Oblak 365Arnes Učilnice

kontakt | šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | prehrana | naši uspehi | knjižnica | šport | povezave | IP | galerija | video | šolarček

Novice

Šolske novice
Šolske novice

šolsko leto: razred: objavil-a:

14. 6. 2024, 20:09
Silva Potočnik
1 od 6
Mala vrla viteza

V petek so bili učenci 1. VIO povabljeni v vrtec na ogled predstave Mala vrla viteza. Učenci in učiteljice smo uživali ob dogodivščinah junaških vitezov. Vsi smo se oddahnili, ko sta uspešno rešila kraljično iz krempljev strašnega zmaja. Za doživeto odigrano igro se zahvaljujemo vzgojiteljicama Simoni in Mihaeli.

1. razred 2. razred 3. razred

12. 6. 2024, 19:50
Simona Čuček
1 od 12
Bezeg

Mladi zeliščarji so skupaj z Marijo spoznavali bezeg in njegove zdravilne lastnosti. Bezeg jih ima veliko, zato so se nekoč ljudje pred njim priklonili, možje pa pred bezgom dali tudi klobuk z glave.  V knjižici Zelena pravljica, ki so jo dobili prav vsi zeliščarji, bodo našli tudi o bezgu veliko koristnega. Po srečanju smo se odpravili v beli vrt na plodove šmarne hrušice. Nad njihovim okusom so bili zelo navdušeni. Tudi vam predlagamo, da si doma posadite kak grm šmarne hrušice. Ne bo vam žal. 

1. razred 2. razred 3. razred

6. 6. 2024, 18:33
Regina Dobaja
1 od 3
Naš škrat Zdravilko

V Voličini, v učnih vrtovih pri Sv. Rupertu, živi prav poseben škrat. Zdravilko je njegovo ime. Je prijazen škrat, velik prijatelj živali in tistih ljudi, ki imajo radi naravo in lepo skrbijo zanjo. Ker so mladi zeliščarji prav takšni, je naročil, da mora imeti prav vsak svojega škrata Zdravilka. Izdelali so si ga s pomočjo starejših zeliščaric, ki so škratke zašile in narisale, sami pa so jih napolnili s cvetovi vrtnic in sivke. Veseli so jih odnesli domov. Če želite škrata Zdravilka še bolje spoznati, pa o njem povprašajte naše mlade zeliščarje.

2. razred 3. razred

30. 5. 2024, 22:51
Simona Čuček
1 od 26
Zeliščarji in vrtnice

Prva skupina zeliščarjev je na današnjem srečanju obiskala Marijo, ki jim je predstavila kraljico vseh rož, vrtnico.  Popeljala jih je po njenem vrtu, kjer so spoznavali različne vrste vrtnic in njihova zanimiva imena. Vrtnice so si podrobno ogledali in povonjali. Za malico pa jim je pripravila vrtnični sirup in marmelado iz vrtnic in jagod. Imeli so se lepo.

2. razred 3. razred

24. 5. 2024, 18:22
Simona Čuček
1 od 12
Šola v naravi, Ptuj

Za učenci 2. in 3. razreda je neprecenljiva izkušnja plavalne šole v naravi. Za večino njih je bila to prva izkušnja s samostojnim življenjem in z odsotnostjo staršev. Ob dvajset urnem plavalnem tečaju so uživali v skupnem bivanju s sošolci in sošolkami, v naravi, na pohodih, igri, na ogledu našega najstarejšega mesta, krepili so svoje mišice na motoričnih igralih in smejalne mišice na večeru smešnic. Uživali so ob branju učiteljic in svojih vrstnikov. Med seboj so se še bolj povezali in spoznali, si pomagali in gradili dobre medsebojne odnose. Seveda pa so poskrbeli tudi za kakšno manjšo lumparijo. Vse to so veščine in izkušnje, ki so pomembne za razvoj otroka.

Učiteljice smo hvaležne, da smo bile del te njihove izkušnje in jih v večdnevnem skupnem bivanju še bolj spoznale.

Dragi otroci, ohranite dobro srce, bodite občutljivi na vse kar je živega, prisluhnite naravi in trudite se, da boste v vsem in v vsakomur videli nekaj lepega in dobrega. »Imate vi to!«

Spoštovani starši, učiteljice Silva, Regina, Nataša in Simona se vam zahvaljujemo za vaše zaupanje. Vsi skupaj se še naprej trudimo za dobre medsebojne odnose in podporo vašim, pa malo tudi našim otrokom.

