Pomoč pri prijavi v Microsoft TeamsOblak 365Arnes Učilnice

kontakt | šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | prehrana | naši uspehi | knjižnica | šport | povezave | IP | galerija | video | šolarček

Šport

Športne novice
Pravila iger
Športne novice

šolsko leto: objavil-a:

25. 5. 2023, 12:31
Petra Cvikl Marušič
1 od 6
Mija Marušič s skupino druga na World Dance Masters-u

Po dveh zmagah na dveh mednarodnih tekmah se je Mija Marušič s skupino modern člani iz Tovarne Plesa kvalificirala na mednarodno tekmovanje World Dance Masters 2023 (DanceStar), ki je potekalo od 17. do 21. maja 2023 v Poreču in se ga je udeležilo več kot 7000 plesalcev iz celega sveta. Tekmovanje šteje kot neuradno svetovno prvenstvo.

Tudi tam so dekleta plesala več kot odlično in si v hudi konkurenci priplesala odlično drugo mesto.

World Dance Masters

Šport

18. 5. 2023, 11:15
Petra Cvikl Marušič
1 od 19
Šest medalj in pokal na ŠPF-ju

V ponedeljek, 15. 5. 2023, se je na OŠ Lenart odvijalo področno tekmovanje Šolskega Plesnega Festivala (ŠPF). 

S skupinsko točko (produkcijo) so se predstavile sledeče plesalke: Neža Kuhar (koreografija), Neja Ditner, Iris Kramberger, Lina Sekol, Lucija Sivec, Vita Munda, Meriema Aščerić in Leni Oberlajt. Za svoj plesni nastop so prejele pokal in zasedle tretje mesto.

V kategoriji plesnih parov II. triada so se v standardnih plesih (ST) pomerili štirje plesni pari. Dekleta so plesala angleški valček, tango in foxtrot. Prvo mesto sta si priplesali Gaja Rojs in Ela Zaveršnik Trojner, drugo mesto Tjaša Rojs in Lija Kramberger, tretje mesto Iva Cerovšek in Naja Kurnik ter četrto mesto Ela Lepenik in Avrelija Sužnik.

V kategoriji plesnih parov III. triade ST plesi sta našo šolo zastopali Mija Marušič in Julija Horvat ter si priplesali zlato.

Mija in Julija pa sta tekmovali tudi v latinskoameriških plesih (LA). Tukaj sta plesali sambo, čača in rock'n'roll.  Zmaga jima je tukaj ušla za las. Tako sta se morali zadovoljiti s srebrom.

Mija Marušič in Iris Kramberger pa sta se pomerili tudi v kategoriji solo plesov, kjer sta se v znanju popa, hip hopa in latina potegovali za čimboljšo uvrstitev med 39 plesalci. Iris je zasedla dobro 19. mesto, Mija pa si je z odličnim plesom in skupno 2. mestom priplesala vstopnico za DP.

Prav tako sta se na DP uvrstili tudi Mija in Julija v kategoriji plesnih parov.

Vsem plesalkam iskreno čestitam.

YouTube video Plesi v paru
YouTube video Hip hop
YouTube video Pop
YouTube video Latino

Šport

10. 4. 2023, 21:35
mag. Anton Goznik
1 od 17
KMN Slovenske gorice v futsalu U15 in U17 osvojile 4. mesto

V ponedeljek, 10. 4. 2023, se je v Sodražici igrala druga tekma za 3. mesto državnega prvenstva v futsalu U15 med domačo ekipo ŠD Extrem in KMN Slovenske gorice. Na prvi tekmi v nedeljo, 2. 4. 2023, v Voličini je zmagala gostujoča ekipa ŠD Ekstrem z rezultatom 6 : 8. Na današnji drugi tekmi v Sodražici je zmagala ekipa KMN Slovenske gorice z rezultatom 0 : 2. Skupni rezultat med ekipama za 3. mesto je 8 : 8. V skladu s pravili je 3. mesto osvojila ekipa, ki je v gosteh dosegla več golov.

