Pomoč pri prijavi v Microsoft TeamsOblak 365Arnes Učilnice

kontakt | šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | prehrana | naši uspehi | knjižnica | šport | povezave | IP | galerija | video | šolarček

Novice

Šolske novice
Šolske novice

šolsko leto: razred: objavil-a:

6. 10. 2022, 21:21
Simona Čuček
1 od 21
Cirkuške vragolije z bratoma Malek

Teden otroka sta učencem polepšala tudi navihana brata Malek. Skupaj z njima so se preiskusili v različnih cirkuških veščinah. Pri tem so uživali in bili zelo uspešni. 

1. razred 2. razred 3. razred

6. 10. 2022, 21:17
Mateja Karneža
1 od 10
7. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

Prvič v šolski knjižnici

Učenci 1. a in 1. b so prvič obiskali šolsko knjižnico. Spoznali so pravila obnašanja v šolski knjižnici, kako si izposodimo knjigo in kako ravnamo z izposojeno knjigo. Prisluhnili so pravljici Medvedkova knjižnica, ki bi jo vsi z veseljem obiskali, in v dar dobili slikanico  Ide Mlakar Črnič: Kako sta Bibi in Gusti prezvijačila hrib. Slikanico je podarilo Društvo Bralna značka.

1. razred Knjižnica

29. 9. 2022, 21:01
Mateja Karneža
1 od 4
6. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

S knjigo na športni dan

Učenci 1., 2. in 3. razreda so v soboto, 24. 9. 2022, na športni dan vzeli tudi knjigo. Držali so se letošnjega slogana, da branje povežemo z gibanjem. Ker so se v sklopu športnega dne udeležili prireditve na Zavrhu, je to bila knjiga Deklica in general. Knjigo so predstavili pred Štupičevo vilo, ki jo je genaral Maister v času po svoji upokojitvi rad obiskoval. Nedaleč od vile je živela tudi Katica, ki je zgodbo o generalu zaupala avtorju slikanice, Tonetu Partljiču.

Dogodkovnik NMSB 2022

1. razred 2. razred 3. razred Knjižnica

25. 9. 2022, 12:56
Nataša Herga Kosi
1 od 39
Športno obarvan teden

Pričeli smo v četrtek. Odpravili smo se na daljši pohod ter tako obeležili Dan slovenskega športa. Vmes smo poskrbeli tudi za to, da smo spoznali nekaj kulturne dediščine, saj smo obiskali kmetijo Kocbek, kjer se nahaja bolnica Cafa. Po ogledu kmetije ter okušanju njihovih dobrot smo dan zaključili prijetno utrujeni.

Do petka smo se seveda že spočili ter takoj zjutraj najprej zaplesali s prijaznimi učitelji iz Tovarne plesa. Sledila je predstavitev košarke kluba Lenart, kjer so učenci spretno rokovali s košarkarsko žogo na postavljenih poligonih na igrišču. Po malici smo se odpravili na krajši sprehod, na katerem smo tudi tekli ter se tako pridružili tudi projektu Množičen tek otrok. Za zaključek je sledila igra na igralih.

Vendar se naš teden še ni končal, saj smo se v soboto opravili peš tudi na Zavrh. Pot nas je vodila po naših gričih, ki smo jih brez težav premagali. Najprej so nas pričakali v Viničarskem muzeju, kjer nam je družina Kranvogl predstavila ogromno starih predmetov. Zahvaljujejo se jim tudi za prijazno pogostite. Pri stolpu na Zavrhu so nas pričakala napihljiva igrala, ki smo se jih zelo razveselili. Ogledali smo si filmček o Rudolfu Maistru. Nekaj zanimivosti pa nam je povedal tudi gospod Stanko Kranvogel. Premagali smo še zadnje metre do lovskega doma. Tam so nas  pričakali razstava lovcev, okrepčilo, za katerega se zahvaljujemo lovcem ter seveda naš prevoz v Voličino – vlakec Jurček.

Za konec pa še besede učencev: »V šoli je res super!«

1. razred 2. razred 3. razred

24. 9. 2022, 21:46
Simona Čuček
1 od 18
Trgatev 2022 na Zavrhu

Pohod na Zavrh, nahrbtniki polni dobrot, ogled kmečkega muzeja, napihljiva igrala, predstavitev generala Maistra, lovska razstava in vlakec so naredili naš športni dan popoln. Uživali smo. Hvala vsem, ki ste se potrudili za nas. 

