Pomoč pri prijavi v Microsoft TeamsOblak 365Arnes Učilnice

kontakt | šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | prehrana | naši uspehi | knjižnica | šport | povezave | IP | galerija | video | šolarček

Knjižnica

Knjižnične novice
Šolska knjižnica
Bralna značka
Učbeniški sklad
Adobe Acrobat dokument Domače branje (seznam)
Adobe Acrobat dokument Cankarjevo tekmovanje
Šolske potrebščine 2022/23
COBISS+
Knjižnične novice

šolsko leto: objavil-a:

28. 2. 2023, 15:11
Mateja Karneža
Februarske knjižne novosti

Na povezavi si lahko pogledate knjižne novosti meseca februarja. Najdejo se knjige za male in velike, primerne tudi za bralno značko.

Februarske knjižne novosti

Knjižnica

27. 1. 2023, 9:06
Mateja Karneža
Januarske knjižne novosti

Zakorakali smo v novo koledarsko leto in na knjižnih policah šolske knjižnice se je ponovno znašlo nekaj knjižnih navosti.

Januarske knjižne novosti

Knjižnica

22. 12. 2022, 10:04
Mateja Karneža
1 od 1
Decembrske knjižne novosti

Božično-novoletni prazniki in z njimi počitnice so pred vrati. Še zadnjič v letošnjem koledarskem letu se vam oglašam s knjižnimi novostmi iz šolske knjižnice. Pridite ponje, da bodo prazniki še lepši.

Decembrske knjižne novosti

Knjižnica

30. 11. 2022, 13:37
Mateja Karneža
1 od 8
9. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

Branje

V 3. rarzredu so učenci Nacionalni mesec skupnega branja 2022, ki se je sicer začel meseca septembra, podaljšali in si pri razrednih bralnih dejavnostih zadali izziv, da branje povežejo z gibanjem ali da o gibanju kaj preberejo. Ker v razredu radi sodelujejo, so se odločili, da ne bodo brali sami, ampak v skupini ali dvojicah. Vse do konca meseca oktobra so učenci tako opravljali različne gibalno-bralne naloge in jih vpisovali v bralni dnevnik, ki so ga po počitnicah prinesli v šoli in ga predstavili. Povedali so, da brati ob gibanju ni tako lahko, je pa zabavno. Še bolj zabavno pa je brati z babico, s teto, z dedkom, s sošolcem, sošolko ... Tudi pri pouku so skušali čim več vsakodnevnega branja povezovati z gibalnimi nalogami in čim več brati v paru ali skupini.

3. razred Knjižnica

30. 11. 2022, 13:10
Mateja Karneža
1 od 1
Novembrske knjižne novosti

Zima že močno trka na vrata in skrbi, da popoldneve in večere preživljamo doma in vzamemo v roke tudi knjigo, zato poglejte, kaj je novega na knjižnih policah v šolski knjižnici.

Novembrske knjižne novosti

Knjižnica

26. 10. 2022, 17:09
Mateja Karneža
1 od 1
Septembrske in oktobrske knjižne novosti

Pred nami so prve krajše šolske počitnice, ki bodo med drugim ponujale priložnost, da v roke vzamemo knjigo in se potopimo v svet književnih junakov. V šolski knjižnici vas čaka pestra izbira novih knjig, ki že nestrpno čakajo na radovedne bralce. Morebiti najdete tudi kaj za vaš bralni okus.

Septembrske knjižne novosti
Oktobrske knjižne novosti

Knjižnica

13. 10. 2022, 17:39
Mateja Karneža
1 od 6
8. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

Beremo skupaj

V četrtek, 6. 10. 2022, so se učenci po gibalnih cirkuških dogodivščinah na igrišču odpravili na skupno branje s prijatelji z bivalne enote Zavoda Hrastovec v Voličini. Učenci so s seboj vzeli vsak svojo knjigo in povabili prijatelje k skupnemu branju. Obiska so se zelo razveselili in z zanimanjem prisluhnili branju. Svoje navdušenje so srčno pokazali in z izrečenimi pohvalami in aplavzom niso skoparili. Še sami so prebrali svoje zapise in nam zapeli pesem. Ura Pravljičnega krožka je tako hitro minila.

Dogodkovnik NMSB 2022

3. razred Knjižnica

6. 10. 2022, 21:17
Mateja Karneža
1 od 10
7. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

Prvič v šolski knjižnici

Učenci 1. a in 1. b so prvič obiskali šolsko knjižnico. Spoznali so pravila obnašanja v šolski knjižnici, kako si izposodimo knjigo in kako ravnamo z izposojeno knjigo. Prisluhnili so pravljici Medvedkova knjižnica, ki bi jo vsi z veseljem obiskali, in v dar dobili slikanico  Ide Mlakar Črnič: Kako sta Bibi in Gusti prezvijačila hrib. Slikanico je podarilo Društvo Bralna značka.

