Pomoč pri prijavi v Microsoft TeamsOblak 365Arnes Učilnice

kontakt | šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | prehrana | naši uspehi | knjižnica | šport | povezave | IP | galerija | video | šolarček

Novice

Šolske novice
Šolske novice

šolsko leto: razred: objavil-a:

26. 1. 2023, 20:13
Simona Čuček
1 od 4
Čiščenje okolice šole

Svet je lep, če iščeš lepe stvari, lepe reči.

V 1.a razredu se veliko pogovarjamo o čustvih, vrednotah in odnosih. Učijo se kako poskrbeti zase, pomagati drugim in kako lahko sami pripomorejo k temu, da naš svet ostane lep. Odločili so se, da bodo v tem tednu očistili okolico šole in športni park v Voličini. Veliko odpadkov so našli na stopnicah, ki vodijo v krajevno knjižnico, na avtobusni postaji in na zelenici ob igrišču.  Vse so skrbno pobrali. Vse male in velike pa prosijo, da tudi sami poskrbijo in pripomorejo k temu, da naš svet ostane lep in da bodo namesto odpadkov, okolico naše šole krasila drevesa in cvetlice.  

1. razred

21. 1. 2023, 19:27
Simona Čuček
1 od 3
Teden pisanja z roko

Pred nami je 8. Teden pisanja z roko. Le ta poteka od 23. januarja do 27. januarja 2023. Letošnja nosilna tema je Mislim tiho, pišem počasi. Namen letošnjega tedna je opozoriti na počasnost kot na vrednoto in poudariti dejstvo, da pisava odraža naša notranja stanja.  Med ambasadorji tega projekta so Evgen Car, upokojeni dramski igralec, dr. Aksinija Kermauner, specialna pedagoginja in pisateljica in Rok Terkaj- Trkaj, glasbenik.

V tem projektu bomo z različnimi dejavnostmi sodelovali tudi učenci 1. VIO. Svoje aktivnosti vam bomo z veseljem predstavili. Vabimo pa tudi vas, da v tednu, ki je pred nami, napišete z roko kakšno lepo sporočilo in koga osrečite.

YouTube video Naša abeceda - Zbirka Repki (izvajalec Trkaj)

1. razred 2. razred 3. razred

17. 1. 2023, 18:32
Simona Čuček
1 od 11
Zima, zima bela

Končno je bela snežna odeja prekrila polja in travnike, griče in doline in tako namenila našim prvošolcem vsaj nekaj zimskih dogodivščin. Ni boljšega kot je valjanje po snegu, drsanje po zaledenelem igrišču, sprehod po plundri, tekmovanje v kotaljenju kep in zidanju igluja. Zimo prav lepo prosimo, da ostane pri nas tudi med zimskimi počitnicami. 

1. razred

17. 1. 2023, 16:08
Nataša Herga Kosi
1 od 27
Zima

Učenci so se v januarju pri spoznavanju okolja ukvarjali s tekočimi in trdnimi snovmi in v sklopu tega spoznali tudi znak za nevarne stvari, ki so ga morali najprej sestaviti. Pri likovni umetnosti so izdelovali snežake kar v učilnici, in sicer iz odpadne embalaže, saj je naša zima kar skopa s snegom. Pri delu so bili zelo vztrajni in marljivi. In glej  ga zlomka, zima nam je v ponedeljek natresla snega, da smo lahko ustvarjali tudi zunaj na svežem zraku. Nastala je prisrčna družinica majhnih snežakov.

1. razred

23. 12. 2022, 16:33
Simona Čuček
1 od 8
Božiček v 1. razredu

Božiček zdaj k nam prihaja, Božiček zdaj k nam prihaja, Božiček zdaj k nam prihaja, je že vpregel sani...

Žal božičkovih sani in jelenčkov v 1. razredu nismo videli, smo pa dočakali čisto pravega Božička, ki nam je namenil veliko lepih besed. Tudi mi smo mu zaupali, da smo bili pridni in smo njegov prihod že težko čakali. Božiček je ob pomoči ravnatelja našo pridnost nagradil s knjigo in bonboni. 

