Oblak 365Arnes Učilnice

kontakt | šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | prehrana | naši uspehi | knjižnica | šport | povezave | IP | galerija | video | šolarček

Novice

Šolske novice
Arhiv šolskih novic 2021/2022

šolsko leto: razred: objavil-a:

16. 6. 2022, 20:56
Regina Dobaja
1 od 20
Kolesarska dirka po Sloveniji

Nekaj foto utrinkov današnjega športno- navijaškega dne učencev 1. VIO si lahko ogledate na fotografijah v prilogi.

1. razred 2. razred 3. razred

16. 6. 2022, 20:23
Simona Čuček
1 od 18
Kolesarska dirka po Sloveniji

"Kdor ne skače, ni Slovenc, kdor ne kolesari, ni Slovenc", je danes dopoldan odmevalo v bližini centra Lenarta, kjer smo si navijaški kotiček uredili učenci 1., 2. in 3. razreda. Ob navdušenem ploskanju, pozdravljanju policistov in spremljevalnih vozil, smo le dočakali vrhunec dirke, ko so se mimo nas peljali tisti "čisto pravi kolesarji". Tisti, ki jih spremljamo na televiziji, tisti UAE, tisti modri, tisti z oranžno čelado... Ne glede na to, kakšni in kdo so bili, smo navijali. Za vse! Dan pa smo si popestrili še z igrami na Poleni, kjer pa nas je pozdravil še "Eurosportov" helikopter. 

1. razred 2. razred 3. razred

9. 6. 2022, 21:45
Simona Čuček
1 od 9
Zeliščarji in vrtnice

Zeliščarji 3. razreda so danes skupaj z Marijo spoznavali rožo vseh rož, vrtnico. Pripovedovala jim je o njihovi zgodovini. Povonjali, ogledali in okušali so različne vrste vrtnic. Poskusili so vrtnični sirup, marmelado iz vrtnic, češenj in jabolk ter vrtnično maslo. Napitek in jedi iz vrtnic so jim bile zelo všeč. Ogledali so si tudi njihovo destilacijo ter vonjali in se nadišavili z vrtničnim  hidrolatom.

3. razred

5. 6. 2022, 19:47
Silva Potočnik
1 od 8
Ogled lutkovne predstave

Učenci 1. VIO so si ogledali lutkovno predstavo "Koliko je ura?". Pripravili sta jo vzgojiteljici našega vrtca Simona in Mihaela. Učenci so uživali v predstavi.

YouTube video Posnetek predstave "Koliko je ura?"

1. razred 2. razred 3. razred

25. 5. 2022, 9:18
Regina Dobaja
1 od 30
Zaključna ekskurzija na Roglo

Še nekaj foto utrinkov zaključne ekskurzije učencev 1. VIO.

1. razred 2. razred 3. razred

24. 5. 2022, 21:41
Simona Čuček
1 od 31
Zaključna ekskurzija na Roglo

Pohorski gozdovi in svež zrak so polepšali dan našim učenecem 1. VIO. Skupaj so se odpravili po Škratovi učni poti, na kateri so skupaj s škratom spoznavali značilnosti, rastlinstvo in živalstvo Pohorja. Obiskali so pohorsko vasico z devetimi tematskimi hiškami in cerkvico in se popeljali po otroškem ziplinu. Sprehodili so se okoli jezera, si ogledali lesene kipe, kupili spominke in polizali sladoled. Imeli so se lepo. 

Dragi starši, oglejte si lepote Rogle s svojimi otroci, odlični vodiči bodo!

1. razred 2. razred 3. razred

20. 5. 2022, 20:25
Simona Čuček
1 od 10
Šola v naravi - Ptuj

Prva skrivnost uspeha je zaupanje samega v sebe. (Emerson)

Uspelo nam je, prav vsem! Zaupali in verjeli smo, da bomo zmogli preživeti teh pet dni v šoli v naravi. Imeli smo se zelo lepo. Veliko smo plavali, se družili, raziskovali naše najstarejše slovensko mesto, se igrali in kar je najpomembnejše, si med seboj pomagali in stali ob strani. Od ljudi, s katerimi smo se vsakodnevno srečevali v kampu, restavraciji, na plavanju, smo bili deležni pohval in prijaznih besed. 

Dragi junaki, učiteljice smo ponosne na vas, saj ste ponovno dokazali, da imate prav vsi veliko srce in vam je mar za sočloveka. Želimo, da te svoje vrline ohranite še naprej. Ponosni ste lahko nase!

2. razred 3. razred

19. 5. 2022, 22:49
Regina Dobaja
1 od 39
Šola v naravi, Ptuj, 4. dan

Šola v naravi se počasi izteka. Še en čudovit dan je za nami. Smeh otrok, razglasitev zmagovalcev najlepše urejene hišice, piknik v naravi, vadba v fitnesu na prostem in seveda čas za igro in druženje so naslikali nasmeške na naša lica. 

2. razred 3. razred

18. 5. 2022, 22:29
Simona Čuček
1 od 26
Šola v naravi, Ptuj, 3. dan

Terapevtska vadba, tek, obisk ravnatelja, plavanje, igra na igralih, prava prijateljstva, prve ljubezni in sladoled so zaznamovali današnji dan. Še dvakrat gremo spat, pa pridemo! Pa lep pozdrav vsem doma.

