Pomoč pri prijavi v Microsoft TeamsOblak 365Arnes Učilnice

kontakt | šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | prehrana | naši uspehi | knjižnica | šport | povezave | IP | galerija | video | šolarček

Šport

Športne novice
Pravila iger
Arhiv športnih novic 2021/2022

šolsko leto: objavil-a:

16. 6. 2022, 13:58
mag. Anton Goznik
1 od 15
Učenci na ogledu dirke Po Sloveniji

Danes se je s startom na Ptuju začela II. etapa 28. kolesarske dirke Po Sloveniji. V centru Lenarta so si karavano kolesarjev ogledali tudi učenci šole. V množici kolesarjev se je mino peljal trenutno najboljši kolesar na svetu Tadej Pogačar. Nekaj foto utrinkov z dirke si lahko pogledate na fotografijah v prilogi.

Šport

9. 6. 2022, 6:13
Petra Cvikl Marušič
1 od 2
Wakepark Dooplek

V okviru izbirnih predmetov smo se danes, 8. 6. 2022, preiskusili v waekanju v Wake parku Dooplek. Nekateri so bili danes prvič na deski, nekateri so se wakeanja udeležili že lani, nekaterim pa vožnja po vodi in skakalnicah gre že zelo dobro od rok oz. nog. Se pa vsi strinjamo, da smo se imeli kljub ne preveč sončnemu dnevu, prav fino. 

Nekaj utrinkov si lahko pogledate na spodnjem posnetku. Če pa vas zamika, da bi se še sami preiskusili v tem pri nas dokaj novem športu, pa imate kontak na letaku.

YouTube video Wakepark Dooplek

Šport

8. 6. 2022, 20:50
Petra Cvikl Marušič
1 od 6
OŠ Voličina ima viceprvaka Slovenije

Danes, 8. 6. 2022, je na atletskem stadionu Poljane v Mariboru potekalo atletsko državno prvenstvo. Na državno prvenstvo sta se udeležila dva naša učenca in sicer Timotej Kocbek v teku na 300 m med mlajšimi dečki ter Enej Kramberger v skoku v daljino med starejšimi dečki. Oba sta se na prvenstvo kvalificirala z osmim rezultatom.

Najprej je tekmoval Enej, ki pa mu tokrat žal ni šlo tako dobro kot na področnem tekmovanju, saj je skočil pol metra krajše kot na področnem tekmovanju. Kljub vsemu pa se lahko pohvali s 14. rezultatom v državi. S svojim skokom iz področnega bi si danes lahko priskakal 8. mesto.

Timotej pa je tokrat s primerno obutvijo (šprinterce) in pravilno taktiko ugnal skoraj vse konkurente. Z izjemnim tekom je za dve sekundi izboljšal svoj čas iz področnega tekmovanja in si s časom 41,14 s pritekel srebrno medaljo.

Obema fantoma iskrene čestitke, seveda pa Timoteju še poseben poklon za srebrni tek. 

Smo pa danes na tekmovanju srečali tudi našo olimpijsko tekačico Jolando Čeplak (bronasta medalja v teku na 800 m iz olimpijskih iger v Atenah leta 2004).

YouTube video Enej
YouTube video Timotej
YouTube video Podelitev

7. razred 9. razred Šport

8. 6. 2022, 20:36
Petra Cvikl Marušič
1 od 10
Dva pokala na zadnji področni tekmi

V ponedeljek, 6. 6. 2022, smo imeli na Poleni v Lenartu še zadnje letošnje področno tekmovanje in sicer v v nogometu na travi za fante in odbojki na mivki za dekleta.

Fantje so se po porazu z J. Dolom in zmagi nad Trojico borili za tretje mesto s Cerkvenjakom, ki so ga s sproščeno igro premagali z rezultatom 4 : 2. V ekipi so bili: Žan Breznik, Enej Kramberger, Luka Poš Šuman, Aljaž Sužnik, Matic Čeh, Tjaž Hadžiselimović, Alen Kramberger, Aljaž Vodan in Amadej Ploj.

Dekleta pa so si z umirjeno in lepo igro, s tremi zmagami, enim izenačenim rezultatom in enim porazom, priigrala odlično drugo mesto. Igrale so: Brina Bezjak, Neža Štruc, Julija Horvat, Maruša Vrčko, Mija Marušič, Laura Vugrinec in Tineja Rupnik.