1. razred

21. 12. 2022, 15:23
Simona Čuček
1 od 21
Srečen dan

Sreča je takrat, kadar so v sozvočju tisto, kar misliš, kar govoriš in kar narediš. (M. Gandhi)

V sredo, 21. 12. 2022, smo si tudi šolarji 1. VIO OŠ Voličina, zeliščarice KD Rojs Srečko Niko in varovanci zavoda Hrastovec, DBE Voličina, naredili prav poseben srečen dan. Vsi skupaj smo z zelenjem in lesenimi okraski dodatno okrasili naš obnovljen trg v centru Voličine. Da pa je bilo naše srečanje še lepše, smo šolarji pripravili nastop, zeliščarice pa so nam skuhale okusen čaj in nam ponudile različno pecivo. Sledil je klepet in prijetno druženje. Imeli smo se lepo.

Veliko sreče in srečnih dni želimo vsem vam.

1. razred 2. razred 3. razred

19. 12. 2022, 7:03
Medeja Ritlop
1 od 7
Izdelava snežink iz papirja

Saj veste, kako so otroci, vsi že zelo nestrpno pričakujejo debelo snežno odejo. Zato smo se z učenci 1. a in 1. b razreda odločili izdelati snežinke iz papirja, s katerimi smo okrasili razrede. Mogoče bo to pomagalo, da bo med prazniki snega dovolj za zimske vragolije. 

1. razred

13. 12. 2022, 8:41
Medeja Ritlop
1 od 7
Izdelovanje snežaka in igre na snegu

Z učenci 1. a in 1. b razreda smo se odpravili na zasnežen travnik blizu šole. Tam so se lahko na snegu prosto igrali in izdelovali snežake. Nastali so neverjetno domiselni in edinstveni snežaki. Tukaj je le nekaj utrinkov iz našega snežnega druženja.

1. razred

12. 12. 2022, 17:57
Nataša Herga Kosi
1 od 11
Zobni alarm

V četrtek, 8. 12. 2022, so prvošolci še zadnjič ščetkali zobke v šoli. Zaključili smo namreč s projektom Zobni alarm. Gospa Ksenija nas je obiskala kar štiri četrtke zapovrstjo. Po zobni higieni ter anatomiji zoba smo spoznali še bolezni zob ter se na zadnjem srečanju pogovarjali o prehrani. Vsi učenci so si prislužili priznanje, ki so ga pospravili v lično modro vrečko, kjer se je skrival še tatu ter balon. Tudi zobna ščetka je odšla tokrat domov. Gospa Ksenija nam je tudi povedala, da nas bo tekom šolskega leta še obiskala ter preverila, kako dobro skrbimo za higieno svojih zob.

1. razred

8. 12. 2022, 20:44
Regina Dobaja
1 od 19
Ta veseli dan kulture tudi v 1. VIO

Ministrstvo za kulturo je z dnevom odprtih vrat slovenske kulture, imenovan tudi Ta veseli dan kulture, začelo v Prešernovem letu, leta 2000. Številne kulturne ustanove po vsej Sloveniji v spomin na obletnico rojstva pesnika Franceta Prešerna, ki se je rodil 3. decembra 1800, na ta dan vse od takrat široko odpirajo svoja vrata in obiskovalce vabijo na brezplačne kulturno-umetniške dogodke.

Tudi učenci 1. VIO so se odpravili v kulturno ustanovo. V Lutkovnem gledališču Maribor so si v ponedeljek ogledali predstavo Strahovito. ‘Strahovito’ je zgodba o tem, da je strahu bolje pogledati v oči, kot pa ga zanikati ali pred njim bežati. Zgodba je pripovedovana  z elementi senčnega gledališča. Senčno gledališče je najstarejša oblika lutkovne umetnosti na svetu. Skozi igro svetlobe in teme so otrokom aktualno tematiko predstavili na njim razumljiv in privlačen način.

Po ogledu predstave so se učenci z navdušenjem sprehodili skozi praznično okrašen Maribor. Kar pogrešali so malo teme, da bi lučke lahko občudovali v njihovi celotni lepoti.

