Oblak 365Arnes Učilnice

kontakt | šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | prehrana | naši uspehi | knjižnica | šport | povezave | IP | galerija | video | šolarček

Novice

Šolske novice
Šolske novice

šolsko leto: razred: objavil-a:

5. 4. 2024, 12:50
Petra Munda
1 od 6
Čistimo domači kraj

V petek, 5. aprila, so se tudi petošolci priključili akciji čiščenja domačega kraja. V okviru tehniškega dne so pridno čistili ob glavni cesti, ki pelje v Hrastovec ter ob cesti v Strmi Gori. Kljub temu, da tudi krajani zgledno skrbijo za svojo okolico, so našli veliko odpadkov. V jarkih ob cesti je pristalo kar nekaj steklenic in pločevink, tudi koščkov plastike je bilo veliko. Pohvalno pa je, da je bilo letos odpadkov manj kot lani. Krasna narava, svež zrak in skrb za čisto okolje so nam pričarali še en lep dan. Učenci si zaslužijo pohvalo.

5. razred

4. 4. 2024, 12:59
Petra Munda
1 od 5
Delavnice o sprejemanju drugačnosti

V četrtek, 4. aprila, sta ga. Maša Kerin in g. Andrej Brdnik Stupan iz Svetovalnega centra Maribor - enota Lenart, v petem razredu izvedla delavnico o sprejemanju drugačnosti. Preko foto zgodb in pogovorov so učenci prišli do pomembne ugotovitve o tem, da smo med seboj drugačni, pa vendar enakopravni. V sproščenem vzdušju so uživali in odkrivali mnoge življenjske resnice.  Za izvedbo delavnice se najlepše zahvaljujemo.

5. razred

28. 3. 2024, 19:51
Brane Lazič
1 od 1
Planinski pohod Trije kralji - Črno jezero

Planinski krožek OŠ Voličina in PD Lenart vabita na pohod za osnovnošolce Trije kralji - Črno jezero. Pohod bo v soboto, 6. 4. 2024. Avtobusni prevoz stane 15 evrov za osnovnošolce člane PZS. Članarina za leto 2024 znaša 9 evrov. Več o pohodu najdete v spodnji priponki. Vabljeni!

Pohod Trije kralji
Mladinski odsek PD Lenart

3. razred 4. razred 5. razred 6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

25. 3. 2024, 12:45
Judita Bračko
1 od 3
Nastop folkloristov v Selcah

Z učenci, ki obiskujejo Folklorni krožek, smo v soboto sodelovali na prireditvi v Selcah. Z dobro voljo in veliko energije so odlično opravili svoj nastop in v njej nadvse uživali. Dobro voljo pa so prenesli tudi na obiskovalce v dvorani.

2. razred 3. razred 4. razred 5. razred 6. razred

12. 2. 2024, 10:13
Judita Bračko
1 od 4
Nastop folkloristov v Lenartu

V petek, 9. 2. 2024, smo s folkloristi sodelovali na prireditvi ob slovenskem kulturnem prazniku v Domu kulture Lenart.  S svojim nastopom smo slavili dan kulture in pesnika.

2. razred 3. razred 4. razred 5. razred 6. razred

28. 1. 2024, 18:47
Petra Munda
1 od 8
Zimski športni dan - drsanje

V četrtek, 25. januarja, so imeli učenci drugega in tretjega VIO zimski športni dan. Vsi, ki se niso odpravili smučat, so sončen in prijetno topel dopoldan preživeli na drsališču v Kidričevem.  Pogumno so se preizkusili na ledeni ploskvi in uživali v druženju. Prilagamo nekaj foto utrinkov.

4. razred 5. razred 6. razred 7. razred

25. 1. 2024, 18:30
Brane Lazič
1 od 1
Planinski krožek OŠ Voličina in pohod Tromeja

Planinski krožek OŠ Voličina in PD Lenart vabita učence OŠ Voličina k vpisu v planinski krožek. Članarina za leto 2024 znaša 9 evrov. Prvi pohod v letu 2024 bo pohod na Tromejo, v soboto, 3. 2. 2024. Avtobusni prevoz stane 15 evrov za osnovnošolce člane PZS. Več o pohodu najdete v spodnji priponki. Vabljeni!

