Oblak 365Arnes Učilnice

kontakt | šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | prehrana | naši uspehi | knjižnica | šport | povezave | IP | galerija | video | šolarček

Novice

Šolske novice
Šolske novice

šolsko leto: razred: objavil-a:

30. 11. 2023, 13:35
Simona Čuček
1 od 2
Zeliščarji v oddaji Dobro jutro

Konec meseca oktobra so mladi zeliščarji skupaj z zeliščaricami KD Voličina snemali prispevek za oddajo Dobro jutro. Vsi so že nestrpno čakali kdaj bodo na televiziji. In danes se je prispevek predvajal v oddaji. Že v šoli smo si ga skupaj ogledali. Posnetek je čudovit. Tudi vi si ga lahko ogledate na priloženi povezavi. 

Hvala vsem mladim zeliščarjem, tetam zeliščaricam in celotni snemalni ekipi.

Prispevek zeliščarjev v oddaji Dobro jutro

2. razred 3. razred 4. razred 5. razred

30. 11. 2023, 7:43
Silva Potočnik
1 od 4
Mednarodni dan strpnosti

16. novembra praznujemo mednarodni dan strpnosti. Ta dan smo v 1. VIO brali pravljico Drugačen. Pravljica govori o strpnosti. Ker je letošnja tema delavnic Sovražni govor - spoštujemo razlike med nami, smo se skozi pravljico poglabljali v odnose glavnih likov, v naše odnose do drugih in odnose drugih do nas. Pravljico smo tudi ilustrirali. Sklenili smo, da ne bomo uporabljali sovražnega govora.

1. razred 2. razred 3. razred

23. 11. 2023, 20:27
Simona Čuček
1 od 21
Čaj škrata Zdravilka

Mladi zeliščarji so se na svojem drugem srečanju naučili kako pripraviti čaj škrata Zdravilka. Pripravo čaja in recept sta jim zaupala škrat Zdravilko in Marija. Po njunih navodilih so ga pripravili čisto sami. Marija ve, da ob čaju paše tudi kak zdrav prigrizek, zato jim je pripravila aronilado. Ko so vse pojedli in popili, so zapeli pesem škrata Zdravilka in se učili škratovih pravil. Imeli so se zelo lepo.

Microsoft Word dokument Recept - Čaj škrata zdravilka z materino dušico
Microsoft Word dokument Recept - Aronilada

1. razred 2. razred 3. razred

21. 11. 2023, 14:12
Nina Čuček
1 od 6
Joga za otroke: potovanje okrog sveta

Pri interesni dejavnosti Joga za otroke potujemo okrog sveta. Spoznali smo že afriške živali, bili na severnem tečaju in vmes še obiskali morske kraje, kjer smo videli morske pse, kite, defline, morske deklice ter še več morskih živali. Na koncu pa le vedno pristanemo doma in se spočijemo.

1. razred 2. razred 3. razred

16. 11. 2023, 19:06
Simona Čuček
1 od 11
Novi mladi zeliščarji

16. 11. 2023, so imeli svoje prvo srečanje na novo prijavljeni zeliščarji. Srečali so se z Marijo, ki jim je pripravila čaj škrata Zdravilka in kremni med s šipkom. Po zdravi malici so spoznali škrata Zdravilka in njegov dom v zeliščnem vrtu. Imeli so se lepo. 

1. razred 2. razred 3. razred

16. 11. 2023, 18:55
Simona Čuček
1 od 2
Eko junaki

Eko junaki 2.a so v četrtek, 16. 11. 2023, pobirali odpadke v okolici šole, na igrišču in igralih. Nabralo se jih je kar nekaj. Sporočajo vam, da čuvajte svoje okolje in da je eko junak lahko prav vsak.