1. razred 2. razred 3. razred

8. 12. 2022, 19:01
Simona Čuček
1 od 6
Potep po čarobnem Mariboru

V tem tednu so se učenci potepali po Mariboru. Ogledali so si okrašene ulice, ki so čudovite tudi podnevi. Seveda niso mogli mimo foto točk, ki so nameščene po vsem mestu. Njihova želja pa je bila, da bi to izkušnjo lahko delili skupaj s svojimi družinami in bi obiskali Maribor tudi v večernih urah. 

1. razred

8. 12. 2022, 9:26
Nataša Herga Kosi
1 od 33
ID Ustvarjalnice - november

V novembru smo bili že v pričakovanju prvih snežink, zato so učenci prvega razreda izdelovali pingvinčke, ki so se odeli v šal in kapo. Da jim bo še bolj toplo so izdelali tudi svečnike. Steklene kozarce za vlaganje so oblepili s pisanimi koščki krep papirja. Drugošolci so si najprej izdelali dežnike za deževne dni, kasneje pa še volnene kapice. Tudi tretješolci so izdelali svečnike iz steklenih kozarcev ter krep papirja.

1. razred 2. razred 3. razred

2. 12. 2022, 17:40
Nataša Herga Kosi
1 od 37
Novembrske novičke 1. b

Prepletali smo mrežo prijateljstva. Po skupinah ustvarjali na temo jesenskih opravil. Pisali pisma starejšim in osamljenim, pridno zbirali kovančke za Urbana, pripravljali likovne izdelke za projekt Zlati sonček,… Res smo bili delovni in pridni. Vem in verjamem, da so si vsi učenci s trdim delom prislužili manjšo pozornost dobrih decembrskih mož.

1. razred

1. 12. 2022, 18:00
Nataša Herga Kosi
1 od 25
Mož, ki na svet gleda s srcem in dušo

A veste, da po Slovenski goricah otroke v šoli in vrtcu že obiskuje dobri mož? Tega možakarja pripeljejo kar v kombiju in spremlja ga tudi žena. Gospod je zelo dobrosrčen, nasmejan, zgovoren. Pri njem pa opazimo eno posebnost, to je bela palica. Ta nas opozori, da je gospod slep.

Govorim o gospodu Sotlarju, ki je našo šolo obiskal v torek, 29. 11. 2022. Skupaj z ženo Slavko ter s pomočjo prijaznega šoferja Toneta nam je pripravil lepo presenečenje, saj je pripeljal kar veliko lesih izdelkov, ki jih izdeluje od takrat, ko je leta 2011 zaradi hude bolezni oslepel. Povedal nam je, da smo mi že 61 šola oz. ustanova zapovrstjo, ki jo je obdaril in obiskal.

Otrokom je predstavil pripomočke, ki mu pomagajo pri izdelavi lesenih izdelkov ter belo palico, ki jo uporablja pri gibanju, da z njo lahko zazna ovire. Hkrati bela palica opozarja ostali videče ljudi, da so se srečali z osebo, ki je slepa oz. slabovidna. Tudi sami učenci so lahko preizkusili, kako je, če je naenkrat pred njihovimi očmi samo tema. Nadeli so si posebna očala ter se preizkusili v hoji z belo palico. Sledili so zvoku ploskanja.

Učenci 1. VIO so gosta sprejeli z veselo pesmijo Ko si srečen. G. Borut se je v naši družbi počutil zelo lepo, saj nam je povedal, da ga otroški smeh, radovednost, igrivost, …napolnijo s pozitivno energijo ter mu dajo zagon za delo tudi vnaprej. Njegovo sporočilo je jasno: »Nikoli, ampak, res nikoli, ne obupaj!«

Vsem trem se za obisk ter darovane lesene izdelke iz srca zahvaljujemo ter jim želimo, da osrečijo še veliko otroških src.

1. razred 2. razred 3. razred

28. 11. 2022, 18:17
Simona Čuček
1 od 15
Naš škrat Zdravilko

V Voličini, v učnih vrtovih pri Sv. Rupertu, živi prav poseben škrat. Zdravilko mu je ime. Je prijazen škrat in velik prijatelj živali in tistih ljudi, ki imajo radi naravo in lepo skrbijo zanjo. Če ga želite še bolje spoznati, povprašajte o njem naše mlade zeliščarje.