Mladinski odsek PD Lenart
Vabilo na pohod Tromeja
Plan pohodov 2024

3. razred 4. razred 5. razred 6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

11. 1. 2024, 21:35
Marko Vrbec
1 od 14
Zimska šola v naravi 5. in 6. razred - četrtek

Četrtkove dogodke v šoli v naravi je opisala učenka 5. a razreda Gaja Mastinšek.

Ko smo se zbudili, smo se pripravili na zajtrk. Po zajtrku smo se preoblekli v smučarska oblačila. Na smučanju smo z mojo skupino najprej odšli na trakec, potem pa na krogce. Ko smo prišli na kosilo, smo najprej pojedli juho, potem cordon bleu s praženim krompirjem in solato. Za sladico smo dobili torto, ker sem praznovala enajsti rojstni dan. Popoldne je naš razred preživel ob ogledu filma, ostali razredi pa so se ta dan sankali in odšli na pohod. Nato smo imeli vajo za večerni nastop. Po večerji smo imeli talente, kjer se je vsaka soba predstavila s plesom, petjem ali skečem. Temu je sledil še ples in zaključek šahovskega turnirja. Ta dan smo se imeli zelo dobro.

5. razred 6. razred

10. 1. 2024, 21:32
Marko Vrbec
1 od 20
Zimska šola v naravi 5. in 6. razred - sreda

Vtise današnjega dne v zimski šoli v naravi so zapisale učenke 6. b razreda Neža Fras, Eva Daks, Tinkara Kocbek in Lara Matjašič

Tudi danes zjutraj smo se zbudili, najedli in nato odpravili na smučišče. Čas na smučišču nam je hitro minil, saj je bilo vreme zelo toplo in sončno, pa tudi smučati smo že znali boljše. Po smučanju smo pojedli kosilo in se odpočili. Po počitku je sledilo obiskovanje sošolcev v drugih sobah. Nato smo se učenci 6. b odpravili na pohod do bližnjega slapa  Skalca. Ko smo se po prihodu v dom ogreli, smo počasi odšli na večerjo. Dan smo zaključili z miselnimi in družabnimi igrami.

5. razred 6. razred

9. 1. 2024, 20:45
Marko Vrbec
1 od 8
Zimska šola v naravi 5. in 6. razred - torek

Tudi danes so se učenci 5. in 6. razreda OŠ Voličina imeli zelo lepo v zimski šoli v naravi na Pohorju.

Zjutraj ob sedmih so nas prišli zbudit učitelji. Nato smo se preoblekli in šli na zajtrk. Po zajtrku smo odšli na smučišče, kjer je bilo zelo lepo, učenci, ki že znamo dobro smučati, smo smučali po težjih in bolj strmih progah. Niti enkrat nisem padla in to mi je bilo zelo všeč. Po štirih urah na smučišču smo se vrnili v dom, kjer smo imeli zelo dobro kosilo. Kosilu je sledil počitek, nato pa smo se učenci 6. A odšli sankat. Po tem smo imeli še večerjo, ki ji je sledilo večerno igranje družabnih iger in priprava na spanje.

Zapisala učenka 6. a razreda Klara Sužnik

5. razred 6. razred

8. 1. 2024, 19:11
Marko Vrbec
1 od 6
Zimska šola v naravi 5. in 6. razred - ponedeljek

Za učence 5. in 6. razreda OŠ Voličina se je danes pričela zimska šola v naravi. Učenci so dopoldne prispeli v Center šolskih in obšolskih dejavnosti Planinka na Slivniškem Pohorju. Na Pohorju jih je pričakala prava zimska pravljica. Po napornem nošenju prtljage v sobe in spoznavanju pravil, ki veljajo v domu Planinka, je sledilo kosilo in kratek počitek. Nato so se učenci odpeljali na smučišče, kjer so spoznali svoje učitelje smučanja, se razvrstili v skupine ter preizkusili prve zavoje. Po prihodu iz smučišča so dan zaključili z večerjo, predstavitvijo smučarskih pravil in krajšim nočnim pohodom. 

5. razred 6. razred

20. 12. 2023, 10:14
Petra Munda
Policist Leon svetuje

Kot že vrsto let zapored, je tudi tokratno decembrsko razredno uro v 5. a izvedel vodja policijskega okoliša iz PP Lenart, g. Boštjan Kaloh. V okviru projekta z naslovom Policist Leon svetuje, je učence seznanil z nevarnostmi, s katerimi se lahko srečajo v vsakdanjem življenju. Namen projekta je med drugim tudi poučiti učence o samozaščitnem oz. preventivnem ravnanju ter spoštovanju pravil na različnih področjih. Policist je posebno pozornost namenil področju vrstniškega nasilja in uporabi pirotehničnih sredstev. Nepremišljena in nepravilna uporabe pirotehnike, namenjena le nekaj sekundam zabave, lahko posameznika zaznamuje za vse življenje. Zato si vsi skupaj želimo, da bi bili letošnji božično-novoletni prazniki mirni in bi namesto v pokanju petard, uživali v glasbenem doživetju. Ponujamo vam pravi "zažigalni komad".