2. razred

15. 11. 2023, 17:52
Nataša Herga Kosi
1 od 27
Dan za raziskovanje

Naravoslovni dan smo preživeli kot pravcati mali raziskovalci. Najprej smo ugotavljali, kaj za ena semena je prinesla učiteljica. Bilo je podobno ježevi bodici, iglici macesna, … In ker nas res strašno zanima, kaj bo iz teh semen zraslo, smo jih seveda posejali in sedaj jih bomo burno spremljali in čakali, kaj bo iz njih zares zraslo. Kasneje smo opazovali drugo seme, ki pa ga je kar nekaj učencev prepoznalo. To je bilo seme paprike. Tudi tega smo zakopali v zemljo, da vidimo, kaj se bo zgodilo. Po malici smo raziskovali še malce širše. Odpravili smo se raziskovat gozdna ter travniška tla. Uh, je bilo zanimivo. Uporabili smo čutila za vonj, vid ter tip. Ker nam je dež ravno prav namočil tla, smo na koncu z zemljo tudi likovno ustvarjali. Učenci so povedali, da si želijo še več takšnih dni, ko se lahko učimo zunaj v naravi.

2. razred

15. 11. 2023, 17:00
Simona Čuček
1 od 38
Raziskovalci 2. a

Učenci 2. a so nasmejani, blatni in rdečih lic šolski dan preživeli malo drugače. Učili so se z raziskovanjem in ves čas "kravžljali" svoje možgančke. Raziskovali so semena, kako iz majhnega zraste veliko ter gozdna in travniška tla. Ob koncu šolskega dne pa so ugotovili, da je tudi zemlja lahko zanimiv likovni material. Preživeli so čudovit dan.

2. razred

13. 11. 2023, 18:28
Nataša Herga Kosi
1 od 13
Gozd jeseni

Po obisku in podrobnem spoznavanju gozda jeseni so učenci pri likovni umetnosti jesenski gozd še naslikali. Nalogo smo izvedli kar medrazredno in se tako pomešali v skupinicah po štiri. Ob prijetnem druženju in skupnem delu so nastali pisani jesenski gozdovi.

2. razred

31. 10. 2023, 8:24
Simona Čuček
1 od 29
Zeliščarji, televizijske "zvezde"

V petek, 27. 10. 2023, so mladi zeliščarji skupaj z zeliščaricami KD Rojs Srečko Niko snemali prispevek za oddajo RTV SLO Dobro jutro. Vznemirjeni, veseli, polni pričakovanj, bolj in manj pogumni, so svojo nalogo več kot odlično opravili. Prisluhnili so navodilom snemalca in sodelovali z novinarko Katjo. Po snemanju prispevka, pa so lahko še poskusili kako je biti za kamero. Naše tete zeliščarice so jim na koncu pripravile pravo zdravo pojedino, čaj in jabolčne sladice. 

O predvajanju njihovega prispevka, vas bodo pravočasno obvestili.

2. razred 3. razred 4. razred 5. razred

26. 10. 2023, 20:08
Nataša Herga Kosi
1 od 40
V tišini gozda

Tale Botra jesen nam je v tem tednu malce ponagajala. Ko smo se želeli odpraviti v gozd je pričelo deževati, ampak mi smo lepo vztrajno čakali in dočakali tudi lep sončen dan za obisk gozda. Že med potjo smo opazovali prisotnost jeseni v naših krajih. Našli smo jo na cvetlični gredici, ki ni več tako cvetoča. Kasneje na zelenjavnem vrtu, kjer sameva samo še nekaj malega zelenjave. Prav tako smo čare jeseni opazili v sadovnjaku, kjer drevesa že kažejo svojo goloto. Najbolj čarobna se nam je zdela pa v gozdu. Tam smo opazovali različne barvne nianse listavcev. Opazili kar nekaj gozdnih plodov in veliko živega pod našimi nogami. Ogledali smo si razlike med listavci in iglavci. Našli tudi kaj nenavadnega ter pajke, ki se skrivajo v zavetju debel. Tu in tam smo morali res zelo dobro napeti oči ter pokukati tudi skozi povečevalno steklo, da smo našli tiste živalce, ki so spretne v skrivanju. Lepo je bilo poslušati tudi ptičje petje, ki nas je spremljalo na našem učnem sprehodu. Ker smo prišli na obisk, smo se dogovorili, da bomo raziskovanje opravili v tišini. Učenci so bili res vzorni obiskovalci in opazovalci. Pravi mali raziskovalci.