2. razred 3. razred

23. 5. 2024, 23:13
Nataša Herga Kosi
1 od 39
Šola v naravi, 4. dan

Luštnega bo kmalu konec. Predzadnji dan smo ponovno preživeli zelo aktivno. Prebujanje, zajtrk, plavanje, počitek, pridno branje, kosilo, ples, športne igre, plavanje, malica, poslušanje pravljice, ... Presenečenje tega dne je bilo, da so nas v restavraciji razveselili s posebno piknik večerjo. Seveda ni šlo brez sprehoda do parka in igre ter sladkanja s sladoledom.

2. razred 3. razred

22. 5. 2024, 21:45
Silva Potočnik
1 od 20
Šola v naravi, 3. dan

Zjutraj nas je zbudilo sonce. Pred hišicami smo si pretegnili telo, opravili jutranjo toaleto, pospravili sobe in odšli na zajtrk in dopoldansko plavanje. Učenci so z nestrpnostjo pričakovali obisk go. ravnatelja, ki jih je razveselil z drobno pozornostjo. Večer smo si popestrili z obiskom Ptujskega gradu in sladoledom. Sledila je pravljica in zaslužen počitek.

2. razred 3. razred

21. 5. 2024, 17:55
Simona Čuček
1 od 20
Šola v naravi, 2. dan

Kljub slabšemu vremenu smo lepo preživeli tudi drugi dan. Plavanje, druženje s prijatelji, branje pravljic, igranje družabnih iger so bile osrednje dejavnosti današnjega dne.

Dragi starši, lahko ste ponosni na svoje otroke, me učiteljice smo zelo. Vsi vam pošiljamo lepe pozdrave s Ptuja.

2. razred 3. razred

20. 5. 2024, 22:32
Nataša Herga Kosi
1 od 33
Šola v naravi

Učenci 2. a, 2. b in 3. a razreda so že nestrpno pričakovali šolo v naravi. Naš prvi dan je minil turbulentno hitro. Že takoj po prihodu v terme so bili učenci v akciji. Igra na prostem v naravi, okusno kosilo, plavanje, večerni sprehod, igra v parku in seveda še pika na i, sladkanje s sladoledom.  Mi se imamo fajn in upamo, da se imata lepo tudi vi.

2. razred 3. razred

20. 5. 2024, 13:02
Judita Bračko
1 od 1
Folkloristi nastopali ob 30-letnici delovanja kmetijskega podjetja ŽIPO

V petek smo s folkloristi OŠ Voličina sodelovali na pomembnem dogodku kmetijskega podjetja ŽIPO v Šetarovi, ki je praznoval jubilejnih 30 let.

Z nastopom so učenci prijetno popestrili njihov program. Organizatorjem se zahvaljujemo za vabilo in prijazen sprejem. Počutili smo se odlično.

2. razred 3. razred 4. razred 5. razred 6. razred

14. 5. 2024, 19:52
Silva Potočnik
1 od 2
Nagrajenka likovnega natečaja

Uprava RS za zaščito in reševanje je v šolskem letu 2023/24 razpisala natečaj "Naravne in druge nesreče" na temo požar v naravi. Komisija za izbor likovnih del je na podlagi predpisanih smernic za izdelavo izdelkov ocenila in izbrala izdelek Tiane Čeh. Prejela je potrdilo in nagrado. Tiani čestitamo.

 

3. razred

12. 5. 2024, 19:48
Silva Potočnik
1 od 11
Kulturni dan 3. razreda

Skupaj s prvošolci in drugošolci smo si v kulturnem domu ogledali predstavo, ki so nam jo pripravili učenci in učitelji glasbene šole. Nato smo se odpravili na občino, kjer so nas prisrčno sprejeli. Ogledali smo si županovo pisarno in preizkusili njegov stol ter si nadeli županovo verigo. V sejni sobi smo uprizorili sejo občinskega sveta, izvolili županjo in podžupanjo. Županja je za nekaj časa postala Tiana, podžupanja pa Lucija. Po končani seji smo se posladkali, si v avli občine ogledali razstavo in se poslovili. Na Poleni smo se sprostili na igralih.

