kontakt | šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | prehrana | naši uspehi | knjižnica | šport | povezave | IP | galerija | video | šolarček | vreme

Šport

Šport na naši šoli.

Športne novice
Športni dnevi
Pravila iger
Športne novice

šolsko leto:

ponedeljek, 13. 01. 2020, 22:30
objavila Petra Cvikl Marušič

6. razred
Šport
Zlato priznanje Nike in Asje

Nika in Asja Žgeč sta kot članici Kulturnega društva Plesna izba Maribor s skupino Moder jazz otroci 2 pod mentorstvom plesne pedagoginje Anite Čanadi s koreografijo Potovanje sodelovali na 16. mini festivalu otroških plesnih skupin Pika miga 2019. Plesalki sta v Velenju, 6. 10. 2019, na državni ravni osvojili zlato priznanje. Iskrene čestitke.

torek, 24. 12. 2019, 17:25
objavil mag. Anton Goznik

Šport
Državno prvenstvo v futsalu U13 (vzhod)

Učenci OŠ Voličina Luka Poš Šuman, Enej Kramberger, Aljaž Sužnik, Amadej Ploj, Alen Kramberger, Tjaž Hadžiselimović, Jan Čuček, Timotej Kocbek in Aljaž Fras trenirajo in nastopajo za ekipo U13 KMN Slovenske gorice v futsalu. Po dvanajstih odigranih prvenstvenih tekmah zasedajo na lestvici odlično 2. mesto z osvojenimi 27 točkami, saj so 9-krat zmagali. Amadej Ploj je dosegel 15 zadetkov in na lestvici strelcev zaseda odlično 2. mesto, Luka Poš Šuman je mrežo nasprotnikov zatresel 13-krat in si deli 3. mesto. Čestitamo.

torek, 24. 12. 2019, 17:22
objavil mag. Anton Goznik

Šport
Državno prvenstvo v futsalu U15 (vzhod)

Za ekipo U15 KMN Slovenske gorice nastopajo naslednji učenci OŠ Voličina Primož Petko, Žan Aleksander Kostanjevec, Nejc Letnik, Žiga Ornik, Enej Kramberger, Amadej Ploj in Aljaž Sužnik. Po desetih odigranih tekmah imajo 14 točk in na lestvici zasedajo 3. mesto. Primož Petko si na lestvici strelcev s 16 zadetki deli 3. mesto. Čestitamo.

torek, 24. 12. 2019, 17:19
objavil mag. Anton Goznik

Šport
Državno prvenstvo v futsalu U17 (vzhod)

Za ekipo U17 KMN Slovenske gorice nastopajo naslednji učenci šole Primož Petko, Žan Aleksander Kostanjevec, Nejc Letnik in Ambrož Vugrinec. Po 4 odigranih tekmah imajo 6 točk in na lestvici vzhod zasedajo 2. mesto. Čestitamo.

četrtek, 28. 11. 2019, 22:14
objavila Petra Cvikl Marušič

7. razred
9. razred
Šport
Zmaga v rokometu

V četrtek, 28. 11. 2019, je na naši šoli potekalo medobčinsko tekmovanje v rokometu za dečke. Sodelovale so tri šole. Zraven naše še OŠ Cerkvenjak in OŠ Sv. Ana. Učenci so tekmovali 2x10 min, vsak z vsakim. Velik poudarek smo dali fair playu. Tekme smo učencem pomagali soditi mentorji sami. V prvi tekmi so naši učenci premagali ekipo iz Sv. Ane z rezultatom 10 : 6. Za nas so zadeli: Timotej - 5, Primož - 3, Ambrož - 1 in Žiga - 1. Sv. Ana je nato premagala Cerkvenjak z rezultatom 4 : 3. Za odličen zaključek so naši poskrbeli s tekmo proti Cerkvenjaku, ki so jo končali z suvereno zmago (18 : 11). Zadeli so: Timotej - 9, Primož - 4, Žiga - 3, Ambrož - 2. Našo ekipo so sestavljali: Jan Fistrovič, Timotej Šikman, Primož Petko, Ambrož Vugrinec, Žiga Pulko, Naj Škerbot, Julijan Sužnik, Žan Aleksander Kostanjevec, Blaž Sekol in Amadej Ploj. Za odlično igro fantom iskreno čestitam.gol Primož
gol Žiga
gol Timotej
četrtek, 28. 11. 2019, 21:52
objavila Petra Cvikl Marušič

