kontaktdomov

aktualno | organiziranost | koledar | dejavnosti | zaposleni | projekti | naši uspehi | knjižnica | šport | vrtec | moodle | povezave | galerija | video | šolarček

Knjižnica

Informacije o šolski knjižnici in z njo povezanih aktivnostih.

Knjižnične novice
Šolska knjižnica
Bralna značka
Učbeniški sklad
Adobe Acrobat dokument Domače branje (seznam)
Adobe Acrobat dokument Cankarjevo tekmovanje

Seznam šolskih potrebščin v šolskem letu 2019/2020.

Šolske potrebščine
COBISS+
Knjižnične novice

šolsko leto:

petek, 21. 06. 2019, 7:26
objavila Mateja Karneža

Knjižnica
Knjižne novosti iz šolskega sklada

Na včerajšnji razstavi ste si med drugim lahko ogledali tudi knjižne novosti, ki smo jih lahko nakupili z denarjem iz šolskega sklada. Knjižni seznam je raznolik in namenjen vsem bralnim okusom, prav tako tudi vsem starostnim skupinam, od najmlajših do najstarejših. Po poletnih počitnicah vas bodo knjige že čakale na knjižnih policah šolske knjižnice. Želim vam veliko bralnih užitkov med poletnimi počitnicami!

Adobe Acrobat dokument Novosti - šolski sklad 2019
četrtek, 13. 06. 2019, 9:23
objavila Mateja Karneža

Knjižnica
Vračanje učbenikov iz učbeniškega sklada

V ponedeljek, 17. 6. 2019, bodo učenci v knjižnici po spodaj zapisanem urniku vračali učbenike iz učbeniškega sklada: 8.00 - 2.a, 8.30 - 4.a, 8.50 - 4.b, 9.20 - 6.a, 10.25 - 5.a, 11.15 - 7.b, 11.40 - 7.a. Učbeniki naj bodo urejeni, po potrebi zalepljeni. Odstranjeni naj bodo tudi poškodovani ovitki.
sobota, 08. 06. 2019, 12:00
objavila Mateja Karneža

Knjižnica
Noč branja v šolski knjižnici

V petek, 7. 6. 2019, se je v šoli pričela že tradicionalna noč branja, ki je bila ponujena učencem v okviru obogatitvenih dejavnosti za nadarjene. Kot že vrsto let je tudi letos noč branja imela osrednjo temo, ki je bila potopis. Skozi besedo in sliko smo si z branjem pričarali svet otrok iz različnih koncev sveta, Filipinov, Irana, Slovenije ... Skupaj smo ugovotovili, da je naše otroštvo lepo, da si deklica s Filipinov, ki vsak dan nabira žeblje na smetišču, želi z denarjem, ki ga dobi za nabrane žeblje, kupiti učbenike, ker je v njih znanje ..., a nikoli ni dovolj denarja, saj ga potrebuje za hrano. Po branju zgodb iz knjige Otroci sveta smo si ogledali še potopisno predavanje ge. Zore Štok po Severni Koreji in se skupaj čudili, kako živijo ljudje v tej nam precej nepoznani, a vendarle zelo lepi deželi. Ker pa se je začela že sobota, smo zlezli v spalne vreče in hitro zaspali.

sreda, 29. 05. 2019, 7:44
objavila Mateja Karneža

Knjižnica
Majske knjižne novosti v šolski knjižnici

Tudi meseca maja smo kupili nekaj novih knjig za šolsko knjižnico. Ker se počasi bližamo koncu šolskega leta, se bodo tudi vrata šolske knjižnice kmalu zaprla. Da ne bi ostali brez počitniškega branja, lahko obiščete Knjižnico Lenart, kjer je za vse otroke članarina brezplačna, in si izposodite knjige za prihajajoče poletne dni.

