Oblak 365Arnes Učilnice

kontakt | šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | prehrana | naši uspehi | knjižnica | šport | povezave | IP | galerija | video | šolarček

Novice

Šolske novice
Šolske novice

šolsko leto: razred: objavil-a:

14. 6. 2024, 20:09
Silva Potočnik
1 od 6
Mala vrla viteza

V petek so bili učenci 1. VIO povabljeni v vrtec na ogled predstave Mala vrla viteza. Učenci in učiteljice smo uživali ob dogodivščinah junaških vitezov. Vsi smo se oddahnili, ko sta uspešno rešila kraljično iz krempljev strašnega zmaja. Za doživeto odigrano igro se zahvaljujemo vzgojiteljicama Simoni in Mihaeli.

1. razred 2. razred 3. razred

12. 6. 2024, 19:50
Simona Čuček
1 od 12
Bezeg

Mladi zeliščarji so skupaj z Marijo spoznavali bezeg in njegove zdravilne lastnosti. Bezeg jih ima veliko, zato so se nekoč ljudje pred njim priklonili, možje pa pred bezgom dali tudi klobuk z glave.  V knjižici Zelena pravljica, ki so jo dobili prav vsi zeliščarji, bodo našli tudi o bezgu veliko koristnega. Po srečanju smo se odpravili v beli vrt na plodove šmarne hrušice. Nad njihovim okusom so bili zelo navdušeni. Tudi vam predlagamo, da si doma posadite kak grm šmarne hrušice. Ne bo vam žal. 

1. razred 2. razred 3. razred

6. 6. 2024, 18:33
Regina Dobaja
1 od 3
Naš škrat Zdravilko

V Voličini, v učnih vrtovih pri Sv. Rupertu, živi prav poseben škrat. Zdravilko je njegovo ime. Je prijazen škrat, velik prijatelj živali in tistih ljudi, ki imajo radi naravo in lepo skrbijo zanjo. Ker so mladi zeliščarji prav takšni, je naročil, da mora imeti prav vsak svojega škrata Zdravilka. Izdelali so si ga s pomočjo starejših zeliščaric, ki so škratke zašile in narisale, sami pa so jih napolnili s cvetovi vrtnic in sivke. Veseli so jih odnesli domov. Če želite škrata Zdravilka še bolje spoznati, pa o njem povprašajte naše mlade zeliščarje.

2. razred 3. razred

31. 5. 2024, 9:12
Regina Dobaja
1 od 13
Škrat Zdravilko

Mladi zeliščarji so si s pomočjo Marice, Mojce in Zinke izdelali svojega škrata Zdravilka. Napolnili so ga z vrtnico in s sivko. Uporabljali ga bodo za crkljanje, umirjanje in igranje. Škrat Zdravilko ima posebne moči, zato mu bodo lahko zaupali vse svoje stiske in težave, ko se bodo te morda pojavile. Ker so pridno delali, so si zaslužili tudi zdrav napitek. Poskusili so ga in ugotovili, da ga je Marija pripravila iz vrtnic. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem tetam zeliščarkam, ki so škrate zašile in poslikale, pripravile dišeče polnilo, poskrbele za pomoč pri šivanju in pogostitev.

1. razred 2. razred

30. 5. 2024, 22:51
Simona Čuček
1 od 26
Zeliščarji in vrtnice

Prva skupina zeliščarjev je na današnjem srečanju obiskala Marijo, ki jim je predstavila kraljico vseh rož, vrtnico.  Popeljala jih je po njenem vrtu, kjer so spoznavali različne vrste vrtnic in njihova zanimiva imena. Vrtnice so si podrobno ogledali in povonjali. Za malico pa jim je pripravila vrtnični sirup in marmelado iz vrtnic in jagod. Imeli so se lepo.

2. razred 3. razred

24. 5. 2024, 18:22
Simona Čuček
1 od 12
Šola v naravi, Ptuj

Za učenci 2. in 3. razreda je neprecenljiva izkušnja plavalne šole v naravi. Za večino njih je bila to prva izkušnja s samostojnim življenjem in z odsotnostjo staršev. Ob dvajset urnem plavalnem tečaju so uživali v skupnem bivanju s sošolci in sošolkami, v naravi, na pohodih, igri, na ogledu našega najstarejšega mesta, krepili so svoje mišice na motoričnih igralih in smejalne mišice na večeru smešnic. Uživali so ob branju učiteljic in svojih vrstnikov. Med seboj so se še bolj povezali in spoznali, si pomagali in gradili dobre medsebojne odnose. Seveda pa so poskrbeli tudi za kakšno manjšo lumparijo. Vse to so veščine in izkušnje, ki so pomembne za razvoj otroka.

Učiteljice smo hvaležne, da smo bile del te njihove izkušnje in jih v večdnevnem skupnem bivanju še bolj spoznale.

Dragi otroci, ohranite dobro srce, bodite občutljivi na vse kar je živega, prisluhnite naravi in trudite se, da boste v vsem in v vsakomur videli nekaj lepega in dobrega. »Imate vi to!«

Spoštovani starši, učiteljice Silva, Regina, Nataša in Simona se vam zahvaljujemo za vaše zaupanje. Vsi skupaj se še naprej trudimo za dobre medsebojne odnose in podporo vašim, pa malo tudi našim otrokom.

2. razred 3. razred

23. 5. 2024, 23:13
Nataša Herga Kosi
1 od 39
Šola v naravi, 4. dan

Luštnega bo kmalu konec. Predzadnji dan smo ponovno preživeli zelo aktivno. Prebujanje, zajtrk, plavanje, počitek, pridno branje, kosilo, ples, športne igre, plavanje, malica, poslušanje pravljice, ... Presenečenje tega dne je bilo, da so nas v restavraciji razveselili s posebno piknik večerjo. Seveda ni šlo brez sprehoda do parka in igre ter sladkanja s sladoledom.

