Oblak 365Arnes Učilnice

kontakt | šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | prehrana | naši uspehi | knjižnica | šport | povezave | IP | galerija | video | šolarček

Novice

Šolske novice
Arhiv šolskih novic 2022/2023

šolsko leto: razred: objavil-a:

18. 6. 2023, 20:53
Silva Potočnik
1 od 1
Šolski prvaki v čistosti zob

Ob koncu šolskega leta sta nas obiskali medicinski sestri iz ZD Lenart in nam sporočili, da so učenci 2. a razreda šolski prvaki v čistosti zob. Tega smo se zelo razveselili. Učencem sta razdelili priznanja, zobno ščetko in zobno pasto. Tako bomo še bolj motivirani za čistočo naših zob.

2. razred

24. 5. 2023, 19:47
Silva Potočnik
1 od 20
Zaključna ekskurzija - Prekmurje

Še nekaj utrinkov 2. a razreda z zaključne ekskurzije.

2. razred

24. 5. 2023, 12:31
Nina Čuček
1 od 7
Joga za otroke v naravi

Pri interesni dejavnosti Joga za otroke smo jogo izvedli v naravi. Z učenci smo se nadihali svežega zraka in izvajali jogijske položaje. Učenci so že zelo spretni.

1. razred 2. razred

19. 5. 2023, 19:24
Silva Potočnik
1 od 9
Dan ogroženih živalskih vrst

Na zabaven, inovativen in ustvarjalen način smo se lotili aktivnosti, s katero želimo spodbuditi zavedanje, da je v naravnem okolju, zaradi človeka, veliko živalskih vrst ogroženih. Akcijo je pripravila Kopija v sodelovanju z ZOO Ljubljana. Spoznali smo deset najbolj ogroženih živalskih vrst v svetu. Ogledali smo si tudi ogrožene živalske vrste v Sloveniji. Nekaj teh živali smo z barvnimi kredami naslikali na asfaltno površino.

2. razred

15. 5. 2023, 18:29
Silva Potočnik
1 od 16
Mesto Lenart

Obisk smo začeli v kulturnem domu, kjer smo se udeležili koncerta, ki ga je pripravila glasbena šola iz Lenarta. Sprehodili smo se do parka. Pred knjižnico smo uživali v vonjavah zelišč, ki so jih posadili ob okrogli obletnici knjižnice. Prijazna knjižničarka Aleksandra nas je sprejela in nas popeljala v svet knjig in knjižnih junakov. Ogledali smo si zanimive stavbe in se pozdravili z gospodom županom. Obisk mesta smo zaključili s sprehodom po mestu in igro na igralih.

2. razred

14. 5. 2023, 12:10
Regina Dobaja
1 od 21
Izdelava ognjičevega mazila

Na svojem srečanju mladih zeliščarjev so prvošolci in drugošolke spoznali pripravo ognjičevega mazila. Že jeseni so nasmukali cvetove in iz suhih cvetov pripravili namok, ki jih je počakal pri Mariji, ki jim je pomagala tudi pri pripravil mazila. Ko so čakali, da se mazilo ohladi, so poskusili marmelado iz drnulj in tisti bolj pogumni še iz vrtnic in ingverja. Tudi sok iz sirupa cvetov španskega bezga je bil odličen. Marija, hvala za nova doživetja in izkušnje.

Navodili za pripravo namoka in mazila najdete v knjigi Zelena pravljica in v spodnji priponki.  

Adobe Acrobat dokument Oljni namok in mazilo_ognjič

1. razred 2. razred

10. 5. 2023, 20:54
Simona Čuček
1 od 16
Zeliščarski pohod

Prejšnji teden so se mladi zeliščarji 2., 3. in 4. razreda skupaj z zeliščaricami KD Rojs Srečko Niko odpravili na zeliščarski pohod na katerem so spoznavali divje užitne rastline.  Z veseljem so jih spoznavali in okušali. Tudi malica jih je navdušila, saj jim je Marija pripravila pašteto iz sončničnih semen in čemažev namaz. Na namaza pa so si potrosili še ognjič, boreč, čemažev cvet in marjetico. Ob spoznavanju vsega lepega in dobrega, pa so si še skupaj zapeli in drug drugemu podelili tudi nekaj "modrih" besed. Ob zaključku pohoda so na bližnjem travniku opazili tudi travniško orhidejo. Skupaj so preživeli lep in poučen popoldan.

