kontaktdomov

aktualno | organiziranost | koledar | dejavnosti | zaposleni | projekti | naši uspehi | knjižnica | šport | vrtec | moodle | povezave | galerija | video | šolarček

Vrtec

Vrtec Voličina in Selce.

Novice iz vrtca
Adobe Acrobat dokument LDN vrtca 2018/2019
Novice iz vrtca

skupina: šolsko leto:

sobota, 22. 06. 2019, 18:32
objavila Regina Dobaja

Lunice
1. razred
2. razred
3. razred
4. razred
Zahvala

Dragi otroci, vzgojiteljice, učiteljice in starši.
Ob koncu šolskega leta se Vam želimo iskreno zahvaliti za Vaše aktivno sodelovanje pri zbiranju časopisa, reklam in revij za našega Vida.
Vsem Vam želimo lepe in razigrane počitnice.
V septembru bomo z zbiranjem papirja nadaljevali in v kolikor boste sodelovali tudi prihodnje šolsko leto, bomo zelo veseli.

Družina Gašpar

petek, 21. 06. 2019, 10:59
objavila Klavdija Žabčič

Sončki
Prvi stik z opero v skupini Sončki

Ob koncu leta nam je dan v vrtcu polepšala študentka Katarina Vinter, z odlomkom iz opere. Poglejte si navdušenje otrok nad opero.

Operno petje Katarine Vinter
četrtek, 13. 06. 2019, 8:08
objavila Klavdija Žabčič

Snežinke
Zvezdice
Lunice
Vrabčki
Sončki
Prireditev vrtca Križ kraž

Nekaj utrinkov iz zaključne prireditve.

Manca in RokZvezdiceLuniceSončkiVrabčkiZborček
četrtek, 13. 06. 2019, 7:31
objavila Klavdija Žabčič

Snežinke
Zvezdice
Lunice
Vrabčki
Sončki
Ob koncu vrtčevskega leta

Pred začetkom vročega poletja, v pričakovanju počitniških doživetij in brezskrbnih dni, je potrebno skleniti šolsko leto tudi v vrtcu. Rdeča nit letošnjih vsebin, je nastala iz želje, da bi ljudsko izročilo ostalo med nami in da bi ga imeli priložnost spoznati tudi otroci. Ob koncu leta smo potegnili črto in z zaključno prireditvijo Križ kraž pozdravili naše delo. Nekaj utrinkov iz priprav si lahko pogledate v spodnji galeriji.

LuniceVrabčkiSončkiSončkiSončkiLuniceZvezdiceZvezdiceLisička je prav zvite zver
sreda, 12. 06. 2019, 13:37
objavila Karmen Markuš

Snežinke
Zvezdice
Lunice
Vrabčki
Sončki
Akcija Pokloni zvezek

Tudi otroci iz vrtca Voličina in Selc so sodelovali v omenjeni akciji. Otroci so bili zelo solidarni, zbrali so kar 50 velikih zvezkov. Ob tem se zahvaljujemo vsem otrokom in seveda njihovim staršem, ki so jim to omogočili.
torek, 11. 06. 2019, 13:28
objavila Klavdija Žabčič

Sončki
Z vlakom na izlet

V naši skupini smo preživeli čudovite mesece raziskovanja, igranja in pridobivanja novih izkušenj. Leto pa smo zaključili po naše. V petek zjutraj smo se dobili v vrtcu in se z avtobusom odpeljali do železniške postaje v Mariboru, nato pa z vlakom na Ptuj. Tam smo vzeli pot pod noge in do pete ure popoldan uživali v družbi prijateljev. Kaj smo počeli, pa si oglejte na fotografijah.

sreda, 05. 06. 2019, 13:30
objavila Karmen Markuš

Lunice
V Parku prostoživečih živali...

