Pomoč pri prijavi v MS Teams

kontakt | šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | prehrana | naši uspehi | knjižnica | šport | povezave | IP | galerija | video | šolarček | vreme

Šport

Šport na naši šoli.

Športne novice
Pravila iger
Športne novice

šolsko leto:

sobota, 29. 05. 2021, 14:45
objavila Petra Cvikl Marušič

7. razred
8. razred
Šport
Wakepark Dooplek

Wakepark Dooplek je za manjšo skupino naših učencev omogočil brezplačen mini tečaj wake-anja. Vsi učenci so dobili neopren, rešilni jopič, čelado in wake bord. Na začetku je bilo nekoliko strahospoštovanja, a zavore so hitro popustile in bordi so suvereno zdrseli po vodni gladini. Vsi učenci in učenke so izredno uživali, spoznali in se naučili veliko novega ter se zagotovo še vrnili. Nekaj utrinkov si lahko pogledate na spodnji povezavi. Wake-anje smo izvedli v okviru izbirnega predmeta Športa za sprostitev in Šport za zdravje.

Wakepark Dooplek
torek, 25. 05. 2021, 22:04
objavila Petra Cvikl Marušič

6. razred
Šport
1., 3. in 4. mesto v plesu

Danes, v torek, 25. 5. 2021, se je po enoletnem premoru ponovno odvijalo plesno tekmovanje Šolski plesni festival. Tekmovanje je potekalo zelo drugače kot leta doslej in sicer preko Zooma. Našo šolo so na področnem tekmovanju predstavljale tri učenke iz 6. razreda in sicer Neža Kuhar, Neja Ditner in Zala Družovič. Vse učenke so tekmovale v kategoriji II. triade solo plesov. Neža je navdušila s svojim latino čačajem in z naskokom premagala vso konkurenco ter osvojila 1. mesto. Neja je tekmovala v hip hopu in s super energijo dosegla 3. mesto. Zala pa nas je veselo popeljala v pop ritme in pristala na 4. mestu. Kot ekipa je tako OŠ Voličina dosegla 3. mesto. Vsem trem plesalkam iskreno čestitam.

torek, 25. 05. 2021, 14:16
objavila Petra Cvikl Marušič

7. razred
Šport
Preko 20.000 korakov

V petek, 21. 5. 2021, smo se z učenci in učenkami, ki obiskujejo izbirni predmet Šport za sprostitev, odpravili na daljši pohod. Na pohodu smo zelo uživali in videli ter srečali veliko živali. Zbrati smo želeli vsaj 18.000 korakov. Ker jih čez dan vsak med nami naredi še vsaj dodatnih 3000, smo na koncu dneva kar krepko presegli številko 20.000. Strokovnjaki priporočajo, da bi naj za ohranitev zdravja in dobrega počutja vsak dan prehodili najmanj 10.000 korakov. Ali ste kdaj sami preverili koliko korakov na dan naredite?

sobota, 03. 04. 2021, 20:11
objavila Petra Cvikl Marušič

1. razred
2. razred
3. razred
4. razred
5. razred
6. razred
7. razred
8. razred
9. razred
Šport
Kdor ne skače ni Slovenc

Naša šola se je vključila v 10-dnevni tekmovalni izziv Skači kolebnico, preskoči COVID, v kateri lahko sodelujejo vsi osnovnošolski učenci Slovenije. Naš cilj je, da z ostalimi šolami, ki so se vključile v ta izziv v desetih dneh opravimo 2.111.641 poskokov čez kolebnico – ZA VSAKEGA PREBIVALCA SLOVENIJE PO EN SKOK.

Torej, vse kar moraš imeti je kolebnica ali vrv (prb. 1.5m dolga-odvisno od tvoje velikosti) in dobro voljo. Želimo doseči le skupni cilj, pri tem pa seveda ne moremo iz svoje kože, zato bomo dodali še malo zdrave tekmovalnosti med šolami. Vse pa se začne in konča s FAIR PLAY-em, torej pričakujemo, da pošteno vpisujete svoje dosežke.