Obema ekipama iskrene čestitke.

YouTube video Penal

Šport

8. 6. 2022, 20:28
Petra Cvikl Marušič
Alex šesti v plavanju

Alex Fekonja se je v sredo, 1. 6. 2022, udeležil šolskega tekmovanja v plavanju. Tekmoval je v skupini kategoriziranih plavalcev na 50m prosto, letniki 2007/2008. S časom 30,87s je dosegel 6. mesto.

Čestitamo.

9. razred Šport

1. 6. 2022, 13:03
Petra Cvikl Marušič
1 od 4
8. mesto na DP

Danes, 1. 6. 2022, se je na OŠ Polhov Gradec odvijalo državno prvenstvo Šolskega plesnega festivala.

Na DP so se uvrstile najboljše produkcije, posamezniki in plesni pari iz področnih tekmovanj. Naša šola se je predstavila s skupinsko točko oz. produkcijo (plesale so: Neža Kuhar, Mija Marušič, Julija Horvat, Neja Ditner, Vita Munda, Laura Vugrinec in Leni Oberlajt) in si priplesala 8. mesto ter prejela zlato priznanje.

Dekletom iskrene čestitke!

Šport

30. 5. 2022, 21:46
Petra Cvikl Marušič
1 od 13
Štiri medalje na atletiki

V četrtek, 26. 5. 2022, se je na atletskem stadionu Poljane odvijalo področno tekmovanje v atletiki. Udeležilo se ga je sedem učencev naše šole.

Aljaž Fras se je med mlajšimi dečki odlično odrezal v teku na 60m in si s časom 8.37s pritekel srebrno medaljo. Timotej Kocbek in Jan Čuček sta se pomerila v teku na 300m, prav tako med mlajšimi dečki. Timotej je s časom 43.21s pometel s konkurenco in domov odnesel zlato. Janu je za las ušla bronasta medalja. S časom 46.48s je končal na četrtem mestu. Med starejšimi dečki pa se je Enej Kramberger preizkusil v skoku v daljino. Kljub vneti hrbtni mišici in nepopolno tehniko je skočil kar 5,95m in si priboril srebrno medaljo. V teku na 60m se je boril Žan Breznik, ki je s časom 8.03s tekmo končal na 11. mestu. V teku na 300m pa sta svojo hitrost merila še Matic Čeh in Amadej Ploj. Matic je s časom 42.24s končal na 9. mestu, Amadej pa s časom 40.57s na 3. mestu.

Starejši dečki (Enej, Žan, Matic in Amadej) so tekmovali tudi v štafeti (4x100m). Predaje so odlično opravili ter skoraj do konca teka držali vodstvo. V zadnjih metrih pa jih je dohitela štafeta OŠ Hoče in jih premagala za dolžino enega stopala. Tukaj pa je našemu zadnjemu tekaču nekoliko popustila koncentracija in je z nešportno potezo žal dosegel diskvalifikacijo naše štafete.

Vsem fantom za dosežke iskreno čestitam. Sedaj pa čakamo na končne rezultate vseh slovenskih področnih tekmovanj, da vidimo kdo od naših fantov se je uvrstil na državno prvenstvo, ki bo v sredo, 8. 6. v Žalcu.

YouTube video Štafeta
YouTube video Enej
YouTube video Enej
YouTube video Žan

Šport

18. 5. 2022, 9:04
Petra Cvikl Marušič
1 od 5
Šolski plesni festival

Letošnje leto je Šolski plesni festival ponovno potekal v živo. Na OŠ Lenart so se zbrale šol, ki so si na področnem nivoju poskušale priplesati uvrstitev na državno prvenstvo, ki bo 1. 6. v Polhovem Gradcu. Naša šola se je tokrat prvič predstavila s produkcijo oz. skupinsko točko in si priplesala uvrstitev na DP ter srebrno priznanje. Nastopile so: Neža Kuhar, Mija Marušič, Julija Horvat, Laura Vugrinec, Neja Ditner, Vita Munda in Leni Oberlajt. 