2. razred 3. razred

17. 5. 2022, 23:04
Regina Dobaja
1 od 29
Šola v naravi, 2. dan

Za nami je pester dan. Veliko smo plavali, se zabavali, obiskali mesto Ptuj in grad. Za nagrado smo si prislužili veeelik sladoled. Veliko se nam dogaja, imamo se lepo.

2. razred 3. razred

16. 5. 2022, 22:31
Simona Čuček
1 od 27
Šola v naravi, Ptuj, 1.dan

Junaki in junakinje šole v naravi vam sporočamo, da je bil prvi dan čudovit. Vsem, ki nas pogrešate, pošiljamo pozdrave in nekaj naših foto utrinkov.

2. razred 3. razred

16. 5. 2022, 22:28
Regina Dobaja
1 od 20
Šola v naravi, 1. dan

1. dan plavalne šole v naravi je za nami. Plavanje, tobogan, urejanje hišk, sprehod, igra, pižama party, prvo spanje brez domačih …

2. razred 3. razred

16. 5. 2022, 9:22
mag. Anton Goznik
Učenci 2. a in 3. a razreda varno prispeli v šolo v naravi

Spoštovani starši učencev 2. a in 3. a razreda,

obveščmo vas, da je vseh 42 učencev varno prispelo na Ptuj. V Termah Ptuj bodo do petka v plavalni šoli v naravi. Pred odhodom so bili veseli in dobre volje, zato sem prepričan, da se bodo imeli lepo.

2. razred 3. razred

26. 4. 2022, 21:13
Simona Čuček
1 od 2
Čiščenje okolice šole

Preden so so odpravili na zaslužene počitnice, so tretješolci še s skupnimi močmi očistili okolico šole. Pobrali so odpadke pred šolo, v parku, na avtobusni postaji, na parkiriščih, na igrišču in na igralih. Ugotovili so, da je odpadkov manj kot jih je bilo včasih. Zadovoljni vam sporočajo, da se moramo vsi skupaj potruditi, da bo naša Voličina vedno čista, lepa in zelena.

3. razred

25. 4. 2022, 22:26
Simona Čuček
1 od 21
Obisk muzeja NO Maribor

Učenci 3. razreda so v ponedeljek, 25. 4. 2022, obiskali muzej NO Maribor. Tam jih je pričakal kustus Uroš, ki jim je na zabaven in zelo zanimiv način predstavil kako so Mariborčani nekoč preživljali svoj prosti čas. S pomočjo različnih zgodovinskih virov so učenci spoznali, da danes svoj prosti čas preživljajo čisto drugače. Videli so gramofon in staro televizijo, spoznali so na kakšen način so nekoč gledali filme v kinu. Na fotografijah so videli, da je bilo v Mariboru veliko bazenov, v katerih so se namakali otroci in odrasli. Preko zgodb so spoznavali, kako so potekali družabni večeri, plesi in večerje. Seveda so se ustavili ob vseh bombah in tudi v delu muzeja, kjer je predstavljena vojna. Kustus Uroš jim je na lep način razložil, da je orožje nekaj najstrašnejšega na svetu in da se moramo prav vsi zavzemati za mir.  Povedal jim je, da lahko k miru pripomorejo tudi sami in sicer tako, da so drug do drugega prijazni in da iščejo v sebi in v drugih samo dobro. Na koncu jim je pokazal še nekaj iger s kamenčki, s katerimi so se otroci igrali nekoč. Vsak izmed njih si je domov odnesel še igro, ki so jo pripravili v muzeju. Skupno srečanje pa so zaključili s pesmijo Marko skače, Uroš je igral na oprekelj, sami pa so veselo prepevali. Ta dan je bil res čudovit. Vsem vam priporočamo obisk muzeja, saj vas bodo prijazni kustosi na zanimiv način popeljali v življenje, kakršno je bilo nekoč.

3. razred

24. 4. 2022, 21:23
Regina Dobaja
1 od 9
Plavalni tečaj

Od 19. 4. 2022 do 22. 4. 2022 je v Termah Ptuj potekal 10- urni plavalni tečaj tudi za učence 2. in 3. razreda. Učenje plavanja je potekalo pod budnimi očesi petih plavalnih učiteljev. Tečaj so pričeli s preverjanjem predznanja, zaključili pa s preizkusom plavanja, kjer so učenci pokazali kako so napredovali v plavanju. Učitelji so zelo pohvalili delo in trud otrok ter seveda spoštljivost in pridnost. Drugošolci in tretješolci, izkazali ste se. Bodite ponosni nase!

2. razred 3. razred

15. 4. 2022, 11:33
Petra Šuman
Vegovo tekmovanje iz znanja matematike

V četrtek, 17. 3. 2022, smo na šoli izpeljali šolsko tekmovanje iz znanja matematike. Tekmovanja se je udeležilo 99 učencev. 30 učencev je osvojilo bronasta Vegova priznanja. Učenci Aljaž Fras (7. a), Timi Kocbek (7. b), Neža Štruc (8. a), Alen Sužnik (8. a) in Luka Poš Šuman (9. a) so se uvrstili na regijsko tekmovanje v Mariboru, ki je bilo 6. 4. 2022. Na regijskem tekmovanju sta se odlično odrezala Alen Sužnik in Timi Kocbek, ki sta osvojila srebrno Vegovo priznanje. Alen Sužnik se je s svojim dosežkom uvrstil na državno tekmovanje, ki bo 23. 4. 2022 v Limbušu, kjer se bo potegoval za zlato priznanje. Čestitke vsem učencem, ki ste se bili pripravljeni soočili s težavnimi matematičnimi problemi, in vsem, ki ste dosegli priznanja.