YouTube video Schatzi, pusti petarde

5. razred

9. 12. 2023, 16:59
Petra Munda
1 od 1
Bronasta Ajda Pintar

Od 1. do 3. decembra je v športni dvorani Medvode potekal tradicionalni  mednardoni turnir v badmintonu - Li-ning Medvode Cup 2023. Med tristotimi tekmovalci iz 18-tih držav, je bila tudi naša petošolka Ajda Pintar. Triletni treningi so obrodili sadove, saj je v singlih (U11) osvojila bronasto medaljo. Za uspeh ji iskreno čestitamo.

5. razred Šport

30. 11. 2023, 13:35
Simona Čuček
1 od 2
Zeliščarji v oddaji Dobro jutro

Konec meseca oktobra so mladi zeliščarji skupaj z zeliščaricami KD Voličina snemali prispevek za oddajo Dobro jutro. Vsi so že nestrpno čakali kdaj bodo na televiziji. In danes se je prispevek predvajal v oddaji. Že v šoli smo si ga skupaj ogledali. Posnetek je čudovit. Tudi vi si ga lahko ogledate na priloženi povezavi. 

Hvala vsem mladim zeliščarjem, tetam zeliščaricam in celotni snemalni ekipi.

Prispevek zeliščarjev v oddaji Dobro jutro

2. razred 3. razred 4. razred 5. razred

31. 10. 2023, 8:24
Simona Čuček
1 od 29
Zeliščarji, televizijske "zvezde"

V petek, 27. 10. 2023, so mladi zeliščarji skupaj z zeliščaricami KD Rojs Srečko Niko snemali prispevek za oddajo RTV SLO Dobro jutro. Vznemirjeni, veseli, polni pričakovanj, bolj in manj pogumni, so svojo nalogo več kot odlično opravili. Prisluhnili so navodilom snemalca in sodelovali z novinarko Katjo. Po snemanju prispevka, pa so lahko še poskusili kako je biti za kamero. Naše tete zeliščarice so jim na koncu pripravile pravo zdravo pojedino, čaj in jabolčne sladice. 

O predvajanju njihovega prispevka, vas bodo pravočasno obvestili.

2. razred 3. razred 4. razred 5. razred

20. 9. 2023, 15:29
Mateja Karneža
1 od 4
1. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

Branje z lovcem

Učenci 4. in 5. razreda so v sklopu posebnega dne, ko so se z lovcem odpravili v gozd, posvetili nekaj časa skupnemu branju z lovcem. Gospod Kranvogel je učencem prebiral strokovno literaturo, ki ima v letošnjem projektu NMSB posebno težo, saj je ena imed nalog projekta branje strokovne literature. V roke je vzel revijo Lovec in učencem prebral strokovni članek o Lisici. Učenci so z zanimanjem poslušali in postavili lovcu kar nekaj vprašanj.

Dogodkovnik NMSB 23

4. razred 5. razred Knjižnica

13. 9. 2023, 16:03
Petra Munda
1 od 5
Z lovcem v gozd

V torek, 12. septembra, so se četrto in petošolci z lovcem odpravili v gozd. Bivši učenec naše šole, g. Davorin Kranvogel, je z velikim veseljem in pedagoško noto učence popeljal v čarobni svet gozdnih živali. S svojo pomočnico, lovsko psičko, jih je navdušil in jim predal veliko znanja. V gozdu jim je pokazal lovske preže, solnice, krmilnice in lisičine. Spregovoril je tudi o vlogi in poslanstvu lovcev, njihovi skrbi in ljubezni do živali in narave.  Sedaj vsi vemo, da lovcev ne spoznamo po puški, temveč po lovskem klobuku. Naše druženje smo zaključili  z ogledom cimprače na Zavrhu.

4. razred 5. razred


© 2004-2024 OŠ Voličina. Vse pravice pridržane. | 12. 4. 2024, 16:43 |