Oblak 365Arnes Učilnice

kontakt | šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | prehrana | naši uspehi | knjižnica | šport | povezave | IP | galerija | video | šolarček

Novice

Šolske novice
Šolske novice

šolsko leto: razred: objavil-a:

22. 5. 2024, 14:22
Marko Vrbec
1 od 1
Državno tekmovanje iz kemije

V soboto, 11. maja 2024 je na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani potekalo državno tekmovanje iz kemije za Preglovo priznanje. Tekmovanja se je udeležila tudi učenka 8. razreda OŠ Voličina Zoja Mlinarič, ki je na tekmovanju usvojila srebrno Preglovo priznanje.

Zoji za dosežen uspeh iskreno čestitamo.

8. razred

10. 5. 2024, 12:17
Petra Šuman
1 od 5
5. dan - šola v naravi v Kranjski Gori

Še zadnjič se vam oglašamo s Kranjske Gore. Današnji dan je zelo hitro minil, saj smo se s kolesi najprej odpeljali do državne meje z Italijo, nato pa smo se podali še do Planice, kjer so se najbolj vztrajni vzpeli še na letalnico. Preživeli smo prijeten teden in upamo, da se še kdaj vrnemo.

8. razred

9. 5. 2024, 17:36
Petra Šuman
1 od 11
4. dan - šola v naravi v Kranjski Gori

Po deževnem dnevu nas je jutro razveselilo s soncem. Takoj po zajtrku nas je čakal orientacijski pohod, pri katerem smo morali odgovarjati na vprašanja, uporabljati kompas in svoje znanje. Šlo nam je dobro, saj smo vsi uspešno prišli na cilj. Čakalo nas je kosilo, po katerem smo odšli še na sladoled. Popoldan pa smo ponovno preživeli v naravi, eni smo spoznavali, kako smo varni v naravi, drugi pa smo se učili nordijske hoje.

8. razred

8. 5. 2024, 21:22
Petra Šuman
1 od 9
3. dan - šola v naravi v Kranjski Gori

Danes smo se zbudili v deževen dan, vendar smo kljub temu obiskali Zelence, odšli na pohod, poskušali zanetiti ogenj in se preizkusili v nordijski hoji. Dokazali smo, da nismo iz sladkorja in da nas vreme ne ovira pri aktivnostih na prostem. Po večerji nas je čakal še družaben večer, kjer smo se predstavili z raznimi točkami in zaplesali v ritmih zabavne glasbe.

8. razred

7. 5. 2024, 17:53
Petra Šuman
1 od 10
2. dan - šola v naravi v Kranjski Gori

Zjutraj nas je zbudilo sonce in ponovno nas je čakal dan poln aktivnosti. Prva skupina se je podala na naporen pohod, ki nas je nagradil s čudovitim razgledom na planine. Popoldne pa smo se preizkusili še v veslanju na Jasni. Druga skupina pa je po zajtrku krenila proti Zelencem, naravnemu rezervatu, ki nas je očaral s svojo zeleno barvo, po kateri se imenuje. Po počitku pa so se slednji odpravitli še v Triglavski narodni park.

8. razred

6. 5. 2024, 18:04
Petra Šuman
1 od 10
1. dan - šola v naravi v Kranjski Gori

Kranjska Gora nas je pričakala s svojo neokrnjeno naravo in nas že prijetno utrudila, saj smo se nekateri podali na pohod v Triglavski narodni park, nekateri pa smo se preizkusili v veslanju na jezeru Jasna. Po večerji nas čaka še sprehod skozi naselje.

8. razred

6. 5. 2024, 12:20
mag. Anton Goznik
Učenci 8. a varno prispeli v šolo v naravi

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da so učenci 8. a varno prispeli v CŠOD Kranjska Gora. Kranjska Gora je znano turistično središče v Zgornjesavski dolini. Nadmorska višina kraja je 810 m. Na severu se nad dolino razprostirajo Karavanke, porasle z gozdovi, na jugu pa se pno v nebo mogočni Julijci.

CŠOD Kranjska Gora leži v centru tega lepega turističnega kraja. Od tod je primerno izhodišče za krajše naravoslovne ekskurzije v osrčje Triglavskega narodnega parka. 

8. razred

28. 3. 2024, 19:51
Brane Lazič
1 od 1
Planinski pohod Trije kralji - Črno jezero

Planinski krožek OŠ Voličina in PD Lenart vabita na pohod za osnovnošolce Trije kralji - Črno jezero. Pohod bo v soboto, 6. 4. 2024. Avtobusni prevoz stane 15 evrov za osnovnošolce člane PZS. Članarina za leto 2024 znaša 9 evrov. Več o pohodu najdete v spodnji priponki. Vabljeni!

Pohod Trije kralji
Mladinski odsek PD Lenart

3. razred 4. razred 5. razred 6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

28. 3. 2024, 7:57
Dejan Kramberger
Zoja Mlinarič osvojila srebrno priznanje na državnem tekmovanju iz zgodovine

Zoja Mlinarič osvojila srebrno priznanje na državnem tekmovanju iz zgodovine.

Letošnje tekmovanje iz znanja zgodovine je potekalo na temo visoki in pozni srednji vek na Slovenskem. Skozi obsežno in zelo podrobno podano literaturo, ki je bila razpisana za letošnje tekmovanje so učenci spoznali obdobje in postopek nastajanja zgodovinskih dežel na slovenskem ter se poglobili v razvoj Celjskih grofov, najpomembnejše plemiške družine, ki je imela svoj sedež na slovenskih tleh.