7. razred
8. razred
9. razred
Šport
Medobčinsko tekmovanje v nogometu za dečke

V sredo, 20. 11. 2019, je bilo v Voličini in Benediktu (finale) medobčinsko tekmovanje v nogometu za starejše dečke. Igralo je sedem ekip. Na naši šoli so se pomerile tri. OŠ Jurovski dol smo premagali, OŠ Sv. Ana pa je bila premočna za nas. Tako smo se v Benedikt odpeljali v boj za tretje mesto. Vendar pa smo tudi tam žal morali premoč priznati OŠ Benediktu. Tako so naši dečki na koncu pristali na nehvaležnem četrtem mestu. Kljub temu čestitam za borbeno igro. Našo šolo so zastopali: Žan Aleksander Kostanjevec, Dennis Polič, Jan Hegedič, Ambrož Vugrinec, Primož Petko, Nejc Letnik, Tino Hamler in Enej Kramberger.
ponedeljek, 21. 10. 2019, 9:05
objavila Petra Cvikl Marušič

8. razred
9. razred
Šport
Starejši dečki tretji v košarki

V četrtek, 17. 10. 2019, so imeli starejši dečki medobčinsko tekmovanje v košarki na OŠ Sv. Ana. V predtekmovanju so bili razdeljeni v dve skupini. Naši učenci so se najprej pomerili z ekipo iz OŠ Lenart, pred katerimi so še od lani čutili strahospoštovanje. Vendar pa smo kasneje ugotovili, da je bil letos strah povsem odveč, bil je le ovira do čisto mogoče prve zmage. Tako so prvo tekmo proti Lenartu žal izgubili z rezultatom 9:18. Komaj proti koncu tekme so dobili zaupanje vase in tako z rezultatom 16:0 premagali OŠ Sv. Trojica. Tako so bili v skupini drugi in se za tretje mesto pomerili z ekipo OŠ Benedikta. Z rezultatom 11:5 so si suvereno priborili pokal. Našo šolo so zastopali: Blaž Sekol, Timotej Šikman, Nejc Letnik, Primož Petko, Naj Škerbot, Ambrož Vugrinec, Ambrož Rukav, Tino Hamler. Vsem iskreno čestitam.

četrtek, 17. 10. 2019, 9:10
objavila Petra Cvikl Marušič

6. razred
7. razred
Šport
Šah in simbioza

V okviru državnega projekta Simbioza giba smo se tudi z interesno dejavnostjo Šah medgeneracijsko povezali. Tako smo v sredo, 16. 10. 2019, v prostorih društva upokojencev v Voličini zaigrali kar nekaj partij šaha. Učenci in učenke že kar dobro igrajo, vendar pa se je pri večini partij izkazala prednost izkušenj in dolgoletnega pridobivanja znanja. Ugotovili smo, da se lahko od starejših še veliko naučimo. Hvala za lepo igro.

sreda, 09. 10. 2019, 12:57
objavila Petra Cvikl Marušič

1. razred
2. razred
3. razred
4. razred
5. razred
Šport
Simbioza Giba

V tednu med 14. in 21. oktobrom 2019 bomo skozi nacionalni prostovoljski projekt Simbioza Giba 2019 skupaj z vami povezali vse generacije. Projekt združuje ideje medgeneracijskega sodelovanja, prostovoljstva in telesne vadbe, preko katerih ozavešča ter promovira zdravo in aktivno življenje za vse generacije v vseh življenjskih obdobjih. Splošna vadba, pohod, tek, plavanje, igre z žogo, kolesarjenje, plavanje, ples, dvoranski šport, planinarjenje… SIMBIOZA GIBA PODPIRA PRAV VSE OBLIKE GIBALNE KULTURE, REKREACIJE, ŠPORTNE REKREACIJE IN ŠPORTA. Projekt ponuja BREZPLAČNO priložnost vsem prebivalcem Slovenije, da spoznajo nove gibalne, rekreativne, športne aktivnosti in jih poziva k aktivni udeležbi ter jih osvešča o pomenu dnevnega gibanja za zdravje slehernega posameznika skozi celotno življenjsko obdobje. Zato vas vabimo, da se nam v naslednjem naslednjem tednu pridružite med 10.00 in 11.00 oziroma po dogovoru z učiteljicami. Dobrodošle so tudi predhodne prijave.
sreda, 09. 10. 2019, 9:22
objavila Petra Cvikl Marušič

4. razred
5. razred
6. razred
7. razred
8. razred
9. razred
Šport
Orientacijski tek