Adobe Acrobat dokument Novosti - maj 2019
torek, 28. 05. 2019, 13:55
objavila Mateja Karneža

Knjižnica
Zaključek Bralne značke z Urošem Hrovatom

V petek, 24. 5. 2019, nas je ob zaključku Bralne značke obiskal ilustrator in pisatelj Uroš Hrovat. Ob prijetnem druženju nam je pokazal, kako nastajajo ilustracije, ki si jih lahko ogledate v šoli na hodniku pred učilnicami 1. VIO. Na šoli smo se v letošnjem šolskem letu ponovno izkazali kot množični bralci, saj je 188 učencev osvojilo BZ, kar predstavlja 82,82 %. Posebej je potrebno pohvaliti učence od 1. do 4. razreda in 7. b razred, ker so prav vsi osvojili BZ. Najžlahtnejši bralci so naši zlati bralci, ki so osvojili BZ vseh 9 let šolanja. To so: Vid Caf, Dora Egghart, Jure Jug, Klara Matjašič, Kristjan Risek, Larisa Roškar, Julija Sirk, Mark Vidovič in Žan Zorman.

sreda, 24. 04. 2019, 8:55
objavila Mateja Karneža

Knjižnica
Aprilske knjižne novosti v šolski knjižnici

Bližajo se prvomajske počitnice in prijetno topli dnevi, ki jih lahko popestrite tudi s knjigo v roki pod krošnjami zelenih dreves. Izbirate lahko med knjižnimi novostmi meseca aprila.

Adobe Acrobat dokument Novosti - april 2019
torek, 23. 04. 2019, 9:09
objavila Mateja Karneža

Knjižnica
23. april, svetovni dan knjige in avtorskih pravic

Dan knjige je posvečen promociji branja, založništva in zaščiti avtorskih pravic ter intelektualne lastnine. Hkrati pa je želja spodbuditi ljudi, še posebej mladino, da odkrije užitke branja in pridobi spoštovanje do prispevkov teh, ki so s svojimi deli pripomogli k družbenemu in kulturnemu napredku človeštva. Slovenija je ena redkih evropskih držav, ki praznik knjige praznuje en teden. Svetovni dan knjige je razglasil Unesco leta 1995. To je dan, ko praznujejo pisatelji, ilustratorji, knjižničarji in vsi, ki imajo radi knjige. Vzemimo si torej čas za knjigo. Ne le ob svetovnem dnevu knjige, temveč vsak dan. Dopustimo si, da nas knjiga obogati in nam odpira obzorja. Knjiga je vez med preteklostjo in prihodnostjo. In za konec še misel: "Otrok, ki bere, bo odrasel, ki razmišlja."

Feri Lainšček: Zagata
sreda, 27. 03. 2019, 15:13
objavila Mateja Karneža

Knjižnica
Marčevske knjižne novosti v šolski knjižnici

V mesecu marcu smo ponovno obogatili šolsko knjižnico z novimi knjigami za vse starostne skupine bralcev. Tokrat lahko posežete tudi po knjigah z zgodovinsko tematiko, ki smo jih dobili v dar.

Adobe Acrobat dokument Novosti - marec 2019
ponedeljek, 04. 03. 2019, 19:35
objavila Mateja Karneža

1. razred
Knjižnica
Vsi prvošolčki osvojili Bralno značko

Naši prvošolčki so kot razred zmagovovalci v tekmovanju za BZ. Čeprav so najmlajši na šoli, so bili najhitrejši, saj so prav vsi v razredu že osvojili BZ. Vsi ostali bralci imate še nekaj časa do konca aprila, da jo osvojite.

Prvošolčki v šolski knjižnici
torek, 26. 02. 2019, 9:50
objavila Mateja Karneža

Knjižnica
Februarske knjižne novosti v šolski knjižnici

Ponovno smo nakupili nekaj novih knjig za šolsko knjižnico. Med njimi je tudi knjiga Primoža Suhodolčana: Košarkar naj bo!, ki ima naslov Sprout, saj je prevedena v angleščino. V spodnji povezavi si lahko ogledate, katere nove knjige vas nestrpno čakajo na knjižnih policah. Prijetno branje!

Adobe Acrobat dokument Novosti - februar 2019
sreda, 30. 01. 2019, 13:17
objavila Mateja Karneža

Knjižnica
Januarske knjižne novosti v šolski knjižnici

Bližajo se zimske počitnice, ki jih lahko med drugim preživite tudi s knjigo v roki, ko boste prijetno utrujeni od zimskih radosti. Mogoče vas bo prepričala katera izmed knjižnih novosti.

Adobe Acrobat dokument Novosti - januar 2019
četrtek, 20. 12. 2018, 9:20
objavila Mateja Karneža

Knjižnica
Decembrske knjižne novosti v šolski knjižnici

Pred božično-novoletnimi počitnicami vas še zadnjič vabim v šolsko knjižnico, da si izposodite kakšno knjigo, ki vam bo krajšala čas med prihajajočimi prazniki. V priponki najdete novosti meseca decembra, s povezavo na katalog Cobiss OŠ Voličina.