Tako in prišel je čas, ko smo se tudi Lunice odpravile na zaključno ekskurzijo. Polni pričakovanj in navdušenja smo se z avtobusom odpeljali proti Destrniku, kjer smo obiskali Park prostoživečih živali. Lastnika sta nas toplo sprejela in nam pokazala veliko zanimivih živali in povedala kaj o njih. Spoznali smo tudi velikega papagaja Miho in mladička emuja. Seveda smo si vzeli čas tudi za malico in se po krajšem sprehodu posladkali še s sladoledom. Na poti nazaj smo obiskali naše prijateljčke v Selcih in se poigrali na njihovih igralih. Bilo nam je zelo lepo in komaj čakamo naslednje dogodivščine...

ponedeljek, 03. 06. 2019, 14:12
objavila Karmen Markuš

Lunice
"Gibalček" pri Lunicah...

V dneh, ki so za nami smo vse skupine v vrtcu izvajale naš interni projekt "Gibalček". V okviru tega smo večji poudarek dajali športnim aktivnostim, preverjanjem gibalnih sposobnosti, športnemu duhu in uživanju ob gibalni aktivnosti. Tukaj je nekaj utrinkov iz omenjenih dejavnosti.....

Ogrevanje je zelo pomembno...Teki...Plezanje in premagovanje poligonov...Sprehodi v vseh vremenskih razmerah...Kolesarjenje...Še vsi skupaj.......Slovesna podelitev medalj in priznanj,,,
torek, 14. 05. 2019, 12:12
objavila Klavdija Žabčič

Snežinke
Zvezdice
Lunice
Sončki
Kekec in Pehta

Članici lutkovne skupine MAKS sta otroke vrtca Voličina razveselili s predstavo Kekec in Pehta. Posebna zanimivost predstave je v tem, da je bila odigrana v starem kranjskogorskem narečju. Otrokom je bilo všeč, kako je Pehta pomagala Kekcu.

Sončki
ponedeljek, 13. 05. 2019, 13:58
objavila Klavdija Žabčič

Vrabčki
Sončki
Vrtec v naravi

Najbolj pogumni bodoči šolarji so se udeležili vrtca v naravi. V domu Škorpijon na Kozjaku smo preživeli tri dni. Celoten program je bil namenjen raziskovanju, bogatemu doživljanju narave, pridobivanju izkušenj s samostojnostjo in druženjem z vrstniki v novem okolju. Občasno deževno vreme, nas ni prav nič motilo. Ogledali smo si kmetijo, hranili živali in jahali konje. Streljali smo z loki. Ob večerih smo rajali ob tabornem ognju in se odpravili na ples v pižamah. Vsi smo se vrnili polni lepih vtisov.

sreda, 08. 05. 2019, 11:44
objavila Mihaela Petrič

Vrabčki
Sončki
Vrtec v naravi

Vzgojiteljice in otroci sporočajo, da so srečno prispeli in že uživajo.

četrtek, 25. 04. 2019, 13:54
objavila Karmen Markuš

Lunice
Lunice - "Eko frajerji"

V okviru Eko tedna, ki poteka v našem vrtcu, smo se tudi pri Lunicah še posebej posvetili tej tematiki. Otroci so preko različnih dejavnosti in igre osvajali nova znanja in veščine, ki jih bodo širili naprej. Spoznavali so naš planet, skrb zanj, posledice onesnaževanja, varčevanje z naravnimi viri...... Ker smo radi v naravi, smo s čistilno akcijo poskrbeli, da gozd v katerem se igramo ostane čist in upamo, da vanj nikoli več ne stopijo " Veliki nemarni škornji". Pazite na naš lep svet tudi vi!!

Branje pravljice v gozduIskanje smetiZakaj je naš planet žalosten?Slikanje ZemljeMalica v gozduČistilna akcijaGibalna aktivnost malo drugače
četrtek, 18. 04. 2019, 6:43
objavila Jelka Lešnik

Vrabčki
Aprilski dnevi

Otroci iz vrtca Selce uživamo v aprilskih dnevih. Radi skačemo po lužah, ustvarjamo, prepevamo in se veliko igramo. Naj bo dež ali sonce, nam je lepo.