Skakanje s kolebnico je lahko igriva in zabavna aktivnost, ki povzroča dobro voljo, dobro počutje, zdravje in gibalni napredek. V dneh, ko smo doma, zato pridno skači s kolebnico in zapisuj število poskokov. V nedeljo, 11. 4. 2021, pa mi na mail petra.cvikl-marusic@os-volicina.si pošlji tvoje skupno število poskokov s kolebnico.

Nekaj videoposnetkov za izboljšanje tehnike skakanja s kolebnico najdeš tudi na spodnji povezavi. Želim ti prijetno skakanje.

Izboljšaj svojo tehniko skakanja s kolebnico
petek, 02. 04. 2021, 19:06
objavila Petra Cvikl Marušič

8. razred
Šport
20.000 korakov za zdravje

Pretekli petek smo se v okviru izbirnega predmeta Šport za zdravje odpravili na daljši pohod. V tem dnevu smo naredili več kot 20.000 korakov, na pohodu pa prehodili skoraj 11 km ter 236 višinskih metrov. Skrbeli smo za hidracijo, spoznavali nove poti ter se imeli zelo lepo. Na koncu smo bili prijetno utrujeni a zelo zadovoljni.

torek, 09. 02. 2021, 0:08
objavila Petra Cvikl Marušič

6. razred
7. razred
8. razred
9. razred
Šport
Vsak korak šteje

V tednu od 1. do 7. februarja 2021 smo izvedli akcijo »VSAK KORAK ŠTEJE«. Korake je zbiral vsak posameznik, vsak razred in tudi »razred učiteljev«. Vsem skupaj čestitam za pridno "korakanje". Več podrobnosti si lahko preberete spodaj.

Tako, zdaj pa skupaj zakorakajmo naprej. Vsak korak šteje. Za zdravje je priporočljivo narediti 10.000 korakov na dan. Koliko pa jih narediš ti?
Adobe Acrobat dokument Vsak korak šteje
ponedeljek, 08. 02. 2021, 21:28
objavila Petra Cvikl Marušič

1. razred
2. razred
3. razred
4. razred
5. razred
6. razred
7. razred
8. razred
9. razred
Šport
Raziskava o učinkih ukrepov proti COVID-19 in šolanja na domu na vadbo in igro pri osnovnošolcih

Spoštovani starš/skrbnik,

Zavedamo se, da je trenutno obdobje velik izziv za starše in celotne družine. COVID-19 nam je popolnoma spremenil življenje. Mednarodna raziskava, ki jo izvajamo partnerji v več evropskih državah hkrati in jo v Sloveniji vodi Fakulteta za šport, bo pomagala oceniti, kako je bila telesna dejavnost vključena v urnike družin v Evropi med pandemijo. Vaš prispevek nam bo pomagal razumeti vpliv ukrepov omejevanja gibanja na otroke in zagotovil pomembne informacije za odločevalce po vsej Evropi.

Sodelovanje v tej anketi je prostovoljno, vprašalnik pa anonimen. O vašem otroku ali družini ne bomo zbirali nobenih občutljivih podatkov, npr. imen, identifikacijskih številk ali datumov rojstva. Če se strinjate s sodelovanjem, izpolnite anketo SKUPAJ S SVOJIM OTROKOM. Če imate več otrok, naj se odgovori enega vprašalnika nanašajo na posameznega otroka. Ni pravilnih ali napačnih odgovorov. Cilj je zgolj razumeti, kaj se dogaja, ko so šole in športni objekti zaprti ali pa je njihova raba omejena.