3. razred

10. 5. 2024, 7:23
Silva Potočnik
1 od 13
Zaključna ekskurzija

Tudi tretješolci so se udeležili zaključne ekskurzije v Ljubljano. Še nekaj njihovih utrinkov.

3. razred

17. 4. 2024, 16:42
Silva Potočnik
1 od 14
Zdrav duh v zdravem telesu

V torek so imeli učenci 3. razreda naravoslovni dan. Spoznavali so, kako skrbimo za svoje zdravje. Na naše zdravje v veliki meri vpliva prehrana. Za prigrizek so ta dan prinesli samo zdravo hrano in pijačo. Zdravje si krepimo tudi z gibanjem. Pandora in Tiana sta pripravili uro joge. Po ogledu lutkovne predstave smo se pogvarjali o Martinu, ki je s svojimi razvadami močno škodil svojem zdravju. Na naše zdravje pa vpliva tudi čisto okolje, takšno, ki ni onesnaženo in v katerem ni smeti. Zato so učenci reciklirali odpadke in iz njih izdelali nove, uporabne predmete.

3. razred

12. 4. 2024, 18:59
Simona Čuček
1 od 16
Zeliščarji in ozkolistni trpotec

Mladi zeliščarji so v tem tednu spoznavali ozkolistni trpotec. Najprej so ga travniku poiskali in opisali. Spoznali so, da svež in obrisan zmečkan list lahko položimo na manjšo rano, pa tudi na žulj. Izvedeli so, da lahko iz pomladi nabranih listov pripravimo čaj in sirup.  Čudili so se zanimivosti, da ima ena rastlina trpotca najmanj 2500 semen, ki jih v glavnem pojedo ptiči in da kljub temu, da gredo skozi njihov prebavni trakt, semena še vedno kalijo. Njegovo uporabo v prehrani pa so tudi sami preizkusili, saj so naredili namaz iz mladih listov trpotca, koprca, drobnjaka in sirnega namaza. Ker so bili nad namazom navdušeni, so pripravili še drugega iz regačice, melise, špinače in sirnega namaza. Namaza so namazali na kruh in ju okrasili z užitnimi cvetovi.

1. razred 2. razred 3. razred

5. 4. 2024, 17:36
Silva Potočnik
1 od 5
Čistilna akcija

Tudi tretješolci so se pridružili čistilni akciji. Smeti so pobirali ob cesti proti Zg. Voličini. Napolnili so kar nekaj vreč. Največ je bilo pločevink od piva. Otrokom so se porajala vprašanja, kdo ob cesti ali v avtomobilu pije pivo, nato pa embalažo odvrže v obcestni jarek? Še dobro, da imamo pridne otroške roke!

3. razred

4. 4. 2024, 21:04
Simona Čuček
1 od 12
Zeliščarji in kopriva

Mladi zeliščarji od 1. do 3. razreda so na današnjem srečanju uživali v naravi. Na travniku so iskali znane in manj znane užitne rastline. Natančneje so spoznali koprivo. Le to so si natančno ogledali in opisali. Naučili so se kako jo prijeti, da nas njeni laski ne opečejo. Seveda so nekateri ob tem začutili tudi žgočo bolečino, ki pa je popolnoma neškodljiva. Spoznali so, da jo uporabljamo za čiščenje strupov iz telesa, da izboljšuje kri, da dobro vpliva na rast las in pomaga pri pubertetniških težavah s kožo. Vedeli so, da jo uporabljamo tudi v prehrambene namene. Takrat nabiramo le mlade koprive, ki so visoke okrog 10 centimetrov. Sami so povedali, da doma njihovi starši in stari starši kuhajo koprivino špinačo in juho. Sporočamo vam, da je sedaj pravi čas za uživanje koprivinih jedi, saj mlada kopriva vsebuje veliko zdravilnih lastnosti.

Adobe Acrobat dokument Ocvrti koprivini listi

1. razred 2. razred 3. razred

28. 3. 2024, 19:51
Brane Lazič
1 od 1
Planinski pohod Trije kralji - Črno jezero

Planinski krožek OŠ Voličina in PD Lenart vabita na pohod za osnovnošolce Trije kralji - Črno jezero. Pohod bo v soboto, 6. 4. 2024. Avtobusni prevoz stane 15 evrov za osnovnošolce člane PZS. Članarina za leto 2024 znaša 9 evrov. Več o pohodu najdete v spodnji priponki. Vabljeni!