2. razred 3. razred 4. razred

25. 4. 2023, 10:35
Silva Potočnik
1 od 6
Naravoslovni dan

V ponedeljek sta nas obiskali medicinski sestri Ines in Ksenija. Skupaj smo se učili o osebni higieni in zdravi prehrani. Spoznali smo, kaj koristi našim zobem in kaj škoduje. Učili smo se pravilno umivati zobe in kako skrbimo za zdravje in dobro počutje. Izdelali smo tudi plakate. Podrobneje smo spoznavali svoje telo. Večina otrok se je ta dan počutila odlično ali zelo dobro. Ker smo bili pridni in smo vso delo skrbno opravili, smo prejeli darila, odsevni trak in tatu.

2. razred

24. 4. 2023, 20:06
Silva Potočnik
1 od 2
Zmagovalka na Brainobrain tekmovanju

Na Brainobrain tekmovanju , ki je bilo v soboto, 22. 4. 2023, v Ljubljani, je bila Lucija Svenšek iz 2. a razreda najboljša v svoji skupini in si je prislužila zlati pokal. Luciji čestitamo za uspeh.

2. razred

17. 4. 2023, 21:51
Silva Potočnik
1 od 8
S Piko Nogavičko

Prvič smo se s Piko Nogavičko srečali v Velenju na Pikinem festivalu. Bolje smo jo spoznali v letošnjem šolskem letu. Brali smo knjigo, ogledali smo si nekaj njenih filmov, pri LUM smo jo naslikali in pri GUM smo se naučili njeno pesem. Vsaka skupina je izdelala svojo vilo Čira-Čara. Po vsakem branju smo uredili in dopolnili pano. Pisali smo tudi Pikin dnevnik. Polepšala nam je veliko šolskih dni.

2. razred

12. 4. 2023, 19:58
Silva Potočnik
1 od 7
Športni dan

Zadnji športni dan v tem šolskem letu smo posvetili tekom, pohodu in različnim igram. Lepo vreme, dobra volja in uspešno opravljene naloge so poskrbele, da smo lepo in aktivno preživeli šolski dan.

2. razred

4. 4. 2023, 13:20
Nina Čuček
1 od 11
V trgovini

Učenci 2. a razreda se pridno učijo računati z evri. Zato v OPB II še to utrdimo in si trgovino naredimo. Pridi k nam še tudi ti in stvari kupi si.

2. razred

3. 4. 2023, 17:11
Nataša Herga Kosi
1 od 40
ID – Ustvarjalnice

Počasi zaključujemo z interesno dejavnostjo Ustvarjalnice. Za zaključek smo z vsemi skupinami otrok pekli piškote. Tako je vsak teden v mesecu marcu na šoli dišalo po slastnih piškotih. Prav vsi učenci so pri delu s testom in modelčki zelo uživali ter pokazali svojo mero vztrajnosti in potrpežljivosti. Čestitam!

Upam, da so bili piškoti všeč tudi domačim, saj so učenci izdelali še priročne škatlice iz papirja. Te smo napolnili s slastnimi piškoti, da so jih lahko odnesli pokusit tudi domov.

1. razred 2. razred 3. razred

21. 3. 2023, 14:00
Silva Potočnik
1 od 7
Mamam za praznik

Ob materinskem dnevu so se tudi učenci 2. a razreda spomnili svojih mam. Ob njihovem prazniku so jim izdelali majhen spominček in jim na ta način povedali, da jih imajo neskončno radi.

2. razred

22. 2. 2023, 7:01
Silva Potočnik
1 od 11
Pust

Na pustni torek so se učenci 2. razreda priključili učencem 1. in 2. VIO in se združili v povorki. Skupaj so se odpravili po Voličini. V enoti Hrastovec so zaplesali skupaj z oskrbovanci in se posladkali. Rajanje so nadaljevali v šoli.

2. razred

3. 2. 2023, 18:27
Silva Potočnik
1 od 18
Teden pisanja z roko

Od 23. do 27. januarja je potekal že 8. Teden pisanja z roko. Ker je bila letošnja tema Prekmurje, smo se odločili, da bomo izdelali knjigo o tej slovenski pokrajini. Vsak učenec je prejel eno značilnost Prekmurja. S pomočjo spleta so poiskali informacije in to z roko zapisali na list. Liste smo povezali v knjigo in nastala je zanimiva z roko napisana knjiga. V njej se nahaja 18 različnih rokopisov. Ker se bomo na koncu šolskega leta odpravili v Prekmurje na zaključno ekskurzijo, smo že sedaj spoznali nekaj njenih zanimivosti.

