Pomoč pri prijavi v Microsoft TeamsOblak 365Arnes Učilnice

kontakt | šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | prehrana | naši uspehi | knjižnica | šport | povezave | IP | galerija | video | šolarček

Novice

Šolske novice
Arhiv šolskih novic 2021/2022

šolsko leto: razred: objavil-a:

16. 6. 2022, 21:26
Regina Dobaja
1 od 28
Zeliščarji poročajo

Zeliščarji 1. in 2. razreda so v tem tednu imeli srečanje dvakrat. Najprej so v torek skupaj z Marijo spoznavali rožo vseh rož, vrtnico. Pripovedovala jim je o njihovi zgodovini in o tem, kako vrtnice dobijo svoja imena. Povonjali, ogledali in okušali so različne vrste vrtnic. Poskusili so vrtnični sirup in jedi iz vrtnic. Bile so jim zelo všeč. Ogledali so si tudi njihovo destilacijo ter vonjali in se nadišavili z vrtničnim hidrolatom. Spoznali so še drevo, ki prav tako krasi Čučkov vrt in je sedaj polno slastnih plodov. Ker so se otroci z navdušenjem sladkali s plodovi divje češnje, jih je Marija še povabila, da si v Belem vrtu ogledajo šmarno hrušico in se posladkajo z njenimi zrelimi plodovi. Šmarno hrušico so po opisu in s pomočjo Mije in Ajde, ki ta grm že dobro poznata, danes poiskali kar sami in seveda plodove poskusili.

1. razred 2. razred

16. 6. 2022, 20:56
Regina Dobaja
1 od 20
Kolesarska dirka po Sloveniji

Nekaj foto utrinkov današnjega športno- navijaškega dne učencev 1. VIO si lahko ogledate na fotografijah v prilogi.

1. razred 2. razred 3. razred

16. 6. 2022, 20:23
Simona Čuček
1 od 18
Kolesarska dirka po Sloveniji

"Kdor ne skače, ni Slovenc, kdor ne kolesari, ni Slovenc", je danes dopoldan odmevalo v bližini centra Lenarta, kjer smo si navijaški kotiček uredili učenci 1., 2. in 3. razreda. Ob navdušenem ploskanju, pozdravljanju policistov in spremljevalnih vozil, smo le dočakali vrhunec dirke, ko so se mimo nas peljali tisti "čisto pravi kolesarji". Tisti, ki jih spremljamo na televiziji, tisti UAE, tisti modri, tisti z oranžno čelado... Ne glede na to, kakšni in kdo so bili, smo navijali. Za vse! Dan pa smo si popestrili še z igrami na Poleni, kjer pa nas je pozdravil še "Eurosportov" helikopter. 

1. razred 2. razred 3. razred

5. 6. 2022, 19:47
Silva Potočnik
1 od 8
Ogled lutkovne predstave

Učenci 1. VIO so si ogledali lutkovno predstavo "Koliko je ura?". Pripravili sta jo vzgojiteljici našega vrtca Simona in Mihaela. Učenci so uživali v predstavi.

YouTube video Posnetek predstave "Koliko je ura?"

1. razred 2. razred 3. razred

25. 5. 2022, 9:18
Regina Dobaja
1 od 30
Zaključna ekskurzija na Roglo

Še nekaj foto utrinkov zaključne ekskurzije učencev 1. VIO.

1. razred 2. razred 3. razred

24. 5. 2022, 21:41
Simona Čuček
1 od 31
Zaključna ekskurzija na Roglo

Pohorski gozdovi in svež zrak so polepšali dan našim učenecem 1. VIO. Skupaj so se odpravili po Škratovi učni poti, na kateri so skupaj s škratom spoznavali značilnosti, rastlinstvo in živalstvo Pohorja. Obiskali so pohorsko vasico z devetimi tematskimi hiškami in cerkvico in se popeljali po otroškem ziplinu. Sprehodili so se okoli jezera, si ogledali lesene kipe, kupili spominke in polizali sladoled. Imeli so se lepo. 

Dragi starši, oglejte si lepote Rogle s svojimi otroci, odlični vodiči bodo!