Pohod Trije kralji
Mladinski odsek PD Lenart

3. razred 4. razred 5. razred 6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

25. 3. 2024, 12:45
Judita Bračko
1 od 3
Nastop folkloristov v Selcah

Z učenci, ki obiskujejo Folklorni krožek, smo v soboto sodelovali na prireditvi v Selcah. Z dobro voljo in veliko energije so odlično opravili svoj nastop in v njej nadvse uživali. Dobro voljo pa so prenesli tudi na obiskovalce v dvorani.

2. razred 3. razred 4. razred 5. razred 6. razred

25. 3. 2024, 7:07
Silva Potočnik
1 od 10
Mamam za praznik

Drage mame,

ob vašem prazniku vam poklanjamo šopek cvetic. Želimo vam čudovit materinski dan. Lepo praznujte.

Vaši zakladki.

3. razred

7. 3. 2024, 19:55
Simona Čuček
1 od 11
Srečanje zeliščarjev

Zeliščarji so se na današnje srečanje odpravili v močvirski vrt. Tam so se z Marijo pogovarjali o medvedih. Ja, prav ste slišali, o medvedih. In kaj imata skupnega medved in močvirski vrt v Voličini? Tam raste rastlina, ki ji rečemo tudi medvedji česen. Mi ga poznamo pod imenom čemaž. Mladi zeliščarji so si čemaž ogledali, potipali, ga povonjali in nekateri prav veselo okušali. Ogledali so si tudi rastline, ki so njemu podobne in so strupene. Spoznavali so čemaževe zdravilne koristi in jedi, ki jih lahko pripravimo iz njega. Po učenju so si prislužili tudi zdravo malico, ki jo je zanje pripravila Marija. Jedli so sirni divji namaz, ki je vseboval čemaž, kislico, koprivina semena, regratove cvetove in sirni namaz. Kruh z namazom so si polepšali še s cvetovi trobentic in vijolic. Popili so tudi topel čaj. Imeli so se lepo.

2. razred 3. razred

5. 3. 2024, 19:13
Silva Potočnik
1 od 11
Izdelava instrumentov iz papirja

Pri LUM so učenci izdelali različne instrumente iz papirja.To so bila godala, brenkala, pihala in tolkala. Nastal je zanimiv orkester, ki ga je vodila dirigentka.

3. razred

14. 2. 2024, 7:25
Silva Potočnik
1 od 9
Pustne šeme

Vsi učenci 3. razreda so na pustni torek prišli v šolo namaskirani v najrazličnejše šeme. Eden je bil lepši od drugega. Z veseljem so pozirali in se predstavili.

3. razred

13. 2. 2024, 20:17
Regina Dobaja
1 od 29
Pustovanje 1. VIO in DBE Zavoda Hrastovec

Na današnjem pustnem pohodu po Voličini so maske iz 1. VIO preganjale zimo s pomočjo prijateljev iz DBE Zavoda Hrastovec. Skupaj so tudi zaplesale in se posladkale. Zimo so zagotovo pregnale.

1. razred 2. razred 3. razred

12. 2. 2024, 10:13
Judita Bračko
1 od 4
Nastop folkloristov v Lenartu

V petek, 9. 2. 2024, smo s folkloristi sodelovali na prireditvi ob slovenskem kulturnem prazniku v Domu kulture Lenart.  S svojim nastopom smo slavili dan kulture in pesnika.

2. razred 3. razred 4. razred 5. razred 6. razred

26. 1. 2024, 19:37
Nataša Herga Kosi
1 od 40
Interesna dejavnost Ustvarjalnice 2. a in 3.a

Tako, z ustvarjanjem smo zaključili tudi z drugo skupino učencev, torej v 2. in 3. a razredu. Na začetku so učenci iz odpadnih tulcev izdelali zabavno igro z žabico, ki lovi muhe. Kasneje so izdelali snežno bele angelčke in navihane škratke, ki so krasili hodnik 1. VIO. Ker je bil ravno adventni čas, so spletli tudi prekrasne adventne venčke. Seveda so to že zelo spretni ustvarjalci, zato so se preizkusili tudi v umetnosti origamija ter izdelali origami zvezdo. Najbolj pa so vsi nestrpno čakali sporočilo učiteljice, na katerem je pisalo, da si naj v šolo prinesejo predpasnike, saj  vedo, da bodo takrat ustvarjali v kuhinji. Tokrat je na koncu zadišalo po čokoladnih mafinih, ki so jih pripravili čisto samostojno po pripravljenem receptu. Bili so odlični.

