Oblak 365Arnes Učilnice

kontakt | šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | prehrana | naši uspehi | knjižnica | šport | povezave | IP | galerija | video | šolarček

Novice

Šolske novice
Arhiv šolskih novic 2022/2023

šolsko leto: razred: objavil-a:

13. 6. 2023, 14:33
Petra Munda
1 od 7
Z lovcem v gozd

V torek, 13. juniija, so se petošolci z lovcem odpravili v bližnji gozd. Bivši učenec naše šole, danes mlad lovec, g. Davorin Kranvogel, je učence popeljal v čarobni svet gozdnih živali. Spregovoril je o vlogi lovcev, njihovi skrbi za živali in ljubezni do narave. S svojo pomočnico, lovsko psičko, je navdušil učence in jim predal zelo veliko znanja. Pokazal jim je solnice, krmilnice in tudi lisičine.  Potep po gozdnih poteh smo zaključili na Zavrhu, kjer so nam na široki odprli vrata prenovljene cimprače. Učenci so si jo z zanimanjem ogledali. Vsi skupaj smo imeli čudovit dan.

5. razred

25. 5. 2023, 19:43
Judita Bračko
1 od 10
Zaključna ekskurzija petošolcev

Z prelepimi vtisi in občutki so se učenci 5. a in 5. b vrnili iz Ljubljane, kamor nas je letos peljala pot v okviru zaključne ekskurzije.

Obiskali smo naše glavno mesto, kjer smo se sprehodili skozi sam center mesta, se ustavili v Narodnem muzeju Slovenije,  poigravali z iluzijami v Hiši iluzij in se na koncu popeljali z ladjico po Ljubljanici.

Izvedeli smo veliko novega in ob vsem tem na ''polno'' uživali.

5. razred

26. 4. 2023, 20:56
Brane Lazič
1 od 1
Planinski pohod na Vremščico

Planinski krožek OŠ Voličina in PD Lenart vabita na pohod za osnovnošolce na Vremščico. Pohod bo v soboto, 6. 5. 2023. Avtobusni prevoz stane 23 evrov za osnovnošolce člane PZS. Članarina za leto 2023 znaša 9 evrov. Več o pohodu najdete v spodnji priponki. Vabljeni!

Adobe Acrobat dokument Vabilo Vremščica

4. razred 5. razred 6. razred 7. razred 8. razred

16. 4. 2023, 16:43
Tonja Lorbek
1 od 6
Sobotna šola

Nadarjeni in radovedni učenci, od 4. do 9. razreda, so imeli v soboto nekoliko drugačen učni dan.
 
Sobotno dopoldne smo izkoristili in ustvarili tri zanimive delavnice: Escape room, Sprostitvena gledališka ustvarjalnica in BBC micro:bit.

Soba pobega

Soba pobega je bila letos ustvarjena na temo: Tatovi. Učenci so imeli 60 minut, da rešijo zapletene uganke in se rešijo "pred prihodom policije." Vsi učenci so pri tem izjemno uživali, se na koncu rešili iz sobe in se skupaj posladkali.

Sprostitvena gledališka ustvarjalnica

V sprostitveno gledališki delavnici smo s pomočjo različnih sprostitvenih tehnik spoznavali na kakšne načine ljudje vse komuniciramo. Poigrali smo se z obrazno mimiko in prikazovali različna čustva, opazovali govor in kretnje članov skupine. Preizkusili smo se tudi v različnih igrah impro lige, sestavljali žive črke, nadaljevali izmišljene novice itd. Ko smo bili dovolj ogreti in sproščeni, pa smo se poigrali še z narobe pravljico. Zmešnjava pravljičnih likov ter neskončna domišljija sta zaključila našo delavnico in veselih obrazov smo se napotili naprej.

BBC micro:bit

Na delavnici BBC micro:bit so se učenci spoznali z mini računalnikom, ki ne glede na obstoječo raven znanja omogoča ustvarjalno spoznavanje tehnologije in programiranja. Vsak BBC micro:bit je opremljen s procesorjem, 25 lučkami LED, z dvema gumboma, s 25 priključnimi nožicami, tipali za svetlobo, temperaturo in premikanje, podporo za brezžično komunikacijo ter z vmesnikom USB. Sprogramirali smo nekaj napisov in preizkušali različne zmožnosti mini računalnika.