Za ekipo U15 KMN Slovenske gorice so v tej sezoni nastopali naslednji učenci OŠ Voličina Tjaž Hadžiselimović, Jan Čuček, Aljaž Fras in Timotej Kocbek

Učenci OŠ Voličina Tjaž Hadžiselimović, Jan Čuček in Timotej Kocbek so v tej sezoni odigrali tudi nekaj tekem za ekipo U17 KMN Slovenske gorice. Tudi ekipa U17 je osvojila 4. mesto.

Hvala trenerjem KMN Slovenske gorice, ki delate z mladimi in nadaljujete uspešno tradicijo kluba. Hvala staršem za spodbujanje mladih športnikov na tekmah.

Vsem učencem OŠ Voličina, ki ste nastopali za ekipi KMN Slovenske gorice v futsalu U15 in U17, čestitamo za osvojeni 4. mesti v državnem prvenstvu. 

8. razred 9. razred Šport

30. 3. 2023, 22:29
Petra Cvikl Marušič
1 od 9
3. in 4. mesto v odbojki

Danes, 30. 3. 2023, se je na OŠ Benedikt odvijalo medobčinsko tekmovanje v odbojki za starejše deklice in dečke.

V vsaki skupini je bilo po 7 ekip. Dekleta so v predtekmovanju imela eno zmago in en poraz in se tako proti OŠ Sv. Ana borila za tretje mesto. Z lepo in pametno igro so si priigrala bronaste medalje.

Dečki pa so v predtekmovanju imeli dve zmagi in en poraz in se prav tako borili za tretje mesto proti OŠ Sv. Ana. Igrali so borbeno, vendar se na koncu ni izšlo. Tako so si priigrali četrto mesto.

Za dekleta so igrale: Brina Bezjak, Laura Vugrinec, Tineta Rupnik, Julija Horvat, Neža Štruc, Mija Marušič in Maruša Vrčko.

Fantovsko ekipo so sestavljali: Žiga Jarc, Tjaž Hadžiselimović, Matic Čeh, Maks Šešerko, Timotej Kocbek, Aljaž Fras, Jan Čuček in Žak Urnaut.

Vsem igralkam in igralcem iskreno čestitam.

YouTube video akcija 1
YouTube video akcija 2
YouTube video akcija 3
YouTube video akcija 4
YouTube video akcija 5

Šport

23. 3. 2023, 8:47
Petra Cvikl Marušič
1 od 2
Mija Marušič bronasta na Utripih

V ponedeljek, 20. 3. 2023, je v Lutkovnem gledališču Maribor potekala Območna revija otroških in mladinskih plesnih skupin pod okriljem Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti.

Mija Marušič se je s skupino Sodobna 3 iz Plesne izbe Maribor predstavila s plesom Samota diha namesto mene v koreografiji April Veselko.

Dekleta so za svoj ples prejela bronasto priznanje.

YouTube video Mija Marušič

Šport

21. 3. 2023, 9:12
Petra Cvikl Marušič
1 od 1
Uspeh na državnem kvalifikacijskem turnirju

V soboto, 18. 3. 2023, je v Ljubljani potekal državni kvalifikacijski turnir v modernih plesih. Učenka Neža Kuhar, iz kluba Plesna dimenzija, si je med 70 tekmovalkami priplesala odlično 12. mesto.

Iskrene čestitke za uspeh Neži in njeni trenerki, naši bivši učenki, Hani Pivljakovič

YouTube video Neža Kuhar
YouTube video Neža Kuhar

Šport

8. 3. 2023, 18:43
Petra Cvikl Marušič
1 od 6
Državno prvenstvo v smučanju in deskanju

Na državno prvenstvo, ki je bilo na Rogli (8. 3. 20223), so se uvrstili Mija Marušič in Julija Horvat v smučanju ter Mija Marušič, Tjaž Hadžiselimović in Maja Marušič v deskanju. Ker se Tjaž zaradi nogometnih priprav tekmovanja ni mogel udeležiti, smo po pravilih lahko zamenjali enega člana ekipe. Tjaža je nadomestil Vito Zaveršnik Trojner.

