Oblak 365Arnes Učilnice

kontakt | šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | prehrana | naši uspehi | knjižnica | šport | povezave | IP | galerija | video | šolarček

Vrtec

Vrtčevske novice
Adobe Acrobat dokument LDN vrtca 2023/2024
Adobe Acrobat dokument Vloga za vpis otroka v vrtec
Prosta mesta - vrtec Voličina
Prosta mesta - vrtec Selce
Vrtčevske novice

šolsko leto: skupina: objavil-a:

18. 6. 2024, 21:39
Klavdija Žabčič
1 od 7
Čarobna tla gozda

V  gozdu preživljamo cele popoldneve, kjer izvajamo različne dejavnosti, krepimo medsebojne odnose, ter raziskujemo gozdne kotičke in jase. 

Mavrice Utrinki

18. 6. 2024, 14:51
Klavdija Žabčič
1 od 12
Vrtec v naravi - 2. dan

Zajtrku je sledilo jahanje islandskih konjev. Po uživanju na konjih je sledilo iskanje zaklada škrata. Vse tri skupine, Konji, Race in Zajci, smo se dobro orientirali po gozdni potri in prišli do zaklada. Učitelj Grega - Vindi nas je usmeril z navodili in nas poučil o uporabi kompasa. Po kosilu je sledil počitek v pričakovanju novih dejavnosti v popoldanskem času. 

Mavrice Utrinki

17. 6. 2024, 21:47
Klavdija Žabčič
1 od 7
Vrtec v naravi - 1. dan

Prvi dan bivanja nad dolino Drave na Kozjaku smo z otroki popoldne preživeli  v gozdu. Posvetili smo se pravilni  postavitvi bivakov v primeru dežja ter ustvarjanju v naravi. Po večerji je sledilo druženje ob tabornem ognju in peka kruha. Dan smo zaključili z zabavo sprijatelji iz vrtca Lovrenc. 

Mavrice Utrinki

17. 6. 2024, 11:48
Klavdija Žabčič
1 od 8
Vrtec v naravi

Vsi nasmejani, vsi veseli, prav nobenih solzic nismo potočili.
Z nasmehom vrtcu smo pomahali in se v nove dogodivščine podali.
Srečno na Kozjak smo prispeli in zdaj le luštno se bomo imeli.
Vzgojiteljicam bomo malo nagajali, zvečer pa pridno bomo vsi zaspali :)

Mavrice Utrinki

30. 5. 2024, 13:28
Klavdija Žabčič
1 od 17
Reševalna ekipa v vrtcu

V četrtek, 30. 5. 2024, sta nas v vrtcu obiskali reševalki, reševalne službe KA&UP, s svojim reševalnim vozilom. Otrokom sta predstavili delo reševalca, reševalno vozilo in jih preizkusili v znanju iz prve pomoči. Izvedeli so na katero številko pokličemo, če potrebujemo reševalce in kako se pomaga poškodovancu. Demonstrirali sta ovijanje poškodovane roke in glave ter razkazali notranjost reševalnega vozila. Najpogumnejši so dovolili, da jih pripasata na posteljo na kolesih in na voziček, tako kot v primeru transporta v bolnišnico z nenujnim reševalnim vozilom. Predstavili sta nam pomembna pripomočka pri reševanju ponesrečenca, defibrilator in oksimeter. V slovo sta prižgali intervencijske luči in sireno, ki je bila tako glasna, da so si otroci hiteli zatiskati ušesa. 

Hvala Maši in Tini za poučen obisk.

Utrinki

30. 5. 2024, 13:11
Jelka Lešnik
1 od 27
Zaključni izlet

Z otroki skupine Mavrice smo bili na zaključnem izletu v Parku prostoživečih živali v Destrniku. Bilo je nepozabno, s prijazno gospo Nino smo si ogledali veliko število živali, se igrali na zanimivih igralih, pojedli malico iz nahrbtnika in se posladkali s sladoledom.

