Pomoč pri prijavi v Microsoft TeamsOblak 365Arnes Učilnice

kontakt | šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | prehrana | naši uspehi | knjižnica | šport | povezave | IP | galerija | video | šolarček

Novice

Šolske novice
Šolske novice

šolsko leto: razred: objavil-a:

21. 1. 2023, 19:27
Simona Čuček
1 od 3
Teden pisanja z roko

Pred nami je 8. Teden pisanja z roko. Le ta poteka od 23. januarja do 27. januarja 2023. Letošnja nosilna tema je Mislim tiho, pišem počasi. Namen letošnjega tedna je opozoriti na počasnost kot na vrednoto in poudariti dejstvo, da pisava odraža naša notranja stanja.  Med ambasadorji tega projekta so Evgen Car, upokojeni dramski igralec, dr. Aksinija Kermauner, specialna pedagoginja in pisateljica in Rok Terkaj- Trkaj, glasbenik.

V tem projektu bomo z različnimi dejavnostmi sodelovali tudi učenci 1. VIO. Svoje aktivnosti vam bomo z veseljem predstavili. Vabimo pa tudi vas, da v tednu, ki je pred nami, napišete z roko kakšno lepo sporočilo in koga osrečite.

YouTube video Naša abeceda - Zbirka Repki (izvajalec Trkaj)

1. razred 2. razred 3. razred

23. 12. 2022, 17:36
Regina Dobaja
1 od 10
Zadnji šolski dan v letu 2022

Sreča je! V majhnih stvareh,
toplih ljudeh, v stisnjenih dlaneh.

Današnje jelkovanje s plesom in Božičkovim obiskom je zagotovo osrečilo otroke. Zadnji šolski dan v letu 2022 so otroci preživeli v medsebojnem druženju. Oglejte si nekaj utrinkov s praznovanja, kjer ni manjkalo igre, plesa, ustvarjanja ...

3. razred

21. 12. 2022, 15:23
Simona Čuček
1 od 21
Srečen dan

Sreča je takrat, kadar so v sozvočju tisto, kar misliš, kar govoriš in kar narediš. (M. Gandhi)

V sredo, 21. 12. 2022, smo si tudi šolarji 1. VIO OŠ Voličina, zeliščarice KD Rojs Srečko Niko in varovanci zavoda Hrastovec, DBE Voličina, naredili prav poseben srečen dan. Vsi skupaj smo z zelenjem in lesenimi okraski dodatno okrasili naš obnovljen trg v centru Voličine. Da pa je bilo naše srečanje še lepše, smo šolarji pripravili nastop, zeliščarice pa so nam skuhale okusen čaj in nam ponudile različno pecivo. Sledil je klepet in prijetno druženje. Imeli smo se lepo.

Veliko sreče in srečnih dni želimo vsem vam.

1. razred 2. razred 3. razred

8. 12. 2022, 20:44
Regina Dobaja
1 od 19
Ta veseli dan kulture tudi v 1. VIO

Ministrstvo za kulturo je z dnevom odprtih vrat slovenske kulture, imenovan tudi Ta veseli dan kulture, začelo v Prešernovem letu, leta 2000. Številne kulturne ustanove po vsej Sloveniji v spomin na obletnico rojstva pesnika Franceta Prešerna, ki se je rodil 3. decembra 1800, na ta dan vse od takrat široko odpirajo svoja vrata in obiskovalce vabijo na brezplačne kulturno-umetniške dogodke.

Tudi učenci 1. VIO so se odpravili v kulturno ustanovo. V Lutkovnem gledališču Maribor so si v ponedeljek ogledali predstavo Strahovito. ‘Strahovito’ je zgodba o tem, da je strahu bolje pogledati v oči, kot pa ga zanikati ali pred njim bežati. Zgodba je pripovedovana  z elementi senčnega gledališča. Senčno gledališče je najstarejša oblika lutkovne umetnosti na svetu. Skozi igro svetlobe in teme so otrokom aktualno tematiko predstavili na njim razumljiv in privlačen način.

Po ogledu predstave so se učenci z navdušenjem sprehodili skozi praznično okrašen Maribor. Kar pogrešali so malo teme, da bi lučke lahko občudovali v njihovi celotni lepoti.

