Pomoč pri prijavi v Microsoft TeamsOblak 365Arnes Učilnice

kontakt | šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | prehrana | naši uspehi | knjižnica | šport | povezave | IP | galerija | video | šolarček

Vrtec

Vrtčevske novice
Adobe Acrobat dokument LDN vrtca 2022/2023
Adobe Acrobat dokument Vloga za vpis otroka v vrtec
Projekt ELaDiNa
Arhiv vrtčevskih novic 2021/2022

šolsko leto: skupina: objavil-a:

20. 6. 2022, 23:39
Jelka Lešnik
1 od 25
Vrtec v naravi

Vrtec v naravi (CŠOD Škorpijon) je minil v zanimivih dejavnostih in dogodivščinah. Vsega lepega pa je hitro konec, tudi našega uživanja v vrtcu v naravi. Poglejte si fotografije, ki povedo največ.

Mavrice Sončki Utrinki

20. 6. 2022, 11:07
mag. Anton Goznik
Otroci vrtca varno prispeli v vrtec v naravi

Spoštovani starši,

sporočamo, da je 19 otrok vrtca skupaj z vzgojiteljicami varno prispelo v CŠOD Škorpijon. V šoli v naravi bodo do srede, 22. 6. 2022. Zagotovo se bodo imeli lepo.

Mavrice Sončki Utrinki

17. 6. 2022, 8:53
Jelka Lešnik
1 od 20
Veselje v vrtcu

Šolsko leto se počasi izteka, uživamo še v zadnjih dnevih našega druženja. Veliko časa preživimo v naravi, na igralih, prepevamo, raziskujemo in se veselimo z našimi slavljenci.

Na zaključni prireditvi vrtca in v skupini Mavrice, smo se uradno poslovili od otrok, ki bodo septembra prvič zasedli šolske klopi. V tem šolskem letu nas zapušča enajst otrok: Gal, Lucija, Sanja, Maša, Leyla, Tine, Jernej, Lara, Katarina, Teja in Patrik. Želimo jim, da ostanejo znanja in raziskovanja željni ter da ohranijo in naprej razvijajo življenjske vrednote.

Mavrice

24. 5. 2022, 7:02
Jelka Lešnik
1 od 21
Mali športnik

Gibanje in igra sta v predšolskem obdobju človeškega življenja ključni potrebi. Pomembno vlogo pri tem igra vzgojitelj, ki otroku s svojo spodbudo in motivacijo omogoča, da otrok z veseljem razvija svoje gibalne sposobnosti in hkrati usvaja določene gibalne koncepte ali sheme.  Otroci se preko iger in športnih dejavnosti naučijo tudi upoštevanja pravil in se izpopolnjujejo tudi v socializacijskem smislu. Naučijo se sodelovanja z drugimi, poslušanja in tudi spodbujanja med seboj. V vrtcu Selce dajemo preko celega leta velik poudarek gibanju, saj tako skrbimo za zdravje in pravilni razvoj otrok. V zadnjih dveh tednih smo se še posebej trudili, saj smo si vsi prislužili medaljo. V okviru projekta Gibalček smo izvedli izlet v živalski vrt v Slovenskih Konjicah.

Mavrice

25. 3. 2022, 6:53
Jelka Lešnik
1 od 22
Materinski dan

Mame so ljubeče, nežne, tople – mame so izjemne in najlepše, so najboljše osebe na svetu.

Iskrene čestitke ob materinskem dnevu.

Mavrice

16. 3. 2022, 8:22
mag. Anton Goznik
Vpis otrok v vrtec pri OŠ Voličina

Zainteresirane starše vabimo k vpisu predšolskih otrok v vrtec pri OŠ Voličina za šolsko leto 2022/23, ki bo potekal do 8. 4. 2022. Več o vpisu si lahko preberete v prilogi te novice. V prilogi najdete tudi vlogo za vpis.

Adobe Acrobat dokument Vpis otrok v vrtec pri OŠ Voličina
Adobe Acrobat dokument Vloga za vpis otroka v vrtec pri OŠ Voličina

Snežinke Zvezdice Lunice Mavrice Sončki Utrinki

8. 3. 2022, 13:04
Jelka Lešnik
1 od 19
V mesecu februarju smo potovali ...

Naša potovanja so bila prijetna, saj smo leteli med oblake, nad Zemljo, tja v neskončno vesolje. Videli smo polno zvezd, kometov, planetov, Luno in našo Zemljo. Potovali smo s hitrimi raketami, katere smo nato zamenjali z novimi prevoznimi sredstvi – traktorji in policijskimi avtomobili. S temi prevoznimi sredstvi smo vozili  po naših vaških cestah.