2. razred

21. 1. 2023, 19:27
Simona Čuček
1 od 3
Teden pisanja z roko

Pred nami je 8. Teden pisanja z roko. Le ta poteka od 23. januarja do 27. januarja 2023. Letošnja nosilna tema je Mislim tiho, pišem počasi. Namen letošnjega tedna je opozoriti na počasnost kot na vrednoto in poudariti dejstvo, da pisava odraža naša notranja stanja.  Med ambasadorji tega projekta so Evgen Car, upokojeni dramski igralec, dr. Aksinija Kermauner, specialna pedagoginja in pisateljica in Rok Terkaj- Trkaj, glasbenik.

V tem projektu bomo z različnimi dejavnostmi sodelovali tudi učenci 1. VIO. Svoje aktivnosti vam bomo z veseljem predstavili. Vabimo pa tudi vas, da v tednu, ki je pred nami, napišete z roko kakšno lepo sporočilo in koga osrečite.

YouTube video Naša abeceda - Zbirka Repki (izvajalec Trkaj)

1. razred 2. razred 3. razred

23. 12. 2022, 10:27
Silva Potočnik
1 od 10
Jelkovanje

Zadnji dan pouka v tem šolskem letu smo pripravili Jelkovanje. Zjutraj nas je obiskal Božiček in nam izročil darila. Vsi smo prejeli knjigo S kozo Kiko v gore in bombone. Po malici smo lahko izbirali med različnimi dejavnostmi. Lahko smo si ogledali film, igrali družabne igre, ustvarjali s papirjem ali plesali. Pripravili smo si tudi mize s sladkimi pregrehami, ki jih v veselem decembru ne sme manjkati.

2. razred

21. 12. 2022, 15:23
Simona Čuček
1 od 21
Srečen dan

Sreča je takrat, kadar so v sozvočju tisto, kar misliš, kar govoriš in kar narediš. (M. Gandhi)

V sredo, 21. 12. 2022, smo si tudi šolarji 1. VIO OŠ Voličina, zeliščarice KD Rojs Srečko Niko in varovanci zavoda Hrastovec, DBE Voličina, naredili prav poseben srečen dan. Vsi skupaj smo z zelenjem in lesenimi okraski dodatno okrasili naš obnovljen trg v centru Voličine. Da pa je bilo naše srečanje še lepše, smo šolarji pripravili nastop, zeliščarice pa so nam skuhale okusen čaj in nam ponudile različno pecivo. Sledil je klepet in prijetno druženje. Imeli smo se lepo.

Veliko sreče in srečnih dni želimo vsem vam.

1. razred 2. razred 3. razred

8. 12. 2022, 20:44
Regina Dobaja
1 od 19
Ta veseli dan kulture tudi v 1. VIO

Ministrstvo za kulturo je z dnevom odprtih vrat slovenske kulture, imenovan tudi Ta veseli dan kulture, začelo v Prešernovem letu, leta 2000. Številne kulturne ustanove po vsej Sloveniji v spomin na obletnico rojstva pesnika Franceta Prešerna, ki se je rodil 3. decembra 1800, na ta dan vse od takrat široko odpirajo svoja vrata in obiskovalce vabijo na brezplačne kulturno-umetniške dogodke.

Tudi učenci 1. VIO so se odpravili v kulturno ustanovo. V Lutkovnem gledališču Maribor so si v ponedeljek ogledali predstavo Strahovito. ‘Strahovito’ je zgodba o tem, da je strahu bolje pogledati v oči, kot pa ga zanikati ali pred njim bežati. Zgodba je pripovedovana  z elementi senčnega gledališča. Senčno gledališče je najstarejša oblika lutkovne umetnosti na svetu. Skozi igro svetlobe in teme so otrokom aktualno tematiko predstavili na njim razumljiv in privlačen način.

Po ogledu predstave so se učenci z navdušenjem sprehodili skozi praznično okrašen Maribor. Kar pogrešali so malo teme, da bi lučke lahko občudovali v njihovi celotni lepoti.