Ker pa je pravi škrat Zdravilko samo eden in edini, smo pri zeliščarskem krožku sklenili, da si bo vsak izdelal svojega škratka. Za pomoč smo prosili zeliščarici Marico in Mojco, ki sta nam škratke zašili in narisali, sami pa smo jih napolnili s cvetovi vrtnice, sivke, citronke in roženkrauta. Ob pomoči tet zeliščaric smo jih zašili in veseli odnesli domov. Naši škratki nam bodo pomagali, da bomo vsak dan na svojem obrazu nosili širok nasmeh.

1. razred 2. razred 3. razred

24. 11. 2022, 17:40
Nataša Herga Kosi
1 od 28
Projekt Zobni alarm

Prvošolci  pridno zbirajo kovančke, ki jim jih prineseta Zobna miška ali pa Zobna vila. Nastavita jih v  zameno za mlečni zobek. Da so pa ti zobki lepi in da bodo lepi in zdravi tudi stalni zobje, pa jih je potrebno seveda tudi redno in pravilno čistiti. Gospa Ksenija Škerbot nas je do zdaj obiskala že dvakrat. Povedala ter pokazala nam je, kako pravilno očistimo zobe, spoznali smo tudi že anatomijo zoba ter pridno ščetkali zobke z novimi ščetkami. Verjamemo, da bosta tudi naslednja dva obiska zelo poučna in zanimiva.

1. razred

23. 11. 2022, 16:18
Silva Potočnik
1 od 1
Mednarodni dan strpnosti

16. novembra praznujemo mednarodni dan strpnosti. Ob tem dnevu želimo poglobiti vedenje o pomenu strpnosti in izpostaviti problematiko nestrpnosti. Namen projekta je tudi, da skozi uresničevanje vseh ciljev spodbujamo prijateljstvo med otroki, medsebojno spoštovanje, razumevanje, sprejemanje ter posledično tudi sodelovanje med njimi.

Z učenci 1. VIO smo izvedli izobraževalno-ustvarjalno delavnico. Tema letošnjega projekta je LEPA BESEDA LEPO MESTO NAJDE. Prisluhnili smo pravljici Kdo je napravil Vidku srajčico. Skozi pravljico smo poglabljali odnose glavnih likov, se poglabljali v naše odnose in v odnose drugih do nas. Izbrali smo si sošolca, prijatelja ali družinskega člana in mu s pomočjo likovnega ustvarjanja sporočili nekaj lepega.

1. razred 2. razred 3. razred

17. 11. 2022, 7:07
Medeja Ritlop
1 od 12
Sodelovanje pri projektu Tek podnebne solidarnosti

Z učenci 1. a in 1. b razreda smo v mesecu novembru sodelovali pri projektu Tek podnebne solidarnosti.

Ogledali smo si posnetek oddaje Infodrom z naslovom Šola v Keniji. Ob ogledu posnetka samo se pogovarjali o razlikah in podobnostih, ki jih lahko opazijo med našo šolo, razredom in med šolo v Keniji. Pogovorili smo se o zvezkih, pisalih, ki jih uporabljajo, uniformi oziroma oblačilih, ki jih nosijo, elektronskih napravah, tabli in prehrani, ki so je učenci šole v Keniji deležni. Z učenci smo ugotovili, da se šolanje v Keniji zelo razlikuje od našega, prav tako vsak otrok v Keniji ni deležen šolanja, saj je šolstvo predrago za njihove razmere. To spoznanje je šokiralo tudi učence, zato so si zaželeli, da se to spremeni, saj si vsak otrok želi obiskovati šolo, spoznati nove prijatelje in se naučiti novih stvari.

Sledilo je likovno ustvarjanje učencev. Vsak je na list papirja z vodenimi barvicami naslikal razred iz šole v Keniji.