2. razred 3. razred

22. 5. 2024, 21:45
Silva Potočnik
1 od 20
Šola v naravi, 3. dan

Zjutraj nas je zbudilo sonce. Pred hišicami smo si pretegnili telo, opravili jutranjo toaleto, pospravili sobe in odšli na zajtrk in dopoldansko plavanje. Učenci so z nestrpnostjo pričakovali obisk go. ravnatelja, ki jih je razveselil z drobno pozornostjo. Večer smo si popestrili z obiskom Ptujskega gradu in sladoledom. Sledila je pravljica in zaslužen počitek.

2. razred 3. razred

21. 5. 2024, 17:55
Simona Čuček
1 od 20
Šola v naravi, 2. dan

Kljub slabšemu vremenu smo lepo preživeli tudi drugi dan. Plavanje, druženje s prijatelji, branje pravljic, igranje družabnih iger so bile osrednje dejavnosti današnjega dne.

Dragi starši, lahko ste ponosni na svoje otroke, me učiteljice smo zelo. Vsi vam pošiljamo lepe pozdrave s Ptuja.

2. razred 3. razred

20. 5. 2024, 22:32
Nataša Herga Kosi
1 od 33
Šola v naravi

Učenci 2. a, 2. b in 3. a razreda so že nestrpno pričakovali šolo v naravi. Naš prvi dan je minil turbulentno hitro. Že takoj po prihodu v terme so bili učenci v akciji. Igra na prostem v naravi, okusno kosilo, plavanje, večerni sprehod, igra v parku in seveda še pika na i, sladkanje s sladoledom.  Mi se imamo fajn in upamo, da se imata lepo tudi vi.

2. razred 3. razred

20. 5. 2024, 13:02
Judita Bračko
1 od 1
Folkloristi nastopali ob 30-letnici delovanja kmetijskega podjetja ŽIPO

V petek smo s folkloristi OŠ Voličina sodelovali na pomembnem dogodku kmetijskega podjetja ŽIPO v Šetarovi, ki je praznoval jubilejnih 30 let.

Z nastopom so učenci prijetno popestrili njihov program. Organizatorjem se zahvaljujemo za vabilo in prijazen sprejem. Počutili smo se odlično.

2. razred 3. razred 4. razred 5. razred 6. razred

16. 5. 2024, 20:11
Nataša Herga Kosi
1 od 9
Travnik

Travniki so se že dodobra razcveteli, zato smo jih seveda morali obiskati in si od bliže pogledati, povonjati in potipati travniške rastline. Med njimi in seveda tudi na njih pa smo opazovali živali, ki so našle dom v tej prečudoviti paleti barv. 

2. razred

10. 5. 2024, 15:11
Simona Čuček
1 od 33
Kulturni dan 2. razreda

Drugošolci so se danes odpravili v Lenart, kjer so si v kulturnem domu ogledali predstavitev glasbene šole. Ob domisleni predstavitvi inštrumentov so uživali. Kasneje pa so se odpravili še v knjižnico Lenart, kjer jim je knjižničarka Nina na zelo zanimiv način knjižnico tudi predstavila. Imeli so se lepo.

2. razred

9. 5. 2024, 21:46
Nataša Herga Kosi
1 od 35
Zaključni izlet

Na zaključni izlet smo se v tem šolskem letu odpravili kar v naše glavno mesto. Seveda ni šlo brez ogleda živalskega vrta, ki je bil naša prva postojanka. Najprej smo se okrepčali. Že med malico pa smo slišali klice morskega leva, ki nas je prvi pozdravil. Med sprehodom smo videli veliko zanimivih in veličastnih živali, seveda tudi takih, ki drugače ne živijo pri nas. Po ogledu smo si privoščili še malce igre in sladkanja. Kasneje smo se odpravili še v samo središče Ljubljane in se hitro povzpeli tudi na grad, saj smo za pot navzgor uporabili kar vzpenjačo. Dol ni šlo nič kaj počasneje, saj smo vedeli, da se bomo posladkali še s sladoledom. Prijetno utrujeni in polni novih doživetij smo se potem odpravili proti naši lepi Voličini. 

2. razred

12. 4. 2024, 18:59
Simona Čuček
1 od 16
Zeliščarji in ozkolistni trpotec

Mladi zeliščarji so v tem tednu spoznavali ozkolistni trpotec. Najprej so ga travniku poiskali in opisali. Spoznali so, da svež in obrisan zmečkan list lahko položimo na manjšo rano, pa tudi na žulj. Izvedeli so, da lahko iz pomladi nabranih listov pripravimo čaj in sirup.  Čudili so se zanimivosti, da ima ena rastlina trpotca najmanj 2500 semen, ki jih v glavnem pojedo ptiči in da kljub temu, da gredo skozi njihov prebavni trakt, semena še vedno kalijo. Njegovo uporabo v prehrani pa so tudi sami preizkusili, saj so naredili namaz iz mladih listov trpotca, koprca, drobnjaka in sirnega namaza. Ker so bili nad namazom navdušeni, so pripravili še drugega iz regačice, melise, špinače in sirnega namaza. Namaza so namazali na kruh in ju okrasili z užitnimi cvetovi.

1. razred 2. razred 3. razred

5. 4. 2024, 21:44
Nataša Herga Kosi
1 od 5
Čistilna akcija

Pridno in zavzeto so se čistilne akcije prav tako lotili drugošolci. Odpravili smo se po poti mimo pokopališča, kjer smo našli kar veliko cigaretnih ogorkov ter cigaretnih škatel. Seveda med potjo ni manjkalo raznih pločevink ter ogromno plastike. Vsi skupaj upamo, da smo vsaj malo pripomogli k čistejšemu okolju okrog nas in da tako ostane še naprej. 

2. razred

5. 4. 2024, 10:23
Saška Kurnik
1 od 9
Pomlad se prebuja v OPB

V mesecu marcu smo v podaljšanem bivanju ustvarjali zvončke in tulipane, s katerimi smo pozdravili pomlad. Pri izdelavi zvončkov iz papirja smo se urili v natančnosti in potrpežljivosti, ob tulipanih pa smo se zatopili v "čarovnijo" mešanja barv. Nastal je pravi cvetlični vrt.