1. razred 2. razred 3. razred

8. 12. 2022, 9:26
Nataša Herga Kosi
1 od 33
ID Ustvarjalnice - november

V novembru smo bili že v pričakovanju prvih snežink, zato so učenci prvega razreda izdelovali pingvinčke, ki so se odeli v šal in kapo. Da jim bo še bolj toplo so izdelali tudi svečnike. Steklene kozarce za vlaganje so oblepili s pisanimi koščki krep papirja. Drugošolci so si najprej izdelali dežnike za deževne dni, kasneje pa še volnene kapice. Tudi tretješolci so izdelali svečnike iz steklenih kozarcev ter krep papirja.

1. razred 2. razred 3. razred

1. 12. 2022, 18:00
Nataša Herga Kosi
1 od 25
Mož, ki na svet gleda s srcem in dušo

A veste, da po Slovenski goricah otroke v šoli in vrtcu že obiskuje dobri mož? Tega možakarja pripeljejo kar v kombiju in spremlja ga tudi žena. Gospod je zelo dobrosrčen, nasmejan, zgovoren. Pri njem pa opazimo eno posebnost, to je bela palica. Ta nas opozori, da je gospod slep.

Govorim o gospodu Sotlarju, ki je našo šolo obiskal v torek, 29. 11. 2022. Skupaj z ženo Slavko ter s pomočjo prijaznega šoferja Toneta nam je pripravil lepo presenečenje, saj je pripeljal kar veliko lesih izdelkov, ki jih izdeluje od takrat, ko je leta 2011 zaradi hude bolezni oslepel. Povedal nam je, da smo mi že 61 šola oz. ustanova zapovrstjo, ki jo je obdaril in obiskal.

Otrokom je predstavil pripomočke, ki mu pomagajo pri izdelavi lesenih izdelkov ter belo palico, ki jo uporablja pri gibanju, da z njo lahko zazna ovire. Hkrati bela palica opozarja ostali videče ljudi, da so se srečali z osebo, ki je slepa oz. slabovidna. Tudi sami učenci so lahko preizkusili, kako je, če je naenkrat pred njihovimi očmi samo tema. Nadeli so si posebna očala ter se preizkusili v hoji z belo palico. Sledili so zvoku ploskanja.

Učenci 1. VIO so gosta sprejeli z veselo pesmijo Ko si srečen. G. Borut se je v naši družbi počutil zelo lepo, saj nam je povedal, da ga otroški smeh, radovednost, igrivost, …napolnijo s pozitivno energijo ter mu dajo zagon za delo tudi vnaprej. Njegovo sporočilo je jasno: »Nikoli, ampak, res nikoli, ne obupaj!«

Vsem trem se za obisk ter darovane lesene izdelke iz srca zahvaljujemo ter jim želimo, da osrečijo še veliko otroških src.

1. razred 2. razred 3. razred

28. 11. 2022, 18:17
Simona Čuček
1 od 15
Naš škrat Zdravilko

V Voličini, v učnih vrtovih pri Sv. Rupertu, živi prav poseben škrat. Zdravilko mu je ime. Je prijazen škrat in velik prijatelj živali in tistih ljudi, ki imajo radi naravo in lepo skrbijo zanjo. Če ga želite še bolje spoznati, povprašajte o njem naše mlade zeliščarje.

Ker pa je pravi škrat Zdravilko samo eden in edini, smo pri zeliščarskem krožku sklenili, da si bo vsak izdelal svojega škratka. Za pomoč smo prosili zeliščarici Marico in Mojco, ki sta nam škratke zašili in narisali, sami pa smo jih napolnili s cvetovi vrtnice, sivke, citronke in roženkrauta. Ob pomoči tet zeliščaric smo jih zašili in veseli odnesli domov. Naši škratki nam bodo pomagali, da bomo vsak dan na svojem obrazu nosili širok nasmeh.

1. razred 2. razred 3. razred

23. 11. 2022, 16:18
Silva Potočnik
1 od 1
Mednarodni dan strpnosti

16. novembra praznujemo mednarodni dan strpnosti. Ob tem dnevu želimo poglobiti vedenje o pomenu strpnosti in izpostaviti problematiko nestrpnosti. Namen projekta je tudi, da skozi uresničevanje vseh ciljev spodbujamo prijateljstvo med otroki, medsebojno spoštovanje, razumevanje, sprejemanje ter posledično tudi sodelovanje med njimi.