1. razred

24. 9. 2022, 21:38
Simona Čuček
1 od 13
Evropski šolski športni dan

Učenci 1. razreda so tudi ta dan pridno "migali". So plesali, sodelovali v različnih poligonih, tekli in izvedli krajši pohod. Imeli so se lepo.

1. razred

22. 9. 2022, 22:08
Simona Čuček
1 od 13
Dan slovenskega športa

Tudi učenci 1. razreda so se skupaj s svojimi prijatelji iz 2. in 3. razreda odpravili na daljši pohod do kmetije Kocbek. Svoj prvi pohodniški podvig v šoli so prav vsi opravili z odliko. Prehodili so 10 kilometrov. Dan pa je bil še lepši zaradi ogleda kmetije, bolnice Cafa in prijaznih ter gostoljubnih članov družine Kocbek. 

1. razred

15. 9. 2022, 20:12
Simona Čuček
1 od 26
Pika v Velenju

Če si moj prijatelj, me kliči Pika Nogavička, pike imam na nosku, a nogavičke na nogah.

Le kdo ne pozna slavne Pike Nogavičke, najbolj zabavne in najmočnejše deklice na svetu? Učenci 1. razreda so jo spoznali v Velenju, kamor je prišla z daljne Švedske. Skupaj so se igrali, ustvarjali in zabavali. Odpeljala jih je tudi na dramsko predstavo Kokoška Emilija, kjer so se na ves glas skupaj smejali. Obljubili so ji, da se kmalu spet vidijo!

1. razred

15. 9. 2022, 17:39
Nataša Herga Kosi
1 od 15
Pikin festival

V Velenju se je letos odvijal že 33. Pikin festival. Udeležili smo se ga tudi prvošolci ter tam zelo uživali. Pot do Velenja je minila kar hitro, saj smo vmes ves čas klepetali ter se imeli lepo. Ob prihodu na avtobusno postajo nas je pričakala naša Pika Brigita, ki nas je spremljala skozi celotno dogajanje. Najprej smo potolažili naše lačne trebuščke ter se nato predali brezskrbni igri na prostem. Sledile so zabavne ustvarjalnice oz. delavnice. Nekateri naši učenci so se med delavnicami spremenili kar v gusarje ter muce, saj so se odpravili v Pikino lepotilnico, kjer so jim poslikali obraze. Čas je kar hitro bežal in  napočil je  trenutek, ko smo se odpravili proti Glasbeni šoli, kjer smo si ogledali predstavo z naslovom Kokoška Emilija. Res smo uživali ter se dodobra nasmejali. Spet so se oglasili naši trebuščki in ponovno smo poskrbeli, da so bili zadovoljni. Še malce igre na prostem in že  smo sedli na avtobus ter se prijetno utrujeni odpravili nazaj proti Voličini, kjer so nas že čakali starši. Preživeli smo res lep dan v tem narobe svetu, kar je bila tudi letošnja tema festivala.

1. razred

6. 9. 2022, 18:28
Nataša Herga Kosi
1 od 28
Sprejem prvošolcev

1. september – pričakovanje, navdušenje, radovednost, črvičenje v trebuščku, …

Vse to so občutki, ki so spremljali tudi naše prvošolce, njihove starše in pa seveda tudi učiteljice, ki smo jih nestrpno pričakovale. Prav vsi prvošolci so ponosno in nasmejano zakorakali skozi velika vrata naše šole.

Po uvodnem pozdravu ravnatelja in učiteljic so jim četrtošolci zaigrali predstavo o Binetu, ki ga je bilo strah šole. Učenci so jo pazljivo poslušali in spremljali. Po predstavi so že sledile prve naloge učiteljic, saj veste učiteljice pač rade sprašujemo in postavljamo takšne in drugačne naloge. Nadaljevali smo s svečanim sprejemom med šolarje, na katerem so učenci za spomin prejeli knjigo. Okrog vratu smo jim nadeli rumeno rutko, da bodo bolj vidni in varni v prometu. Prejeli so figurici čebelic, ki jim bosta v pomoč med šolskim letom. Sledilo je sladko presenečenje – velika čokoladna torta. Sladkih misli smo se nato poslovili ter si obljubili, da se nasmejani v šolo vrnemo že naslednji dan.

1. razred


© 2004-2022 OŠ Voličina. Vse pravice pridržane. | 7. 10. 2022, 10:44