Adobe Acrobat dokument Novosti - december 2018
torek, 27. 11. 2018, 14:20
objavila Mateja Karneža

Knjižnica
Novembrske knjižne novosti v šolski knjižnici

Vabim vas, da pregledate spodnjo priponko s knjižnimi novostmi in si v šolski knjižnici izposodite katero izmed njih.

Adobe Acrobat dokument Novosti - november 2018
petek, 19. 10. 2018, 9:43
objavila Mateja Karneža

Knjižnica
Oktobrske knjižne novosti v šolski knjižnici

Jesen se počasi poslavlja in prihajajo hladnejši dnevi z dolgimi večeri, ki jih lahko preživite s knjigo v roki. V spodnji priponki boste našli knjižne novosti meseca oktobra, ki bodo morebiti po vašem bralnem okusu. Prijetno branje!

Adobe Acrobat dokument Novosti - oktober 2018
petek, 28. 09. 2018, 19:42
objavila Mateja Karneža

7. razred
Knjižnica
Obisk Knjižnice Lenart v sklopu projekta Rastem s knjigo

V četrtek, 27. 9. 2018, so sedmošolci obiskali Knjižnico Lenart v sklopu nacionalnega projekta Rastem s knjigo. Najprej jim je bila predstavljana postavitev gradiva po sistemu UDK, sledila sta ogled domoznanske zbirke in čitalnice ter na koncu najzanimivejši del, predstavitev letošnje knjige projekta Avtobus ob treh, avtorice Nataše Konc Lorenzutti, ki so jo vsi sedmošolci prejeli v dar. Ko smo se vrnili v šolo, smo rešili pripravljeni kviz na temo letošnje knjige in se podali bralnim užitkom naproti s skupnim branjem v šolski knjižnici.Predstavitev knjige Avtobus ob treh (video)
9. dogodek v sklopu Nacionalnega meseca skupnega branja
petek, 28. 09. 2018, 12:56
objavila Mateja Karneža

2. razred
Knjižnica
Branje z babico

Pri skupnem branju se je otrokom 2. razreda pridružila babica ga. Matilda Prelog. Vreme je dopuščalo, da so se z babico ob knjigi družili na prostem, pod senco dreves. Otrokom je predstavila slovensko pravljico Polževa hišica, Matea Reba. Slikanico je ilustrirala babičina sestra, Marija Prelog. Otroci so se zelo razveseli njene drobne pozornosti, polžje hišice.8. dogodek v sklopu Nacionalnega meseca skupnega branja
petek, 28. 09. 2018, 12:06
objavila Mateja Karneža

Knjižnica
Knjižne novosti v šolski knjižnici

Dober mesec pouka je že za nami in v šolski knjižnici so dobile na knjižnih policah prostor nove knjige, ki smo jih nabavili v mesecu septembru. Pridite in si izposodite knjigo, ki bo zadovoljila vaš bralni okus.

Adobe Acrobat dokument Novosti - september 2018
sobota, 22. 09. 2018, 19:41
objavila Mateja Karneža

Lunice
3. razred
Knjižnica
Pravljica za Lunice

Tretješolci so otrokom iz vrtčevske skupine Lunice prebrali pravljico Medvedek Benjamin lahko noč. Po prebrani pravljici so s skupnimi močmi izdelali medvedke iz kartona. Preživeli so prijetno druženje in ugotovili, da so skupaj še boljši.7. dogodek v sklopu Nacionalnega meseca skupnega branja
sobota, 22. 09. 2018, 19:27
objavila Mateja Karneža

3. razred
Knjižnica
Jesenske pravljične urice

Jesenske pravljične urice v 3. razredu potekajo v Učnih vrtovih pri Sv. Rupertu. V naravi skupaj z učiteljico odkrivajo prav posebno deželo, saj berejo knjigo Dežela lenuhov, ki jo je napisal litvanski pisatelj Kestutis Kasparavičius.6. dogodek v sklopu Nacionalnega meseca skupnega branja
sobota, 22. 09. 2018, 18:55
objavila Mateja Karneža