Nik praznujeMivka v igralniciSlikanje s čopičiMoj piščančekRadi ustvarjamoKako se lepi...Moj zajček bo najlepšiSprehod z dežnikiČofotanje po lužahŠe dobro, da imam škornje
torek, 26. 03. 2019, 15:35
objavil mag. Anton Goznik

Snežinke
Zvezdice
Lunice
Vrabčki
Sončki
Vabilo na dan odprtih vrat vrtca in vpis

Spoštovani zainteresirani starši in krajani prijazno vas vabimo na dan odprtih vrat vrtca pri OŠ Voličina, ki bo v četrtek, 28. 3. 2019, in vpis v vrtec, ki poteka do srede, 10. 4. 2019. Vzgojiteljice se veselijo vašega obiska.

Adobe Acrobat dokument Vabilo na dan odprtih vrat in vpis v vrtec
torek, 26. 03. 2019, 13:54
objavila Klavdija Žabčič

Sončki
NA-MA POTI

Naš vrtec je kot implementacijski vrtec vključen v projekt NA-MA POTI. Mi preizkušamo didaktične pristope in strategije učenja, ki bodo z vključevanjem novih tehnologij pripomogle k celostnemu in kontinuiranemu vertikalnemu razvoju naravoslovne, matematične in drugih pismenosti otrok. Pri prvi dejavnosti smo proučevali lastnosti snovi - magnetizem. Otroci so izbirali kriterije za razvrščanje snovi (predmetov) v drevesni diagram. Igrali so se z magneti in različnimi materiali, ki jih magnet privlači. S poskušanjem so predmete razvrščali glede na magnetne lastnosti in ugotovitve vnesli v razpredelnice. Na koncu smo ugotovili, da magnet privlači le določene kovine oz. da vse kovine nimajo magnetnih lastnosti.

petek, 22. 03. 2019, 6:41
objavila Jelka Lešnik

Vrabčki
Mama, ti si ljubezen

Prvi pomladni dan smo mamice naših otrok razveselili s srečanjem v vrtcu. Otroci so v zahvalo za vse kar mamice naredijo za njih zapeli, zaplesali, deklamirali ter jim poklonili darila in voščilnice, ki so jih sami izdelali. Mama, ti si ljubezen, ki brez telefona v daljavo slišiš klic srca... Mama, ti si ljubezen, ki ti lastna bolečina ne prežene misli na druge... Mama, ti si ljubezen, ki začuti vsako stisko otroškega srca.

torek, 19. 03. 2019, 7:55
objavila Klavdija Žabčič

Sončki
Hvala ti mamica!

"Hvala," bi lahko zakričal z najvišje gore. Lahko bi besedo izpisal čez luno. Toda naj se še tako trudim izraziti svojo hvaležnost, ga ni načina, ki bi v celoti pokazal, kako hvaležen sem ti. Tvoj Sonček.

Rože za mamico
četrtek, 14. 03. 2019, 12:52
objavila Mihaela Petrič

Snežinke
Zvezdice
Lunice
Vrabčki
Sončki
Poštar Pavli na obisku

Skupina Sončki smo v mesecu oktobru sodelovali v likovnem natečaju na temo Poštar Pavli na terenu. Spoznali smo delo poštarja, se pogovarjali kako potuje pismo,obiskali pošto in poslali pismo prijatelju. V skupini Sončki pa smo nato združili moči in ideje ter skupaj z vzgojiteljicama ustvarili zares "veliko likovno delo". Med 76 vrtci je bil tudi naš vrtec izbran med tri vrtce, ki so dobili nagrado. V vrtcu nas je tako obiskal Poštar Pavli in nas razveselil s simboličnimi darilci.

