Oblak 365Arnes Učilnice

kontakt | šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | prehrana | naši uspehi | knjižnica | šport | povezave | IP | galerija | video | šolarček

Vrtec

Vrtčevske novice
Adobe Acrobat dokument LDN vrtca 2023/2024
Adobe Acrobat dokument Vloga za vpis otroka v vrtec
Prosta mesta - vrtec Voličina
Prosta mesta - vrtec Selce
Vrtčevske novice

šolsko leto: skupina: objavil-a:

30. 5. 2024, 13:28
Klavdija Žabčič
1 od 17
Reševalna ekipa v vrtcu

V četrtek, 30. 5. 2024, sta nas v vrtcu obiskali reševalki, reševalne službe KA&UP, s svojim reševalnim vozilom. Otrokom sta predstavili delo reševalca, reševalno vozilo in jih preizkusili v znanju iz prve pomoči. Izvedeli so na katero številko pokličemo, če potrebujemo reševalce in kako se pomaga poškodovancu. Demonstrirali sta ovijanje poškodovane roke in glave ter razkazali notranjost reševalnega vozila. Najpogumnejši so dovolili, da jih pripasata na posteljo na kolesih in na voziček, tako kot v primeru transporta v bolnišnico z nenujnim reševalnim vozilom. Predstavili sta nam pomembna pripomočka pri reševanju ponesrečenca, defibrilator in oksimeter. V slovo sta prižgali intervencijske luči in sireno, ki je bila tako glasna, da so si otroci hiteli zatiskati ušesa. 

Hvala Maši in Tini za poučen obisk.

Utrinki

27. 5. 2024, 14:26
Klavdija Žabčič
1 od 16
Na gradu je bilo življenje

Utrinki smo danes obiskali Ptujski grad. Sprehodili smo se skozi prelepe sobane graščakov, si ogledali njihove predmete in pohištvo ter se pogovarjali, kako so tukaj nekoč živeli. Našli smo celo zrno graha iz pravljice Kraljična na zrnu graha. Izdelali smo si kronice ter tako postali kraljeviči in kraljične za en dan. Na grajskem dvorišču smo pomalicali, nato pa se po strmih stopnicah in ozkih ulicah spustili v staro mestno jedro, do slaščičarne Zvezda. Izlet smo zaključili v mestnem parku na igralih. 

Utrinki

10. 5. 2024, 14:13
Klavdija Žabčič
1 od 6
Pod Dinovim dežnikom

V mesecu aprilu smo v skupini Utrinki pripravili dramatizacijo pravljice Pod Dinovim dežnikom, ki govori o pomenu prijateljstva in medsebojne pomoči. Vključeni so bili vsi otroci, eni kot igralci vlog, drugi kot scenski delavci. V igri so uživali tako nastopajoči kot gledalci, prijatelji iz drugih skupin. Z dramatizacijo smo sodelovali v kreativno - dobrodelnem natečaju podjetja Paloma, Moj prijatelj Dino mi pomaga biti dober prijatelj in bili nagrajeni. 

Utrinki

13. 2. 2024, 14:02
Klavdija Žabčič
1 od 5
Pustni torek

Od hiše do hiše, od vrat do vrat,
prinašamo smeh vam in s smehom pomlad,
zato pa nam dajte
en everček, dva,
tri bobe, tri krofe
en košček mesa.

Je odmevala pustna pesem iz igralnic.

Sledilo je pustno rajanje. 

Snežinke Zvezdice Lunice Mavrice Sončki Utrinki

12. 2. 2024, 14:23
Klavdija Žabčič
1 od 6
Pust, nasmejanih ust - ponedeljek!

Pust ima pomembno vlogo v vrtcu, saj z njim vključujemo in seznanjamo otroka v lastno kulturo in kulturno dediščino. Vsako leto se strokovni delavci trudimo, da z obujanjem, spodbujanjem in nadaljevanjem čudovitega slovenskega običaja v otrocih zanetimo iskrico navdušenja in spoštovanja do ohranjanja tradicije.