2. razred 3. razred

25. 1. 2024, 18:30
Brane Lazič
1 od 1
Planinski krožek OŠ Voličina in pohod Tromeja

Planinski krožek OŠ Voličina in PD Lenart vabita učence OŠ Voličina k vpisu v planinski krožek. Članarina za leto 2024 znaša 9 evrov. Prvi pohod v letu 2024 bo pohod na Tromejo, v soboto, 3. 2. 2024. Avtobusni prevoz stane 15 evrov za osnovnošolce člane PZS. Več o pohodu najdete v spodnji priponki. Vabljeni!

Mladinski odsek PD Lenart
Vabilo na pohod Tromeja
Plan pohodov 2024

3. razred 4. razred 5. razred 6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

18. 1. 2024, 8:37
Silva Potočnik
1 od 12
Projekt Sobivanje

Učenci 3. a so se pridno lotili še tretjega dela projekta Sobivanje. Iskali so najlepše trenutke v našem prijateljstvu. Skupaj so soustvarjali končni izdelek.

3. razred

12. 1. 2024, 16:59
Silva Potočnik
1 od 5
Sodelovanje v projektu

Tudi učenci 3. razreda so vključeni v projekt "Spodbujamo prijateljstvo", ki je del širšega programa Šola sobivanja, ki združuje projekte z različnih področij trajnostnega razvoja. S slikami in plakatom so sodelovali pri ustvarjalnem natečaju. Pogovarjali in risali so na temo vidnosti in previdnosti v prometu.

3. razred

26. 12. 2023, 12:06
mag. Anton Goznik
1 od 15
Luna in škrat Nagajivček

Decembrsko praznično vzdušje nas vedno znova razveseljuje in tudi pravljične zgodbe imajo v teh dneh prav poseben čar. Tudi v vrtcu Voličina smo za to poskrbeli, da smo otroke vseh skupin vrtca razveselili s predstavo: Luna in škrat Nagajivček, v izvedbi lutkovne skupine MAKS, ki jo sestavljata Mihaela in Simona. Predstavo so si ogledali tudi učenci I. VIO in 4. a.

Ali deklica Luna dobi darilo  pod božično jelko ali ne, pa si lahko ogledate tudi vi na naslednji povezavi …

YouTube video Posnetek predstave

Snežinke Zvezdice Lunice Mavrice Sončki Utrinki 1. razred
2. razred 3. razred 4. razred

22. 12. 2023, 10:20
Silva Potočnik
1 od 5
Obiskal nas je Božiček

Zadnji šolski dan v tem letu nas je obiskal Božiček. Ker smo bili pridni, nam je prinesel knjigo Šivilja Ajda in bonbone. Dan smo nadaljevali z jelkovanjem s plesom.

3. razred

18. 12. 2023, 20:27
Silva Potočnik
1 od 12
Prednovoletni čas

Tudi v 3. razredu se že pridno pripravljamo na slovo od starega leta in smo v pričakovanju novega. Okrasili smo učilnico, izdelali dekorativni izdelek in voščilnico. Spoznavamo različne plese in se veselimo jelkovanja s plesom, ki ga bomo imeli zadnji šolski dan v tem letu.

3. razred

14. 12. 2023, 19:40
Silva Potočnik
1 od 5
Gledališka predstava

Učenci 1. VIO so si v četrtek ogledali gledališko predstavo Luna in škrat Nagajivček. Predstavo sta pripravili vzgojiteljici Simona in Mihaela. Z igro sta nas popeljali v čas, ko je potrebno Božičku napisati seznam svojih želja. Tudi Luna ima želje, toda mama jo opomni, da Božiček prinese darila samo pridnim otrokom, ona pa ni ravno med njimi, ker ne pospravlja svoje sobe. Tukaj pa se pojavi škrat in zgodbico zapelje v čarobno božično pravljico. Simoni in Mihaeli hvala, ker sta nas tako lepo popeljali v čar božiča, ki je v vzdušju, toplini in medsebojnih odnosih, ne v darilih. 