1. razred 2. razred 3. razred

24. 5. 2022, 19:56
Silva Potočnik
1 od 40
Zaključna ekskurzija, Pohorje

Z navdušenjem smo se odpravili na zaključno ekskurzijo. Rogla je v tem času zelo lepa. Travnike krasijo regratovi cvetovi. Na Škratovi učni poti smo spoznavali rastlinski in živalski svet Pohorja in iskali pohorske škrate. Nekaj nam jih je uspelo najti. Povzpeli smo se na razgledni stolp, opazovali smučarske proge in sedežnico,  videli smo igrišča, kjer trenirajo naši športniki, ko imajo višinske priprave, igrali smo se v mini hiškah in na igralih. V hotelu Planja smo si kupili spominek. Ekskurzijo smo zaključili z odličnim točenim sladoledom.

1. razred

24. 5. 2022, 6:36
Nataša Herga Kosi
1 od 22
Peščeni gradovi

V petek zjutraj smo likovno umetnost izvedli kar na prostem. Učenci so prinesli lopatke, grabljice, posodice in odpravili smo se na peščeni del igrišča. Tam so ustvarjali svoje gradove, utrdbe, piramide,… Pri delu so bili zelo ustvarjalni, izvirni in delovni.

1. razred

23. 5. 2022, 11:58
Brane Lazič
1 od 9
Risba Line Erman izbrana za najboljšo

V petek, 21. 5. 2022, je na dvorišču Minoritskega samostana na Ptuju potekala podelitev nagrad najboljšim likovnim delom, ki so sodelovala na likovnem natečaju "Od cveta do olja" pod okriljem 33. Festivala Dobrote slovenskih kmetij. Risba Line Erman iz 8. b je bila izbrana za najboljšo v kategoriji učencev 3. triade. Na likovnem natečaju je sodelovalo okrog 300 otrok in učencev. Ostala izbrana likovna dela so bila razstavljena v prostorih Minoritskega samostana. Na razstavi so s svojimi likovnimi deli sodelovali Tai Kmetič iz 8. b, Lina Končar Šuman iz 2. a, Eva Ornik in Larisa Čeh iz 6.a ter Neža Klemenšak in Liani Žnidarič iz 1. a. Več v prilogi.

1. razred 2. razred 6. razred 8. razred

12. 5. 2022, 6:30
Nataša Herga Kosi
1 od 16
Kolesarjenje

Ure športne vzgoje smo v tem tednu v 1. a izvedli malce drugače. Odločili smo se, da bomo kolesarili. Starši so dostavili kolesa pred šolo, učenci pa  so poskrbeli, da so prinesli tudi čelade. Prvošolci so pokazali, da so v vožnji zelo spretni. Najprej so vozili v koloni eden za drugim, se pri tem spretno izmikali nasprotnikom in vijugali med stožci. Ves čas so upoštevali pravila varne vožnje in skrbeli za varno razdaljo. Povedali so, da so uživali in se imeli lepo.

1. razred

26. 4. 2022, 7:00
Nataša Herga Kosi
1 od 20
Ogled in delavnice v Muzeju narodne osvoboditve Maribor

Učenci 1. razreda so nestrpno pričakovali ponedeljek, 25. 4. 2022, saj so vedeli, da se bomo spet odpeljali v Maribor, in sicer tokrat v muzej. V MNO Maribor nas je pričakala kustosinja Andreja, ki nam je najprej predstavila legendo Maribora, Alfija Nipiča. Kasneje nas je odpeljala v posebno sobo, kjer so si učenci izdelali maskoto muzeja, to je opico po imenu Marko, ki je pred leti živela v tej mogočni vili sredi Maribora. Po ogledu muzeja nas je popeljal zabaven ter zelo učen kustos Jan. Učencem je znal približati zgodovino mesta Maribor na res zelo preprost, učencem zanimiv način. Bil je prava mala zakladnica znanja in učenci so res uživali. Po poučnem ogledu smo si privoščili malico v mestnem parku ter uživali na soncu. Imeli smo res prečudovit kulturni dan. Mogoče je tudi obisk muzeja v teh prazničnih dneh dobra ideja za družinski izlet. 

1. razred

18. 4. 2022, 11:56
Silva Potočnik
1 od 19
Plavalni tečaj

Od 11. 4. 2022 pa do 15. 4. 2022 je v Termah Ptuj potekal plavalni tečaj za učence 1. razreda. Vsak dan so otroke sprejeli prijazni plavalni učitelji, ki so z njimi v bazenu preživeli 10 ur. Tečaj so pričeli s preverjanjem predznanja, zaključili pa s preizkusom plavanja. Vsi učenci so lepo napredovali. Učiteljicam pa je najbolj godila pohvala, da imamo lepo vzgojene in pridne otroke.

