Oblak 365Arnes Učilnice

kontakt | šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | prehrana | naši uspehi | knjižnica | šport | povezave | IP | galerija | video | šolarček

Vrtec

Vrtčevske novice
Adobe Acrobat dokument LDN vrtca 2023/2024
Adobe Acrobat dokument Vloga za vpis otroka v vrtec
Prosta mesta - vrtec Voličina
Prosta mesta - vrtec Selce
Vrtčevske novice

šolsko leto: skupina: objavil-a:

30. 5. 2024, 13:11
Jelka Lešnik
1 od 27
Zaključni izlet

Z otroki skupine Mavrice smo bili na zaključnem izletu v Parku prostoživečih živali v Destrniku. Bilo je nepozabno, s prijazno gospo Nino smo si ogledali veliko število živali, se igrali na zanimivih igralih, pojedli malico iz nahrbtnika in se posladkali s sladoledom.

Mavrice

30. 5. 2024, 9:00
Jelka Lešnik
1 od 23
Saj zmorem…

Otroci so uspešno zaključili Gibalčkov teden (kolesarjenje, igre z žogo, ustvarjanje z gibom in ritmom, naravne oblike gibanja). Vsi otroci so bili čez celo leto telesno aktivni, trudili so se po svojih močeh in si prislužili medalje ter knjižico GIBALČEK. Čestitke vsem otrokom!

Mavrice

9. 5. 2024, 13:22
Jelka Lešnik
1 od 6
Vabilo na razstavo

Na pobudo knjižničarke Aleksandre so otroci skupine Mavrice, enota Selce, z veseljem slikali in risali na temo knjige, knjižnica, knjižničarka. V Knjižnici Lenart so razstavljene slike in risbe naših otrok. Z izdelki smo popestrili dogodek ob svetovnem dnevu knjige, razstavo si lahko ogledate vse do 24. maja v Knjižnici Lenart.

Knjižnica Lenart

Mavrice

27. 3. 2024, 9:08
Jelka Lešnik
1 od 12
Veselo že od jutra

Po jutru se dan pozna - otroci že zjutraj zavzeto ustvarjajo, likajo, vesijo perilo, kuhajo, opravljajo prevoze s traktorji, gradijo…

Mavrice

12. 3. 2024, 14:33
Jelka Lešnik
1 od 10
Gregorjevo

12. marec je dan, ko praznujemo slovensko valentinovo ali še bolj poznano gregorjevo – dan, ko se ptički ženijo in ko pozdravljamo pomlad. Z današnjim dnem so daljši dnevi, torej več dnevne svetlobe. Na ta praznik je vezanih več zanimivih običajev, ki razveseljujejo predvsem najmlajše. Na gregorjevo v nekaterih krajih v Sloveniji spuščajo po potokih in rekah gregorčke – pisane barčice in hišice, razsvetljene s svečami. Večinoma jih izdelajo otroci v vrtcih in šolah. V drugih delih Slovenije otroci obiščejo botanične vrte in se odpravijo v naravo. Tudi mi smo si pričarali gregorjevo dopoldan, saj nas je obiskal ljubiteljski ornitolog, gospod Robert Šiško. Z njim smo se odpravili na sprehod, na katerem smo opazovali ptičke, poslušali njihovo petje, spoznavali cvetoče rastline. Ker smo lahko s pomočjo teleskopa opazovali ptice, ptičja gnezda, drevesa in samo okolico, je bilo gregorjevo še bolj zanimivo. Ugotovili smo, da je bilo danes nekoliko manj ptičkov. Le zakaj? Ker so se ženili ali bili na svatbi…

Mavrice

13. 2. 2024, 14:02
Klavdija Žabčič
1 od 5
Pustni torek

Od hiše do hiše, od vrat do vrat,
prinašamo smeh vam in s smehom pomlad,
zato pa nam dajte
en everček, dva,
tri bobe, tri krofe
en košček mesa.

Je odmevala pustna pesem iz igralnic.

Sledilo je pustno rajanje. 

Snežinke Zvezdice Lunice Mavrice Sončki Utrinki

12. 2. 2024, 14:23
Klavdija Žabčič
1 od 6
Pust, nasmejanih ust - ponedeljek!

Pust ima pomembno vlogo v vrtcu, saj z njim vključujemo in seznanjamo otroka v lastno kulturo in kulturno dediščino. Vsako leto se strokovni delavci trudimo, da z obujanjem, spodbujanjem in nadaljevanjem čudovitega slovenskega običaja v otrocih zanetimo iskrico navdušenja in spoštovanja do ohranjanja tradicije.

Snežinke Zvezdice Lunice Mavrice Sončki Utrinki

7. 2. 2024, 13:27
Klavdija Žabčič
1 od 10
Obisk čebelarja Aleša Vaneka

Naše druženje s čebelarjem, je bilo kljub zimi in mrazu ter mirovanju čebel, zelo poučno, saj smo izvedeli marsikaj zanimivega in koristnega. 