1. razred 2. razred 3. razred

30. 11. 2023, 13:35
Simona Čuček
1 od 2
Zeliščarji v oddaji Dobro jutro

Konec meseca oktobra so mladi zeliščarji skupaj z zeliščaricami KD Voličina snemali prispevek za oddajo Dobro jutro. Vsi so že nestrpno čakali kdaj bodo na televiziji. In danes se je prispevek predvajal v oddaji. Že v šoli smo si ga skupaj ogledali. Posnetek je čudovit. Tudi vi si ga lahko ogledate na priloženi povezavi. 

Hvala vsem mladim zeliščarjem, tetam zeliščaricam in celotni snemalni ekipi.

Prispevek zeliščarjev v oddaji Dobro jutro

2. razred 3. razred 4. razred 5. razred

30. 11. 2023, 7:43
Silva Potočnik
1 od 4
Mednarodni dan strpnosti

16. novembra praznujemo mednarodni dan strpnosti. Ta dan smo v 1. VIO brali pravljico Drugačen. Pravljica govori o strpnosti. Ker je letošnja tema delavnic Sovražni govor - spoštujemo razlike med nami, smo se skozi pravljico poglabljali v odnose glavnih likov, v naše odnose do drugih in odnose drugih do nas. Pravljico smo tudi ilustrirali. Sklenili smo, da ne bomo uporabljali sovražnega govora.

1. razred 2. razred 3. razred

23. 11. 2023, 20:27
Simona Čuček
1 od 21
Čaj škrata Zdravilka

Mladi zeliščarji so se na svojem drugem srečanju naučili kako pripraviti čaj škrata Zdravilka. Pripravo čaja in recept sta jim zaupala škrat Zdravilko in Marija. Po njunih navodilih so ga pripravili čisto sami. Marija ve, da ob čaju paše tudi kak zdrav prigrizek, zato jim je pripravila aronilado. Ko so vse pojedli in popili, so zapeli pesem škrata Zdravilka in se učili škratovih pravil. Imeli so se zelo lepo.

Microsoft Word dokument Recept - Čaj škrata zdravilka z materino dušico
Microsoft Word dokument Recept - Aronilada

1. razred 2. razred 3. razred

21. 11. 2023, 14:12
Nina Čuček
1 od 6
Joga za otroke: potovanje okrog sveta

Pri interesni dejavnosti Joga za otroke potujemo okrog sveta. Spoznali smo že afriške živali, bili na severnem tečaju in vmes še obiskali morske kraje, kjer smo videli morske pse, kite, defline, morske deklice ter še več morskih živali. Na koncu pa le vedno pristanemo doma in se spočijemo.

1. razred 2. razred 3. razred

16. 11. 2023, 19:06
Simona Čuček
1 od 11
Novi mladi zeliščarji

16. 11. 2023, so imeli svoje prvo srečanje na novo prijavljeni zeliščarji. Srečali so se z Marijo, ki jim je pripravila čaj škrata Zdravilka in kremni med s šipkom. Po zdravi malici so spoznali škrata Zdravilka in njegov dom v zeliščnem vrtu. Imeli so se lepo. 

1. razred 2. razred 3. razred

16. 11. 2023, 7:59
Silva Potočnik
1 od 11
Tretješolci raziskujejo

V okviru naravoslovnega dne smo raziskovali, kako se premikajo zračna vozila. Pri delu smo upoštevali korake raziskovanja.Vsak je izdelal dve različni letali in izmeril dolžine letov. Meritve so zapisali v preglednico in pojasnili, od česa je odvisna dolžina leta. Še bolj so bile zanimive rakete. Prav vse so poletele, nekatere prav visoko. 

3. razred

13. 11. 2023, 17:17
Silva Potočnik
1 od 2
Ustvarjamo z glino

Pri LUM so učenci oblikovali iz gnetljivega materiala. Raziskovali so značilnosti kiparskega materiala - gline. Nastali so plitvi reliefi v obliki ptičkov. Bilo jih je za celo jato. Sedaj samo čakamo, da nam zapojejo.