1. razred

15. 4. 2022, 20:23
Nataša Herga Kosi
1 od 40
Aprilske novičke 1. a

April smo pričeli pisano, kot je pisana tudi prebujajoča se narava. Pri likovni umetnosti smo v petek, prvega aprila, izdelovali monotipije. Uh, je bilo težko, tako kot je težka tudi beseda sama. Ampak s trudom nam je uspelo in delo je bilo poplačano z lepim odtisom, ki je nastal. Ker se mora naša zemlja tudi do dobra napiti, smo dež klicali z mavričnimi dežniki. Poskrbeli smo, da je naš kraj čistejši, saj smo sodelovali v čistilni akciji ter nabrali kar veliko smeti. Veliko smo se pogovarjali o skrbi za zdravje. V četrtek, 14. 4. 2022, smo se tako posvetili zdravi hrani. Sadje smo spoznavali z vsemi čuti, saj smo ga poslušali, tipali, vonjali, okušali ter gledali. Pripravili smo odlična sadna nabodala. Mhhh, so bila okusna. Obiskala nas je tudi učiteljica Mateja, s katero smo se pogovarjali o poklicih. V petek, 15. 4. 2022, pa smo našo učilnico spremenili kar v domovanja pajkovskih družin, saj smo s prepletanjem volne ustvarjali mreže ter tako spreminjali naš prostor. Mreže smo tudi preizkusili ter ugotovili, da so zgrajene res trdno. Lepo je bilo volno prepletati, ampak kasneje jo je bilo potrebno tudi naviti nazaj. Čisto vsem je tudi to uspelo, brez, da bi vrvico prerezali ali strgali. Bravo pajkeci 1. a!

1. razred

15. 4. 2022, 11:33
Petra Šuman
Vegovo tekmovanje iz znanja matematike

V četrtek, 17. 3. 2022, smo na šoli izpeljali šolsko tekmovanje iz znanja matematike. Tekmovanja se je udeležilo 99 učencev. 30 učencev je osvojilo bronasta Vegova priznanja. Učenci Aljaž Fras (7. a), Timi Kocbek (7. b), Neža Štruc (8. a), Alen Sužnik (8. a) in Luka Poš Šuman (9. a) so se uvrstili na regijsko tekmovanje v Mariboru, ki je bilo 6. 4. 2022. Na regijskem tekmovanju sta se odlično odrezala Alen Sužnik in Timi Kocbek, ki sta osvojila srebrno Vegovo priznanje. Alen Sužnik se je s svojim dosežkom uvrstil na državno tekmovanje, ki bo 23. 4. 2022 v Limbušu, kjer se bo potegoval za zlato priznanje. Čestitke vsem učencem, ki ste se bili pripravljeni soočili s težavnimi matematičnimi problemi, in vsem, ki ste dosegli priznanja.

1. razred 2. razred 3. razred 4. razred 5. razred 6. razred 7. razred
8. razred 9. razred

27. 3. 2022, 19:41
Simona Čuček
1 od 14
Zeliščarji 1. razreda

Mladi zeliščarji 1. razreda so na svojem prvem srečanju spoznali močvirski vrt, kjer so videli zimsko bivališče škrata Zdravilka in njegovega prijatelja, ježka. Spoznali so, kdo je škrat Zdravilko, z Marijo pa odkrivali svoja prva zeliščarska znanja. Spoznali so pljučnik, trobentico, petelinčka, lopatico, čemaž in koprivo. Užitne rastline so tudi poskusili. Naučili so se zelo pomembnega zeliščarskega pravila, ki pravi: " Nabiraj in uživaj samo rastline, ki jih res dobro poznaš!" Po vrnitvi v šolo pa so si ob pomoči tet zeliščark izdelali vsak svojega Zdravilka.

1. razred

18. 3. 2022, 10:42
Nataša Herga Kosi
1 od 4
Kulturni dan – ogled predstave Mica pri babici

Po dolgem času smo se lahko tudi učenci 1. VIO odpravili na ogled predstave v živo. V četrtek, 17. 3. 2022, smo se tako odpeljali v Maribor, kjer smo si v SNG Maribor ogledali predstavo z naslovom Mica pri babici. Pravo doživetje za ene je bilo že to, da smo se končno lahko peljali z avtobusom, se sprehodili po Mariboru ter seveda nenazadnje velika kulturna ustanova in predstava. Učenci so ta dan res uživali ter se imeli lepo.

Več o predstavi, ki smo si jo ogledali, si lahko preberete na spodnji povezavi do spletne strani SNG Maribor. 