četrtek, 14. 03. 2019, 7:23
objavila Jelka Lešnik

Vrabčki
Sodelovanje s sadjarji iz Selc

Z veseljem smo se odzvali povabilu naših sadjarjev, da lahko »pomagamo« pri saditvi dreves. Fantje so si nadeli »furtošnice«, deklice pa predpasnike in rute. Z lopatami, grabljami in samokolnicami smo se odpravili na delo. Za nami je lep, zanimiv in nepozaben dan igre na prostem. Sadjarji so bili navdušeni nad pomočjo naših otrok. Jablane smo posadili in sedaj čakamo kdaj bomo lahko obirali jabolka.

sreda, 06. 03. 2019, 14:09
objavila Klavdija Žabčič

Zvezdice
Sončki
Pustni torek v vrtcu

Za nami je še en vesel pustni torek, norčavo in polno smeha obarvano dopoldne v vrtcu. Vrata v vrtec so se odprla in začele so prihajati maškare.. Igralnice so napolnile pikapolonice, čebelice, spidermani, princeske, kraljice, vile, policaji, indijanci, klovni, gusarji, ... Sami pravljični in risani junaki.

sreda, 06. 03. 2019, 13:28
objavila Jelka Lešnik

Vrabčki
Veseli pust

Otroci iz vrtca Selce smo dva dni uživali v pustnih maskah. Gospa Alenka nas je v ponedeljek pogostila s sokom in slanim pecivom, gospa Andreja pa v torek s krofi in čajem. Hvala, da sta našim maškaram polepšali dan.

Pustno rajanjeVeseli KekciPri OrnikuKot trojčice...Maškare, maškarePustne dobroteHvala, gospa Andreja
sreda, 06. 03. 2019, 8:55
objavila Karmen Markuš

Lunice
Od hiše do hiše.......

..od vrat do vrat, prinašamo srečo in s smehom pomlad...je besedilo pesmi, ki je pri Lunicah odmevala v veselem pustnem času. Pri nas je bilo zelo veselo. Obiskal nas je kurent Nik in nam predstavil to tradicionalno pustno masko. Tako nas je navdušil, da smo tudi sami postali kurenti za en dan. Še posebej zabavno pa je bilo na pustni torek, ko smo se vsi spremenili v najrazličnejše princeske, super junake, mojstre....

ponedeljek, 04. 03. 2019, 13:43
objavila Klavdija Žabčič

Snežinke
Zvezdice
Lunice
Sončki
Pustni ponedeljek v vrtcu

Nekaj utrinkov s povorke skupinskih mask našega vrtca.

petek, 01. 03. 2019, 14:04
objavila Klavdija Žabčič

Sončki
Tradicionalne ptujske maske v Voličini

Kot verjetno veste, kurenti spadajo med naše tradicionalne pustne like. Prisotni so v različnih pustnih povorkah po Sloveniji, izvirajo pa iz Ptuja, Dravskega polja in okolice (npr. Haloze). S poskakovanjem oziroma kurentovim plesom po ljudskem izročilu odganjajo zimo in zlo ter v deželo vabijo pomlad, dobro letino in srečo. Naš vrtec je obiskala skupina kurentov iz Trnovske vasi. Najmlajši otroci so jih opazovali skozi okno, veliki pa smo si ogledali njihove maske, velike zvonce in ježevke. Na prostem so se kurentom pridružili piceki, ki so prav tako etno maska iz ptujskega polja. Masko povezujejo z nesnostjo pri kokoših in dobro letino na vrtu.

sreda, 13. 02. 2019, 12:28
objavila Klavdija Žabčič

Sončki
Grad Gradič

"Grad Gradič" je pravljica, ki je pri otrocih zelo priljubljena, saj govori o prijateljstvu in sožitju med živalmi. Najprej smo pravljico dramatizirali, zdaj pa smo pripravili lutkovno predstavo. Prijateljem in mamicam se bomo predstavili v vrtcu. Sredi velikega ravnega polja je stal grad Gradič. Nikogar ni bilo na polju le svetlo sonce je sijalo nanj. Od nekod prileti muha Sitnica in vpraša ...