Mavrice

30. 5. 2024, 9:00
Jelka Lešnik
1 od 23
Saj zmorem…

Otroci so uspešno zaključili Gibalčkov teden (kolesarjenje, igre z žogo, ustvarjanje z gibom in ritmom, naravne oblike gibanja). Vsi otroci so bili čez celo leto telesno aktivni, trudili so se po svojih močeh in si prislužili medalje ter knjižico GIBALČEK. Čestitke vsem otrokom!

Mavrice

27. 5. 2024, 14:26
Klavdija Žabčič
1 od 16
Na gradu je bilo življenje

Utrinki smo danes obiskali Ptujski grad. Sprehodili smo se skozi prelepe sobane graščakov, si ogledali njihove predmete in pohištvo ter se pogovarjali, kako so tukaj nekoč živeli. Našli smo celo zrno graha iz pravljice Kraljična na zrnu graha. Izdelali smo si kronice ter tako postali kraljeviči in kraljične za en dan. Na grajskem dvorišču smo pomalicali, nato pa se po strmih stopnicah in ozkih ulicah spustili v staro mestno jedro, do slaščičarne Zvezda. Izlet smo zaključili v mestnem parku na igralih. 

Utrinki

10. 5. 2024, 14:13
Klavdija Žabčič
1 od 6
Pod Dinovim dežnikom

V mesecu aprilu smo v skupini Utrinki pripravili dramatizacijo pravljice Pod Dinovim dežnikom, ki govori o pomenu prijateljstva in medsebojne pomoči. Vključeni so bili vsi otroci, eni kot igralci vlog, drugi kot scenski delavci. V igri so uživali tako nastopajoči kot gledalci, prijatelji iz drugih skupin. Z dramatizacijo smo sodelovali v kreativno - dobrodelnem natečaju podjetja Paloma, Moj prijatelj Dino mi pomaga biti dober prijatelj in bili nagrajeni. 

Utrinki

9. 5. 2024, 13:22
Jelka Lešnik
1 od 6
Vabilo na razstavo

Na pobudo knjižničarke Aleksandre so otroci skupine Mavrice, enota Selce, z veseljem slikali in risali na temo knjige, knjižnica, knjižničarka. V Knjižnici Lenart so razstavljene slike in risbe naših otrok. Z izdelki smo popestrili dogodek ob svetovnem dnevu knjige, razstavo si lahko ogledate vse do 24. maja v Knjižnici Lenart.

Knjižnica Lenart

Mavrice

27. 3. 2024, 9:08
Jelka Lešnik
1 od 12
Veselo že od jutra

Po jutru se dan pozna - otroci že zjutraj zavzeto ustvarjajo, likajo, vesijo perilo, kuhajo, opravljajo prevoze s traktorji, gradijo…

Mavrice

12. 3. 2024, 14:33
Jelka Lešnik
1 od 10
Gregorjevo

12. marec je dan, ko praznujemo slovensko valentinovo ali še bolj poznano gregorjevo – dan, ko se ptički ženijo in ko pozdravljamo pomlad. Z današnjim dnem so daljši dnevi, torej več dnevne svetlobe. Na ta praznik je vezanih več zanimivih običajev, ki razveseljujejo predvsem najmlajše. Na gregorjevo v nekaterih krajih v Sloveniji spuščajo po potokih in rekah gregorčke – pisane barčice in hišice, razsvetljene s svečami. Večinoma jih izdelajo otroci v vrtcih in šolah. V drugih delih Slovenije otroci obiščejo botanične vrte in se odpravijo v naravo. Tudi mi smo si pričarali gregorjevo dopoldan, saj nas je obiskal ljubiteljski ornitolog, gospod Robert Šiško. Z njim smo se odpravili na sprehod, na katerem smo opazovali ptičke, poslušali njihovo petje, spoznavali cvetoče rastline. Ker smo lahko s pomočjo teleskopa opazovali ptice, ptičja gnezda, drevesa in samo okolico, je bilo gregorjevo še bolj zanimivo. Ugotovili smo, da je bilo danes nekoliko manj ptičkov. Le zakaj? Ker so se ženili ali bili na svatbi…

Mavrice

13. 2. 2024, 14:02
Klavdija Žabčič
1 od 5
Pustni torek

Od hiše do hiše, od vrat do vrat,
prinašamo smeh vam in s smehom pomlad,
zato pa nam dajte
en everček, dva,
tri bobe, tri krofe
en košček mesa.