Mica pri babici

1. razred 2. razred 3. razred

11. 3. 2022, 20:38
Nadija Škrlec
1 od 8
Gregorjevo in OPB I

Kljub nizkim temperaturam po zraku že letijo prvi metuljčki in ptički, kaj kmalu pa ga bo osvežil še vonj po cvetočih cvetlicah. Pomlad prav zares že trka na vrata, kar oznanjajo tudi ptički 12. marca. 

V podaljšanem bivanju v 1. razredu smo zato izdelali ptičke, saj zaradi novih igral še bolj nestrpno čakamo pomladne dni. Našo ustvarjanje si lahko ogledate na oknih 1. razreda in na fotografijah. 

1. razred

4. 3. 2022, 20:44
Nataša Herga Kosi
1 od 25
Življenje nekoč, 2. del

Kot smo že poročali, smo se v 1. a razredu v februarju ukvarjali s preteklostjo. Raziskovali smo življenje nekoč. Učenci so doma stare starše povprašali, kakšno hrano so jedli kot otroci, kaj je bilo največkrat na mizi. Ugotovili smo, da v veliki večini mleko, krompir, fižol, žganci, repa, zelje … torej to, kar so pridelali doma. Tudi igre so bile včasih bolj preproste, ampak nič manj zabavne kot danes. Igrali so se v večini zunaj na prostem ter za igro uporabili to, kar so našli v okolici hiše. Naše potovanje smo zaključili umetniško, saj smo za konec naslikali tihožitje s predmetom, ki ga je prinesla Neža. Vrč je star že več kot 100 let, pa še vedno je cel in lepo ohranjen. Tudi mi smo zelo pazili nanj ter na vse druge predmete, ki so jih učenci prinesli v šolo. Še enkrat hvala vsem, ki ste nam omogočili, da smo si jih lahko pobliže ogledali.

1. razred

25. 2. 2022, 19:45
Nadija Škrlec
1 od 5
Pust v OPB I

Učenci 1. razreda so si tudi v podaljšanem bivanju teden popestrili s pustnim ustvarjanjem.

Izdelali so pustne okraske za okna - klovne in si izdelali pustne maske. 

1. razred

23. 2. 2022, 18:30
Nataša Herga Kosi
1 od 22
Kurenti

Tudi učenci 1. a so bili danes prijetno presenečeni in seveda navdušeni nad obiskom kurentov. Glasni zvonci so hitro pregnali strah in učenci so se razživeli in skupaj s kurenti tudi zaplesali. Ker pa slika včasih pove več kot besede, si oglejte priložene fotografije. 

1. razred

21. 2. 2022, 20:15
Silva Potočnik
1 od 8
Projekt Naša mala knjižnica

Tudi letos smo se odločili, da bomo sodelovali v projektu Naša mala knjižnica. Beremo pravljice, rešujemo naloge v Ustvarjalniku in poustvarjamo. Po branju knjige Luna in jaz smo v skupinah izdelali plakate. Če imaš za prijateljico Luno, ti ponoči nikoli ni dolgčas. Z njo se lahko igraš skrivalnice ali šteješ zvezde. Lahko gresta na dolg skrivnosten potep. In ko zaspiš, te čuva vso noč.

1. razred

18. 2. 2022, 12:04
Nataša Herga Kosi
1 od 24
Življenje nekoč

V mesecu februarju smo se v 1. a vrnili v preteklost. Potovanje smo pričeli okrog leta 1800, saj smo se najprej spomnili našega velikega pesnika dr. Franceta Prešerna. Upodobili smo ga z ogljem. Odpravili smo se na učni sprehod po okolici šole ter opazovali značilnosti starih hiš. Učenci so v šolo prinesli stare predmete. Nekateri med njimi so stari več kot 100 let. Nastala je kar lepa zbirka. Pogledali smo si, kakšna oblačili so nosili v starih časih ter se preizkusili v »tkanju«. Prepletali in tkali smo s papirnatimi trakovi. Ni bilo tako enostavno, kot je izgledalo na prvi pogled, vendar nam je na koncu z medsebojno pomočjo, vsem uspelo. Preteklost nas vse zelo zanima, zato bomo še raziskovali in vam poročali, kaj smo še odkrili.

