Pomoč pri prijavi v Microsoft TeamsOblak 365Arnes Učilnice

kontakt | šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | prehrana | naši uspehi | knjižnica | šport | povezave | IP | galerija | video | šolarček

Novice

Šolske novice
Arhiv šolskih novic 2021/2022

šolsko leto: razred: objavil-a:

17. 6. 2022, 7:24
Judita Bračko
1 od 2
Četrtošolci na kolesarki dirki v Lenartu

Tudi učenci 4. razredov smo spodbujali in navijali za najboljše kolesarje, ki so se v četrtek zapodili tudi skozi Lenart. Sprejeli smo jih z bučnimi aplavzi in zvoki navijaških rekvizitov.

4. razred

26. 5. 2022, 19:26
Petra Munda
1 od 24
Zaključna eksurzija v 4. razredu

V sredo, 25. maja, so se na zaključno ekskurzijo odpravili tudi četrošolci. Njihova prva postaja je bila jama Pekel, 3 milijone stara kraška jama v Savinjski dolini. Dober kilometer dolga speljana učna pot je učence navdušila z naravnimi lepotami. Sledil je ogled mogočnega celjskega gradu z obzidjem, ki ga je naš hudomušni vitez slikovito predstavil. Nadobudneže je še posebej navdušil s skrivnostmi mečevanja. Po zgodovinski poslastici pa je bilo na vrsti še adrenalinsko popoldne na Celjski koči. Učenci pravijo, da je bil ves dan eno samo popolno doživetje.

4. razred

5. 5. 2022, 6:27
Petra Munda
1 od 9
Likovna umetnost v naravi

Četrtošolci postavljajo na ogled še nekaj naravnih umetnin v stilu land arta, ki so nastale pri pouku likovne umetnosti v naravi. Pri ustvarjanju so izjemno uživali, saj je narava na široko odprla svoja vrata. 

4. razred

4. 5. 2022, 13:36
Judita Bračko
1 od 5
Land art pri likovni umetnosti

Prekrasno spomladansko sonce je nas, četrtošolce, zvabilo v naravo. Pouk likovne umetnosti smo združili z elementi land art-a in iz naravnih materialov, ki so nam prišli pod roke, izdelali zanimive izdelke. Uživali smo.

4. razred

19. 4. 2022, 11:03
Dani Sajtl
Spletna interaktivna predstava: Zavajanja in laži na internetu (2. in 3. VIO)

Prepoznavanja zavajanj in dezinformacij se moramo naučiti. To problematiko v posnetku spletne interaktivne predstave na zabaven in poučen način predstavita igralca IGLU Teatra Vid Sodnik in Juš Milčinski, v kateri so s predlogi sodelovali tudi učenci. Najprej sta se posvetila spletnim izzivom, ki so med mladimi zelo priljubljeni, nadaljevala sta s spletnimi vplivneži, ki na spletu kažejo srečno, idealizirano in zelo uspešno podobo svojega življenja, v resnici pa gre zgolj za lažno predstavo z namenom prodaje in zavajanja in zaključila z lažnimi novicami oz. nevarnimi nasveti, ki se širijo preko spleta.

Ekipa Safe.si

YouTube video Zavajanja in laži na internetu (2. VIO)
YouTube video Zavajanja in laži na internetu (3. VIO)

4. razred 5. razred 6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

15. 4. 2022, 11:33
Petra Šuman
Vegovo tekmovanje iz znanja matematike

V četrtek, 17. 3. 2022, smo na šoli izpeljali šolsko tekmovanje iz znanja matematike. Tekmovanja se je udeležilo 99 učencev. 30 učencev je osvojilo bronasta Vegova priznanja. Učenci Aljaž Fras (7. a), Timi Kocbek (7. b), Neža Štruc (8. a), Alen Sužnik (8. a) in Luka Poš Šuman (9. a) so se uvrstili na regijsko tekmovanje v Mariboru, ki je bilo 6. 4. 2022. Na regijskem tekmovanju sta se odlično odrezala Alen Sužnik in Timi Kocbek, ki sta osvojila srebrno Vegovo priznanje. Alen Sužnik se je s svojim dosežkom uvrstil na državno tekmovanje, ki bo 23. 4. 2022 v Limbušu, kjer se bo potegoval za zlato priznanje. Čestitke vsem učencem, ki ste se bili pripravljeni soočili s težavnimi matematičnimi problemi, in vsem, ki ste dosegli priznanja.

