Oblak 365Arnes Učilnice

kontakt | šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | prehrana | naši uspehi | knjižnica | šport | povezave | IP | galerija | video | šolarček

Vrtec

Vrtčevske novice
Adobe Acrobat dokument LDN vrtca 2022/2023
Adobe Acrobat dokument Vloga za vpis otroka v vrtec
Projekt ELaDiNa
Prosta mesta - vrtec Voličina
Prosta mesta - vrtec Selce
Arhiv vrtčevskih novic 2022/2023

šolsko leto: skupina: objavil-a:

22. 6. 2023, 8:05
Jelka Lešnik
1 od 25
Bilo je nepozabno ...

Zadnji dan v vrtcu v naravi smo preživeli na konjih, pri opazovanju kovača, ki konje kuje, v družbi domačih živali in v gozdu, kjer smo se igrali zanimive igre. Po kosilu smo zapeli našemu slavljencu Leu, se posladkali s sladoledom in sledilo je slovo od prijaznih vzgojiteljic in vzgojiteljev v domu Škorpijon. Na vprašanje ali pregovor, da je povsod lepo, doma pa najlepše, drži, so otroci v en glas odgovorili: "Jaaaaa."

Mavrice Utrinki

20. 6. 2023, 22:21
Jelka Lešnik
1 od 15
Zanimivosti v vrtcu v naravi

Tudi danes smo dobili veliko novih izkušenj in znanj. Po kraljevskem zajtrku smo se preizkusili v lokostrelstvu, nato smo se na gozdni jasi s čudovitim razgledom igrali pastirske igrice. Učitelj nam je pokazal igre, ki so se jih otroci igrali nekoč, ko še niso imeli igrač. Bilo je zelo zabavno. Popoldan smo raziskovali tla v gozdu, bili smo čisto pravi biologi. Učiteljica Karin nas je peljala v sosednjo državo – Avstrijo. Pred zadnjo nočitvijo v domu Škorpijon, smo veselo zaplesali.

Mavrice Utrinki

19. 6. 2023, 19:40
Tanja Krajnc
1 od 15
Vrtec v naravi

Pošiljamo vam lepe pozdrave iz doma Škorpijon. 

Danes smo imeli čudovit dan, poln novih dogodivščin v naravi.  Čisto sami smo si pripravili gozdni poligon ter si oblikovali šotore kar sredi gozda. Ob tabornem ognju nam je bilo prijetno toplo. Preizkusili smo se tudi v peku slastnih kruhkov na palici. Bilo je zelo zabavno. 

Mavrice Utrinki

9. 6. 2023, 12:04
Karmen Markuš
O zaključku vrtčevskega leta

V minulem tednu je vrtec izvedel zaključno prireditev v Kulturnem domu.  Na spodnji povezavi si jo lahko ogledate.

Po starem pregovoru "dober glas seže v deveto vas", se je članek o omenjeni prireditvi znašel tudi v lokalnem časopisu. Na spodnji povezavi si ga lahko preberite tudi sami. 

Članek v Ovtarjevih novicah
YouTube video Posnetek zaključne prireditve

Snežinke Zvezdice Lunice Mavrice Sončki Utrinki

21. 2. 2023, 13:48
Jelka Lešnik
1 od 20
Tralala, hopsasa, pustne smo šeme

Zadnji dan dejavnosti povezanih s pustovanjem, smo tudi to leto zaključili s povorko in s sladkimi krofi ter okusnim čajem, ki nam jih je ponudila gospa Andreja v trgovini Hauptman. Včeraj smo si z zapeto pesmijo Od hiše do hiše, od vrat do vrat, prislužili sok v gostilni pri Orniku. Vsem gostiteljem hvala za topel sprejem maškar. V tem času ni manjkalo ustvarjanja, pogovorov in pravljic na to temo, kakor tudi ne pustnega rajanja.

Mavrice

13. 12. 2022, 12:56
Karmen Markuš
Odpoved Škratovanja

Škratovanje, ki je bilo predvideno jutri 14.12., zaradi bolezni odpade. 

Snežinke Zvezdice Lunice Mavrice Sončki Utrinki

6. 12. 2022, 11:57
Karmen Markuš
Vabilo na Škratovanje

Ponovno je tu čarobni čas, decemberskih dni. Da Vam jih polepšamo tudi mi, Vas vrtec Voličina vabi na Škratovanje, ki bo potekalo 14.12. 2022. ob 17.00. uri v Kulturnem domu Voličina. Vabilo v priponki. 

Adobe Acrobat dokument Škratovanje

Snežinke Zvezdice Lunice Mavrice Sončki Utrinki

14. 10. 2022, 13:34
Klavdija Žabčič
1 od 10
"Skupaj se imamo res dobro" v našen vrtcu

Letošnji Teden otroka je zaznamoval moto: "SKUPAJ SE IMAMO DOBRO!" Potekal je od ponedeljka, 3. 10. do petka 7. 10. 2022.

Današnji čas še kako dobro odraža to, da otroci najbolj hrepenijo po prijateljstvu in po tem, da se imajo dobro s sovrstniki, ki jim zaupajo, zato se osredotočamo na pomen povezanosti, druženja, prijateljstev, pogovarjanja v živo, skupnih dogodivščin, sproščenosti in zabave. Navdih za temo v letošnjem letu najdemo v naslovu pesmi "Skp se mava dobr" avtorja NIPKE-ja, ki je pri otrocih zelo priljubljen in je ambasador Tedna otroka.

Snežinke Zvezdice Lunice Mavrice Sončki Utrinki

12. 10. 2022, 7:08
Jelka Lešnik
1 od 31
Skupaj se imamo dobro

Je bil moto letošnjega Tedna otroka. V sklopu teh dejavnosti nas je obiskala knjižničarka Aleksandra, z njo je prišla tudi Muca Copatarica. Dopoldan sta nam polepšali lutkarici Simona in Mihaela, kateri sta spremljali muca in kuža. V petek smo se odpravili v Gasilski dom Selce, kjer sta nas z gasilskim pozdravom prijazno sprejela gasilca Gregor in Aljaž. Otrokom sta na njim prilagojen način predstavila delo gasilcev, pika na i je bila pena in vodni curek. Zadnji zunanji sodelavec, ki nas je obiskal je bil policist Boštjan Kaloh, ki nam je predstavil njegovo prijazno delo, razkazal avto in nas spremljal na sprehodu. Hvala vsem omenjenim, da smo se skupaj imeli dobro.

Mavrice

10. 10. 2022, 7:22
Jelka Lešnik
1 od 30
Uvajalni mesec poln veselih dejavnosti

Mesec september je za nami, boža nas že jesenski veter. Vreme je bilo odlično za naša raziskovanja, potepanja po gozdu in igre na igriščih. Ker dajemo velik poudarek zdravemu načinu življenja preživimo veliko časa na zraku, tudi dežne kaplje nas ne motijo. Lep jesenski pozdrav iz vrtca Selce.

Mavrice


© 2004-2023 OŠ Voličina. Vse pravice pridržane. | 22. 9. 2023, 13:10 |