 |
Sodobna priprava hrane
Izberejo lahko učenci |
 |
7., 8. in 9. razreda |
|
 |
|
Število ur |
 |
35 (32) - 1 ura tedensko |
|
 |
|
Učiteljica |
 |
Petra Šuman |
|
Teme
 |
Hranljive snov v povezavi zdravjem |
 |
Kakovost živil in jedi |
 |
Priprava zdrave hrane |
 |
Prehranske navade |
Smotri
 |
Učenci spoznajo pomen hrane za zdravje. |
 |
Spoznajo pomen varne, varovalne in zdrave prehrane, ter načine priprave hrane. |
 |
Razvijajo individualno ustvarjalnost. |
 |
Poglabljajo znanje pridobljeno pri pouku gospodinjstva v smislu usmerjanja v nadaljevanje šolanja na živilski, gostinsko - turistični in zdravstveni šoli. |
Dejavnosti
Večino ur je namenjeno praktičnemu delu v novi sodobno opremljeni učilnici (kuhinji) namenjeni za gospodinjski pouk. |
|
 |