1. razred 2. razred 3. razred 4. razred 5. razred 6. razred 7. razred
8. razred 9. razred

23. 2. 2022, 15:16
Judita Bračko
1 od 16
Obiskali so nas kurenti

Prav prijetno vzdušje so nam v Voličino prinesli kurenti, od majhnih do največjih. Presenetili so nas z obiskom in nas navdušili. Učenci so uživali ob njihovem "plesu". Prav tako so nam povedali veliko stvari o svojem ''poslanstvu'', ki ga imajo v tem predpustnem času. Učenci so lahko v rokah držali ježovko, se jih dotaknili, potežkali njihove težke zvonce in s kurenti delili objeme. Kljub temu, da je marsikateri učenec do njih gojil strah, je le ta s kurentovim objemom zagotovo za vedno izginil.

YouTube video Kurenti 1
YouTube video Kurenti 2

4. razred 5. razred

23. 2. 2022, 13:48
Judita Bračko
1 od 10
Izdelovali smo maske

Danes smo si učenci 4. b pouk pustno obarvali. Predali smo se ustvarjanju in nastale so preprosto čudovite maske, ki učencem predstavljajo veliko vrednost, saj so si jih izdelali sami. Naše obraze so zamenjali zanimivi pustni liki.

4. razred

20. 2. 2022, 17:56
Petra Munda
1 od 6
Zimski športni dan v 4. a

"To je bil najboljši športni dan!" Tako so v en glas sporočili učenci 4. a, ki so z navdušenjem drsali v mariborski Ledni dvorani. Kar nekaj jih je bilo prvič na drsalkah.  Po prvih negotovih korakih na ledu, so po dobri uri že pogumno drsali in brezskrbno uživali. Bravo, drsalci! 

4. razred

18. 2. 2022, 13:22
Judita Bračko
1 od 10
Drsali smo tudi četrtošolci

Prav lepo smo preživeli četrtkov dan. Na poti proti Ledni dvorani smo v jutranjih sončnih žarkih uživali v lepotah Lenta. Ustavili smo se ob pomembnih znamenitostih in izvedeli tudi kaj novega. Uživali smo v drsanju, se družili ... Vsi smo mnenja, da smo preživeli prekrasen dan, ki bi ga takoj ponovili še enkrat.

4. razred

17. 2. 2022, 22:12
Petra Cvikl Marušič
1 od 4
Zimski športni dan - smučanje

Danes, 17. 2. 2022, smo imeli prekrasen dan. Kljub vetru v dolini, je bilo na Arehu odlično vreme, skoraj brez sapice in za odtenek že pretoplo. To se je poznalo tudi na snežni podlagi, ki žal ni bila več idealna. Smučanja se je udeležilo 27 učencev. Največ smo presmučali na sedežnici Pisker in vlečnici Cojzarca, nekaj pa tudi na Žigartu, Ruški in Areški. Imeli smo se lepo.

4. razred 7. razred 8. razred 9. razred Šport

23. 12. 2021, 12:40
Judita Bračko
1 od 10
Praznično obarvan tehniški dan v 4.b

Današnji četrtek je bil v našem razredu prav praznično obarvan. Ob bližajočih praznikih smo čas namenili izdelavi voščilnic, s katerimi bodo učenci predali lepa voščila svojim najbližjim in jih razveselili s skromnimi pozornostmi.

4. razred

23. 11. 2021, 18:59
Nataša Herga Kosi
ID Ustvarjalnice 2. a, 4. a ter 4. b

V prejšnjem tednu smo pri interesni dejavnosti Ustvarjalnice ustvarjali predvsem iz volne. Izdelali smo kar nekaj volnenih kapic. Učenci so zelo spretno in potrpežljivo nizali volno na obroč. Trud se je poplačal, saj so nastale res prisrčne pisane kapice. Učenke 4. a in 4. b pa so izdelale tudi cvet božične zvezde. Cvet rože, ki bo v teh dneh krasila naše domove.

YouTube video ID Ustvarjalnice 2. a, 4. a ter 4. b

2. razred 4. razred

10. 11. 2021, 11:58
Judita Bračko
1 od 8
Talenti v 4. b

Tudi v 4. b razredu ne moremo mimo zelo priljubljene oddaje Slovenija ima talent. Ugotovili smo, da imamo med učenci kar precej talentov. Pri glasbeni umetnosti so imeli možnost, da se predstavijo. Prav zabavno je bilo. Vita in Tia, ki sta bili del komisije, sta nas zabavali s svojimi prijaznimi komentarji, učenci pa so pokazali, da so dobri plesalci, pevci, beatbox-erji in instrumentalisti.