Šolskega nivoja tekmovanja, ki je potekalo v mesecu decembru 2023 se je udeležilo 5 učencev OŠ Voličina. Najboljši rezultat na šolskem nivoju je dosegla učenka 8. razreda Zoja Mlinarič, ki se je s 35-timi točkami uvrstila na državno tekmovanje. Za svoj uspeh pa prejela tudi bronasto priznanje. Prav tako bronasto priznanje za uspeh na šolskem tekmovanju je prejela učenka 9. razreda,  Neja Ditner.

Državno tekmovanje iz znanja zgodovine je za vzhodni del Slovenije potekalo 7. marca 2024 na OŠ Dušana Flisa v Hočah. Učenka Zoja Mlinarič se je, kljub obsežni in zahtevni temi, ponovno izkazala z odličnim znanjem in z osvojenimi 24-timi točkami osvojila srebrno priznanje.

8. razred 9. razred

31. 1. 2024, 7:28
Mateja Karneža
1 od 1
Cankarjevo tekmovanje

Zoja Mlinarič, učenka 8. razreda, je 16. 1. 2024 v Jurovskem Dolu tekmovala na regijskem selekcijskem tekmovanju s področja slovenščine za Cankarjevo priznanje. S svojim odličnim spisom na temo Nevidni svetovi, zapisanega na podlagi prebrane knjige Irene Androjna Modri otok, je v skupini Maribor 3 zasedla odlično 1. mesto, osvojila bronasto Cankarjevo priznanje in se uvrstila na državno tekmovanje, ki bo 16. 3. 2024 v Zrečah.

Zoja, še naprej ti želimo veliko ustvarjalnega navdiha in ti iskreno čestitamo!

8. razred

25. 1. 2024, 18:30
Brane Lazič
1 od 1
Planinski krožek OŠ Voličina in pohod Tromeja

Planinski krožek OŠ Voličina in PD Lenart vabita učence OŠ Voličina k vpisu v planinski krožek. Članarina za leto 2024 znaša 9 evrov. Prvi pohod v letu 2024 bo pohod na Tromejo, v soboto, 3. 2. 2024. Avtobusni prevoz stane 15 evrov za osnovnošolce člane PZS. Več o pohodu najdete v spodnji priponki. Vabljeni!

Mladinski odsek PD Lenart
Vabilo na pohod Tromeja
Plan pohodov 2024

3. razred 4. razred 5. razred 6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

14. 11. 2023, 10:38
Mateja Karneža
1 od 5
Evropski jeziki

Včeraj, v ponedeljek, 13. 11. 2023, smo na šoli organizirali predavanje o uradnih jezikih Uvropske unije, ki mu je sledila še podrobnejša predstavitev naše sosednje države Madžarske in njenega jezika.

Gospod Matej Škorjak, ki prihaja s Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, je učencem 8. in 9. razreda predstavil veliko zanimivosti o uradnih jezikih EU, kje se uporabljajo, kdo jih govori ..., kaj je materni in kaj mrtvi jezik, koliko jezikov se govori na Zemlji in kateri je jezik, ki ga govori največ prebivalcev našega planeta. Kot zanimivost je učencem s pomočjo posnetka predstavil sporazumevanje na enem izmed španskih otokov, kjer se prebivalci ne sporazumevajo z besedami, ampak z žvižganjem.

Gospa Ines Katarina Gall, prestavnica Lisztovega inštituta, je nato predstavila Madžarsko z njenimi naravnimi in kurnimi znamenitostmi in spregovorila v madžarščini, ki je nihče izmed nas ni čisto nič razumel. Kmalu smo ugotovili, da imajo Madžari v svojem jeziku veliko več črk kot mi, a mački še vedno rečejo enako kot mi.

YouTube video Sporazumevanje z žvižganjem na španskem otoku La Gomera

8. razred 9. razred Knjižnica

9. 11. 2023, 10:21
Janja Pihler
Tekmovanje iz znanja biologije za Proteusovo priznanje

V sredo, 18. 10. 2023, je potekalo šolsko tekmovanje iz znanja biologije za Proteusovo priznanje. Letošnja tema so bili Vlažni travniki.

Izmed osmih sodelujočih učencev, sta se najbolje odrezala Mark Manasijević, ki je dosegel 32 točk in Ian Škamlec, ki jih je dosegel 33. Učenca sta osvojila bronasto priznanje ter za las zgrešila uvrstitev na državno tekmovanje, za katero je bilo potrebno doseči 34 točk.

Učencema iskreno čestitamo.

8. razred

21. 9. 2023, 8:52
Marko Vrbec
1 od 3
Obisk botaničnega vrta

V ponedeljek, 18. septembra 2023, so imeli učenci od šestega do devetega razreda Osnovne šole Voličina naravoslovni dan, v sklopu katerega so obiskali Botanični vrt Univerze v Mariboru. V botaničnem vrtu so si učenci ogledali zanimive rastline iz različnih delov sveta in iz nabranih zelišč pripravili okusen namaz. 

6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

15. 9. 2023, 9:06
Janja Pihler
1 od 3
Tehniški dan - poklicna orientacija

V četrtek, 14. 9. 2023, so imeli učenci od 6. do 9. razreda tehniški dan. Tehniški dan je potekal na Celjskem sejmu, kjer so učenci obiskali ulico obrti.

Na ulici je bilo predstavljenih 11 poklicev: mizar, steklar, optik, kuhar, natakar, pek, slaščičar, oblikovalec kovin, strojni mehanik, klepar, krovec in voznik. Učenci so si ogledali predstavitev posameznih poklicev ter se lahko sami vključili v izdelavo izdelka in se preizkusili v posameznem poklicu.

6. razred 7. razred 8. razred 9. razred


© 2004-2024 OŠ Voličina. Vse pravice pridržane. | 15. 6. 2024, 7:40 |