YouTube video Delavnica BBC micro:bit

4. razred 5. razred 6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

3. 4. 2023, 20:59
Biserka Gavez
1 od 6
Vesoljski center Noordung in ZOO Land Slovenske Konjice

V petek, 24. marca, smo se z nadarjeni učenci in učenci interesne dejavnosti Vesolje odpravili v Center Noordung v Vitanju in v ZOO Land v Slovenskih Konjicah. 

Ob 10.00 uri smo se zbrali na avtobusni postaji v Lenartu, saj so se nam na izletu pridružile še OŠ Sveta Ana, OŠ Benedikt in OŠ Cerkvenjak. Z avtobusom smo se najprej odpeljali v Vitanje. Ko smo skozi okna avtobusa zagledali zelo posebno zgradbo, smo takoj spoznali, da smo prispeli na cilj.

V centru smo si v spremstvu vodiča ogledali veliko razstav, med drugim tudi razstavo o Hermanu Potočniku – Noordungu. Imeli smo tudi delavnico Opazovanje Sončevih peg. Videli in izvedeli smo veliko novega in zanimivega, čas je zelo hitro tekel. Po zaključku smo se odpeljali v Slovenske Konjice in obiskali mini živalski vrt ZOO Land, kjer smo lahko opazovali različne žival in jih tudi hranili. Nekatere od njih so se sprehajale med nami, kot so enogrba kamela, beli pav in alpaki. Z veseljem smo preizkusili tudi številna igrala, ki jih ponuja živalski vrt.

Imeli smo se odlično. Iz Centra Noordung smo prišli s polno glavo novih znanj, iz ZOO Landa pa razigrani in navdušeni nad živalmi. Učenci so na izletu zelo uživali in bi ga z veseljem še kdaj ponovili.

Nadarjeni učenci in učenci interesne dejavnosti Vesolje

5. razred 6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

15. 3. 2023, 9:32
Biserka Gavez
Turistična tržnica 2023

V sredo, 22. 3. 2023, bo v Mercator centru v Mariboru potekala Turistična tržnica, ki jo pripravlja Turistična zveza Slovenije s sodelovanjem Ministrstva za gospodarstvo in razvoj ter Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Turistična tržnica je dogodek, ki se odvija v sklopu projekta Turizmu pomaga lastna glava. Vsebina projekta je vezana na raziskovanje turizma v domačem kraju, ugotavljanje možnosti za hitrejši razvoj in povezovanje z lokalnimi skupnostmi domačega kraja ter trženje naravnih danosti in ostale ponudbe v vseh možnih oblikah. Letošnja tema je Športna doživetja bogatijo mladinski turizem. Učenci se bodo predstavili s turističnima nalogama in s stojnicama Mini tur po Slovenskih goricah in Športni oddihi v Slovenskih goricah

Vljudno vabljeni na Turistično tržnico 2023 v sredo, 22. 3. 2023, ob 14.00 uri v Mercator center Maribor.

Adobe Acrobat dokument Vabilo - turistična tržnica

5. razred 6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

21. 2. 2023, 19:56
Brane Lazič
1 od 2
Jaz rišem vesolje

Učenci 5. a in 5. b naše šole v prostorih Knjižnice Lenart razstavljajo svoje risbe in slike v sklopu pobude Jaz rišem vesolje
ob 550. obletnici rojstva Nikolaja Kopernika.

Njihovi izdelki vabijo k ogledu do 15. marca!

5. razred

21. 2. 2023, 16:37
Judita Bračko
1 od 9
Pust širokih ust tudi v 4. in 5. razredu

Pustni torek je v šolo privabil številne zanimive maske. Pomladno obarvan dan nas je zvlekel na zrak, kjer smo se pridružili učencem 1. VIO in povečali število maškar na pustni povorki po kraju. Imeli smo se super.

Še nekaj utrinkov ...

4. razred 5. razred

21. 2. 2023, 14:42
Petra Munda
1 od 9
ZImski športni dan v 5. a in b

Zimski športni dan je navdušil tudi petošolce. Tretjina jih je smučala na Arehu, ostali pa so drsali v Ledni dvorani v Mariboru. Dobra glasba, pozitivna energija in sončen dan so prinesli veliko radosti v otroška srca. Po drsanju je bilo še dovolj časa za sproščeno igro in "martinčkanje" na sončku. Imeli smo se lepo.

5. razred

30. 1. 2023, 9:01
Brane Lazič
Planinski pohod na Resevno

Planinski krožek OŠ Voličina in PD Lenart vabita na pohod za osnovnošolce na Resevno. Pohod bo v soboto, 11. 2. 2023. Avtobusni prevoz stane 15 evrov za osnovnošolce člane PZS. Članarina za leto 2023 znaša 9 evrov. Več o pohodu najdete v spodnji priponki. Vabljeni!