4. razred

22. 10. 2021, 22:34
Judita Bračko
1 od 2
Šport z judoistko Lio Ludvik

V petek je učence je obiskala znana judoistka Lia Ludvik, bivša učenka naše šole. Popestrila je uro športa in z učenci izpeljala trening. Prav vsi smo pridno izvajali vaje in se pošteno prepotili. Za slovo smo jo povabili še v naš razred, kjer je vsem učencem z veseljem podarila svoj podpis. Povabili jo bomo še kdaj.

4. razred

18. 10. 2021, 21:30
Mateja Karneža
1 od 10
8. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

V 4. a razredu so v sklopu Meseca nacionalnega branja prebirali poezijo. Sračali so se s poezijo Frana Levstika, Daneta Zajca, Svetlane Makarovič, Kajeta Koviča in še bil lahko naštevali imena naših najbolj znanih pesnikov. A učenci niso samo poslušali poezije, temveč so se tudi preizkušali, kako v pravem ritmu in rimah prebrati napisane verze. Ugotovili so, da ni tako lahko. Ker pa so učenci po naravi ustvarjali, smo v revijah in časopisih poiskali besede, ki se rimajo, in utvarili svoje rime v obliki lepljenke.

NMSB

4. razred Knjižnica

2. 10. 2021, 14:17
Mateja Karneža
1 od 8
5. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

V 4. b so okviru Nacionalnega meseca branja učenci prisluhnili slovenski ljudski pravljici O treh grahih in se o njej pogovorili. Ker so v razredu pridni bralci in pri branju knjig potrebujejo kazalke, da vedo, kje naj z branjem prihodnjič nadaljujejo, so si izdelali svoje, prav posebne in zelo lepe, ki bodo našle mesto v knjigi, ki jo trenutno berejo.

Dogodkovnik MNSB 2021

4. razred Knjižnica

30. 9. 2021, 20:33
Petra Munda
1 od 9
"Zdravje" - naravoslovni dan v 4. a

Zdravje je ena izmed tistih vrednot, ki jih poskušamo razvijati skozi vso šolsko obdobje. Učenci 4. razreda so zato v okviru naravoslovnega dne poslušali kratko predavanje o zdravi hrani, se preizkusili v sestavljanju prehrambene piramide, pripravljali zdrav in okusen mlečno sadni obrok ter spoznavali različne oblike odvisnosti. Izdelali so si tudi preprost model pljuč.

4. razred

28. 9. 2021, 15:02
Judita Bračko
1 od 10
Četrtošolci o zdravju

Pri naravoslovnem dnevu smo se veliko pogovarjali o zdravem načinu življenja. Pozornost smo namenili predvsem zdravi prehrani. Izdelali smo prehransko piramido, ki nas pouči o tem, koliko in katerih živil je priporočljivo zaužiti na dan. Prav tako smo se sami preizkusili v pripravi enostavnega obroka. Receptov sploh nismo potrebovali. Ideje za pripravo zdravega in enostavnega namaza so kar same padale iz naših glav. Namazi so bili zelooo okusni. Naš dan pa smo zaključili še s pogovorom o našem zelo pomembnem organu, o pljučih, katerih model smo poskušali izdelati tudi sami.

YouTube video Četrtošolci o zdravju

4. razred

27. 9. 2021, 20:57
Petra Munda
1 od 7
Tekaški športni dan v 4. a

Kot zadnji v nizu dnevov dejavnosti v prejšnjem tednu smo imeli še tekaški športni dan. Podali smo se na obronke reke Pesnice, kjer smo na sprehodu ujeli znanega naravovarstvenika Slovenskih goric. Prijazno nam je ponudil svojo družbo in skupaj smo raziskovali prekrasno okolico. S skupno 41-timi pretečenimi kilometri smo prispevali tudi k dobrodelnosti. Ponovno lepo preživet dan, takšen, ki si ga splača zapomniti.

4. razred

27. 9. 2021, 20:47
Petra Munda
1 od 6
Dan slovenskega športa v 4. a

Učenci 4. a so evropski športni dan in hkrati dan slovenskega športa obeležili z jutranjo telovadbo, daljšim sprehodom po domačih gričih in igrami z žogo. Prijetni sončni žarki, pozitivna energija in otroška radoživost so bili zmagovalna kombinacija, da smo bili vsi prijetno utrujeni in zadovoljni.

4. razred

27. 9. 2021, 20:38
Petra Munda
1 od 10
Igriva arhitektura v 4. a

Igriva arhitektura je navdušila tudi učence 4. a. Da je les naravni gradbeni material, so učenci že dobro vedeli, da pa lahko ponudi tudi veliko igrivosti in zabave, pa je bilo pravo presenečenje. Ob tekmovanju v gradnji najvišjih zgradb je marsikomu zastal dih. Vsi skupaj smo doživeli resnično igriv tehniški dan.