1. razred 2. razred 3. razred

8. 12. 2022, 9:26
Nataša Herga Kosi
1 od 33
ID Ustvarjalnice - november

V novembru smo bili že v pričakovanju prvih snežink, zato so učenci prvega razreda izdelovali pingvinčke, ki so se odeli v šal in kapo. Da jim bo še bolj toplo so izdelali tudi svečnike. Steklene kozarce za vlaganje so oblepili s pisanimi koščki krep papirja. Drugošolci so si najprej izdelali dežnike za deževne dni, kasneje pa še volnene kapice. Tudi tretješolci so izdelali svečnike iz steklenih kozarcev ter krep papirja.

1. razred 2. razred 3. razred

1. 12. 2022, 18:00
Nataša Herga Kosi
1 od 25
Mož, ki na svet gleda s srcem in dušo

A veste, da po Slovenski goricah otroke v šoli in vrtcu že obiskuje dobri mož? Tega možakarja pripeljejo kar v kombiju in spremlja ga tudi žena. Gospod je zelo dobrosrčen, nasmejan, zgovoren. Pri njem pa opazimo eno posebnost, to je bela palica. Ta nas opozori, da je gospod slep.

Govorim o gospodu Sotlarju, ki je našo šolo obiskal v torek, 29. 11. 2022. Skupaj z ženo Slavko ter s pomočjo prijaznega šoferja Toneta nam je pripravil lepo presenečenje, saj je pripeljal kar veliko lesih izdelkov, ki jih izdeluje od takrat, ko je leta 2011 zaradi hude bolezni oslepel. Povedal nam je, da smo mi že 61 šola oz. ustanova zapovrstjo, ki jo je obdaril in obiskal.

Otrokom je predstavil pripomočke, ki mu pomagajo pri izdelavi lesenih izdelkov ter belo palico, ki jo uporablja pri gibanju, da z njo lahko zazna ovire. Hkrati bela palica opozarja ostali videče ljudi, da so se srečali z osebo, ki je slepa oz. slabovidna. Tudi sami učenci so lahko preizkusili, kako je, če je naenkrat pred njihovimi očmi samo tema. Nadeli so si posebna očala ter se preizkusili v hoji z belo palico. Sledili so zvoku ploskanja.

Učenci 1. VIO so gosta sprejeli z veselo pesmijo Ko si srečen. G. Borut se je v naši družbi počutil zelo lepo, saj nam je povedal, da ga otroški smeh, radovednost, igrivost, …napolnijo s pozitivno energijo ter mu dajo zagon za delo tudi vnaprej. Njegovo sporočilo je jasno: »Nikoli, ampak, res nikoli, ne obupaj!«

Vsem trem se za obisk ter darovane lesene izdelke iz srca zahvaljujemo ter jim želimo, da osrečijo še veliko otroških src.

1. razred 2. razred 3. razred

30. 11. 2022, 13:37
Mateja Karneža
1 od 8
9. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

Branje

V 3. rarzredu so učenci Nacionalni mesec skupnega branja 2022, ki se je sicer začel meseca septembra, podaljšali in si pri razrednih bralnih dejavnostih zadali izziv, da branje povežejo z gibanjem ali da o gibanju kaj preberejo. Ker v razredu radi sodelujejo, so se odločili, da ne bodo brali sami, ampak v skupini ali dvojicah. Vse do konca meseca oktobra so učenci tako opravljali različne gibalno-bralne naloge in jih vpisovali v bralni dnevnik, ki so ga po počitnicah prinesli v šoli in ga predstavili. Povedali so, da brati ob gibanju ni tako lahko, je pa zabavno. Še bolj zabavno pa je brati z babico, s teto, z dedkom, s sošolcem, sošolko ... Tudi pri pouku so skušali čim več vsakodnevnega branja povezovati z gibalnimi nalogami in čim več brati v paru ali skupini.

3. razred Knjižnica

28. 11. 2022, 18:17
Simona Čuček
1 od 15
Naš škrat Zdravilko

V Voličini, v učnih vrtovih pri Sv. Rupertu, živi prav poseben škrat. Zdravilko mu je ime. Je prijazen škrat in velik prijatelj živali in tistih ljudi, ki imajo radi naravo in lepo skrbijo zanjo. Če ga želite še bolje spoznati, povprašajte o njem naše mlade zeliščarje.

