Oblak 365Arnes Učilnice

kontakt | šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | prehrana | naši uspehi | knjižnica | šport | povezave | IP | galerija | video | šolarček

Novice

Šolske novice
Šolske novice

šolsko leto: razred: objavil-a:

14. 6. 2024, 20:09
Silva Potočnik
1 od 6
Mala vrla viteza

V petek so bili učenci 1. VIO povabljeni v vrtec na ogled predstave Mala vrla viteza. Učenci in učiteljice smo uživali ob dogodivščinah junaških vitezov. Vsi smo se oddahnili, ko sta uspešno rešila kraljično iz krempljev strašnega zmaja. Za doživeto odigrano igro se zahvaljujemo vzgojiteljicama Simoni in Mihaeli.

1. razred 2. razred 3. razred

12. 6. 2024, 19:50
Simona Čuček
1 od 12
Bezeg

Mladi zeliščarji so skupaj z Marijo spoznavali bezeg in njegove zdravilne lastnosti. Bezeg jih ima veliko, zato so se nekoč ljudje pred njim priklonili, možje pa pred bezgom dali tudi klobuk z glave.  V knjižici Zelena pravljica, ki so jo dobili prav vsi zeliščarji, bodo našli tudi o bezgu veliko koristnega. Po srečanju smo se odpravili v beli vrt na plodove šmarne hrušice. Nad njihovim okusom so bili zelo navdušeni. Tudi vam predlagamo, da si doma posadite kak grm šmarne hrušice. Ne bo vam žal. 

1. razred 2. razred 3. razred

7. 6. 2024, 10:48
Mateja Karneža
1 od 10
Zdrava šola in medgenaracijsko branje

Učenci 1. a in 9. a so se med šolskih letom družili s knjigo. Večina prvošolcev na začetku še ni znala brati, skozi šolsko leto so spoznali črke in naredili svoje prve bralne korake. Devetošolci, njihovi varuhi, so veščino branja do konca šolanja dobro izpili, kar so dakazovali ob torkih zjutraj, ko so našim najmlajšim šolarjem prebirali pravljice. Svoje poslanstvo so vestno in odgovorno opravljali, nekateri tudi zelo pozitivno presenetili. Najmlajši pa so vsak torek nestrpno čakali, kdo bo stopil skozi vrata z novo knjigo.

1. razred 9. razred Knjižnica

6. 6. 2024, 18:49
Regina Dobaja
1 od 20
Kolesarjenje

V tem tednu nam je lepo vreme »dovolilo«, da smo v sklopu ur športa v prvem razredu tudi kolesarili. Učenci, razdeljeni v manjše skupine, so pokazali svoje spretnosti v vožnji s kolesom in varnem obnašanju v prometu. Pri kolesarjenju so v celoti upoštevali navodila in pravila, večina jih je že zelo spretnih kolesarjev. Medtem, ko so eni kolesarili, so drugi raziskovali in se učili na prostem. Staršem se zahvaljujemo, da so nam pomagali pri izvedbi dejavnosti.  

1. razred

31. 5. 2024, 9:12
Regina Dobaja
1 od 13
Škrat Zdravilko

Mladi zeliščarji so si s pomočjo Marice, Mojce in Zinke izdelali svojega škrata Zdravilka. Napolnili so ga z vrtnico in s sivko. Uporabljali ga bodo za crkljanje, umirjanje in igranje. Škrat Zdravilko ima posebne moči, zato mu bodo lahko zaupali vse svoje stiske in težave, ko se bodo te morda pojavile. Ker so pridno delali, so si zaslužili tudi zdrav napitek. Poskusili so ga in ugotovili, da ga je Marija pripravila iz vrtnic. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem tetam zeliščarkam, ki so škrate zašile in poslikale, pripravile dišeče polnilo, poskrbele za pomoč pri šivanju in pogostitev.

1. razred 2. razred

22. 5. 2024, 19:20
Judita Bračko
1 od 9
Prvošolci na pohodu

Danes je bilo vreme na naši strani. Izkoristili smo sončne žarke in s prvošolci opravili daljši pohod. Uživali smo v družbi drug drugega, se veliko pogovarjali  in gibali na svežem zraku. Na koncu so si otroci in učiteljici zaslužili okusen sladoled, s katerim smo napolnili naše izpraznjene baterije. Za to se zahvaljujemo gu. Marku Šilec.