Zbrani podatki bodo uporabljeni zgolj v raziskovalne namene in ne bodo posredovani nobeni tretji osebi. Spraševali vas bomo po stopnji telesne dejavnosti vašega otroka, kar pomeni, da se odgovori nanašajo izključno na otrokovo dejavnost. Prosim, da na vsa vprašanja odgovorite čim bolj natančno. Vprašalnik vključuje 37 preprostih vprašanj in boste zanj porabili približno petnajst minut.

V primeru dodatnih vprašanj se lahko obrnete na koordinatorja raziskave v Sloveniji, izr. prof. dr. Gregorja Starca (gregor.starc@fsp.uni-lj.si)

Anketni vprašalnik
nedelja, 15. 11. 2020, 20:11
objavila Petra Cvikl Marušič

1. razred
2. razred
3. razred
4. razred
5. razred
6. razred
7. razred
8. razred
9. razred
Šport
Pomembnost telesne aktivnosti

"Vadba nas bo okrepila v borbi proti stresu, nas naredila bolj optimistične, manj depresivne, izboljšala nam bo tako kratkoročni kot dolgoročni spomin in našo pozornost. Obenem nas bo naredila bolj socialno, bolj emocialno topla bitja.

Telesna vadba zmanjšuje tudi tveganje za razvoj virusnih okužb, saj krepi naš imunski sistem. Naše telo gibanje nujno potrebuje. Z njim reguliramo presnovo, zmanjšujemo razvoj kroničnih bolezni, izboljšujemo telesno funkcijo.

Za otroke ni dovolj le gibanje, otrok potrebuje redno dovolj intenzivno gibanje, da se zadiha in prepoti."

Zgornji zapis je povzet iz priloženega prispevka Inšpektor 24h, katerega ogled toplo priporočam.

Redno in dovolj se gibajte ter ostanite zdravi.

Inšpektor 24h - o telesni dejavnosti
petek, 23. 10. 2020, 23:18
objavila Petra Cvikl Marušič

1. razred
2. razred
3. razred
4. razred
5. razred
6. razred
7. razred
8. razred
9. razred
Šport
Dragi starši, za otroke gre!

To je naslov "članka", ki ga je na svojem blogu objavila moja stanovska kolegica - Nuša Maver, učiteljica športa. Ob branju članka se mi je zdelo, da mi bere misli, da je moje občutke, želje, upanja,...samo prelila na papir.

Ker vam in vašim otrokom, mojim učencem, želim le najboljše, vam polagam na srce, da si vzamete nekaj trenutkov in preberete spodnji zapis.

Upam in želim si, da boste začutili poslanstvo, pomembnost in nujnost športa v vsakdanjem življenju kot tudi pomembnost sodelovanja šole in staršev ter zgleda našim mlajšim generacijam.

Dragi starši, za otroke gre!
petek, 02. 10. 2020, 13:04
objavila Petra Cvikl Marušič

8. razred
9. razred
Šport
Rekordi padajo (kot) za stavo

Ko je v torek padel rekord šole v teku na 600 m (Amadej Ploj je razdaljo pretek v 1min in 38s), si nismo mislili, da ga bo tako hitro kdo podrl. Danes e namreč Tino Hamler za dve sekundi popravil Amadejev rezultat. Z izjemnim začetkom teka (1. krog je pretek v le 15 sekundah) je tako 600 m pretekel v 1 min in 36 s. Čestitamo. Zdaj pa čakamo, če bo Amadej "vrnil udarec" (ko bo našel kratke hlače :).

torek, 29. 09. 2020, 22:58
objavila Petra Cvikl Marušič

8. razred
Šport
Nov rekord šole v teku na 600m

Ker je preteklo šolsko leto nenačrtovano prekinila razglašena epidemija, tudi testiranja za ŠVZ karton nismo mogli izvesti. Tako v mesecu septembru in začetku oktobra izvajamo zamujene aktivnosti. S testi ŠVZ kartona ugotavljamo različne motorične (gibalne) sposobnosti otrok (moč, hitrost, vzdržljivost, gibljivost, koordinacijo), na podlagi katerih lahko kasneje prilagajamo in načrtujemo vsebine, učne načrte,... in spremljamo smernice razvoja mladostnikov.