Lutkovna predstava Grad Gradič
četrtek, 07. 02. 2019, 11:45
objavila Larisa Senekovič

Snežinke
Zvezdice
Lunice
Vrabčki
Sončki
Teden kulture

V vrtcu smo ta teden imeli teden kulture, kjer smo na zanimiv način spoznavali "kulturo". Povabili smo tudi babico Zimo, ki nam je polepšala dan s pravljico Palček Pohajalček, zaključili pa smo z otroško prireditvijo, kjer smo se otroci predstavili s petjem in plesom. Iz vrtca vam pošiljamo lep pozdrav in vam želimo prijetno praznovanje Prešernovega dne.

ponedeljek, 21. 01. 2019, 13:39
objavila Karmen Markuš

Lunice
Pravljice naših babic

Tudi pri Lunicah smo z novim letom obujali spomine in zgodbe naših babic in dedkov, na igro in čas njihovega otroštva. Tako smo se igrali z odpadnimi materiali in z njimi ustvarjali. Igrali smo se rajalne in elementarne igre, ki so krajšale čas tudi otrokom nekoč. Skozi vse leto prepevamo ljudske pesmi in pred spanjem poslušamo Slovenske ljudske pravljice. Še posebej podrobno smo spoznali pravljico Bela kača s kronico in ob njej ustvarjali.

Naš vozni park"Ali je kaj trden most?"Izdelali smo si lutkeUstvarjanje z volno......gumbi...Seznanitev s pravljico
ponedeljek, 21. 01. 2019, 12:59
objavila Jelka Lešnik

Vrabčki
Igra brez igrač

Kako so se igrale babice, dedki, prababice in pradedki, ko ni bilo toliko igrač? V minulih dneh so otroci v našem vrtcu spoznali tudi to. Igrali smo se z materiali, ki jih doma več ne potrebujemo – kartoni, škatle, tulci, gumbi, razne embalaže, blago…Otroci so se prijetno igrali in izdelali lastne igrače in izdelke. Igrali smo se »rihtare stavit«, »slepe miši« in druge igre, s katerimi smo se spomnili veselih običajev naših prednikov. Z jezikovnimi znaki smo spoznali pesem Mali hitri pajek in zgodbo Rjavi medved. Otroci so zelo hitro usvojili znake in bi lahko pesem predstavili gluhonemim prijateljem.

Sneeeeeg.Huuuura!Slepe miši.Ustvarjanje s pametnim materialom.Igra brez igrač...Izdelki otrok.Pleskanje nove hiše.Klara nam pripravlja slano testo.Naši umetniki.Gaja praznuje rojstni dan.
sreda, 05. 12. 2018, 19:34
objavila Regina Dobaja

Lunice
1. razred
2. razred
3. razred
4. razred
Zamenjaj ali podari igračo

V mesecu decembru na hodniku pred kabinetom 1.VIO poteka menjalnica igrač. Če imaš doma igračo, ki je več ne potrebuješ, jo lahko podariš ali zamenjaš. Nekdo je bo zelo vesel. Igrača, ki jo boš zamenjal ali podaril, mora biti cela in čista.

Adobe Acrobat dokument Vabilo
četrtek, 15. 11. 2018, 10:58
objavila Karmen Markuš

Lunice
Od cevta do cveta čebelica leta...

Pri Lunicah smo v minulih dneh dodobra spoznali pridno in koristno žival.....čebelo. Izdelovali smo panje, čebele, se naučili pesmico in uganko. Spoznali smo delo čebelarja, ki nas je tudi obiskal v vrtcu in nas poučil o marsičem zanimivem. Sedaj tudi vemo, da pri nas živi krajinska sivka.

petek, 19. 10. 2018, 13:23
objavila Klavdija Žabčič

Sončki
Kdo je medicinska sestra?

Obiskala nas je Vitova mamica in nam predstavila poklic medicinske sestre v bolnišnici. Otroci so bili radovedni in postavljali veliko vprašanj. Izvedeli so, da medicinske sestre gredo v službo, kadar mi spimo, in pridejo domov šele, ko se mi zbudimo. Najbolj jim je bilo všeč, ko so lahko prisluhnili bitju svojega srca.

petek, 19. 10. 2018, 13:10
objavila Klavdija Žabčič

Sončki
Simbioza giba pri Sončkih

Vseslovensko tedensko akcijo medgeneracijskega gibanja smo zaključili v skupini Sončki. Povabili smo dedke in babice k skupnem gibanju. Vabilu so se odzvali v velikem številu. Dobili smo se v večnamenske prostoru vrtca, kjer smo se okrepčali s čajem (nesladkanim) in zapeli nekaj pesmic. V telovadnici smo se poigrali s pisanimi padali in žogicami. Za konec vadbe so se dedki in babice prepustili sproščujoči masaži. Srečanje smo zaključili ob skodelici čaja in piškotih.