1. razred

10. 5. 2024, 21:08
Regina Dobaja
1 od 23
Kulturni dan v Lenartu

Današnji sončni dan so prvošolci preživeli v Lenartu. Bil je kulturno in športno obarvan. Najprej smo si ogledali prireditev v kulturnem domu. Na njej so se predstavila glasbila in glasbena šola. Hudomušen in poučen program Glasbene šole Lenart sta povezovali učenki glasbene šole, Ajda in Ava, ki sta tudi učenki naše šole. Po ogledu smo se odpravili po Lenartu, si ga ogledali in seveda uživali v gibanju in druženju.

1. razred

9. 5. 2024, 20:16
Regina Dobaja
1 od 35
Zaključna ekskurzija v Ljubljano

Današnji dan so prvošolci skupaj z učenci 2. in 3. razreda preživeli na zaključni ekskurziji. Najprej so obiskali živalski vrt v Ljubljani, popoldan pa so se odpravili še v center Ljubljane. Do gradu so se povzpeli z vzpenjačo, potem pa se peš odpravili po Ljubljani. Precej utrujeni, a dobre volje, so se odpeljali proti domu. Nekaj utrinkov z današnjega potepanja prvošolcev si lahko pogledate na fotografijah. Otroci, bili ste res odlična družba.

1. razred

21. 4. 2024, 21:09
Regina Dobaja
1 od 34
Naravoslovni dan

V torek so imeli učenci 1. razreda naravoslovni dan. Poimenovali smo ga Zdrav duh v zdravem telesu. Spoznavali so, kako skrbimo za svoje zdravje. Pri izvedbi so pomagali zaposleni iz Zdravstvenega doma Lenart, kjer izvajajo dva preventivna programa, Vzgoja za zdravje in Vzgoja za ustno zdravje. Najprej sta nas pričakala reševalca, ki sta nam predstavila reševalno vozilo in delček svojega poklica. Sledila je dejavnost z dietetičarko, kjer smo se učili o prehrani in tudi gibanju. Po malici smo poskrbeli za zobe in se s pomočjo pravljice učili pravilno umivati zobe. Sledilo je razgibavanje, saj brez njega ni zdravja. Kineziologinja nam je pokazala kar nekaj gibanj, ki smo jih z veseljem posnemali. Opozorila nas je tudi na pomen pravilnega sedenja in nošenja šolskih torb, seveda smo oboje preizkusili. Dan je potekal raznoliko, namenili smo ga učenju in gibanju.

 

1. razred

12. 4. 2024, 18:59
Simona Čuček
1 od 16
Zeliščarji in ozkolistni trpotec

Mladi zeliščarji so v tem tednu spoznavali ozkolistni trpotec. Najprej so ga travniku poiskali in opisali. Spoznali so, da svež in obrisan zmečkan list lahko položimo na manjšo rano, pa tudi na žulj. Izvedeli so, da lahko iz pomladi nabranih listov pripravimo čaj in sirup.  Čudili so se zanimivosti, da ima ena rastlina trpotca najmanj 2500 semen, ki jih v glavnem pojedo ptiči in da kljub temu, da gredo skozi njihov prebavni trakt, semena še vedno kalijo. Njegovo uporabo v prehrani pa so tudi sami preizkusili, saj so naredili namaz iz mladih listov trpotca, koprca, drobnjaka in sirnega namaza. Ker so bili nad namazom navdušeni, so pripravili še drugega iz regačice, melise, špinače in sirnega namaza. Namaza so namazali na kruh in ju okrasili z užitnimi cvetovi.

1. razred 2. razred 3. razred

7. 4. 2024, 11:10
Regina Dobaja
1 od 13
Prvošolci na šolski čistilni akciji

Tudi prvošolci so se pridružili petkovi čistilni akciji. Po jutranji pripravi na »akcijo« in malici, smo se odpravili na pot. Najprej smo se skozi gozd povzpeli do začetka naše lokacije. Razveselilo nas je, da na tej poti nismo naleteli na smeti. Potem smo pričeli s čiščenjem naše lokacije. Ta je potekala po Ruperšekem bregu proti centru Voličine, od tam pa ob glavni cesti proti Lenartu. Na tej poti je bilo odvrženih veliko pločevink, cigaretne embalaže, vrečk, steklenic, različne plastike … Nabralo se za dve polni vreči smeti. Na srečo teh nismo našli, ko smo zavili na zadnji del naše relacije; pri podjetju Letra smo zavili na cesto ob Pesnici proti Lormanju. Z druge strani so nam nasproti prišli drugošolci, zato smo si lahko na varnem mestu privoščili še odmor.