1. razred 2. razred 3. razred 4. razred 5. razred 6. razred 7. razred
8. razred 9. razred

14. 4. 2022, 20:29
Simona Čuček
1 od 9
Komarnik - lepota narave

Vem, da danes bo srečen dan, so že navsezgodaj prepevali drugo in tretješolci, ko so se odpravili na dolgo pot proti Komarniku. Pot jih je ves čas vodila ob reki Pesnici, ki jo je vsem predstavila Manca. Nato so v Lormanju zavili v gozd, kjer so prisluhnili ptičjemu petju in Evi, ki jim je povedala veliko zanimivih podatkov o Komarniku. Pa tudi arheologe so se igrali, saj so iskali gomilna grobišča. Ko pa so zagledali jezero, so se slišali vzkliki navdušenja. Z raziskovalnimi pripomočki (lupe, posodice, daljnogledi) so Komarnik začutili z vsemi možnimi čutili. Z opazovalnice so opazovali labode in črne liske, ob robu jezera pa žabe in ostale manjše vodne živali. Na poti proti domu so spoznali še Nikovo babico, gospo Brigito Horvat, ki jih je povabila na svojo domačijo ter jim povedala veliko zanimivega o ekologiji in zdravih navadah. Z veseljem so ji prisluhnili. 

To je bil najboljši dan, saj so bili ves čas aktivni, ob vodi, na svežem zraku, na soncu in v družbi najboljših prijateljev. Za prečudovite foto utrinke pa je poskrbela učiteljica Katja.

3. razred

8. 4. 2022, 21:21
Simona Čuček
1 od 9
Tretješolci na šolski čistilni akciji

V petek, 8.4. 2022, so se tudi učenci 3.a razreda pridružili šolski čistilni akciji. Pot jih je vodila mimo gasilskega doma, spominskega obeležja Ele Kristl, kmetije Turk in domačije Daks. Opremljeni z vsemi potrebnimi pripomočki so očistili dano lokacijo. Med seboj so sodelovali in zdravo tekmovali. Noben potok ni bil dovolj širok, da ga ne bi preskočili, noben jarek dovolj globok, da se ne bi spustili vanj. S skupnimi močmi so nabrali šest vreč odpadkov. Veseli so bili, da so naredili nekaj dobrega za svoje okolje.

3. razred

7. 4. 2022, 20:15
Simona Čuček
1 od 9
Močvirski vrt

Učenci 3. razreda že od nekdaj zelo radi obiskujejo čudovit močvirski vrt, za katerega skrbijo naše zeliščarke KD Rojs Srečko Niko Voličina. Tam se počutijo prijetno in sproščeno. Ta kotiček z mlako jim omogoča raziskovanje, učenje, razvijanje gibalnih sposobnosti in igro v naravi, skratka vse, kar za svoj zdrav razvoj potrebujejo otroci. Velikokrat jim je tam na voljo tudi Marija, ki s svojim znanjem pridno polni njihove "bučke" in jih uči za življenje. Glede na to, da jim ta kotiček ponuja res veliko, so začutili, da lahko tudi sami nekaj storijo zanj. In tako so danes eno uro namenili pomoči pri urejanju močvirskega vrta in se s tem udeležili akcije urejanja učnih vrtov pri Sv. Rupertu, ki so jo organizirale naše zeliščarke. Bili so res pravi okoljevarstveniki, ki so pokazali, da jim je mar za naravo.

3. razred

7. 4. 2022, 19:28
Simona Čuček
1 od 11
Zeliščarji 3. razreda

Lepo vreme je mlade zeliščarje 3. razreda ponovno zvabilo v naravo. Spoznali so dren. Manca jim je je prebrala pravljico, ob kateri so spoznali, zakaj se drenu reče tudi medvedje drevo. Popili so čaj iz drnulj, jabolk, grozdja, melise in bezga. V močvirskem vrtu pa so skupaj z Marijo spoznavali užitne in strupene rastline.

3. razred

18. 3. 2022, 10:42
Nataša Herga Kosi
1 od 4
Kulturni dan – ogled predstave Mica pri babici

Po dolgem času smo se lahko tudi učenci 1. VIO odpravili na ogled predstave v živo. V četrtek, 17. 3. 2022, smo se tako odpeljali v Maribor, kjer smo si v SNG Maribor ogledali predstavo z naslovom Mica pri babici. Pravo doživetje za ene je bilo že to, da smo se končno lahko peljali z avtobusom, se sprehodili po Mariboru ter seveda nenazadnje velika kulturna ustanova in predstava. Učenci so ta dan res uživali ter se imeli lepo.

Več o predstavi, ki smo si jo ogledali, si lahko preberete na spodnji povezavi do spletne strani SNG Maribor. 

Mica pri babici

1. razred 2. razred 3. razred

25. 2. 2022, 13:46
Simona Čuček
1 od 8
Pustne maske

Učenci 3. razreda so si pri likovni umetnosti iz kartona in papirja izdelali vsak svojo pustno masko. Pri delu so uživali in bili zelo ustvarjalni.