Z učenci 1. VIO smo izvedli izobraževalno-ustvarjalno delavnico. Tema letošnjega projekta je LEPA BESEDA LEPO MESTO NAJDE. Prisluhnili smo pravljici Kdo je napravil Vidku srajčico. Skozi pravljico smo poglabljali odnose glavnih likov, se poglabljali v naše odnose in v odnose drugih do nas. Izbrali smo si sošolca, prijatelja ali družinskega člana in mu s pomočjo likovnega ustvarjanja sporočili nekaj lepega.

1. razred 2. razred 3. razred

11. 11. 2022, 18:04
Silva Potočnik
1 od 10
Likovno ustvarjanje na prostem

Z učenci smo se dogovorili, da bomo pri likovni umetnosti ustvarjali malo drugače. Odpravili smo se na šolsko igrišče in ustvarjali z naravnimi materiali, ki smo jih tam našli. Nastali so zanimivi likovni izdelki.

2. razred

27. 10. 2022, 19:12
Regina Dobaja
1 od 17
Zeliščarji 1. in 2. razreda

Današnje zeliščarsko srečanje so najmlajši zeliščarji preživeli skupaj z zeliščarko Marijo. Marija jim je najprej ponudila Zdravilkov čaj, ki je bil skuhan iz jabolka, drnulj in materine dušice. Potem so spoznali ognjič. Navdušeni so bili nad njegovimi različnimi imeni in si skušali o njem čim več zapomniti. Njegova domača imena so babji prstanec, meseček, neven, primožek, ringelc, sončica, ognjec, vremenar … Osmukane ognjičeve cvetove so potem poskusili v palačinkah. Zelo so se zabavali, ko so jedi dajali svoja imena. Vas pa vabimo, da poskusite pripraviti ognjičevo maslo. Za njegovo pripravo potrebujete: 120 g masla, 2 žlici nasekljanih svežih ognjičevih cvetnih lističev, ščepec cimeta in limonin sok. Najprej penasto zmešajte maslo, dodajte ostale sestavine in ponovno premešajte. Po želji lahko maslo tudi posolite. Pa dober tek.

1. razred 2. razred

25. 10. 2022, 17:46
Nataša Herga Kosi
1 od 27
ID Ustvarjalnice

Tudi učenci 2. in 3. razreda so pričeli ustvarjati. Drugošolci so izdelovali izdelke iz odpadnih materialov. Imeli so prosto pot, saj so lahko izdelovali po svoji lastni izbiri. Učenci 3. a pa so tokrat ustvarjali z volno. Nastale so zanimive, mehke, nagajive in pisane hobotnice.

2. razred 3. razred

9. 10. 2022, 18:25
Silva Potočnik
1 od 9
Dramatizacija Sovice Oke

V tednu otroka smo si sami ustvarili gledališče 2. a. Izdelali smo lutke in sceno ter dramatizirali Sovico Oko, ki jo je napisala Svetlana Makarovič. Dan prej pa smo uživali v družbi bratov Malek.

2. razred

9. 10. 2022, 18:08
Regina Dobaja
1 od 11
Mladi zeliščarji poročajo

V četrtek so  se zeliščarji 2. in 3. razreda dobili na 1. srečanju. »Stari« zeliščarji so se ponovnega srečanja z Marijo zelo razveselili, novi so jo spoznali. Ob okusnem čaju, ki ga je zanje skuhala, so ponovili pravila škrata Zdravilka in zeliščarjev ter skušali ugotoviti iz katerih rastlin je skuhala čaj. Skupaj z Marijo so se sprehodili po njenem cvetočem vrtu, kjer so si rastline ogledali, potipali, povohali in okušali. Odpravili so se še na ogled rastlin v zeliščni vrt, kjer so z veseljem raziskovali tamkaj rastoče rastline in opazovali živali.

2. razred 3. razred

6. 10. 2022, 21:21
Simona Čuček
1 od 21
Cirkuške vragolije z bratoma Malek

Teden otroka sta učencem polepšala tudi navihana brata Malek. Skupaj z njima so se preiskusili v različnih cirkuških veščinah. Pri tem so uživali in bili zelo uspešni. 