1. razred

5. 4. 2024, 10:23
Saška Kurnik
1 od 9
Pomlad se prebuja v OPB

V mesecu marcu smo v podaljšanem bivanju ustvarjali zvončke in tulipane, s katerimi smo pozdravili pomlad. Pri izdelavi zvončkov iz papirja smo se urili v natančnosti in potrpežljivosti, ob tulipanih pa smo se zatopili v "čarovnijo" mešanja barv. Nastal je pravi cvetlični vrt.

1. razred 2. razred

4. 4. 2024, 21:04
Simona Čuček
1 od 12
Zeliščarji in kopriva

Mladi zeliščarji od 1. do 3. razreda so na današnjem srečanju uživali v naravi. Na travniku so iskali znane in manj znane užitne rastline. Natančneje so spoznali koprivo. Le to so si natančno ogledali in opisali. Naučili so se kako jo prijeti, da nas njeni laski ne opečejo. Seveda so nekateri ob tem začutili tudi žgočo bolečino, ki pa je popolnoma neškodljiva. Spoznali so, da jo uporabljamo za čiščenje strupov iz telesa, da izboljšuje kri, da dobro vpliva na rast las in pomaga pri pubertetniških težavah s kožo. Vedeli so, da jo uporabljamo tudi v prehrambene namene. Takrat nabiramo le mlade koprive, ki so visoke okrog 10 centimetrov. Sami so povedali, da doma njihovi starši in stari starši kuhajo koprivino špinačo in juho. Sporočamo vam, da je sedaj pravi čas za uživanje koprivinih jedi, saj mlada kopriva vsebuje veliko zdravilnih lastnosti.

Adobe Acrobat dokument Ocvrti koprivini listi

1. razred 2. razred 3. razred

28. 3. 2024, 20:41
Regina Dobaja
1 od 23
Pomladni vrtnarji in vrtnarke

V marcu smo z veseljem opazovali prebujanje narave. Po raziskovanju pomladi na prostem, smo si pomlad pričarali še v razredu. Nanjo smo se namreč pripravili tudi z vzgojo svojih rastlin. Posadili ali posejali smo jih in se spremenili v vrtnarje in vrtnarke. Kot pridni vrtnarji smo opazovali in raziskovali, kaj rastline potrebujejo za rast in razvoj. Sedaj jih v razrednem vrtičku pridno zalivamo in skrbimo zanje. Ko bo čas, jih bomo posadili na vrt. Mogoče nas bodo razveselile s svojimi cvetovi in morda celo s plodovi.

1. razred

26. 3. 2024, 19:28
Regina Dobaja
1 od 39
Plavalni tečaj prvošolcev

10-urni plavalni tečaj se je v Termah Ptuj izvajal od 18. – 22. 3. 2024.  Pod budnim očesom plavalnih učiteljev so učenci izpopolnjevali svoje znanje plavanja in imeli tudi čas za sproščeno igro v vodi. Plavalci že komaj čakajo, da svojim domačim pokažejo kaj novega so se naučili in kako spretni so postali v vodi.

1. razred

14. 3. 2024, 21:52
Regina Dobaja
1 od 27
Srečanje zeliščarjev

Danes so pri zeliščarskem krožku raziskovali  zeliščarji iz prvega in drugega razreda. Spoznali smo vijolico. Izvedeli smo, da je njeno pravo ime dišeča vijolica. Poiskali smo jo na bližnjem travniku, jo povonjali, si jo dobro ogledali in izvedeli o njej marsikaj zanimivega in poučnega. Marija je povedala, da se vijolico uporablja v zdravilne in kulinarične namene. Pomaga nam pri kašlju, prehladu, bolečem grlu, utrujenih očeh, glavobolu, nespečnosti ... Njeno uporabo v kulinariki smo pa poskusili. Čaj smo si pripravili kar s čarovnijo. Namaz pa pridno namazali na kruh. Navodila za pripravo obeh so v priponki.

Adobe Acrobat dokument Vijolica_recepta

1. razred 2. razred

3. 3. 2024, 19:29
Regina Dobaja
1 od 40
Iz "šolskih klopi"

Pri pouku se prvošolci pogosto spremenijo v umetnike, raziskovalce, igralce, pripovedovalce, poslušalce ... Veliko so  ustvarjali, raziskovali, opazovali in preživljali čas na prostem. Prvi koraki branja in pisanja so že tudi za nami. Po počitnicah pa novim dogodivščinam naproti.

1. razred

21. 2. 2024, 14:20
Regina Dobaja
1 od 3
Skrbimo za čisto okolico šole

Na šoli potekajo redne čistilne akcije. Z njimi skušamo tudi pokazati, da nemarno odmetavanje smeti ni nikomur v ponos. Prvošolci so se dela lotili spet zelo skrbno. Na akcijo so se pripravili in se s potrebnimi pripomočki ter dobro voljo lotili dela. Naleteli so na kar nekaj točk, ki so bile še posebej onesnažene.