1. razred 2. razred

4. 4. 2024, 21:04
Simona Čuček
1 od 12
Zeliščarji in kopriva

Mladi zeliščarji od 1. do 3. razreda so na današnjem srečanju uživali v naravi. Na travniku so iskali znane in manj znane užitne rastline. Natančneje so spoznali koprivo. Le to so si natančno ogledali in opisali. Naučili so se kako jo prijeti, da nas njeni laski ne opečejo. Seveda so nekateri ob tem začutili tudi žgočo bolečino, ki pa je popolnoma neškodljiva. Spoznali so, da jo uporabljamo za čiščenje strupov iz telesa, da izboljšuje kri, da dobro vpliva na rast las in pomaga pri pubertetniških težavah s kožo. Vedeli so, da jo uporabljamo tudi v prehrambene namene. Takrat nabiramo le mlade koprive, ki so visoke okrog 10 centimetrov. Sami so povedali, da doma njihovi starši in stari starši kuhajo koprivino špinačo in juho. Sporočamo vam, da je sedaj pravi čas za uživanje koprivinih jedi, saj mlada kopriva vsebuje veliko zdravilnih lastnosti.

Adobe Acrobat dokument Ocvrti koprivini listi

1. razred 2. razred 3. razred

3. 4. 2024, 19:33
Nataša Herga Kosi
1 od 32
ID Ustvarjalnice

V letošnjem šolskem letu smo zaključili z ID Ustvarjalnice. Tudi učenci 2. b so bili zelo ustvarjalni, delovni, inovativni. Ustvarjanje so pričeli z veselimi in lačnimi žabicami, ki lovijo muhe. Preizkusili so se tudi v origamiju ter ustvarili premikajočo se zvezdo ter osnovni lik origamija – leteči žerjav. Pomlad smo priklicali s šopkom cvetlic. Najbolj slastno in veselo pa je bilo pri peki piškotov, kjer so eni dokazali, da pridno pomagajo tudi v domačih kuhinjah.

2. razred

3. 4. 2024, 19:14
Nataša Herga Kosi
1 od 15
Likovna umetnost na prostem

Lepo sončno vreme nas je zvabilo ven. Učenci so uživali v ustvarjanju na prostem. Preizkusili so se v slikanju s kredami ter ustvarjali spomladanske slike. Nekateri so raje ostali pri klasičnem papirju in slikali ter risali nanj. Najbolj pa so učenci uživali v ustvarjanju na pesku.

2. razred

25. 3. 2024, 12:45
Judita Bračko
1 od 3
Nastop folkloristov v Selcah

Z učenci, ki obiskujejo Folklorni krožek, smo v soboto sodelovali na prireditvi v Selcah. Z dobro voljo in veliko energije so odlično opravili svoj nastop in v njej nadvse uživali. Dobro voljo pa so prenesli tudi na obiskovalce v dvorani.

2. razred 3. razred 4. razred 5. razred 6. razred

18. 3. 2024, 18:49
Simona Čuček
1 od 7
Ustvarjanje z lego kockami

Učenci 2. a in 2. b razreda so pravi navdušenci nad lego kockami. Zjutraj, med odmori in pri podaljšanjem bivanju zelo radi gradijo hiše, iz lego kock sestavljajo svoje idole, živali in različne predmete. Gradnja in sestavljanje z lego kockami jim predstavlja izziv in hkrati tudi radost.

2. razred

18. 3. 2024, 18:30
Simona Čuček
1 od 18
Pomladni učni sprehod

V prejšnjem tednu, ko je sonce prijetno grelo, so se učenci 2.a in 2.b odpravili na učni sprehod. Obiskali so močvirje, mlako, travnik, okrasne gredice in sadovnjak. V teh življenjskih okoljih so spoznavali živali in rastline. Nekateri so se opogumili in se postavili v vlogo učitelja. Svojim sošolcem so povedali marsikaj zanimivega. Bilo je lepo in poučno.

2. razred

14. 3. 2024, 21:52
Regina Dobaja
1 od 27
Srečanje zeliščarjev

Danes so pri zeliščarskem krožku raziskovali  zeliščarji iz prvega in drugega razreda. Spoznali smo vijolico. Izvedeli smo, da je njeno pravo ime dišeča vijolica. Poiskali smo jo na bližnjem travniku, jo povonjali, si jo dobro ogledali in izvedeli o njej marsikaj zanimivega in poučnega. Marija je povedala, da se vijolico uporablja v zdravilne in kulinarične namene. Pomaga nam pri kašlju, prehladu, bolečem grlu, utrujenih očeh, glavobolu, nespečnosti ... Njeno uporabo v kulinariki smo pa poskusili. Čaj smo si pripravili kar s čarovnijo. Namaz pa pridno namazali na kruh. Navodila za pripravo obeh so v priponki.

Adobe Acrobat dokument Vijolica_recepta

1. razred 2. razred

7. 3. 2024, 19:55
Simona Čuček
1 od 11
Srečanje zeliščarjev

Zeliščarji so se na današnje srečanje odpravili v močvirski vrt. Tam so se z Marijo pogovarjali o medvedih. Ja, prav ste slišali, o medvedih. In kaj imata skupnega medved in močvirski vrt v Voličini? Tam raste rastlina, ki ji rečemo tudi medvedji česen. Mi ga poznamo pod imenom čemaž. Mladi zeliščarji so si čemaž ogledali, potipali, ga povonjali in nekateri prav veselo okušali. Ogledali so si tudi rastline, ki so njemu podobne in so strupene. Spoznavali so čemaževe zdravilne koristi in jedi, ki jih lahko pripravimo iz njega. Po učenju so si prislužili tudi zdravo malico, ki jo je zanje pripravila Marija. Jedli so sirni divji namaz, ki je vseboval čemaž, kislico, koprivina semena, regratove cvetove in sirni namaz. Kruh z namazom so si polepšali še s cvetovi trobentic in vijolic. Popili so tudi topel čaj. Imeli so se lepo.