Pohod na Resevno

4. razred 5. razred 6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

13. 1. 2023, 13:17
Judita Bračko
1 od 9
Izdelali smo si hladilne torbe

S petošolci smo se pri pouku naravoslovja in tehnike lotili izdelave hladilne torbe. Mojstrsko so se lotili dela, spretno reševali probleme in si pripravili uporaben izdelek. Preizkusiti morajo samo še, če deluje.

5. razred

8. 1. 2023, 11:12
Petra Munda
1 od 7
Ogled baletne predstave Kekec

V petek, 6. januarja, so imeli učenci 4. in 5. razredov kulturni dan. Odpravili so se v Maribor, kjer so se  najprej  sprehodili po starem mestnem jedru ter si podrobneje ogledali bogato arhitekturno dediščino Glavnega trga.  Nato je v SNG sledil ogled baletne predstave Kekec.  Koreograf predstave, Edward Clug, je skupaj s priznano glasbeno skupino Katalena, ustvaril čudovito baletno pravljico, ki je navdušila tudi naše učence. Ti so z zanimanjem vstopili v čarobni svet plesnega gledališča ter hkrati spoznali tudi notranjost tega čudovitega hrama kulture.

4. razred 5. razred

21. 12. 2022, 7:56
Judita Bračko
1 od 9
Pisma za lepši dan

Učenci 5. b razreda so se v prazničnem mesecu decemebru spomnili tistih, ki so iz različnih razlogov osamljeni in brez svojih najbližjih. Odločili smo se, da jim vsaj en dan polepšamo z branjem naših pisem. Napisana pisma z lepimi voščili in prazničnimi ilustracijami smo poslali varovancem Doma Sv. Lenarta. Zahvalili so se nam za to lepo, toplo gesto, da nekje nekdo še misli na tiste, pri katerih prazniki niso samo prijazni. Z našo pozornostjo in lepo besedo smo olepšali njihov vsakdanjik.

Prilagam še nekaj fotografij, ki povedo več kot besede.

5. razred

27. 11. 2022, 19:48
Petra Munda
1 od 2
36. Maistrove prireditve na Zavrhu

V petek, 25. novembra, so na Zavrhu potekale že 36. Maistrove prireditve. V domu kulture je bil predstavljen roman mladega avtorja Andraža Babška z naslovom Junak ter referat o slovenskogoriškem rojaku, dr. Antonu Murku. V kulturnem programu so sodelovali tudi učenci naše šole. Klara Sužnik, Lu Lepenik in Jaša Vrčko iz 5. a, so se predstavili s  pesmijo O. Župančiča z naslovom Sneguljčica. Zaslužijo si pohvalo za vzoren nastop.

5. razred

11. 11. 2022, 8:25
Judita Bračko
1 od 2
Folkloristi na nastopu v Lenartu

V petek, 4. 11. 2022, smo se s folkloristi naše šole udeleželili prireditve ob občinskem prazniku v Lenartu in z otroško igro in plesom popestrili prireditev.

3. razred 4. razred 5. razred 7. razred

7. 10. 2022, 11:04
Judita Bračko
1 od 10
Cirkuške vragolije bratov Malek

Tudi četrtošolcem in petošolcem sta brata Malek cirkuško obarvala njihov četrtkov šolski dan. Nasmejala sta nas in nas naučila nekaj zanimivih cirkuških vragolij. Učenci so v njuni družbi zelo uživali.

4. razred 5. razred

3. 10. 2022, 10:00
Petra Munda
1 od 9
Tehniški dan "Od lanu do platna"

Tudi učenci 4. in 5. a so v četrtek, 29. septembra, bili gostje Turističnega društva Destrnik. Prijazni gostitelji so skupaj z našo učiteljico Ireno Pernat  zavrteli kolo časa dobro stoletje nazaj in učencem pričarali krasen dan. Ti so se lahko preizkusili v različnih spretnostih od tolčenja lanenih stebel s tolkačem, trenjem s pomočjo trlic, pa do predenja na kolovratih, vezenja in peke rogljičkov. Pobliže pa so spoznali tudi življenje viničarjev ter stavbno dediščino naših prednikov. Dan, ki si ga je vredno zapomniti, saj dobre misli pridelajo dobre sadove.