Najbolj razveseli misel, da so nam lahko  s svojim ravnanjem v zgled: ne odmetavajo smeti, z naravo ravnajo prijazno in počistijo za sabo ali drugimi, ko je to potrebno. Upam, da bodo tako ravnali tudi, ko bodo »malo večji« šolarji.  

1. razred

13. 2. 2024, 20:17
Regina Dobaja
1 od 29
Pustovanje 1. VIO in DBE Zavoda Hrastovec

Na današnjem pustnem pohodu po Voličini so maske iz 1. VIO preganjale zimo s pomočjo prijateljev iz DBE Zavoda Hrastovec. Skupaj so tudi zaplesale in se posladkale. Zimo so zagotovo pregnale.

1. razred 2. razred 3. razred

13. 2. 2024, 20:15
Regina Dobaja
1 od 5
Pust veselih ust

Ko v šolo namesto otrok in učiteljic pridejo pustne maske, je vse drugače. Na urniku so tako ples, petje, rajanje, sprehod in še marsikaj zabavnega. Lepo je bilo.

1. razred

7. 2. 2024, 21:38
Simona Čuček
1 od 27
France Prešeren v 2. a razredu

Kaj je lepšega kot sodelovati, si pomagati, se zabavati in ves čas krepiti prijateljske vezi. Učenci 2. a razreda že vso leto redno obiskujemo naše vrtčevske prijatelje, Sončke in Utrinke.

Tako se nam je ponudila tudi odlična priložnost, da mlajšim od sebe predstavimo slovenski kulturni praznik in našega pesnika Franceta Prešerna.  Pogovorili smo se o pomenu besede kultura in jim predstavili zanimivosti iz življenja Franceta Prešerna. Pokazali smo jim njegove knjige,  pesniško zbirko Poezije, slikanici Povodni mož in Turjaška Rozamunda. Skupaj smo zapeli slovensko himno in jih poučili kako se ob njej obnašamo. Predstavili smo jim tudi slovensko zastavo. Otroci skupine Utrinki so nam z zanimanjem prisluhnili, mi pa smo z veseljem in navdušenjem svoje znanje delili še z učenci  1. a in 2. b razreda.

Utrinki 1. razred 2. razred

26. 12. 2023, 12:06
mag. Anton Goznik
1 od 15
Luna in škrat Nagajivček

Decembrsko praznično vzdušje nas vedno znova razveseljuje in tudi pravljične zgodbe imajo v teh dneh prav poseben čar. Tudi v vrtcu Voličina smo za to poskrbeli, da smo otroke vseh skupin vrtca razveselili s predstavo: Luna in škrat Nagajivček, v izvedbi lutkovne skupine MAKS, ki jo sestavljata Mihaela in Simona. Predstavo so si ogledali tudi učenci I. VIO in 4. a.

Ali deklica Luna dobi darilo  pod božično jelko ali ne, pa si lahko ogledate tudi vi na naslednji povezavi …

YouTube video Posnetek predstave

Snežinke Zvezdice Lunice Mavrice Sončki Utrinki 1. razred
2. razred 3. razred 4. razred

22. 12. 2023, 8:29
Saška Kurnik
1 od 7
Veseli snežaki v OPB

V hladnejših decembrskih dneh smo v podaljšanem bivanju izdelovali vesele snežake, ki smo jih odeli v pisana oblačila. Domišljiji smo pustili prosto pot in nastala je lepa zimska okrasitev. Zdaj pa samo še čakamo sneg, da se ne bodo stopili. 

1. razred 2. razred

14. 12. 2023, 19:40
Silva Potočnik
1 od 5
Gledališka predstava

Učenci 1. VIO so si v četrtek ogledali gledališko predstavo Luna in škrat Nagajivček. Predstavo sta pripravili vzgojiteljici Simona in Mihaela. Z igro sta nas popeljali v čas, ko je potrebno Božičku napisati seznam svojih želja. Tudi Luna ima želje, toda mama jo opomni, da Božiček prinese darila samo pridnim otrokom, ona pa ni ravno med njimi, ker ne pospravlja svoje sobe. Tukaj pa se pojavi škrat in zgodbico zapelje v čarobno božično pravljico. Simoni in Mihaeli hvala, ker sta nas tako lepo popeljali v čar božiča, ki je v vzdušju, toplini in medsebojnih odnosih, ne v darilih. 