V solo plesih pa sta se pokazali Mija Marušič, ki je priplesala na 12. mesto in Neja Ditner, ki je pristala na 22. mestu. Prav tako sta obe prejeli srebrno priznanje.

Vsem plesalkam iskrene čestitke.

7. razred 8. razred Šport

9. 5. 2022, 21:23
Petra Cvikl Marušič
1 od 5
V nogometu (ponovno) drugo mesto

Danes, v ponedeljek 9. 5. 2022, je bilo na naši šoli izpeljano medobčinsko tekmovanje starejših dečkov v nogometu. K nam so prišle še tri ekipe, tri ekipe pa so igrale še v Benediktu. Finale za tretje in prvo mesto je bilo v Voličini. Naši dečki so vse tri prve tekme prepričljivo zmagali. Lenart so povedli s 3 : 0 (Enej 2, Amadej 1), Sv. Trojico premagali z dvega goloma (Aljaž in Amadej) in prav tako Jurovski Dol (Aljaž in Amadej).

Za tretje mesto sta se tako pomerili ekipi iz Benedikta in Jurovskega Dola. Slednji so si priigrali pokal s 4 : 5. Za prvo mesto pa so se borili Voličina in Cerkvenjak. Tekma je bila zelo izenačena. Vsi so igrali na vso moč. Zadnje minute je ekipa iz Cerveknjaka povedla na 5 : 3.

Tako so naši dečki pristali na nezaželjenem in nepričakovanem kjub vsemu pa prav tako odličnem drugem mestu. Včasih se iz poraza naučimo več kot iz zmage. Vsem članom ekipe za borbeno in pošteno igro iskreno čestitam. Igrali so: Amadej Ploj (5 zadetkov), Enej Kramberger (3 zadetki), Aljaž Sužnik (2 zadetka), Matic Čeh, Tjaž Hadžiselimović, Žan Breznik in Timotej Kocbek. 

YouTube video Posnetek 1
YouTube video Posnetek 2

Šport

26. 4. 2022, 11:00
Petra Cvikl Marušič
1 od 7
Starejši dečki - medobčinski odbojkarski prvaki

V četrtek, 14. 4. 2022, se je v Lenartu organiziralo drugo medobčinsko tekmovanje v letošnjem šolskem letu. Torkrat so starejši dečki in deklice tekmovali v odbojki. Tekmovanja se je v vsaki kategoriji deležilo sedem ekip. 

Dekleta so po eni zmagi in enem porazu igrala tekmo za tretje mesto, ki so jo proti ekipi OŠ Lenarta z izidom 1:1 v nizih in rezultatom 23:25 za OŠ Lenart, žal izgubile in si tako priigrale nehvaležno četrto mesto. Kljub vsemu dekletom čestitke dekletom za borbeno in požrtvovalno igro.

Fantje pa so že v predtekmovanju igrali zelo dobro in si z dvema zmagama priborili boj za prvo mesto. V finalni tekmi so se pomerili z učenci iz OŠ Lenart. V drugi polovici prvega niza so se dodatno motivirali in tako prvi niz zmagali z rezultatom 18:16, drugega pa gladko povedli z 15:7. Tako so s suvereno igro, usklajenimi dvojnimi bloki, natančnimi podajami, odličnimi napadalnimi udarci in borbi za vsako žogo zasluženo zasedli prvo mesto na tekmovanju.

Fantom iskrene čestitke.

Šport

23. 4. 2022, 23:12
mag. Anton Goznik
1 od 23
Srebrna medalja v futsalu U15 za KMN Slovenske gorice

V soboto, 23. 4. 2022, se je v telovadnici OŠ Voličina igrala druga finalna tekma državnega prvenstva U15 v futsalu med domačo ekipo KMN Slovenske gorice in FC Hiša daril Ptuj

Za ekipo KMN Slovenske gorice so v tej sezoni nastopali naslednji učenci OŠ Voličina Enej Kramberger, Amadej Ploj, Luka Poš Šuman, Aljaž Sužnik, Alen Kramberger, Tjaž Hadžiselimović, Jan Čuček, Aljaž Fras in Timotej Kocbek

