Pomoč pri prijavi v MS Teams

kontakt | šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | prehrana | naši uspehi | knjižnica | šport | povezave | IP | galerija | video | šolarček | vreme

Šport

Šport na naši šoli.

Športne novice
Pravila iger
Športne novice

šolsko leto:

nedelja, 15. 11. 2020, 20:11
objavila Petra Cvikl Marušič

1. razred
2. razred
3. razred
4. razred
5. razred
6. razred
7. razred
8. razred
9. razred
Šport
Pomembnost telesne aktivnosti

"Vadba nas bo okrepila v borbi proti stresu, nas naredila bolj optimistične, manj depresivne, izboljšala nam bo tako kratkoročni kot dolgoročni spomin in našo pozornost. Obenem nas bo naredila bolj socialno, bolj emocialno topla bitja.

Telesna vadba zmanjšuje tudi tveganje za razvoj virusnih okužb, saj krepi naš imunski sistem. Naše telo gibanje nujno potrebuje. Z njim reguliramo presnovo, zmanjšujemo razvoj kroničnih bolezni, izboljšujemo telesno funkcijo.

Za otroke ni dovolj le gibanje, otrok potrebuje redno dovolj intenzivno gibanje, da se zadiha in prepoti."

Zgornji zapis je povzet iz priloženega prispevka Inšpektor 24h, katerega ogled toplo priporočam.

Redno in dovolj se gibajte ter ostanite zdravi.

Inšpektor 24h - o telesni dejavnosti
petek, 23. 10. 2020, 23:18
objavila Petra Cvikl Marušič

1. razred
2. razred
3. razred
4. razred
5. razred
6. razred
7. razred
8. razred
9. razred
Šport
Dragi starši, za otroke gre!

To je naslov "članka", ki ga je na svojem blogu objavila moja stanovska kolegica - Nuša Maver, učiteljica športa. Ob branju članka se mi je zdelo, da mi bere misli, da je moje občutke, želje, upanja,...samo prelila na papir.

Ker vam in vašim otrokom, mojim učencem, želim le najboljše, vam polagam na srce, da si vzamete nekaj trenutkov in preberete spodnji zapis.

Upam in želim si, da boste začutili poslanstvo, pomembnost in nujnost športa v vsakdanjem življenju kot tudi pomembnost sodelovanja šole in staršev ter zgleda našim mlajšim generacijam.

Dragi starši, za otroke gre!
petek, 02. 10. 2020, 13:04
objavila Petra Cvikl Marušič

8. razred
9. razred
Šport
Rekordi padajo (kot) za stavo

Ko je v torek padel rekord šole v teku na 600 m (Amadej Ploj je razdaljo pretek v 1min in 38s), si nismo mislili, da ga bo tako hitro kdo podrl. Danes e namreč Tino Hamler za dve sekundi popravil Amadejev rezultat. Z izjemnim začetkom teka (1. krog je pretek v le 15 sekundah) je tako 600 m pretekel v 1 min in 36 s. Čestitamo. Zdaj pa čakamo, če bo Amadej "vrnil udarec" (ko bo našel kratke hlače :).

torek, 29. 09. 2020, 22:58
objavila Petra Cvikl Marušič

8. razred
Šport
Nov rekord šole v teku na 600m

Ker je preteklo šolsko leto nenačrtovano prekinila razglašena epidemija, tudi testiranja za ŠVZ karton nismo mogli izvesti. Tako v mesecu septembru in začetku oktobra izvajamo zamujene aktivnosti. S testi ŠVZ kartona ugotavljamo različne motorične (gibalne) sposobnosti otrok (moč, hitrost, vzdržljivost, gibljivost, koordinacijo), na podlagi katerih lahko kasneje prilagajamo in načrtujemo vsebine, učne načrte,... in spremljamo smernice razvoja mladostnikov.

Na današnjem testiranju teka na 600m nas je pozitivno presenetil Amadej Ploj (8.a). Z neverjetnim tempom je s časom 1.38min pretekel razdaljo 600m in za kar 4s potolkel dosedanji rekord šole, ki ga je tri leta nazaj postavil Nino Muršec.

Amadeju za izjemen tek iskreno čestitam in upam, da bo svoje atletske sposobnosti lahko kmalu pokazal na kašnem tekmovanju.

nedelja, 27. 09. 2020, 15:30
objavila Petra Cvikl Marušič

6. razred
7. razred
8. razred
9. razred
Šport
Evropski šolski športni dan

Evropski šolski športni dan predstavlja mrežo šolskih športnih dnevov, ki so združeni z namenom promocije gibanja in športa med mladimi. Osnovni namen je mladim predstaviti šport kot zabavno aktivnost in priložnost za druženje z vrstniki ter jih spodbuditi k redni športni dejavnosti. Letos smo na naši šoli Evropski šolski športni dan izvedli v četrtek, 24. 9. 2020. Učenci so se podali na pohod, se pomerili v igranju odbojke na mivki, ulični košarki, nogometu ter se preizkusili na kolesarskem poligonu. Nekaj utrinkov si lahko pogledate na spodnjih fotografijah in povezavah.

nagrada za najpogumnejše in najspretnejše kolesarje

Pohod
Odbojka na mivki, kolesarjenje
petek, 25. 09. 2020, 12:18
objavil mag. Anton Goznik

Šport
KK TBP Lenart izvajal dejavnost na športnem dnevu

Včeraj, v četrtek, 24. 9. 2020, so učenci 6. a, 6. b in III. VIO imeli Evropski šolski športni dan. Ukvarjali so se z raznimi dejavnostmi. Zelo jim je bilo zanimivo kolesarjenje in vožnja z različno velikimi kolesi na poligonu, kjer so se preizkušali v spretnostni vožnji in zanimivih igrah. Zanimive dejavnosti s kolesom jim je pripravil KK TBP Lenart, za kar se predstavnikom kluba v imenu učencev iskreno zahvaljujemo.Video utrinki
sreda, 23. 09. 2020, 21:48
objavila Petra Cvikl Marušič

6. razred
7. razred
8. razred
9. razred
Šport
Nov praznik - dan slovenskega športa

23. september je od letos posvečen slovenskemu športu. To je dan, ko je Slovenija dobila prvo olimpijsko medaljo. Letos mineva okroglih 20 let od trenutka, ko je na olimpijskih igrah v Sydneyu prvič zaigrala slovenska himna v čast olimpijcem, veslačema Iztoku Čopu in Luki Špiku ter strelcu Rajmondu Debevcu.

Pobudo za slovenski dan športa je lani dal Olimpijski komite Slovenije. S praznikom želijo povečati zavedanje o pomenu telesne in športne dejavnosti ter s tem nagovoriti tudi vse tiste, ki se s športom ne ukvarjajo. Dan slovenskega športa naj spodbuja vrednote biti telesno aktiven, uživati življenje in skrbeti za dobro počutje. »Človek je ustvarjen za gibanje in brez njega naše telo in um, naša energija začne počasi upadati. Zato naj s športom praznuje cela Slovenija!« je dodal podpredsednik OKS-ZŠZ, mag. Janez Sodržnik.

Na naši šoli smo prvi dan slovenskega športa obeležili s športnim dnem, na katerem smo se poklonili nekaterim od našil slovenskih športnih zvezd ter tudi sami bili športno aktivni. Bilo je poučno, aktivno in zabavno.Microsoft PowerPoint dokument Športni dan - 7. a

© 2004-2021 OŠ Voličina. Vse pravice pridržane. | četrtek, 21. 01. 2021, 9:27