1. razred 2. razred 3. razred

8. 12. 2023, 16:38
Nataša Herga Kosi
1 od 30
Snežne radosti

Zima nam je nasula malce snega in mi smo ga pridno izkoristili za prve snežne radosti. Druženje, smeh, sneg, gibanje, veselje ...

ARNES video Snežne radosti

1. razred 2. razred

7. 12. 2023, 18:14
Nataša Herga Kosi
1 od 38
ID Ustvarjalnice 1. razred

Prvošolci, ki so se letos vpisali k ID Ustvarjalnice so s svojim delom že zaključili. Skupaj smo se družili petkrat po dve uri. Verjetno jim bo najbolj ostala v spominu peka piškotov, kjer so tudi najbolj uživali. Veliko mero vztrajnosti in ustvarjalnosti pa so pokazali tudi pri izdelavi drugih izdelkov. Več pa vam bodo povedale kar priložene fotografije.

1. razred

30. 11. 2023, 7:43
Silva Potočnik
1 od 4
Mednarodni dan strpnosti

16. novembra praznujemo mednarodni dan strpnosti. Ta dan smo v 1. VIO brali pravljico Drugačen. Pravljica govori o strpnosti. Ker je letošnja tema delavnic Sovražni govor - spoštujemo razlike med nami, smo se skozi pravljico poglabljali v odnose glavnih likov, v naše odnose do drugih in odnose drugih do nas. Pravljico smo tudi ilustrirali. Sklenili smo, da ne bomo uporabljali sovražnega govora.

1. razred 2. razred 3. razred

23. 11. 2023, 20:27
Simona Čuček
1 od 21
Čaj škrata Zdravilka

Mladi zeliščarji so se na svojem drugem srečanju naučili kako pripraviti čaj škrata Zdravilka. Pripravo čaja in recept sta jim zaupala škrat Zdravilko in Marija. Po njunih navodilih so ga pripravili čisto sami. Marija ve, da ob čaju paše tudi kak zdrav prigrizek, zato jim je pripravila aronilado. Ko so vse pojedli in popili, so zapeli pesem škrata Zdravilka in se učili škratovih pravil. Imeli so se zelo lepo.

Microsoft Word dokument Recept - Čaj škrata zdravilka z materino dušico
Microsoft Word dokument Recept - Aronilada

1. razred 2. razred 3. razred

21. 11. 2023, 14:12
Nina Čuček
1 od 6
Joga za otroke: potovanje okrog sveta

Pri interesni dejavnosti Joga za otroke potujemo okrog sveta. Spoznali smo že afriške živali, bili na severnem tečaju in vmes še obiskali morske kraje, kjer smo videli morske pse, kite, defline, morske deklice ter še več morskih živali. Na koncu pa le vedno pristanemo doma in se spočijemo.

1. razred 2. razred 3. razred

20. 11. 2023, 20:56
Regina Dobaja
1 od 18
Prvošolci poročajo

V mesecu novembru so prvošolci najprej poskrbeli za okolico šole in po počitnicah opravili čistilno akcijo. Potem so morali »pospraviti« les, ki se je nabral v razredu. Iz ostankov so izdelali različne stavbe. Nastali so počitniški bivaki, gledališča, garaže, sanjske hiše … Pri ustvarjanju so zelo uživali. Nekatere lastnosti snovi so  raziskovali na  naravoslovnem dnevu. Tudi o nevarnih snoveh so se pogovarjali in o tem, kako z njimi ravnati. Poskusov, ki so jih morali narediti, je bilo kar nekaj. Najbolj so se zabavali pri mešanju različnih tekočin. Poskusi so zahtevali veliko strpnosti, deljenja nalog, potrpežljivosti, medsebojne pomoči …

1. razred

16. 11. 2023, 19:06
Simona Čuček
1 od 11
Novi mladi zeliščarji

16. 11. 2023, so imeli svoje prvo srečanje na novo prijavljeni zeliščarji. Srečali so se z Marijo, ki jim je pripravila čaj škrata Zdravilka in kremni med s šipkom. Po zdravi malici so spoznali škrata Zdravilka in njegov dom v zeliščnem vrtu. Imeli so se lepo. 

1. razred 2. razred 3. razred

11. 11. 2023, 8:50
Judita Bračko
1 od 9
Zaljubljeni ježki v OPB 1

Na deževen petkov dan smo si čas v podaljšanem bivanju krajšali z ustvarjanjem. Nastali so prelepi "srčkasti" ježki, ki so komaj čakali, da odidejo k zimskemu dremežu.