Mija je v smučanju zasedla 30. mesto, Julija pa 62. Žal Julije ni na posnetku, saj sem zamudila njeno vožnjo.

V bordanju je Mija dosegla dobro 8. mesto, Maja pa 12. Vito je žal zgrešil dvojna vratca in zato bil diskvalificiran.

Kljub težkim pogojem na progi (ponekod so bile ledene plošče, drugod kupi in razrit sneg), čestitam vsem našim udeležencem za odpeljane vožnje.

Še zanimivost današnjega dne... na sosednji progi so imeli trening naši najboljši deskarji. Srečali smo Glorio Kotnik in Tima Mastnaka.

YouTube video Posnetek voženj

Šport

28. 2. 2023, 11:03
Petra Cvikl Marušič
1 od 6
Uspešni na področnem tekmovanju v smučanju in bordanju

V ponedeljek, 27. 2. 2023, se je devet učencev naše šole udeležilo področnega tekmovanja v smučanju in bordanju.

Smučarsko ekipo je sestavljalo osem učencev. Ekipno so zasedli četrto mesto. Posamično pa so bili rezultati sledeči: starejše deklice - Mija Marušič: 2. mesto, Julija Horvat: 10. mesto; starejši dečki - Matic Čeh: 14. mesto, Tjaž Hadžiselimovič: 20. mesto; mlajše deklice - Lija Kramberger: 4. mesto, Naja Kurnik: 9. mesto; mlajši dečki - Gal Šilec Vogrin: 12. mesto, Vito Horvat: 15. mesto.

Ekipo bordanja pa so sestavljali Mija Marušič, Tjaž Hadžiselimović in Maja Marušič. Izmed desetih ekip so prepričljivo zmagali. Mija je zasedla posamično 1. mesto, Maja 5. (deklice) in Tjaž 6. (dečki).

Mija, Maja in Tjaž so se tako ekipno uvrstili na državno prvenstvo (8. 3. 2023, Rogla). Posamično pa so se na državno prvenstvo uvrstili še Mija in Tjaž v bordanju in Mija ter Julija v smučanju.

Iskrene čestitke vsem udeležencem.

YouTube video Tekmovanje

Šport

23. 2. 2023, 14:29
Petra Cvikl Marušič
1 od 12
Na badmintonu dve medalji

V ponedeljek, 13. 2. 2023, je na OŠ Bojana ILicha potekalo področno tekmovanje v badmintonu. Udeležili so se ga trije učenci naše šole.

Žiga Godec (6.a) je tekmoval med neregistriranimi mlajšimi dečki in dosegel odlično drugo mesto. Lan Pintar (6.a) je med registriranimi mlajšimi dečki zasedel tretje mesto. Ajda Pintar (4.a) pa je prav tako tekmovala med registriranimi mlajšimi deklicami in v konkurenci tudi tri leta starejših deklet zasedla 6. mesto.

Vsem trem iskrene čestitke.

Šport

21. 2. 2023, 11:22
Petra Cvikl Marušič
1 od 12
Zimski športni dan

V ponedeljek, 20. 2. 2023, smo imeli zimski športni dan za učence od 4. do 9. razreda.

Veliko učencev se je odšlo drsat v Ledno dvorano. Tam so prosto drsali ob zvokih disko glasbe. Začetnikom so bili v pomoč "tjulenčki", ograja in pa seveda sošolci in sošolke. Tudi tisti, ki se najprej niso želeli drsati, so po nekaj časa opazovanja premagali strah in ponos ter se prepustili ledenim užitkom.