Na prvi tekmi v torek, 21. 4. 2022, na Ptuju je zmagala ekipa KMN Slovenske gorice z rezultatom 6 : 4. Na današnji drugi finalni tekmi smo navijači domače ekipe v polni športni dvorani pričakovali podoben rezultat. Močno smo stiskali pesti in bučno navijali. Ves čas tekme, je bilo videti, da je ekipa iz Ptuja zahteven nasprotnik. Domači igralci so kazali veliko željo, vendar njihove podaje niso bile najbolj natančne. Zaradi zavedanja, kaj prinaša današnja tekma, je bilo v domači ekipi čutiti tremo. Igra danes nekako ni stekla. Neglede na poraz na današnji tekmi z rezultatom 8 : 2, si ekipa KMN Slovenske gorice zasluži iskrene čestitke za osvojeno 2. mesto.

Hvala trenerjem KMN Slovenske gorice, ki delate z mladimi in nadaljujete uspešno tradicijo kluba. Hvala staršem za spodbujanje mladih športnikov na tekmah.

Vsem učencem OŠ Voličina, ki nastopajo za KMN Slovenske gorice v futsalu U15, čestitamo za osvojeno odlično 2. mesto v državnem prvenstvu

7. razred 8. razred 9. razred Šport

20. 4. 2022, 13:07
Petra Cvikl Marušič
Športne prireditve

Napovedane športne prireditve v sodelovanju Europarka in športne agencije MOPA:

  • XII. Europarkov kolesarski maraton (sobota, 28. 5. 2022)
  • Europarkova ulična košarka (sobota, 11. 6. 2022): ulična igra trojk na en koš
  • tradicionalni sejem zimske športne opreme (petek, 2. 12. in sobota 3. 12. 2022).

Več informacij najdete na spletnih straneh Europarka in Mope.

Šport

4. 4. 2022, 21:26
mag. Anton Goznik
1 od 12
Zlate medalje bodo prvakom v futsalu U15 podeljene v Voličini

V nedeljo, 3. 4. 2022, se je v telovadnici OŠ Voličina igrala druga polfinalna tekma državnega prvenstva U15 v futsalu med domačo ekipo KMN Slovenske gorice in KMN Meteorplast iz Ljutomera. 

Za ekipo Slovenskih goric so v tej sezoni nastopali naslednji učenci OŠ Voličina Enej Kramberger, Amadej Ploj, Luka Poš Šuman, Aljaž Sužnik, Alen Kramberger, Tjaž Hadžiselimović, Jan Čuček, Aljaž Fras in Timotej Kocbek

Na prvi tekmi v Ljutomeru je zmagala ekipa Slovenskih goric z rezultatom 9 : 0. Tudi na drugi polfinalni tekmi je zmagala ista ekipa. Končni rezultat je bil 5 : 3. 

Vsem učencem OŠ Voličina, ki nastopajo za KMN Slovenske gorice U15, čestitamo za uvrstitev v finale. V finalu se bo ekipa 2-krat pomerila z ekipo FC Hiša daril Ptuj. Na drugi finalni tekmi, ki bo v po vsej verjetnosti v nedeljo, 24. 4. 2022, v telovadnici OŠ Voličina bomo glasno navijali in stiskali pesti, da bi postali državni prvaki.

7. razred 8. razred 9. razred Šport

31. 3. 2022, 10:50
Petra Cvikl Marušič
Medobčinsko tekmovanje v košarki

V sredo, 30. 3. 2022, smo izpeljali prvo "pokoronsko" medobčinsko tekmovanje. Starejši dečki so se pomerili v košarki. Tekmovanje se je odvijalo v Lenartu.

Prvo tekmo so naši odigrali proti OŠ Jurovski Dol in jo po prepričljivem vodstvu v prvi polovici naposled izgubili z 12 proti 17. Zadeli so Enej Kramberger (2), Luka Poš Šuman (2), Aljaž Sužnik (2) in Amadej Ploj (2). Drugo tekmo so igrali proti OŠ Benedikt in jo prav tako izgubili z 9 proti 16. Tokrat sta zadela Enej (5) in Aljaž (4). V igri so sodelovali še Rok Belčič, Jan Hegedič in Gašper Urbanc.