Je odmevala pustna pesem iz igralnic.

Sledilo je pustno rajanje. 

Snežinke Zvezdice Lunice Mavrice Sončki Utrinki

12. 2. 2024, 14:23
Klavdija Žabčič
1 od 6
Pust, nasmejanih ust - ponedeljek!

Pust ima pomembno vlogo v vrtcu, saj z njim vključujemo in seznanjamo otroka v lastno kulturo in kulturno dediščino. Vsako leto se strokovni delavci trudimo, da z obujanjem, spodbujanjem in nadaljevanjem čudovitega slovenskega običaja v otrocih zanetimo iskrico navdušenja in spoštovanja do ohranjanja tradicije.

Snežinke Zvezdice Lunice Mavrice Sončki Utrinki

7. 2. 2024, 22:05
Simona Čuček
1 od 10
Naša kulturna prireditev

Po besedah otrok je kultura petje pesmi, ples, rajalna igra, igranje na glasbila, deklamacija, branje pravljic, slikanje in obiskovanje kulturnih ustanov. Je lepa beseda, nasmeh in pozdrav. Je tudi druženje s prijatelji. Tako smo si učenci 2. a in otroci iz skupin Sončki in Utrinki, v sredo, 7. 2. 2024, pripravili svojo kulturno prireditev. Peli smo, deklamirali pesmi znanih slovenskih pesnikov,  se igrali rajalne igre in plesali. Imeli smo se lepo.

 

Sončki Utrinki 2. razred

7. 2. 2024, 21:38
Simona Čuček
1 od 27
France Prešeren v 2. a razredu

Kaj je lepšega kot sodelovati, si pomagati, se zabavati in ves čas krepiti prijateljske vezi. Učenci 2. a razreda že vso leto redno obiskujemo naše vrtčevske prijatelje, Sončke in Utrinke.

Tako se nam je ponudila tudi odlična priložnost, da mlajšim od sebe predstavimo slovenski kulturni praznik in našega pesnika Franceta Prešerna.  Pogovorili smo se o pomenu besede kultura in jim predstavili zanimivosti iz življenja Franceta Prešerna. Pokazali smo jim njegove knjige,  pesniško zbirko Poezije, slikanici Povodni mož in Turjaška Rozamunda. Skupaj smo zapeli slovensko himno in jih poučili kako se ob njej obnašamo. Predstavili smo jim tudi slovensko zastavo. Otroci skupine Utrinki so nam z zanimanjem prisluhnili, mi pa smo z veseljem in navdušenjem svoje znanje delili še z učenci  1. a in 2. b razreda.

Utrinki 1. razred 2. razred

7. 2. 2024, 14:18
Klavdija Žabčič
1 od 16
Utrinki karnevalskega duha

Kultura je vse okoli nas. Opazna je v utrinkih našega vsakdana v vrtcu. Zaznamo jo preko besede, plesa, pesmi, slikanja, ustvarjanja. Zato smo se v vrtcu odločili, da teden kulture obeležimo nekoliko drugače, da za trenutek popeljemo otroke v svet likovne umetnosti in si uredimo svojo galerijo. 

Ovtar24.si

Utrinki

7. 2. 2024, 14:11
Klavdija Žabčič
1 od 6
Tisk z mosgumijem

Likovna ura z učiteljem Branetom nam je bila zelo všeč. Naučili smo se nove tehnike odtiskovanja z matrico. Naš grafični izdelek je na razstavi v naši galeriji. Veselimo se novih druženj in učenja novih likovnih tehnik.

Utrinki

7. 2. 2024, 13:54
Klavdija Žabčič
1 od 7
Poskrbeli smo za ptice pozimi

Ker ptičke pozimi zebe ter so lačni, smo jim naredili lojne pogačice – tortice za ptičke s semeni. Obesili smo jih na drevesa v okolici vrtca in šole. Kot mladi razikovalci narave, smo se odpravili na opazovanje in spoznavanje ptic okoli nas. Spoznali smo vrano, goloba, vrabca, kanjo, taščico in srako. Vsak dan smo jih iskali na sprehodih, jih šteli in likovno ustvarjali. 