8. razred
Knjižnica
Pravljični svet Povodnega moža in Turjaške Rozamunde

Nacionalnemu mesecu skupnega branja se niso pridružili samo naši najmlajši, ampak so po branju posegli tudi naši starejši učenci. Ker so že "veliki", smo se skupaj lotili branja Prešernove poezije. Po interpretativnem branju so se v vlogi bralcev poezije preizkusili osmošolci tako, da je vsak izmed njih prebral eno kitico pesmi. Razlago konca smo prepustili naši domišljiji in si predstavljali Povodnega moža in Urško v podvodnem kraljestvu ... Usoda Turjaške Rozamunde pa se nam bo razkrila v prihodnjem skupnem branju.5. dogodek v sklopu Nacionalnega meseca skupnega branja
sreda, 19. 09. 2018, 18:48
objavila Mateja Karneža

4. razred
Knjižnica
Literarna čajanka s Piko Nogavičko

V 4. razredu so v okviru Nacionalnega meseca skupnega branja pričeli dolgo branje z literarno čajanko, s katero sta želeli učiteljici učencem približati užitek branja umetnostnega besedila. Izbrali sta knjigo Astrid Lindgren: Pika Nogavička. Vsebina je lahko še bolj mamljiva, če zraven srkamo okusen čaj. Posebej so se ustavili ob poglavju Pika gre na čajanko in spregovorili nekaj besed o obredu in kulturi pitja čaja, ki pa ga Pika ne obvlada. Prvi odlomek sta prebrali učiteljici, kasneje bodo nadaljevali učenci.4. dogodek v sklopu Nacionalnega meseca skupnega branja
torek, 18. 09. 2018, 8:39
objavila Mateja Karneža

1. razred
Knjižnica
Obisk prvošolčkov v šolski knjižnici

Na dan Zlate knjige so naši prvošolčki prvič obiskali šolsko knjižnico, postali so njeni člani in se spoznali s pravili, ki veljajo v njej. Ob prvem obisku so prejeli knjižno darilo društva Bralna značka in prisluhnili pravljici Anje Štefan: O kokoški, ki ji je šlo vse narobe.3. dogodek v sklopu Nacionalnega meseca skupnega branja
ponedeljek, 17. 09. 2018, 14:45
objavila Mateja Karneža

5. razred
Knjižnica
Skupno branje knjige Košarkar naj bo! v 5. razredu

Septembrska jutra letos petošolci popestrijo tako, da začetek pouka pričnejo z dolgim branjem. Vsako jutro se zberejo na tleh v jutranjem krogu. Izbrali so priljubljeno knjigo Košarkar naj bo!, avtorja Primoža Suhodolčana. Najprej bere učiteljica, nato pa še boljši bralci.2. dogodek v sklopu Nacionalnega meseca skupnega branja
sreda, 12. 09. 2018, 20:07
objavila Silva Potočnik

1. razred
Knjižnica
Obiskala nas je Muca Copatarica

Učence 1. razreda je obiskala Muca Copatarica. Neja, učenka 8. razreda, je prvošolce popeljala v pravljični svet. Muci so obljubili, da ne bodo tako neredni, kot so bili otroci v Majhni vasi.1. dogodek v sklopu Nacionalnega meseca skupnega branja
petek, 07. 09. 2018, 16:57
objavila Mateja Karneža

Knjižnica
Nacionalni mesec skupnega branja 2018

OŠ Voličina se je priključila prvemu Nacionalnemu mesecu skupnega branja, ki bo potekal v času od 8. septembra do 8. oktobra 2018 po vsej Sloveniji. 8. september, uradni začetek skupnega branja, je hkrati tudi Mednarodni dan pismenosti. Na šoli bomo pripravili različne oblike skupnega medgeneracijskega branja za naše učence v sklopu pouka, hkrati pa bomo z učenci sodelovali z različnimi krajevnimi društvi in ustanovami. Vse dogodke v povezavi z Nacionalnim mesecem skupnega branja 2018 bomo objavljali na spletni strani šole. Na spodnji povezavi si lahko preberete kaj več o projektu in spremljate dogodke, ki bodo potekali po vsej Sloveniji, ter Unescovo poslanico ob Mednarodnem dnevu pismenosti.

Adobe Acrobat dokument Mednarodni dan pismenosti 2018
Microsoft Word dokument UNESCO poslanica ob Mednarodnem dnevu pismenosti 2018
NMSB 2018

© 2004-2019 OŠ Voličina. Vse pravice pridržane. | ponedeljek, 22. 07. 2019, 8:53