3. razred

24. 2. 2022, 20:29
Simona Čuček
1 od 3
Brainobrain fest

Učenec 3. razreda, Liam Šilec, je v mesecu januarju, sodeloval v tekmovanju Brainobrain fest. Ta je potekal že sedmo leto zapored. Tega tekmovanja se je udeležilo 23573 otrok iz 72 držav. Liam je osvojil srebrno priznanje. Liam, čestitamo ti za dosežek in pogum. Ponosni smo nate!

3. razred

24. 2. 2022, 19:01
Simona Čuček
1 od 21
Pust

Pust je dan nasmejanih ust. Nam pa se je smejalo že v sredo, 23.2. 2022, ko nas je na igrišču obiskala skupina kurentov. Bili smo pogumni, radovedni in nasmejani. Uživali smo.

2. razred 3. razred

7. 2. 2022, 18:42
Simona Čuček
1 od 16
Slovenski kulturni praznik

Slovenci 8. februarja praznujemo slovenski kulturni praznik. Takrat se spomnimo našega veličastnega pesnika Franceta Prešerna. Tudi tretješolci so z navdušenjem prisluhnili njegovim pesmim, si ogledali posnetek njegovega življenja in balado Povodni mož v animaciji.  V skupinah so brskali po njegovih Poezijah in knjigi Pesmi in pisma. Nekaj pesmi so poskušali prebrati tudi v nemščini. Pri likovni umetnosti pa so v poljubni tehniki upodobili še njegov portret.

Tudi vam želimo čim več kulturnih dejanj. Pesmi, ples, zgodbe, lepe besede, nasmeh, spomin in spoštovanje pa naj bodo stalnica v vašem življenju.

3. razred

24. 12. 2021, 14:59
Simona Čuček
1 od 3
Okrašena Voličina

Mesta in vasi so se v teh dneh odela v praznično podobo. Tako tudi v Voličini zjutraj in zvečer zagori mnogo lučk. Pred nekaj dnevi pa sta v sam center vasi prikorakala tudi dva čudovita snežaka. Da pa ne bi bila preveč osamljena, smo ob njima postavili drevesce. Drevesce krasijo posebni okraski, na katerih so narisani zimski motivi in zapisane lepe želje za praznike. Tako smo tudi tretješolci pripomogli k prazničnem izgledu naše Voličine.

3. razred

23. 12. 2021, 19:57
Simona Čuček
1 od 9
Zahvala za lep trenutek

Prav je, da se v teh prazničnih dneh spomnimo vseh tistih, ki so nam polepšali dan, uro ali le trenutek. Tako so se tudi tretješolci spomnili ge. Jožice Cebek, varovanke doma starostnikov v Lenartu, ki nam je ob obisku mesta Lenart, s svojega balkona zaigrala na harmoniko. Kljub razdalji so ob petju in igranju pesmi Mi se imamo radi uživali in se imeli lepo. V zahvalo za lep trenutek so ji narisali risbe in zapisali prijazna sporočila.

3. razred

3. 12. 2021, 20:16
Simona Čuček
1 od 10
Varna nošnja šolske torbe

Danes nas je v razredu obiskal brat naše Gaje, Jan Mastinšek, študent delovne terapije na Zdravstveni fakulteti v Ljubljani. Skupaj z njim smo se naučili kako pravilno in varno nosimo in vozimo šolsko torbo. Pokazal nam je kako pravilno zložimo šolske potrebščine. Prav vsi smo se v tem tudi preizkusili. Za nas je pripravil zanimive in zabavne igre, nato pa smo svoje torbe tudi stehtali in izvedeli, da teža šolske torbe ne sme presegati več kot 10% naše teže. Jan hvala, bilo je zanimivo.

3. razred

1. 12. 2021, 18:20
Simona Čuček
1 od 4
Darilca iz knjižnice v Lenartu

Tretješolci so v tednu splošnih knjižnic sodelovali s knjižnico v Lenartu. Skupaj z drugošolci so pripravili razstavo likovnih del z naslovom Knjižnica se zrcali v očeh otrok. Za svojo ustvarjalnost so bili nagrajeni z darilci, ki so jim polepšala prvi decembrski dan.

3. razred

29. 11. 2021, 19:55
Simona Čuček
1 od 8
Nasilje boli

V 3. razredu se veliko pogovarjamo o nasilju. Razlagamo kaj je nasilje, kako ga prepoznati, kako pomagati žrtvi in nasilnežu, kakšne vrste nasilja poznamo in kako odreagirati na nasilje. Učimo se kako odreagirati na miren način in kako nasilju reči stop. Igramo se razne igre vlog, prebiramo zgodbe na to tematiko in ustvarjamo. Nastali so tudi čudoviti plakati, ki krasijo našo učilnico. Pridite pogledat!

3. razred

29. 11. 2021, 19:26
Simona Čuček
1 od 7
Na kmetiji

Tretješolci so prejšnji teden spoznavali kmetije v okolici šole. Najbolj so se razveselili obiska Damijanove kmetije, kjer so opazovali krave, ovce, koze in osličke. Videli so tudi kokoši in sosedove race. Gospodar Damijan jim je svojo kmetijo tudi predstavil in odgovarjal na njihova vprašanja. Veliko novega so se naučili.