2. razred

19. 10. 2023, 16:11
Simona Čuček
1 od 7
Svetovni dan hoje

V nedeljo, 15. 10., smo praznovali svetovni dan hoje. Ker se v šoli in v vrtcu trudimo, da učence in otroke ozaveščamo o zdravem načinu življenja, smo se dogovorili, da ta dan obeležimo tudi mi. Učenci 2.a in skupina Sončki iz vrtca smo se v torek, 19. 10. 2023, skupaj odpravili na pohod po Voličini. Med hojo smo se spoznavali, se pogovarjali in nasmejali. Po koncu pohoda pa smo si prislužili še igro na igrišču in bonbonček gospe Janje. Imeli smo se lepo.

Sončki 2. razred

9. 10. 2023, 19:51
Simona Čuček
1 od 10
Zaključek Tedna otroka

Igra je ena izmed pomembnejših dejavnosti v otroštvu vsakega otroka. Vsak otrok je srečen, ko se lahko igra. Če pa se lahko igra na napihljivih igralih s svojimi prijatelji, pa je sreča še toliko večja. In z igro na napihljivih igralih smo učenci 1. VIO zaključili naš pester Teden otroka. 

2. razred 3. razred

4. 10. 2023, 18:38
Nataša Herga Kosi
1 od 36
Teden otroka - pri gasilcih

Na pomoč! So nas pozdravili pogumni gasilci. Preživeli smo zelo lep in poučen čas z njimi. Hvala še enkrat. Fotografije pa včasih povedo več kot besede.

ARNES video Gašenje požara

2. razred

4. 10. 2023, 18:38
Regina Dobaja
1 od 13
Druženje s člani DBE Voličina

V Tednu otroka smo s svojim obiskom razveselili člane delovne bivalne enote zavoda Hrastovec v Voličini, saj smo se odločili, da sodelujemo v vseslovenski akciji "Pokloni čas, polepšaj dan". Naši prijatelji so se torkovega obiska učencev 1. a in 2. a zelo razveselili. Za nas so pripravili kulturni program. Skupaj smo zapeli nekaj pesmi in se družili ob sproščenem klepetu. Drug drugemu smo poklonili čas in si polepšali dan.

1. razred 2. razred

4. 10. 2023, 16:42
Nataša Herga Kosi
1 od 14
Teden otroka – druženje in dramatizacija

V drugem razredu smo spoznali sovico Oko, ki je prav tako radovedna kot otroci. Tudi pri njej je veliko zakajev in zatojev radovednosti. Zato smo si že v prejšnjem tednu pri likovni umetnosti izdelali lutke in sceno, s katerimi smo v torek že pričeli pripravljati dramatizacijo zgodbice Sovica Oka. Odlično nam je že šlo, vendar se bomo na nastop še malce pripravljali, saj ga želimo izvesti kot pravi lutkarji.

2. razred

4. 10. 2023, 16:32
Simona Čuček
1 od 13
Pri gasilcih

Ker je oktober tudi mesec požarne varnosti, smo z učenci obiskali gasilce PGD Voličina. Prijazni gasilci so nam predstavili njihovo delo, nam pokazali nov gasilski dom in gasilsko vozilo. Ogledali smo si različne gasilne aparate. S skupnimi močmi smo pogasili manjši požar. Naučili smo se kako gasilce v primeru nesreče tudi poklicati. Videli in slišali smo kako gasilci dobijo informacijo o intervenciji. Tekmovali smo v oblačenju intervencijskih oblačil. Zanimiv pa je bil tudi muzej z gasilsko opremo. Učenci so bili nad videnim in slišanim navdušeni. Kar nekaj med njimi se je takoj odločilo, da bodo tudi oni postali čisto pravi gasilci. 

2. razred

3. 10. 2023, 17:10
Nataša Herga Kosi
1 od 18
Teden otroka – obisk bratov Malek

Teden otroka, pod geslom Zakaji in zatoji radovednosti, smo pričeli zelo sproščeno. Takojv ponedeljek zjutraj smo se odpravili na igrišče, kjer sta nas že nestrpno pričakovala brata Gašper in Miha. Prisrčna klovna oz. cirkusanta, ki sta otrokom lepo povedala, da je lahko vsak izmed njih v nečem zelo zelo dober in da naj iščejo svoja močna področja, saj nismo vsemogočni in v vsem ne moremo biti odlični. Zelo smo uživali in odkrivali skrite talente, ki jih mogoče do zdaj še sploh nismo poznali.