Snežinke Zvezdice Lunice Mavrice Sončki Utrinki

7. 2. 2024, 22:05
Simona Čuček
1 od 10
Naša kulturna prireditev

Po besedah otrok je kultura petje pesmi, ples, rajalna igra, igranje na glasbila, deklamacija, branje pravljic, slikanje in obiskovanje kulturnih ustanov. Je lepa beseda, nasmeh in pozdrav. Je tudi druženje s prijatelji. Tako smo si učenci 2. a in otroci iz skupin Sončki in Utrinki, v sredo, 7. 2. 2024, pripravili svojo kulturno prireditev. Peli smo, deklamirali pesmi znanih slovenskih pesnikov,  se igrali rajalne igre in plesali. Imeli smo se lepo.

 

Sončki Utrinki 2. razred

7. 2. 2024, 21:38
Simona Čuček
1 od 27
France Prešeren v 2. a razredu

Kaj je lepšega kot sodelovati, si pomagati, se zabavati in ves čas krepiti prijateljske vezi. Učenci 2. a razreda že vso leto redno obiskujemo naše vrtčevske prijatelje, Sončke in Utrinke.

Tako se nam je ponudila tudi odlična priložnost, da mlajšim od sebe predstavimo slovenski kulturni praznik in našega pesnika Franceta Prešerna.  Pogovorili smo se o pomenu besede kultura in jim predstavili zanimivosti iz življenja Franceta Prešerna. Pokazali smo jim njegove knjige,  pesniško zbirko Poezije, slikanici Povodni mož in Turjaška Rozamunda. Skupaj smo zapeli slovensko himno in jih poučili kako se ob njej obnašamo. Predstavili smo jim tudi slovensko zastavo. Otroci skupine Utrinki so nam z zanimanjem prisluhnili, mi pa smo z veseljem in navdušenjem svoje znanje delili še z učenci  1. a in 2. b razreda.

Utrinki 1. razred 2. razred

7. 2. 2024, 14:18
Klavdija Žabčič
1 od 16
Utrinki karnevalskega duha

Kultura je vse okoli nas. Opazna je v utrinkih našega vsakdana v vrtcu. Zaznamo jo preko besede, plesa, pesmi, slikanja, ustvarjanja. Zato smo se v vrtcu odločili, da teden kulture obeležimo nekoliko drugače, da za trenutek popeljemo otroke v svet likovne umetnosti in si uredimo svojo galerijo. 

Ovtar24.si

Utrinki

7. 2. 2024, 14:11
Klavdija Žabčič
1 od 6
Tisk z mosgumijem

Likovna ura z učiteljem Branetom nam je bila zelo všeč. Naučili smo se nove tehnike odtiskovanja z matrico. Naš grafični izdelek je na razstavi v naši galeriji. Veselimo se novih druženj in učenja novih likovnih tehnik.

Utrinki

7. 2. 2024, 13:54
Klavdija Žabčič
1 od 7
Poskrbeli smo za ptice pozimi

Ker ptičke pozimi zebe ter so lačni, smo jim naredili lojne pogačice – tortice za ptičke s semeni. Obesili smo jih na drevesa v okolici vrtca in šole. Kot mladi razikovalci narave, smo se odpravili na opazovanje in spoznavanje ptic okoli nas. Spoznali smo vrano, goloba, vrabca, kanjo, taščico in srako. Vsak dan smo jih iskali na sprehodih, jih šteli in likovno ustvarjali. 

Utrinki

7. 2. 2024, 13:38
Klavdija Žabčič
1 od 9
Bodi viden, bodi previden

V društvu Sobivanje so pripravili projekt za najmlajše, ki so ga poimenovali »Varno v vrtec in šolo«. Cilj projekta je, da pri otrocih nadgradimo celostno znanje o varnosti v prometu ter tako ozaveščamo o pomembni trajnostni komponenti. 

