Pomoč pri prijavi v Microsoft TeamsOblak 365Arnes Učilnice

kontakt | šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | prehrana | naši uspehi | knjižnica | šport | povezave | IP | galerija | video | šolarček

Šport

Športne novice
Pravila iger
Športne novice

šolsko leto: objavil-a:

28. 9. 2022, 17:33
Petra Cvikl Marušič
1 od 7
Jaša Vrčko ponovno blestel na wakeu

Jaša Vrčko se je v mesecu septembru udeležil kar dveh tekmovanj v wakeanju in na obeh pometel s konkurenco.

Prvo tekmovanje je bilo na Krku in je štelo kot hrvaško slovensko državno prvenstvo. Drugo je bilo na domačem terenu, v wake parku Dooplek. Nekaj utrinkov pa si lahko pogledate med fotografijami. Jašu pa vsekakor iskrene čestitke.

YouTube video Jaša na Krku
YouTube video Jaša (in Nala) na Poljskem

5. razred Šport

28. 9. 2022, 10:40
Petra Cvikl Marušič
1 od 1
Kristjan Čeh - sprejem

Vabljeni na sprejem svetovnega prvaka v metu diska Kristjana Čeha, ki bo v nedeljo, 2. 11. 2022 ob 18.00, v Centru Slovenskih goric.

Šport

24. 9. 2022, 9:52
Petra Cvikl Marušič
Evropski šolski športni dan

V petek, 23. septembra 2022, na Dan slovenskega športa, smo na šoli organizirali prav poseben športni dan - Evropski šolski športni dan.

Učenci III. VIO so si najprej pogledali dokumentarni film z naslovom "2017". Znan slovenski pisatelj, scenarist in režiser Goran Vojnović nas je popeljal v zakulisje evropskega košarkarskega prvenstva, na katerem je naša zlata reprezentanca s srčnostjo, vstrajnostjo in prijateljstvom dosegla neverjetno zmago in se zapisala v zgodovino.

Vsi učenci šole pa so se tudi praktično preizkusili v košarkarskih poligonih, prostih metih in igrah trojk, ki jih je za nas pripravil Košarkarski klub Lenart.

Svojo koordinacijo in muzikalnost pa so na preizkus postavili tudi s hip hop plesom, ki so ga odplesali pod vodstvom plesalcev plesne šole Tovarna plesa.

Vsem sodelujočim, tako učiteljem kot učencem, čestitke in pohvala za prijeten, zanimiv in novih izkušenj poln dan.

YouTube video Evropski šolski športni dan, 23. 9. 2022

Šport

18. 9. 2022, 11:24
Petra Cvikl Marušič
1 od 8
2. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

Zdrav duh v zdravem telesu

Ker se je začel mesec branja, katerega izhodišče v letošnjem letu je povezava med umom in telesom, smo se na deževen petek (16. 9. 2022) tudi pri urah športa odločili, da bomo v ure vključili branje. Iz dveh zanimivih in aktualnih knjig (Tadej Golob: Dajte Gogiju žogo in Milan Hosta: Figure športa) smo prebrali nekaj odlomkov, se pogovorili o prebranih temah in se preizkusili v treningu moči nog, ki smo ga izvedli kar na šolskih stopnicah, da bi vsaj nekoliko občutili kako morajo trenirati naši košarkaši, da se uspejo tako visoko odriniti. 

V knjigah se najde marsikaj zanimivega, tudi na temo športa, motivacije, zdravja,... Kot pravi pregovor: zdrav duh v zdravem telesu.

Nekaj predlogov za branje s športno vsebino najdete na spodnjih povezavah.

Pa prijetno branje (in gibanje) vam želim.

Biografije
Knjige s športno vsebino
Knjige s športno vsebino
Knjige s športno vsebino
Dogodkovnik NMSB 2022

Knjižnica Šport

14. 9. 2022, 10:44
Petra Cvikl Marušič
Medobčinska šolska športna tekmovanja

Letošnje šolsko leto smo začeli in upam, da ga bomo tudi končali, "normalno", brez posebnih omejitev. Športni pedagogi okoliških šol smo naredili okviren urnik šolskih športnih tekmovanj, ki se bodo izedla v tem šolskem letu. Tekmovanja se bodo organizirala za mlajše učence/ke (do 7. r.) in starejše učence/ke (do 9. r.).

Upam oz. verjamem, da nam bo tudi to šolsko leto uspelo osvojiti marsikatero odlično mesto.

Microsoft Word dokument Urnik tekmovanj v šol. letu 2022/23

Šport

7. 9. 2022, 10:42
Petra Cvikl Marušič
Dan športa Slovenskih Goric 2022

Športna zveza Lenart vabi v soboto, 10. 9. 2022 med 9.00 in 12.00 na prireditev na ŠRC Polena, kje se bodo predstavili kolesarstvo, odbojka, nogomet, košarka, balinanje, športno plezanje, twirling, konjeništvo, gimnastika, karate,...

Pridite v športni opremi in se preizkusite tudi sami.

Vsakega otroka čaka sladko presenečenje.

Šport


© 2004-2022 OŠ Voličina. Vse pravice pridržane. | 7. 10. 2022, 11:40