Snežinke Zvezdice Lunice Mavrice Sončki Utrinki

26. 12. 2023, 12:06
mag. Anton Goznik
1 od 15
Luna in škrat Nagajivček

Decembrsko praznično vzdušje nas vedno znova razveseljuje in tudi pravljične zgodbe imajo v teh dneh prav poseben čar. Tudi v vrtcu Voličina smo za to poskrbeli, da smo otroke vseh skupin vrtca razveselili s predstavo: Luna in škrat Nagajivček, v izvedbi lutkovne skupine MAKS, ki jo sestavljata Mihaela in Simona. Predstavo so si ogledali tudi učenci I. VIO in 4. a.

Ali deklica Luna dobi darilo  pod božično jelko ali ne, pa si lahko ogledate tudi vi na naslednji povezavi …

YouTube video Posnetek predstave

Snežinke Zvezdice Lunice Mavrice Sončki Utrinki 1. razred
2. razred 3. razred 4. razred

30. 11. 2023, 11:46
Karmen Markuš
1 od 1
Škratovanje naših najmlajših ...

Bliža se tisti poseben čas v letu, ko se vse okoli nas zdi nekako čarobno. Tudi v vrtcu že diši po čarovniji.  Morda se bo zgodila  tudi na našem tradicioanlnem Škratovanju.

Več o njem pa v priponki. 

Adobe Acrobat dokument Škratovanje

Snežinke Zvezdice Lunice Mavrice Sončki Utrinki

27. 10. 2023, 9:21
Jelka Lešnik
1 od 13
Pri gasilcih

Mesec oktober je mesec požarne varnosti. Z otroki smo na njim primeren način spoznali poklic gasilca. V veliko veselje nam je bilo, da smo lahko obiskali gasilce v Gasilskem domu Selce. Gregor in Žiga sta nas prijazno sprejela, povedala veliko zanimivosti in demonstrirala gašenje požara. Če zagori olje ga ne gasimo z vodo, ampak s peno ali ga pokrijemo. V primeru nevarnosti pokličemo na številko 112.

Mavrice

6. 10. 2023, 14:13
Karmen Markuš
1 od 24
Otroci vrtca Voličina tečejo za vrtec Luče

V sklopu tradicionalnega jesenskega srečanja s starši, smo bili letos dobrodelno usmerjeni. V lepem številu smo se zbrali v športnem parku Polena v Lenartu.  Skupaj smo tekli in prostovoljno štartnino namenili v poplavah prizadetemu Vrtcu Luče.  Srečanje pa smo izkoristili tudi za sproščen, klepet ter razigrano igro otrok. 

Snežinke Zvezdice Lunice Mavrice Sončki

6. 10. 2023, 13:29
Karmen Markuš
1 od 13
Teden otroka v vrtcu

V našem vrtcu se skozi vso leto trudimo, da se otroci med nami počutijo sprejete in dobrodošle. Da v vrtec radi prihajajo in tukaj čim bolj potešijo svoje radovedne glavice.  Nič drugače ni bilo niti v Tednu otroka, ki je dan za dnem prinesel nova doživetja. Nekaj utrinkov si lahko pogledate na priloženih fotografijah. 

Snežinke Zvezdice Lunice Mavrice Sončki Utrinki

6. 10. 2023, 13:16
Jelka Lešnik
1 od 23
Zakaji in zatoji radovednosti

Radovednost nas vodi k raziskovanju, odkrivanju in razumevanju sveta okoli nas. Ko smo radovedni, se »aktiviramo« in raziskujemo vse kar nas zanima. Z radovednostjo napredujemo, prihajamo do novega znanja, novih izkušenj in spoznanj. Najpogostejše otroško vprašanje je “zakaj”, odgovor pa se najpogosteje začne z “zato”. Vabimo vas, da skupaj z nami postavite mnogo ”zakajev” in poiščete mnogo ”zatojev”. Otroško radovednost in raziskovanje smo v tem tednu popestrili z dejavnostmi, ki so bile otrokom v veliko veselje.

Mavrice

28. 9. 2023, 13:29
Jelka Lešnik
1 od 8
"Začni mlad, tekmuj pošteno"

Atletska zveza Slovenije je tudi letos pripravila množično akcijo, s katero spodbuja otroke k prvim atletskim korakom. Otroci skupine Mavrice so se z veseljem pridružili množičnemu teku. Na nogometnem igrišču smo si pripravili tekaško progo. Otroci so tekli po skupinah, razdelili smo jih glede na starost. Vsi mladi tekači so s poštenim tekmovanjem prišli do cilja in si prislužili diplomo. Bravo!

Mavrice


© 2004-2024 OŠ Voličina. Vse pravice pridržane. | 15. 6. 2024, 5:33 |