gasilce v primeru nesreče tudi poklicati. Videli in slišali smo kako gasilci dobijo informacijo o intervenciji. Tekmovali smo v oblačenju intervencijskih oblačil. Zanimiv pa je bil tudi muzej z gasilsko opremo. Učenci so bili nad videnim in slišanim navdušeni. Kar nekaj med njimi se je takoj odločilo, da bodo tudi oni postali čisto pravi gasilci. 

2. razred

4. 10. 2023, 15:14
mag. Anton Goznik
1 od 20
Muzikal Kekec

Danes, 4. 10. 2023, smo v okviru tedna otroka na OŠ Voličina gostili mlade umetnike iz OŠ Sveta Ana. V kulturnem domu Voličina so nam z odlično pevsko in igralsko predstavo uprizorili muzikal Kekec.

Na odru so gostujoči učenci zablesteli in s čudovitimi glasovi ter izjemno dramsko igro navdušili učence in tudi strokovne delavce OŠ Voličina. Mnogi smo se nostalgično vrnili v čas našega otroštva in mladosti, ko je bil Kekec naš glavni junak.

Mladim nadebudnim igralcem in njihovim mentorjem iz srca čestitamo. Ponosni smo, da "naša" Karin Petko Strmšek z navdušenjem motivira mlade igralce in jih skupaj s timom odlično pripravi za nastope na odrskih deskah. 

3. 10. 2023, 17:10
Nataša Herga Kosi
1 od 18
Teden otroka – obisk bratov Malek

Teden otroka, pod geslom Zakaji in zatoji radovednosti, smo pričeli zelo sproščeno. Takojv ponedeljek zjutraj smo se odpravili na igrišče, kjer sta nas že nestrpno pričakovala brata Gašper in Miha. Prisrčna klovna oz. cirkusanta, ki sta otrokom lepo povedala, da je lahko vsak izmed njih v nečem zelo zelo dober in da naj iščejo svoja močna področja, saj nismo vsemogočni in v vsem ne moremo biti odlični. Zelo smo uživali in odkrivali skrite talente, ki jih mogoče do zdaj še sploh nismo poznali.

ARNES video Zaključek
ARNES video Za dobro jutro

1. razred 2. razred 3. razred

3. 10. 2023, 9:13
Mateja Karneža
1 od 4
6. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

Na obisku v vrtcu

Učenci 2. a so obiskali svoje prijatelje v vrtcu, in sicer v skupinah Sončki in Utrinki. V parih ali skupinah so jim prebrali krajše zbodbe in se o njih pogovorili. Čeprav so majhni, jim je šlo dobro od rok. Saj veste, vaja dela mojstra. Vsak drugošolec je še narisal pobarvanko na temo svoje knjige, ki so jo z vrtčevskimi otroki skupaj pobarvali.

Dogodkovnik NMSB

Sončki Utrinki 2. razred Knjižnica

2. 10. 2023, 21:28
Regina Dobaja
1 od 1
Vabilo na predavanje o elektronskih cigaretah

Posredujem vabilo NIJZ, ki je namenjeno staršem in šolskim delavcem. Vabilo na dve spletni predavanji o aktualni tematiki je v priponki. Gre za isto predavanje v dveh terminih, zato se prijavite samo enkrat.

Predavanji bosta potekali v:

 • torek, 17. 10. ob 16. uri in
 • torek, 24. 10. ob 16. uri.

Za udeležbo na predavanju se prijavite na povezavi:

Prijavljenim bodo posredovali povezavo do aplikacije ZOOM na dan predavanja.

Prijava je možna do zapolnitve prostih mest, nato se prijave zaprejo. V kolikor bo zanimanje veliko, bodo ponovitve predavanja organizirali tudi v novembru.

V kolikor se predavanj ne morete udeležiti, vas pa tema zanima, si lahko ogledate posnetek predavanja, ki je na voljo na povezavi:

Adobe Acrobat dokument Vabilo
2. 10. 2023, 21:06
Regina Dobaja
1 od 14
Teden otroka

Od 2. do 8. oktobra poteka Teden otroka. Letošnja osrednja tema je Zakaji in zatoji radovednosti. Radovednost pomeni zanimanje za različne stvari, otrokom pomaga odkrivati in razumeti svet. Danes so ga odkrivali skupaj z bratoma Malek. Skozi igrivo radovednost so preizkušali svoje spretnosti in raziskovali svet gibanja. 

1. razred 2. razred 3. razred

2. 10. 2023, 20:32
Regina Dobaja
1 od 31
Sobotno druženje, Zavrh 2023

V soboto, 30. 9. 2023, so se učenci 1. VIO udeležili tradicionalne prireditve na Zavrhu. Prvošolci so pot na Zavrh opravili brez težav in z veliko dobre volje. Najprej so se ustavili pri družini Kranvogel. V in ob viničarski hiši so si ogledali zanimivo kmečko zbirko in zbirko starodobnih vozil. Še na podstrešje in v klet so pogledali. G. Roman je zavrtel tudi povsem obnovljeno lajno. Po ogledu muzeja so se odpravili proti Maistrovem stolpu in si v Štupičevi vili ogledali stalno muzejsko postavitev "Maister po Maistru". Po sprostitvi na igralih so se odpravili v lovski dom, kjer so otroke pričakali lovci. Ogledali so si razstavo. Sledila je še težko pričakovana vožnja s turističnim vlakcem. Ta je otroke "po daljši poti" odpeljal do Voličine. Da smo lahko pričarali nasmehe na obraze otrok, se zahvaljujemo vsem, ki ste nam prijazno priskočili na pomoč in poskrbeli, da je sobotni dan potekal lepo in zanimivo.