3. razred

31. 10. 2023, 8:24
Simona Čuček
1 od 29
Zeliščarji, televizijske "zvezde"

V petek, 27. 10. 2023, so mladi zeliščarji skupaj z zeliščaricami KD Rojs Srečko Niko snemali prispevek za oddajo RTV SLO Dobro jutro. Vznemirjeni, veseli, polni pričakovanj, bolj in manj pogumni, so svojo nalogo več kot odlično opravili. Prisluhnili so navodilom snemalca in sodelovali z novinarko Katjo. Po snemanju prispevka, pa so lahko še poskusili kako je biti za kamero. Naše tete zeliščarice so jim na koncu pripravile pravo zdravo pojedino, čaj in jabolčne sladice. 

O predvajanju njihovega prispevka, vas bodo pravočasno obvestili.

2. razred 3. razred 4. razred 5. razred

9. 10. 2023, 19:51
Simona Čuček
1 od 10
Zaključek Tedna otroka

Igra je ena izmed pomembnejših dejavnosti v otroštvu vsakega otroka. Vsak otrok je srečen, ko se lahko igra. Če pa se lahko igra na napihljivih igralih s svojimi prijatelji, pa je sreča še toliko večja. In z igro na napihljivih igralih smo učenci 1. VIO zaključili naš pester Teden otroka. 

2. razred 3. razred

3. 10. 2023, 17:10
Nataša Herga Kosi
1 od 18
Teden otroka – obisk bratov Malek

Teden otroka, pod geslom Zakaji in zatoji radovednosti, smo pričeli zelo sproščeno. Takojv ponedeljek zjutraj smo se odpravili na igrišče, kjer sta nas že nestrpno pričakovala brata Gašper in Miha. Prisrčna klovna oz. cirkusanta, ki sta otrokom lepo povedala, da je lahko vsak izmed njih v nečem zelo zelo dober in da naj iščejo svoja močna področja, saj nismo vsemogočni in v vsem ne moremo biti odlični. Zelo smo uživali in odkrivali skrite talente, ki jih mogoče do zdaj še sploh nismo poznali.

ARNES video Zaključek
ARNES video Za dobro jutro

1. razred 2. razred 3. razred

2. 10. 2023, 21:06
Regina Dobaja
1 od 14
Teden otroka

Od 2. do 8. oktobra poteka Teden otroka. Letošnja osrednja tema je Zakaji in zatoji radovednosti. Radovednost pomeni zanimanje za različne stvari, otrokom pomaga odkrivati in razumeti svet. Danes so ga odkrivali skupaj z bratoma Malek. Skozi igrivo radovednost so preizkušali svoje spretnosti in raziskovali svet gibanja. 

1. razred 2. razred 3. razred

2. 10. 2023, 20:13
Simona Čuček
1 od 16
Zabava z bratoma Malek

Že prvi dan v Tednu otroka sta naše šolarje obiskala Gašper in Miha. Pokazala in naučila sta jih veliko cirkuških trikov in vragolij. Vsi šolarji so se trudili in vztrajali v učenju raznih spretnosti. Na koncu so bili zadovoljni prav vsi, šolarji in brata Malek, ki sta ves čas poudarjala, da je vsak izmed njih v nečem dober in da morajo početi stvari, ki jih imajo radi.

1. razred 2. razred 3. razred

2. 10. 2023, 18:11
Silva Potočnik
1 od 10
Obiskala sta nas brata Malek

V tednu otroka sta nas obiskala brata Malek. Na šolskem igrišču smo se pomerili v različnih spretnostih in akrobacijah ter pri tem neizmerno uživali.

3. razred

1. 10. 2023, 12:23
Nataša Herga Kosi
1 od 30
Pohod na Zavrh

Tudi letos smo se z učenci 1. VIO ob trgatvi na Zavrhu odpravili na pohod proti Zavrhu s končno točko pri lovskem domu Voličina. Ob poti smo uživali v lepotah narave ter se naužili čistega zraka in naredili veliko za zdravo telo in duha. Med potjo smo se seveda tudi okrepčali, da nam je šlo še hitreje od nog.