2. razred 3. razred

13. 2. 2024, 20:17
Regina Dobaja
1 od 29
Pustovanje 1. VIO in DBE Zavoda Hrastovec

Na današnjem pustnem pohodu po Voličini so maske iz 1. VIO preganjale zimo s pomočjo prijateljev iz DBE Zavoda Hrastovec. Skupaj so tudi zaplesale in se posladkale. Zimo so zagotovo pregnale.

1. razred 2. razred 3. razred

13. 2. 2024, 15:59
Nataša Herga Kosi
1 od 3
Pust

Pust, pust, širokih, nasmejanih, veselih ... ust. Danes ni bilo učencev, ampak pravi pusti hrusti od knjižnih oz. filmskih junakov do raziskovalca vesolja - avstronavta. Bilo je kratko, ampak veselo in sladko. 

2. razred

13. 2. 2024, 15:59
Simona Čuček
1 od 3
Pustne maske v 2. a

Veseli pustni torek smo z nasmehom na obrazih in petjem pustnih pesmi preživeli tudi v 2. a.  Imeli smo se lepo.

2. razred

12. 2. 2024, 10:13
Judita Bračko
1 od 4
Nastop folkloristov v Lenartu

V petek, 9. 2. 2024, smo s folkloristi sodelovali na prireditvi ob slovenskem kulturnem prazniku v Domu kulture Lenart.  S svojim nastopom smo slavili dan kulture in pesnika.

2. razred 3. razred 4. razred 5. razred 6. razred

7. 2. 2024, 22:05
Simona Čuček
1 od 10
Naša kulturna prireditev

Po besedah otrok je kultura petje pesmi, ples, rajalna igra, igranje na glasbila, deklamacija, branje pravljic, slikanje in obiskovanje kulturnih ustanov. Je lepa beseda, nasmeh in pozdrav. Je tudi druženje s prijatelji. Tako smo si učenci 2. a in otroci iz skupin Sončki in Utrinki, v sredo, 7. 2. 2024, pripravili svojo kulturno prireditev. Peli smo, deklamirali pesmi znanih slovenskih pesnikov,  se igrali rajalne igre in plesali. Imeli smo se lepo.

 

Sončki Utrinki 2. razred

7. 2. 2024, 21:38
Simona Čuček
1 od 27
France Prešeren v 2. a razredu

Kaj je lepšega kot sodelovati, si pomagati, se zabavati in ves čas krepiti prijateljske vezi. Učenci 2. a razreda že vso leto redno obiskujemo naše vrtčevske prijatelje, Sončke in Utrinke.

Tako se nam je ponudila tudi odlična priložnost, da mlajšim od sebe predstavimo slovenski kulturni praznik in našega pesnika Franceta Prešerna.  Pogovorili smo se o pomenu besede kultura in jim predstavili zanimivosti iz življenja Franceta Prešerna. Pokazali smo jim njegove knjige,  pesniško zbirko Poezije, slikanici Povodni mož in Turjaška Rozamunda. Skupaj smo zapeli slovensko himno in jih poučili kako se ob njej obnašamo. Predstavili smo jim tudi slovensko zastavo. Otroci skupine Utrinki so nam z zanimanjem prisluhnili, mi pa smo z veseljem in navdušenjem svoje znanje delili še z učenci  1. a in 2. b razreda.

Utrinki 1. razred 2. razred

26. 1. 2024, 19:53
Nataša Herga Kosi
1 od 8
Vetrnice

Pri spoznavanju okolja smo se z drugošolci veliko pogovarjali tudi o vremenu in vremenskih pojavih. Za preizkušanje moči vetra smo izdelali vetrnice, ki so se veselo zavrtele s pomočjo vetra. Glede na vzklike in smeh otrok se mi zdi, da so pri delu in preizkušanju zelo uživali.

ARNES video Vetrnice
ARNES video Na šolskem igrišču

2. razred

26. 1. 2024, 19:37
Nataša Herga Kosi
1 od 40
Interesna dejavnost Ustvarjalnice 2. a in 3.a

Tako, z ustvarjanjem smo zaključili tudi z drugo skupino učencev, torej v 2. in 3. a razredu. Na začetku so učenci iz odpadnih tulcev izdelali zabavno igro z žabico, ki lovi muhe. Kasneje so izdelali snežno bele angelčke in navihane škratke, ki so krasili hodnik 1. VIO. Ker je bil ravno adventni čas, so spletli tudi prekrasne adventne venčke. Seveda so to že zelo spretni ustvarjalci, zato so se preizkusili tudi v umetnosti origamija ter izdelali origami zvezdo. Najbolj pa so vsi nestrpno čakali sporočilo učiteljice, na katerem je pisalo, da si naj v šolo prinesejo predpasnike, saj  vedo, da bodo takrat ustvarjali v kuhinji. Tokrat je na koncu zadišalo po čokoladnih mafinih, ki so jih pripravili čisto samostojno po pripravljenem receptu. Bili so odlični.

2. razred 3. razred

22. 1. 2024, 20:10
Simona Čuček
1 od 11
Zima, zima bela

Ena izmed novoletnih želja učencev 2. a razreda je bila tudi, da v Voličini zapade vsaj nekaj snega. Želja se jim je uresničila. Ves vikend so izkoristili za zimske vragolije. Še lepše pa je, če zimske radosti lahko deliš s svojimi sošolci in sošolkami, zato smo se v ponedeljek tudi v šoli odpravili na bližnji grič, kjer so uživali. 