RazgibavanjePadaloKdo bo prej?MasažaEna gasilska
petek, 19. 10. 2018, 9:07
objavila Vesna Lončarič

Vrabčki
Medgeneracijska simbioza giba z babicami in dedki

17. oktobra smo izvedli MEDGENERACIJSKO SIMBIOZO GIBA. Z izvedbo dejavnosti smo bili vsi zelo zadovoljni – otroci, starši, stari starši in vzgojiteljici. Zbrali smo se na nogometnem igrišču, kjer smo se razgibali in ogreli. Sledil je tek po stranski cesti, vse do gozda, kjer smo se sprehajali, opazovali jesenske spremembe v gozdu in spoznavali, oz. utrjevali vrste dreves, njihove plodove, barve listov… Gozdu je sledila asfaltna cesta, tu smo spet tekli, seveda smo poskrbeli za varnost prisotnih. Sledilo je izvajanje različnih gibalnih vaj (na travniku), ki so jih kazali otroci in stari starši. Zanimivo, saj smo izvajali nekaj popolnoma drugačnih vaj kot običajno. Sledil je tek po travniku navzdol in to vse do cilja, ki je bil na nogometnem igrišču. Za konec smo se igrali gibalno igro Ptički v gnezda. Pred odhodom naših dragocenih gostov smo se vsi okrepčali s čajem. Prisotnih je bilo 18 otrok, 18 odraslih oseb in še 9 mesečna deklica. Imeli smo pravo medgeneracijsko druženje in vsi že komaj čakamo, da se spet družimo. Lep športni pozdrav iz vrtca Selce.

pred tekom se razgibamoskupinska slika pred začetkomprva ovira na potipo gozdu in hribu navzgorgibalne vaje na prostempo hribu navzdolskupinska slika skoraj na ciljuigra Ptički v gnezdazaslužena čaj in sok
petek, 19. 10. 2018, 8:48
objavila Karmen Markuš

Lunice
»Stari starši so čudovita mešanica....

........ smeha, skrbnih idej, čudovitih zgodb in ljubezni.« Takšnega mnenja smo tudi pri Lunicah. V okviru projekta Simbioza giba, smo tako povabili dedke in babice na dopoldansko druženje v vrtec. Skupaj smo se odpravili na pohod,kjer ni manjkalo smeha, petja in dobre volje. Ob klepetu in čaju smo se poslovili. V pričakovanju še več podobnih srečanj se jim zahvaljujemo.

torek, 09. 10. 2018, 13:40
objavila Sabina Plohl

Lunice
Teden otroka - Prosti čas

Za nami je Teden otroka, ki je potekal od 1. do 7. oktobra. Osredotočili smo se na pomen kvalitetnega preživljanja prostega časa. Zavedamo se, kako dragocen in pomemben je. Tako za otroka, kot za celotno družino. To je tisti čas, ki si ga otroci lahko organizirajo po svoje, ko iščejo tisto, kar jih veseli in navdušuje. Se družijo s prijatelji in razvijajo svoje socialne kompetence, pridobivajo izkušnje iz sveta okoli. Med fotografijami si lahko ogledate kako je potekal naš Teden otroka.

ponedeljek, 08. 10. 2018, 13:40
objavila Klavdija Žabčič

Snežinke
Zvezdice
Lunice
Vrabčki
Sončki
Prosti čas

Letošnji teden otroka je potek od 1. do 7. oktobra. Tema je bila kvalitetno preživljanje prostega časa. V našem vrtcu smo želeli popestriti dogajanje, zato smo teden organizirali malo drugače.

Kostanjev piknik na PoleniPriprave na piknik in tekNajbolj množični tek Policist na obiskuReševalca na obisku.Gasilci na obisku.Lutkovna predstava Moja domovina.