Na današnjem testiranju teka na 600m nas je pozitivno presenetil Amadej Ploj (8.a). Z neverjetnim tempom je s časom 1.38min pretekel razdaljo 600m in za kar 4s potolkel dosedanji rekord šole, ki ga je tri leta nazaj postavil Nino Muršec.

Amadeju za izjemen tek iskreno čestitam in upam, da bo svoje atletske sposobnosti lahko kmalu pokazal na kašnem tekmovanju.

nedelja, 27. 09. 2020, 15:30
objavila Petra Cvikl Marušič

6. razred
7. razred
8. razred
9. razred
Šport
Evropski šolski športni dan

Evropski šolski športni dan predstavlja mrežo šolskih športnih dnevov, ki so združeni z namenom promocije gibanja in športa med mladimi. Osnovni namen je mladim predstaviti šport kot zabavno aktivnost in priložnost za druženje z vrstniki ter jih spodbuditi k redni športni dejavnosti. Letos smo na naši šoli Evropski šolski športni dan izvedli v četrtek, 24. 9. 2020. Učenci so se podali na pohod, se pomerili v igranju odbojke na mivki, ulični košarki, nogometu ter se preizkusili na kolesarskem poligonu. Nekaj utrinkov si lahko pogledate na spodnjih fotografijah in povezavah.

nagrada za najpogumnejše in najspretnejše kolesarje

Pohod
Odbojka na mivki, kolesarjenje
petek, 25. 09. 2020, 12:18
objavil mag. Anton Goznik

Šport
KK TBP Lenart izvajal dejavnost na športnem dnevu

Včeraj, v četrtek, 24. 9. 2020, so učenci 6. a, 6. b in III. VIO imeli Evropski šolski športni dan. Ukvarjali so se z raznimi dejavnostmi. Zelo jim je bilo zanimivo kolesarjenje in vožnja z različno velikimi kolesi na poligonu, kjer so se preizkušali v spretnostni vožnji in zanimivih igrah. Zanimive dejavnosti s kolesom jim je pripravil KK TBP Lenart, za kar se predstavnikom kluba v imenu učencev iskreno zahvaljujemo.Video utrinki
sreda, 23. 09. 2020, 21:48
objavila Petra Cvikl Marušič

6. razred
7. razred
8. razred
9. razred
Šport
Nov praznik - dan slovenskega športa

23. september je od letos posvečen slovenskemu športu. To je dan, ko je Slovenija dobila prvo olimpijsko medaljo. Letos mineva okroglih 20 let od trenutka, ko je na olimpijskih igrah v Sydneyu prvič zaigrala slovenska himna v čast olimpijcem, veslačema Iztoku Čopu in Luki Špiku ter strelcu Rajmondu Debevcu.

Pobudo za slovenski dan športa je lani dal Olimpijski komite Slovenije. S praznikom želijo povečati zavedanje o pomenu telesne in športne dejavnosti ter s tem nagovoriti tudi vse tiste, ki se s športom ne ukvarjajo. Dan slovenskega športa naj spodbuja vrednote biti telesno aktiven, uživati življenje in skrbeti za dobro počutje. »Človek je ustvarjen za gibanje in brez njega naše telo in um, naša energija začne počasi upadati. Zato naj s športom praznuje cela Slovenija!« je dodal podpredsednik OKS-ZŠZ, mag. Janez Sodržnik.

Na naši šoli smo prvi dan slovenskega športa obeležili s športnim dnem, na katerem smo se poklonili nekaterim od našil slovenskih športnih zvezd ter tudi sami bili športno aktivni. Bilo je poučno, aktivno in zabavno.Microsoft PowerPoint dokument Športni dan - 7. a

© 2004-2021 OŠ Voličina. Vse pravice pridržane. | torek, 15. 06. 2021, 18:21