3. razred

29. 11. 2021, 19:19
Simona Čuček
1 od 8
Juhuhu, sneg je tu!

Zjutraj smo se prebudili v čudovito zimsko jutro. Bunde, kape, tople rokavice in škornji so bili pripravljeni na prvi sneg. Že pri vhodu v šolo pa vprašanja otrok, kaj bomo danes šli ven, kdaj gremo ven, se bomo kepali, se bomo odpravili na bližnji grič...In želja se jim je ob koncu pouka tudi uresničila. Sprehod do bližnjega zasneženega travnika, prvo kepanje in izdelava snežnih kipov. Uživali smo!

3. razred

25. 11. 2021, 7:44
Silva Potočnik
Mednarodni dan strpnosti

16. november je UNESCO razglasil za Mednarodni dan strpnosti z namenom ozaveščanja javnosti o nevarnostih nestrpnosti. Tema letošnjega projekta je Z drugimi ravnaj tako, kot si želiš, da bi drugi ravnali s tabo. Izobraževanje je najbolj učinkovit način za preprečevanje nestrpnosti. V izobraževalnem centru Eksena od leta 2015 izvajajo človekoljuben nepridobiten projekt promocije strpnosti v okviru katerega sodelujejo tudi učenci 1. VIO naše šole. Učili so se medsebojnega spoštovanja, razumevanja, sprejemanja drugačnosti in sodelovanja. Po dejavnostih v razredu so pripravili skupno razstavo v hodniku šole.

1. razred 2. razred 3. razred

23. 11. 2021, 9:39
Mateja Karneža
Ustvarjanje učnih okolij 21. stoletja

Knjižnica OŠ Voličina je od leta 2020 del razvojne naloge ZRSŠ Ustvarjanje učnih okolij 21. stoletja, v katero so vključeni učenci 3. razreda. V lanskem šolskem letu smo v času šolanja na daljavo izvedli knjižnično informacijska znanja z medpredmetno povezavo pri likovni umetnosti na temo Kaj mi ponuja knjižnica, v letošnjem letu pa smo medpredmetno sodelovali pri spoznavanju okolja pri pripravi govornega nastopa. Učenci so v knjižnici dve uri namenili delu z različnimi viri - s knjigami, z revijami in s spletom. Ob tem so se naučili, kako je potrebno vire navesti. Po navajanju in predstavitvi so se medvrstniško vrednotili. Pri iskanju podatkov iz virov in navajanju le-teh so se tretješolci izredno izkazali, pohvaljeni so bili tudi s strani vodje razvojne naloge. Nekaj malega o našem delu si lahko ogledate v povezavi na kratkem filmu.

YouTube video Knjižnično informacijska znanja - delo z viri in navajanje le-teh v 3. razredu

3. razred Knjižnica

14. 11. 2021, 19:52
Simona Čuček
1 od 10
Ustvarjanje v naravi

Ko so naše "bučke" prepolne različnih misli, se odpravimo v naš ljub kotiček v gozdu. Poslušamo jesensko listje, ki nam šelesti pod nogami, opazujemo krošnje dreves, ki imajo na sebi vedno manj listkov, občutimo veter, ki v zraku vrtinči odpadlo listje. Uživamo, se igramo, ustvarjamo in se čudimo lepoti, ki jo premore jesenska narava. Vsem otrokom in odraslim tretješolci priporočamo obisk gozda, kjer se boste sprostili in svoja srca spet napolnili z dobrimi mislimi.

3. razred

14. 11. 2021, 17:07
Regina Dobaja
Sodelovanje na likovni razstavi Knjižnice Lenart

Knjižničarka Aleksandra Papež je v svoji objavi zapisala: »Splošne knjižnice imajo svoj dan. Ne, ne. Kar cel teden imamo. Od 15. do 20. novembra. Zanimivo bo!«
Na razstavi Knjižnica se zrcali v očeh otrok razstavljajo učenci naše šole. Drugošolci in tretješolci so z veseljem razmišljali o knjižnicah. Kakšne so, kakšne bi naj bile in še marsikaj so predstavili na svojih izdelkih. Podroben program praznovanja in dogodkov si lahko ogledate na spodnji povezavi. Zanimivo bo.

Teden splošnih knjižnic_program

2. razred 3. razred

14. 11. 2021, 17:06
Regina Dobaja
1 od 10
Spoznajmo šipek

Svoje srečanje so zeliščarji 2. in 3. razreda v tem tednu pričeli v zeliščnem vrtu. Kako se imenuje rastlina, tista z rdečimi plodovi? Kar hitro so ugotovili, da je to šipek ali pasja roža, kot ga tudi imenujejo. Dobili so nalogo, da poiščejo šipek še v belem vrtu in tudi na sosednjem griču. Ob iskanju so ugotovili, da je tudi nekaj rastlin podobnih šipku in še dobro, da so si o šipku in pravilih zeliščarstva že veliko zapomnili. Grm s trni in rdečimi plodovi so seveda našli na vrtu in travniku. Nekaj plodov so nabrali, si jih ogledali in seveda poskusili. Srečanje smo zaključili z mini tekmovanjem med obema skupinama zeliščarjev. Kdo si je o šipku zapomnil več? Učiteljici sva morali razglasiti neodločen rezultat, tako se je zgodilo.