Kar 48 učencev pa se je z avtobusom odpeljalo na Areh. Tam smo smučali na krogcih, sidrih in sedežnici. Snežna podlaga je bila zjutraj še idealna, nato je postalo nekoliko južno. Vreme je bilo prekrasno.

Uživali smo.

 

Šport

16. 2. 2023, 13:49
Petra Cvikl Marušič
Zimski športni dan

V ponedeljek je zimski športni dan. Učenci so imeli na izbiro drsanje ali smučanje. Starši ste bili o pogojih in cenah obveščeni preko e-pošte. Še enkrat prosim, da imajo učenci v ponedeljek s seboj točen znesek za plačilo izbrane aktivnosti.

Učenci, ki so se prijavili na smučanje, gredo iz parkirišča pred šolo ob 8.00. V Voličino se vrnemo okoli 14.50. Šolska prehrana je za ta dan odpovedana.

Drsalci pa so razdeljeni v dve skupini. Učenci 4.a, 5.b, 8.a, 9.a in 9.b pridejo v šolo ob 7.40, vrnejo se okoli 12.15. Učenci 5.a, 6.a, 7.a in 8.b pridejo v šolo ob 8.30, vrnejo pa se okoli 13.15. Šolsko malico si vzamejo s seboj, kosilo je v šoli po prihodu.

Šport

14. 2. 2023, 14:16
Petra Cvikl Marušič
1 od 3
Neža vedno uspešnejša v plesu

Neža Kuhar (8.b) se je udeležila že nekaj plesnih tekmovanj. Z vsako tekmo si pridobiva nove izkušnje in postaja vse uspešnejša. Neža trenira hip hop v plesni šoli Plesna dimenzija v Lenartu, njena trenerka pa je Hana Pivljakovič - bivša učenka naše šole.

Na zadnjem tekmovanju, ki je potekalo na OŠ Dobrova, 5. 2. 2023, je v katgoriji mlajših mladincev hip hop solo ženske osvojila 14. mesto v konkurenci 57 plesalk.

Iskrene čestitke.

YouTube video Ples 1
YouTube video Ples 2

Šport

7. 2. 2023, 14:29
Petra Cvikl Marušič
1 od 6
Tovarna plesa

V soboto, 21. 1. 2023, so imeli plesalci plesne šole Tovarna plesa zimsko produkcijo. V Tovarni plesa trenirajo štirje naši učenci in sicer Mija Čuček in Maja Marušič (2.a), Luka Simonič (7.a) in Mija Marušič (9.a). Treningi hip hopa in modernega plesa potekajo v Mariboru na Pobrežju. Za učence naše šole pa se treningi hip hopa (začetniki) izvajajo tudi na naši šoli vsak ponedeljek ob 14.00.

Utrinke iz produkcije si lahko ogledate na spodnjih posnetkih.

YouTube video HIP HOP otroci nadaljevalci (Luka)
YouTube video MODERN otroci nadaljevalci (Mija in Maja)
YouTube video MODERN in HIP HOP člani (Mija)

Šport

23. 1. 2023, 9:15
Petra Cvikl Marušič
1 od 4
Dekleta druga v nogometu

V petek, 20. 1. 2023, se je na naši šoli odvijalo področno tekmovanje v nogometu za dekleta. Tekmovanja se je udeležilo 5 ekip. Vsaka ekipa je igrala z vsako. Naša dekleta so zmagala tri tekme in sicer proti OŠ Sv. Trojica z rezultatom 2 :1 (Julija, Iris), proti OŠ Sv. Ana 1 : 0 (Julija) in proti OŠ Lenart 2 : 0 (Julija, Neža). Proti OŠ Benedikt pa so žal izgubile 0 : 1. Tako so si priigrale končno drugo mesto.

Ekipo so sestavljale: Julija Horvat, Brina Bezjak, Neža Štruc, Mija Marušič, Iris Kramberger, Maja Daks, Tineja Rupnik in Zala Družovič.

