Pomoč pri prijavi v Microsoft TeamsOblak 365Spletne učilnice Moodle

kontakt | šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | prehrana | naši uspehi | knjižnica | šport | povezave | IP | galerija | video | šolarček

Novice

Šolske novice
Šolske novice

šolsko leto: razred: objavil-a:

18. 5. 2022, 18:41
Mojca Vogrin Pivljakovič
1 od 26
Modna revija v 5. a razredu

Pa smo jo imeli. Pravo, pravcato modno revijo.

Povezali smo znanje, ki smo ga pridobili pri urah gospodinjstva (o vlaknih, tkaninah in občlačilih) in ob tem neznansko uživali.

Najprej je bilo potrebno skicirati modele, potem pa se kot manekeni ob strokovnem vodenju in dobri glasbi  sprehoditi po razredu.

Čestitke učencem za izvirnost.

5. razred

26. 4. 2022, 14:52
Brane Lazič
1 od 1
Guernica in 5. a

Na današnji dan pred 85 leti so nacisti bombardirali baskovsko mesto Guernica, ubitih je bilo več kot 1600 civilistov. Sliko Guernica, ki prikazuje trpeče in popačene ljudi ter živali, je naslikal španski umetnik Pablo Picasso. Postala je simbol nesmiselnosti vojne. Monumentalno sliko je Picasso naslikal v črni in beli barvi ter sivih odtenkih. Tudi učenci 5. a razreda smo proti vojni, ki pravkar divja v Ukrajini, zato smo naslikali naše različice slovite slike.

YouTube video Guernica in 5. a
YouTube video Delo v razredu

5. razred

19. 4. 2022, 11:03
Dani Sajtl
Spletna interaktivna predstava: Zavajanja in laži na internetu (2. in 3. VIO)

Prepoznavanja zavajanj in dezinformacij se moramo naučiti. To problematiko v posnetku spletne interaktivne predstave na zabaven in poučen način predstavita igralca IGLU Teatra Vid Sodnik in Juš Milčinski, v kateri so s predlogi sodelovali tudi učenci. Najprej sta se posvetila spletnim izzivom, ki so med mladimi zelo priljubljeni, nadaljevala sta s spletnimi vplivneži, ki na spletu kažejo srečno, idealizirano in zelo uspešno podobo svojega življenja, v resnici pa gre zgolj za lažno predstavo z namenom prodaje in zavajanja in zaključila z lažnimi novicami oz. nevarnimi nasveti, ki se širijo preko spleta.

Ekipa Safe.si

YouTube video Zavajanja in laži na internetu (2. VIO)
YouTube video Zavajanja in laži na internetu (3. VIO)

4. razred 5. razred 6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

15. 4. 2022, 11:33
Petra Šuman
Vegovo tekmovanje iz znanja matematike

V četrtek, 17. 3. 2022, smo na šoli izpeljali šolsko tekmovanje iz znanja matematike. Tekmovanja se je udeležilo 99 učencev. 30 učencev je osvojilo bronasta Vegova priznanja. Učenci Aljaž Fras (7. a), Timi Kocbek (7. b), Neža Štruc (8. a), Alen Sužnik (8. a) in Luka Poš Šuman (9. a) so se uvrstili na regijsko tekmovanje v Mariboru, ki je bilo 6. 4. 2022. Na regijskem tekmovanju sta se odlično odrezala Alen Sužnik in Timi Kocbek, ki sta osvojila srebrno Vegovo priznanje. Alen Sužnik se je s svojim dosežkom uvrstil na državno tekmovanje, ki bo 23. 4. 2022 v Limbušu, kjer se bo potegoval za zlato priznanje. Čestitke vsem učencem, ki ste se bili pripravljeni soočili s težavnimi matematičnimi problemi, in vsem, ki ste dosegli priznanja.

1. razred 2. razred 3. razred 4. razred 5. razred 6. razred 7. razred
8. razred 9. razred

27. 3. 2022, 15:34
mag. Anton Goznik
1 od 27
Končano državno prvenstvo v futsalu U13

Včeraj, v soboto, 26. 3. 2022, se je končalo državno prvenstvo v futsalu U13. Odločilna tekma za končno 3. mesto je bila odigrana v telovadnici OŠ Voličina. Ekipa KMN Slovenske gorice je ob pomoči glasnih navijačev premagala vrstnike KMN Bronx iz Škofij z rezultatom 10 : 5. Prva tekma v Kopru se je prejšnjo soboto končala z zmago Bronxov s 6 : 5.

Za domačo ekipo KMN Slovenske gorice nastopajo naslednji učenci OŠ Voličina Timotej Kocbek, Aljaž Fras, Jan Čuček, Matic Marin, Vito Horvat, Julija Horvat, Jakob Murko, Skaj Mulec in Nino Knezar. Medalje in pokal je igralcem podelil, g. Vlado Močnik, predsednik komisije za futsal pri NZS.