2. razred 3. razred

18. 10. 2021, 20:40
Simona Čuček
1 od 5
Mančini sladki kolački

V 3. razredu je nekaj učencev, ki res zelo radi berejo in kar "požirajo" knjige. Med njimi je tudi Manca. Manca si je prejšnji teden v šolski knjižnici sposodila kuharsko knjigo z naslovom Kuharska knjiga za punce. V njej je našla veliko različnih receptov za kolačke. In odločila se je, da bo s kolački razveselila tudi nas v šoli. Mi smo bili tega zelo veseli. Tako smo si med poukom privoščili kratek odmor, v katerem smo pojedli odlične Mančine sladke kolačke in si ogledali risanko. Manca, zahvaljujemo se ti za tvoje sladko presenečenje.

3. razred

17. 10. 2021, 19:18
Mateja Karneža
1 od 3
7. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

V tednu otroka so se tretješolci odpravili na obisk v Knjižnico Lenart. Tam jih je pričakala prijazna knjižničarka, gospa Aleksandra Papež, ki jim je pripravila čudovovito pravljično urico. Otroci so poslušali z očmi in ušesi, saj jim je pripravila pravo pravcato potovanje v pravljični svet, kajti slišali so pravljico Skuhaj mi pravljico, se preizkusili v reševanju ugank in na koncu še prisluhnili Žigovi škatli z igračami.

NMSB

3. razred Knjižnica

17. 10. 2021, 19:04
Mateja Karneža
1 od 4
6. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

Babica našega učenca, ga. Darinka Čobec, je upokojena pravljičarka in knjižničarka, ki je še zmeraj aktivna na literarnem in kulturnem področju. Otrokom 3. razreda je prebrala pravljici Veveriček posebne sorte in Kakšen je svet ter o prebranem vodila pogovor in poustvarjanje. Otroci so bili obiska zelo veseli, z navdušenjem so prisluhnili njenemu pripovedovanju in upajo, da jih bo še kdaj obiskala in jim prebrala še kakšno pravljico.

NMSB

3. razred Knjižnica

13. 10. 2021, 6:49
Nataša Herga Kosi
Ustvarjalnice - 3. razred

Pri ID Ustvarjalnice smo se v 3. razredu zbrali že drugič. Prvič smo ustvarjali iz odpadnih materialov, in sicer iz papirnatih rolic, ki smo jih spremenili v uporaben izdelek. Izdelali smo namizna stojala za pisala. Sedaj, ko smo se zbrali drugič, pa smo v izdelke skušali vključiti čim več naravnih materialov. Tako so nastali svečniki iz lepih pisanih jesenskih listov ter dekorativen izdelek, ki bo sedaj v jesenskih dneh krasil domačo mizo.

YouTube video Ustvarjalnice - 3. razred

3. razred

11. 10. 2021, 21:02
Simona Čuček
1 od 9
Obisk mesta Lenart

V petek, 8.10. 2021, smo se učenci 3. razreda odpravili v Lenart. Najprej smo se odpravili na občino, kjer nas je sprejel gospod župan in njegovi sodelavci. Z zanimanjem smo si ogledali njegovo pisarno, slike in fotografije na steni in prisluhnili njegovemu pripovedovanju o občini Lenart. Obiskali smo tudi direktorja občinske uprave, ki nam je predstavil svoj poklic in svoje delo. Ker je imel ta dan rojstni dan, smo ga presenetili z glasbenim voščilom. Vsi skupaj smo se nato odpravili v sejno sobo, kjer smo Nejca izvolili za župana, Gajo pa za podžupanjo. Vsi ostali smo bili svetniki. Razpravljali smo o čistem okolju, skrbi za živali in o igralih v Voličini. Po končani seji je sledila težko pričakovana pogostitev in sproščeni razgovori z gospodom županom. Sledila je zahvala za obisk in še ogled slikarskih del v avli in že smo jo ubrali naprej po mestu Lenart. Ogledali smo si športni park, igrala, zastave različnih držav, gasilski dom, različno velike bloke, trgovine, banko, pošto, zdravstveni in kulturni dom, cerkev, glasbeno šolo in knjižnico. Ko smo prispeli do doma Sv. Lenarta, nam je z balkona pomahala starejša gospa in nas prosila, da se ustavimo. Na balkon je prinesla harmoniko in nam zaigrala pesem Mi se imamo radi. Skupaj z njo smo radostno prepevali, si zaploskali in pomahali. V tem trenutku smo spoznali kako malo je potrebno, da nekoga razveselimo. Ob 11.00 uri smo se odpravili nazaj v Voličino. Imeli smo se lepo, videli in spoznali smo veliko novega. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo ge. Darji, ge. Valeriji, g. županu in g. Martinu. Velik poklon in zahvalo pa pošiljamo tudi, naši harmonikašici in pevki, v dom Sv. Lenarta.

3. razred

11. 10. 2021, 20:29
Simona Čuček
1 od 10
Razigran uživaj dan

Tudi v 3. razredu je bilo prejšnji teden razigrano. Uživali smo v gozdu, na igrišču in v učilnici. Ustvarjali smo zanimive gozdne poligone in se preizkušali v različnih gibalnih nalogah. Skupinsko smo raziskovali in sodelovali, prisluhnili pravljici, si ogledali film in se igrali.