Vsem iskreno čestitamo.

Šport

16. 1. 2023, 13:34
Petra Cvikl Marušič
1 od 2
Lan Pintar uspešen v badmintonu

Učenec 6.a razreda, Lan Pintar, dve leti trenira Badminton v Mariboru. Letošnjo zimo se je udeležil že dveh turnirjev. V kategoriji U13 je na prvem Božičkovem turnirju v Mb (23. 12. 2022) dosegel odlično 1. mesto. 7. 1. 2023 pa je sodeloval na turnirju v Ravnah na Koroškem, kjer je zasedel 3. mesto.

Čestitamo.

Šport

12. 1. 2023, 9:12
Petra Cvikl Marušič
1 od 8
Medalja v namiznem tenisu

Še v preteklem letu, 1. 12. 2022, so se štirje učenci naše šole udeležili medobčinskega tekmovanja v namiznem tenisu. Sodelovalo je šest šol, igralo pa se je na OŠ Lenart.

Tekmovanja so se udeležili Julija Horvat, Mija Marušič, Matic Čeh in Tjaž Hadžiselimović. Slednji je najbolje izkazal in tekmovanje zaključil na tretjem mestu.

Čestitamo!

Šport

24. 11. 2022, 13:07
Petra Cvikl Marušič
1 od 3
Starejši dečki domov odnesli zmago

Starejši dečki so se v sredo, 23. 11. 2022, udeležili medobčinskega tekmovanja v malem nogometu. Tekmovanje je bilo na OŠ Benedikt. Sodelovalo je šest ekip.

Prvo tekmo so naši dečki odigrali proti ekipi iz Jurovskega Dola in jo z lahkoto premgali z rezultatom 4 : 0. Drugo tekmo so igrali proti ekipi OŠ Sv. Ana in po izenačenem rezultatu iz igre (3 : 3) tudi njih v penali premagali s končnim rezultatom 5 : 4. V finalni tekmi za prvo mesto pa so se pomerili z ekipo iz OŠ Lenart. Kljub zaostanku za kar tri zadetka, naši fantje niso izgubili motivacije in so nadoknadili zamueno ter si tudi v tej tekmi priigrali penale. Tukaj pa menim, da je ponovno veliko vlogo odigrala njihova sproščenost, neobremenjenost z rezultatom in pozitivni ekipni duh, ki jih je ponesel še do končne zmage.

Ekipo so sestavljali: Maks Šešerko (vratar), Rai Muloec (6), Matic Čeh (5), Aljaž Fras (3), Tjaž Hadžiselimović (1), Alen Kramberger in Jan Čuček. Ob igrišču pa jih je motiviral še žal poškodovani Timotej Kocbek.

Vsem fantom za suvereno in športno igro iskreno čestitam. 

Šport

28. 9. 2022, 17:33
Petra Cvikl Marušič
1 od 7
Jaša Vrčko ponovno blestel na wakeu

Jaša Vrčko se je v mesecu septembru udeležil kar dveh tekmovanj v wakeanju in na obeh pometel s konkurenco.

Prvo tekmovanje je bilo na Krku in je štelo kot hrvaško slovensko državno prvenstvo. Drugo je bilo na domačem terenu, v wake parku Dooplek. Nekaj utrinkov pa si lahko pogledate med fotografijami. Jašu pa vsekakor iskrene čestitke.

YouTube video Jaša na Krku
YouTube video Jaša (in Nala) na Poljskem

5. razred Šport

28. 9. 2022, 10:40
Petra Cvikl Marušič
1 od 1
Kristjan Čeh - sprejem

Vabljeni na sprejem svetovnega prvaka v metu diska Kristjana Čeha, ki bo v nedeljo, 2. 11. 2022 ob 18.00, v Centru Slovenskih goric.