ARNES video Zaključek
ARNES video Za dobro jutro

1. razred 2. razred 3. razred

3. 10. 2023, 9:13
Mateja Karneža
1 od 4
6. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

Na obisku v vrtcu

Učenci 2. a so obiskali svoje prijatelje v vrtcu, in sicer v skupinah Sončki in Utrinki. V parih ali skupinah so jim prebrali krajše zbodbe in se o njih pogovorili. Čeprav so majhni, jim je šlo dobro od rok. Saj veste, vaja dela mojstra. Vsak drugošolec je še narisal pobarvanko na temo svoje knjige, ki so jo z vrtčevskimi otroki skupaj pobarvali.

Dogodkovnik NMSB

Sončki Utrinki 2. razred Knjižnica

2. 10. 2023, 21:06
Regina Dobaja
1 od 14
Teden otroka

Od 2. do 8. oktobra poteka Teden otroka. Letošnja osrednja tema je Zakaji in zatoji radovednosti. Radovednost pomeni zanimanje za različne stvari, otrokom pomaga odkrivati in razumeti svet. Danes so ga odkrivali skupaj z bratoma Malek. Skozi igrivo radovednost so preizkušali svoje spretnosti in raziskovali svet gibanja. 

1. razred 2. razred 3. razred

2. 10. 2023, 20:13
Simona Čuček
1 od 16
Zabava z bratoma Malek

Že prvi dan v Tednu otroka sta naše šolarje obiskala Gašper in Miha. Pokazala in naučila sta jih veliko cirkuških trikov in vragolij. Vsi šolarji so se trudili in vztrajali v učenju raznih spretnosti. Na koncu so bili zadovoljni prav vsi, šolarji in brata Malek, ki sta ves čas poudarjala, da je vsak izmed njih v nečem dober in da morajo početi stvari, ki jih imajo radi.

1. razred 2. razred 3. razred

1. 10. 2023, 17:57
Simona Čuček
1 od 12
Trgatev 2023 na Zavrhu

Pohod, prijatelji, šolska malica, sladkarije, Maistrov muzej, cimprača z Magdo in Marijo, igra na lesenih in napihljivih igralih, razstava v lovskem domu in vožnja z vlakcem, vse to nam je polepšalo sobotni športni dan. Uživali smo.

2. razred

1. 10. 2023, 12:23
Nataša Herga Kosi
1 od 30
Pohod na Zavrh

Tudi letos smo se z učenci 1. VIO ob trgatvi na Zavrhu odpravili na pohod proti Zavrhu s končno točko pri lovskem domu Voličina. Ob poti smo uživali v lepotah narave ter se naužili čistega zraka in naredili veliko za zdravo telo in duha. Med potjo smo se seveda tudi okrepčali, da nam je šlo še hitreje od nog.

Na ploščadi pred Štupičevo vilo smo se ustavili ter si ogledali razstavo o Maistru, se ob Marijinih in Magdinih besedah pred in v cimprači veliko naučili o življenju nekoč ter uživali na napihljivih igralih. Pot smo kasneje nadaljevali do lovskega doma, kjer smo si ogledali, vedno zanimivo, razstavo živali. Prijetno utrujeni smo si privoščili še panoramsko vožnjo z vlakcem nazaj do naše izhodiščne točke pred šolo v Voličini. Preživeli smo res krasen dan.

1. razred 2. razred 3. razred

30. 9. 2023, 20:23
Mateja Karneža
1 od 6
5. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

O vesolju

Učenci 2. b so v mesecu septembru raziskovali vesolje. Po skupinah so si izbrali temo, ki jih je najbolj pritegnila. Skupaj so pregledovali in brali knjige, kasneje pa svoja opažanja predstavili drugim skupinam. Veliko so se naučili o meteoritih, sončnem mrku, zvezdah in spoznali nekaj ozvezdij. Ali ste vedeli, da obstaja ozvezdje Velika zajemalka? Tudi drugošolci niso, a zdaj vedo.