1. razred

27. 10. 2022, 19:12
Regina Dobaja
1 od 17
Zeliščarji 1. in 2. razreda

Današnje zeliščarsko srečanje so najmlajši zeliščarji preživeli skupaj z zeliščarko Marijo. Marija jim je najprej ponudila Zdravilkov čaj, ki je bil skuhan iz jabolka, drnulj in materine dušice. Potem so spoznali ognjič. Navdušeni so bili nad njegovimi različnimi imeni in si skušali o njem čim več zapomniti. Njegova domača imena so babji prstanec, meseček, neven, primožek, ringelc, sončica, ognjec, vremenar … Osmukane ognjičeve cvetove so potem poskusili v palačinkah. Zelo so se zabavali, ko so jedi dajali svoja imena. Vas pa vabimo, da poskusite pripraviti ognjičevo maslo. Za njegovo pripravo potrebujete: 120 g masla, 2 žlici nasekljanih svežih ognjičevih cvetnih lističev, ščepec cimeta in limonin sok. Najprej penasto zmešajte maslo, dodajte ostale sestavine in ponovno premešajte. Po želji lahko maslo tudi posolite. Pa dober tek.

1. razred 2. razred

27. 10. 2022, 14:48
Nataša Herga Kosi
1 od 19
Obisk policista

S prvošolci smo se v oktobru ukvarjali s temo o prometu. Odpravili smo se na učni sprehod, kjer smo opazovali ter spoznavali prometne znake in talne označbe v okolici šole, naredili  poskus vidljivosti v temi, spoznali kakšna oblačila nas naredijo bolj vidna, zakaj je potrebna rumena rutka, kako poskrbimo za varnost v avtomobilu, pri likovni umetnosti izdelovali vozila,… Najbolj pa so se učenci razveselili obiska policista. Malce je preveril, kaj o prometu že znajo ter jim podal še kakšne pomembne napotke. Gospodu Boštjanu Kaloh se za obisk zahvaljujejo ter ga vabimo, da nas še kdaj obišče.

1. razred

27. 10. 2022, 6:43
Medeja Ritlop
1 od 3
Sodelovalno učenje z učenci 6. razreda

Učenci 1. a in 1. b razreda so v času popoldanskega bivanja spoznali učenke 6. razreda. Prvošolci so se ob njihovi družbi neizmerno zabavali, z učenkami so se igrali spoznavne igrice, naučili so se nove plesne korake ter skupaj preživeli druženje na šolskem igrišču.

1. razred 6. razred

21. 10. 2022, 16:14
Simona Čuček
1 od 11
Prevozna sredstva

Učenci 1. a so pri likovni umetnosti kiparili iz ostankov lesa, manjših škatel, tulcev in zamaškov. Ker že ves teden raziskujejo promet, so si izdelali prometna sredstva. Pri svojem delu so uživali.

1. razred

11. 10. 2022, 17:52
Simona Čuček
1 od 7
Zeliščarji 1. razreda

Prvo zeliščarsko srečanje so najmlajši zeliščarji preživeli skupaj z zeliščarko Marijo. Spoznali so škrata Zdravilka in njegovo domovanje v zeliščnem vrtu. Marija jim je skuhala Zdravilkov čaj, ki je bil pripravljen iz jabolka, drnulj in materine dušice. Ob čaju so zeliščarji pripovedovali o rastlinah in o delu, ki ga opravljajo doma. Imeli so se lepo. 

1. razred

9. 10. 2022, 8:20
Nataša Herga Kosi
1 od 21
ID Ustvarjalnice - 1. razred

Z učenci prvih razredov smo izvedli prvi dve uri interesne dejavnosti Ustvarjalnice. Učenci so najprej urili svoj pincetni prijem ter s polaganjem koruznih zrn ustvarili sliko piščančka. Kasneje so iz odpadnih tulcev ustvarili uporaben izdelek, in sicer stojalo za pisala. Prav vsi so pokazali veliko ustvarjalnosti in res pridno delali ter hkrati tudi uživali.

1. razred

7. 10. 2022, 17:07
Nataša Herga Kosi
1 od 39
Sprejem prvošolcev v skupnost učencev

Teden otroka so prvošolci zaključili s pomembnim dogodkom. Sprejeti so bili v skupnost učencev OŠ Voličina. Vsak prvošolec ima sedaj svojega varuha iz devetega razreda. Devetošolci so prvošolcem že predali povabilo na novoletni ples v decembru, skupaj pa so zaplesali tudi danes. Program so nam popestrili učenci 2. a ter 3. a, za kar se jim zahvaljujemo.