Šport

24. 9. 2022, 9:52
Petra Cvikl Marušič
Evropski šolski športni dan

V petek, 23. septembra 2022, na Dan slovenskega športa, smo na šoli organizirali prav poseben športni dan - Evropski šolski športni dan.

Učenci III. VIO so si najprej pogledali dokumentarni film z naslovom "2017". Znan slovenski pisatelj, scenarist in režiser Goran Vojnović nas je popeljal v zakulisje evropskega košarkarskega prvenstva, na katerem je naša zlata reprezentanca s srčnostjo, vstrajnostjo in prijateljstvom dosegla neverjetno zmago in se zapisala v zgodovino.

Vsi učenci šole pa so se tudi praktično preizkusili v košarkarskih poligonih, prostih metih in igrah trojk, ki jih je za nas pripravil Košarkarski klub Lenart.

Svojo koordinacijo in muzikalnost pa so na preizkus postavili tudi s hip hop plesom, ki so ga odplesali pod vodstvom plesalcev plesne šole Tovarna plesa.

Vsem sodelujočim, tako učiteljem kot učencem, čestitke in pohvala za prijeten, zanimiv in novih izkušenj poln dan.

YouTube video Evropski šolski športni dan, 23. 9. 2022

Šport

18. 9. 2022, 11:24
Petra Cvikl Marušič
1 od 8
2. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

Zdrav duh v zdravem telesu

Ker se je začel mesec branja, katerega izhodišče v letošnjem letu je povezava med umom in telesom, smo se na deževen petek (16. 9. 2022) tudi pri urah športa odločili, da bomo v ure vključili branje. Iz dveh zanimivih in aktualnih knjig (Tadej Golob: Dajte Gogiju žogo in Milan Hosta: Figure športa) smo prebrali nekaj odlomkov, se pogovorili o prebranih temah in se preizkusili v treningu moči nog, ki smo ga izvedli kar na šolskih stopnicah, da bi vsaj nekoliko občutili kako morajo trenirati naši košarkaši, da se uspejo tako visoko odriniti. 

V knjigah se najde marsikaj zanimivega, tudi na temo športa, motivacije, zdravja,... Kot pravi pregovor: zdrav duh v zdravem telesu.

Nekaj predlogov za branje s športno vsebino najdete na spodnjih povezavah.

Pa prijetno branje (in gibanje) vam želim.

Biografije
Knjige s športno vsebino
Knjige s športno vsebino
Knjige s športno vsebino
Dogodkovnik NMSB 2022

Knjižnica Šport

14. 9. 2022, 10:44
Petra Cvikl Marušič
Medobčinska šolska športna tekmovanja

Letošnje šolsko leto smo začeli in upam, da ga bomo tudi končali, "normalno", brez posebnih omejitev. Športni pedagogi okoliških šol smo naredili okviren urnik šolskih športnih tekmovanj, ki se bodo izedla v tem šolskem letu. Tekmovanja se bodo organizirala za mlajše učence/ke (do 7. r.) in starejše učence/ke (do 9. r.).

Upam oz. verjamem, da nam bo tudi to šolsko leto uspelo osvojiti marsikatero odlično mesto.

Microsoft Word dokument Urnik tekmovanj v šol. letu 2022/23

Šport

7. 9. 2022, 10:42
Petra Cvikl Marušič
Dan športa Slovenskih Goric 2022

Športna zveza Lenart vabi v soboto, 10. 9. 2022 med 9.00 in 12.00 na prireditev na ŠRC Polena, kje se bodo predstavili kolesarstvo, odbojka, nogomet, košarka, balinanje, športno plezanje, twirling, konjeništvo, gimnastika, karate,...

Pridite v športni opremi in se preizkusite tudi sami.

Vsakega otroka čaka sladko presenečenje.

Šport


© 2004-2023 OŠ Voličina. Vse pravice pridržane. | 4. 6. 2023, 10:32 |