Ker pa je pravi škrat Zdravilko samo eden in edini, smo pri zeliščarskem krožku sklenili, da si bo vsak izdelal svojega škratka. Za pomoč smo prosili zeliščarici Marico in Mojco, ki sta nam škratke zašili in narisali, sami pa smo jih napolnili s cvetovi vrtnice, sivke, citronke in roženkrauta. Ob pomoči tet zeliščaric smo jih zašili in veseli odnesli domov. Naši škratki nam bodo pomagali, da bomo vsak dan na svojem obrazu nosili širok nasmeh.

1. razred 2. razred 3. razred

23. 11. 2022, 16:18
Silva Potočnik
1 od 1
Mednarodni dan strpnosti

16. novembra praznujemo mednarodni dan strpnosti. Ob tem dnevu želimo poglobiti vedenje o pomenu strpnosti in izpostaviti problematiko nestrpnosti. Namen projekta je tudi, da skozi uresničevanje vseh ciljev spodbujamo prijateljstvo med otroki, medsebojno spoštovanje, razumevanje, sprejemanje ter posledično tudi sodelovanje med njimi.

Z učenci 1. VIO smo izvedli izobraževalno-ustvarjalno delavnico. Tema letošnjega projekta je LEPA BESEDA LEPO MESTO NAJDE. Prisluhnili smo pravljici Kdo je napravil Vidku srajčico. Skozi pravljico smo poglabljali odnose glavnih likov, se poglabljali v naše odnose in v odnose drugih do nas. Izbrali smo si sošolca, prijatelja ali družinskega člana in mu s pomočjo likovnega ustvarjanja sporočili nekaj lepega.

1. razred 2. razred 3. razred

19. 11. 2022, 20:14
Regina Dobaja
1 od 9
Nenapovedan obisk

Petkov dan nam je polepšal nenapovedan obiskovalec. Tiho trkanje, ki smo ga zaslišali med delom, ni napovedovalo obiskovalca pri vratih razreda kot smo mislili in seveda tudi preverili. Čez čas smo opazili, da nas nekdo opazuje od zunaj. Res radovedno, nič prestrašeno nas je opazoval. Kaj je obiskovalec želel nismo izvedeli, kljub temu, da nam je nekaj vneto razlagal. Tako, da tudi ne vemo, kaj je našega obiskovalca prineslo na naše okno. Mogoče so ga zanimali govorni nastopi, kjer smo opisovali živali. Mogoče se je želel z nami pri likovni umetnosti igrati z barvami. Ali pa … Kdo bi vedel. Veseli smo te bili. Polepšal si nam petkov dan in nam pričaral nasmehe na obraz.

ARNES video Posnetek

3. razred

11. 11. 2022, 8:25
Judita Bračko
1 od 2
Folkloristi na nastopu v Lenartu

V petek, 4. 11. 2022, smo se s folkloristi naše šole udeleželili prireditve ob občinskem prazniku v Lenartu in z otroško igro in plesom popestrili prireditev.

3. razred 4. razred 5. razred 7. razred

10. 11. 2022, 21:21
Simona Čuček
1 od 11
Zeliščarji 3. razreda in kopriva

Ajs, ajs, ajs, kopriva me je spekla! Ajs, ajs, ajs in mi tole rekla: "Tudi če imaš zavezane oči, kopriva nase te opozori!"

Koprivo so danes spoznavali zeliščarji 3. razreda. Nasmejali so se ob njenih domačih besedah in popili čaj, v katerega je Marija dodala tudi koprivo. Spoznali so mrtvo in pravo koprivo. Obe so si ogledali, ju potipali in poskusili. Marija jim je predstavila  zdravilnosti prave koprive in povedala, da je nek neznan zdravnik dejal, da če bi človeštvo vedelo za zdravilne lastnosti koprive, bi jih vsi pridelovali. Naučili so se, da je kopriva pravo superživilo. Po učenju pa je tretješolce čakalo še zdravo presenečenje, koprivina juha. Vsi so jo pogumno poskusili in si vanjo dodali še cvetne lističe ognjiča, vrtnice, boreča, mrtve koprive, popečen kruh in koščke koprive. Tudi vi kdaj posežite po koprivi in si pripravite kak zdrav napitek ali okusno jed. 

