Pomoč pri prijavi v Microsoft TeamsOblak 365Arnes Učilnice

kontakt | šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | prehrana | naši uspehi | knjižnica | šport | povezave | IP | galerija | video | šolarček

Šport

Športne novice
Pravila iger
Športne novice

šolsko leto: objavil-a:

7. 2. 2023, 14:29
Petra Cvikl Marušič
1 od 6
Tovarna plesa

V soboto, 21. 1. 2023, so imeli plesalci plesne šole Tovarna plesa zimsko produkcijo. V Tovarni plesa trenirajo štirje naši učenci in sicer Mija Čuček in Maja Marušič (2.a), Luka Simonič (7.a) in Mija Marušič (9.a). Treningi hip hopa in modernega plesa potekajo v Mariboru na Pobrežju. Za učence naše šole pa se treningi hip hopa (začetniki) izvajajo tudi na naši šoli vsak ponedeljek ob 14.00.

Utrinke iz produkcije si lahko ogledate na spodnjih posnetkih.

YouTube video HIP HOP otroci nadaljevalci (Luka)
YouTube video MODERN otroci nadaljevalci (Mija in Maja)
YouTube video MODERN in HIP HOP člani (Mija)

Šport

23. 1. 2023, 9:15
Petra Cvikl Marušič
1 od 4
Dekleta druga v nogometu

V petek, 20. 1. 2023, se je na naši šoli odvijalo področno tekmovanje v nogometu za dekleta. Tekmovanja se je udeležilo 5 ekip. Vsaka ekipa je igrala z vsako. Naša dekleta so zmagala tri tekme in sicer proti OŠ Sv. Trojica z rezultatom 2 :1 (Julija, Iris), proti OŠ Sv. Ana 1 : 0 (Julija) in proti OŠ Lenart 2 : 0 (Julija, Neža). Proti OŠ Benedikt pa so žal izgubile 0 : 1. Tako so si priigrale končno drugo mesto.

Ekipo so sestavljale: Julija Horvat, Brina Bezjak, Neža Štruc, Mija Marušič, Iris Kramberger, Maja Daks, Tineja Rupnik in Zala Družovič.

Vsem iskreno čestitamo.

Šport

16. 1. 2023, 13:34
Petra Cvikl Marušič
1 od 2
Lan Pintar uspešen v badmintonu

Učenec 6.a razreda, Lan Pintar, dve leti trenira Badminton v Mariboru. Letošnjo zimo se je udeležil že dveh turnirjev. V kategoriji U13 je na prvem Božičkovem turnirju v Mb (23. 12. 2022) dosegel odlično 1. mesto. 7. 1. 2023 pa je sodeloval na turnirju v Ravnah na Koroškem, kjer je zasedel 3. mesto.

Čestitamo.

Šport

12. 1. 2023, 9:12
Petra Cvikl Marušič
1 od 8
Medalja v namiznem tenisu

Še v preteklem letu, 1. 12. 2022, so se štirje učenci naše šole udeležili medobčinskega tekmovanja v namiznem tenisu. Sodelovalo je šest šol, igralo pa se je na OŠ Lenart.

Tekmovanja so se udeležili Julija Horvat, Mija Marušič, Matic Čeh in Tjaž Hadžiselimović. Slednji je najbolje izkazal in tekmovanje zaključil na tretjem mestu.

Čestitamo!

Šport

24. 11. 2022, 13:07
Petra Cvikl Marušič
1 od 3
Starejši dečki domov odnesli zmago

Starejši dečki so se v sredo, 23. 11. 2022, udeležili medobčinskega tekmovanja v malem nogometu. Tekmovanje je bilo na OŠ Benedikt. Sodelovalo je šest ekip.

Prvo tekmo so naši dečki odigrali proti ekipi iz Jurovskega Dola in jo z lahkoto premgali z rezultatom 4 : 0. Drugo tekmo so igrali proti ekipi OŠ Sv. Ana in po izenačenem rezultatu iz igre (3 : 3) tudi njih v penali premagali s končnim rezultatom 5 : 4. V finalni tekmi za prvo mesto pa so se pomerili z ekipo iz OŠ Lenart. Kljub zaostanku za kar tri zadetka, naši fantje niso izgubili motivacije in so nadoknadili zamueno ter si tudi v tej tekmi priigrali penale. Tukaj pa menim, da je ponovno veliko vlogo odigrala njihova sproščenost, neobremenjenost z rezultatom in pozitivni ekipni duh, ki jih je ponesel še do končne zmage.

Ekipo so sestavljali: Maks Šešerko (vratar), Rai Muloec (6), Matic Čeh (5), Aljaž Fras (3), Tjaž Hadžiselimović (1), Alen Kramberger in Jan Čuček. Ob igrišču pa jih je motiviral še žal poškodovani Timotej Kocbek.

Vsem fantom za suvereno in športno igro iskreno čestitam. 