1. razred

20. 1. 2022, 16:35
Silva Potočnik
1 od 14
Teden pisanja z roko

Od 17. do 21. januarja poteka teden pisanja z roko. Pisanje z roko je izvirna človekova spretnost. Vsak človek ima svojo pisavo. Ta spretnost se razvija samo z vajo. Možgani bolj kompleksno delujejo pri pisanju z roko, kot pri pisanju z računalnikom. Tudi informacije zapisane z roko se v spominu zadržijo dlje časa. Prvošolci se komaj začenjajo učiti pisati, nekaj pa že znajo, svoje ime in priimek.

1. razred

24. 12. 2021, 19:47
Nadija Škrlec
Praznično rajanje v OPB I

Druženje v podaljšanem bivanju smo si pred božičnimi prazniki in počitnicami popestrili z različnimi igrami na temo božiča. Naše ustvarjanje in igranje si lahko ogledate v videoposnetku.

YouTube video Youtube

1. razred

24. 12. 2021, 10:39
Silva Potočnik
1 od 9
Jelkovanje

Tudi v prvem razredu smo pripravili jelkovanje. Najprej smo si ogledali šolsko prireditev, nato pa lutkovno predstavo Najprisrčnejši velikan. Po malici smo imeli zabavo s plesom.

1. razred

23. 12. 2021, 17:58
Nadija Škrlec
1 od 7
Božično ustvarjanje v OPB I

V podaljšanem bivanju so učenci 1. razreda ustvarjali božične okraske.

1. razred

14. 12. 2021, 19:56
Nadija Škrlec
1 od 8
Snežne radosti v podaljšanem bivanju

Prvošolčki so se nove pošiljke snega ponovno razveselili.

1. razred

30. 11. 2021, 17:55
Nataša Herga Kosi
Snežne radosti

Tudi učenci 1. a so se snega zelo razveselili. Kako zelo, pa vam povedo nasmejani obrazi na fotografijah.

YouTube video Snežne radosti 1. a

1. razred

25. 11. 2021, 7:44
Silva Potočnik
Mednarodni dan strpnosti

16. november je UNESCO razglasil za Mednarodni dan strpnosti z namenom ozaveščanja javnosti o nevarnostih nestrpnosti. Tema letošnjega projekta je Z drugimi ravnaj tako, kot si želiš, da bi drugi ravnali s tabo. Izobraževanje je najbolj učinkovit način za preprečevanje nestrpnosti. V izobraževalnem centru Eksena od leta 2015 izvajajo človekoljuben nepridobiten projekt promocije strpnosti v okviru katerega sodelujejo tudi učenci 1. VIO naše šole. Učili so se medsebojnega spoštovanja, razumevanja, sprejemanja drugačnosti in sodelovanja. Po dejavnostih v razredu so pripravili skupno razstavo v hodniku šole.

1. razred 2. razred 3. razred

19. 11. 2021, 19:45
Silva Potočnik
1 od 10
Tradicionalni slovenski zajtrk v 1. razredu

Tudi prvošolci so si privoščili naš super zajtrk. Spoznavali so, kdo prideluje hrano in kako jo prideluje ter kaj pomeni lokalno pridelano. Prisluhnili so Slakovemu Čebelarju in svoj zajtrk tudi naslikali.

1. razred

14. 11. 2021, 20:34
Nataša Herga Kosi
Jesensko drevo in kamenčki prijaznosti

Učenci 1. a radi ustvarjajo pri likovni umetnosti. V tednu po počitnicah smo slikali in tako iz kolaž papirja izdelali lepa pisana jesenska drevesa. V petek, 12. 11. 2021, en dan pred mednarodnim dnevom prijaznosti, pa smo barvali in poslikali kamenčke s prijaznimi slikami. Nastalo je kar 51 prijaznih sporočil. Slike jesenskih dreves bodo krasile steno naše učilnice. Kamenčki prijaznosti pa so najditeljem zagotovo polepšali dan.

YouTube video Jesensko drevo in kamenčki prijaznosti

1. razred

14. 11. 2021, 18:16
Silva Potočnik
1 od 8
NA-MA poti

Tudi učenci 1. razreda so vključeni v projekt NA-MA poti. Spoznavali so matematično pismenost. Primerjali in zapisovali so števila ter razporejali in predstavili podatke.