Poslanica ob Tednu otroka 2018
ponedeljek, 08. 10. 2018, 8:01
objavila Estera Pivec

Snežinke
Zvezdice
Lunice
Vrabčki
Sončki
Obisk reševalcev v vrtcu

V tednu otroka smo v naš vrtec povabili razne pomembne goste. Obiskala sta nas tudi reševalca Tomi in Jure iz Zdravstvenega doma Lenart. Najprej sta nam v večnamenskem prostoru predstavila pripomočke, ki jih potrebujeta pri svojem delu - pri reševanju in pomoči ljudem. »Prostovoljcu« Nikotu sta izmerila pritisk in demonstrirala pregled krvi. Otroci pa so se lahko preizkusili v povijanju »ran« in poslušanju srca s stetoskopom. Ogledali smo si tudi video posnetek, na katerem smo videli reševalce na motorju. Na koncu smo se odpravili na parkirišče vrtca, kjer smo si ogledali reševalno vozilo. Preizkusili smo tudi reševalni voziček in spregovorili nekaj besed na mikrofon. Še enkrat smo prisluhnili zvoku sirene in pomahali prijaznima reševalcema v slovo.

četrtek, 27. 09. 2018, 17:58
objavila Regina Dobaja

Lunice
Vrabčki
Sončki
2. razred
3. razred
Na pravljični urici

Od 8. do 30. septembra poteka praznik krajevne skupnosti Voličina.Tudi naši učenci in otroci vrtca so se že vključili v nekatere dejavnosti. Tako so v prostorih našega vrtca pridno poslušali, plesali, se gibali in ustvarjali na Ruperški pravljični urici, kjer so spoznali slona Elmerja. Dobre volje nam ni manjkalo.

sobota, 22. 09. 2018, 19:41
objavila Mateja Karneža

Lunice
3. razred
Knjižnica
Pravljica za Lunice

Tretješolci so otrokom iz vrtčevske skupine Lunice prebrali pravljico Medvedek Benjamin lahko noč. Po prebrani pravljici so s skupnimi močmi izdelali medvedke iz kartona. Preživeli so prijetno druženje in ugotovili, da so skupaj še boljši.7. dogodek v sklopu Nacionalnega meseca skupnega branja
sreda, 19. 09. 2018, 10:54
objavila Petra Cvikl Marušič

Lunice
Sončki
1. razred
2. razred
3. razred
Šport
Množični tek za otroke

Pod okriljem Atletske zveze Slovenije smo danes, v sredo 19. septembra 2018, za naše najmlajše (vrtec in prvo VIO) organizirali tek in se tako priključili najbolj množičnemu teku otrok v Sloveniji - "Začni mlad, tekmuj pošteno". Za nekaj besed o teku in primerno ogrevanje je poskrbel naš domači športnik, navdušen tekač Damjan Rojko. Z najmlajšimi je tako pretekel približno 100 m, s šolarji pa 200 m. Damjanu se zahvaljujemo se za motivacijske besede in vzpodbudo pri teku, vsem otrokom pa čestitamo za aktivno udeležbo na teku. Skupaj je teklo 100 otrok.

petek, 07. 09. 2018, 16:23
objavila Tanja Krajnc

Snežinke
Zvezdice
Lunice
Vrabčki
Sončki
1. razred
2. razred
3. razred
Vabilo na 1. roditeljski sestanek za vrtec in I. VIO

Spoštovani starši, vabimo vas na 1. skupni roditeljski sestanek za starše, ki imate otroke v vrtcu ali I. vzgojno-izobraževalnem obdobju. Sestanek bo v torek, 11. 9. 2018, ob 16:30 v jedilnici OŠ Voličina. Ob 17:00 bo sledilo predavanje ge. Mojce Ivankovič Kacjan, dr. med., spec. pediatrije z naslovom Zdravje v vrtcu in šoli.

© 2004-2019 OŠ Voličina. Vse pravice pridržane. | ponedeljek, 22. 07. 2019, 8:52