Vsem igralcem za dosežen uspeh iskreno čestitamo, še posebej Timoteju Kocbeku, ki je ob praznovanju rojstnega dne mrežo nasprotnika zatresel kar 5-krat. Hvala trenerjem KMN Slovenske gorice, ki nadaljujete uspešno delo z mladimi. Hvala vsem staršem, ki mlade športnike spremljate in spodbujate na tekmovanjih.

5. razred 6. razred 7. razred 8. razred Šport

23. 2. 2022, 15:16
Judita Bračko
1 od 16
Obiskali so nas kurenti

Prav prijetno vzdušje so nam v Voličino prinesli kurenti, od majhnih do največjih. Presenetili so nas z obiskom in nas navdušili. Učenci so uživali ob njihovem "plesu". Prav tako so nam povedali veliko stvari o svojem ''poslanstvu'', ki ga imajo v tem predpustnem času. Učenci so lahko v rokah držali ježovko, se jih dotaknili, potežkali njihove težke zvonce in s kurenti delili objeme. Kljub temu, da je marsikateri učenec do njih gojil strah, je le ta s kurentovim objemom zagotovo za vedno izginil.

YouTube video Kurenti 1
YouTube video Kurenti 2

4. razred 5. razred

3. 2. 2022, 17:43
Mojca Vogrin Pivljakovič
1 od 17
Šola v naravi n*3

Ponovno se vam oglašamo s Pohorja in vam sporočamo, da že čisto vsi smučamo. Lepo vas pozdravljamo in pošiljamo nekaj utrinkov, ki povedo več kot besede.

YouTube video Smučarski podvigi

5. razred 6. razred

2. 2. 2022, 19:41
Nadija Škrlec
1 od 14
Šola v naravi

5. a in 6. a vam sporočata, da se imamo v šoli v naravi odlično.

Poleg smučanja v popoldanskih in večernih urah tudi računamo, beremo, igramo različne družabne, miselne in socialne igre ali pa se odpravimo na krajši sprehod po svežem zraku. 

5. a in 6. a z učiteljicami

5. razred 6. razred

1. 2. 2022, 16:52
Mojca Vogrin Pivljakovič
1 od 14
Šola v naravi

Sporočamo vam, da smo super. Pošiljamo nekaj utrinkov in vas pozdravljamo.

5. razred 6. razred

19. 12. 2021, 19:21
mag. Anton Goznik
1 od 10
Državno prvenstvo v futsalu U13 in U15 (vzhod)

Učenci OŠ Voličina Timotej Kocbek, Aljaž Fras, Jan Čuček, Matic Marin, Vito Horvat, Julija Horvat, Jakob Murko, Skaj Mulec in Nino Knezar trenirajo in nastopajo za ekipo U13 KMN Slovenske gorice v futsalu. Po desetih odigranih prvenstvenih tekmah ekipa na lestvici zaseda 2. mesto z osvojenimi 19 točkami. Timotej Kocbek je dosegel 19 zadetkov in na lestvici strelcev zaseda odlično 2. mesto, Aljaž Fras je mrežo nasprotnikov zatresel 13-krat in na lestvici strelcev zaseda 3. mesto. Čestitamo.

Učenci OŠ Voličina Enej Kramberger, Amadej Ploj, Luka Poš Šuman, Aljaž Sužnik, Alen Kramberger, Tjaž Hadžiselimović, Jan Čuček, Aljaž Fras in Timotej Kocbek trenirajo in nastopajo za ekipo U15 KMN Slovenske gorice v futsalu. Po desetih odigranih tekmah ima ekipa 21 točk in na lestvici zaseda 2. mesto. Enej Kramberger na lestvici strelcev s 26 zadetki zaseda 3. mesto. Čestitamo.

5. razred 6. razred 7. razred 8. razred Šport

15. 10. 2021, 10:37
Mojca Vogrin Pivljakovič
Bralna značka nekoliko drugače

Petošolci bodo letošnje šolsko leto še posebej ustvarjalni pri bralni znački, saj bodo skušali pritegniti k branju čim več sošolcev in prijateljev. Jim bo uspelo? Prilagam primer napovednika za knjigo POZOR, HUDA BABICA, ki so jo pripravile učenke 5. razreda.

YouTube video Napovednik za knjigo NORA BABICA

5. razred

29. 9. 2021, 21:05
Petra Cvikl Marušič
Jaša Vrčko - slovenski prvak na Krku

Jaša Vrčko se je spoznal z wakeanjem v Dupleku pred več kot letom dni. Tam se je udeležil tudi že nekaj tečajev in z vsakim odpeljanim krogom izboljševal svojo vožnjo. Na deski zna že marsikateri trik in skok. V soboto, 18. 9. 2021, se je tako udeležil tekmovanja na otoku Krku. V konkurenci dečkov U14 je skupno zasedel 4. mesto, med Slovenci pa je bil 1. Prav tako je na tekmovanju dobil medaljo za najmlajšega tekmovalca. Jaša, čestitamo!