3. razred

25. 10. 2022, 17:46
Nataša Herga Kosi
1 od 27
ID Ustvarjalnice

Tudi učenci 2. in 3. razreda so pričeli ustvarjati. Drugošolci so izdelovali izdelke iz odpadnih materialov. Imeli so prosto pot, saj so lahko izdelovali po svoji lastni izbiri. Učenci 3. a pa so tokrat ustvarjali z volno. Nastale so zanimive, mehke, nagajive in pisane hobotnice.

2. razred 3. razred

16. 10. 2022, 15:20
Regina Dobaja
1 od 30
Zeliščarji poročajo

Zeliščarji tretjega razreda so poskrbeli za zeliščno gredico pred šolo. Ob njenem urejanju so uživali. Več vam o tem naj povedo kar fotografije, ki so jih ob tem sami posneli. Želijo si, da bi bila gredica še naprej dom in zavetišče živali in ne odlagališče papirčkov.

3. razred

13. 10. 2022, 17:39
Mateja Karneža
1 od 6
8. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

Beremo skupaj

V četrtek, 6. 10. 2022, so se učenci po gibalnih cirkuških dogodivščinah na igrišču odpravili na skupno branje s prijatelji z bivalne enote Zavoda Hrastovec v Voličini. Učenci so s seboj vzeli vsak svojo knjigo in povabili prijatelje k skupnemu branju. Obiska so se zelo razveselili in z zanimanjem prisluhnili branju. Svoje navdušenje so srčno pokazali in z izrečenimi pohvalami in aplavzom niso skoparili. Še sami so prebrali svoje zapise in nam zapeli pesem. Ura Pravljičnega krožka je tako hitro minila.

Dogodkovnik NMSB 2022

3. razred Knjižnica

9. 10. 2022, 18:08
Regina Dobaja
1 od 11
Mladi zeliščarji poročajo

V četrtek so  se zeliščarji 2. in 3. razreda dobili na 1. srečanju. »Stari« zeliščarji so se ponovnega srečanja z Marijo zelo razveselili, novi so jo spoznali. Ob okusnem čaju, ki ga je zanje skuhala, so ponovili pravila škrata Zdravilka in zeliščarjev ter skušali ugotoviti iz katerih rastlin je skuhala čaj. Skupaj z Marijo so se sprehodili po njenem cvetočem vrtu, kjer so si rastline ogledali, potipali, povohali in okušali. Odpravili so se še na ogled rastlin v zeliščni vrt, kjer so z veseljem raziskovali tamkaj rastoče rastline in opazovali živali.

2. razred 3. razred

9. 10. 2022, 16:56
Regina Dobaja
1 od 28
Teden otroka

Osrednja tema letošnjega Tedna otroka, ki poteka od 3. do 9. oktobra, je Skupaj se imamo dobro. Ob dejavnostih, ki smo jih izvajali, smo se imeli res dobro. Krepili smo ustvarjalnost, prijateljstvo, sodelovanje, znanje, sproščenost in zabavo.

3. razred

6. 10. 2022, 21:21
Simona Čuček
1 od 21
Cirkuške vragolije z bratoma Malek

Teden otroka sta učencem polepšala tudi navihana brata Malek. Skupaj z njima so se preiskusili v različnih cirkuških veščinah. Pri tem so uživali in bili zelo uspešni. 

1. razred 2. razred 3. razred

29. 9. 2022, 21:01
Mateja Karneža
1 od 4
6. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

S knjigo na športni dan

Učenci 1., 2. in 3. razreda so v soboto, 24. 9. 2022, na športni dan vzeli tudi knjigo. Držali so se letošnjega slogana, da branje povežemo z gibanjem. Ker so se v sklopu športnega dne udeležili prireditve na Zavrhu, je to bila knjiga Deklica in general. Knjigo so predstavili pred Štupičevo vilo, ki jo je genaral Maister v času po svoji upokojitvi rad obiskoval. Nedaleč od vile je živela tudi Katica, ki je zgodbo o generalu zaupala avtorju slikanice, Tonetu Partljiču.