Dogodkovnik NMSB 2022

1. razred Knjižnica

29. 9. 2022, 21:01
Mateja Karneža
1 od 4
6. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

S knjigo na športni dan

Učenci 1., 2. in 3. razreda so v soboto, 24. 9. 2022, na športni dan vzeli tudi knjigo. Držali so se letošnjega slogana, da branje povežemo z gibanjem. Ker so se v sklopu športnega dne udeležili prireditve na Zavrhu, je to bila knjiga Deklica in general. Knjigo so predstavili pred Štupičevo vilo, ki jo je genaral Maister v času po svoji upokojitvi rad obiskoval. Nedaleč od vile je živela tudi Katica, ki je zgodbo o generalu zaupala avtorju slikanice, Tonetu Partljiču.

Dogodkovnik NMSB 2022

1. razred 2. razred 3. razred Knjižnica

24. 9. 2022, 8:32
Mateja Karneža
1 od 5
5. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

Branje pri geografiji

Učenci 9. razreda so se pri geografiji v sklopu NMSB 22 urili v skupnem branju z razumevanjem. Skupaj so prebrali snov Kamninska sestava Slovenije in si na podlagi prebranega naredili miselni vzorec. Po izdelavi miselnega vzorca je sledil še razgovor.

Dogodkovnik NMSB 2022

9. razred Knjižnica

24. 9. 2022, 8:20
Mateja Karneža
1 od 5
4. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

Ozvezdja

Pri pouku fizike so se osmošolci seznanili s strokovno literaturo in metodami dela, kot je raziskovanje iz literature. V sklopu NMSB 22 so učenci prebirali strokovno literaturo o vesolju, poslušali odlomek iz knjige Bojana Kambiča Ozvezdje, nato pa je sledila še diskusija.

Dogodkovnik NMSB 2022

8. razred Knjižnica

21. 9. 2022, 13:24
Mateja Karneža
1 od 7
3. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

S košarko do branja

Učenci 5. a in b so v okviru Nacionalnega meseca skupnega branja povezali kulturo branja in gibanja z branjem v naravi. Po metodi dolgega branja so skupaj z učiteljico brali knjigo Primoža Suhodolčana z naslovom Košarkar naj bo!

Dogodkovnik NMSB 2022

5. razred Knjižnica

18. 9. 2022, 11:24
Petra Cvikl Marušič
1 od 8
2. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

Zdrav duh v zdravem telesu

Ker se je začel mesec branja, katerega izhodišče v letošnjem letu je povezava med umom in telesom, smo se na deževen petek (16. 9. 2022) tudi pri urah športa odločili, da bomo v ure vključili branje. Iz dveh zanimivih in aktualnih knjig (Tadej Golob: Dajte Gogiju žogo in Milan Hosta: Figure športa) smo prebrali nekaj odlomkov, se pogovorili o prebranih temah in se preizkusili v treningu moči nog, ki smo ga izvedli kar na šolskih stopnicah, da bi vsaj nekoliko občutili kako morajo trenirati naši košarkaši, da se uspejo tako visoko odriniti. 

V knjigah se najde marsikaj zanimivega, tudi na temo športa, motivacije, zdravja,... Kot pravi pregovor: zdrav duh v zdravem telesu.

Nekaj predlogov za branje s športno vsebino najdete na spodnjih povezavah.

Pa prijetno branje (in gibanje) vam želim.

Biografije
Knjige s športno vsebino
Knjige s športno vsebino
Knjige s športno vsebino
Dogodkovnik NMSB 2022

Knjižnica Šport

15. 9. 2022, 10:39
Mateja Karneža
1 od 6
1. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

Angleščina je lahko zanimiva

Pri pouku angleščine so se učenci 7. razreda podali v svet angleških besed. Vsak učenec je lahko izbiral med ponujenimi knjigami, ki jih imamo v šolski knjižnici. Pričeli so s krajšimi in nadaljevali z daljšimi.

Dogodkovnik NMSB 2022

7. razred Knjižnica

8. 9. 2022, 16:27
Mateja Karneža
1 od 2
Nacionalni mesec skupnega branja

Z današnjim dnem, 8. septembrom, mednarodnim dnevom pismenosti, se pričenja Nacionalni mesec skupnega branja, ki bo potekal vse do 9. oktobra 2022.

Tudi letošnje leto se mu bomo z različnimi bralnimi dogodki pridružili na naši šoli. Posebno pozornost bomo namenjali branju in gibanju.

Izhodišče je misel irskega pisatelja in politika Richarda Steela, ki poudarja povezanost med umom in telesom, med gibanjem, športom in duševnim razvojem: "Branje je za duha to, kar je telovadba za telo." Ob tej priložnosti so nastale kratke animacije, ki si jih lahko pogledate v priponki.

O vseh aktivnostih, povezanih z NMSB 22, vas bomo obveščali na spletni strani šole in dogodkovniku NMSB 22.

YouTube video Animacije
Dogodkovnik NMSB 22

Knjižnica


© 2004-2023 OŠ Voličina. Vse pravice pridržane. | 25. 3. 2023, 4:49