Utrinki

7. 2. 2024, 13:27
Klavdija Žabčič
1 od 10
Obisk čebelarja Aleša Vaneka

Naše druženje s čebelarjem, je bilo kljub zimi in mrazu ter mirovanju čebel, zelo poučno, saj smo izvedeli marsikaj zanimivega in koristnega. 

Snežinke Zvezdice Lunice Mavrice Sončki Utrinki

7. 2. 2024, 13:23
Klavdija Žabčič
1 od 10
Ornitologija za male in velike glave

V naši igralnici živimo majhni ekologi, zato smo medse sprejeli gosta, ornitologa, g. Roberta Šiška, ki nam je na zelo zanimiv način predstavil svoje delo, pripomočke za opazovanje ptic, predstavil nam je najpogosteje videne ptice v naši regiji ter nas povabil k opazovanju. Povedal nam je zanimivosti o živalih ter opozoril na povezanost življenja v naravi. Ogledali smo si slikovni material ter prisluhnili zvokom ptic. Otroci so bili zelo zavzeti, motivirani in pripravljeni sodelovati.

Utrinki

26. 12. 2023, 12:06
mag. Anton Goznik
1 od 15
Luna in škrat Nagajivček

Decembrsko praznično vzdušje nas vedno znova razveseljuje in tudi pravljične zgodbe imajo v teh dneh prav poseben čar. Tudi v vrtcu Voličina smo za to poskrbeli, da smo otroke vseh skupin vrtca razveselili s predstavo: Luna in škrat Nagajivček, v izvedbi lutkovne skupine MAKS, ki jo sestavljata Mihaela in Simona. Predstavo so si ogledali tudi učenci I. VIO in 4. a.

Ali deklica Luna dobi darilo  pod božično jelko ali ne, pa si lahko ogledate tudi vi na naslednji povezavi …

YouTube video Posnetek predstave

Snežinke Zvezdice Lunice Mavrice Sončki Utrinki 1. razred
2. razred 3. razred 4. razred

30. 11. 2023, 11:46
Karmen Markuš
1 od 1
Škratovanje naših najmlajših ...

Bliža se tisti poseben čas v letu, ko se vse okoli nas zdi nekako čarobno. Tudi v vrtcu že diši po čarovniji.  Morda se bo zgodila  tudi na našem tradicioanlnem Škratovanju.

Več o njem pa v priponki. 

Adobe Acrobat dokument Škratovanje

Snežinke Zvezdice Lunice Mavrice Sončki Utrinki

6. 10. 2023, 13:29
Karmen Markuš
1 od 13
Teden otroka v vrtcu

V našem vrtcu se skozi vso leto trudimo, da se otroci med nami počutijo sprejete in dobrodošle. Da v vrtec radi prihajajo in tukaj čim bolj potešijo svoje radovedne glavice.  Nič drugače ni bilo niti v Tednu otroka, ki je dan za dnem prinesel nova doživetja. Nekaj utrinkov si lahko pogledate na priloženih fotografijah. 

Snežinke Zvezdice Lunice Mavrice Sončki Utrinki

3. 10. 2023, 9:13
Mateja Karneža
1 od 4
6. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

Na obisku v vrtcu

Učenci 2. a so obiskali svoje prijatelje v vrtcu, in sicer v skupinah Sončki in Utrinki. V parih ali skupinah so jim prebrali krajše zbodbe in se o njih pogovorili. Čeprav so majhni, jim je šlo dobro od rok. Saj veste, vaja dela mojstra. Vsak drugošolec je še narisal pobarvanko na temo svoje knjige, ki so jo z vrtčevskimi otroki skupaj pobarvali.

Dogodkovnik NMSB

Sončki Utrinki 2. razred Knjižnica


© 2004-2024 OŠ Voličina. Vse pravice pridržane. | 15. 6. 2024, 6:25 |