4. razred

26. 9. 2021, 19:43
Judita Bračko
1 od 9
Športna dneva v 4.b razredu

Dva dni v preteklem tednu smo preživeli na svežem zraku in uživali v prelepi jesenski idili. Veliko smo hodili. obeh dneh smo prehodili ok. 15 km. Tekaški športni dan smo popestrili s solidarnostnim tekom, s katerim smo zbirali svoje pretečene kilometre za revne ljudi v Afriki, ki so se jih podnebne spremembe močno dotaknile. Učenci 4.b smo zbrali 23 pretečenih km. Bravo.

4. razred

25. 9. 2021, 21:25
Petra Cvikl Marušič
Tekaški športni dan s pridihom solidarnosti

V petek, 24. 9. 2021, smo na šoli izvedli prav poseben športni dan - Tekaški športni dan, ki smo ga še bolj osmislili z zbiranjem kilometrov v okviru projekta Tek podnebne solidarnosti. Učenci so poskušali preteči in prehoditi čim več kilometrov. Za en dan so postali športniki, ki bodo s svojimi pretečenimi kilometri zbirali sponzorje. Vsak učenec bo poskušal pridobiti največ 1 evro sponzorskega denarja, ki ga bomo s pomočjo Slovenske Karitas poslali Karitasu v Keniji in Malaviju. Tam se sadijo drevesa. Ena sadika drevesa tam stane 1 evro. Ta dan so naši športni učenci pretekli in prehodili skupaj kar 921,08 km! Učencem 6.a in 8.b je uspelo prehoditi in preteči več kot 9 km. Prikaz "tekaškega pohoda" 6.a si lahko pogledate na spodnji povezavi. In če vas ob tem zamika, da bi se tudi sami podali v tek, si pred tem lahko pogledate še prispevek tekača Urbana Praprotnika. Da boste dobili še občutek komu je bil naš dobrodelni tek namenjen, pa si lahko ogledate še video o Pedru Opeki.

Prikaz "tekaškega pohoda"
ARNES video Motivacijski nagovor U. Praprotnika: kdaj sta hoja in tek lahko prijetna za vsakogar
YouTube video Pedro Opeka - korak do človeka

4. razred 5. razred 6. razred 7. razred 8. razred 9. razred Šport

25. 9. 2021, 20:39
Petra Cvikl Marušič
1 od 10
Predstavitev košarkarskega kluba

V preteklem tednu, 21. 9. 2021, so trenerji in njihovi pomočniki v našo telovadnico prišli predstaviti delo v njihovem košarkarskem klubu KK Ajdas Lenart. Na spretnostnih postajah so se lahko z žogo ali brez preizkusili učenci 1., 2. in 3. razreda ter učenci 4. in 5.r, ki obiskujejo NŠP. Bilo je zelo razgibano, zanimivo, igrivo in aktivno. Če se je kdo od učencev navdušil nad košarko ali pa bi želel svoje sedanje znanje še izpopolniti, lahko pokliče g. Jerneja Kuzmo na tel. 040/322-097. Podroben urnik je na fotografiji. V primeru velikega števila prijav iz naše šole, se bo trening organiziral tudi pri nas.

1. razred 2. razred 3. razred 4. razred 5. razred 6. razred Šport

22. 9. 2021, 14:49
Judita Bračko
1 od 10
Arhitekturno igriv dan v 4.b

Današji dan je bil prav posebno zanimiv. Obiskala nas je študentka za arhitekturo ter nam povedala veliko zanimivosti o lesu. Spoznali smo njegov pomen, si ogledali vrste lesa, ga povonjali, tipali... Na koncu smo se prelevili v prave arhitekte. Les je posatal naš gradbeni material. Nekatere izdelke bomo lahko koristno uporabili, drugi nam bodo služili le kot dekoracija. Tehniški dan smo zaključili z lepimi občutki.

4. razred

9. 9. 2021, 20:44
Judita Bračko
1 od 20
Četrtošolci na izletu

Sončen in prijetno topel dan nas je spremljal na našem izletu po Goričkem. Obiskali smo Vulkanijo, kjer nas je krtek Oli obogatil z znanjem o vulkanih. Na gradu Grad smo se zabavali ob različnih igrah in spoznali grajski način življenja. Izgubljene zmajeve krone nam ni uspelo najti. Pred odhodom domov smo se ustavili v motoričnem parku Expano, kjer smo skozi različne motorične spretnosti porabili še zadnje atome energije in se prijetno utrujeni vrnili v družbo svojih domačih.

4. razred


© 2004-2023 OŠ Voličina. Vse pravice pridržane. | 25. 3. 2023, 6:35