Dogodkovnik NMSB 2022

1. razred 2. razred 3. razred Knjižnica

25. 9. 2022, 19:31
Regina Dobaja
1 od 14
Udeležili smo se prireditve Trgatev Zavrh 2022

Najmlajši učenci naše šole so se v soboto, 24. 9. 2022, udeležili tradicionalne prireditve na Zavrhu. Pohod na Zavrh so opravili brez težav in z dobro voljo. Potem so si ogledali Viničarski muzej Kranvogel, se zabavali na igralih, izvedeli nekaj o generalu Maistru in si v lovskem domu ogledali lovsko razstavo. Za zabavo so se popeljali s turističnim vlakcem kar do Voličine. Da smo lahko pričarali nasmehe na obraze otrok, se zahvaljujemo vsem, ki ste nam prijazno priskočili na pomoč in poskrbeli, da je dan potekal lepo in zanimivo.

3. razred

25. 9. 2022, 19:04
Regina Dobaja
1 od 14
Evropski šolski športni dan

Za nami je zanimiv, pester, poskočen … dan.  Več povedo kar fotografije.

3. razred

25. 9. 2022, 12:56
Nataša Herga Kosi
1 od 39
Športno obarvan teden

Pričeli smo v četrtek. Odpravili smo se na daljši pohod ter tako obeležili Dan slovenskega športa. Vmes smo poskrbeli tudi za to, da smo spoznali nekaj kulturne dediščine, saj smo obiskali kmetijo Kocbek, kjer se nahaja bolnica Cafa. Po ogledu kmetije ter okušanju njihovih dobrot smo dan zaključili prijetno utrujeni.

Do petka smo se seveda že spočili ter takoj zjutraj najprej zaplesali s prijaznimi učitelji iz Tovarne plesa. Sledila je predstavitev košarke kluba Lenart, kjer so učenci spretno rokovali s košarkarsko žogo na postavljenih poligonih na igrišču. Po malici smo se odpravili na krajši sprehod, na katerem smo tudi tekli ter se tako pridružili tudi projektu Množičen tek otrok. Za zaključek je sledila igra na igralih.

Vendar se naš teden še ni končal, saj smo se v soboto opravili peš tudi na Zavrh. Pot nas je vodila po naših gričih, ki smo jih brez težav premagali. Najprej so nas pričakali v Viničarskem muzeju, kjer nam je družina Kranvogl predstavila ogromno starih predmetov. Zahvaljujejo se jim tudi za prijazno pogostite. Pri stolpu na Zavrhu so nas pričakala napihljiva igrala, ki smo se jih zelo razveselili. Ogledali smo si filmček o Rudolfu Maistru. Nekaj zanimivosti pa nam je povedal tudi gospod Stanko Kranvogel. Premagali smo še zadnje metre do lovskega doma. Tam so nas  pričakali razstava lovcev, okrepčilo, za katerega se zahvaljujemo lovcem ter seveda naš prevoz v Voličino – vlakec Jurček.

Za konec pa še besede učencev: »V šoli je res super!«

1. razred 2. razred 3. razred

22. 9. 2022, 19:27
Regina Dobaja
1 od 18
Dan slovenskega športa

Dobre volje smo se opravili na svoj prvi športni dan v tem šolskem letu. Pohod se nam bo štel tudi kot opravljena naloga športnega programa Zlati sonček. V prijetnem sončnem vremenu smo premagovali griče in na poti videli marsikaj zanimivega. Mnoge zanimivosti in prijazni ljudje pa so nas pričakali na Aljaževem domu, pri Kocbekovih. Utrujeni, a še vedno dobre volje, smo se vrnili v šolo.

3. razred

17. 9. 2022, 21:19
Regina Dobaja
1 od 22
Na Pikinem festivalu

Zabavno, igrivo, norčavo, poučno … je bilo v Pikinem Narobe svetu. Le kdo si ne želi  pričeti dneva na igralih, kjer se lahko preizkusi v različnih veščinah? Potem pa mnoge ustvarjalne in športne delavnice. Kar težko se je bilo odločiti kje sodelovati, saj jih je bilo toliko. Po sprehodu skozi Velenje je sledil ogled predstave Kokoška Emilija. Tudi tukaj smeha ni manjkalo. Žal se je prijeten in zabaven dan prehitro končal.

3. razred


© 2004-2023 OŠ Voličina. Vse pravice pridržane. | 8. 2. 2023, 18:05