Mavrice

22. 12. 2021, 13:10
Larisa Senekovič
Projekt ELaDiNa v vrtcu

ELaDiNa - Early Language Development in Nature projekt poteka od septembra 2020 do avgusta 2023. Nosilec projekta je CŠOD.

Projekt ELaDiNa temelji na raziskovanju in spodbujanju jezikovnih zmožnosti otrok z aktivnostmi v naravi. Namen projekta je prepoznati, osvetliti in izkoristiti možnosti in priložnosti, ki jih nudi učenje v naravi, ter tako izboljšati otrokove sporazumevalne zmožnosti. V okviru projekta se razvija generični model, pripravlja in izvaja program treninga ter pripravlja priročnike za spoznavanje inovativnega poučevanja v naravi in razvijanje sporazumevalnih zmožnosti, ki bodo obogatili pedagoški proces.

Ciljna skupina so otroci od 3 do 7 let.

Pri projektu ELaDiNa sodelujejo strokovnjaki iz Švedske, Slovenije in Nemčije. Partnerske organizacije so v projekt ELaDiNa vnesle svoje bogate izkušnje in strokovno znanje s področja poučevanja v naravi in spodbujanja razvoja jezikovnih zmožnosti. Rezultat intenzivne izmenjave izkušenj in znanja je premišljen in preverjen projektni model, ki bo stimuliral, razširil in obogatil pedagoški proces. Udeleženci projekta bodo prispevali h globljemu razumevanju pomena otrokovih izkušenj v naravi za spodbujanje zgodnjega razvoja sporazumevalne zmožnosti.

Nosilci triletnega projekta so naslednje partnerske institucije:

Pridruženi partnerji projekta iz Slovenije so:

  • OŠ in vrtec dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica
  • Vrtec Voličina
  • OŠ Slivnica pri Celju
  • Vrtec Galjevica
  • OŠ Litija
  • OŠ Miklavž na Dravskem polju

Informacije o projektu so objavljene v EU projektni kartici.

Informacije o projektu (EU projektna kartica)

Snežinke Zvezdice Lunice Mavrice Sončki Utrinki

16. 12. 2021, 6:47
Jelka Lešnik
1 od 10
Veselje na snegu

Komaj smo ga čakali in ga že več ni. Se sprašujete koga? Ja, snega vendar…

Mavrice

20. 10. 2021, 13:07
Jelka Lešnik
1 od 10
Buče

Otroci skupine Mavrice pridno pospravljamo jesenske pridelke, tako doma kot v vrtcu. V vrtcu smo uspeli pridelati buče, katere krasijo naš vrtec, iz njih bomo vzeli semena, jih izrezovali in se z njimi igrali.

Microsoft Word dokument Buča

Mavrice

19. 10. 2021, 9:10
Jelka Lešnik
1 od 10
Babica jesen

Med otroke je prišla babica jesen, ki nas spremlja ob različnih dejavnostih: pripoveduje pravljice, sprejema goste, z nami pospravlja jesenske pridelke, nabira kostanje in se z nami igra.

Mavrice

21. 9. 2021, 6:47
Jelka Lešnik
1 od 10
Skupina Mavrice

V skupini Mavrice se veselo druži 21 otrok, 8 deklic in 13 dečkov, starosti od 3 do 6 let. Kljub različnim starostim se imajo otroci radi in uživajo v prijateljskih odnosih. Iz vrtca Selce vam pošiljajo lepe pozdrave: Bine, Filip, Dominik, Gal, Leo, Lucija, Sanja, Alex, Maša, Leyla, Tine, Jernej, Jan, Santino Alejandro, Lara, Katarina, Teja, Rian, Mia, Jakob, Patrik, Simona in Jelka.

Mavrice

7. 9. 2021, 17:57
mag. Anton Goznik
Zdravje v šoli – predavanje zelo dobro obiskano

Mojca Ivankovič Kacjan, dr. med., spec., pediatrije, je na današnjem 1. roditeljskem sestanku za starše, ki imate otroke v vrtcu ali I. VIO izvedla predavanje z naslovom Zdravje v šoli. Staršem je svetovala tudi o primerni dolžini uporabe zaslonov pri otrocih in učencih.

Smernice za uporabo zaslonov so objavljene tudi na spletni strani OŠ Voličina.

Veseli smo, ker ste se starši srečanja udeležili v tako velikem številu. Zahvaljujem se vam, ker ste za udeležbo upoštevali pogoj PCT.

Adobe Acrobat dokument Podatki ob začetku šolskega leta 2021/22

Snežinke Zvezdice Lunice Mavrice Sončki Utrinki 1. razred
2. razred 3. razred


© 2004-2022 OŠ Voličina. Vse pravice pridržane. | 7. 12. 2022, 20:31