1. razred

23. 10. 2023, 12:42
Judita Bračko
1 od 10
Ustvarjamo iz lesa

Ob bogatem naboru lesenega materiala so prvošolci pokazali svoje ustvarjalne ideje. Nastala so prav zanimiva prevozna sredstva, ki bodo za vas razstavljena na hodniku šole.

1. razred

20. 10. 2023, 9:33
Regina Dobaja
1 od 5
Svetovni dan hoje

Posebnega praznika smo se spomnili tudi v 1. razredu. Na skupno hojo smo povabili prijatelje, člane bivalne enote DBE Zavoda Hrastovec. V prijetni družbi in ob kramljanju je naša skupna hoja še prehitro minila.

1. razred

15. 10. 2023, 17:24
Mateja Karneža
1 od 7
7. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

Medgeneracijsko branje

V sklopu sprejema prvošolcev v šolsko skupnost je devetošolka Zala Družovič našim najmlajšim prebrala pravljico Jane Chapman Krtov mirni kotiček. Učenci so pridno poslušali, Zala pa se je dobro znašla v vlogi bralke in prvošolcem pokazala, kako bodo brali čez devet let.

Ob tej priložnosti so vsi prvošolci prejeli slikanico Marka Kravosa Ptica selivka, ki jo je doniralo Društvo Bralna značka Slovenije.

Dogodkovnik NMSB

1. razred Knjižnica

9. 10. 2023, 20:40
Regina Dobaja
1 od 28
Sprejem prvošolcev v skupnost učencev

Teden otroka, ko je pouk potekal precej drugače, so prvošolci zaključili s pomembnim dogodkom. Sprejeti so bili v skupnost učencev OŠ Voličina. Sprejem se je pričel s pravljico, otrokom je slikanico prebrala devetošolka Zala. Sledil je kulturni program, ki so ga popestrili učenci 1. VIO. Vsak prvošolec je izbral svojega varuha iz devetega razreda, nekateri celo dva. Devetošolci so prvošolcem pripravili voščilnice z zapisanim sporočilom, ki so jim ga tudi prebrali. Skupaj so še zaplesali. Obljubili so si, da skupaj plešejo tudi na decembrskem novoletnem plesu. Po kratkem druženju in fotografiranju so se opravili še na napihljiva igrala, ki so k igri vabila na igrišču. Vsem, ki ste nam dan pomagali narediti svečan in tudi sladek, se zahvaljujemo.

1. razred

4. 10. 2023, 19:06
Regina Dobaja
1 od 12
Teden otroka: Obisk pri gasilcih

Čas, ki smo ga danes preživeli pri gasilcih, so otroci označili z besedami: "Super je bilo!" Mislim, da tem besedam ni potrebno nič dodati, saj same povedo, kako so se otroci imeli. Bi pa namenila nekaj besed našim gasilcem, ki so bili v svojem prostem času pripravljeni pomagati tudi na tak način. Otrokom ste znali in zmogli predstaviti svoje delo na razumljiv in zabaven način ter odgovoriti na veliko zakajev in drugih vprašanj. Pri tem pa ste izkazali veliko srčnosti in dobre volje. Vsem še enkrat hvala za pomoč pri izvedbi in organizaciji dejavnosti. 

1. razred

4. 10. 2023, 18:38
Regina Dobaja
1 od 13
Druženje s člani DBE Voličina

V Tednu otroka smo s svojim obiskom razveselili člane delovne bivalne enote zavoda Hrastovec v Voličini, saj smo se odločili, da sodelujemo v vseslovenski akciji "Pokloni čas, polepšaj dan". Naši prijatelji so se torkovega obiska učencev 1. a in 2. a zelo razveselili. Za nas so pripravili kulturni program. Skupaj smo zapeli nekaj pesmi in se družili ob sproščenem klepetu. Drug drugemu smo poklonili čas in si polepšali dan.

1. razred 2. razred

3. 10. 2023, 17:10
Nataša Herga Kosi
1 od 18
Teden otroka – obisk bratov Malek

Teden otroka, pod geslom Zakaji in zatoji radovednosti, smo pričeli zelo sproščeno. Takojv ponedeljek zjutraj smo se odpravili na igrišče, kjer sta nas že nestrpno pričakovala brata Gašper in Miha. Prisrčna klovna oz. cirkusanta, ki sta otrokom lepo povedala, da je lahko vsak izmed njih v nečem zelo zelo dober in da naj iščejo svoja močna področja, saj nismo vsemogočni in v vsem ne moremo biti odlični. Zelo smo uživali in odkrivali skrite talente, ki jih mogoče do zdaj še sploh nismo poznali.