2. razred

22. 1. 2024, 19:56
Simona Čuček
1 od 14
Juhu, pišemo pisane črke

Današnji dan je bil za učence 2. a razreda zelo pomemben, saj so pričeli z učenjem malih in velikih pisanih črk. Da je bilo navdušenje še večje, smo skupaj pripravili veliko delovnih kotičkov, v katerih so vadili zapis prve male in velike pisane črke in ob tem zelo uživali. Želimo si, da motivacija in navdušenje nad pisanjem še dolgo ostane.

2. razred

26. 12. 2023, 12:06
mag. Anton Goznik
1 od 15
Luna in škrat Nagajivček

Decembrsko praznično vzdušje nas vedno znova razveseljuje in tudi pravljične zgodbe imajo v teh dneh prav poseben čar. Tudi v vrtcu Voličina smo za to poskrbeli, da smo otroke vseh skupin vrtca razveselili s predstavo: Luna in škrat Nagajivček, v izvedbi lutkovne skupine MAKS, ki jo sestavljata Mihaela in Simona. Predstavo so si ogledali tudi učenci I. VIO in 4. a.

Ali deklica Luna dobi darilo  pod božično jelko ali ne, pa si lahko ogledate tudi vi na naslednji povezavi …

YouTube video Posnetek predstave

Snežinke Zvezdice Lunice Mavrice Sončki Utrinki 1. razred
2. razred 3. razred 4. razred

22. 12. 2023, 17:49
Nataša Herga Kosi
1 od 34
Obisk Božička

Zadnji šolski dan v tem koledarskem letu. Pričeli smo ga s petjem v jutranjem krogu, s katerim smo pričakali in priklicali na obisk Božička. Seveda je ta stari gospod prišel na obisk z darili. Tudi njemu smo polepšali dan s petjem ter risbicami. Dan smo nadaljevali s plesom, ustvarjanjem ter ogledom risank. Imeli smo se res lepo.

2. razred

22. 12. 2023, 8:29
Saška Kurnik
1 od 7
Veseli snežaki v OPB

V hladnejših decembrskih dneh smo v podaljšanem bivanju izdelovali vesele snežake, ki smo jih odeli v pisana oblačila. Domišljiji smo pustili prosto pot in nastala je lepa zimska okrasitev. Zdaj pa samo še čakamo sneg, da se ne bodo stopili. 

1. razred 2. razred

14. 12. 2023, 19:40
Silva Potočnik
1 od 5
Gledališka predstava

Učenci 1. VIO so si v četrtek ogledali gledališko predstavo Luna in škrat Nagajivček. Predstavo sta pripravili vzgojiteljici Simona in Mihaela. Z igro sta nas popeljali v čas, ko je potrebno Božičku napisati seznam svojih želja. Tudi Luna ima želje, toda mama jo opomni, da Božiček prinese darila samo pridnim otrokom, ona pa ni ravno med njimi, ker ne pospravlja svoje sobe. Tukaj pa se pojavi škrat in zgodbico zapelje v čarobno božično pravljico. Simoni in Mihaeli hvala, ker sta nas tako lepo popeljali v čar božiča, ki je v vzdušju, toplini in medsebojnih odnosih, ne v darilih. 

1. razred 2. razred 3. razred

8. 12. 2023, 16:38
Nataša Herga Kosi
1 od 30
Snežne radosti

Zima nam je nasula malce snega in mi smo ga pridno izkoristili za prve snežne radosti. Druženje, smeh, sneg, gibanje, veselje ...

ARNES video Snežne radosti

1. razred 2. razred

30. 11. 2023, 13:35
Simona Čuček
1 od 2
Zeliščarji v oddaji Dobro jutro

Konec meseca oktobra so mladi zeliščarji skupaj z zeliščaricami KD Voličina snemali prispevek za oddajo Dobro jutro. Vsi so že nestrpno čakali kdaj bodo na televiziji. In danes se je prispevek predvajal v oddaji. Že v šoli smo si ga skupaj ogledali. Posnetek je čudovit. Tudi vi si ga lahko ogledate na priloženi povezavi. 

Hvala vsem mladim zeliščarjem, tetam zeliščaricam in celotni snemalni ekipi.

Prispevek zeliščarjev v oddaji Dobro jutro

2. razred 3. razred 4. razred 5. razred

30. 11. 2023, 7:43
Silva Potočnik
1 od 4
Mednarodni dan strpnosti

16. novembra praznujemo mednarodni dan strpnosti. Ta dan smo v 1. VIO brali pravljico Drugačen. Pravljica govori o strpnosti. Ker je letošnja tema delavnic Sovražni govor - spoštujemo razlike med nami, smo se skozi pravljico poglabljali v odnose glavnih likov, v naše odnose do drugih in odnose drugih do nas. Pravljico smo tudi ilustrirali. Sklenili smo, da ne bomo uporabljali sovražnega govora.

1. razred 2. razred 3. razred

23. 11. 2023, 20:27
Simona Čuček
1 od 21
Čaj škrata Zdravilka

Mladi zeliščarji so se na svojem drugem srečanju naučili kako pripraviti čaj škrata Zdravilka. Pripravo čaja in recept sta jim zaupala škrat Zdravilko in Marija. Po njunih navodilih so ga pripravili čisto sami. Marija ve, da ob čaju paše tudi kak zdrav prigrizek, zato jim je pripravila aronilado. Ko so vse pojedli in popili, so zapeli pesem škrata Zdravilka in se učili škratovih pravil. Imeli so se zelo lepo.

Microsoft Word dokument Recept - Čaj škrata zdravilka z materino dušico
Microsoft Word dokument Recept - Aronilada

1. razred 2. razred 3. razred

21. 11. 2023, 14:12
Nina Čuček
1 od 6
Joga za otroke: potovanje okrog sveta

Pri interesni dejavnosti Joga za otroke potujemo okrog sveta. Spoznali smo že afriške živali, bili na severnem tečaju in vmes še obiskali morske kraje, kjer smo videli morske pse, kite, defline, morske deklice ter še več morskih živali. Na koncu pa le vedno pristanemo doma in se spočijemo.