3. razred

5. 10. 2021, 20:43
Simona Čuček
1 od 9
Srečanje zeliščarjev

Zeliščarji tretješolci so se ponovnega srečanja z Marijo zelo razveselili. Skuhala jim je okusen čaj z drnulj in grozdja. Svoje znanje o ognjiču so poglobili, osmukali cvetne lističe in jih pripravili za sušenje. Skupaj z Marijo so se sprehodili še po cvetočem, zeliščnem in sadnem vrtu, kjer so si rastline ogledali, potipali, povohali in okušali. Imeli so se lepo.

3. razred

28. 9. 2021, 10:05
Nina Čuček
1 od 10
Športni dan v 3. a razredu

Z učenci 3. a razreda smo se v petek, 24. 9. 2021 odpravili na pohod do Zavrha in nazaj. Premagovali smo okoliške hribe in uspešno opravili pohod. Vmes smo se tudi malo spočili in si pridobili še več energije za spust v dolino.

3. razred

25. 9. 2021, 20:39
Petra Cvikl Marušič
1 od 10
Predstavitev košarkarskega kluba

V preteklem tednu, 21. 9. 2021, so trenerji in njihovi pomočniki v našo telovadnico prišli predstaviti delo v njihovem košarkarskem klubu KK Ajdas Lenart. Na spretnostnih postajah so se lahko z žogo ali brez preizkusili učenci 1., 2. in 3. razreda ter učenci 4. in 5.r, ki obiskujejo NŠP. Bilo je zelo razgibano, zanimivo, igrivo in aktivno. Če se je kdo od učencev navdušil nad košarko ali pa bi želel svoje sedanje znanje še izpopolniti, lahko pokliče g. Jerneja Kuzmo na tel. 040/322-097. Podroben urnik je na fotografiji. V primeru velikega števila prijav iz naše šole, se bo trening organiziral tudi pri nas.

1. razred 2. razred 3. razred 4. razred 5. razred 6. razred Šport

25. 9. 2021, 8:22
Mateja Karneža
1 od 5
3. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

Učence 1. VIO je v ponedeljek, 20. 9. 2021, obiskal invalidni pisatelj Igor Plohl. Pokazal nam je vse svoje otroške slikanice in nam predstavil leva Rogija. Preko slikanic smo spoznali pisateljeve dogodivščine. Prebral nam je odlomek iz knjige Rogi in Edi na paraolimpijskih igrah in odgovoril na številna vprašanja o nastanku knjig. Učence je zanimalo, kako nastane knjiga, kdo sodeluje pri njenem nastanku, koliko časa nastaja ... Obljubili smo mu, da si bomo knjige izposodili v šolski knjižnici. Komaj že čakamo!

Dogodkovnik NMSB 2021

1. razred 2. razred 3. razred Knjižnica

23. 9. 2021, 20:37
Nataša Herga Kosi
Dan slovenskega športa

Učenci 1., 2. in 3. razreda so Dan slovenskega športa obeležili tako, da so se takoj zjutraj odpravili na pohod. Vmes so še malce zaplesali, odtekli 200 m, eni še več, ter se tako pridružili množičnemu teku otrok, ki poteka pod okriljem Atletske zveze Slovenije. Po teku so se gibali kar naprej, saj so sodelovali v različnih športnih igrah v zavetju narave, ki jih je povrhu vsega razvajala še s prijetnim sončnim jesenskim vremenom.

YouTube video Dan slovenskega športa

1. razred 2. razred 3. razred

23. 9. 2021, 16:52
Simona Čuček
1 od 10
Dan slovenskega športa in 3. razred

Tudi tretješolci so danes praznovali dan slovenskega športa. 8 prehojenih kilometrov, tek otrok, športne igre in uživanje v naravi. Pa naj še kdo reče, da v šoli ni luštno!

3. razred

23. 9. 2021, 16:35
Simona Čuček
1 od 10
Tretješolci arhitekti

Po mnenju tretješolcev je bil dan, ko so nas obiskali ustvarjalci Igrive arhitekture, eden izmed lepših dni v šoli. Spoznavali so različna svetovna mesta in si ogledali njihovo arhitekturo. Postali pa so tudi čisto pravi arhitekti. Iz lesenih kock in prinešenega zelenja in plodov so naredili maketo Voličine, narisali načrte za zelene površine in v skupinah ustvarili svoje sanjsko igrišče. Bili so zelo ustvarjalni.

3. razred

23. 9. 2021, 16:10
Simona Čuček
1 od 10
Košarka v 3. razredu

Najpomembneje si je prizadevati, da ljudi navdihujemo, tako da tudi oni lahko postanejo uspešni v tem, kar si želijo početi. (Kobe Bryant) Tudi tretješolci so bili v košarki zelo uspešni. Nekateri izmed njih so ugotovili, da je košarka pravi šport za njih. Fantom iz KK AJDAS Lenart hvala za zanimivo pripravljene športne naloge. Uživali smo!