V okviru športnega dne, ki je bil v torek, 8. 10. 2019, smo prvič izvedli orientacijski tek s pomočjo QR kod. Učenci so bili razdeljeni v mešane ekipe od 4. do 9. razreda. Ekipa je štela največ šest članov. Polovica ekip je bila rdečih, polovica pa zelenih. Ekipe so med seboj tekmovale le znotraj "svoje" barve. Cilj teka je bil s pomočjo karte in skeniranja QR kod čimprej priti do cilja. Učenci so morali med tekom pravilno odgovoriti na vprašanja, ki so se skrivala pod QR kodami, da so dobili nadaljnje navodilo za pot oz. naslednjo kontrolno točko. Na cilj so morali prinesti kartonček na katerega so prepisali pet znakov za njih določenih kontrolnih točk. Učenci so medsebojno sodelovali, si pomagali, se spodbujali in tudi tekmovali. Vsaka skupina je pretekla minimalno 3,5 km. Med rdečimi je zmagala ekipa št. 15 (Matic Marin, Timotej Kocbek, Jure Sirk, Luka Poš Šuman, Lucija Mesarec), med zelenimi pa ekipa št. 14 (Mark Manasijevič, Nino Knezar, Ariana Pivec, Amadej Ploj, Rebeka Patekar, Aleš Malek). Vsem ekipam čestitam.

ponedeljek, 30. 09. 2019, 10:57
objavila Petra Cvikl Marušič

Šport
Področno atletsko tekmovanje

V četrtek, 26. 9. 2019, je na atletskem stadionu Poljane potekalo ekipno področno tekmovanje v atletiki. Našo šolo so zastopali Timotej Šikman, Ambrož Vugrinec in Nejc Letnik. Timotej je v metu vortexa dosegel zelo dober rezultat in se s 50,21m uvrtil na 5. mesto. Ambrož je s časom 44,27 s v teku na 300 m pometel s konkurenco v svoji skupini, vendar pozabil, da za končni rezultat šteje le čas in tako so ga zadnji prepočasni metri stali boljše uvrstitve. Kljub temu je bil skupno 4. Tudi Nejc je bil zelo dober v teku na 1000 m. S časom 3.24 si je pritekel 4. mesto. Čestitam.

ponedeljek, 30. 09. 2019, 10:47
objavila Petra Cvikl Marušič

7. razred
8. razred
9. razred
Šport
Evropski šolski športni dan

Evropski šolski športni dan je mednarodna akcija, ki temelji na uspešnem nacionalnem projektu, predstavlja evropsko mrežo šolskih športnih dnevov, ki so združeni z namenom promocije gibanja in športa med mladimi. Osnovni namen je mladim predstaviti šport kot zabavno aktivnost in priložnost za druženje z vrstniki ter jih spodbuditi k redni športni dejavnosti. Akciji se bo pridružila tudi naša šola in s pomočjo društva upokojencev za učence naše šole od 7. do 9. razreda organizirala prav poseben športni dan, ki v ospredje postavlja v sedanji družbi enega ključnih dejavnikov zdravega življenjskega sloga - GIBANJE in ŠPORT! Učenci so ta dan prehodili približni 6 km, naredili okoli 12.000 korakov, streljali z zračno puško, kegljali in igrali "rugby na dotik". Na fotografijah vidite še zmagovalce kegljanja in streljanja.

sreda, 25. 09. 2019, 12:36
objavila Petra Cvikl Marušič

Šport
Atletski mnogoboj

Letošnje prvo medobčinsko tekmovanje je bilo v torek, 24. 9. 2019, na OŠ Sv Ana. Šole so se med seboj pomerile kot ekipe (4 fantje in 4 dekleta) v treh disciplinah (60 m, skok v daljino z zaletom in vortex). Za našo šolo so tekmovali: Neja Hadžiselimović, Sara Rojs, Daša Capl, Tinkara Štruc, Timotej Šikman, Ambrož Vugrinec, Nejc Letnik in Julijan Sužnik. Ekipno niso dosegli ravno odličnega rezultata, na koncu so zasedli 4. mesto, vendar so dosegli nekaj posameznih kar dobrih rezultatov. Timotej je vortex vrgel kar 48,80 m daleč, Ambrož je skočil 471 cm daleč, Nejc 430 cm in Neja 397 cm. V štafeti, ki se je izvedla le promocijsko in sta tekmovali le po dve šoli med seboj, pa je naša šola v postavi (Nejc, Sara, Ambrož in Neja) premagala učence OŠ Jurovski Dol. Čestitke.

ponedeljek, 16. 09. 2019, 12:49
objavila Petra Cvikl Marušič

7. razred
Šport
Šport za sprostitev v Pustolovskem parku Betnava (2)

Še nekaj foto utrinkov.

ponedeljek, 16. 09. 2019, 11:00
objavila Petra Cvikl Marušič

7. razred
Šport
Šport za sprostitev v Pustolovskem parku Betnava

V okviru izbirnega predmeta Šport za sprostitev (7.r) se nekajkrat na leto odpravimo na športne aktivnosti izven šole. Tako smo v četrtek, 12. 9. 2019, preizkusili naše spretnosti, moč, koordinacijo in strah pred višino na sedmih progah v Pustolovskem parku Betnava. Nekaterim je uspelo preplezati prav vse. Čestitke.


© 2004-2020 OŠ Voličina. Vse pravice pridržane. | torek, 21. 01. 2020, 5:08