YouTube video Jaša na tekmovanju

5. razred Šport

26. 9. 2021, 10:57
Mojca Vogrin Pivljakovič
1 od 18
Športni dan v 5. razredu

V petek, 24. 9. 2021, smo imeli špotni dan. Ela Klara in njena družina nam je pripravila adrenalinsko poslastico. Poleg tega, da smo namerili veliko korakov, smo neizmerno uživali. Hvala družini Črešnar za vso gostoljubje.

5. razred

25. 9. 2021, 21:25
Petra Cvikl Marušič
Tekaški športni dan s pridihom solidarnosti

V petek, 24. 9. 2021, smo na šoli izvedli prav poseben športni dan - Tekaški športni dan, ki smo ga še bolj osmislili z zbiranjem kilometrov v okviru projekta Tek podnebne solidarnosti. Učenci so poskušali preteči in prehoditi čim več kilometrov. Za en dan so postali športniki, ki bodo s svojimi pretečenimi kilometri zbirali sponzorje. Vsak učenec bo poskušal pridobiti največ 1 evro sponzorskega denarja, ki ga bomo s pomočjo Slovenske Karitas poslali Karitasu v Keniji in Malaviju. Tam se sadijo drevesa. Ena sadika drevesa tam stane 1 evro. Ta dan so naši športni učenci pretekli in prehodili skupaj kar 921,08 km! Učencem 6.a in 8.b je uspelo prehoditi in preteči več kot 9 km. Prikaz "tekaškega pohoda" 6.a si lahko pogledate na spodnji povezavi. In če vas ob tem zamika, da bi se tudi sami podali v tek, si pred tem lahko pogledate še prispevek tekača Urbana Praprotnika. Da boste dobili še občutek komu je bil naš dobrodelni tek namenjen, pa si lahko ogledate še video o Pedru Opeki.

Prikaz "tekaškega pohoda"
ARNES video Motivacijski nagovor U. Praprotnika: kdaj sta hoja in tek lahko prijetna za vsakogar
YouTube video Pedro Opeka - korak do človeka

4. razred 5. razred 6. razred 7. razred 8. razred 9. razred Šport

25. 9. 2021, 20:39
Petra Cvikl Marušič
1 od 10
Predstavitev košarkarskega kluba

V preteklem tednu, 21. 9. 2021, so trenerji in njihovi pomočniki v našo telovadnico prišli predstaviti delo v njihovem košarkarskem klubu KK Ajdas Lenart. Na spretnostnih postajah so se lahko z žogo ali brez preizkusili učenci 1., 2. in 3. razreda ter učenci 4. in 5.r, ki obiskujejo NŠP. Bilo je zelo razgibano, zanimivo, igrivo in aktivno. Če se je kdo od učencev navdušil nad košarko ali pa bi želel svoje sedanje znanje še izpopolniti, lahko pokliče g. Jerneja Kuzmo na tel. 040/322-097. Podroben urnik je na fotografiji. V primeru velikega števila prijav iz naše šole, se bo trening organiziral tudi pri nas.

1. razred 2. razred 3. razred 4. razred 5. razred 6. razred Šport

23. 9. 2021, 14:47
Petra Cvikl Marušič
Treningi na dan slovenskega športa

V sredo, 23. septemra 2021, obeležujemo državni praznik - dan slovenskega športa. V ta namen so učenci od 5. do 9. razreda v okviru športnega dne sestavili trening za ostale učence šole. Prav tako so nato preizkusili treninge, ki so jih pripravili ostali razredi. Veseli bomo/bodo, če boste tudi vi opravili kakšen njihov trening. Ne pozabite, da le z vsakodnevnim gibanjem pripomoremo k zdravju.

YouTube video Trening 5. a
YouTube video Trening 6. a
YouTube video Trening 7. a
YouTube video Trening 7. b
YouTube video Trening 8. a
YouTube video Trening 9. a

5. razred 6. razred 7. razred 8. razred 9. razred Šport

12. 9. 2021, 13:16
Mojca Vogrin Pivljakovič
1 od 19
Petošolci na izletu

V četrtek, 9. 9. 2021, smo se na izlet odpravili tudi petošolci. Obiskali smo Celjski grad, jamo Pekel in Celjsko kočo. Na gradu nas je pričakal vodič, ki si je nadel plemiško ime - vojvoda Gobčni in nam razkril skrivnosti gradu, V jami Pekel smo spoznali, kako voda raztaplja apnenec in kako čudovit je podzemni svet. Na koncu je sledila vožnja proti koči, kjer smo se naužili zabave. Ta sončen dan nam bo ostal za vedno v spominu in mi že vemo zakaj.

5. razred


© 2004-2022 OŠ Voličina. Vse pravice pridržane. | 21. 5. 2022, 10:24