1. razred 2. razred 3. razred

16. 11. 2023, 19:06
Simona Čuček
1 od 11
Novi mladi zeliščarji

16. 11. 2023, so imeli svoje prvo srečanje na novo prijavljeni zeliščarji. Srečali so se z Marijo, ki jim je pripravila čaj škrata Zdravilka in kremni med s šipkom. Po zdravi malici so spoznali škrata Zdravilka in njegov dom v zeliščnem vrtu. Imeli so se lepo. 

1. razred 2. razred 3. razred

16. 11. 2023, 18:55
Simona Čuček
1 od 2
Eko junaki

Eko junaki 2.a so v četrtek, 16. 11. 2023, pobirali odpadke v okolici šole, na igrišču in igralih. Nabralo se jih je kar nekaj. Sporočajo vam, da čuvajte svoje okolje in da je eko junak lahko prav vsak.

2. razred

15. 11. 2023, 17:52
Nataša Herga Kosi
1 od 27
Dan za raziskovanje

Naravoslovni dan smo preživeli kot pravcati mali raziskovalci. Najprej smo ugotavljali, kaj za ena semena je prinesla učiteljica. Bilo je podobno ježevi bodici, iglici macesna, … In ker nas res strašno zanima, kaj bo iz teh semen zraslo, smo jih seveda posejali in sedaj jih bomo burno spremljali in čakali, kaj bo iz njih zares zraslo. Kasneje smo opazovali drugo seme, ki pa ga je kar nekaj učencev prepoznalo. To je bilo seme paprike. Tudi tega smo zakopali v zemljo, da vidimo, kaj se bo zgodilo. Po malici smo raziskovali še malce širše. Odpravili smo se raziskovat gozdna ter travniška tla. Uh, je bilo zanimivo. Uporabili smo čutila za vonj, vid ter tip. Ker nam je dež ravno prav namočil tla, smo na koncu z zemljo tudi likovno ustvarjali. Učenci so povedali, da si želijo še več takšnih dni, ko se lahko učimo zunaj v naravi.

2. razred

15. 11. 2023, 17:00
Simona Čuček
1 od 38
Raziskovalci 2. a

Učenci 2. a so nasmejani, blatni in rdečih lic šolski dan preživeli malo drugače. Učili so se z raziskovanjem in ves čas "kravžljali" svoje možgančke. Raziskovali so semena, kako iz majhnega zraste veliko ter gozdna in travniška tla. Ob koncu šolskega dne pa so ugotovili, da je tudi zemlja lahko zanimiv likovni material. Preživeli so čudovit dan.

2. razred

13. 11. 2023, 18:28
Nataša Herga Kosi
1 od 13
Gozd jeseni

Po obisku in podrobnem spoznavanju gozda jeseni so učenci pri likovni umetnosti jesenski gozd še naslikali. Nalogo smo izvedli kar medrazredno in se tako pomešali v skupinicah po štiri. Ob prijetnem druženju in skupnem delu so nastali pisani jesenski gozdovi.

2. razred

31. 10. 2023, 8:24
Simona Čuček
1 od 29
Zeliščarji, televizijske "zvezde"

V petek, 27. 10. 2023, so mladi zeliščarji skupaj z zeliščaricami KD Rojs Srečko Niko snemali prispevek za oddajo RTV SLO Dobro jutro. Vznemirjeni, veseli, polni pričakovanj, bolj in manj pogumni, so svojo nalogo več kot odlično opravili. Prisluhnili so navodilom snemalca in sodelovali z novinarko Katjo. Po snemanju prispevka, pa so lahko še poskusili kako je biti za kamero. Naše tete zeliščarice so jim na koncu pripravile pravo zdravo pojedino, čaj in jabolčne sladice. 

O predvajanju njihovega prispevka, vas bodo pravočasno obvestili.

2. razred 3. razred 4. razred 5. razred

26. 10. 2023, 20:08
Nataša Herga Kosi
1 od 40
V tišini gozda

Tale Botra jesen nam je v tem tednu malce ponagajala. Ko smo se želeli odpraviti v gozd je pričelo deževati, ampak mi smo lepo vztrajno čakali in dočakali tudi lep sončen dan za obisk gozda. Že med potjo smo opazovali prisotnost jeseni v naših krajih. Našli smo jo na cvetlični gredici, ki ni več tako cvetoča. Kasneje na zelenjavnem vrtu, kjer sameva samo še nekaj malega zelenjave. Prav tako smo čare jeseni opazili v sadovnjaku, kjer drevesa že kažejo svojo goloto. Najbolj čarobna se nam je zdela pa v gozdu. Tam smo opazovali različne barvne nianse listavcev. Opazili kar nekaj gozdnih plodov in veliko živega pod našimi nogami. Ogledali smo si razlike med listavci in iglavci. Našli tudi kaj nenavadnega ter pajke, ki se skrivajo v zavetju debel. Tu in tam smo morali res zelo dobro napeti oči ter pokukati tudi skozi povečevalno steklo, da smo našli tiste živalce, ki so spretne v skrivanju. Lepo je bilo poslušati tudi ptičje petje, ki nas je spremljalo na našem učnem sprehodu. Ker smo prišli na obisk, smo se dogovorili, da bomo raziskovanje opravili v tišini. Učenci so bili res vzorni obiskovalci in opazovalci. Pravi mali raziskovalci.

2. razred

19. 10. 2023, 16:11
Simona Čuček
1 od 7
Svetovni dan hoje

V nedeljo, 15. 10., smo praznovali svetovni dan hoje. Ker se v šoli in v vrtcu trudimo, da učence in otroke ozaveščamo o zdravem načinu življenja, smo se dogovorili, da ta dan obeležimo tudi mi. Učenci 2.a in skupina Sončki iz vrtca smo se v torek, 19. 10. 2023, skupaj odpravili na pohod po Voličini. Med hojo smo se spoznavali, se pogovarjali in nasmejali. Po koncu pohoda pa smo si prislužili še igro na igrišču in bonbonček gospe Janje. Imeli smo se lepo.