Porazu je sigurno botroval način igre, ki je bil bolj nogometni kot košarkaški. Fantje so v vsaki tekmi naredili kar 12 osebnih napak, s tem omogočili nasprotniku dodatno izvajanje prostih metov in izzvali nujno menjavanje igralcev zaradi preprečitve izključitve posameznikov zaradi preveč osebnih napak. 

Upamo na boljše rezultate v prihajajočih tekmovanjih.

9. razred Šport

27. 3. 2022, 15:34
mag. Anton Goznik
1 od 27
Končano državno prvenstvo v futsalu U13

Včeraj, v soboto, 26. 3. 2022, se je končalo državno prvenstvo v futsalu U13. Odločilna tekma za končno 3. mesto je bila odigrana v telovadnici OŠ Voličina. Ekipa KMN Slovenske gorice je ob pomoči glasnih navijačev premagala vrstnike KMN Bronx iz Škofij z rezultatom 10 : 5. Prva tekma v Kopru se je prejšnjo soboto končala z zmago Bronxov s 6 : 5.

Za domačo ekipo KMN Slovenske gorice nastopajo naslednji učenci OŠ Voličina Timotej Kocbek, Aljaž Fras, Jan Čuček, Matic Marin, Vito Horvat, Julija Horvat, Jakob Murko, Skaj Mulec in Nino Knezar. Medalje in pokal je igralcem podelil, g. Vlado Močnik, predsednik komisije za futsal pri NZS.

Vsem igralcem za dosežen uspeh iskreno čestitamo, še posebej Timoteju Kocbeku, ki je ob praznovanju rojstnega dne mrežo nasprotnika zatresel kar 5-krat. Hvala trenerjem KMN Slovenske gorice, ki nadaljujete uspešno delo z mladimi. Hvala vsem staršem, ki mlade športnike spremljate in spodbujate na tekmovanjih.

5. razred 6. razred 7. razred 8. razred Šport

17. 2. 2022, 22:12
Petra Cvikl Marušič
1 od 4
Zimski športni dan - smučanje

Danes, 17. 2. 2022, smo imeli prekrasen dan. Kljub vetru v dolini, je bilo na Arehu odlično vreme, skoraj brez sapice in za odtenek že pretoplo. To se je poznalo tudi na snežni podlagi, ki žal ni bila več idealna. Smučanja se je udeležilo 27 učencev. Največ smo presmučali na sedežnici Pisker in vlečnici Cojzarca, nekaj pa tudi na Žigartu, Ruški in Areški. Imeli smo se lepo.

4. razred 7. razred 8. razred 9. razred Šport

15. 2. 2022, 22:21
Petra Cvikl Marušič
1 od 1
Zimski športni dan

V četrtek, 17. 2. 2022, bo zimski športni dan - drsanje in smučanje.

Drsalo se bo v Ledni dvorani v Mariboru. Za drsalce je priporočljiva uporaba rokavic in čelade. Učenci naj imajo s seboj točen znesek. Vstopnina stane 2,5 evra, morebitna izposoja drsalk pa 2,3 evre. Malico učenci vzamejo zjutraj v šoli in jo nesejo s seboj. Kosilo imajo ob prihodu nazaj.

Učenci 4.a, 4.b, 7.a in 7.b pridejo v šolo ob 7.40 in s športnim dnem zaključijo ob 12.15. Učenci 8.a, 8.b in 9.a pa pridejo v šolo ob 8.30 in zaključijo ob 13.15.

Smučalo se bo na Arehu. Čelada je za smučarje obvezna. Učenci naj imajo s seboj denar za smučarsko karto (10 evrov). Glede na dosedanje izkušnje, sta se malica in kosilo za te učence odpovedala. Tako učenci sami poskrbijo za prehrano (iz nahrbtnika ali v koči). 

Smučarji pridejo na avtobusno postajo ob 8.00, vrnejo se okoli 14.45.  Od učencev, ki se bodo udeležili smučanja se pričakuje, da znajo samostojno, varno in zanesljivo smučati, uporabljati žičniške naprave ter poznajo in upoštevajo FIS pravila vedenja na smučišču.

Cena prevoza se bo obračunala na položnici za prehrano.

Za PCT pogoj velja tudi samotestiranje, ki ga učenci opravijo v šoli.