Utrinki

7. 2. 2024, 13:38
Klavdija Žabčič
1 od 9
Bodi viden, bodi previden

V društvu Sobivanje so pripravili projekt za najmlajše, ki so ga poimenovali »Varno v vrtec in šolo«. Cilj projekta je, da pri otrocih nadgradimo celostno znanje o varnosti v prometu ter tako ozaveščamo o pomembni trajnostni komponenti. 

Utrinki

7. 2. 2024, 13:27
Klavdija Žabčič
1 od 10
Obisk čebelarja Aleša Vaneka

Naše druženje s čebelarjem, je bilo kljub zimi in mrazu ter mirovanju čebel, zelo poučno, saj smo izvedeli marsikaj zanimivega in koristnega. 

Snežinke Zvezdice Lunice Mavrice Sončki Utrinki

7. 2. 2024, 13:23
Klavdija Žabčič
1 od 10
Ornitologija za male in velike glave

V naši igralnici živimo majhni ekologi, zato smo medse sprejeli gosta, ornitologa, g. Roberta Šiška, ki nam je na zelo zanimiv način predstavil svoje delo, pripomočke za opazovanje ptic, predstavil nam je najpogosteje videne ptice v naši regiji ter nas povabil k opazovanju. Povedal nam je zanimivosti o živalih ter opozoril na povezanost življenja v naravi. Ogledali smo si slikovni material ter prisluhnili zvokom ptic. Otroci so bili zelo zavzeti, motivirani in pripravljeni sodelovati.

Utrinki

26. 12. 2023, 12:06
mag. Anton Goznik
1 od 15
Luna in škrat Nagajivček

Decembrsko praznično vzdušje nas vedno znova razveseljuje in tudi pravljične zgodbe imajo v teh dneh prav poseben čar. Tudi v vrtcu Voličina smo za to poskrbeli, da smo otroke vseh skupin vrtca razveselili s predstavo: Luna in škrat Nagajivček, v izvedbi lutkovne skupine MAKS, ki jo sestavljata Mihaela in Simona. Predstavo so si ogledali tudi učenci I. VIO in 4. a.

Ali deklica Luna dobi darilo  pod božično jelko ali ne, pa si lahko ogledate tudi vi na naslednji povezavi …

YouTube video Posnetek predstave

Snežinke Zvezdice Lunice Mavrice Sončki Utrinki 1. razred
2. razred 3. razred 4. razred

22. 12. 2023, 13:43
Estera Pivec
1 od 10
Božiček

Tudi otroke iz vrtca je obiskal Božiček. Otroci so se ga zelo razveselili in mu veselo pomahali v pozdrav. Skupaj so prepevali pesmice, nato pa je Božiček vsakemu otroku razdelil darilo-knjigo za domov in zavita darila za celo skupino. Darila so otroci v igralnici odvili in videli, da jim je Božiček kupil nove igrače s katerimi se bodo lahko igrali v vrtcu. Bili so zelo veseli in jih želeli preizkusiti že ta dan :)

Sončki

30. 11. 2023, 11:46
Karmen Markuš
1 od 1
Škratovanje naših najmlajših ...

Bliža se tisti poseben čas v letu, ko se vse okoli nas zdi nekako čarobno. Tudi v vrtcu že diši po čarovniji.  Morda se bo zgodila  tudi na našem tradicioanlnem Škratovanju.

Več o njem pa v priponki. 

Adobe Acrobat dokument Škratovanje

Snežinke Zvezdice Lunice Mavrice Sončki Utrinki

27. 10. 2023, 9:21
Jelka Lešnik
1 od 13
Pri gasilcih

Mesec oktober je mesec požarne varnosti. Z otroki smo na njim primeren način spoznali poklic gasilca. V veliko veselje nam je bilo, da smo lahko obiskali gasilce v Gasilskem domu Selce. Gregor in Žiga sta nas prijazno sprejela, povedala veliko zanimivosti in demonstrirala gašenje požara. Če zagori olje ga ne gasimo z vodo, ampak s peno ali ga pokrijemo. V primeru nevarnosti pokličemo na številko 112.