1. razred

9. 11. 2021, 19:49
Nataša Herga Kosi
Obisk policista

V prvem razredu smo se v oktobru veliko pogovarjali o prometu. Najprej smo se odpravili na opazovalni sprehod v okolici šole. Opazovali smo prometne znake ter talne označbe. Trenirali smo prečkanje ceste na prehodu za pešce ter hojo ob robu cestišča v skupini. Preizkušali smo, v kakšnih oblačilih smo bolj vidni ter ugotavljali, zakaj potrebujemo rumeno rutico ter v temi kresničko. Učenci so doma izvedli preizkus uporabe varnostnega pasu. Najbolj pa so se razveselili obiska policista, ki nas je obiskal v ponedeljek, 8. 11. 2021. Učenci so ga z zanimanjem poslušali ter izkazali tudi veliko znanja o poznavanju pravil o prometu. Razveselili so se, da so lahko nekaj njegovih pripomočkov, ki jih potrebuje pri delu, tudi potipali in prijeli v roke. Lisice so bile eden izmed najbolj zanimivih. Hvala, gospod Kaloh, da ste nas obiskali. Se že veselimo vaših naslednjih obiskov.

Adobe Acrobat dokument Prihod policista
Adobe Acrobat dokument Policist na obisku
Adobe Acrobat dokument Preizkušanje lisic

1. razred

25. 10. 2021, 13:01
Nadija Škrlec
1 od 7
Ustvarjanje v OPB 1. razred

Učenci 1. razreda so v podaljšanem bivanju ustvarjali duhce. Njihove izdelke si oglejte na fotografijah.

1. razred

20. 10. 2021, 6:49
Nataša Herga Kosi
Ustvarjalnice

Z učenci 1. a razreda smo v tem šolskem letu pri ID Ustvarjalnice najprej ustvarili zmaje. Te smo opazili v pravljici, ki nam jo je prebrala gospa knjižničarka. Nastali so prav prijazni zmaji. Ob jutrih so nas pozdravljali v učilnici. Ker smo že lepo zakorakali v jesenski čas, smo ustvarili tudi namizno dekoracijo iz naravnih materialov. Naše ježke smo razstavili pred učilnico, da si jih lahko ogledate tudi vi.

YouTube video Ustvarjalnice

1. razred

8. 10. 2021, 17:16
Nadija Škrlec
1 od 3
Jesensko obarvan 1. razred

V podaljšanem bivanju so učenci 1. razreda okrasili razred v jesenskih barvah. Izdelali so jesensko listje in ježke.

1. razred

8. 10. 2021, 12:40
Silva Potočnik
1 od 10
Športni dan

V petek so se učenci 1. razreda odpravili na pohod. Vreme je bilo turobno, na srečo jim je dež prizanesel. Z mislijo, da moramo biti športno aktivni v vsakem vremenu, so pohod vsi uspešno opravili. V razredu so potelovadili še z Juvijem in aktivno zaključili teden otroka.

1. razred

7. 10. 2021, 15:47
Silva Potočnik
1 od 9
Sprejem prvošolcev v SUŠ

V tednu otroka smo učence 1. razreda sprejeli v SUŠ. Tretješolci in drugošolci so pripravili kratek kulturni program, Luka Pučko pa je zaigral na harmoniko. Vsak prvošolec si je izmed devetošolcev izbral svojega varuha. Le ti so jim pripravili manjšo pozornost. Zahvalili so se jim z risbicami.

1. razred

2. 10. 2021, 14:03
Mateja Karneža
1 od 10
4. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

Prvošolčki so v četrtek, 30. 9. 2021, prvič obiskali šolsko knjižnico, na kar so že nestrpno čakali, saj kot so mi povedali, imajo vsi zelo radi knjige. Še raje pa imajo, če jim kdo prebere kakšno pravljico, zato so z zanimanjem prisluhnili pravljici Medvedkova knjižnica, s pomočjo katere so spoznali, čemu služi knjižnica in kako moramo ravnati z izposojeno knjigo. Ob obisku so prejeli vsak svojo člansko izkaznico in knjigo Miroslava Košute: Ponikalnice, ki jo je podarilo vsem prvošolčkom Društvo Bralna značka. Na koncu je sledilo največje veselje, saj so si lahko vsi izposodili vsak svojo knjigo.