1. razred

6. 10. 2022, 21:21
Simona Čuček
1 od 21
Cirkuške vragolije z bratoma Malek

Teden otroka sta učencem polepšala tudi navihana brata Malek. Skupaj z njima so se preiskusili v različnih cirkuških veščinah. Pri tem so uživali in bili zelo uspešni. 

1. razred 2. razred 3. razred

6. 10. 2022, 21:17
Mateja Karneža
1 od 10
7. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

Prvič v šolski knjižnici

Učenci 1. a in 1. b so prvič obiskali šolsko knjižnico. Spoznali so pravila obnašanja v šolski knjižnici, kako si izposodimo knjigo in kako ravnamo z izposojeno knjigo. Prisluhnili so pravljici Medvedkova knjižnica, ki bi jo vsi z veseljem obiskali, in v dar dobili slikanico  Ide Mlakar Črnič: Kako sta Bibi in Gusti prezvijačila hrib. Slikanico je podarilo Društvo Bralna značka.

Dogodkovnik NMSB 2022

1. razred Knjižnica

29. 9. 2022, 21:01
Mateja Karneža
1 od 4
6. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

S knjigo na športni dan

Učenci 1., 2. in 3. razreda so v soboto, 24. 9. 2022, na športni dan vzeli tudi knjigo. Držali so se letošnjega slogana, da branje povežemo z gibanjem. Ker so se v sklopu športnega dne udeležili prireditve na Zavrhu, je to bila knjiga Deklica in general. Knjigo so predstavili pred Štupičevo vilo, ki jo je genaral Maister v času po svoji upokojitvi rad obiskoval. Nedaleč od vile je živela tudi Katica, ki je zgodbo o generalu zaupala avtorju slikanice, Tonetu Partljiču.

Dogodkovnik NMSB 2022

1. razred 2. razred 3. razred Knjižnica

25. 9. 2022, 12:56
Nataša Herga Kosi
1 od 39
Športno obarvan teden

Pričeli smo v četrtek. Odpravili smo se na daljši pohod ter tako obeležili Dan slovenskega športa. Vmes smo poskrbeli tudi za to, da smo spoznali nekaj kulturne dediščine, saj smo obiskali kmetijo Kocbek, kjer se nahaja bolnica Cafa. Po ogledu kmetije ter okušanju njihovih dobrot smo dan zaključili prijetno utrujeni.

Do petka smo se seveda že spočili ter takoj zjutraj najprej zaplesali s prijaznimi učitelji iz Tovarne plesa. Sledila je predstavitev košarke kluba Lenart, kjer so učenci spretno rokovali s košarkarsko žogo na postavljenih poligonih na igrišču. Po malici smo se odpravili na krajši sprehod, na katerem smo tudi tekli ter se tako pridružili tudi projektu Množičen tek otrok. Za zaključek je sledila igra na igralih.

Vendar se naš teden še ni končal, saj smo se v soboto opravili peš tudi na Zavrh. Pot nas je vodila po naših gričih, ki smo jih brez težav premagali. Najprej so nas pričakali v Viničarskem muzeju, kjer nam je družina Kranvogl predstavila ogromno starih predmetov. Zahvaljujejo se jim tudi za prijazno pogostite. Pri stolpu na Zavrhu so nas pričakala napihljiva igrala, ki smo se jih zelo razveselili. Ogledali smo si filmček o Rudolfu Maistru. Nekaj zanimivosti pa nam je povedal tudi gospod Stanko Kranvogel. Premagali smo še zadnje metre do lovskega doma. Tam so nas  pričakali razstava lovcev, okrepčilo, za katerega se zahvaljujemo lovcem ter seveda naš prevoz v Voličino – vlakec Jurček.

Za konec pa še besede učencev: »V šoli je res super!«

1. razred 2. razred 3. razred

24. 9. 2022, 21:46
Simona Čuček
1 od 18
Trgatev 2022 na Zavrhu

Pohod na Zavrh, nahrbtniki polni dobrot, ogled kmečkega muzeja, napihljiva igrala, predstavitev generala Maistra, lovska razstava in vlakec so naredili naš športni dan popoln. Uživali smo. Hvala vsem, ki ste se potrudili za nas. 

1. razred

24. 9. 2022, 21:38
Simona Čuček
1 od 13
Evropski šolski športni dan

Učenci 1. razreda so tudi ta dan pridno "migali". So plesali, sodelovali v različnih poligonih, tekli in izvedli krajši pohod. Imeli so se lepo.