FIS pravila

Šport

31. 1. 2022, 9:51
Petra Cvikl Marušič
Na igrala, v naravo, v šport

"Medtem ko pri nas žagajo tobogane s preveč navpično lestvijo, Norvežani postavljajo igrala, ki omogočajo tvegano igro otrok in predstavljajo potencialno nevarnost, s katero nabirajo realna izkustva," omeni izredni profesor na ljubljanski Fakulteti za šport dr. Gregor Starc.

Več si preberite v prispevku.

Na igrala, v naravo, v šport

Šport

19. 12. 2021, 19:21
mag. Anton Goznik
1 od 10
Državno prvenstvo v futsalu U13 in U15 (vzhod)

Učenci OŠ Voličina Timotej Kocbek, Aljaž Fras, Jan Čuček, Matic Marin, Vito Horvat, Julija Horvat, Jakob Murko, Skaj Mulec in Nino Knezar trenirajo in nastopajo za ekipo U13 KMN Slovenske gorice v futsalu. Po desetih odigranih prvenstvenih tekmah ekipa na lestvici zaseda 2. mesto z osvojenimi 19 točkami. Timotej Kocbek je dosegel 19 zadetkov in na lestvici strelcev zaseda odlično 2. mesto, Aljaž Fras je mrežo nasprotnikov zatresel 13-krat in na lestvici strelcev zaseda 3. mesto. Čestitamo.

Učenci OŠ Voličina Enej Kramberger, Amadej Ploj, Luka Poš Šuman, Aljaž Sužnik, Alen Kramberger, Tjaž Hadžiselimović, Jan Čuček, Aljaž Fras in Timotej Kocbek trenirajo in nastopajo za ekipo U15 KMN Slovenske gorice v futsalu. Po desetih odigranih tekmah ima ekipa 21 točk in na lestvici zaseda 2. mesto. Enej Kramberger na lestvici strelcev s 26 zadetki zaseda 3. mesto. Čestitamo.

5. razred 6. razred 7. razred 8. razred Šport

30. 11. 2021, 14:11
Petra Cvikl Marušič
1 od 8
Prvi sneg - prve zimske radosti

Tudi "veliki" uživajo na snegu. V okviru izbirnega predmeta Šport za zdravje smo se z učenci in ucenkami 8.a razreda odlično sprostili in uživali na snegu.

8. razred Šport

22. 11. 2021, 15:29
Petra Cvikl Marušič
1 od 1
Europarkov in Hervisov sejem zimske športne opreme

V petek, 26. 11. 2021, in v soboto, 27. 11. 2021, bo v rdeči medetaži v garažni hiši od 9ih do 21ih Europarkov in Hervisov sejem zimske opreme.

Šport

30. 9. 2021, 22:47
Petra Cvikl Marušič
Wake park Dooplek

V petek, 24. 9. 2021, smo se z nekaj pogumnimi in novih izzivov željnimi učenci in učenkami odpravili preizkusiti svoje motorične spretnosti v Wake park Dooplek. Več podrobnosti si lahko ogledate na spodnjem video posnetku.

YouTube video Wake park Dooplek

7. razred 8. razred Šport

29. 9. 2021, 21:05
Petra Cvikl Marušič
Jaša Vrčko - slovenski prvak na Krku

Jaša Vrčko se je spoznal z wakeanjem v Dupleku pred več kot letom dni. Tam se je udeležil tudi že nekaj tečajev in z vsakim odpeljanim krogom izboljševal svojo vožnjo. Na deski zna že marsikateri trik in skok. V soboto, 18. 9. 2021, se je tako udeležil tekmovanja na otoku Krku. V konkurenci dečkov U14 je skupno zasedel 4. mesto, med Slovenci pa je bil 1. Prav tako je na tekmovanju dobil medaljo za najmlajšega tekmovalca. Jaša, čestitamo!

