Oblak 365Arnes Učilnice

kontakt | šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | prehrana | naši uspehi | knjižnica | šport | povezave | IP | galerija | video | šolarček

Vrtec

Vrtčevske novice
Adobe Acrobat dokument LDN vrtca 2023/2024
Adobe Acrobat dokument Vloga za vpis otroka v vrtec
Prosta mesta - vrtec Voličina
Prosta mesta - vrtec Selce
Arhiv vrtčevskih novic 2022/2023

šolsko leto: skupina: objavil-a:

22. 6. 2023, 8:05
Jelka Lešnik
1 od 25
Bilo je nepozabno ...

Zadnji dan v vrtcu v naravi smo preživeli na konjih, pri opazovanju kovača, ki konje kuje, v družbi domačih živali in v gozdu, kjer smo se igrali zanimive igre. Po kosilu smo zapeli našemu slavljencu Leu, se posladkali s sladoledom in sledilo je slovo od prijaznih vzgojiteljic in vzgojiteljev v domu Škorpijon. Na vprašanje ali pregovor, da je povsod lepo, doma pa najlepše, drži, so otroci v en glas odgovorili: "Jaaaaa."

Mavrice Utrinki

20. 6. 2023, 22:21
Jelka Lešnik
1 od 15
Zanimivosti v vrtcu v naravi

Tudi danes smo dobili veliko novih izkušenj in znanj. Po kraljevskem zajtrku smo se preizkusili v lokostrelstvu, nato smo se na gozdni jasi s čudovitim razgledom igrali pastirske igrice. Učitelj nam je pokazal igre, ki so se jih otroci igrali nekoč, ko še niso imeli igrač. Bilo je zelo zabavno. Popoldan smo raziskovali tla v gozdu, bili smo čisto pravi biologi. Učiteljica Karin nas je peljala v sosednjo državo – Avstrijo. Pred zadnjo nočitvijo v domu Škorpijon, smo veselo zaplesali.

Mavrice Utrinki

19. 6. 2023, 19:40
Tanja Krajnc
1 od 15
Vrtec v naravi

Pošiljamo vam lepe pozdrave iz doma Škorpijon. 

Danes smo imeli čudovit dan, poln novih dogodivščin v naravi.  Čisto sami smo si pripravili gozdni poligon ter si oblikovali šotore kar sredi gozda. Ob tabornem ognju nam je bilo prijetno toplo. Preizkusili smo se tudi v peku slastnih kruhkov na palici. Bilo je zelo zabavno. 

Mavrice Utrinki

19. 6. 2023, 14:29
mag. Anton Goznik
Otroci vrtca varno prispeli v vrtec v naravi

Spoštovani starši,

sporočamo, da je 16 otrok vrtca skupaj z vzgojiteljicami varno prispelo v CŠOD Škorpijon. V šoli v naravi bodo do srede, 21. 6. 2023. 

Sončki Utrinki

9. 6. 2023, 12:04
Karmen Markuš
O zaključku vrtčevskega leta

V minulem tednu je vrtec izvedel zaključno prireditev v Kulturnem domu.  Na spodnji povezavi si jo lahko ogledate.

Po starem pregovoru "dober glas seže v deveto vas", se je članek o omenjeni prireditvi znašel tudi v lokalnem časopisu. Na spodnji povezavi si ga lahko preberite tudi sami. 

Članek v Ovtarjevih novicah
YouTube video Posnetek zaključne prireditve

Snežinke Zvezdice Lunice Mavrice Sončki Utrinki

31. 5. 2023, 12:55
Tanja Krajnc
1 od 5
Pravljična urica v gozdni igralnici

Ponovno nas je obiskala Aleksandra iz knjižnice Lenart. Ampak tokrat je bila naša pravljična urica prav posebna, saj smo jo povabili v našo gozdno igralnico. Tam smo prisluhnili čudoviti pravljici o veverički, ki je sredi gozda iskala svojega moža. Le kateri bi bil zanjo pravi? Mogoče srnjak, pujs, sokol, polž, jež? Mi smo izvedeli kateri, vam pa prepustimo, da ugibate. Če želite pravi odgovor pa le povprašajte otroke iz skupine Utrinki. 