1. razred

2. 10. 2023, 20:13
Simona Čuček
1 od 16
Zabava z bratoma Malek

Že prvi dan v Tednu otroka sta naše šolarje obiskala Gašper in Miha. Pokazala in naučila sta jih veliko cirkuških trikov in vragolij. Vsi šolarji so se trudili in vztrajali v učenju raznih spretnosti. Na koncu so bili zadovoljni prav vsi, šolarji in brata Malek, ki sta ves čas poudarjala, da je vsak izmed njih v nečem dober in da morajo početi stvari, ki jih imajo radi.

1. razred 2. razred 3. razred

2. 10. 2023, 18:11
Silva Potočnik
1 od 10
Obiskala sta nas brata Malek

V tednu otroka sta nas obiskala brata Malek. Na šolskem igrišču smo se pomerili v različnih spretnostih in akrobacijah ter pri tem neizmerno uživali.

3. razred

1. 10. 2023, 17:57
Simona Čuček
1 od 12
Trgatev 2023 na Zavrhu

Pohod, prijatelji, šolska malica, sladkarije, Maistrov muzej, cimprača z Magdo in Marijo, igra na lesenih in napihljivih igralih, razstava v lovskem domu in vožnja z vlakcem, vse to nam je polepšalo sobotni športni dan. Uživali smo.

2. razred

1. 10. 2023, 12:23
Nataša Herga Kosi
1 od 30
Pohod na Zavrh

Tudi letos smo se z učenci 1. VIO ob trgatvi na Zavrhu odpravili na pohod proti Zavrhu s končno točko pri lovskem domu Voličina. Ob poti smo uživali v lepotah narave ter se naužili čistega zraka in naredili veliko za zdravo telo in duha. Med potjo smo se seveda tudi okrepčali, da nam je šlo še hitreje od nog.

Na ploščadi pred Štupičevo vilo smo se ustavili ter si ogledali razstavo o Maistru, se ob Marijinih in Magdinih besedah pred in v cimprači veliko naučili o življenju nekoč ter uživali na napihljivih igralih. Pot smo kasneje nadaljevali do lovskega doma, kjer smo si ogledali, vedno zanimivo, razstavo živali. Prijetno utrujeni smo si privoščili še panoramsko vožnjo z vlakcem nazaj do naše izhodiščne točke pred šolo v Voličini. Preživeli smo res krasen dan.

1. razred 2. razred 3. razred

30. 9. 2023, 20:23
Mateja Karneža
1 od 6
5. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

O vesolju

Učenci 2. b so v mesecu septembru raziskovali vesolje. Po skupinah so si izbrali temo, ki jih je najbolj pritegnila. Skupaj so pregledovali in brali knjige, kasneje pa svoja opažanja predstavili drugim skupinam. Veliko so se naučili o meteoritih, sončnem mrku, zvezdah in spoznali nekaj ozvezdij. Ali ste vedeli, da obstaja ozvezdje Velika zajemalka? Tudi drugošolci niso, a zdaj vedo.

Dogodkovnik NMSB

2. razred Knjižnica

30. 9. 2023, 15:43
Silva Potočnik
1 od 10
Trgatev na Zavrhu

V soboto smo imeli športni dan. Peš smo se odpravili na Zavrh. V Štupičevi vili smo si ogledali stalno razstavo Maister po Maistru. Obiskali smo tudi lepo obnovljeno cimpračo, po kateri nas je vodila gospa Marija in nam o njej povedala marsikatero zanimivost. V okviru tradicionalne prireditve Trgatev na Zavrhu smo preizkusili napihljiva igrala, obiskali lovsko razstavo in se z vlakcem popeljali nazaj v Voličino.

3. razred

29. 9. 2023, 19:15
Brane Lazič
1 od 9
Strokovna ekskurzija Rudolf Maister

V torek, 26. 9. 2023 smo se nagrajenci likovnega natečaja Rudolf Maister odpravili na strokovno ekskurzijo v Kamnik. Ekskurzijo je organiziralo Domovinsko društvo general Rudolf Maister Maribor. Učenci smo si ogledali rojstno hišo Rudolfa Maistra in poslušali zanimivo predavanje kustosinje Juven. Uživali smo v sončnih vedutah srednjeveškega Kamnika. 

YouTube video Ekskurzija Rudolf Maister
27. 9. 2023, 19:33
Mateja Karneža
1 od 8
4. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

Prvi obisk šolske knjižnice

V torek, 26. 9. 2023, so naši prvošolci prvič obiskali šolsko knjižnico. Spoznali so prostor, izvedeli, kje najdejo knjige za cicibane, kako iščemo knjige v knjižnici in kako si knjige izposodimo. Da je bil obisk knjižnice še bolj zanimiv, so učenci prisluhnili pravljici Poppy Bischop: Medvedkova knjižnica. Prvošolci so se izkazali za zelo dobre poslušalce. Najbolj pa so se razveselili, ko so si na koncu lahko izposodili vsak svojo knjigo.

Dogodkovnik NMSB

1. razred Knjižnica

27. 9. 2023, 16:28
Mateja Karneža
1 od 7
3. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

Beremo skupaj

V 3. razredu smo skupaj prebirali knjigo Josipa Ribičiča: Nana, mala opica. Še posebej nam je lepo, kadar to lahko počnemo skupaj. Prejšnji dve leti nam je knjige brala učiteljica Silva, sedaj pa lahko to počnemo že sami. Vsebino smo si popestrili z ilustracijami, ki smo jih pritrdili na pano. Uživali smo v skupnem branju.

Dogodkovnik NMSB

3. razred Knjižnica

24. 9. 2023, 9:16
Simona Čuček