YouTube video Jaša na tekmovanju

5. razred Šport

29. 9. 2021, 18:10
Petra Cvikl Marušič
1 od 1
Gal odličen v košarki

V soboto, 11. septembra, je v Ljubljani na Kongresnem trgu potekal finalni turnir Ulične košarke 3 na 3 na katerega se je uvrstila tudi ekipa iz naših koncev in sicer v kategoriji dečki/osnovna šola 4. in 5. razred. Ekipa Alfa, katero so sestavljali Nik Lovše, Luka Vukićević (oba iz OŠ Lenart), Gal Vogrin Šilec (OŠ Voličina) in Aleksej Šikman (OŠ Benedikt), so se po uspešnem nastopu na kvalifikacijskem turnirju v Mariboru (Europarkova ulična košarka), uvrstili na finalni turnir v Ljubljano in tam zasedli odlično 2. mesto (v finalu je bilo 12 ekip). Organizator turnirja je bila Športna zveza Ljubljane. Galu in prav tako ostalim fantom iskreno čestitamo.

6. razred Šport

25. 9. 2021, 21:25
Petra Cvikl Marušič
Tekaški športni dan s pridihom solidarnosti

V petek, 24. 9. 2021, smo na šoli izvedli prav poseben športni dan - Tekaški športni dan, ki smo ga še bolj osmislili z zbiranjem kilometrov v okviru projekta Tek podnebne solidarnosti. Učenci so poskušali preteči in prehoditi čim več kilometrov. Za en dan so postali športniki, ki bodo s svojimi pretečenimi kilometri zbirali sponzorje. Vsak učenec bo poskušal pridobiti največ 1 evro sponzorskega denarja, ki ga bomo s pomočjo Slovenske Karitas poslali Karitasu v Keniji in Malaviju. Tam se sadijo drevesa. Ena sadika drevesa tam stane 1 evro. Ta dan so naši športni učenci pretekli in prehodili skupaj kar 921,08 km! Učencem 6.a in 8.b je uspelo prehoditi in preteči več kot 9 km. Prikaz "tekaškega pohoda" 6.a si lahko pogledate na spodnji povezavi. In če vas ob tem zamika, da bi se tudi sami podali v tek, si pred tem lahko pogledate še prispevek tekača Urbana Praprotnika. Da boste dobili še občutek komu je bil naš dobrodelni tek namenjen, pa si lahko ogledate še video o Pedru Opeki.

Prikaz "tekaškega pohoda"
ARNES video Motivacijski nagovor U. Praprotnika: kdaj sta hoja in tek lahko prijetna za vsakogar
YouTube video Pedro Opeka - korak do človeka

4. razred 5. razred 6. razred 7. razred 8. razred 9. razred Šport

25. 9. 2021, 20:39
Petra Cvikl Marušič
1 od 10
Predstavitev košarkarskega kluba

V preteklem tednu, 21. 9. 2021, so trenerji in njihovi pomočniki v našo telovadnico prišli predstaviti delo v njihovem košarkarskem klubu KK Ajdas Lenart. Na spretnostnih postajah so se lahko z žogo ali brez preizkusili učenci 1., 2. in 3. razreda ter učenci 4. in 5.r, ki obiskujejo NŠP. Bilo je zelo razgibano, zanimivo, igrivo in aktivno. Če se je kdo od učencev navdušil nad košarko ali pa bi želel svoje sedanje znanje še izpopolniti, lahko pokliče g. Jerneja Kuzmo na tel. 040/322-097. Podroben urnik je na fotografiji. V primeru velikega števila prijav iz naše šole, se bo trening organiziral tudi pri nas.

1. razred 2. razred 3. razred 4. razred 5. razred 6. razred Šport

23. 9. 2021, 14:47
Petra Cvikl Marušič
Treningi na dan slovenskega športa

V sredo, 23. septemra 2021, obeležujemo državni praznik - dan slovenskega športa. V ta namen so učenci od 5. do 9. razreda v okviru športnega dne sestavili trening za ostale učence šole. Prav tako so nato preizkusili treninge, ki so jih pripravili ostali razredi. Veseli bomo/bodo, če boste tudi vi opravili kakšen njihov trening. Ne pozabite, da le z vsakodnevnim gibanjem pripomoremo k zdravju.

YouTube video Trening 5. a
YouTube video Trening 6. a
YouTube video Trening 7. a
YouTube video Trening 7. b
YouTube video Trening 8. a
YouTube video Trening 9. a

5. razred 6. razred 7. razred 8. razred 9. razred Šport


© 2004-2023 OŠ Voličina. Vse pravice pridržane. | 4. 6. 2023, 8:28 |