Sončki 2. razred

9. 10. 2023, 19:51
Simona Čuček
1 od 10
Zaključek Tedna otroka

Igra je ena izmed pomembnejših dejavnosti v otroštvu vsakega otroka. Vsak otrok je srečen, ko se lahko igra. Če pa se lahko igra na napihljivih igralih s svojimi prijatelji, pa je sreča še toliko večja. In z igro na napihljivih igralih smo učenci 1. VIO zaključili naš pester Teden otroka. 

2. razred 3. razred

4. 10. 2023, 18:38
Nataša Herga Kosi
1 od 36
Teden otroka - pri gasilcih

Na pomoč! So nas pozdravili pogumni gasilci. Preživeli smo zelo lep in poučen čas z njimi. Hvala še enkrat. Fotografije pa včasih povedo več kot besede.

ARNES video Gašenje požara

2. razred

4. 10. 2023, 18:38
Regina Dobaja
1 od 13
Druženje s člani DBE Voličina

V Tednu otroka smo s svojim obiskom razveselili člane delovne bivalne enote zavoda Hrastovec v Voličini, saj smo se odločili, da sodelujemo v vseslovenski akciji "Pokloni čas, polepšaj dan". Naši prijatelji so se torkovega obiska učencev 1. a in 2. a zelo razveselili. Za nas so pripravili kulturni program. Skupaj smo zapeli nekaj pesmi in se družili ob sproščenem klepetu. Drug drugemu smo poklonili čas in si polepšali dan.

1. razred 2. razred

4. 10. 2023, 16:42
Nataša Herga Kosi
1 od 14
Teden otroka – druženje in dramatizacija

V drugem razredu smo spoznali sovico Oko, ki je prav tako radovedna kot otroci. Tudi pri njej je veliko zakajev in zatojev radovednosti. Zato smo si že v prejšnjem tednu pri likovni umetnosti izdelali lutke in sceno, s katerimi smo v torek že pričeli pripravljati dramatizacijo zgodbice Sovica Oka. Odlično nam je že šlo, vendar se bomo na nastop še malce pripravljali, saj ga želimo izvesti kot pravi lutkarji.

2. razred

4. 10. 2023, 16:32
Simona Čuček
1 od 13
Pri gasilcih

Ker je oktober tudi mesec požarne varnosti, smo z učenci obiskali gasilce PGD Voličina. Prijazni gasilci so nam predstavili njihovo delo, nam pokazali nov gasilski dom in gasilsko vozilo. Ogledali smo si različne gasilne aparate. S skupnimi močmi smo pogasili manjši požar. Naučili smo se kako gasilce v primeru nesreče tudi poklicati. Videli in slišali smo kako gasilci dobijo informacijo o intervenciji. Tekmovali smo v oblačenju intervencijskih oblačil. Zanimiv pa je bil tudi muzej z gasilsko opremo. Učenci so bili nad videnim in slišanim navdušeni. Kar nekaj med njimi se je takoj odločilo, da bodo tudi oni postali čisto pravi gasilci. 

2. razred

3. 10. 2023, 17:10
Nataša Herga Kosi
1 od 18
Teden otroka – obisk bratov Malek

Teden otroka, pod geslom Zakaji in zatoji radovednosti, smo pričeli zelo sproščeno. Takojv ponedeljek zjutraj smo se odpravili na igrišče, kjer sta nas že nestrpno pričakovala brata Gašper in Miha. Prisrčna klovna oz. cirkusanta, ki sta otrokom lepo povedala, da je lahko vsak izmed njih v nečem zelo zelo dober in da naj iščejo svoja močna področja, saj nismo vsemogočni in v vsem ne moremo biti odlični. Zelo smo uživali in odkrivali skrite talente, ki jih mogoče do zdaj še sploh nismo poznali.

ARNES video Zaključek
ARNES video Za dobro jutro

1. razred 2. razred 3. razred

3. 10. 2023, 9:13
Mateja Karneža
1 od 4
6. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

Na obisku v vrtcu

Učenci 2. a so obiskali svoje prijatelje v vrtcu, in sicer v skupinah Sončki in Utrinki. V parih ali skupinah so jim prebrali krajše zbodbe in se o njih pogovorili. Čeprav so majhni, jim je šlo dobro od rok. Saj veste, vaja dela mojstra. Vsak drugošolec je še narisal pobarvanko na temo svoje knjige, ki so jo z vrtčevskimi otroki skupaj pobarvali.

Dogodkovnik NMSB

Sončki Utrinki 2. razred Knjižnica

2. 10. 2023, 21:06
Regina Dobaja
1 od 14
Teden otroka

Od 2. do 8. oktobra poteka Teden otroka. Letošnja osrednja tema je Zakaji in zatoji radovednosti. Radovednost pomeni zanimanje za različne stvari, otrokom pomaga odkrivati in razumeti svet. Danes so ga odkrivali skupaj z bratoma Malek. Skozi igrivo radovednost so preizkušali svoje spretnosti in raziskovali svet gibanja. 

1. razred 2. razred 3. razred

2. 10. 2023, 20:13
Simona Čuček
1 od 16
Zabava z bratoma Malek

Že prvi dan v Tednu otroka sta naše šolarje obiskala Gašper in Miha. Pokazala in naučila sta jih veliko cirkuških trikov in vragolij. Vsi šolarji so se trudili in vztrajali v učenju raznih spretnosti. Na koncu so bili zadovoljni prav vsi, šolarji in brata Malek, ki sta ves čas poudarjala, da je vsak izmed njih v nečem dober in da morajo početi stvari, ki jih imajo radi.

1. razred 2. razred 3. razred

1. 10. 2023, 17:57
Simona Čuček
1 od 12
Trgatev 2023 na Zavrhu

Pohod, prijatelji, šolska malica, sladkarije, Maistrov muzej, cimprača z Magdo in Marijo, igra na lesenih in napihljivih igralih, razstava v lovskem domu in vožnja z vlakcem, vse to nam je polepšalo sobotni športni dan. Uživali smo.