Šport

28. 9. 2022, 17:33
Petra Cvikl Marušič
1 od 7
Jaša Vrčko ponovno blestel na wakeu

Jaša Vrčko se je v mesecu septembru udeležil kar dveh tekmovanj v wakeanju in na obeh pometel s konkurenco.

Prvo tekmovanje je bilo na Krku in je štelo kot hrvaško slovensko državno prvenstvo. Drugo je bilo na domačem terenu, v wake parku Dooplek. Nekaj utrinkov pa si lahko pogledate med fotografijami. Jašu pa vsekakor iskrene čestitke.

YouTube video Jaša na Krku
YouTube video Jaša (in Nala) na Poljskem

5. razred Šport

28. 9. 2022, 10:40
Petra Cvikl Marušič
1 od 1
Kristjan Čeh - sprejem

Vabljeni na sprejem svetovnega prvaka v metu diska Kristjana Čeha, ki bo v nedeljo, 2. 11. 2022 ob 18.00, v Centru Slovenskih goric.

Šport

24. 9. 2022, 9:52
Petra Cvikl Marušič
Evropski šolski športni dan

V petek, 23. septembra 2022, na Dan slovenskega športa, smo na šoli organizirali prav poseben športni dan - Evropski šolski športni dan.

Učenci III. VIO so si najprej pogledali dokumentarni film z naslovom "2017". Znan slovenski pisatelj, scenarist in režiser Goran Vojnović nas je popeljal v zakulisje evropskega košarkarskega prvenstva, na katerem je naša zlata reprezentanca s srčnostjo, vstrajnostjo in prijateljstvom dosegla neverjetno zmago in se zapisala v zgodovino.

Vsi učenci šole pa so se tudi praktično preizkusili v košarkarskih poligonih, prostih metih in igrah trojk, ki jih je za nas pripravil Košarkarski klub Lenart.

Svojo koordinacijo in muzikalnost pa so na preizkus postavili tudi s hip hop plesom, ki so ga odplesali pod vodstvom plesalcev plesne šole Tovarna plesa.

Vsem sodelujočim, tako učiteljem kot učencem, čestitke in pohvala za prijeten, zanimiv in novih izkušenj poln dan.

YouTube video Evropski šolski športni dan, 23. 9. 2022

Šport

18. 9. 2022, 11:24
Petra Cvikl Marušič
1 od 8
2. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

Zdrav duh v zdravem telesu

Ker se je začel mesec branja, katerega izhodišče v letošnjem letu je povezava med umom in telesom, smo se na deževen petek (16. 9. 2022) tudi pri urah športa odločili, da bomo v ure vključili branje. Iz dveh zanimivih in aktualnih knjig (Tadej Golob: Dajte Gogiju žogo in Milan Hosta: Figure športa) smo prebrali nekaj odlomkov, se pogovorili o prebranih temah in se preizkusili v treningu moči nog, ki smo ga izvedli kar na šolskih stopnicah, da bi vsaj nekoliko občutili kako morajo trenirati naši košarkaši, da se uspejo tako visoko odriniti. 

V knjigah se najde marsikaj zanimivega, tudi na temo športa, motivacije, zdravja,... Kot pravi pregovor: zdrav duh v zdravem telesu.

Nekaj predlogov za branje s športno vsebino najdete na spodnjih povezavah.

Pa prijetno branje (in gibanje) vam želim.

Biografije
Knjige s športno vsebino
Knjige s športno vsebino
Knjige s športno vsebino
Dogodkovnik NMSB 2022

Knjižnica Šport

14. 9. 2022, 10:44
Petra Cvikl Marušič
Medobčinska šolska športna tekmovanja

Letošnje šolsko leto smo začeli in upam, da ga bomo tudi končali, "normalno", brez posebnih omejitev. Športni pedagogi okoliških šol smo naredili okviren urnik šolskih športnih tekmovanj, ki se bodo izedla v tem šolskem letu. Tekmovanja se bodo organizirala za mlajše učence/ke (do 7. r.) in starejše učence/ke (do 9. r.).

Upam oz. verjamem, da nam bo tudi to šolsko leto uspelo osvojiti marsikatero odlično mesto.

Microsoft Word dokument Urnik tekmovanj v šol. letu 2022/23

Šport

7. 9. 2022, 10:42
Petra Cvikl Marušič
Dan športa Slovenskih Goric 2022

Športna zveza Lenart vabi v soboto, 10. 9. 2022 med 9.00 in 12.00 na prireditev na ŠRC Polena, kje se bodo predstavili kolesarstvo, odbojka, nogomet, košarka, balinanje, športno plezanje, twirling, konjeništvo, gimnastika, karate,...

Pridite v športni opremi in se preizkusite tudi sami.

Vsakega otroka čaka sladko presenečenje.

Šport


© 2004-2023 OŠ Voličina. Vse pravice pridržane. | 8. 2. 2023, 19:07