1. razred

22. 9. 2022, 22:08
Simona Čuček
1 od 13
Dan slovenskega športa

Tudi učenci 1. razreda so se skupaj s svojimi prijatelji iz 2. in 3. razreda odpravili na daljši pohod do kmetije Kocbek. Svoj prvi pohodniški podvig v šoli so prav vsi opravili z odliko. Prehodili so 10 kilometrov. Dan pa je bil še lepši zaradi ogleda kmetije, bolnice Cafa in prijaznih ter gostoljubnih članov družine Kocbek. 

1. razred

15. 9. 2022, 20:12
Simona Čuček
1 od 26
Pika v Velenju

Če si moj prijatelj, me kliči Pika Nogavička, pike imam na nosku, a nogavičke na nogah.

Le kdo ne pozna slavne Pike Nogavičke, najbolj zabavne in najmočnejše deklice na svetu? Učenci 1. razreda so jo spoznali v Velenju, kamor je prišla z daljne Švedske. Skupaj so se igrali, ustvarjali in zabavali. Odpeljala jih je tudi na dramsko predstavo Kokoška Emilija, kjer so se na ves glas skupaj smejali. Obljubili so ji, da se kmalu spet vidijo!

1. razred

15. 9. 2022, 17:39
Nataša Herga Kosi
1 od 15
Pikin festival

V Velenju se je letos odvijal že 33. Pikin festival. Udeležili smo se ga tudi prvošolci ter tam zelo uživali. Pot do Velenja je minila kar hitro, saj smo vmes ves čas klepetali ter se imeli lepo. Ob prihodu na avtobusno postajo nas je pričakala naša Pika Brigita, ki nas je spremljala skozi celotno dogajanje. Najprej smo potolažili naše lačne trebuščke ter se nato predali brezskrbni igri na prostem. Sledile so zabavne ustvarjalnice oz. delavnice. Nekateri naši učenci so se med delavnicami spremenili kar v gusarje ter muce, saj so se odpravili v Pikino lepotilnico, kjer so jim poslikali obraze. Čas je kar hitro bežal in  napočil je  trenutek, ko smo se odpravili proti Glasbeni šoli, kjer smo si ogledali predstavo z naslovom Kokoška Emilija. Res smo uživali ter se dodobra nasmejali. Spet so se oglasili naši trebuščki in ponovno smo poskrbeli, da so bili zadovoljni. Še malce igre na prostem in že  smo sedli na avtobus ter se prijetno utrujeni odpravili nazaj proti Voličini, kjer so nas že čakali starši. Preživeli smo res lep dan v tem narobe svetu, kar je bila tudi letošnja tema festivala.

1. razred

6. 9. 2022, 18:28
Nataša Herga Kosi
1 od 28
Sprejem prvošolcev

1. september – pričakovanje, navdušenje, radovednost, črvičenje v trebuščku, …

Vse to so občutki, ki so spremljali tudi naše prvošolce, njihove starše in pa seveda tudi učiteljice, ki smo jih nestrpno pričakovale. Prav vsi prvošolci so ponosno in nasmejano zakorakali skozi velika vrata naše šole.

Po uvodnem pozdravu ravnatelja in učiteljic so jim četrtošolci zaigrali predstavo o Binetu, ki ga je bilo strah šole. Učenci so jo pazljivo poslušali in spremljali. Po predstavi so že sledile prve naloge učiteljic, saj veste učiteljice pač rade sprašujemo in postavljamo takšne in drugačne naloge. Nadaljevali smo s svečanim sprejemom med šolarje, na katerem so učenci za spomin prejeli knjigo. Okrog vratu smo jim nadeli rumeno rutko, da bodo bolj vidni in varni v prometu. Prejeli so figurici čebelic, ki jim bosta v pomoč med šolskim letom. Sledilo je sladko presenečenje – velika čokoladna torta. Sladkih misli smo se nato poslovili ter si obljubili, da se nasmejani v šolo vrnemo že naslednji dan.

1. razred


© 2004-2023 OŠ Voličina. Vse pravice pridržane. | 8. 2. 2023, 17:24