Mavrice

19. 10. 2023, 16:11
Simona Čuček
1 od 7
Svetovni dan hoje

V nedeljo, 15. 10., smo praznovali svetovni dan hoje. Ker se v šoli in v vrtcu trudimo, da učence in otroke ozaveščamo o zdravem načinu življenja, smo se dogovorili, da ta dan obeležimo tudi mi. Učenci 2.a in skupina Sončki iz vrtca smo se v torek, 19. 10. 2023, skupaj odpravili na pohod po Voličini. Med hojo smo se spoznavali, se pogovarjali in nasmejali. Po koncu pohoda pa smo si prislužili še igro na igrišču in bonbonček gospe Janje. Imeli smo se lepo.

Sončki 2. razred

6. 10. 2023, 14:13
Karmen Markuš
1 od 24
Otroci vrtca Voličina tečejo za vrtec Luče

V sklopu tradicionalnega jesenskega srečanja s starši, smo bili letos dobrodelno usmerjeni. V lepem številu smo se zbrali v športnem parku Polena v Lenartu.  Skupaj smo tekli in prostovoljno štartnino namenili v poplavah prizadetemu Vrtcu Luče.  Srečanje pa smo izkoristili tudi za sproščen, klepet ter razigrano igro otrok. 

Snežinke Zvezdice Lunice Mavrice Sončki

6. 10. 2023, 13:29
Karmen Markuš
1 od 13
Teden otroka v vrtcu

V našem vrtcu se skozi vso leto trudimo, da se otroci med nami počutijo sprejete in dobrodošle. Da v vrtec radi prihajajo in tukaj čim bolj potešijo svoje radovedne glavice.  Nič drugače ni bilo niti v Tednu otroka, ki je dan za dnem prinesel nova doživetja. Nekaj utrinkov si lahko pogledate na priloženih fotografijah. 

Snežinke Zvezdice Lunice Mavrice Sončki Utrinki

6. 10. 2023, 13:16
Jelka Lešnik
1 od 23
Zakaji in zatoji radovednosti

Radovednost nas vodi k raziskovanju, odkrivanju in razumevanju sveta okoli nas. Ko smo radovedni, se »aktiviramo« in raziskujemo vse kar nas zanima. Z radovednostjo napredujemo, prihajamo do novega znanja, novih izkušenj in spoznanj. Najpogostejše otroško vprašanje je “zakaj”, odgovor pa se najpogosteje začne z “zato”. Vabimo vas, da skupaj z nami postavite mnogo ”zakajev” in poiščete mnogo ”zatojev”. Otroško radovednost in raziskovanje smo v tem tednu popestrili z dejavnostmi, ki so bile otrokom v veliko veselje.

Mavrice

3. 10. 2023, 9:13
Mateja Karneža
1 od 4
6. dogodek Nacionalnega meseca skupnega branja

Na obisku v vrtcu

Učenci 2. a so obiskali svoje prijatelje v vrtcu, in sicer v skupinah Sončki in Utrinki. V parih ali skupinah so jim prebrali krajše zbodbe in se o njih pogovorili. Čeprav so majhni, jim je šlo dobro od rok. Saj veste, vaja dela mojstra. Vsak drugošolec je še narisal pobarvanko na temo svoje knjige, ki so jo z vrtčevskimi otroki skupaj pobarvali.

Dogodkovnik NMSB

Sončki Utrinki 2. razred Knjižnica

28. 9. 2023, 13:29
Jelka Lešnik
1 od 8
"Začni mlad, tekmuj pošteno"

Atletska zveza Slovenije je tudi letos pripravila množično akcijo, s katero spodbuja otroke k prvim atletskim korakom. Otroci skupine Mavrice so se z veseljem pridružili množičnemu teku. Na nogometnem igrišču smo si pripravili tekaško progo. Otroci so tekli po skupinah, razdelili smo jih glede na starost. Vsi mladi tekači so s poštenim tekmovanjem prišli do cilja in si prislužili diplomo. Bravo!

Mavrice


© 2004-2024 OŠ Voličina. Vse pravice pridržane. | 25. 7. 2024, 0:37 |