Dogodkovnik NMSB

2. razred Knjižnica

24. 9. 2023, 9:16
Simona Čuček
1 od 24
Obisk Hermanovega brloga v Celju

V Hermanovem brlogu živi Herman Lisjak, maskota otroškega muzeja, ki otroke poučuje o zelo pomembnih rečeh. Ker je že star in obnemogel, mu pri tem pomagajo kustosinje. Tudi nam so vsi skupaj pripravili čudovit kulturni dan. In kaj je bilo učencem 2. a najbolj všeč?

  • Na delavnici smo ustvarili svoj prvi čisto pravi pogrinjek. (Lara)
  • Najbolj všeč mi je bilo, ko smo oblačili dečka in deklico za različne priložnosti. Vrteli smo kolo. (Katarina)
  • Všeč mi je bil film, kjer smo se naučili, kako se obnašamo v gledališču. (Anamari)
  • Lahko smo oblačili dečka in deklico z različnimi oblačili. Potem pa smo se lahko fotografirali. (Sanja)
  • Všeč mi je bila soba, ki je prikazovala športni bonton. Lahko smo metali žoge na koš. (Gal)
  • Najbolj všeč mi je bila hiška Hermana Lisjaka, vendar ga žal ni bilo doma. (Lucija)
  • Lahko smo se fotografirali z zastavami. (Tine)
  • Naučili smo se kako se obnašamo v gledališču. (Teja)
  • Vse mi je bilo všeč. Škoda, da lisjaka Hermana ni bilo doma. (Maša)
  • Najbolj všeč mi je bilo, ko smo se lahko igrali z žogami. (Jernej)

1. razred 2. razred

23. 9. 2023, 20:03
Regina Dobaja
1 od 18
Kulturni dan v otroškem muzeju

V sredo, 20. 9. 2023, so imeli učenci 1. VIO kulturni dan. V Celju so obiskali Hermanov brlog. Skozi muzej in razstavo o bontonu je otroke vodi Herman Lisjak, maskota muzeja, ki je prisoten vsepovsod. Otroci so si v dveh skupinah gledali razstavo in se sprostili ob igri. V delavnici so si izdelali svoj prvi pogrinjek. 

1. razred 2. razred

23. 9. 2023, 18:55
Regina Dobaja
1 od 33
Športni dan

22. 9. je na šoli potekal športni dan. Učenci 1. VIO so se ga zelo veselili, za nekatere je bil to čisto prvi športni dan v šoli. Pot, kar precej kilometrov, so opravili brez težav. Ob premagovanju naših gričev dobre volje in tudi petja ni manjkalo. Ob vrnitvi so si pred kosilom privoščili igro. Po kosilu pa so se v telovadnici spoznali z judom. Ob borilnih igrah so zelo uživali.

1. razred 2. razred 3. razred

20. 9. 2023, 20:36
Nataša Herga Kosi
1 od 24
Hermanov brlog Celje

Ali veste, kdo je Herman? To je lisjak, ki živi v svojem brlogu v Celju. Z učenci 1. VIO smo ga obiskali in se na obisku veliko novega naučili o bontonu, predvsem o bontonu pri mizi. Res pa je tudi, da so učenci o bontonu veliko že vedeli in to znanje pokazali. Učenci so uživali v učenju preko igre ter si izdelali svoj prvi poginjek, na katerega so narisali tudi svojo najljubšo hrano.

2. razred

19. 9. 2023, 18:30
Simona Čuček
1 od 13
Igriva košarka v 1. VIO

V torek, 19. 9., so učence 1. VIO obiskali mladi košarkaši KK Ajdas iz Lenarta. Pripravili so jim igrivo obhodno vadbo, ki je vsebovala elemente košarke. Učenci, ki so se v času vadbe spremenili v Dončića, Dragića, Prepeliča, Blažiča, Muriča, so zelo uživali. Pri tem so jim pomagali tudi starejši učenci naše šole, že uspešni mladi košarkaši Svit, Gal in Mark. Vsi skupaj so se imeli lepo.

1. razred 2. razred 3. razred


© 2004-2023 OŠ Voličina. Vse pravice pridržane. | 7. 12. 2023, 16:52 |