1. razred 2. razred 3. razred

29. 9. 2022, 21:01
Mateja Karneža
1 od 4
6. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

S knjigo na športni dan

Učenci 1., 2. in 3. razreda so v soboto, 24. 9. 2022, na športni dan vzeli tudi knjigo. Držali so se letošnjega slogana, da branje povežemo z gibanjem. Ker so se v sklopu športnega dne udeležili prireditve na Zavrhu, je to bila knjiga Deklica in general. Knjigo so predstavili pred Štupičevo vilo, ki jo je genaral Maister v času po svoji upokojitvi rad obiskoval. Nedaleč od vile je živela tudi Katica, ki je zgodbo o generalu zaupala avtorju slikanice, Tonetu Partljiču.

Dogodkovnik NMSB 2022

1. razred 2. razred 3. razred Knjižnica

25. 9. 2022, 16:42
Silva Potočnik
1 od 17
Športna dneva

Tudi učenci 2. razreda so bili konec tedna aktivni. Sodelovali so na dnevu slovenskega športa in na prireditvi Trgatev na Zavrhu. K uspešni rekreaciji je pripomoglo tudi vreme in prijazni krajani, ki so poskrbeli za kulturna, športna in kulinarična razvajanja.

2. razred

25. 9. 2022, 12:56
Nataša Herga Kosi
1 od 39
Športno obarvan teden

Pričeli smo v četrtek. Odpravili smo se na daljši pohod ter tako obeležili Dan slovenskega športa. Vmes smo poskrbeli tudi za to, da smo spoznali nekaj kulturne dediščine, saj smo obiskali kmetijo Kocbek, kjer se nahaja bolnica Cafa. Po ogledu kmetije ter okušanju njihovih dobrot smo dan zaključili prijetno utrujeni.

Do petka smo se seveda že spočili ter takoj zjutraj najprej zaplesali s prijaznimi učitelji iz Tovarne plesa. Sledila je predstavitev košarke kluba Lenart, kjer so učenci spretno rokovali s košarkarsko žogo na postavljenih poligonih na igrišču. Po malici smo se odpravili na krajši sprehod, na katerem smo tudi tekli ter se tako pridružili tudi projektu Množičen tek otrok. Za zaključek je sledila igra na igralih.

Vendar se naš teden še ni končal, saj smo se v soboto opravili peš tudi na Zavrh. Pot nas je vodila po naših gričih, ki smo jih brez težav premagali. Najprej so nas pričakali v Viničarskem muzeju, kjer nam je družina Kranvogl predstavila ogromno starih predmetov. Zahvaljujejo se jim tudi za prijazno pogostite. Pri stolpu na Zavrhu so nas pričakala napihljiva igrala, ki smo se jih zelo razveselili. Ogledali smo si filmček o Rudolfu Maistru. Nekaj zanimivosti pa nam je povedal tudi gospod Stanko Kranvogel. Premagali smo še zadnje metre do lovskega doma. Tam so nas  pričakali razstava lovcev, okrepčilo, za katerega se zahvaljujemo lovcem ter seveda naš prevoz v Voličino – vlakec Jurček.

Za konec pa še besede učencev: »V šoli je res super!«

1. razred 2. razred 3. razred

22. 9. 2022, 17:38
Silva Potočnik
1 od 12
Dan slovenskega športa

Na pohodu po KS Voličina, ki smo ga izvedli v okviru dneva slovenskega športa, smo obiskali kmetijo Kocbek. Ogledali smo si partizansko bolnico Cafa in prisluhnili pripovedi o njenem nastanku in namenu. Na kmetiji smo uživali v družbi domačih živali in se sprehodili po sodobnem hlevu. Družinski člani so nas pogostili z domačimi sokovi, jabolki, hruškami in odličnimi jogurti.

2. razred

14. 9. 2022, 18:23
Silva Potočnik
1 od 14
2. razred na Pikinem festivalu

Že nekaj dni prej so se učenci veselili našega izleta v Velenje. V sredo zjutraj nas je na velenjski avtobusni postaji pričakala Pika Eva. Odpeljala nas je na igrišče, kjer smo imeli malico. Z veseljem so se učenci preizkusili na različnih igralih. Po temeljitem jutranjem ogrevanju so nas čakale raznolike delavnice, ki so jih vodili animatorji v Rdeči dvorani. Največ pozornosti je požela plezalna stena. Sledil je sprehod skozi Velenje in ogled predstave Kokoška Emilija. 

2. razred


© 2004-2024 OŠ Voličina. Vse pravice pridržane. | 12. 4. 2024, 16:18 |