Dogodkovnik NMSB 2021

1. razred Knjižnica

30. 9. 2021, 19:21
Nataša Herga Kosi
Odpravili smo se na obisk

Učenci v tem tednu podrobneje spoznavajo šolske prostore in delavce šole. Odpravili smo se v najvišje nadstropje ter tam obiskali našega ravnatelja. Učencev je bil zelo vesel ter jim veliko povedal o svojem delu. Ogledali smo si tudi velik prostor, kjer se učitelji pripravljajo na pouk – zbornico. Pomahali smo računovodkinji Klavdiji, vmes na stopnišču pokramljali z gospo čistilko, po imenih povprašali naše pridne kuharje ter se nato odpravili v najnižji del naše šole. V kleti nas je pričakal gospod hišnik ter nam ves prostor tudi razkazal in povedal, kaj je njegovo delo. Drugi dan nas je čakal še obisk knjižnice. Tudi tam smo bili toplo sprejeti, saj smo uživali ob branju gospe knjižničarke, ki nas je razvaja s pravljico Medvedkova knjižnica. Hvala vsem, da ste potrpežljivo odgovarjali na naša vprašanja in da ste bili našega obiska zares veseli.

YouTube video Odpravili smo se na obisk

1. razred

25. 9. 2021, 20:39
Petra Cvikl Marušič
1 od 10
Predstavitev košarkarskega kluba

V preteklem tednu, 21. 9. 2021, so trenerji in njihovi pomočniki v našo telovadnico prišli predstaviti delo v njihovem košarkarskem klubu KK Ajdas Lenart. Na spretnostnih postajah so se lahko z žogo ali brez preizkusili učenci 1., 2. in 3. razreda ter učenci 4. in 5.r, ki obiskujejo NŠP. Bilo je zelo razgibano, zanimivo, igrivo in aktivno. Če se je kdo od učencev navdušil nad košarko ali pa bi želel svoje sedanje znanje še izpopolniti, lahko pokliče g. Jerneja Kuzmo na tel. 040/322-097. Podroben urnik je na fotografiji. V primeru velikega števila prijav iz naše šole, se bo trening organiziral tudi pri nas.

1. razred 2. razred 3. razred 4. razred 5. razred 6. razred Šport

25. 9. 2021, 8:22
Mateja Karneža
1 od 5
3. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

Učence 1. VIO je v ponedeljek, 20. 9. 2021, obiskal invalidni pisatelj Igor Plohl. Pokazal nam je vse svoje otroške slikanice in nam predstavil leva Rogija. Preko slikanic smo spoznali pisateljeve dogodivščine. Prebral nam je odlomek iz knjige Rogi in Edi na paraolimpijskih igrah in odgovoril na številna vprašanja o nastanku knjig. Učence je zanimalo, kako nastane knjiga, kdo sodeluje pri njenem nastanku, koliko časa nastaja ... Obljubili smo mu, da si bomo knjige izposodili v šolski knjižnici. Komaj že čakamo!

Dogodkovnik NMSB 2021

1. razred 2. razred 3. razred Knjižnica

24. 9. 2021, 20:43
Silva Potočnik
1 od 10
Športni dan

V petek so se učenci 1. razreda odpravili na pohod na Zavrh. Med potjo so se večkrat ustavili in se okrepčali, saj je bila pot za prvošolce pravi izziv, da preskusijo svoje pohodniške sposobnosti. Toda vsi so brez težav zmogli pot in dokazali, da se tudi z majhnimi nogami daleč pride.

1. razred

23. 9. 2021, 20:37
Nataša Herga Kosi
Dan slovenskega športa

Učenci 1., 2. in 3. razreda so Dan slovenskega športa obeležili tako, da so se takoj zjutraj odpravili na pohod. Vmes so še malce zaplesali, odtekli 200 m, eni še več, ter se tako pridružili množičnemu teku otrok, ki poteka pod okriljem Atletske zveze Slovenije. Po teku so se gibali kar naprej, saj so sodelovali v različnih športnih igrah v zavetju narave, ki jih je povrhu vsega razvajala še s prijetnim sončnim jesenskim vremenom.

YouTube video Dan slovenskega športa

1. razred 2. razred 3. razred

22. 9. 2021, 17:55
Silva Potočnik
1 od 10
Igriva arhitektura v 1. razredu

V 1. razredu so se učenci srečali z arhitekturo na igriv način. Ema jim je predstavila različne arhitekturne objekte. Pri opazovanju le teh so uporabili vse svoje čute in se za nekaj časa prelevili v arhitekturne detektive. Iz revijalnega papirja so izdelali trdne in udobne stolčke. Vsak je izdelal tudi posebno hišo v kateri so našle zatočišče igračke ljudi, hišnih ljubljencev in vozil. Prvošolci so bili nad aktivnostmi navdušeni in so z delom in igro nadaljevali še v OPB.