3. razred

21. 9. 2021, 21:11
Simona Čuček
1 od 10
Obisk pisatelja Igorja Plohla

V Voličini, v teh dneh, poteka praznovanje Krajevne skupnosti Voličina. Tudi na naši šoli smo se odločili, da pripomoremo k temu in na obisk k učencem 1. VIO povabili pisatelja Igorja Plohla. Ja, to je tisti Igor iz Lenarta, ki se prevaža z vozičkom in prav posebnim kolesom, izdelanim za invalide. Je učitelj v bolnišnični šoli in odličen pisatelj. Rad pripoveduje o svojem življenju, levčku Rogiju in ljudi ozavešča o invalidih. Tudi mi smo bili deležni njegove življenjske zgodbe. Videli smo, kako se iz vozička presede v avto in kako kolesari s svojim posebnim kolesom. Z nami je delil nekaj utrinkov s potovanja po Afriki in nas seznanil s paraolimpijskimi igrami. Pa tudi njegove slikanice smo si ogledali in prisluhnili odlomku iz knjige Rogi in Edi na paraolimpijskih igrah. Naše skupno srečanje pa je zaključil z mislijo " S prijatelji je vse lažje!" Imeli smo se čudovito.

1. razred 2. razred 3. razred

13. 9. 2021, 22:24
Regina Dobaja
Ekskurzija v Ljubljano

Nekaj utrinkov s potepanja po Ljubljani si oglejte v kratkem filmu. Drugošolci in tretješolci so uživali. Kaj vse smo si ogledali in doživeli, pa je že zapisala učiteljica Simona. Otroci, bili ste res odlična družba.

YouTube video ZOO IN MESTO LJUBLJANA

2. razred 3. razred

12. 9. 2021, 20:04
Simona Čuček
1 od 7
Postali smo tretješolci

Novo šolsko leto je tu in vsi smo veseli, da smo spet v šoli. Glede na to, da smo se v 1. in 2. razredu nekaj časa učili na daljavo, si sedaj želimo, da ostanemo v šoli. Skupaj se bomo pridno trudili in se veselili vseh uspehov vloženega truda. Že v začetku šolskega leta pa nas je čakalo veliko presenečenj. Za prvo je poskrbel naš Nejc, ki nas je razveselil s pravimi afriškimi verižicami, ki jih je prav za vsakega prinesel s svojega potovanja po Afriki. Za drugo pa smo poskrbeli v šoli, saj smo se v petek, 10. 9., odpravili na naš prvi skupni šolski izlet. Čudovito vreme, pridni otroci in učiteljice, odlična voznica, hrana iz nahrbtnika in sladoled. Obiskali smo živalski vrt v Ljubljani, kjer smo si ogledali vragolije morskega leva, spoznali družino opic, opazovali bojevanje kozorogov, lenobno posedanje različnih divjih mačk, hranjenje medveda, umivanje slonice Gange in oglašanje kamel. Svojo višino smo primerjali z višino žirafe, se odpravili v bobrišče in terarij, kjer smo bili navdušeni nad kačami. Seveda pa tudi mimo igral ni šlo. Popoldan smo se odpravili še v center Ljubljane, kjer smo si ogledali Kongresni trg, Tromostovje, Prešernov spomenik in se po starem mestnem jedru odpravili do Ljubljanskega gradu. Navdušil nas je pogled na Ljubljano. Prijetno utrujeni in polni vtisov smo se odpeljali proti domu, kjer so nas pričakali starši. Z besedami naše tretješolke » Učiteljica, ta dan si bom zapomnila vso svoje življenje!« vas prosimo, da tako mali kot veliki poskrbimo za svoje zdravje in upoštevamo ukrepe, saj si želimo ostati v šoli in skupaj preživljati ter načrtovati čudovite šolske dni.

3. razred

12. 9. 2021, 10:19
Simona Čuček
1 od 10
Obisk podeželskega vrta

V četrtek, 9.9., so zeliščarji 3. razreda obiskali podeželski vrt v obliki Slovenije. Letos ga krasijo slovenske podeželske rastline. Zeliščarji so si rastline ogledali, jih potipali, povonjali in poimenovali. Ob vsem tem pa so še zaplavali v morju, splezali na Triglav, v Postojnski jami spoznali človeško ribico, obiskali Ljubljano in ostala mesta ter znamenitosti. Po napornem potovanju po Sloveniji in spoznavanju podeželskih rastlin je sledil počitek na »zen klopci«, kjer so uživali ob sladkem prigrizku, ki jim ga je priskrbela gostiteljica Ava. Imeli so se lepo.

3. razred

7. 9. 2021, 17:57
mag. Anton Goznik
Zdravje v šoli – predavanje zelo dobro obiskano

Mojca Ivankovič Kacjan, dr. med., spec., pediatrije, je na današnjem 1. roditeljskem sestanku za starše, ki imate otroke v vrtcu ali I. VIO izvedla predavanje z naslovom Zdravje v šoli. Staršem je svetovala tudi o primerni dolžini uporabe zaslonov pri otrocih in učencih.

Smernice za uporabo zaslonov so objavljene tudi na spletni strani OŠ Voličina.

Veseli smo, ker ste se starši srečanja udeležili v tako velikem številu. Zahvaljujem se vam, ker ste za udeležbo upoštevali pogoj PCT.

Adobe Acrobat dokument Podatki ob začetku šolskega leta 2021/22

Snežinke Zvezdice Lunice Mavrice Sončki Utrinki 1. razred
2. razred 3. razred


© 2004-2023 OŠ Voličina. Vse pravice pridržane. | 4. 10. 2023, 13:04 |