Pomoč pri prijavi v Microsoft TeamsOblak 365Arnes Učilnice

kontakt | šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | prehrana | naši uspehi | knjižnica | šport | povezave | IP | galerija | video | šolarček

Novice

Šolske novice
Šolske novice

šolsko leto: razred: objavil-a:

6. 10. 2022, 21:21
Simona Čuček
1 od 21
Cirkuške vragolije z bratoma Malek

Teden otroka sta učencem polepšala tudi navihana brata Malek. Skupaj z njima so se preiskusili v različnih cirkuških veščinah. Pri tem so uživali in bili zelo uspešni. 

1. razred 2. razred 3. razred

29. 9. 2022, 21:01
Mateja Karneža
1 od 4
6. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

S knjigo na športni dan

Učenci 1., 2. in 3. razreda so v soboto, 24. 9. 2022, na športni dan vzeli tudi knjigo. Držali so se letošnjega slogana, da branje povežemo z gibanjem. Ker so se v sklopu športnega dne udeležili prireditve na Zavrhu, je to bila knjiga Deklica in general. Knjigo so predstavili pred Štupičevo vilo, ki jo je genaral Maister v času po svoji upokojitvi rad obiskoval. Nedaleč od vile je živela tudi Katica, ki je zgodbo o generalu zaupala avtorju slikanice, Tonetu Partljiču.

Dogodkovnik NMSB 2022

1. razred 2. razred 3. razred Knjižnica

25. 9. 2022, 16:42
Silva Potočnik
1 od 17
Športna dneva

Tudi učenci 2. razreda so bili konec tedna aktivni. Sodelovali so na dnevu slovenskega športa in na prireditvi Trgatev na Zavrhu. K uspešni rekreaciji je pripomoglo tudi vreme in prijazni krajani, ki so poskrbeli za kulturna, športna in kulinarična razvajanja.

2. razred

25. 9. 2022, 12:56
Nataša Herga Kosi
1 od 39
Športno obarvan teden

Pričeli smo v četrtek. Odpravili smo se na daljši pohod ter tako obeležili Dan slovenskega športa. Vmes smo poskrbeli tudi za to, da smo spoznali nekaj kulturne dediščine, saj smo obiskali kmetijo Kocbek, kjer se nahaja bolnica Cafa. Po ogledu kmetije ter okušanju njihovih dobrot smo dan zaključili prijetno utrujeni.

Do petka smo se seveda že spočili ter takoj zjutraj najprej zaplesali s prijaznimi učitelji iz Tovarne plesa. Sledila je predstavitev košarke kluba Lenart, kjer so učenci spretno rokovali s košarkarsko žogo na postavljenih poligonih na igrišču. Po malici smo se odpravili na krajši sprehod, na katerem smo tudi tekli ter se tako pridružili tudi projektu Množičen tek otrok. Za zaključek je sledila igra na igralih.

Vendar se naš teden še ni končal, saj smo se v soboto opravili peš tudi na Zavrh. Pot nas je vodila po naših gričih, ki smo jih brez težav premagali. Najprej so nas pričakali v Viničarskem muzeju, kjer nam je družina Kranvogl predstavila ogromno starih predmetov. Zahvaljujejo se jim tudi za prijazno pogostite. Pri stolpu na Zavrhu so nas pričakala napihljiva igrala, ki smo se jih zelo razveselili. Ogledali smo si filmček o Rudolfu Maistru. Nekaj zanimivosti pa nam je povedal tudi gospod Stanko Kranvogel. Premagali smo še zadnje metre do lovskega doma. Tam so nas  pričakali razstava lovcev, okrepčilo, za katerega se zahvaljujemo lovcem ter seveda naš prevoz v Voličino – vlakec Jurček.

Za konec pa še besede učencev: »V šoli je res super!«

1. razred 2. razred 3. razred

22. 9. 2022, 17:38
Silva Potočnik
1 od 12
Dan slovenskega športa

Na pohodu po KS Voličina, ki smo ga izvedli v okviru dneva slovenskega športa, smo obiskali kmetijo Kocbek. Ogledali smo si partizansko bolnico Cafa in prisluhnili pripovedi o njenem nastanku in namenu. Na kmetiji smo uživali v družbi domačih živali in se sprehodili po sodobnem hlevu. Družinski člani so nas pogostili z domačimi sokovi, jabolki, hruškami in odličnimi jogurti.

2. razred

14. 9. 2022, 18:23
Silva Potočnik
1 od 14
2. razred na Pikinem festivalu

Že nekaj dni prej so se učenci veselili našega izleta v Velenje. V sredo zjutraj nas je na velenjski avtobusni postaji pričakala Pika Eva. Odpeljala nas je na igrišče, kjer smo imeli malico. Z veseljem so se učenci preizkusili na različnih igralih. Po temeljitem jutranjem ogrevanju so nas čakale raznolike delavnice, ki so jih vodili animatorji v Rdeči dvorani. Največ pozornosti je požela plezalna stena. Sledil je sprehod skozi Velenje in ogled predstave Kokoška Emilija. 

2. razred


© 2004-2022 OŠ Voličina. Vse pravice pridržane. | 7. 10. 2022, 11:07