1. razred

21. 9. 2021, 21:11
Simona Čuček
1 od 10
Obisk pisatelja Igorja Plohla

V Voličini, v teh dneh, poteka praznovanje Krajevne skupnosti Voličina. Tudi na naši šoli smo se odločili, da pripomoremo k temu in na obisk k učencem 1. VIO povabili pisatelja Igorja Plohla. Ja, to je tisti Igor iz Lenarta, ki se prevaža z vozičkom in prav posebnim kolesom, izdelanim za invalide. Je učitelj v bolnišnični šoli in odličen pisatelj. Rad pripoveduje o svojem življenju, levčku Rogiju in ljudi ozavešča o invalidih. Tudi mi smo bili deležni njegove življenjske zgodbe. Videli smo, kako se iz vozička presede v avto in kako kolesari s svojim posebnim kolesom. Z nami je delil nekaj utrinkov s potovanja po Afriki in nas seznanil s paraolimpijskimi igrami. Pa tudi njegove slikanice smo si ogledali in prisluhnili odlomku iz knjige Rogi in Edi na paraolimpijskih igrah. Naše skupno srečanje pa je zaključil z mislijo " S prijatelji je vse lažje!" Imeli smo se čudovito.

1. razred 2. razred 3. razred

20. 9. 2021, 18:26
Nadija Škrlec
1 od 6
Ustvarjanje avtoportretov v 1. razredu

Prvošolčki Osnovne šole Voličina so v podaljšanem bivanju ustvarjali avtoportrete. Razstavo njihovih izdelkov si oglejte v priloženih fotografijah.

1. razred

18. 9. 2021, 17:36
Mateja Karneža
1 od 7
2. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

V okviru Nacionalega meseca skupnega branja so učenci 1. a razreda spoznali zbirko Kako živijo. Zbirka predstavlja posamezne živalske vrste in njihov pomen za okolje. Ker še večina ne zna brati, so življenje živali spremljali preko fotografij.

Dogodkovnik NMSB 2021

1. razred Knjižnica

14. 9. 2021, 7:12
Nataša Herga Kosi
V gozdu

Učenci 1. a razreda smo v petek, 10. 9. 2021, imeli prvi naravoslovni dan. Po jutranjem pozdravu, odtisu dlani v jesenskih barvah ter ponovitvi gozdnega bontona smo se odpravili v bližnji gozd. Tam smo se sprostili in se spremenili v prave gozdne raziskovalce. Zgradili smo kar nekaj bivališč oziroma skrivališč za gozdne živali in naše prijatelje škrate. Ker smo res pridno upoštevali gozdni bonton, so škratje učiteljicama prišepnili, da se lahko še vrnemo.

YouTube video V gozdu

1. razred

7. 9. 2021, 17:57
mag. Anton Goznik
Zdravje v šoli – predavanje zelo dobro obiskano

Mojca Ivankovič Kacjan, dr. med., spec., pediatrije, je na današnjem 1. roditeljskem sestanku za starše, ki imate otroke v vrtcu ali I. VIO izvedla predavanje z naslovom Zdravje v šoli. Staršem je svetovala tudi o primerni dolžini uporabe zaslonov pri otrocih in učencih.

Smernice za uporabo zaslonov so objavljene tudi na spletni strani OŠ Voličina.

Veseli smo, ker ste se starši srečanja udeležili v tako velikem številu. Zahvaljujem se vam, ker ste za udeležbo upoštevali pogoj PCT.

Adobe Acrobat dokument Podatki ob začetku šolskega leta 2021/22

Snežinke Zvezdice Lunice Mavrice Sončki Utrinki 1. razred
2. razred 3. razred

1. 9. 2021, 18:48
Nataša Herga Kosi
Prvi šolski dan v 1. a

Zbudili smo se v lepo sončno septembrsko jutro. Ampak, to jutro je bilo za naše prvošolce prav posebno, saj so končno postali pravi šolarji. Zbrali smo se pred telovadnico, kjer nas je pozdravil ravnatelj šole. Skupaj smo odšli v telovadnico ter prisluhnili melodiji harmonike. S pesmijo Čebelice nas je pozdravil učenec Luka Pučko, učenci 4. razreda pa so skupaj z učiteljico Silvo pripravili zanimivo igrico za naše bodoče prvošolce. Učenci so postali prvošolci ob prejemu rumene rutice ter spominske knjige. Kako smo pa uživali kasneje v razredu, pa si oglejte na fotografijah, ki jih najdete na spodnji povezavi.

YouTube video Prvi šolski dan v 1. a

1. razred


© 2004-2022 OŠ Voličina. Vse pravice pridržane. | 7. 10. 2022, 11:29