4. razred 5. razred

29. 9. 2022, 22:27
Mojca Vogrin Pivljakovič
1 od 7
Pri zeliščarki in čebelarju - naravoslovni dan

Kljub temu, da se je ta teden  sonce skrivalo za oblaki, se nam je v sredo, 28. 9. 2022, prikazalo ravno toliko, da nas je malce ogrelo. Že v uvodu sta nam nasmeh na obraz pričarala gospa Danica in gospod Jože. Na njunem ekološkem vrtu gojijo zelišča in čebelarijo.

Ob potki smo spoznali zelišča, katerih imena so v slovenskem in latinskem jeziku zapisana na ličnih, glinenih tablicah. Opazili smo mnogo ptičjih hišic in hotel za žuželke.  Spoznali smo, kako pomembno je ravnovesje v naravi. Naenkrat se nam je pogled ustavil na čarobni hišici, ki je bila pod zemljo. Čajnica, kakor poimenujejo zemljanko nas je popolnoma očarala, saj smo v njej prisluhnili pravljici o babici Zimi.

Izdelali smo si ogrlico in leseno piščal. Nadeli smo si čebelarsko obleko in se odpravili do čebelnjaka. Gospod Jože nam je povedal veliko zanimivosti, med njimi tudi to, da čebela živi 21 dni in ves čas dela. Sedaj se zavedamo, kako koristne so čebele in da brez njih ne bi bilo življenja..

Ob koncu smo se posladkali z odličnimi palačinkami, ki smo jih namazali z medom  in posuli z ajdovimi kokicami. Mmm.

Bilo je zanimivo, poučno in zabavno.

4. razred 5. razred

29. 9. 2022, 13:26
Judita Bračko
1 od 10
Tehniški dan "Od lanu do platna"

V deževnem četrtkovem dnevu smo se z učenci 5. b in 6. razreda odpeljali v Desternik, kjer nas je s člani tamkajšnjega turističnega društva pričakala učiteljica Irena Pernat. Skupaj z njimi smo se preselili v življenje nekoč, spoznali postopek izdelave platna, o rastlini lan izvedeli veliko zanimivega, si ogledali viničarijo, kjer smo si z ogledom filma nazorneje predstavljali življenje viničarjev in njihovo delo. Na kolovratih smo predli niti, preizkusili smo ročne spretnosti na statvah in našivavanju lanenega cvetu, v kuhinji pa je omamno dišalo po lanenih slanih rogljičkih. Vrnili smo se polni lepih vtisov.

5. razred 6. razred

28. 9. 2022, 17:33
Petra Cvikl Marušič
1 od 7
Jaša Vrčko ponovno blestel na wakeu

Jaša Vrčko se je v mesecu septembru udeležil kar dveh tekmovanj v wakeanju in na obeh pometel s konkurenco.

Prvo tekmovanje je bilo na Krku in je štelo kot hrvaško slovensko državno prvenstvo. Drugo je bilo na domačem terenu, v wake parku Dooplek. Nekaj utrinkov pa si lahko pogledate med fotografijami. Jašu pa vsekakor iskrene čestitke.

YouTube video Jaša na Krku
YouTube video Jaša (in Nala) na Poljskem

5. razred Šport

23. 9. 2022, 13:19
Judita Bračko
1 od 9
Športno smo preživeli dan slovenskega športa

23. september, dan slovenskega športa smo preživeli v gibanju. Učenci so se srečali z različnimi športnimi disciplinami. Že zjutraj smo zaplesali s plesnimi učitelji Tovarne plesa, na igrišču pa smo s lenarškimi košarkaši spretno vodili košarkarsko žogo in se zabavali skozi različne gibalne igre. Športni dan smo zaključili s krajšim pohodom po kraju. Na tak način smo ples in košarko še bolj približali učencem. Le ti  bodo lahko pod vodstvom Tovarne plesa obiskovali ure plesa v prihodnje tudi v Voličini. Vabljeni.

4. razred 5. razred 6. razred

21. 9. 2022, 13:24
Mateja Karneža
1 od 7
3. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

S košarko do branja

Učenci 5. a in b so v okviru Nacionalnega meseca skupnega branja povezali kulturo branja in gibanja z branjem v naravi. Po metodi dolgega branja so skupaj z učiteljico brali knjigo Primoža Suhodolčana z naslovom Košarkar naj bo!

Dogodkovnik NMSB 2022

5. razred Knjižnica


© 2004-2024 OŠ Voličina. Vse pravice pridržane. | 15. 6. 2024, 7:18 |