Utrinki

9. 5. 2023, 21:35
Simona Čuček
1 od 7
Prijateljsko druženje in sladoled

Otroci iz skupine Utrinki in učenci obeh prvih razredov so se dobro spoznali že na plavalnem tečaju na Ptuju.  Danes so se družili in se skupaj igrali na igralih.  Da pa je bilo prijateljsko srečanje še sladko, sta s podarjenim sladoledom poskrbeli ga. Janja in ga. Mateja z "Desetke". Za okusne ledenke se jima iskreno zahvaljujemo. Pa zaključimo z besedami prvošolca: "Prijatelji, igra in ledenke so zakon."

Utrinki 1. razred

30. 3. 2023, 12:36
Tanja Krajnc
1 od 13
V gozdni igralnici

Utrinki se vam ponovno oglašamo iz gozdne igralnice. 

Skrivni gozdni škrat nas je obvestil, da nam je v gozdni igralnici pripravil presenčenje. Seveda smo obvestilo vzeli zelo resno in se že naslednji dan odpravili na pot. Ko smo prispeli so otroške oči močno zažarele, saj je bil gozdni škrat zelo priden ter nam pripravil veliko presenečenje - to so nova gozdna igrala. Otroci so jih takoj preizkusili. Bili so navdušeni in presrečni.  Ker je bil škrat res zelo priden in je najverjetneje imel tudi kakšne pomočnike, bi se vsem radi zahvalili, da nam tako lepo pomagate urejati našo gozdno igralnico.  

Iskrena hvala.

Utrinki

13. 12. 2022, 12:56
Karmen Markuš
Odpoved Škratovanja

Škratovanje, ki je bilo predvideno jutri 14.12., zaradi bolezni odpade. 

Snežinke Zvezdice Lunice Mavrice Sončki Utrinki

6. 12. 2022, 11:57
Karmen Markuš
Vabilo na Škratovanje

Ponovno je tu čarobni čas, decemberskih dni. Da Vam jih polepšamo tudi mi, Vas vrtec Voličina vabi na Škratovanje, ki bo potekalo 14.12. 2022. ob 17.00. uri v Kulturnem domu Voličina. Vabilo v priponki. 

Adobe Acrobat dokument Škratovanje

Snežinke Zvezdice Lunice Mavrice Sončki Utrinki

21. 10. 2022, 12:56
Tanja Krajnc
1 od 8
Gozdna igralnica vrtca Voličina

Pravijo, da za srečo in veselje ni potrebno veliko.

Otrokom iz skupine Utrinki z vzgojiteljicama se je te dni ureničila velika želja, kajti v bližini vrtca, je ob robu gozda, zaživela prva gozdna igralnica vrtca Voličina. In prav ta igralnica, sredi čudovitih dreves in neokrnjene narave, nas osrečuje in razveseljuje.  Večkrat v tednu jo obiščemo in čisto vsakič jo s čim dopolnimo ali preuredimo. Seveda gre največja zahvala družini Bezjak iz Zgornje Voličine, ki nam je dovolila, da  si lahko prav v njihovem gozdu urejamo gozdno igralnico. 

Na fotografijah lahko vidite, da otroci tam veliko raziskujejo in zares uživajo.

Utrinki

14. 10. 2022, 13:34
Klavdija Žabčič
1 od 10
"Skupaj se imamo res dobro" v našen vrtcu

Letošnji Teden otroka je zaznamoval moto: "SKUPAJ SE IMAMO DOBRO!" Potekal je od ponedeljka, 3. 10. do petka 7. 10. 2022.

Današnji čas še kako dobro odraža to, da otroci najbolj hrepenijo po prijateljstvu in po tem, da se imajo dobro s sovrstniki, ki jim zaupajo, zato se osredotočamo na pomen povezanosti, druženja, prijateljstev, pogovarjanja v živo, skupnih dogodivščin, sproščenosti in zabave. Navdih za temo v letošnjem letu najdemo v naslovu pesmi "Skp se mava dobr" avtorja NIPKE-ja, ki je pri otrocih zelo priljubljen in je ambasador Tedna otroka.

Snežinke Zvezdice Lunice Mavrice Sončki Utrinki


© 2004-2024 OŠ Voličina. Vse pravice pridržane. | 24. 7. 2024, 23:37 |