2. razred

1. 10. 2023, 12:23
Nataša Herga Kosi
1 od 30
Pohod na Zavrh

Tudi letos smo se z učenci 1. VIO ob trgatvi na Zavrhu odpravili na pohod proti Zavrhu s končno točko pri lovskem domu Voličina. Ob poti smo uživali v lepotah narave ter se naužili čistega zraka in naredili veliko za zdravo telo in duha. Med potjo smo se seveda tudi okrepčali, da nam je šlo še hitreje od nog.

Na ploščadi pred Štupičevo vilo smo se ustavili ter si ogledali razstavo o Maistru, se ob Marijinih in Magdinih besedah pred in v cimprači veliko naučili o življenju nekoč ter uživali na napihljivih igralih. Pot smo kasneje nadaljevali do lovskega doma, kjer smo si ogledali, vedno zanimivo, razstavo živali. Prijetno utrujeni smo si privoščili še panoramsko vožnjo z vlakcem nazaj do naše izhodiščne točke pred šolo v Voličini. Preživeli smo res krasen dan.

1. razred 2. razred 3. razred

30. 9. 2023, 20:23
Mateja Karneža
1 od 6
5. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

O vesolju

Učenci 2. b so v mesecu septembru raziskovali vesolje. Po skupinah so si izbrali temo, ki jih je najbolj pritegnila. Skupaj so pregledovali in brali knjige, kasneje pa svoja opažanja predstavili drugim skupinam. Veliko so se naučili o meteoritih, sončnem mrku, zvezdah in spoznali nekaj ozvezdij. Ali ste vedeli, da obstaja ozvezdje Velika zajemalka? Tudi drugošolci niso, a zdaj vedo.

Dogodkovnik NMSB

2. razred Knjižnica

24. 9. 2023, 9:16
Simona Čuček
1 od 24
Obisk Hermanovega brloga v Celju

V Hermanovem brlogu živi Herman Lisjak, maskota otroškega muzeja, ki otroke poučuje o zelo pomembnih rečeh. Ker je že star in obnemogel, mu pri tem pomagajo kustosinje. Tudi nam so vsi skupaj pripravili čudovit kulturni dan. In kaj je bilo učencem 2. a najbolj všeč?

  • Na delavnici smo ustvarili svoj prvi čisto pravi pogrinjek. (Lara)
  • Najbolj všeč mi je bilo, ko smo oblačili dečka in deklico za različne priložnosti. Vrteli smo kolo. (Katarina)
  • Všeč mi je bil film, kjer smo se naučili, kako se obnašamo v gledališču. (Anamari)
  • Lahko smo oblačili dečka in deklico z različnimi oblačili. Potem pa smo se lahko fotografirali. (Sanja)
  • Všeč mi je bila soba, ki je prikazovala športni bonton. Lahko smo metali žoge na koš. (Gal)
  • Najbolj všeč mi je bila hiška Hermana Lisjaka, vendar ga žal ni bilo doma. (Lucija)
  • Lahko smo se fotografirali z zastavami. (Tine)
  • Naučili smo se kako se obnašamo v gledališču. (Teja)
  • Vse mi je bilo všeč. Škoda, da lisjaka Hermana ni bilo doma. (Maša)
  • Najbolj všeč mi je bilo, ko smo se lahko igrali z žogami. (Jernej)

1. razred 2. razred

23. 9. 2023, 20:03
Regina Dobaja
1 od 18
Kulturni dan v otroškem muzeju

V sredo, 20. 9. 2023, so imeli učenci 1. VIO kulturni dan. V Celju so obiskali Hermanov brlog. Skozi muzej in razstavo o bontonu je otroke vodi Herman Lisjak, maskota muzeja, ki je prisoten vsepovsod. Otroci so si v dveh skupinah gledali razstavo in se sprostili ob igri. V delavnici so si izdelali svoj prvi pogrinjek. 

1. razred 2. razred

23. 9. 2023, 18:55
Regina Dobaja
1 od 33
Športni dan

22. 9. je na šoli potekal športni dan. Učenci 1. VIO so se ga zelo veselili, za nekatere je bil to čisto prvi športni dan v šoli. Pot, kar precej kilometrov, so opravili brez težav. Ob premagovanju naših gričev dobre volje in tudi petja ni manjkalo. Ob vrnitvi so si pred kosilom privoščili igro. Po kosilu pa so se v telovadnici spoznali z judom. Ob borilnih igrah so zelo uživali.

1. razred 2. razred 3. razred

20. 9. 2023, 20:36
Nataša Herga Kosi
1 od 24
Hermanov brlog Celje

Ali veste, kdo je Herman? To je lisjak, ki živi v svojem brlogu v Celju. Z učenci 1. VIO smo ga obiskali in se na obisku veliko novega naučili o bontonu, predvsem o bontonu pri mizi. Res pa je tudi, da so učenci o bontonu veliko že vedeli in to znanje pokazali. Učenci so uživali v učenju preko igre ter si izdelali svoj prvi poginjek, na katerega so narisali tudi svojo najljubšo hrano.

2. razred

19. 9. 2023, 18:30
Simona Čuček
1 od 13
Igriva košarka v 1. VIO

V torek, 19. 9., so učence 1. VIO obiskali mladi košarkaši KK Ajdas iz Lenarta. Pripravili so jim igrivo obhodno vadbo, ki je vsebovala elemente košarke. Učenci, ki so se v času vadbe spremenili v Dončića, Dragića, Prepeliča, Blažiča, Muriča, so zelo uživali. Pri tem so jim pomagali tudi starejši učenci naše šole, že uspešni mladi košarkaši Svit, Gal in Mark. Vsi skupaj so se imeli lepo.

1. razred 2. razred 3. razred


© 2004-2024 OŠ Voličina. Vse pravice pridržane. | 15. 6. 2024, 5:28 |