ARNES video Zaključek
ARNES video Za dobro jutro

1. razred 2. razred 3. razred

2. 10. 2023, 21:06
Regina Dobaja
1 od 14
Teden otroka

Od 2. do 8. oktobra poteka Teden otroka. Letošnja osrednja tema je Zakaji in zatoji radovednosti. Radovednost pomeni zanimanje za različne stvari, otrokom pomaga odkrivati in razumeti svet. Danes so ga odkrivali skupaj z bratoma Malek. Skozi igrivo radovednost so preizkušali svoje spretnosti in raziskovali svet gibanja. 

1. razred 2. razred 3. razred

2. 10. 2023, 20:32
Regina Dobaja
1 od 31
Sobotno druženje, Zavrh 2023

V soboto, 30. 9. 2023, so se učenci 1. VIO udeležili tradicionalne prireditve na Zavrhu. Prvošolci so pot na Zavrh opravili brez težav in z veliko dobre volje. Najprej so se ustavili pri družini Kranvogel. V in ob viničarski hiši so si ogledali zanimivo kmečko zbirko in zbirko starodobnih vozil. Še na podstrešje in v klet so pogledali. G. Roman je zavrtel tudi povsem obnovljeno lajno. Po ogledu muzeja so se odpravili proti Maistrovem stolpu in si v Štupičevi vili ogledali stalno muzejsko postavitev "Maister po Maistru". Po sprostitvi na igralih so se odpravili v lovski dom, kjer so otroke pričakali lovci. Ogledali so si razstavo. Sledila je še težko pričakovana vožnja s turističnim vlakcem. Ta je otroke "po daljši poti" odpeljal do Voličine. Da smo lahko pričarali nasmehe na obraze otrok, se zahvaljujemo vsem, ki ste nam prijazno priskočili na pomoč in poskrbeli, da je sobotni dan potekal lepo in zanimivo.

1. razred

2. 10. 2023, 20:13
Simona Čuček
1 od 16
Zabava z bratoma Malek

Že prvi dan v Tednu otroka sta naše šolarje obiskala Gašper in Miha. Pokazala in naučila sta jih veliko cirkuških trikov in vragolij. Vsi šolarji so se trudili in vztrajali v učenju raznih spretnosti. Na koncu so bili zadovoljni prav vsi, šolarji in brata Malek, ki sta ves čas poudarjala, da je vsak izmed njih v nečem dober in da morajo početi stvari, ki jih imajo radi.

1. razred 2. razred 3. razred

1. 10. 2023, 12:23
Nataša Herga Kosi
1 od 30
Pohod na Zavrh

Tudi letos smo se z učenci 1. VIO ob trgatvi na Zavrhu odpravili na pohod proti Zavrhu s končno točko pri lovskem domu Voličina. Ob poti smo uživali v lepotah narave ter se naužili čistega zraka in naredili veliko za zdravo telo in duha. Med potjo smo se seveda tudi okrepčali, da nam je šlo še hitreje od nog.

Na ploščadi pred Štupičevo vilo smo se ustavili ter si ogledali razstavo o Maistru, se ob Marijinih in Magdinih besedah pred in v cimprači veliko naučili o življenju nekoč ter uživali na napihljivih igralih. Pot smo kasneje nadaljevali do lovskega doma, kjer smo si ogledali, vedno zanimivo, razstavo živali. Prijetno utrujeni smo si privoščili še panoramsko vožnjo z vlakcem nazaj do naše izhodiščne točke pred šolo v Voličini. Preživeli smo res krasen dan.

1. razred 2. razred 3. razred

27. 9. 2023, 19:33
Mateja Karneža
1 od 8
4. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

Prvi obisk šolske knjižnice

V torek, 26. 9. 2023, so naši prvošolci prvič obiskali šolsko knjižnico. Spoznali so prostor, izvedeli, kje najdejo knjige za cicibane, kako iščemo knjige v knjižnici in kako si knjige izposodimo. Da je bil obisk knjižnice še bolj zanimiv, so učenci prisluhnili pravljici Poppy Bischop: Medvedkova knjižnica. Prvošolci so se izkazali za zelo dobre poslušalce. Najbolj pa so se razveselili, ko so si na koncu lahko izposodili vsak svojo knjigo.

Dogodkovnik NMSB

1. razred Knjižnica

24. 9. 2023, 9:16
Simona Čuček
1 od 24
Obisk Hermanovega brloga v Celju

V Hermanovem brlogu živi Herman Lisjak, maskota otroškega muzeja, ki otroke poučuje o zelo pomembnih rečeh. Ker je že star in obnemogel, mu pri tem pomagajo kustosinje. Tudi nam so vsi skupaj pripravili čudovit kulturni dan. In kaj je bilo učencem 2. a najbolj všeč?