Na ploščadi pred Štupičevo vilo smo se ustavili ter si ogledali razstavo o Maistru, se ob Marijinih in Magdinih besedah pred in v cimprači veliko naučili o življenju nekoč ter uživali na napihljivih igralih. Pot smo kasneje nadaljevali do lovskega doma, kjer smo si ogledali, vedno zanimivo, razstavo živali. Prijetno utrujeni smo si privoščili še panoramsko vožnjo z vlakcem nazaj do naše izhodiščne točke pred šolo v Voličini. Preživeli smo res krasen dan.

1. razred 2. razred 3. razred

30. 9. 2023, 15:43
Silva Potočnik
1 od 10
Trgatev na Zavrhu

V soboto smo imeli športni dan. Peš smo se odpravili na Zavrh. V Štupičevi vili smo si ogledali stalno razstavo Maister po Maistru. Obiskali smo tudi lepo obnovljeno cimpračo, po kateri nas je vodila gospa Marija in nam o njej povedala marsikatero zanimivost. V okviru tradicionalne prireditve Trgatev na Zavrhu smo preizkusili napihljiva igrala, obiskali lovsko razstavo in se z vlakcem popeljali nazaj v Voličino.

3. razred

27. 9. 2023, 16:28
Mateja Karneža
1 od 7
3. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

Beremo skupaj

V 3. razredu smo skupaj prebirali knjigo Josipa Ribičiča: Nana, mala opica. Še posebej nam je lepo, kadar to lahko počnemo skupaj. Prejšnji dve leti nam je knjige brala učiteljica Silva, sedaj pa lahko to počnemo že sami. Vsebino smo si popestrili z ilustracijami, ki smo jih pritrdili na pano. Uživali smo v skupnem branju.

Dogodkovnik NMSB

3. razred Knjižnica

23. 9. 2023, 18:55
Regina Dobaja
1 od 33
Športni dan

22. 9. je na šoli potekal športni dan. Učenci 1. VIO so se ga zelo veselili, za nekatere je bil to čisto prvi športni dan v šoli. Pot, kar precej kilometrov, so opravili brez težav. Ob premagovanju naših gričev dobre volje in tudi petja ni manjkalo. Ob vrnitvi so si pred kosilom privoščili igro. Po kosilu pa so se v telovadnici spoznali z judom. Ob borilnih igrah so zelo uživali.

1. razred 2. razred 3. razred

22. 9. 2023, 19:48
Silva Potočnik
1 od 9
Športni dan

V okviru 1. športnega dne so učenci 1. VIO izvedli pohod po KS Voličina. Med potjo so se večkrat ustavili, malicali in se igrali. Po kosilu so se odpravili v telovadnico, kjer sta jim judoistki predstavili ta zanimivi šport. Tudi učenci so se v parih pomerili med seboj in preizkusili svojo moč.

3. razred

20. 9. 2023, 19:45
Silva Potočnik
1 od 10
Kulturni dan v otroškem muzeju

Učenci 1. VIO so v sredo obiskali Hermanov brlog v Celju. Ogledali so si razstavo o bontonu in se v igri vlog pomerili v poznavanju bontona. Izkazali so se kot zelo dobri poznavalci lepega vedenja, za kar jih je kustosinja Barbara tudi pohvalila. Vsak učenec si je v delavnici izdelal svoj prvi pogrinjek. Spoznavali so stare igrače, največ zanimanja pri dečkih je bilo za električni vlak, pri deklicah pa za delo v banki. Kulturni dan smo zaključili s sprehodom po mestu in s pogledom na celjski grad.

3. razred

19. 9. 2023, 18:30
Simona Čuček
1 od 13
Igriva košarka v 1. VIO

V torek, 19. 9., so učence 1. VIO obiskali mladi košarkaši KK Ajdas iz Lenarta. Pripravili so jim igrivo obhodno vadbo, ki je vsebovala elemente košarke. Učenci, ki so se v času vadbe spremenili v Dončića, Dragića, Prepeliča, Blažiča, Muriča, so zelo uživali. Pri tem so jim pomagali tudi starejši učenci naše šole, že uspešni mladi košarkaši Svit, Gal in Mark. Vsi skupaj so se imeli lepo.

1. razred 2. razred 3. razred


© 2004-2024 OŠ Voličina. Vse pravice pridržane. | 15. 6. 2024, 5:52 |