  • Na delavnici smo ustvarili svoj prvi čisto pravi pogrinjek. (Lara)
  • Najbolj všeč mi je bilo, ko smo oblačili dečka in deklico za različne priložnosti. Vrteli smo kolo. (Katarina)
  • Všeč mi je bil film, kjer smo se naučili, kako se obnašamo v gledališču. (Anamari)
  • Lahko smo oblačili dečka in deklico z različnimi oblačili. Potem pa smo se lahko fotografirali. (Sanja)
  • Všeč mi je bila soba, ki je prikazovala športni bonton. Lahko smo metali žoge na koš. (Gal)
  • Najbolj všeč mi je bila hiška Hermana Lisjaka, vendar ga žal ni bilo doma. (Lucija)
  • Lahko smo se fotografirali z zastavami. (Tine)
  • Naučili smo se kako se obnašamo v gledališču. (Teja)
  • Vse mi je bilo všeč. Škoda, da lisjaka Hermana ni bilo doma. (Maša)
  • Najbolj všeč mi je bilo, ko smo se lahko igrali z žogami. (Jernej)

1. razred 2. razred

23. 9. 2023, 20:03
Regina Dobaja
1 od 18
Kulturni dan v otroškem muzeju

V sredo, 20. 9. 2023, so imeli učenci 1. VIO kulturni dan. V Celju so obiskali Hermanov brlog. Skozi muzej in razstavo o bontonu je otroke vodi Herman Lisjak, maskota muzeja, ki je prisoten vsepovsod. Otroci so si v dveh skupinah gledali razstavo in se sprostili ob igri. V delavnici so si izdelali svoj prvi pogrinjek. 

1. razred 2. razred

23. 9. 2023, 18:55
Regina Dobaja
1 od 33
Športni dan

22. 9. je na šoli potekal športni dan. Učenci 1. VIO so se ga zelo veselili, za nekatere je bil to čisto prvi športni dan v šoli. Pot, kar precej kilometrov, so opravili brez težav. Ob premagovanju naših gričev dobre volje in tudi petja ni manjkalo. Ob vrnitvi so si pred kosilom privoščili igro. Po kosilu pa so se v telovadnici spoznali z judom. Ob borilnih igrah so zelo uživali.

1. razred 2. razred 3. razred

19. 9. 2023, 18:30
Simona Čuček
1 od 13
Igriva košarka v 1. VIO

V torek, 19. 9., so učence 1. VIO obiskali mladi košarkaši KK Ajdas iz Lenarta. Pripravili so jim igrivo obhodno vadbo, ki je vsebovala elemente košarke. Učenci, ki so se v času vadbe spremenili v Dončića, Dragića, Prepeliča, Blažiča, Muriča, so zelo uživali. Pri tem so jim pomagali tudi starejši učenci naše šole, že uspešni mladi košarkaši Svit, Gal in Mark. Vsi skupaj so se imeli lepo.

1. razred 2. razred 3. razred

5. 9. 2023, 18:07
Regina Dobaja
1 od 20
Dobrodošli prvošolčki

V šolo našo šolo radi pohitimo,
v šoli naši šoli peti se učimo.
Kdor rad v šolo hodi, mnogo ve in zna,
znanje pa je boljše kakor kup zlata.
(Breda Oblak)

1. september je bil za naših 22 prvošolcev dan, ko so prvič prišli v šolo kot čisto pravi šolarji. Ob spremstvu svojih domačih so pogumno in radovedno stopili skozi velika šolska vrata. Po uvodnem pozdravu ravnatelja in učiteljic so jim četrtošolke zaigrale predstavo o Binetu, ki ga je bilo strah šole. Pazljivo so jo poslušali in spremljali. Potem je sledila že prva šolska naloga. Vsak je dobil košček sestavljanke, ki ga je pobarval. Sestavili so sestavljanko. Seveda tudi brez rumenih rutic, knjige in torte ni šlo. To so prejeli na svečanem sprejemu med šolarje. Skupaj s starši so preživeli lep prvi šolski dan. 

Dragi prvošolčki, želimo vam veliko iskric v vaših očeh. Bodite pogumni, nasmejani, igrivi, ustvarjalni in radovedni. 

1. razred


© 2004-2024 OŠ Voličina. Vse pravice pridržane. | 15. 6. 2024, 7:36 |